Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Κάποιος που σπάει...αυγά!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επιλογές Καλαιτζίδη που κινούνται σε τελείως διαφορετικό πρίσμα από τους προκατόχους του
Η εβδομάδα που έρχεται για τον AΡΗ θα μας αποδείξει το τι μπορεί να πετύχει η ομάδα φέτος. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφούν οι συμφωνίες για το χορηγικό πρόγραμμα της ομάδας, τα τηλεοπτικά, αλλά και να αποδειχθεί αν όντως ο Π. Στεφανίδης έχει βρει τους οικονομικούς πόρους για να κρατήσει στην ομάδα από την μία παίκτες όπως ο Μανιάς και ο Κύργιας, αλλά και να έρθουν ποδοσφαιριστές ικανοί να κάνουν την διαφορά στην football league.
Είναι αυτό που λέμε η ώρα των αποδείξεων ή αν προτιμάτε η εβδομάδα των αποδείξεων από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει η διοίκηση. Ή κάνει τα λόγια...πράξεις ή άλλοι θα περάσουν από τα λόγια στις...πράξεις που κανείς δεν θέλει.
Θα ήθελα να σταθώ σε μία κατάσταση που παρατηρώ και να την προσεγγίσω με τελείς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που βλέπω πολλούς φίλους της ομάδας να ακολουθούν. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τον εύκολο δρόμο από την μία, αλλά παράλληλα από την άλλη είναι και αυτός στον οποίο εντέχνως οδηγήθηκε ο αρειανός από όλους αυτούς που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα αντιαρειανά και πλέον αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά.
Ο δρόμος αυτός είναι του...ξεφωνητού, της αποδοκιμασίας, της υπερ-απαισιοδοξίας, της καταστροφολογίας και ότι μπορεί να αναδειχθεί μέσα μιζέρια και γκρίνια. Υπάρχουν πολλά πράγματα στον ΑΡΗ που δικαιολογούν αντιδράσεις τέτοιου είδους, αλλά σε κάθε περίπτωση θα διαφωνήσω όταν πρόκειται για λύσεις συμβολαίων με απόφαση του προπονητή.
Υπάρχει κόσμος που.. διαμαρτύρεται για τους παίκτες που λύνουν τα συμβόλαιά τους και...φωνάζει ότι η ομάδα δεν θα έχει ρόστερ να παίξει. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν πέρσι προς τους ίδιους παίκτες ότι έριξαν την ομάδα και πρέπει να φύγουν!  Τώρα που βρέθηκε ο άνθρωπος που τους αποδεσμεύει, φωνάζουν γιατί φεύγουν! Παράλογο; Όχι! Μάλλον συνηθισμένο για τον αρειανό που έχει χάσει την μπάλα με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα του τα τελευταία χρόνια.
Για μένα είναι απλά τα πράγματα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήρθε ένας προπονητής  στην ομάδα που δεν φοβάται να σπάσει αυγά. Άλλοι τα έκαναν...ομελέτα, αλλά επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο Καλαιτζίδης “διώχνει” παίκτες που ήταν στις λεγόμενες μαύρες λίστες δύο και τρία χρόνια, αλλά πάντα με ένα μαγικό τρόπο έμεναν στην ομάδα. Ο ΑΡΗΣ είναι η μοναδική ομάδα που έλεγε σε 18χρονο θα πας ένα χρόνο δανεικός και εκείνος έλεγε όχι θα μείνω εδώ να προπονούμαι και θα περιμένω τον επόμενο προπονητή να παίξω. Και έμενε και...έπαιζε!
Ορισμένοι βέβαια παίκτες είχαν πολύ καλό μάνατζερ αν κρίνω από τα συμβόλαια που μόλις τα είδε ο Καλαιτζίδης νόμιζε ότι τα νούμερα που έβλεπε ήταν για τρία χρόνια, αλλά ήταν για κάθε ένα από τα τρία χρόνια συμβολαίου του!!! Δεν είναι εύκολο να φωνάζεις ένα παίκτη και να του λες, έχεις συμβόλαιο για 50.000 ευρώ, είναι πολλά, αξίζεις τα μισά. Μείνε με αυτά ή στην ευχή της Παναγίας!
Δεν ξέρω τι θα πετύχει ο προπονητής. Στα δικά μου τα μάτια ξεκινάει σωστά. Το αν θα συνεχίσει σωστά εξαρτάται από ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι. Αποδέσμευσες παίκτες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο...δεν έκαναν ή έκρινες ότι δεν θα σε βοηθήσουν. Από την στιγμή που η εισήγηση ήταν... αποχώρηση, προφανώς είναι έτοιμοι και αυτοί που θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Και αν... αποτύχεις στην επιλογή όσων έρθουν, όσο καλό...ξεσκαρτάρισμα και αν έγινε θα πάει στον βρόντο. Άρα και ο προπονητής κρίνεται...
Και για αυτό το κομμάτι είναι ξεκάθαρο ότι ο Καλαιτζίδης την ευθύνη την έχει πάρει πάνω του εξ ολοκλήρου από την πρώτη στιγμή και είμαι βέβαιος ότι αυτό που θα θέλει άπαντες να του πιστώσουμε είναι η επιτυχία που για τον ΑΡΗ και κατά δική του δήλωση θα είναι μόνο ένα πράγμα. Η άνοδος...
ΥΓ1 Όταν πριν ένα μήνα είπαμε ότι το CAS θα δηλώσει αναρμόδιο, ορισμένοι βγάλατε χολή. Σήμερα; Ησυχία...
ΥΓ2 Πολύ καλή κίνηση της επιστροφής του Ντίνου Κούη. Δίνει μία ελπίδα και σίγουρα τεράστιο κύρος.
ΥΓ3 Το τι συμβαίνει με την Λάρισα που κινδυνεύει να μην παίξει καν στην football league φαντάζομαι να το καταλαβαίνει ο κόσμος του ΑΡΗ και σε τι κυκεώνα μπορεί να έμπαινε.
ΥΓ4 Όλες οι ομάδες κάτι έπαιρναν ή ζητούσαν (το καλύτερο είναι για την αξιοκρατία αυτό με τις εφέσεις για την αδειοδότηση) και ο ΑΡΗΣ ήταν ο μόνος που παρά την πίεση επέστρεψε την προκαταβολή για Γιαννιώτα χαλώντας την συμφωνία με τον ΟΣΦΠ παρά τις μεγάλες πιέσεις. Μετά το πως λασπώθηκε η ομάδα από όσους είχαν εργολαβία τέτοια θέματα εύκολα το καταλαβαίνει κανείς, πλέον!
ΥΓ5 Δευτέρα ή Τρίτη θα ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα για Μανιά.. Πρόεδρε φρόντισε να έχεις τα... λεφτά!
YΓ6 Το κλέβω από Ζαγόρα, αλλά ήταν καλό. Για να πιάσουν το...ερπετό (κροκόδειλο Σήφη!)του έβαλαν σε ένα κλουβί ένα δόλωμα με ένα...πουλερικό!!!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: