Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

"Πάλι από το μηδέν"...

"Εχουν κι αυτοί 2-3 καλούς παίκτες, αλλά δεν συγκρινόμαστε σε ποιότητα", ήταν η διαπίστωση του Γιάννη Αμανατίδη μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Λετονία. Ο διεθνής επιθετικός, μίλησε για τα συστατικά της μεγάλης ανατροπής, όπως την είσοδο του Χρήστου Πατσατζόγλου στη θέση του Αλέξανδρου Τζιόλη, που άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Ολα αυτά βέβαια σε συνδυασμό και με την εξαιρετική παρουσία και εκτελεστική δεινότητα του Φάνη Γκέκα, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα. Αυτά, σύμφωνα πάντα με τον έλληνα διεθνή, ο οποίος αποσκοπεί σε παρόμοια εμφάνιση και απέναντι στο Λουξεμβούργο.

"Μπήκαμε αλλιώς στο δεύτερο ημίχρονο. Βοήθησε και η αλλαγή του Χρήστου (σ.σ. Πατσατζόγλου), η οποία μας απελευθέρωσε στο κέντρο. Επρεπε να πιέσουμε ψηλά για να εκμεταλλευτούμε τα λάθη των αντιπάλων. Αυτό ακριβώς κάναμε. Δεν τους αφήσαμε να πάρουν ανάσα. Αυτοί έκαναν λάθη και εμείς τα εκμεταλλευτήκαμε.

Ξέραμε ότι αν τους πίεζαμε θα έκαναν το εύκολο λάθος και θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ηταν βέβαια και ο Γκέκας σε μεγάλη μέρα, εκτελεστικά κυρίως και όχι μόνο αυτός, οπότε μας βοήθησε πολύ αυτό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ μάλιστα, τη στιγμή που αυτοί δεν είχαν κάποια ουσιαστική ευκαιρία".

Ο άσος της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης πάντως, δεν έκρυψε ότι κάποια στιγμή φοβήθηκε το παιχνίδι. "Οταν σε ένα βράδυ σου πάνε όλα τόσο στραβά, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να χάσεις. Ευτυχώς βάλαμε τα γκολ, γυρίσαμε το ματς και τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα βλέπουμε το ματς με το Λουξεμβούργο, το οποίο μπορεί να φαίνεται εύκολο, δεν είναι όμως. Ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν. Πρέπει να νικήσουμε, αν είναι δυνατόν και με πολλά γκολ, για να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση και βλέπουμε..."

Τέλος, αναφορικά με τον κόσμο, είπε: “Δεν ήταν εύκολο γι` αυτούς. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια τους. Ηταν πολύ σημαντική. Για εμάς δεν ήταν καθόλου ευχάριστο το 1-2, αλλά ευτυχώς το γυρίσαμε. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πετύχουμε και άλλα τέρματα, εκτός από τα πέντε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε πλεονέκτες. Ο κόσμος νομίζω ότι χάρηκε. Είδε επτά γκολ, τα πέντε από εμάς και νομίζω ότι τελικά ικανοποιήθηκε από το θέαμα".

"Είμαστε απαράδεκτοι"!
Μέχρι τα... επίσημα του ΟΑΚΑ ακούστηκαν οι φωνές του Οτο Ρεχάγκελ προς τους παίκτες στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. "Δεν είμαστε καθόλου καλά στημένοι, είμαστε απαράδεκτοι. Πρέπει να μπούμε και να γυρίσουμε το ματς", ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού προς τους διεθνείς, ενώ αρκετοί παίκτες τα είχαν και με τους εαυτούς τους... Ρόλο "πυροσβέστη" έπαιξε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέβηκε και αυτός στα αποδυτήρια, εμψυχώνοντας τους παίκτες. "Παίξτε όπως ξέρετε και όπως πρέπει και θα το γυρίσετε", τους είπε χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια
Από πρώτη μέχρι και τρίτη μπορεί να βγει η Εθνική στον 2ο όμιλο, όπου τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική και στις αναμετρήσεις Ελλάδα - Λουξεμβούργο και Ελβετία - Ισραήλ.

Η Ελλάδα αν νικήσει το Λουξεμβούργο και η Ελβετία ηττηθεί από το Ισραήλ, τερματίζει πρώτη και πάει απευθείας στο Μουντιάλ. Υπάρχει και το... άσχημο σενάριο, όπου η Ελλάδα με ήττα ή ισοπαλία από το Λουξεμβούργο, με παράλληλη νίκη των ισραηλινών, τερματίζει τρίτη και μένει εκτός και των μπαράζ.

Οσον αφορά στη διαδικασία των μπαράζ, οι πιθανότεροι αντίπαλοι είναι Σλοβενία ή Σλοβακία, Βοσνία, Ουκρανία και Ιρλανδία. Η κλήρωση για τα μπαράζ θα γίνει στις 19/10 και θα διεξαχθούν στις 14 και 18/11. Υπενθυμίζουμε πως οι πιθανοί αντίπαλοι θα προκύψουν βάση της κατάταξης στο ranking της FIFA, όπου θα ανακοινωθεί στις 16/10, με την Ελλάδα να είναι στους ισχυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: