Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Βασικός ο «τυπάρας»!

Με τον Γιώργο Καραγκούνη στη θέση του Κώστα Κατσουράνη θα ξεκινήσει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Ρουμανία.

Βασικός ο «τυπάρας»
Ο Γιώργος Καραγκούνης, θα είναι ο αντικαταστάτης του Κώστα Κατσουράνη στο χώρο της μεσαίας γραμμής για την αναμέτρηση με τη Ρουμανία.

Ο Φερνάντο Σάντος, δεν αλλάζει κάτι άλλο από την ενδεκάδα του Φαλήρου, εκτός φυσικά από τον «Κατσούρ», ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Πιο συγκεκριμένα η ενδεκάδα είναι η εξής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Διάταξη 4-3-3 και ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια. Ο Τοροσίδης δεξιά στην άμυνα, ο Χολέμπας αριστερά και οι Παπασταθόπουλος και Σιόβας στο κέντρο της.

Οι Τζιόλης («καθαρό» αμυντικό χαφ) Καραγκούνης και Μανιάτης θα είναι στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά) και Μήτρογλου στην επίθεση.Πηγή: sport-fm.gr

Φτιάχνουν ατμόσφαιρα οι Ρουμάνοι!

Φτιάχνουν ατμόσφαιρα οι ΡουμάνοιΗ προσπάθεια να «πωρώσουν» τους Ρουμάνους οι οποίοι θα παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα συνεχίζεται από τους υπεύθυνους της ρουμανικής ομοσπονδίας.

Λίγες ώρες πριν την σέντρα η ρουμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί όλους όσοι θα βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου στο Βουκουρέστι για την στήριξή τους προς την εθνική ομάδα της χώρας τους.

Όμως δεν σταματά εκεί!

Ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας θα προβάλλονται στις γιγαντοοθόνες οι στίχοι και τους καλούν όλοι να τραγουδούν έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια καυτή ατμόσφαιρα από τα πρώτα λεπτά του μεγάλου σημερινού ραντεβού.

«Σήμερα είναι η ημέρα που η εθνική μας ομάδα διεκδικεί την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014 μετά από 16 χρόνια.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, όπως έχετε κάνει και σε άλλα παιχνίδια, ότι οι οπαδοί της εθνικής να δημιουργήσουν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα,απόψε. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο γήπεδο.

Πιστεύουμε στους παίκτες μας και τους υποστηρίζουμε από το πρώτο ως και το τελευταίο λεπτό. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε όλοι με το να τραγουδήσουμε στον εθνικό μας ύμνο πριν το παιχνίδι, με τους στίχους που θα εμφανιστούν στις γιγαντοοθόνες»
Πηγή: sport-fm.gr

Γέμισαν το γήπεδο… επτά ώρες πριν!! (video)

Οι Ρουμάνοι έχουν υποσχεθεί «κόλαση» απόψε στην Εθνική. Αν αυτοί δεν κρατιούνται μια όμως για την ανατροπή, οι Αλγερινοί δεν κρατιούνται… επτά. Όσες και οι ώρες που γέμισαν το γήπεδο πριν τη σέντρα!

Γέμισαν το γήπεδο… επτά ώρες πριν! (video)
Είναι ρεβάνς-φωτιά για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το σκορ του πρώτου αγώνα (3-2) προετοιμάζει για μεγάλο θρίλερ. Μεταξύ μας, όμως, δεν θα σκοτωνόσουν κιόλας να παρακολουθήσεις το Αλγερία-Μπουρκίνα Φάσο. Επειδή δεν είσαι… Αλγερινός.

Γιατί αν ήσουν, δεν θα διάβαζες αυτό το κείμενο. Θα είχες πάρει ήδη θέση στην εξέδρα. Και όχι τώρα ή πριν από λίγο. Αλλά… επτά (7) ολόκληρες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα!




Πηγή: sport-fm.gr

«Αναγκαία η ΚΜΑ σε Άρη»

pic-0-norm
Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη Παναγιώτης Στεφανίδης, φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για την χθεσινή συνάντηση της ΚΜΑ με τον Δημήτρη Ηλιάδη αλλά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πόσο σημαντική είναι η Κοινωνία Μελών Άρη.
Για την χθεσινή συνάντηση: «Δεν πήγαμε να ζητήσουμε οικονομικά στοιχεία, τα ξέρουμε όλα και τα έχουμε όλα. Είναι μια εταιρία που τρέχει οπότε όπως είναι λογικά δημιουργούνται διάφορα θέματα τα οποία λύνονται σε επίπεδο συνεργασίας. Υπήρξε ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε με τον πρόεδρο και μέχρι αύριο θα έχει λυθεί. Το θέμα το μας το βασικό είναι ότι βγαίνει αύριο το 99, και θέλουμε να ξέρουμε που βρισκόμαστε και πως θα βγει οικονομικά η χρονιά για τον Άρη. Να φτάσουμε δηλαδή τον Ιούνιο χωρίς άνοιγμα. Ούτε έλεγχο πήγαμε να κάνουμε ούτε τίποτα».
Για τις δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη αλλά και την δικιά του θέση: «Η δικιά μου θέση είναι ότι οποιοσδήποτε ασχολείται με τα κοινά και έχεις πάρει μια θέση ευθύνης θα πρέπει να κάνεις και κάποια πράγματα και να κρατήσεις μια στάση προς το συμφέρον του Άρη. Από εκεί και πέρα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να τα ακούσεις κάποιες φορές χωρίς ακόμα και αν γνωρίζεις ότι αδίκως κατηγορείσαι. Γιατί πρέπει καταρχήν να προασπίσεις κάποια συμφέροντα, τα συμφέροντα της ομάδας. Εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να ακούσω τα πάντα, αρκεί να έχω καθαρή την συνείδηση μου και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου ότι αυτό που κάνω γίνεται προς όφελος της ομάδας. Η κριτική που ακούγεται, ακούγεται από παντού. Δεν σας κρύβω ότι αμα αναφέρεται ο κ.Γεωργιάδης στο εξώφυλλο της Παρασκευής και εμένα με πείραξε.
Δεν θέλω να σχολιάσω τα λεγόμενα του κ.Γεωργιάδη, Χρέος μας σαν ΚΜΑ είναι να συσπειρώνουμε τον κόσμο γύρω από τον Άρη. Έχουμε μια υποχρέωση, απέναντι στην ομάδα.  Εμείς πρέπει να κρατάμε τον κόσμο ενωμένο. Την ενότητα χρειαζόμαστε».
Για τον επενδυτή : «Όλοι περιμένουμε τον επενδυτή, δεν ήρθε ακόμα τι να κάνουμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας; O κ.Ηλιάδης το έχει πει δημόσια αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω όνομα. Θέλω να τον δω. Είναι άσχημο πράγμα να δώσεις ελπίδες στον κόσμο και μετά να μην προχωρήσει τίποτα. Όλοι μαζί , είναι δουλειά μας και όλων των διοικούντων να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο που θα δώσει ώθηση στην ομάδα».
Για το θέμα της λέσχης και αν πρέπει να κλείσει: «Η λέσχη δεν πρέπει να κλείσει έχει ακόμα να προσφέρει πολλά στον Άρη αλλά το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να δείξει ότι ανταποκρίνεται στον πραγματικό της ρόλο. Η λέσχη μπορεί να γίνει ο κινητήριος μοχλός του επενδυτή, αυτό το σωμάτιο με τις χιλιάδες μέλη μπορεί να γίνει η δύναμη του Άρη και πάνω σε αυτό να πατήσει όποιος έρθει».
Για την μέχρι τώρα παρουσία του Κ.Ηλιάδη: «Το 99 είναι μεγάλη επιτυχία, το αγωνιστικό είναι ένα στοίχημα και πιστεύω ότι στο χρόνο θα λυθεί και αυτό. Θεωρώ καλύτερα κάτι να το κρίνουμε στο τέλος γιατί ακόμα ήμαστε στην αρχή. Είναι ένας παράγοντας που ήρθε στον Άρη μετά από αρκετά χρόνια και προσπαθεί και αυτός να μπει στο κλίμα. Δεν μπορούν όλα να γίνουν από την μέρα στην άλλη».
Πηγή: arenafm.gr

Ο Κούδας για εθνική και ΠΑΟΚ!!

koudas_
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία, στο ντέρμπι του “Δικεφάλου” με τον Άρη και στα αίτια, που τον κρατούν μακριά από τη Τούμπα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Κούδας:
Για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Παρίδη: “Χθες (18/11) ήταν να βγει από την εντατική. Μιλάω με την γυναίκα του, που μας ενημερώνει. Απ’ ότι γνωρίζουμε πρέπει να γίνουν κάποιες ακόμα επεμβάσεις, αργότερα. Ελπίζουμε να τα ξεπεράσει όλα”.
Για τα παιχνίδια με τη Ρουμανία το 1970: “Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε χάσει ουσιαστικά τη πρόκριση, με το 2-2 μέσα στο Καραϊσκάκη. Με το 1-1 στο Βουκουρέστι αποκλειστήκαμε. Είχαμε παίξει με μια τρομερή εθνική Ρουμανίας τότε, αλλά και η ομάδα μας  ήταν πάρα πολύ μεγάλη με σπουδαίους παίκτες”.
Για την Εθνική εκείνης της εποχής: “Τότε άρχισε να αλλάζει η λογική και η φιλοσοφία της Εθνικής. Πριν από εκείνη την εποχή μας έλεγαν να μη πάμε στην Εθνική για να μη τραυματιστούμε! Πλέον στην Εθνική ομάδα δίνεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή. Η καλύτερη Εθνική Ελλάδας όλων των εποχών ήταν αυτή του 1970, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Λουκανίδης”.
Για τους χαρακτήρες των ποδοσφαιριστών: “Οι εποχές και τα κίνητρα αλλάζουν. Ο καθένας συμπεριφέρεται με τον τρόπο του. Εκείνη την εποχή υπήρχε αλληλοεκτίμηση και παραδέχονταν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές των αθηναϊκών ομάδων ποιες ήταν οι καλύτερες ομάδες και ότι κλέβουν από τον ΠΑΟΚ τους τίτλους”.
Για το κίνητρο να παίξει κάποιος σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου: “Το κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας σήμερα είναι πάρα πολύ μεγάλο.  Είναι εμπειρία ζωής το να μπορεί να λέει ένας παίκτης ότι πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως λέω εγώ ότι έπαιξα στο Μαρακανά και στο Καμπ Νου”.
Για την σημερινή Εθνική ομάδα: “Το ποδόσφαιρο που παίζει μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά παίρνει αποτελέσματα. Το καλύτερο ποδόσφαιρο το έπαιξε η Εθνική με την Ρουμανία. Σ’ αυτόν τον αγώνα, η Ελλάδα ήταν καλή, επιθετικά και αμυντικά”.
Για τους παίκτες που ξεχωρίζει: “Πάντα έλεγα πως ένας Κούδας δε κάνει μια ομάδα. Το σύνολο έφτασε την ομάδα σ’ αυτό το σημείο. Πάντα θα υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά, άλλοτε ο Σαλπιγγίδης, άλλοτε ο Μήτρογλου, όμως πρέπει να ενσωματώνει την ατομικότητα του στο σύνολο”.
Για τη ρεβάνς στη Ρουμανία: “Το παιχνίδι έχει επικίνδυνα σημεία. Αν και έχουν αλλάξει οι συνθήκες οι Ρουμάνοι είναι μεγάλη σχολή και δε μπορείς να τους υποτιμήσεις. Το μειονέκτημα που υπάρχει στη Ρουμανία είναι πως έχουν ανοίξει τα σύνορα και οι παίκτες παίζουν στην Ευρώπη και όχι στις δικές τους ομάδες, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ομοιογένεια”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ: “Δεν χτίζεται μια ομάδα σε μια μέρα. Νομίζω πως δουλεύει σωστά ο προπονητής και πως χρειάζεται να πειθαρχήσει λίγο παραπάνω τα εργαλεία του, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό φάνηκε μεγάλη και γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ θέλει χρόνο και προσθήκες. Ίσως ο Ολυμπιακός μας ξεπλήρωσε ένα δάνειο από την ήττα του με 0-4 μέσα στο Καραϊσκάκη, πριν από σχεδόν 40 χρόνια. Σ’ εκείνο το παιχνίδι όλο το γήπεδο μας χειροκροτούσε”.
Για το πως μπορεί να χτιστεί η ομάδα του ΠΑΟΚ: “Όταν θέλουμε να κάνουμε μεγάλη ομάδα πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματα προηγμένων ποδοσφαιρικών σχολών. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει σωστή δουλειά στις υποδομές.  Αν δε λειτουργεί σωστά η ομάδα, τα λεφτά δε θα πιάσουν τόπο. Ο Σαββίδης και οποιοσδήποτε μεγαλομέτοχος θα βάζει λεφτά σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Επιπλέον, πρέπει να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός. Ο προπονητής πρέπει να διαλέγει παίκτες και γενικότερα να αναλάβει τις ευθύνες του αφού όμως πρώτα θα έχει τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του”.
Για το ΠΑΟΚ – Άρης: “Είναι κατ΄ευφημισμό ντέρμπι. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη. Δε θα είναι ένα ντέρμπι, όπως αυτά του παρελθόντος. Τα προβλήματα του Άρη είναι εμφανή. Έφυγε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πλέον ο ΠΑΟΚ πρέπει να πιστοποιήσει με τον Άρη πως είναι η δεύτερη καλύτερη  ομάδα στην Ελλάδα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση”.
Για το γεγονός πως δεν πηγαίνει στο γήπεδο: “Έχω αρκετά χρόνια να πάω στη Τούμπα και δε θέλω να βγάλω πικρία για την αντιμετώπιση που έχω από έναν σύλλογο, που έγραψα μια σελίδα στην ιστορία του. Αν δεν έχω την ψυχολογική κατάσταση να πάω και να παρακολουθήσω κάτι, δεν θέλω να πηγαίνω. Με στεναχωρούν πολλά πράγματα όταν πηγαίνω στο γήπεδο. Ακόμη και οι προπονητές της κερκίδας, που κρίνουν και απαξιώνουν τα πάντα. Τον αγαπάω τον κόσμο, αλλά δε μπορώ να βλέπω να  γίνονται κάποια επεισόδια, εξαιτίας των οποίων τιμωρείται και χρεώνεται η ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Να μην κλείσει η ΚΜΑ»

Gkourlakis2-610x350
Ο Πολυδέυκης Γκουρλάκης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Άρης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συζητήσεις που έγιναν για να πάνε οπαδοί του Άρη στην Τούμπα αλλά και στη συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη με την διοίκηση.
Αναλυτικά είπε:
Για την απόφαση να μη δοθούν τελικά εισιτήρια στον Άρη:
“Δε ξέρω αν ήταν προδιαγεγραμμένη απόφαση αλλά εκπλαγήκαμε με τη στάση της αστυνομία που ήθελε να μας δώσει εισιτήρια. Η αστυνομία ήθελε να αφήσει μεγάλα κενά διαστήματα στο γήπεδο κάτι το οποίο ο ΠΑΟΚ δε το δέχθηκε. Από πλευράς Άρη πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει οι καιροί για να μετακινούνται οι οπαδοί.
Οι οπαδοί του Άρη έχουν δείξει τρομερή ωριμότητα τα τελευταία χρόνια. Να μη ξεχνάμε πως όταν κατέβηκε ο κόσμος του Άρη στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, την μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην χώρα, όπου ήταν 25.000 άτομα δεν άνοιξε ρουθούνι. Το ίδιο και τις τελευταίες φορές που κατέβηκε ο Άρης στη Τούμπα. Υπήρξαν κάποιες ανταλλαγές επιστολών και τόσο εμείς όσο και ο ΠΑΟΚ φαίνεται να είμαστε θετικοί. Βέβαια γνωρίζαμε πως ο Άρης δε θα έπαιρνε εισιτήρια φέτος καθώς υπήρχε μια ανακοίνωση πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαθέτει εισιτήρια για τις θύρες των φιλοξενούμενων, εκεί δηλαδή που θεωρητικά θα ήταν οι οπαδοί του Άρη”.
Για το γεγονός πως δε δόθηκαν εισιτήρια στους οπαδούς του Παναθηναϊκού:
“Αυτό ήταν μια παρανόηση,  καθώς προφορικά δεν ήθελε εισιτήρια ο Παναθηναϊκός. Πριν την σύσκεψη μας είπαν πως δε θέλουν εισιτήρια και στη σύσκεψη μας έλεγαν πως δεν ήθελαν να μας δώσουν εισιτήρια και σουίτες στο δεύτερο γύρο. Επιπλέον, η αστυνομία ήταν αρνητική. Δε περιμέναμε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να εκμεταλλευόταν το γεγονός πως δε βγάλαμε ανακοίνωση. Δε περιμέναμε να κάνει κάτι τέτοιο γιατί δεν υπήρχε λόγος. Με λίγα λόγια, δε μπορούσαμε να δώσουμε εισιτήρια στον Παναθηναικό.”
Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης:
“Είναι ένα μεγάλο και πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι του οποίου την σπουδαιότητα την γνωρίζουμε όλοι. Πρέπει ο Άρης να μπει δυνατά στο παιχνίδι, να μην το φοβηθεί και να το κερδίσει”.
Για την συνέλευση της Κοινωνίας Μελών με την διοίκηση:
“Η διοίκηση της Κοινωνίας Μελών ζήτησε κάποιες απαντήσεις από την διοίκηση για θέματα όπως το αγωνιστικό και το διοικητικό και νομίζω πως πήγαν όλα καλά. Το σημαντικό είναι να υπάρχει συσπείρωση. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να μην κλείσει η Κοινωνία Μελών Άρη. Βέβαια υπάρχουν κάποια άλλα θέματα που προέχουν και καλό είναι να συζητηθεί ο ρόλος της Κοινωνίας Μελών αργότερα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Υπερ της Ελλάδας οι πιθανότητες”

lupu
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ρουμάνος βετεράνος ποδοσφαιριστής, Ντάνουτ Λούπου, για το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ρουμανία.
Αναλυτικά είπε:
Για το πρώτο παιχνίδι των δύο χωρών:
“Στο πρώτο παιχνίδι η Ελλάδα έπαιξε πιο καλά. Πολλοί στη Ρουμανία λένε για το γκολ οφσάιντ αλλά εγώ θεωρώ πως η Ρουμανία απλά δεν ήταν αρκετά καλή. Το σκορ το είχα προβλέψει. Μακάρι να πάει η Ρουμανία στη Βραζιλία αλλά είναι πολύ δύσκολο καθώς δεν υπάρχει το επίπεδο του παρελθόντος.”.
Για την Εθνική Ελλάδος:
“Η Ελλάδα έχει παίκτες με πολλές εμπειρίες αλλά και είναι καλύτερη ομάδα αυτή την εποχή. Μου αρέσει πολύ Σαμαράς ο οποίος όμως δεν έπαιξε καλά τη Παρασκευή. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή άμυνα και δύσκολα δέχεται γκολ”.
Για το πως θα παίξει η Ρουμανία:
“Το βράδυ θα παίξει ο Μαξίμ και θα αλλάξει η εικόνα της Ρουμανίας ωστόσο πάλι θα είναι δύσκολο. Η Ρουμανία θα παίξει διαφορετικά από το πρώτο παιχνίδι και θα είναι πιο επιθετική”.
Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:
“Το παιχνίδι θα κριθεί στο κέντρο όπου η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα. Ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι είναι ο Μαξίμ. Τον Μαρικά δεν τον θεωρώ τόσο καλό ποδοσφαιριστή”.
Για το γεγονός πως η Ρουμανία δεν “βγάζει” πλέον παίκτες:
“Η Ρουμανία δε βγάζει πλέον παίκτες καθώς οι ομάδες παίρνουν κυρίως ξένους και δε επενδύουν πάνω στους μικρούς”.
Για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα:
“Πέρασα καλά τα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και με τον Παναθηναϊκό και με την Κόρινθο και με τον ΟΦΗ. Θυμάμαι τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη”.
Για τις πιθανότητες που δίνει:
“Ως Ρουμάνος δίνω 50-50 πιθανότητες όμως αντικειμενικά η Ελλάδα έχει ένα 70-30 υπέρ της”.
Πηγή: arenafm.gr

Μόνο μία ανέτρεψε το 3-1!!

O Γιάννης Σερέτης αναζήτησε αντίστοιχες με τη σημερινή ποδοσφαιρικές συγκυρίες και μίλησε και με τον Άκη Ζήκο που έχει ζήσει μια ρεβάνς σαν τη σημερινή. Δεν είναι… σύνηθες το σκορ 3-1 σε «πρώτο» ματς διπλής αναμέτρησης. Είναι κι αυτός ένας λόγος που προπονητικό τιμ, παίκτες και δημοσιογράφοι ήταν και είναι «κουμπωμένοι» στις εκτιμήσεις τους για τη σημερινή ρεβάνς στη Ρουμανία, παρά την κάκιστη εμφάνιση των αντιπάλων μας στο σημερινό ματς.
Εχουμε και λέμε λοιπόν. Στα τελευταία δέκα χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ και σε 140 «πρώτα» ματς της φάσης των «16» + των προημιτελικών + των ημιτελικών, το 3-1 απαντάται μόνο σε 5! Ποσοστό: 3,6%! Τα ματς είναι τα εξής κατά σειρά…
1.    2004 – Ημιτελικοί
ΜΟΝΑΚΟ- Τσέλσι 3-1 (αποβολή Ζήκου στο 53’, γκολ Μοριέντες – Νοντά στο 78’ και στο 83’!).
Τσέλσι – ΜΟΝΑΚΟ 2-2 (22’ Γκρόνκιερ, 44’ Λάμπαρντ – 45’ Ιμπάρα, 60’ Μοριέντες)
(Η Μονακό του Ακη Ζήκου έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε από την Πόρτο).
2.    2005 – Φάση των «16»
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – Λεβερκούζεν 3-1
Λεβερκούζεν – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-3
(Η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο στον ιστορικό τελικό της Κωνσταντινούπολης με τη Μίλαν)
3.    2005 – Φάση των «16»
ΜΠΑΓΕΡΝ – Αρσεναλ 3-1
Αρσεναλ – Μπάγερν 1-0 (66’ Ανρί)
(Η Μπάγερν αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Τσέλσι)
4.    2010 – Ημιτελικοί
ΙΝΤΕΡ – Μπαρτσελόνα 3-1
Μπαρτσελόνα – ΙΝΤΕΡ 1-0 (84’ Πικέ – αποβολή Μότα στο 28’)
(Η Ιντερ κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό με την Μπάγερν)
5.    2012 – Φάση των «16»
Νάπολι – ΤΣΕΛΣΙ 3-1
ΤΣΕΛΣΙ – Νάπολι 4-1 (παράταση – 29’ Ντρογκμπά, 47’ Τέρι, 75’ Λάμπαρντ, 105’ Ιβάνοβιτς/55’ Ινλέρ)
(Η Τσέλσι κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι εναντίον της Μπάγερν).
Αναζητήσμε επίσης τα μπαράζ για το Μουντιάλ στις δυο τελευταίες διοργανώσεις: εφέτος και του 2010. Εγιναν συνολικά 18. Μόνο σε μία περίπτωση η γηπεδούχος νίκησε 3-1 στο πρώτο ματς και κλήθηκε να το υπερασπιστεί στη ρεβάνς. Μόλις πριν από τρεις ημέρες…
6.    ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ – Σενεγάλη 3-1
Σενεγάλη – ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 1-1 (77’ Μούσα Σο – 91’ Καλού).
Συμπέρασματα: α) από τις έξι αναμετρήσεις, στις 5 προκρίθηκε η γηπεδούχος με το πλεονέκτημα του 3-1. Μοναδική εξαίρεση η Τσέλσι που απέκλεισε πρόπερσι τη Νάπολι στην παράταση.
β) Με εξαίρεση τη Μονακό που είχε στερήσει τον τελικό από την Τσέλσι (πιθανώς και ένα τρόπαιο, αλλά εκείνη ήταν η… χρονιά – παραγγελιά του νεαρού Μουρίνιο με την Πόρτο), προκρίθηκε η πιο έμπειρη ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση κρατώ στο μυαλό μου την ατάκα του Γιώργου Καραγκούνη με τις 131 συμμετοχές: «Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σε τέτοια ματς». Και επειδή συμπτωματικά παρακολούθησα στο διαδίκτυο το β΄ μέρος του Σενεγάλη – Ακτή Ελεφαντοστού, το… θέμα μου είναι ένα: ο τρόπος διαχείρισης του αγώνα στο 1-0. Ανάλογα, βεβαίως, και με το χρονικό σημείο. Στο Ναϊρόμπι οι Σενεγαλέζοι έβαλαν μέσα στα καρέ τους την παρέα του Ντρογκμπά για δέκα λεπτά μετά το 1-0. Δεν το έβαλαν το δεύτερο, αντεπίθεση στο 91’ 1-1, άντε γεια.
Για να αποκλειστεί σήμερα η εθνική Ελλάδας πρέπει να συμβούν πολλά μαζεμένα απρόοπτα του ποδοσφαίρου. Συμβαίνει κι αυτό όμως. Όπως η πρόκριση της Τσέλσι επί της Νάπολι που είχε χάσει δυο σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-2. Όπως η ηρωική πρόκριση της Ιντερ του Μουρίνιο στο «Καμπ Νου» με παίκτη λιγότερο για 65 λεπτά. Όπως ότι η άγουρη Μονακό βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε ημιτελικό (!) και το «γύρισε».

Θυμάται, μιλώντας στο «gazzetta.gr», ο Ακης Ζήκος που ήταν τιμωρημένος σε εκείνη τη ρεβάνς λόγω της αποβολής του στο πρώτο παιχνίδι: «Ηταν το παιχνίδι με το περισσότερο άγχος στην καριέρα μου. Ισως επειδή ήμουν θεατής και όχι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπήκαν δυνατά, με ενθουσιασμό, πέτυχαν γρήγορα το πρώτο γκολ, ήταν όλα υπέρ τους. Η πείρα, η έδρα, η ατμόσφαιρα, η αυτοπεποίθηση, η ψυχολογία.  Όμως στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη. Η δικιά μας τύχη ήταν ότι πετύχαμε γκολ αμέσως μετά το 2-0, στη λήξη του ημιχρόνου. Όταν ισοφαρίσαμε, όλα τελείωσαν. Για να «γυρίσεις» ρεβάνς από 3-1 πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένη ομάδα, πολύ οργανωμένη, με τρομερή αυτοσυγκέντρωση και να έχεις και την τύχη μαζί σου. Και στο πρώτο ματς η Ρουμανία μου φάνηκε άναρχο σύνολο, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ταλέντο ορισμένων παικτών της...».
Αυτά τα «απρόοπτα» καλείται να «ακυρώσει» η Ελλάδα σήμερα. Με την πείρα της, το πάθος της, τη συσπείρωσή της, τη συγκέντρωσή της, το ποδόσφαιρό της. Αυτό που παίζει… κανονικά εκτός έδρας, όπου σχεδόν πάντα σκοράρει. Αυτό, το γκολ δηλαδή, έχω την εντύπωση πως είναι ο μοναδικός «σίγουρος» δρόμος προς το Ρίο απόψε.
Πηγή: gazzetta.gr

Το 1000ο γκολ του Πελέ!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Πελέ να πετυχαίνει, σαν σήμερα, το 1000ο γκολ της καριέρας του. Δείτε το video με το ιστορικό τέρμα του Βραζιλιάνου και το πανδαιμόνιο που ακολούθησε!
Στις 19 Νοεμβρίου 1969 ο Πελέ έγραφε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όταν πετύχαινε το 1000ο γκολ της καριέρας του σε όλες τις διοργανώσεις.
Όλος ο κόσμος περίμενε πώς και πώς εκείνη τη στιγμή. Η Σάντος κέρδισε το πέναλτι, όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό βίντεο, με τον Πελέ να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα και να εκτελεί…
Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται, αφού στο γήπεδο έγινε πανδαιμόνιο. Και πράγματι ήταν μια μεγάλη στιγμή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Ο αγώνας έγινε στο θρυλικό "Μαρακανά" με τη Σάντος να αντιμετωπίζει τη Βάσκο ντα Γκάμα.
Ας απολαύσουμε, λοιπόν, τι συνέβη εκείνη την εποχή με το 1000ο γκολ του μεγάλου Πελέ...



Πηγή: sportdog.gr

Αμβούργο για Κάτσε!!

Ενδιαφέρον του Αμβούργου για την απόκτηση του Εργκούς Κάτσε αποκαλύπτει δημοσίευμα της αλβανικής ιστοσελίδας «Sportishqiptar.com.al».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, σκάουτερ της γερμανικής ομάδας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/11) στο Ελμπασάν όπου τσέκαρε τον Αλβανό μέσο του ΠΑΟΚ στην ήττα της εθνικής U21 της πατρίδας του από την Ισπανία.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Στο παιχνίδι των Ελπίδων της Αλβανίας με την Ισπανία, το παρακολούθησαν πολλοί μάνατζερ. Πιο συγκεκριμένα ήρθαν για να δουν τον μέσο Εργκούς κάτσε, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ο ηγέτης της ομάδας. Αυτή τη στιγμή η περιπέτεια του στον ΠΑΟΚ πάει να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο και τον παίκτη παρακολουθούν πολλές ομάδες στην Ευρώπη.

Ένας από τους ατζέντηδες που βρέθηκαν στο Ελμπασάν, ήταν αυτός του Αμβούργου, Μπισούτα Ρουσντ, για το οποίο υπάρχει η φήμη ότι ενδιαφέρεται τον διεθνή μέσο. «Ηρθα εδώ για να παρακολουθήσω κάποιους παίκτες και μέσα σε αυτούς βρίσκονται και Αλβανοί» είπε ο ατζέντης που δεν ήθελε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Εργκούς Κάτσε, έκανε χθες έναν πολύ καλό παιχνίδι, αφού ήταν ένας από τους πιο δραστήριους παίκτες στο γήπεδο. Ηταν ο αρχηγός της εθνικής Αλβανίας και έπαιξε και στα 90 λεπτά. Ο Κάτσε ενεργοποιήθηκε για την εθνική Ελπίδων στο πρώτο παιχνίδι με την Ουγγαρία και αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους της πρώτης νίκης της ομάδας».Πηγή: metrosport.gr

Λεμονής στο Metropolis: «Η Εθνική χρειάζεται τον Κατσουράνη»

Ο τεχνικός Τάκης Λεμονής φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», σχολιάζοντας τον αποψινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας με την Ρουμανία, με φόντο τα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα: «Για να περάσουμε πρέπει να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε και την Παρασκευή. Να αποδείξουμε πως είμαστε σε όλους τους τομείς ανώτεροι. Μας έχει συνηθίσει η Εθνική όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο να τα καταφέρνει. Αυτή η υπεραισιοδοξία με ανησυχεί λίγο. Παίζουμε σε ένα γήπεδο που αν δεν πάει καλά το ματς για μας θα γίνει κόλαση. Είναι δύσκολο για μας, ειδικά σε τέτοιου είδους αποτελέσματα. Ένα πράγμα που ου έκανε εντύπωση, ήταν πως ο Πιτούρκα ήταν πολύ μελαγχολικός και αναρωτιέμαι πως μπορεί να μεταδώσει θετική ενέργεια».


