Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Συνεχίζει χωρίς δυσάρεστες αλλαγές


Από τη συνέντευξη Τύπου του Ζήση Βρύζα Η νέα διοίκηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παραχωρήσει μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου όπου ουσιαστικά ο Ζήσης Βρύζας θα κάνει τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Γενικότερα, πάντως, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και η ομάδα θα συνεχίσει, απρόσκοπτη, χωρίς δυσάρεστες αλλαγές, την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Σάντος θα τοποθετηθεί με δηλώσεις για την παραίτηση του Ζαγοράκη αλλά σίγουρα η ανάληψη της ηγεσίας από τον Βρύζα είναι μια εξέλιξη που τον βρίσκει σύμφωνο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Βρύζας θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές και αυτό άφησε να εννοηθεί μέσα από τις πρώτες του συζητήσεις με τους συνεργάτες του στη διοίκηση.

Από αύριο θα πιάσει δουλειά, θα καθίσει και τυπικά στη θέση του προέδρου και θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες με σκοπό να αποκτήσει και τυπικά τον τίτλο του προέδρου και μαζί τις τυπικές ευθύνες και αρμοδιότητες της θέσης.

Για την ακρίβεια, ως νέος μέλος και νέος πρόεδρος, ο Ζήσης Βρύζας πρέπει να εγκριθεί από το Πρωτοδικείο. Την Δευτέρα θα κατατεθεί αίτημα από τον Ερασιτέχνη για την αντικατάσταση του Θόδωρου Ζαγοράκη στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, ο οποίος παραιτήθηκε. Η αντικατάστασή του από τον Βρύζα θα εγκριθεί από Πρωτοδικείο και εν συνεχεία θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο και θα αναθέσει στον Βρύζα τις αρμοδιότητες του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου που είχε και ο Ζαγοράκης.

Ο Ζαγοράκης δε, θα παραχωρήσει στους υπόλοιπους του διοικητικού συμβουλίου, τις μετοχές του και, όπως διατυπώθηκε, το μεγαλύτερο μέρος στον Ηλία Βιολίδη.

Οι βετεράνοι ενέκριναν

Θέση πήρε ο σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ για την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του: «Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την απόφαση, θα τους ανακοινώσει ο ίδιος, όπως επίσημα δήλωσε, έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Εμείς τον τιμούμε για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα και στην ΠΑΕ, στα 2,5 περίπου χρόνια της προεδρίας του.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο έχει συνέχεια.

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, ότι οι συνεργάτες του Θ.Ζαγοράκη, στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνεχίζουν το έργο τους, που ξεκίνησαν μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη.

Επίσης με μεγάλη ικανοποίηση, δεχτήκαμε την απόφαση του Ζήση Βρύζα, να καθίσει στην δύσκολη "καρέκλα" του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θεωρούμε ότι όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει το νέο διοικητικό σχήμα και ιδιαίτερα τον Ζήση Βρύζα, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα" , εμείς επαναλαμβάνουμε την θέση που πρόσφατα εκφράσαμε δημόσια, ότι παραμένουμε στην διάθεση της διοίκησης, δηλαδή στην διάθεση του ΠΑΟΚ, σε ότι κρίνουν ότι μπορούμε να βοηθήσουμε».

Για παλιότερες αλητείες

Τρεις συνδεσμίτες οπαδοί του ΠΑΟΚ, παραπέμπονται να δικαστούν κατηγορούμενοι για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν από χούλιγκαν τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή Χαριλάου. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύτηκε χθες, θα δικαστούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Τα επεισόδια είχαν προκληθεί από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, λίγη ώρα πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΦΗ. Σύμφωνα με το βούλευμα, περίπου 60 άγνωστοι οπαδοί, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε 16 καταστήματα, τα δύο εκ των οποίων έκαψαν ολοσχερώς με βόμβες μολότοφ και πυρσούς, ενώ έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους με λοστούς, τσεκούρια και βαριοπούλες. Ένα από τα καταστήματα που καταστράφηκε ήταν και του προέδρου του συνδέσμου φιλάθλων Αρη Σούπερ 3. Ακόμη κατέστρεψαν επτά αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο που ήταν σταθμευμένα στους δρόμους από τους οποίους πέρασαν μέχρι να φτάσουν στο γήπεδο της Τούμπας.
Από την ομάδα των 60 οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 30, 38 και 39 χρόνων, αναγνωρίστηκαν από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή και όπως είπαν τους είδαν να κινούνται μέσα στην ομάδα των ταραξιών. Οι οπαδοί αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και ισχυρίζονται πως την ώρα των επεισοδίων ήταν στο γήπεδο, ενώ επικαλούνται και τις καταθέσεις 20 άλλων οπαδών του δικεφάλου. "Οι καταθέσεις αυτές δεν παρέχουν καμία αξιοπιστία και δόθηκαν από κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση.
Οι οπαδοί παραπέμπονται με τις κατηγορίες της απλής συνεργίας σε έκρηξη, απλής συνεργίας σε εμπρησμό, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: