Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

«Ξέρει πολλή μπάλα»

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει μέσω του blog του στο gazzetta.gr, για τον Κωνσταντίνο Κότσαρη ο οποίος εντυπωσιάζει στην προετοιμασία και για τα καλά λόγια που του έχουν πει...
Ο Κότσαρης είναι ένας από τους παίκτες, που για πρώτη φορά κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Και επειδή είναι τερματοφύλακας και ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση ρωτάει ο κόσμος να μάθει αν μπορεί να βγει και να βοηθήσει τα επόμενα χρόνια την ομάδα.
Ρώτησα και έμαθα κάποια στοιχεία του 18χρονου τερματοφύλακα και οι ειδικοί, που τον βλέπουν καθημερινά και του κάνουν προπόνηση τον πιστεύουν πολύ και θεωρούν, ότι μπορεί σε δύο-τρία χρόνια να παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό. Οσον αφορά το μεγάλο του προσόν, πέρα από τις πολύ καλές επεμβάσεις κάτω από την εστία είναι η μπάλα που ξέρει.
Όπως χαρακτηριστικά μου είπαν «από πέρυσι σε πολλές προπονήσεις με τους Νέους έπαιζε στο κέντρο και στην επίθεση στα διπλά. Τόση μπάλα ξέρει».  Και αυτό γίνεται σήμερα με αρκετούς τερματοφύλακες στην διάρκεια του διπλού. Για να εξοικειώνονται  με την μπάλα στα πόδια παίζουν μέσα και όχι κάτω από το τέρμα κάποιες φορές. Κυρίως αυτοί που ξέρουν μπάλα. Και αυτό την σημερινή εποχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να κάνει καριέρα ένας τερματοφύλακας. Να ξέρει μπάλα , να έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του και να κάνει σωστές κοντινές, η μακρινές μεταβιβάσεις, είτε χωρίς πίεση, είτε υπό πίεση, όταν του γυρνάνε την μπάλα οι αμυντικοί. Πλέον οι τερματοφύλακες μπορεί αν χρειαστεί να παίζουν και… λίμπερο (όπως ο Νόιερ στην Γερμανία), ενώ σίγουρα πρέπει να έχουν καλό χειρισμό της μπάλας με τα πόδια, αφού πολλές φορές μέσα στον αγώνα πρέπει να δώσουν σωστά την πάσα στα γυρίσματα των αμυντικών.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Κότσαρης αυτό το έχει είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα του. Για να δούμε αν θα συνεχίσει ο μικρός την παράδοση, που έχει ο Παναθηναϊκός με τους τερματοφύλακες… Το σίγουρο είναι ότι φέτος  θα είναι στην τριάδα των γκολκίπερ, αφού ο Ταμπάκης προορίζεται για δανεικός, για να πάρει παιχνίδια.....
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: