Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Σιστόν : Θέλω να μείνω στον Άρη

Ο Ντιόγκο Σιστόν έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον Αρη το καλοκαίρι, επειδή άργησε να αποκτήσει το πορτογαλικό διαβατήριο και ήδη στο ρόστερ υπήρχαν επτά ξένοι. Ο 28χρονος μέσος συνεχίζει να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ έχει υπογράψει και κάποιο συμφωνητικό, μέχρι να κάνει το Δεκέμβριο το νέο του συμβόλαιο. Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να φύγει από τον Αρη και ευελπιστεί να βρίσκεται στα πλάνα του Ιομάρ Μαζίνιο, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο, έχω δεθεί μαζί τους και τους θεωρώ το δεύτερο σπίτι μου».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σιστόν στη «Sportday»:
-Ντιόγκο, θύμισέ μας αρχικά, τι έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;
«Από τη στιγμή που δεν είχα καταφέρει να πάρω στα χέρια μου το πορτογαλικό διαβατήριο, από τη διοίκηση μου είπαν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και έτσι λύσαμε το συμβόλαιο με τη δική μου συναίνεση στις 11 Αυγούστου. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα. Ισα ίσα που ήθελα να διευκολύνω την κατάσταση, όταν η ομάδα είχε επτά ξένους παίκτες. Λύσαμε το συμβόλαιο χωρίς να διεκδικήσω χρήματα και συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε ένα καινούργιο τον Ιανουάριο, εάν δεν έβρισκα ομάδα μέχρι τις 31 Αυγούστου».
-Το διαβατήριο πότε το πήρες στα χέρια σου τελικά;
«Στις 26 Αυγούστου, τέσσερις μέρες πριν από τη λήξη των μεταγραφών. Υπήρξε από την αρχή ενδιαφέρον από την Καβάλα, τον Πανθρακικό και τον Λεβαδειακό, αλλά μόνο αν έπαιρνα το διαβατήριο. Οταν το πήρα είχαν συμπληρώσει τα ρόστερ τους».

-Από τη στιγμή που δεν κατάφερες να βρεις ομάδα, τι έγινε και παρέμεινες και συνεχίζεις να προπονείσαι με την ομάδα;

«Μου είπαν από τον Αρη ότι θα προπονούμαι εδώ μέχρι τον Δεκέμβριο, με την ομάδα να έχει τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί μου, και μάλιστα υπογράψαμε κάτι σαν ιδιωτικό συμφωνητικό. Μου είπαν επίσης ότι τον Ιανουάριο, εάν αποκτούσα κοινοτικό διαβατήριο, θα επιστρέψω και θα υπογράψω νέο συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Γι' αυτόν τον λόγο συμμετέχω κανονικά σε όλες τις προπονήσεις και μάλιστα εδώ και τρεις εβδομάδες ακολουθώ το πρόγραμμα της ομάδα, ύστερα από απόφαση του Μαζίνιο».
-Υπάρχει και το ενδεχόμενο, όμως, να μην είσαι στα πλάνα του Μαζίνιο;

«Εάν δεν με θέλουν, δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά εάν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους μέχρι τον Δεκέμβριο, θα μπορώ να φύγω και τον Ιανουάριο να πάω σε άλλη ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θέλω να παραμείνω στον Αρη. Αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο, έχω δεθεί μαζί τους και τους θεωρώ το δεύτερο σπίτι μου. Και η οικογένειά μου περνά καλά στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα και νομίζω ότι το έχει εκτιμήσει και ο κόσμος που με σταματά στον δρόμο και με ρωτά».

-Πώς είναι για σένα αυτό το διάστημα;

«Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλή, διότι προπονείσαι χωρίς σκοπό και χωρίς να έχεις παιχνίδι μπροστά σου. Υπάρχουν στιγμές που θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι αναγκασμένος, όμως, να περιμένω μέχρι τον Ιανουάριο…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: