Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Δείτε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού και τα νέα πρόσωπα των Πειραιωτών στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Κράσνονταρ.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους δίνει σε λίγη ώρα ο Ολυμπιακός.

Αντίπαλος η ρωσική Κράσνονταρ, με την σέντρα να έχει οριστεί στις 18:00 (Novasports 2).

Δείτε την ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίτσελ.

Το αρχικό σχήμα των Πειραιωτών: Μέγιερι, Σαλίνο, Μπονγκ, Σιόβας Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Βλαχοδήμος, Σαβιόλα, Διαμαντάκος.Πηγή: sport-fm.gr

Επίτιμος αντιπρόεδρος ο Κούης!!

Πολλές αρμοδιότητες θα έχει στον Άρη ο Ντίνος Κούης και θα εκπροσωπεί τον σύλλογο στις συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς, ενώ αποφασίστηκε να τον απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου αντιπροέδρου.

Επίτιμος αντιπρόεδρος ο Κούης
Η ανακοίνωση απομένει για να οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Ντίνου Κούη στον Άρη. Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα είναι… κανονισμένα.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «κίτρινων» απάντησε την Πέμπτη θετικά στην πρόταση που του έκανε ο Παναγιώτης Στεφανίδης και όσο περνάνε οι μέρες καθαρίζει το… τοπίο, σχετικά με τον ρόλο που θα έχει.

Αρχικά, αποφασίστηκε να του δοθεί ο τίτλος του επίτιμου αντιπροέδρου της ΠΑΕ και είτε θα συνοδεύει τον πρόεδρο στα ταξίδια στην Αθήνα, αλλιώς θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του συλλόγου.

Θέλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης η «σημαία» να αποτελεί τη φωνή του Άρη στα κέντρα αποφάσεων, στις επαφές με τους θεσμικούς φορείς και την Πολιτεία.

Επιπλέον, ανέλαβε την αποστολή να αναδιοργανώσει τις Ακαδημίες και πιθανόν να του ανατεθεί και κάποιος άλλος ρόλος τις επόμενες ημέρες.

Συνάντηση με Γαλανό

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν την Παρασκευή οι Παναγιώτης Στεφανίδης, Γιώργος Γαλανός, που μέχρι πρόσφατα ενδιαφερόταν να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου και είχε παρουσιάσει πλάνο για Γ’ Εθνική, αλλά ηττήθηκε στις εκλογές, που στιγματίστηκαν από τη μεγάλη αποχή.

Οι δυο τους τα είπαν σε καλό κλίμα και φαίνεται πως λύθηκαν όσες αντιπαραθέσεις είχαν δημιουργηθεί και είναι πιθανό να τα ξαναπούν τις επόμενες ημέρες.Πηγή: sport-fm.gr

Μικρός τελικός, αυτή η ανοησία…!!

Το βράδυ έχει μικρό τελικό. «Ουάου, δε βλέπω την ώρα». «Τι ματσάρα θα ‘ναι αυτή». «Μωρό μου ξέχασέ το, απόψε δε βγαίνω». Φράσεις που ΠΟΤΕ δεν θα ειπωθούν για την πιο αδιάφορη εφεύρεση του κόσμου!

Μικρός τελικός, αυτή η ανοησία…
Υπάρχουν διάφορα άχρηστα πράγματα σ’ αυτό τον κόσμο.

Ο στεγνωτήρας αυτιών. Ένα καπάκι κατσαρόλας -χωρίς την κατσαρόλα. Η ερώτηση «ήρθες» την ώρα που μόλις έχει μπει στο σπίτι.

Ε, αν αθροιστεί η απορία ύπαρξης όλων αυτών και πάλι δεν πλησιάζει τον ορισμό της ανόητης εφεύρεσης: Τον μικρό τελικό!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Φτιαγμένη, λες, για να τιμωρεί τις ομάδες που αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά, αυτή η αναγκαστική επιπλέον παράσταση, αυτό το «σκάσε και κολύμπα» του ποδοσφαίρου (και των άλλων ομαδικών αθλημάτων) για κάποιον ανεξήγητο λόγο συνεχίζει να επιβιώνει στα χρόνια.

Για να κάνει τι; Να προσφέρει τι; Παρηγοριά στους αποκλεισμένους; Ο άντρας ρε όταν αποτυγχάνει θέλει να μείνει μόνος του. Να πιεί. Να τα χώσει στην καρ…α (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μια τέτοια φταίει). Όχι να συνεχίσει να χορεύει αναγκαστικά σαν αρκούδα αθίγγανου κλαρινιτζή.

Και πες ότι είσαι μια Σουηδία του 1994. Μια Κροατία του 1998. Μια Τουρκία του 2002. Ομάδες που κάνανε υπέρβαση κι ακόμα και το ένα σκαλί παραπάνω στη διοργάνωση είναι τιμή. Όταν είσαι Βραζιλία όμως (κι ακόμα σβουρίζει το κεφάλι σου απ’ τη γερμανική σφαλιάρα) τι να σου πει η τρίτη θέση; Όταν είσαι Ολλανδία (κι έχεις αργήσει ξανά σε ραντεβού με την ιστορία εξαιτίας των πέναλτι) τι να το κάνεις το χάλκινο μετάλλιο;

Άλλωστε σ’ αυτό το παιχνίδι κανείς δεν θα ενθουσιαστεί αν νικήσεις. Κανείς δε θα στενοχωρηθεί πραγματικά αν χάσεις. Και φυσικά δε θα λειτουργήσει ΠΟΤΕ ως «ορεκτικό» του μεγάλου τελικού. Πολύ απλά γιατί κανείς δεν έχει… όρεξη! Αντίθετα. Το ξενέρωμα παικτών, προπονητών και φιλάθλων μολύνει εμφανώς την ατμόσφαιρα.

Μέχρι και το περίφημο δόγμα των Αμερικανών -ανεξάρτητα αν συμφωνείς ή όχι μαζί του- δίνει στον μικρό τελικό αυτό που του αξίζει: Περιφρόνηση! Γιατί λέει ότι «ο πρώτος είναι τα πάντα και ο δεύτερος είναι τίποτα». Με τον τρίτο δεν ασχολείται καν!

Όχι επειδή δεν αξίζει. Αλλά επειδή δε νοιάζει ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ αυτή η διάκριση. Είναι σαν να την έπεσες, ρε παιδί μου, σε ξανθιά «πιστόλα» στην απέναντι μεριά του μπαρ. Να γοήτευσες -τελικά- την άσχημη φίλη της. Και να πρέπει μετά -από ευγένεια- να κάτσεις μαζί της! Ε, όχι. Αν μπορούσες, θα δραπέτευες. Θα απέφευγες την αγγαρεία. Και θα ένωνες τη φωνή σου μαζί μας: «Σκ…ά στον μικρό τελικό»!
Πηγή: sport-fm.gr

Νταβίντ Λουίς... μην κλαις!! (pic)

Πολλοί τον έβρισαν, άλλοι τόσοι τον… τον σιχτίρισαν, κάποιοι μπορεί να έκαψαν τη φανέλα του. Ο Νταβίντ Λουίς έχει όμως και μία 9χρονη σύμμαχο. Άλλωστε από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…

Νταβίντ Λουίς... μην κλαις! (pic)
Αν υπήρχε βραβείο fair play θα πήγαινε στα χεριά της. Πρόκειται ίσως για τη στιγμή του Μουντιάλ. Όταν ένα ολόκληρο έθνος ασχολείται με το πώς θα βρίσει και θα ξεφτιλίσει τους διεθνείς του, τότε ένα 9χρονο κοριτσάκι κερδίζει όλη τη προσοχή και το σεβασμό μας.

Η μικρή Άννα Λουζ δεν ακολούθησε το παράδειγμα των συμπατριωτών της μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό της Βραζιλίας από τη Γερμανία.

Αντ’ αυτού έστειλε ένα γράμμα στο είδωλο της, Νταβίντ Λουίς ζητώντας του να μην κατεβάσει το κεφάλι και να συνεχίσει να προσπαθεί για να κάνει τη πατρίδα του περήφανη.

«Είδα όλα τα παιχνίδια της Βραζιλίας. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να είσαι στενοχωρημένος επειδή έπαιξες καλά, έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου και ήσουν ένας σούπερ αρχηγός. Έτσι είναι η ζωή, μερικές φορές κερδίζεις, μερικές φορές χάνεις.
Όμως οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται κυρίως το πώς θα παραμένουν ευτυχισμένοι. Νταβίντ Λουίζ, παραμένεις ο πρωταθλητής μου
».












Το γράμμα αυτό συγκίνησε το νέο αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, και απάντησε στη μικρή θαυμάστρια του μέσω twitter:«Ευχαριστώ πριγκίπισσα μου Άνα Λουζ, αγάπησα το γράμμα σου! Ευχαριστώ όλους τους Βραζιλιάνους για τη στήριξή τους! Δεν θα προδώσω ποτέ τα όνειρά μου και πάντα θα παλεύω για να σας επιστρέψω αυτή τη στοργή που μου δείξατε».

Πηγή: sport-fm.gr

Διάψευση για Μαζουάκου και Λάζοβιτς!!

Στη διάψευση ότι έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με τη μεταγραφή του Μαζουάκου στον Ολυμπιακό και τις φήμες που θέλουν την ομάδα να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Λάζοβιτς προχώρησε η διοίκηση.

Διάψευση για Μαζουάκου και Λάζοβιτς
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Αρτούρ Μαζουάκου στον Ολυμπιακό, με τη διοίκηση να διαψεύδει το σημερινό δημοσίευμα του «Γαύρο» πως υπάρχει εμπλοκή στην υπόθεση του Γάλλου μπακ-χαφ.

Ο 20χρονος άσος φέρεται να έχει ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τη Βαλενσιέν, η οποία τελικά δικαιώθηκε και αντί να αγωνιστεί στην 4η κατηγορία θα είναι στη Ligue 2.

Από την πλευρά τους, στον Ολυμπιακό τονίζουν ότι περιμένουν κάποια έγγραφα για να ανακοινώσουν την απόκτηση του Γάλλου.

Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες διευκρινίζουν ότι πως δεν υπάρχει κανένα θέμα απόκτησης του Ντάρκο Λάζοβιτς και Μίκαελ Εσιέν.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι δεν έχει προγραμματιστεί κανένα ταξίδι για να τελειώσει η υπόθεση του Σέρβου φορ του Ερυθρού Αστέρα. Πηγή: sport-fm.gr

Ρονάλντο: «Δεν το έχω χωνέψει…»

Ακόμη προσπαθεί ο Ρονάλντο να συνέλθει και να συνειδητοποιήσει τον διασυρμό της Βραζιλία από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ρονάλντο: «Δεν το έχω χωνέψει…»
Άδικο δεν έχει…

Μια απλή ήττα σε ημιτελικό Μουντιάλ και κάνεις καιρό να την ξεπεράσεις, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για διασυρμό. Η Βραζιλία ταπεινώθηκε από τη Γερμανία και ο μεγάλος Ρονάλντο, ακόμη προσπαθεί να καταλάβει πως ήρθε αυτή η εφτάρα. Και δεν είναι ο μόνος…

«Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το σοκ αυτής της ήττας και μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος πολλών ανθρώπων στη Βραζιλία. Θα μας πάρει καιρό για να το χωνέψουμε. Εγώ βρισκόμουν σε μπουθ σχολιαστών και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που γινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικά απίστευτο…» δήλωσε με πάσα ειλικρίνεια και πρόσθεσε: «Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για τα αίτια. Πρέπει να εξετάσουμε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και να βρούμε λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον».

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος άσος εξέφρασε την περηφάνια του για τον τρόπο που διοργάνωσε η χώρα του το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Όσοι ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου, ευχαριστήθηκαν το ποδόσφαιρο και την κουλτούρα της Βραζιλίας. Επιπλέον, είδαν ωραίο θέαμα και μερικά σπουδαία παιχνίδια. Είμαι χαρούμενοι γι’ αυτό, αφού πριν την έναρξη του τουρνουά, υπήρχαν αρκετά προβλήματα. Βέβαια, τα προβλήματα παραμένουν και σαν κράτος πρέπει να τα λύσουμε. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήμασταν καλοί οικοδεσπότες και δεν υπήρξαν δυσάρεστα περιστατικά, παρά τους φόβους των περισσοτέρων πριν ξεκινήσει η διοργάνωση».

Τέλος, το «φαινόμενο», δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Μίροσλαβ Κλόζε, που ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων. «Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια. Του αξίζουν τα εύσημα για το γεγονός ότι έχει πετύχει 16 γκολ. Όταν ισοφάρισε το δικό μου ρεκόρ στο παιχνίδι με τη Γκάνα, τον είχα συγχαρεί μέσω μηνύματος στο twitter. Ειλικρινά, δεν έχω κανένα πρόβλημα που έσπασε το ρεκόρ…» ήταν τα λόγια του.Πηγή: sport-fm.gr

Σίλβα: «Δεν είναι υπεύθυνος ο Σκολάρι»

Στο πλευρό του Λουίς Φελίπε Σκολάρι στέκεται ο Τιάγκο Σίλβα, με αφορμή την έντονη κριτική που δέχεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας για τον διασυρμό από τη Γερμανία.

Σίλβα: «Δεν είναι υπεύθυνος ο Σκολάρι»
Ο διασυρμός της Βραζιλίας με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν… χωνεύεται και στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται κυρίως ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Οι φίλαθλοι ζητούν εδώ και τώρα την παραίτησή του, θεωρώντας ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος για το κάζο, ο μάνατζερ του Νεϊμάρ τον «στόλισε» μέσω του twitter, αλλά ο «Φελιπάο» έχει ακόμη υποστηρικτές και ένας από αυτούς είναι ο Τιάγκο Σίλβα.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον μικρό τελικό με την Ολλανδία, ο αρχηγός της «σελεσάο» στάθηκε στο πλευρό του ομοσπονδιακού τεχνικού, τονίζοντας ότι η ευθύνη δεν βαραίνει αυτόν, αλλά τους παίκτες.

«Δεν είναι ώρα για καταστροφολογία. Δεν το λέω γιατί είναι δίπλα μου. Το έχω πει μπροστά στους συμπαίκτες μου, αλλά και σε εκείνον κατ’ ιδίαν, ότι τον εμπιστευτήκαμε και ότι με αυτόν μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Είμαστε ένα σύνολο και όταν έρχεται μια αποτυχία, φταίνε όλοι. Υπεύθυνος για αυτή την ήττα δεν είναι αυτός, αλλά οι παίκτες που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη κι εγώ που δεν έπαιξα» ήταν τα λόγια του. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει σήμερα του Σίλντενφελντ!!

Στην επιβεβαίωση ότι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ θα μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας και θα υπογράψει άμεσα στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο μάνατζερ του Κροάτη στόπερ, Μάριο Κνεζ.

Τελειώνει σήμερα του Σίλντενφελντ
Στην Ελλάδα θα βρίσκεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Γκόρντον Σίλντελφελντ, καθώς ισχύουν τελικά οι πληροφορίες που τον ήθελαν να λύνει σήμερα το συμβόλαιο με την Ντιναμό Μόσχας.

Όπως επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του, Μάριο Κνεζ, σε δηλώσεις του στη «Live Sport», σήμερα θα γίνει το ραντεβού που περιμένουν εδώ και βδομάδες οι Αναστασίου και Νταμπίζας για να τεθεί στη διάθεση του πρώτου εν όψει της νέας σεζόν.

«Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε με την πλευρά της ρωσικής ομάδας. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα υπογράψουμε τα χαρτιά για την αποδέσμευση του παίκτη. Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, στις πρώτες ημέρες τη εβδομάδας ο Γκόρντον θα είναι στην Αθήνα» ξεκαθάρισε ο ατζέντης του Κροάτη στόπερ. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Λούκας!

Στην Κορούνια βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Λούκας Πέρεθ, ο οποίος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον δανεισμό του στη Ντεπορτίβο.

Τελειώνει του Λούκας
Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Λούκας Πέρεθ από τον ΠΑΟΚ στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Σύμφωνα με τα τοπικά ισπανικά Μέσα, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις προτού υπογράψει και στη συνέχεια παρουσιαστεί επίσημα ως παίκτης της «Ντέπορ».

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι με την απόκτηση του Ισπανού άσου η ομάδα του Βίκτορ Φερνάντεθ προσθέτει έναν έμπειρο παίκτη που μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε τελικός, ούτε παρηγοριά!..!!

Μικρός τελικός. Όχι, κύριε. Ούτε μικρός είναι, ούτε τελικός. Ο τελικός είναι ένας. Όπως το κύπελλο που θα πάρει ο νικητής του μουντιάλ είναι ένα. Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog! Κακώς, κάκιστα το λένε ο μεγάλος τελικός. Αφού, όμως, βάζουν στο έργο και δεύτερο τελικό, τον «μικρό» τελικό, παίρνει έτσι το χαρακτηρισμό του «μεγάλου» ο κανονικός, ο πραγματικός τελικός.
Τελικός της παρηγοριάς, το λένε επίσης τον «μικρό» τελικό. Ανοησίες. Η ομάδα που χάνει την ευκαιρία του τελικού, του «μεγάλου» τελικού δεν θα την παρηγορήσει ο «μικρός» τελικός, ακόμα κι αν τον κερδίσει. Δεν λέει τίποτα η 3η θέση. Είναι αποτυχία, δεν είναι παρηγοριά.
Όσο για την Ολλανδία, βαρύ να το πεις, όμως έχει το νόημα της η κουβέντα. Ευτυχώς(!) που δεν προκρίθηκε στον τελικό. Πάλι να τον χάσει; Σε τρεις τελικούς έφθασε και δεν ήπιε νέκταρ. Το 1974, το 1978 και το 2010. Να φθάσει πάλι τελικό, το 2014, και να το ξαναχάσει; Άσε, καλύτερα να χάσει κι έναν «μικρό» τελικό.

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ του Μαραντόνα με τον Μέσι, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δεν τον είδα τον αρχιπαικταρά Μέσι στον ημιτελικό Αργεντινής – Ολλανδίας. Αναφέρομαι στον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, αυτός είναι, ο Μέσι. Και στο κρίσιμο παιχνίδι που οδηγούσε στον τελικό ο Μέσι δεν πρόσφερε περισσότερα από τον όποιον συμπαίκτη του.
Γιατί είδες στο ματς τον Ρόμπεν; Μιλάω για τον Νο 2 αρχιπαικταρά του μουντιάλ. Ούτε ο τρίτος της κορυφής, ο Βραζιλιάνος Νεϋμαρ ήταν παρών στον ημιτελικό της ομάδας του με την Γερμανία. Λόγω τραυματισμού, ευτυχώς γι’ αυτόν. Το θεωρώ απίθανο και με Νεϋμάρ, η Βραζιλία να γλύτωνε τη συντριβή.
Επί του θέματος. Πού είναι οι μεγάλοι παίκτες στην πιο μεγάλη διοργάνωση, στο μουντιάλ. Πιο σωστό είναι να αναρωτηθείς πού είναι οι αποκαλύψεις, οι παίκτες που έλαμψαν και δεν τους ήξερες. Παληός είναι ο Ολλανδός, ο Βραζιλιάνος είχε ήδη δείξει την αξία του, ενώ όλοι αναγνωρίζουν την υπεροχή του Αργεντίνου.
Κι αυτοί, όμως, οι τρεις λίγα πράγματα στο μουντιάλ. Πινελιές. Όχι επιβλητική παρουσία. Αμέσως μετά την εκπληκτική του απόδοση με Κόστα Ρίκα ο Ρόμπεν χάθηκε στο επόμενο ματς. Κουράστηκε το παλληκάρι. Ο δε Μέσι απέδειξε πανηγυρικά ότι είναι σολίστας, όχι ηγέτης. Καμμία σχέση με τον Μαραντόνα.
Ο Μαραντόνα ήταν ο αρχηγός των δέκα συμπαικτών του. Αυτός τους οργάνωνε, αυτός τους αξιοποιούσε. Μεγάλη κουβέντα αυτή, όμως και μεγάλη αλήθεια. Ανώνυμους συμπαίκτες στην εθνική ομάδα είχε ο Μαραντόνα και τους έδινε πνοή, τους έκανε να φαίνονται παικταράδες. Ενώ επρόκειτο για μετριότητες. Τέτοιο χάρισμα δεν το έχει ο Μέσι, ένας υψηλής κλάσεως ποδοσφαιριστής προβλέψιμος!
Φοβερό, ε; Ο Μέσι, χωρίς τις εμπνεύσεις και τη φαντασία του Μαραντόνα, με κινήσεις σχεδόν στερεότυπες δεν είναι αντιμετωπίσιμος. Φοβερό, ε; Προβλέψιμος, όμως όχι και  αντιμετωπίσιμος.

Πηγή: sportdog.gr

Λάζαρ: «Πρόταση για να με διώξουν»

Απογοητευμένος από τον τρόπο συμπεριφοράς των ιθυνόντων του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο Κοστίν Λάζαρ. «Δεν με ήθελαν και μου έκαναν μία πρόταση για να με διώξουν» τόνισε ο Ρουμάνος μέσος.

Λάζαρ: «Πρόταση για να με διώξουν»
Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια. Δέθηκε με τον κόσμο, αλλά το φινάλε δεν ήταν αυτό που περίμενε. Πλέον είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, αλλά και απογοητευμένος για τον τρόπο που αποχώρησε από τον «δικέφαλο του Βορρά».

Ο Κοστίν Λάζαρ μίλησε στα «Σπορ του Βορρά», αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο συμπεριφοράς των ιθυνόντων της ομάδας στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους. «Μ’ αυτά που μου πρότειναν ήταν σαν να μου έδιναν τα παπούτσια στα χέρια για να φύγω. Με έκαναν να νιώσω ότι δεν αξίζω τίποτα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος αμυντικός μέσος.

Αναλυτικά:

Κοστίν, πού βρίσκεσαι αυτές τις μέρες; «Στο σπίτι μου στην Περαία. Έχει τελειώσει το συμβόλαιο που είχα στον ΠΑΟΚ και, πλέον, είμαι ελεύθερος να πάω σε όποια ομάδα θέλω. Είμαι ελεύθερος, αλλά και απογοητευμένος, γιατί θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν με σεβάστηκε καθόλου στις επαφές που είχαμε για πιθανή παραμονή μου στην ομάδα. Εγώ ήθελα να μείνω, αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν με ήθελαν και μου έκαναν μία πρόταση για να με διώξουν».

Τι πρόταση σου έγινε; «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά να αναφέρω ότι μ’ αυτά που μου πρότειναν ήταν σαν να μου έδιναν τα παπούτσια στα χέρια για να φύγω. Από την αρχή των επαφών μού έδειξαν ότι δεν ήθελαν να με κρατήσουν όσο ήθελα εγώ να μείνω και αισθανόμουν ότι ήμουν εναλλακτική επιλογή χωρίς να μου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Θα ήταν καλύτερο να μου έλεγαν από την αρχή την αλήθεια. Είμαι 33 ετών και τα τελευταία τρία χρόνια τίμησα όσο καλύτερα μπορούσα τον ΠΑΟΚ. Άξιζα μία καλύτερη τύχη».

Δείχνεις πολύ πικραμένος… «Είμαι πολύ πικραμένος. Και τώρα καταλαβαίνω καλύτερα πώς ένιωσαν ο Γκαρσία, ο Λίνο και κάποιοι άλλοι παίκτες που έπαιξαν με όλη τους την καρδιά για τον ΠΑΟΚ, έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα, αλλά, τελικά, δεν τελείωσαν στον ΠΑΟΚ όπως θα ήθελαν…».

Η διαφορά σου με τον ΠΑΟΚ ήταν οικονομική; «Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα, το οικονομικό, αλλά περισσότερο ο τρόπος που με αντιμετώπισαν. Έπειτα από τόσα χρόνια στα γήπεδα με έκαναν να νιώσω ότι δεν αξίζω τίποτα. Απογοητεύτηκα να περιμένω μία καλύτερη προσφορά από την αρχική που ήταν πολύ μικρή και με αγνόησαν. Είναι άσχημο να συμπεριφέρονται έτσι σε παίκτες που έχουν ματώσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όταν η ομάδα είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μπορούσα να κάνω προσφυγή, να πάρω όλα τα χρήματα και να φύγω ως ελεύθερος. Αυτό το υπενθύμισα και στον Βρύζα όταν μιλήσαμε.

Αλλά εγώ έμεινα στα δύσκολα στην ομάδα και πάλεψα γιατί δέθηκα με τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει μ’ αυτήν την ομάδα. Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχω νιώσει τόσα πολλά για τον ΠΑΟΚ, αλλά θα περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση από τον σύλλογο. Και φυσικά παράπονο έχω μόνο από τους επιτελείς της ομάδας. Ο κόσμος μου φέρθηκε φανταστικά και θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Το ίδιο και την ιδέα της ομάδας…».

Κανένα από τα συμβόλαια που έληξαν φέτος το καλοκαίρι δεν ανανεώθηκε στον ΠΑΟΚ! Αυτό δεν είναι περίεργο; «Δεν ξέρω τι να πω. Η ομάδα ξόδεψε πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά χωρίς να πετύχει κάτι καλύτερο από ό,τι πριν έρθει ο Σαββίδης με τα εκατομμύρια. Αυτό πρέπει να προβληματίσει όλους τους ιθύνοντες του συλλόγου».

Τα βρήκε με Πόρτο η Σίτι για Μανγκαλά!!

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Ελιακίμ Μανγκαλά βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, έχει συμφωνήσει με την Πόρτο στα 40 εκατ. ευρώ.

Τα βρήκε με Πόρτο η Σίτι για Μανγκαλά
Έτοιμη να εντάξει τον Ελιακίμ Μανγκαλά στο δυναμικό της παρουσιάζει τη Μάντσεστερ Σίτι ο διεθνής Τύπος, καθώς όπως προκύπτει φέρεται να τα έχει βρει στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ με την Πόρτο.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας θέλει να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή και να πλαισιώσει τον Βινσέντ Κομπανί και συνεχίζει να εξετάζει παίκτες της Πόρτο, καθώς από τους «δράκους» έχει αποκτήσει ήδη τον Φερνάντο.

Πλέον, μένει να τα βρει με τον Γάλλο αμυντικό, που φαίνεται να είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης, καθώς ο 23χρονος έχει δηλώσει πως προτιμάει να αγωνιστεί στη μισητή αντίπαλο, Γιουνάιτεντ, ενώ για τον υψηλόσωμο σέντερ μπακ, «παίζει» και η Τσέλσι.
Πηγή: sport-fm.gr

Μια ανάσα από Μπουλς ο Γκασόλ!!

Στους Μπουλς αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Πάου Γκασόλ. Διαδικαστικά ζητήματα απομένουν για τη μεγάλη μεταγραφή.

Μια ανάσα από Μπουλς ο Γκασόλ
Πολύ κοντά στους Μπουλς βρίσκεται ο Πάου Γκασόλ. Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ απέρριψε την πρόταση για διετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατ. δολαρίων από τους Λέικερς και φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τους «ταύρους». Μάλιστα η Marca αναφέρει πως απομένουν διαδικαστικά ζητήματα για να υπογράψει, ενώ τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Τον Ισπανό διεθνή διεκδικούσαν ακόμη Σπερς και Θάντερ, αλλά εκείνος φαίνεται πως έχει καταλήξει σε απόφαση για το μέλλον του και σύντομα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις. Φέτος είχε 17,4 πόντους, 9,7 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ κατά μέσο όρο με τους Λέικερς, στους οποίους συμπλήρωσε επταετία. Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Ξέφυγε η Ντι Σι Γιουνάιτεντ!! (videos)

Σε ματς του MLS με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα η Ντι Σι Γιουνάιτεντ πέρασε με 2-1 από την έδρα των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.
Οι «πρωτευουσιάνοι» προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με τον πρώην στράικερ του Άρη, Έντι Τζόνσον, να ευστοχεί σε πέναλτι, ενώ με κοντινή προβολή του Λούις Σίλβα στο 25’ μπήκαν μπροστά με 2-0. Ακολούθησε ο Κρις Βοντολόφσκι μειώνοντας σε 2-1 στο 39’, αλλά στο υπόλοιπο παιχνίδι δέσποσε o τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Μπιλ Χάμιντ, μαζί με το διαιτητή ο οποίος επέτρεψε στους παίκτες των δύο ομάδων να αναλωθούν σε σκληρά μαρκαρίσματα με διαδοχικές λανθασμένες αποφάσεις. Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
18
31
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
17
26
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
16
23
Τορόντο
14
21
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
17
20
Κολόμπους Κρου
17
20
Χιούστον Ντάιναμο
18
18
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
18
18
Σικάγο Φάιρ
16
16
Μόντρεαλ Ίμπακτ
16
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
17
35
Ρέαλ Σολτ Λέικ
17
28
Κολοράντο Ράπιντς
17
26
Ντάλας
19
26
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
16
25
Λος Άντζελες Γκάλαξι
14
21
Πόρτλαντ Τίμπερς
18
21
Σίβας ΗΠΑ
17
20
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
16
16
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.








Πηγή: onsports.gr

Παρηγοριά στον… άρρωστο!!

Βραζιλία και Ολλανδία υποβάλλονται απόψε στην Μπραζίλια στην αγγαρεία του μικρού τελικού μετά τις απογοητεύσεις που έζησαν στα ημιτελικά.

Παρηγοριά στον… άρρωστο
Με… θλιβερό καθήκον μοιάζει για Βραζιλία και Ολλανδία η συμμετοχή τους στον αποψινό μικρό τελικό (23:00). Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες ονειρεύονταν να παίζουν Κυριακή διεκδικώντας το τρόπαιο, αλλά αντ’ αυτού βίωσαν μεγάλες απογοητεύσεις.

Η μεν «σελεσάο» υπέστη ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία, οι δε «οράνιε» είδαν το όνειρο της εξιλέωσης για τους τρεις χαμένους τελικούς να σβήνει στα πέναλτι κόντρα στην Αργεντινή.

Στην αποψινή τους αγγαρεία θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση και υπόσχονται πως θα δείξουν διάθεση. Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, που δεν υπολογίζει στον Νεϊμάρ, φέρεται αποφασισμένος να παρατάξει τους «βασικούς», όπως και ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι στον αντίποδα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για δωδέκατη φορά στην ιστορία τους (έχουν από τρεις νίκες, ενώ πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα) και πέμπτη σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πιο πρόσφατη ήταν στα προημιτελικά του 2010, όταν οι «οράνιε» είχαν επικρατήσει 2-1. Η Βραζιλία συμμετέχει για τέταρτη φορά σε μικρό τελικό του Μουντιάλ έχοντας δύο νίκες, ενώ η Ολλανδία στη μοναδική προηγούμενη παρουσία της, το 1998, είχε χάσει με 2-1 από την Κροατία.

Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία (Σκολάρι): Σέζαρ, Άλβες, Λουίς, Σίλβα, Μαρσέλο, Φερναντίνιο, Γκουστάβο, Μπερνάρ, Όσκαρ, Χουλκ, Φρεντ (Ζο).

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Κάουτ, Βαϊνάλντουμ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Διαιτητής: Τζαμέλ Χαϊμουντί (Αλγερία).
Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινο φως» από Σαββίδη για εξτρέμ!!

Το «Ο.Κ.» του Ιβάν Σαββίδη έχουν εξασφαλίσει στον ΠΑΟΚ για να προχωρήσει η υπόθεση του ακραίου επιθετικού για τον οποίο υπάρχουν επαφές όλο αυτό το διάστημα.

«Πράσινο φως» από Σαββίδη για εξτρέμ
Την έγκρισή του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ακραίου επιθετικού, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί το «Νο1» στόχο του ΠΑΟΚ, έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο παίκτη, τον οποίο θέλει στην ομάδα και ο Άγγελος Αναστασιάδης και σύντομα (ίσως και μέσα στο διήμερο) θα οριστικοποιηθεί η απόκτηση του νεαρού Ευρωπαίου εξτρέμ.

Παράλληλα, υπάρχει ένας ακόμη αμυντικός και ένας μεσοεπιθετικός, για τους οποίους ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται σε καλό δρόμο και προσπαθεί να ρίξει τις απαιτήσεις τους για να προχωρήσει η μεταγραφή προς την ολοκλήρωσή της.

Εν τω μεταξύ, στις 18:00 (OTE Sport 4) ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα κατά τον οποίο ο Αναστασιάδης επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου» μετά από δέκα χρόνια. Το εντυπωσιακό αναφορικά με αυτό το παιχνίδι είναι ότι επισήμως έχει τονιστεί ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό για να αποφευχθεί παρουσία πολλών φιλάθλων και από τις δύο ομάδες. Πηγή: sport-fm.gr

Θετικό ξεκίνημα Θανάση με Νικς!!

Αρκετά καλή παρουσία είχε στην πρώτη του εμφάνιση με τους Νικς στο summer league του Λας Βέγκας ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Δείτε ποιο παρατσούκλι του «κόλλησαν» ήδη στην ομάδα.

Θετικό ξεκίνημα Θανάση με Νικς
Οι πρώτες εξετάσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο για να αποδείξει αν μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ γίνονται στο summer league του Λας Βέγκας. Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ, που θα προσπαθήσει να πείσει τους Νικς να του προσφέρουν συμβόλαιο, αγωνίστηκε στη νίκη με 76-64 επί των Μάβερικς έχοντας καλή παρουσία.

Σε 14:28 είχε 7 πόντους (0/1 βολή, 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα παρουσιάζοντας πολύ καλά στοιχεία και με μοναδική «σκιά» στην εμφάνισή του τα φάουλ. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ με 25 πόντους ξεχώρισε από τους Νεοϋορκέζους.

Ο Σέιν Λάρκιν, συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο, αποκάλυψε πως το παρατσούκλι που του έχουν δώσει είναι «No Chill» (μτφ: αυτός που δεν χαλαρώνει ποτέ). «Είναι ένα τέρας στο παρκέ. Τρέχει συνέχεια, 24 ώρες, δεν σταματά ποτέ», τόνισε.
Πηγή: sport-fm.gr

Πέταξε για Λίβερπουλ ο Μάρκοβιτς!!

Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λάζαρ Μάρκοβιτς στη Λίβερπουλ, καθώς ο 20χρονος Σέρβος περιφερειακός επιθετικός ταξίδεψε για το Μέρσεϊσαϊντ.

Πέταξε για Λίβερπουλ ο Μάρκοβιτς
Προ των πυλών της Λίβερπουλ βρίσκεται ο Λάζαρ Μάρκοβιτς. Ο 20χρονος Σέρβος ακραίος επιθετικός εθεάθη και φωτογραφήθηκε να αναχωρεί για Αγγλία στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας και τις επόμενες ώρες θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει.

Οι δευτεραθλητές Αγγλίας έχουν ήδη συμφωνήσει με την Μπενφίκα για την απόκτησή του έναντι περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Ο Μάρκοβιτς, που μετά τους Ρίκι Λάμπερτ και Εμρέ Τσαν θα αποτελέσει το τρίτο απόκτημα των «κόκκινων», συνοδευόταν από τον αδερφό του και τον μάνατζέρ του.Πηγή: sport-fm.gr

«Εμπλοκή» με Μαζουάκου!!

Δεκτή έγινε η έφεση της Βαλενσιέν για την υπόθεση του υποβιβασμού της και ο Ολυμπιακός καλείται να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση του γαλλικού συλλόγου για να αποκτήσει επίσημα τον Αρτούρ Μαζουάκου.

«Εμπλοκή» με Μαζουάκου!
Εξαιρετική είχε κριθεί η κίνηση του Ολυμπιακού να προχωρήσει για την απόκτηση του Αρτούρ Μαζουάκου, ο οποίος εμφανιζόταν ως ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό της Βαλενσιέν στην τέταρτη κατηγορία του συλλόγου.

Ο 20χρονος μπακ-χαφ θεωρείται ένας από τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το γαλλικό ποδόσφαιρο, αλλά προέκυψε ανατροπή στα δεδομένα που υπήρχαν στην υπόθεσή του πριν από λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αδειοδότησης του γαλλικού ποδοσφαίρου είχε υποβιβάσει την Βαλενσιέν στην 4η κατηγορία, κάτι που έδινε τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες της να διαπραγματευτούν ως ελεύθεροι.

Ωστόσο, η διοίκηση του συλλόγου κατέθεσε έφεση και τελικά κατάφερε να παραμείνει στη Ligue 2, με τους Πειραιώτες να αναγκάζονται να διαπραγματευτούν με τους Γάλλους για τον Μαζουάκου που είναι στην Αυστρία και έχει ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Μίτσελ!

Πάντως, από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν προκύπτει ανησυχία και όλα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μέση λύση και για τους δύο συλλόγους.
Πηγή: sport-fm.gr

«Υπέγραψε ο Καπίνο στη Μάιντς»

Για υπογραφή πολυετούς συμβολαίου του Στέφανου Καπίνο με τη Μάιντς κάνει λόγο η Bild. Τι ανταλλάγματα θα πάρει ο Παναθηναϊκός. Το… μπέρδεμα των Γερμανών με τον Ορέστη Καρνέζη.

«Υπέγραψε ο Καπίνο στη Μάιντς»
Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Στέφανου Καπίνο στη Μάιντς. Σύμφωνα με την Bild, ο νεαρός διεθνής γκολκίπερ έχει ήδη υπογράψει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη γερμανική ομάδα, έστω κι αν το δημοσίευμα τον έχει μπερδέψει με τον Ορέστη Καρνέζη, τη φωτογραφία του οποίου φιλοξενεί στο θέμα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

inner

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να βάλει στα ταμεία του 2,1 εκατ. ευρώ εξασφαλίζοντας και ποσοστό μεταπώλησης του 20χρονου άσου. Ο Καπίνο προορίζεται για βασικός και θα έχει ανταγωνισμό από τον συνομήλικό του, Λόρις Κάριους.

Η Bild αναφέρει πως η Μάιντς ήθελε τον Καπίνο από το χειμώνα, αλλά τότε είχε κριθεί πολύ ακριβώς και είχε στραφεί στον Ντάριο Κρέσιτς, που είχε περάσει από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ πλέον έχει πάρει μεταγραφή για τη Λεβερκούζεν.
Πηγή: sport-fm.gr

«Στο μυαλό μας πάντα το πρωτάθλημα»

Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να παλέψει για να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Νάνο, εξηγώντας πού θα κριθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια.

«Στο μυαλό μας πάντα το πρωτάθλημα»
Πρόκειται για έναν από τους παίκτες – αποκάλυψη του περσινού Παναθηναϊκού.

Ο Ισπανός Νάνο ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως με τις εμφανίσεις του κατάφερε να κερδίσει τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Σε σχέση με πέρσι ο 30χρονος μπακ-χαφ ξεκινάει από την αρχή την προετοιμασία και, έχοντας συμβάλει στην περσινή πορεία της ομάδας, τονίζει ότι φέτος μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αρκεί «να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, να μην κάνουμε τόσα λάθη όσα αυτά που κάναμε στις πρώτες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να χάσουμε βαθμούς και πάνω απ' όλα να έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια διάθεση»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νάνο στην εφημερίδα Goal

Ποιες είναι οι έως τώρα εντυπώσεις σου από την προετοιμασία, δεδομένου ότι πέρσι δεν ήσουν με το γκρουπ στην Ολλανδία;

«Μέχρι τώρα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, υπάρχου μέρες που είναι πιο σκληρές από άλλες, είναι όμως όπως οι συνηθισμένες προετοιμασίες, με πολλή μπάλα, κάτι που αναμφίβολα αρέσει πολύ περισσότερο στον ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω αν είναι η πιο σκληρή που έχω κάνει. Κάθε προετοιμασία έχει τα δικά της. Τώρα είναι μία εποχή που πρέπει να “υποφέρουμε”, επειδή δεν είσαι ακόμα στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης, σιγά σιγά βελτιώνεσαι και καθημερινά βρίσκεσαι σε όλο και καλύτερη κατάσταση».

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω;

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική. Η βάση της ομάδας είναι ουσιαστικά η ίδια με πέρυσι, έχει την ίδια φιλοσοφία, ο προπονητής θα απαιτήσει το ίδιο από εμάς σε κάθε ματς. Τι πρέπει να κάνουμε; Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, να μην κάνουμε τόσα λάθη όσα αυτά που κάναμε στις πρώτες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να χάσουμε βαθμούς και πάνω απ' όλα να έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια διάθεση και, ποιος ξέρει, ίσως να πετύχουμε κάτι παραπάνω από πέρυσι. Η ομάδα, βάσει του συλλόγου και της ιστορίας του, πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατές ομάδες, αλλά αν συνεχίσουμε στην ίδια δυναμική με πέρυσι, μπορούμε να παλέψουμε για όλα».

Ήσουν μία από τις εκπλήξεις του Παναθηναϊκού, ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Τι να περιμένει παραπάνω από εσένα ο κόσμος φέτος;

«Ελπίζω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό, δουλεύω καθημερινά για να προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος, θέλω να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά, θέλω να ξεκινήσω πολύ καλά τη σεζόν, γιατί γνωρίζω την πλειοψηφία των συμπαικτών μου, επικοινωνώ μαζί τους. Θεού θέλοντος να με... σεβαστούν οι τραυματισμοί )(σ.σ. ατάκα που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί) και να συνεχίσω με τον ίδιο ενθουσιασμό».

Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει και την Ευρώπη. Τι προαίσθημα έχεις γι’ αυτή την ευρωπαϊκή περιπέτεια που ξεκινάει σε λίγο καιρό;

«Περιμένουμε με μεγάλο ενθουσιασμό αυτά τα παιχνίδια, σε ατομικό επίπεδο ενδεχομένως να είναι ό,τι μεγαλύτερο έχω πετύχει στην καριέρα μου. Με τη μεγαλύτερη δυνατή προσμονή, αναμένοντας την κλήρωση, την ομάδα που θα μας τύχει κι όταν μάθουμε τον αντίπαλο, να προετοιμάσουμε με τέτοιο τρόπο τα παιχνίδια, ώστε με τα δικά μας “όπλα” να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στην ομάδα που θα μας τύχει. Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα των πιθανών αντιπάλων, αλλά τον ενθουσιασμό δεν μας τον στερήσει κανείς».

Εσύ έχεις ονειρευτεί να μπεις στο γήπεδο και να ακούσεις τον ύμνο του Champions League;

«Ναι, ναι, το ονειρεύομαι. Μακάρι να τα καταφέρουμε να περάσουμε τον πρώτο αντίπαλο και να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι τα πλέι οφ. Κι ακόμα περισσότερο, μακάρι να μπούμε στους ομίλους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανυπομονώ όταν θα φτάσει η ημέρα ώστε να μάθουμε τον πρώτο αντίπαλο στα προκριματικά και να παίξουμε στην έδρα μας».
Πηγή: sport-fm.gr

Πιο κοντά σε Μασούντ και Τζεμπούρ!!

Η ΑΕΚ πλησιάζει στην απόκτηση των Σοζέι Μασούντ και Ράφικ Τζεμπούρ. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τις δύο μεγάλες μεταγραφές. Τι δηλώνει ο μάνατζερ του Ιρανού εξτρέμ στη SportDay.

Πιο κοντά σε Μασούντ και Τζεμπούρ
Ένα πολύ δυνατό διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» έχει στα σκαριά η ΑΕΚ και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για να φανεί αν ο Σοζέι Μασούντ και ο Ράφικ Τζεμπούρ θα καλύψουν τις θέσεις των αριστερού χαφ και σέντερ φορ.

Στον Ιρανό εξτρέμ η «Ένωση» προσφέρει πλέον τα χρήματα που ζητεί, με απολαβές που αγγίζουν τις 400.000 ευρώ το χρόνο. Ο 30χρονος άσος βλέπει πλέον πάρα πολύ «ζεστά» την προοπτική να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, αλλά έχει ζητήσει λίγες μέρες να απαντήσει γιατί κάτι περιμένει από την Ισπανία. Ο μάνατζέρ του, Χόρχε Σαντομέ, ανέλυσε τα δεδομένα μιλώντας στη SportDay. «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε δύο προτάσεις από την Ισπανία που αποτελεί προτεραιότητα για τον Σοζέι. Η μία είναι από την Primera και η άλλη από τη Segunda, από ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Αυτές θα εξετάσουμε πρώτα και μετά θα κοιτάξουμε την ΑΕΚ», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο Μασούντ μιλάει απευθείας με τον Μιλοβάνοβιτς που γνωρίζονται από τη Λας Πάλμας. Του έχει πει πολλά πράγματα για το ελληνικό κλαμπ και τον έχει δελεάσει αρκετά. Όμως η Ισπανία παραμένει πρώτη επιλογή. Αν κάτι δεν πάει καλά, τότε όλοι θα συζητήσουμε σε άλλες βάσεις».

Την ίδια ώρα, ο Ράφικ Τζεμπούρ συμφώνησε σε όλα με τη Νότιγχαμ για την ελευθέρας του. Ο Αλγερινός επιθετικός περιμένει κάποιες εγγυητικές επιστολές για την καταβολή της αποζημίωσής του και εφόσον τις πάρει στα χέρια του θα μπορέσει να μιλήσει με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που θα τις παραλάβει, αναμένεται να κλείσει ραντεβού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία για να επιστρέψει ο 30χρονος άσος στην «Ένωση» μετά από μια τριετία.

Στην ΑΕΚ έχουν εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του αριστερού εξτρέμ (πρώτη ο Κιρμ, ακολουθούν Κάλβο και Κοροβέσης) και του σέντερ φορ, που εφόσον δεν είναι ευκταία η κατάληξη στις υποθέσεις των Μασούντ και Τζεμπούρ θα περάσουν σε πρώτο πλάνο.Πηγή: sport-fm.gr

Στο «ραντάρ» βελγικής ομάδας ο Διούδης!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο ενός βελγικού συλλόγου φέρεται να βρίσκεται ο Σωκράτης Διούδης, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Στο «ραντάρ» βελγικής ομάδας ο Διούδης
Ένας από τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχει το βλέμμα του στο εξωτερικό είναι και ο Σωκράτης Διούδης.

Σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, παρότι φημολογείται ότι ιταλικές, γερμανικές και κάποιες ελληνικές ομάδες εξετάζουν την περίπτωση του 20χρονο τερματοφύλακα του Άρη κανένας σύλλογος δεν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτησή του.

Για τον συγκεκριμένο παίκτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει μία ομάδα από το Βέλγιο που είναι πιθανό να κινηθεί, αλλά ακόμα δεν έχει προσεγγίσει τους Θεσσαλονικείς.

Πάντως, αν δεν έρθει πρόταση για την απόκτησή του είναι αρκετά πιθανό ο Διούδης να συνεχίσει να φοράει τα κίτρινα, αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2016 και είναι από τους λίγους παίκτης που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τα χρήματά του, μέσω του τηλεοπτικού συμβολαίου (επομένως δεν έχει και δικαίωμα προσφυγής).Πηγή: sport-fm.gr

Η ευκαιρία του Καρνέζη!!

Μία τρελή «καραμπόλα» στην Ουντινέζε είναι αρκετά πιθανό να φέρει ως πρώτη επιλογή για την υπεράσπιση της εστίας της ιταλικής ομάδας τον Ορέστη Καρνέζη, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Η ευκαιρία του Καρνέζη
Τέσσερις τερματοφύλακες είχε την περσινή σεζόν στο ρόστερ της η Ουντινέζε, με τον Ορέστη Καρνέζη να… αναγκάζεται να παραχωρηθεί ως δανεικός στη Γρανάδα του Λούκας Αλκαρά.

Εκτός από τον Έλληνα τερματοφύλακα, οι «φριουλάνι» είχαν τον Μπρκιτς (12 εμφανίσεις), τον Κελάβα (10 συμμετοχές) και τον νεαρό-πολλά υποσχόμενο Σκούφετ (έπαιξε σε 16 ματς).

Οι δύο πρώτοι φέρονται να με το ένα πόδι εκτός «Φρίουλι», ενώ για τον νεαρό πορτιέρο φημολογείται ότι έχει εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Έτσι, όπως γράφει και η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, από τη στιγμή που και οι τρεις είναι… φευγάτοι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εκείνο που ήταν πέρσι δανεικός!

Από την πλευρά του, ο Καρνέζης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει φανέλα βασικού και να καταφέρει να αρχίσει να παίζει σε περισσότερα ματς, εν όψει και της έλευσης του Κλαούντιο Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Σούπερ Αντετοκούνμπο στο summer league!!

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνιζόμενος με τους Μπακς στο summer league.

Σούπερ Αντετοκούνμπο στο summer league
Στον Άντριου Γουίγκινς και τον Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν στραμμένα τα βλέμματα στον αγώνα μεταξύ Καβαλίερς και Μπακς, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε με την παρουσία του να κερδίσει το δικό του μερίδιο στα «φώτα».

Το νούμερο ένα του ντραφτ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 70-68 για το summer league του Λας Βέγκας πετυχαίνοντας 18 πόντους, ενώ 17 πέτυχε το νούμερο δύο, όσους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ, που σε δέκα μέρες θα αρχίσει προετοιμασία με την Εθνική για το Μουντομπάσκετ, είχε 3/5 βολές, 4/7 δίποντα και 2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 29:40.

Μάλιστα πρόσφερε και μία καταπληκτική φάση, όταν διέσχισε το μισό γήπεδο με δύο ντρίπλες φτάνοντας σε ένα απίθανο κάρφωμα.Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνουν τα «πράσινα» μέτωπα!!

Την ολοκλήρωση των υποθέσεων των Σίλντενφελντ και Αμπέντ περιμένει σύντομα ο Νίκος Νταμπίζας, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει τις επαφές με τη Γιουβέντους για τον Ρόσι.

Κλείνουν τα «πράσινα» μέτωπα
Σύντομα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφικές υποθέσεις του Παναθηναϊκού, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί καθ’ όλα έτοιμη στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Champions League.

Πρώτα απ’ όλα σημειώθηκε θετική εξέλιξη με την υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ντιναμό Μόσχας και επήλθε συμφωνία για να μείνει ελεύθερος.

Σήμερα θα υπάρξει το τελικό ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές και στη συνέχεια θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Ελλάδα για να υπογράψει για τρία χρόνια στο «τριφύλλι». Από την πλευρά του, ο Νίκος Νταμπίζας έχει έναν ακόμη στόπερ σταντ-μπάι, εφόσον σημειωθεί νέα καθυστέρηση στην υπόθεση του Κροάτη.

Όσον αφορά τώρα τον Μεχντί Αμπέντ, οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει πρόταση για τον δανεισμό του Αλγερινού χαφ για ακόμη έναν χρόνο στη Νιούκαστλ.

Ο παίκτης προσπαθεί να πιέσει τον βρετανικό σύλλογο να κάνει δεχθεί τη συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να τεθεί το συντομότερο στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου. Οι ιθύνοντες του συλλόγου εκτιμούν ότι οι Άγγλοι, βλέποντας τη βελτίωση του παίκτη, θα τον δανείσουν πάλι στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, εφόσον ολοκληρωθούν οι δύο παραπάνω υποθέσεις ο Νίκος Νταμπίζας θα έχει εκ νέου επαφές με τη διοίκηση της Γιουβέντους και τον Φάουστο Ρόσι, ο οποίος αποτελεί το «Νο1» για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού».

Η απόκτηση του 23χρονου χαφ αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση, αλλά πρόθεση των «πρασίνων» είναι να παλέψουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για να κάνουν δικό τους τον παίκτη. Αν δεν έρθει ο Αμπέντ και ο κλείσει ο Ιταλός, θα αποκτηθεί και δεύτερος χαφ.

*** Στις 6 το απόγευμα (Novasports 1) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση της Λέγκια Γκντανσκ, στο δεύτερο ματς προετοιμασίας για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μετά τα θετικά δείγματα που έδειξε στο παιχνίδι με την Ακρα Γκντίνια.Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο: «Να εντυπωσιάσουμε και στην Ευρώπη»

Αποφασισμένος φέτος να έχει καλύτερη παρουσία εμφανίστηκε ο Χέντβιχες Μαντούρο, μιλώντας στη SportDay, και αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ στους νεαρούς παίκτες από την ακαδημία του.

Μαντούρο: «Να εντυπωσιάσουμε και στην Ευρώπη»
Πρόκειται για τον πλέον έμπειρο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Ο Χέντβιχες Μαντούρο παρουσιάζεται αλλαγμένος στο ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού έχει χάσει αρκετά κιλά και προσπαθεί να κάνει ένα ξεκίνημα σε εκείνο της ομάδας.

Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός μίλησε στη SportDay και ανέλυσε αυτή τη νέα κατάσταση που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς, κάνοντας αναφορά και στο ρόστερ της φετινής σεζόν που υπάρχουν αρκετοί νεαροί σε ηλικία παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 29χρονος άσος στη SportDay

Το πρώτο διάστημά σου στον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο. Φέτος τι περιμένεις;

«Η περσινή ήταν πράγματι δύσκολη χρονιά. Φέτος νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου. Ο προπονητής μάς έχει μιλήσει πολλές φορές για το τι σημαίνει να είμαστε ένα σωστό γκρουπ».

Ο δικός σου φετινός στόχος;

«Θέλω να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ στην Ελλάδα και σαφώς πρέπει να εντυπωσιάσουμε και στην Ευρώπη. Αυτό οφείλει κάθε ελληνική ομάδα. Εγώ θέλω να προσφέρω πολλά και ειδικά με την εμπειρία μου να βοηθήσω τους πολλούς νέους παίκτες που έχει η ομάδα».

Γιατί πέρυσι δεν έδειξες την αξία σου;

«Ηρθα από τη Σεβίλλη που δεν έπαιζα λόγω απόφασης που δεν ήταν του προπονητή. Δεν έκανα καλή προετοιμασία και όταν στον ΠΑΟΚ μπήκα να αγωνιστώ σε πολλά ματς μαζί βγήκε τραυματισμός. Τώρα ξεκίνησα σωστά και είμαι πολύ καλύτερα από φυσική κατάσταση».

Σε μικρό διάστημα πέρυσι έζησες πολλά στον ΠΑΟΚ. Φέτος ξεκινάτε πολύ διαφορετικά με χαμηλούς τόνους. Πώς το ζεις όλο αυτό;»

«Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Και εμείς θέλαμε το Κύπελλο και το θέλουμε πάλι φέτος. Τώρα έχουμε πολλούς νέους παίκτες που πρέπει να δείξουν στον προπονητή ότι αξίζουν. Δεν είναι κακό να εμπιστεύεσαι τους νέους. Πολλές φορές είναι καλύτερο να έχεις νέους από το να αγοράσεις κάποιους παίκτες. Φυσικά αυτό είναι θέμα του συλλόγου για να κρίνει τι πρέπει να γίνει».

Απ' όλα όσα έζησες πέρυσι στην Ελλάδα τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

«Η δομή είναι αρκετά καλή. Η διαιτησία είναι πάντα ένα θέμα, ακόμη και στο Μουντιάλ. Ας μην κοιτάμε τόσο τη διαιτησία και ας παίξουμε μπάλα. Εντύπωση μου έκανε ο φανατισμός που επικρατεί ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια όπως το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει και πιστέψτε με έχω αρκετές εμπειρίες. Το πρωτάθλημα πάντως είναι καλό και έρχονται αρκετοί καλοί παίκτες. Πρέπει και στην Ευρώπη να δείξουμε πράγματα για να μας βλέπουν ακόμη πιο θετικά».

Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι έφυγαν σημαντικοί παίκτες από την ομάδα όπως οι Λίνο, Βούκιτς, Κατσουράνης, Λάζαρ, Στοχ, Λούκας και άλλοι;

«Ηταν σημαντικοί και ποιοτικοί παίκτες. Τώρα πρέπει να χτίσουμε κάτι άλλο και αυτό δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται υπομονή από όλους».

Ποια η άποψή σου για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ όπως τον έχεις γνωρίσει;

«Εχει εμπειρία στο ποδόσφαιρο, χαράσσει μία γραμμή και έχω μόνο καλά λόγια να πω».

Το μήνυμά σου σε έναν οπαδό του ΠΑΟΚ που ίσως να ανησυχεί για το ότι η ομάδα έχασε παίκτες και δεν έχει κάνει πολλές μεταγραφές;

«Εχουμε τους πιο φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα και έχουμε ευθύνη να τους κάνουμε χαρούμενους. Να μας βοηθούν σε καλές και κακές στιγμές. Εχουμε νέα ομάδα και θέλουμε στήριξη».

Έρχεται ο Πουλίδο, κλείνει Λάζοβιτς!!

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό, με τον Γιάννη Βρέντζο να φέρεται να πηγαίνει στη Σερβία για να τελειώσει την υπόθεση του Ντάρκο Λάζοβιτς.

Έρχεται ο Πουλίδο, κλείνει Λάζοβιτς
Αίσιο τέλος όλα δείχνουν πως θα έχει η υπόθεση του Άλαν Πουλίδο για τον Ολυμπιακό. Ο Μεξικανός φορ βρέθηκε χθες στα γραφεία της Τίγκρες μαζί με τον μάνατζέρ του και την νομική του εκπρόσωπο και η συζήτηση των δύο πλευρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο διεθνής άσος θα μείνει ελεύθερος την ερχόμενη Τρίτη, όταν και έχει προγραμματιστεί να νέα επαφή για το «διαζύγιο» με την μεξικανική ομάδα. Ο 23χρονος παίκτης θα αναχωρήσει από την πατρίδα του την Τετάρτη και την Πέμπτη το βράδυ ή την Παρασκευή τα ξημερώματα αναμένεται να είναι στην Αθήνα για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν συμφωνήσει με την πλευρά του Πουλίδο για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν το ψάξιμο για ακόμη έναν επιθετικό, με τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τη συγκεκριμένη μεταγραφή να είναι αρκετά.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προκύψει ξανά θέμα Ζινιάκ, εφόσον ο Γάλλος άσος – που φεύγει από τη Μαρσέιγ – ρίξει τις απαιτήσεις του. Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί επιμένουν για την υπόθεση του Νιάνγκ της Μίλαν, ο οποίος ωστόσο δεν είναι καθαρόαιμος σέντερ φορ.

Εν τω μεταξύ, από τη Σερβία προέκυπτε ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ερυθρό Αστέρα για την απόκτηση του Ντάρκο Λάζοβιτς για τον οποίο θα παραχωρηθούν ως δανεικοί ο Αλεξάνταρ Κατάι και ο νεαρός Μάρκο Γιάνκοβιτς.

Σε σημερινό του δημοσίευμα ο «Γαύρος» γράφει ότι ο Γιάννης Βρέντζος θα ταξιδέψει στη γειτονική χώρα για να κλείσει τον 23χρονο εξτρέμ, ο οποίος – σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην πατρίδα του – «θα υπογράψει την ερχόμενη Δευτέρα για πέντε χρόνια».

Τέλος, ίσως και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί και η απόκτηση του Αρτούρ Μασουακού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν κάποια απαραίτητα έγγραφα από τη Βαλανσιέν για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή. Στη Γαλλία αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλέψει για λίγο τον 20χρονο μπακ-χαφ από τη Μαρσέιγ, η οποία είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τον κάνει δικό της.

*** Στις 6 το απόγευμα (Novasports 2) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Σβατς σε φιλική αναμέτρηση την Κρασνοντάρ, με τον Μίτσελ να θέτει σε εφαρμογή τα πρώτα του πλάνα εν όψει της νέας σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μέσι παραμένει το «κλειδί»

Ο Θάνος Σαρρής διαβάζει τις δηλώσεις του πατέρα Μέσι και γράφει για το ρόλο του στον μεγάλο τελικό με τη Γερμανία.
«Ο Λέο μου είπε ότι τα πόδια του ήταν σαν να ζύγιζαν 100 κιλά. Ήταν πολύ κουρασμένος». Με τις δηλώσεις αυτές ο πατέρας του Μέσι προκάλεσε αρκετό προβληματισμό για το μεγαλύτερο αστέρι της Αργεντινής ενόψει τελικού. Τον Μέσι που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος, έχει περάσει μια δύσκολη χρονιά με τη Μπαρτσελόνα και έχει τις περισσότερες από τις αντίπαλες άμυνες στο Μουντιάλ να του κάνουν τη ζωή δύσκολη. 
Στο πρώτο νοκ-άουτ της αλμπισελέστε, με αντίπαλο το Βέλγιο, ο Μέσι βρήκε περισσότερο εύκολες συνθήκες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με τους Ελβετούς, που είχαν προτεραιότητα τον περιορισμό του με τους Μπεχράμι και Ινλέρ. Οι Βέλγοι ήταν διαφορετικοί. Ο Μέσι βρήκε χώρους, αφού συχνά έβρισκε ως αντίπαλο μόνο τον Βίτσελ. Δείτε την ενέργειά του πριν το γκολ του Ιγουαΐν. 



Όπως φυσικά και στην πάσα του στον Ντι Μαρία. Η Αργεντινή έπαιζε περισσότερο ένα 4-4-1-1 με τον ίδιο σε ελεύθερο ρόλο. Να δημιουργεί, να απειλεί, να προκαλεί ρήγματα. Οι συμπαίκτες του τον έψαχναν, εκείνος έλεγχε το ρυθμό. Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, γιατί με την είσοδο του Πέρες αντί του τραυματία Ντι Μαρία και την σκοπιμότητα και την τακτική να γίνεται προτεραιότητα, τα πράγματα άλλαξαν.




Στο παιχνίδι με την Ολλανδία του Φαν Χάαλ, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Μέσι θα είχε περισσότερο δύσκολο έργο. Ο Ντε Γιονγκ ήταν κολλημένος πάνω του, αφήνοντας του ελάχιστα περιθώρια. Ακόμα κι όταν αντικαταστάθηκε, η «σφιχτή» μεσαία γραμμή των Ολλανδών κατάφερε να τον περιορίσει. Ελάχιστους χώρους είχε και ο Μπίλια, με τον Μασεράνο να είναι εκείνος που σε αρκετές περιπτώσεις είχε τις περισσότερες συνθήκες για καλύτερες μεταβιβάσεις. Όπως φαίνεται και στο heatmap, ο Λέο έψαξε τους χώρους από τα δεξιά, κινήθηκε περισσότερο προς τα εκεί.  Από την πλευρά αυτή, του Μάρτινς Ίντι, η Αργεντινή έγινε περισσότερο επικίνδυνη όταν αποφάσισε να «χτυπήσει» με Λαβέτσι.

Με τους Ολλανδούς λοιπόν, τον βασικό ρόλο έπαιξαν οι τακτικές και οι αλληλοεξουδετερώσεις. Σαν μια παρτίδα σκάκι, με ελάχιστες ευκαιρίες. Ο Φαν Χάαλ έδειξε σε όλη τη διοργάνωση ότι προσάρμοζε την ομάδα του στον αντίπαλο. Ο Λεβ, όμως, δεν θα αλλάξει προσέγγιση για να αντιμετωπίσει την Αργεντινή και τον Μέσι. Ούτε θα «θυσιάσει» παίκτες. Εκείνος κάνει παιχνίδι.  Μετά τον τραυματισμό του Μουστάφι και την επιστροφή του Λαμ στη φυσική του θέση του δεξιού μπακ, το πράγμα λίγο - πολύ ξεκαθάρισε. Ο Σβαϊνστάιγκερ σε λίγο πιο οπισθοχωρημένο ρόλο, αλλά με πρωταρχικό του μέλημα να φτιάχνει παιχνίδι και οι Κρόος, Κεντίρα μπροστά του.

Δεδομένου ότι η «αλμπισελέστε» θα προσπαθήσει και πάλι να κλειδώσει τη μεσαία γραμμή και να ελαχιστοποιήσει τις επιθετικές προσπάθειες των Γερμανών, οι Κεντίρα και Κρόος θα έχουν πολλή δουλειά με τους μέσους της Αργεντινής. Φυσικά και η αντιμετώπιση του Μέσι είναι συλλογική υπόθεση, αλλά το περισσότερο βάρος θα πέσει στους χώρους που κινείται, σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει, ο Σβαϊνστάιγκερ. Δύσκολα ο Λεβ θα αφήσει να γίνει κάτι τέτοιο.
Ο βοηθός του δήλωσε ότι κάτι ετοιμάζουν στον Αργεντινό. Αν δεν δούμε το Λαμ ξανά σε κάποιο σύνθετο ρόλο στη μεσαία γραμμή, πιθανότερο είναι όταν η ομάδα του δεν έχει τη μπάλα ο Κεντίρα να βρίσκεται πιο κοντά στον «Σβάινι» και την ομαδική λειτουργία να είναι προσαρμοσμένη και στον pulga. Όχι μόνο σε αυτόν. Ο περιορισμός του δεν θα είναι η απόλυτη προτεραιότητα.
 Η Γερμανία είναι άλλο level, αλλά και ο Λέο είναι άλλο level. Ακόμα κι αν τα πόδια του ζυγίζουν 100 κιλά, αν βρει το χώρο που χρειάζεται και οι Ολλανδοί κατάφεραν να του στερήσουν μπορεί με μια του κίνηση να αλλάξει τα δεδομένα της τακτικής εξίσωσης. Ναι, οι Γερμανοί παραμένουν το φαβορί. Ναι, η Αργεντινή θα έχει ως απόλυτη προτεραιότητα τον περιορισμό της αντιπάλου. Αν κάποιος όμως μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, αυτός είναι ο Μέσι...

Πηγή: gazzetta.gr

Κάποιος που σπάει...αυγά!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επιλογές Καλαιτζίδη που κινούνται σε τελείως διαφορετικό πρίσμα από τους προκατόχους του
Η εβδομάδα που έρχεται για τον AΡΗ θα μας αποδείξει το τι μπορεί να πετύχει η ομάδα φέτος. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφούν οι συμφωνίες για το χορηγικό πρόγραμμα της ομάδας, τα τηλεοπτικά, αλλά και να αποδειχθεί αν όντως ο Π. Στεφανίδης έχει βρει τους οικονομικούς πόρους για να κρατήσει στην ομάδα από την μία παίκτες όπως ο Μανιάς και ο Κύργιας, αλλά και να έρθουν ποδοσφαιριστές ικανοί να κάνουν την διαφορά στην football league.
Είναι αυτό που λέμε η ώρα των αποδείξεων ή αν προτιμάτε η εβδομάδα των αποδείξεων από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει η διοίκηση. Ή κάνει τα λόγια...πράξεις ή άλλοι θα περάσουν από τα λόγια στις...πράξεις που κανείς δεν θέλει.
Θα ήθελα να σταθώ σε μία κατάσταση που παρατηρώ και να την προσεγγίσω με τελείς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που βλέπω πολλούς φίλους της ομάδας να ακολουθούν. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τον εύκολο δρόμο από την μία, αλλά παράλληλα από την άλλη είναι και αυτός στον οποίο εντέχνως οδηγήθηκε ο αρειανός από όλους αυτούς που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα αντιαρειανά και πλέον αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά.
Ο δρόμος αυτός είναι του...ξεφωνητού, της αποδοκιμασίας, της υπερ-απαισιοδοξίας, της καταστροφολογίας και ότι μπορεί να αναδειχθεί μέσα μιζέρια και γκρίνια. Υπάρχουν πολλά πράγματα στον ΑΡΗ που δικαιολογούν αντιδράσεις τέτοιου είδους, αλλά σε κάθε περίπτωση θα διαφωνήσω όταν πρόκειται για λύσεις συμβολαίων με απόφαση του προπονητή.
Υπάρχει κόσμος που.. διαμαρτύρεται για τους παίκτες που λύνουν τα συμβόλαιά τους και...φωνάζει ότι η ομάδα δεν θα έχει ρόστερ να παίξει. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν πέρσι προς τους ίδιους παίκτες ότι έριξαν την ομάδα και πρέπει να φύγουν!  Τώρα που βρέθηκε ο άνθρωπος που τους αποδεσμεύει, φωνάζουν γιατί φεύγουν! Παράλογο; Όχι! Μάλλον συνηθισμένο για τον αρειανό που έχει χάσει την μπάλα με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα του τα τελευταία χρόνια.
Για μένα είναι απλά τα πράγματα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήρθε ένας προπονητής  στην ομάδα που δεν φοβάται να σπάσει αυγά. Άλλοι τα έκαναν...ομελέτα, αλλά επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο Καλαιτζίδης “διώχνει” παίκτες που ήταν στις λεγόμενες μαύρες λίστες δύο και τρία χρόνια, αλλά πάντα με ένα μαγικό τρόπο έμεναν στην ομάδα. Ο ΑΡΗΣ είναι η μοναδική ομάδα που έλεγε σε 18χρονο θα πας ένα χρόνο δανεικός και εκείνος έλεγε όχι θα μείνω εδώ να προπονούμαι και θα περιμένω τον επόμενο προπονητή να παίξω. Και έμενε και...έπαιζε!
Ορισμένοι βέβαια παίκτες είχαν πολύ καλό μάνατζερ αν κρίνω από τα συμβόλαια που μόλις τα είδε ο Καλαιτζίδης νόμιζε ότι τα νούμερα που έβλεπε ήταν για τρία χρόνια, αλλά ήταν για κάθε ένα από τα τρία χρόνια συμβολαίου του!!! Δεν είναι εύκολο να φωνάζεις ένα παίκτη και να του λες, έχεις συμβόλαιο για 50.000 ευρώ, είναι πολλά, αξίζεις τα μισά. Μείνε με αυτά ή στην ευχή της Παναγίας!
Δεν ξέρω τι θα πετύχει ο προπονητής. Στα δικά μου τα μάτια ξεκινάει σωστά. Το αν θα συνεχίσει σωστά εξαρτάται από ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι. Αποδέσμευσες παίκτες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο...δεν έκαναν ή έκρινες ότι δεν θα σε βοηθήσουν. Από την στιγμή που η εισήγηση ήταν... αποχώρηση, προφανώς είναι έτοιμοι και αυτοί που θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Και αν... αποτύχεις στην επιλογή όσων έρθουν, όσο καλό...ξεσκαρτάρισμα και αν έγινε θα πάει στον βρόντο. Άρα και ο προπονητής κρίνεται...
Και για αυτό το κομμάτι είναι ξεκάθαρο ότι ο Καλαιτζίδης την ευθύνη την έχει πάρει πάνω του εξ ολοκλήρου από την πρώτη στιγμή και είμαι βέβαιος ότι αυτό που θα θέλει άπαντες να του πιστώσουμε είναι η επιτυχία που για τον ΑΡΗ και κατά δική του δήλωση θα είναι μόνο ένα πράγμα. Η άνοδος...
ΥΓ1 Όταν πριν ένα μήνα είπαμε ότι το CAS θα δηλώσει αναρμόδιο, ορισμένοι βγάλατε χολή. Σήμερα; Ησυχία...
ΥΓ2 Πολύ καλή κίνηση της επιστροφής του Ντίνου Κούη. Δίνει μία ελπίδα και σίγουρα τεράστιο κύρος.
ΥΓ3 Το τι συμβαίνει με την Λάρισα που κινδυνεύει να μην παίξει καν στην football league φαντάζομαι να το καταλαβαίνει ο κόσμος του ΑΡΗ και σε τι κυκεώνα μπορεί να έμπαινε.
ΥΓ4 Όλες οι ομάδες κάτι έπαιρναν ή ζητούσαν (το καλύτερο είναι για την αξιοκρατία αυτό με τις εφέσεις για την αδειοδότηση) και ο ΑΡΗΣ ήταν ο μόνος που παρά την πίεση επέστρεψε την προκαταβολή για Γιαννιώτα χαλώντας την συμφωνία με τον ΟΣΦΠ παρά τις μεγάλες πιέσεις. Μετά το πως λασπώθηκε η ομάδα από όσους είχαν εργολαβία τέτοια θέματα εύκολα το καταλαβαίνει κανείς, πλέον!
ΥΓ5 Δευτέρα ή Τρίτη θα ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα για Μανιά.. Πρόεδρε φρόντισε να έχεις τα... λεφτά!
YΓ6 Το κλέβω από Ζαγόρα, αλλά ήταν καλό. Για να πιάσουν το...ερπετό (κροκόδειλο Σήφη!)του έβαλαν σε ένα κλουβί ένα δόλωμα με ένα...πουλερικό!!!
Πηγή: gazzetta.gr

Χωράει ο Σουάρες στην Μπάρτσα;

O Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το πως ο Λουίς Σουάρες θα ρολάρει στο σύστημα της Μπαρτσελόνα και τον σχεδιασμό για τη σεζόν 2014-15.
Φυσικά και το ερώτημα είναι ρητορικό και βρίσκει απάντηση στο κλισέ 'όλοι οι καλοί χωράνε'. O Λατινοαμερικάνος ήταν πέρυσι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο και έφτασε μόνος του την Λίβερπουλ ένα γλίστρημα από την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League.
Η εκπληκτική ποιότητα και το peak που έπιασε πέρυσι με τους Reds σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, έκανε τους Μπλαουγκράνα να μην μασήσουν από την 4μηνη τιμωρία εξαιτίας της (νέας) δαγκωνιάς (αυτή τη φορά) στον Κιελίνι. Μετά την απόκτηση του Νεϊμάρ αντί 95 εκατ. ευρώ, οι Μπλαουγκράνα τα σκάνε πολύ χοντρά για έναν παίκτη για δεύτερο σερί καλοκαίρι και αυτό που δεν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει, είναι ότι πλέον διαθέτουν μία τριπλέτα που προκαλεί τρόμο.
Αν και καμία εκ των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα δεν ανακοίνωσε το ποσό που δαπανήθηκε για τη μεταγραφή, τα πιο έγκυρα Μέσα της Ευρώπης αναφέρουν ότι θα κοστίσει στους Καταλανούς 81 εκατ. ευρώ σε λίγες δόσεις ενώ με τα μπόνους μπορεί να φτάσει τα 94.5 εκατ. ευρώ. Λίγους μήνες αφού θα αρχίσει να παίζει ξανά ποδόσφαιρο, ο Σουάρες θα είναι 28 ετών, όμως προφανώς οι Μπλαουγκράνα δεν τον πήραν σαν μία επένδυση για το μέλλον.
Οταν στην επίθεση υπάρχουν Νεϊμάρ, Σουάρες, Μέσι, η πρώτη σκέψη είναι πως δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, όμως παρουσιάζει ενδιαφέρον ο τρόπος που οι τρεις παικταράδες θα χωρέσουν στην 11άδα. Ο Σουάρες πέρυσι έβαλε 31 γκολ και έδωσε 12 ασίστ στην Premier League αγωνιζόμενος σε θέση φορ και χρειάστηκε να παίξει δεξιά ή αριστερά μόλις σε τέσσερις αγώνες.
Στη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του, τα πράγματα δεν θα είναι ίδια. Ο Σουάρες δεν θα είναι με χαοτική διαφορά ο καλύτερος παίκτης του ρόστερ, ο προπονητής δεν πρόκειται να χτίσει το σύστημα γύρω από τον ίδιο, ενώ επίσης θα «μπει» από Νοέμβριο όταν η ομάδα θα έχει ήδη βρει ρυθμό. Και πέρυσι μπήκε στις επίσημες υποχρεώσεις με καθυστέρηση, όμως φέτος το διάστημα της απουσίας θα είναι μεγαλύτερο και νέες συνθήκες διαφορετικές.
Στην Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετικά απίθανο ο Σουάρες να πάρει τη φανέλα με το «9» και να γίνει ο κεντρικός επιθετικός στο 4-3-3 που παίζει παραδοσιακά η ομάδα και ο Λουίς Ενρίκε. Και αυτό είναι κάτι που το έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία, αφού εκεί υπάρχει ο Μέσι. Οταν από το δεξί άκρο της επίθεσης ξεκίνησε να παίζει σαν «false nine» αλλά και στην κορυφή, δεν βγήκε ποτέ από εκεί. Οποιος υπερπαίκτης και αν ερχόταν στο «Καμπ Νόου».
Ο Αργεντινός εδώ και αρκετά χρόνια ήταν και είναι αμετακίνητος από τη θέση του κεντρικού επιθετικού, έχοντας «φάει» με διαφορετικό τρόπο ονόματα όπως Σαμουέλ Ετό, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Νταβίδ Βίγια. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο Σουάρες είναι ο επόμενος που δεν θα πάει στην κορυφή.
Το δείγμα από το Mundial επιβεβαίωσε για τους Νεϊμάρ-Σουάρες αυτό που είναι εδώ και χρόνια γνωστό για τον Μέσι, ότι είναι παίκτες που θέλουν/πρέπει να έχουν μεγάλη ελευθερία για να προσφέρουν στην ομάδα τους και πλέον είναι τρεις στο ίδιο κλαμπ με αυτό το χαρακτηριστικό.
Είναι σαφές ότι ο Λουίς Ενρίκε ζήτησε να έχει υπό τις οδηγίες του τον Ουρουγουανό και πλέον έχει μπροστά του το δύσκολο project να κάνει τους τρεις παικταράδες να μην «κουτουλάνε» μπαίνοντας ο ένας στα χωράφια του άλλου. Το ιδανικό για τους Μπλαουγκράνα θα ήταν να τους δέσει σε σημείο που να εναλλάσσονται στις θέσεις τις επίθεσης και να εκμεταλλευτεί τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους στο σκοράρισμα. Οι τρεις τους πέρυσι πέτυχαν σε αγώνες πρωταθλήματος 68 γκολ, που είναι περισσότερα απ' όσα έβαλαν οι 83 από τις 98 ομάδες στα top 5 leagues.
Το τεράστιο πλεονέκτημα που αποκτά με την παρουσία του Σουάρες του Σουάρες η Μπαρτσελόνα είναι ότι μπορεί να πατάει πολύ περισσότερο περιοχή και να είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τους περιφερειακούς επιθετικούς των τελευταίων ετών. Ούτε ο Αλέξις Σάντσες, ούτε ο Ινιέστα, ούτε ο φυσικά ο Πέδρο έχουν το killer instict του Ουρουαγουανού, ο οποίος όταν θα αλλάζει θέσεις με Μέσι-Νεϊμάρ θα είναι ξανά κίνδυνος-θάνατος για κάθε άμυνα.
Τελικό σχήμα
Μετά την απόκτηση του Σουάρες, το μοναδικό κομμάτι που λείπει για να ολοκληρωθεί το παζλ της Μπαρτσελόνα για το 2014-15 είναι αυτό που λείπει ουσιαστικά εδώ και τρία χρόνια. Ενας κεντρικός αμυντικός. Το όνομα του Μεχντί Μπενάτια της Ρόμα έχει παίξει δυνατά στον καταλανικό Τύπο και θα ήταν η πιο ιδανική λύση, ενώ υπάρχουν πάντα οι περιπτώσεις των Ζερεμί Ματιέ (Βαλένθια), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Μανγκαλά (Πόρτο), Ντάνιελ Αγκερ (Λίβερπουλ). Αν οι Μπλαουγκράνα κάνουν και φέτος το απίθανο και δεν αποκτήσουν παίκτη σε αυτή τη θέση, ο κλήρος θα πέσει σε έναν εκ των Μασεράνο/Μπαρτρά.
Ο Μπράβο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια των Μπλαουγκράνα αντί του Τερ Στέγκεν, έχοντας δύο πόντους από την εμπειρία (31 ετών) και τη γνώση του πρωταθλήματος. Τα 3/4 της άμυνας παραμένουν ίδια, με Αλβες, Αλμπα πλάγια μπακ και τον Πικέ να είναι ο ένας κεντρικός αμυντικός. Στο κέντρο, υπάρχουν ο... αναντικατάστατος, Μπουσκέτς, ο νέος, Ράκιτιτς και ο Ινιέστα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παίξει ποτέ ξανά στην τριπλέτα της επίθεσης. Εκτός των τριών, υπάρχει ο μπαλαντέρ, Μασεράνο, ο οποίος κάνει... τρελό Mundial και ο Λουίς Ενρίκε θα έχει μπει σίγουρα σε σκέψεις με την απόδοσή του.

Πούλησε το μέλλον για το παρόν
Κάτι το οποίο προκαλεί ερωτηματικά και αμφισβήτηση ως προς τον σχεδιασμό και το πόσο μελετημένες κινήσεις γίνονται στην Μπαρτσελόνα, είναι το ότι για να βρεθεί το ρευστό για τη μεταγραφή του Σουάρες, πουλήθηκαν δύο παίκτες που αποτελούσαν την επόμενη μέρα. Ο Σεσκ Φάμπρεγας υποτίθεται ότι ήταν ο διάδοχος του Τσάβι για το κέντρο και από τη νέα σεζόν κανένας δεν θα βρίσκεται στο «Καμπ Νόου», ενώ ο Αλέξις Σάντσες μία επένδυση και στην πρώτη του δυνατή σεζόν εξαργυρώθηκε...

Πηγή: gazzetta.gr

«Ξέρει πολλή μπάλα»

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει μέσω του blog του στο gazzetta.gr, για τον Κωνσταντίνο Κότσαρη ο οποίος εντυπωσιάζει στην προετοιμασία και για τα καλά λόγια που του έχουν πει...
Ο Κότσαρης είναι ένας από τους παίκτες, που για πρώτη φορά κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Και επειδή είναι τερματοφύλακας και ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση ρωτάει ο κόσμος να μάθει αν μπορεί να βγει και να βοηθήσει τα επόμενα χρόνια την ομάδα.
Ρώτησα και έμαθα κάποια στοιχεία του 18χρονου τερματοφύλακα και οι ειδικοί, που τον βλέπουν καθημερινά και του κάνουν προπόνηση τον πιστεύουν πολύ και θεωρούν, ότι μπορεί σε δύο-τρία χρόνια να παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό. Οσον αφορά το μεγάλο του προσόν, πέρα από τις πολύ καλές επεμβάσεις κάτω από την εστία είναι η μπάλα που ξέρει.
Όπως χαρακτηριστικά μου είπαν «από πέρυσι σε πολλές προπονήσεις με τους Νέους έπαιζε στο κέντρο και στην επίθεση στα διπλά. Τόση μπάλα ξέρει».  Και αυτό γίνεται σήμερα με αρκετούς τερματοφύλακες στην διάρκεια του διπλού. Για να εξοικειώνονται  με την μπάλα στα πόδια παίζουν μέσα και όχι κάτω από το τέρμα κάποιες φορές. Κυρίως αυτοί που ξέρουν μπάλα. Και αυτό την σημερινή εποχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να κάνει καριέρα ένας τερματοφύλακας. Να ξέρει μπάλα , να έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του και να κάνει σωστές κοντινές, η μακρινές μεταβιβάσεις, είτε χωρίς πίεση, είτε υπό πίεση, όταν του γυρνάνε την μπάλα οι αμυντικοί. Πλέον οι τερματοφύλακες μπορεί αν χρειαστεί να παίζουν και… λίμπερο (όπως ο Νόιερ στην Γερμανία), ενώ σίγουρα πρέπει να έχουν καλό χειρισμό της μπάλας με τα πόδια, αφού πολλές φορές μέσα στον αγώνα πρέπει να δώσουν σωστά την πάσα στα γυρίσματα των αμυντικών.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Κότσαρης αυτό το έχει είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα του. Για να δούμε αν θα συνεχίσει ο μικρός την παράδοση, που έχει ο Παναθηναϊκός με τους τερματοφύλακες… Το σίγουρο είναι ότι φέτος  θα είναι στην τριάδα των γκολκίπερ, αφού ο Ταμπάκης προορίζεται για δανεικός, για να πάρει παιχνίδια.....
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Σουάρες και το “τέλος εποχής” στη Μπάρτσα!!

Ο Μιχάλης Τσόχος “διαβάζει” τις μεταγραφικές κινήσεις της Μπάρτσα (Σουάρες, Ράκιτις) και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα δούμε Μπάρτσα χωρίς τίκι τάκα...
Το “τίκι τάκα” ασφαλώς δεν έχει πεθάνει ως επιλογή. Πώς να πεθάνει δηλαδή όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα προσπαθεί να το εξελίξει κι' άλλο και η Εθνική Γερμανίας το βάζει στο dna της.
Το “τίκι τάκα” της Μπαρτσελόνα όμως, της ομάδας που το έφερε στο προσκήνιο, το εφάρμοσε σε όλο του το μεγαλείο και το εξέλιξε σε τόσο αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού, ώστε να σαρώσει τα πάντα, φαίνεται ότι μας αποχαιρετά οριστικά.

Η Μπαρτσελόνα, αλλάζει αγωνιστικό προφίλ, αλλάζει τρόπο παιχνιδιού, αλλάζει σχεδιασμό. Δεν θα γράψω ότι αλλάζει και φιλοσοφία, γιατί αυτό δεν πρόκειται ασφαλώς να συμβεί. Η φιλοσοφία παραμένει ίδια, για επιθετικό, χορταστικό ποδόσφαιρο, κατοχής μπάλας, το οποίο όμως, όπως όλα δείχνουν δεν θα στηρίζεται στις πολλές (πάρα πολλές) μικρές συνεχόμενες πάσες και στην ταχύτητα της σκέψης, αλλά θα στηρίζεται στην ταχύτητα των ποδοσφαιριστών, στην κίνησή τους στον χώρο και στην έκρηξη.

Η παραχώρηση του Φάμπρεγκας, η πιθανή αποδέσμευση του Τσάβι και ο ερχομός του Σουάρες, αυτό νομίζω ότι δείχνουν. Η Μπαρτσελόνα αυτή τη φορά το παίρνει απόφαση ότι το τέλος εποχής του τίκι τάκα για αυτήν έφτασε και περνάει στο επόμενο βήμα. Και θα μπορούσε κανείς να πει ότι εμπιστεύεται και τον νέο προπονητή της. Οποιος πρόσεξε την περσινή Θέλτα μετά τις πρώτες 10 – 15 αγωνιστικές στη La Liga μάλλον αντιλαμβάνεται που το πάει ο Λουίς Ενρίκε στην Μπάρτσα.

Δεν είναι τυχαίο ότι θα δώσει πολλές ευκαιρίες στον αδερφό του Τιάγκο Αλκάνταρα, τον Ραφίνια, τον οποίο είχε δανεικό στην Θέλτα πέρυσι, δεν είναι τυχαίο ότι επέμενε στην απόκτηση του Ράκιτιτς και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι η Μπαρτσελόνα του Μέσι και του Νειμάρ, πήρε και τον Λουίς Σουάρες. Τρεις επιθετικοί που έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Να παίξουν και οι τρεις στην κορυφή ή σε ένα από τα δύο άκρα μη έχοντας πίσω τους “δεκάρι”, αλλά τρεις εσωτερικούς μέσους. Ο Μπουσκέτς σαν εξάρι και δύο από τους Ράκιτιτς, Ινιέστα και Ραφίνια να μοιράζονται τον χρόνο ως εσωτερικοί μέσοι. Το μόνο που δεν κολλάει είναι η πώληση του Αλέξις Σάντσες, αλλά αυτή είναι φανερό δεν έγινε για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για να βρεθούν τα χρήματα για να αποκτηθεί ο Σουάρες. Αναπληρωματικοί θα είναι ο Πέδρο, ο Ντεουλοφέου και ο Τέγιο (αν δεν πωληθεί) και θα ήταν τεράστια πολυτέλεια να μείνει και ο Σάντσες για να μένει στον πάγκο.

Αυτή η Μπαρτσελόνα θα στηρίζεται στο γρήγορο παιχνίδι, στην ταχύτητα των επιθετικών της και στην διαφορετική λογική των κεντρικών χαφ της που δεν τους αρέσει να κρατούν την μπάλα πολύ στα πόδια τους, όπως συνέβαινε με τον Σεσκ και τον Τσάβι. Η μετάβαση αυτή δεν είναι απλή, θέλει το χρόνο της, άλλωστε το τίκι τάκα ήταν τρόπος ζωής, όχι απλά παιχνιδιού και προπόνησης για την Μπάρτσα. Από την άλλη είναι επίσης αλήθεια είναι ότι ο Λουίς Ενρίκε έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ (από την μέση και μπρος) για να παίξει αυτού του είδους το ποδόσφαιρο. Είναι... τρομακτική η σκέψη για κάθε αντίπαλο, ότι πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει Μέσι, Σουάρες, Νειμάρ...

Προσοχή όμως, γιατί αυτός ο τρόπος παιχνιδιού απαιτεί ακόμη καλύτερη συμπεριφορά της άμυνας, πιο σωστά ακόμη καλύτερη λειτουργία σε ότι έχει να κάνει με το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η άμυνα που έπαιζε μέχρι τώρα η Μπάρτσα στηρίζονταν στην εκπληκτική κατοχή μπάλας που κατά μέσο όρο άγγιζε σε ποσοστά το 70%. Η νέα Μπάρτσα εννοείται ότι θα έχει κατοχή μπάλας, γιατί είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά όχι σε τέτοια ποσοστά αφού δεν θα είναι αυτοσκοπός του παιχνιδιού της το να κρατά την μπάλα στα πόδια της όπως ήταν μέχρι τώρα...

Συνεπώς η πίεση που θα δέχεται η άμυνά της από τους αντιπάλους της θα είναι μεγαλύτερη. Και εκεί ακόμη δεν έχει ενισχυθεί. Και πολύ φοβάμαι ότι εκτός από τον έναν στόπερ που σίγουρα θα πάρει, θα χρειαστεί και έναν άλλο τύπου ποδοσφαιριστή για τη θέση του δεξιού μπακ, από αυτόν του Ντάνι Αλβες.

Εκτός κι' αν ο Λουίς Ενρίκε έχει στο μυαλό του να παίξει 3-4-3, κάτι το οποίο δοκίμασε σε ορισμένες περιπτώσεις και στην Θέλτα. Οι τρεις στόπερ θα είναι ο Ματσεράνο ανάμεσα σε Πικέ και αυτόν που θα έρθει με μεταγραφή. Οι δύο ακραίοι χαφ θα είναι ο Αλβες με τον Ζόρντι Αλμπα, οι τρεις επιθετικοί ξέρουμε όλοι ποιοι θα είναι και μένουν οι δύο κεντρικοί χαφ. Με δεδομένο ότι ο ένας δεν μπορεί παρά να είναι ο Μπουσκέτς για ευνόητους λόγους, μένει μόνο μία κενή θέση στην ενδεκάδα για έναν από τους Ινιέστα, Ράκιτιτς και Ραφίνια. Δύσκολη απόφαση για τον Λουίς Ενρίκε, με δεδομένο ότι ο Ινιέστα είναι αυτός που είναι, ο Ράκιτιτς πήρε διαβεβαίωση ότι θα παίζει βασικός για να πάει στην Μπάρτσελόνα και όχι την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ραφίνια είναι το αγαπημένο παιδί του.

Οπως και να έχει, έρχεται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σεζόν για την Μπαρτσελόνα, όπου δημιουργείται μία ονειρεμένη επιθετική τριπλέτα Νειμάρ, Μέσι, Σουάρες, η οποία όμως θα πρέπει να δέσει σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα με τέτοιο τρόπο που δεν θα την εκθέσει...
Πηγή: gazzetta.gr

Στη Χέρτα ο Μπέερενς!

beerenss_0
Παίκτης της Χέρτα θα είναι για την επόμενη τριετία ο Ρόι Μπέερενς.
Σε μια ακόμα κίνηση προχώρησε η Γερμανική ομάδα με την ποδοσφαιριστή. «Είμαι ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή» τόνισε ο  πρώην φορ της Αλκμααρ, ο οποίος σε 230 ματς στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας είχε 43 γκολ.
Πηγή: arenafm.gr

Κοντά σε Ντι Μαρία η Γιουνάιτεντ!!

1-16-
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Star» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Άνχελ Ντι Μαρία.
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα η ομάδα του Φαν Χάαλ προσφέρει στον Ντι Μαρία 150.000 λίρες την εβδομάδα. Παράλληλα, πρέπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καταβάλει το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: arenafm.gr

«Μάλλον θα πάω νωρίς για ύπνο»

432081_heroa
Ο αρχηγός της Γερμανίας, Φίλιπ Λαμ μίλησε για τον ερχόμενο τελικό κόντρα στην Αργεντινή αλλά και για τον τρόπο που θα επιλέξει να πανηγυρίσει σε ενδεχόμενη κατάκτηση του Μουντιάλ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Προετοιμαζόμαστε πάντα καλά πριν από τα μεγάλα τουρνουά, το ίδιο έχει συμβεί και εδώ. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το όνειρο και υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε: να επικεντρωθούμε στον στόχο και στο τέλος να επιστρέψουμε με το τρόπαιο στη Γερμανία, κάτι που περιμένουμε εδώ και καιρό.
Είναι καθήκον μας να πετύχουμε τον στόχο μας, είμαστε αισιόδοξοι και ανυπομονούμε να τα καταφέρουμε.
Σε ερώτηση πώς πρόκειται να πανηγυρίσει σε περίπτωση νίκης ο Λαμ απάντησε με χιούμορ: «Μάλλον θα πάω για ύπνο νωρίς, νωρίς το πρωί».
Πηγή: arenafm.gr

Eπίσημα στη Κούμπαν ο Ολίσε!

kuban-oliseh
H Kούμπαν ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σεκού Ολίσε.
Η μεταγραφή αυτή φημολογούταν εδώ και πολύ καιρό αλλά σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα και πλέον ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα του νεαρού.
Πηγή: arenafm.gr

Η προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία!! (pics)

1926842_10152544084024687_1982261109252126626_n
Δείτε τις εικόνες από την σημερινή (11/07) προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία όπως τις ανάρτησε η ΠΑΕ στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook.





Πηγή: arenafm.gr

Τέλος και ο Καμινιώτης!!

Παρελθόν από τον Άρη αποτελεί ο Πέτρος Καμνιώτης. Η ΠΑΕ μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών

Άμεση ήταν τελικά η συμφωνία ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Πέτρο Καμινιώτη για τη λύση του συμβολαίου του. Πριν από λίγη ώρα ο Άρης εξέδωσε και την σχετική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι λύθηκε –κοινή συναινέσει- το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Πέτρου Καμινιώτη και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του”.