Για το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα: «Το πιο κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού θα είναι τα 90?. Ακόμα και στο 80? αν βάλει γκολ η Ρουμανία πάλι όλα γυρνάνε. Το θέμα είναι να παγώσουμε το γήπεδο κάνοντας φάσεις. Είναι θέμα κατεύθυνσης που θα δώσει ο προπονητής. Να κρατήσουμε στα μετόπισθεν, ή να χτυπήσουμε για γκολ; Είναι ένα κομμάτι δύσκολο για μένα αυτό στο αποψινό παιχνίδι».


Για την απουσία Κατσουράνη και τον αντικαταστάτη του στο αποψινό παιχνίδι:«Δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Ο Σάντος θα πάρει τις αποφάσεις που κρίνει σωστότερες, εμείς θα είμαστε κοντά στην Εθνική ότι και αν γίνει. Για τον Κατσουράνη περίμενα να αντιδράσει διαφορετικά, βάσει της εμπειρίας του. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και χρειάζεται σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας. Θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για απόψε αν έπαιζε στον χώρο του κέντρου».Πηγή: metrosport.gr

Εισαγγελέας Φλωρίδης: Ένας από την Τρόικα είναι ψυχικά ανισόρροπος

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί, σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή»

Εισαγγελέας Φλωρίδης: Ένας από την Τρόικα είναι ψυχικά ανισόρροπος
Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική κοινωνία η άρση των πλειστηριασμών, κρούει ο γνωστός εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Φλωρίδης περιέγραψε τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί και που αναμένεται να κυριαρχήσει, εάν αρθούν οι περιορισμοί και γίνουνμαζικοί πλειστηριασμοί.

Εξηγεί ο κ. Φλωρίδης: «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί, σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη Βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος, που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό».

«Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα» προσθέτει. «Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια. Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν το εμπεδώνουν και αυτά τα τρία άτομα της τρόικας, τα οποία δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι τι προσόντα έχουν και τι ψυχική ισορροπία, εδώ υπάρχει πρόβλημα».

Και συνεχίζει, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Τα άτομα, τα οποία ασκούν δημόσια εξουσία -και εν προκειμένω η τρόικα, που κυβερνά κατά ένα μεγάλο μέρος-, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει. Πιστεύω ότι ο κ. πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει να αλλάξουν τα άτομα».

Ερωτηθείς για την αποπομπή του από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, δήλωσε: «Αυτές είναι αποφάσεις πολιτικές και αυτός που τις παίρνει έχει και το βάρος των αποφάσεών του. Εάν κάνω οποιαδήποτε κρίση, θα θεωρηθεί ότι κάνω αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο καλοί από μένα και εύχομαι το έργο να συνεχιστεί».

Πηγή: Protothema.gr

Τα είπε ξανά με Μιλίνκοβιτς!!

Στη προπόνηση του Άρη παραβρέθηκε την Τρίτη ο Δημήτρης Ηλιάδης και συνομίλησε με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Τα λέει και με τους παίκτες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Τα είπε ξανά με Μιλίνκοβιτς
Επιχείρηση ανύψωσης ηθικού στον Άρη. Ο Δημήτρης Ηλιάδης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας και πριν την έναρξη της προπόνησης της Τρίτης συζήτησε με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς για αρκετή ώρα.

Θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν το κλίμα που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα πριν το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» αναμένεται να συναντηθεί και με τους παίκτες σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρίσκουν Πουλίδο-Μιλίνκοβιτς!!

Συζήτηση με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς θα έχει στην Τρίτη ο Ρούμπεν Πουλίδο με αφορμή την παραίτηση του δεύτερου από την αρχηγία του Άρη.

Τα βρίσκουν Πουλίδο-Μιλίνκοβιτς
Στο ίδιο τραπέζι θα κάτσουν σήμερα Ζόραν Μιλίνκοβιτς και Ρούμπεν Πουλίδο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει από τον Ισπανό αμυντικό.

Ο παίκτης του Άρη είχε παραιτηθεί από αρχηγός της ομάδας και οι σχέσεις του με τον προπονητή του φαίνεται να είχαν κλονιστεί.

Έτσι, μετά την άδεια και την επιστροφή του Πουλίδο στις προπονήσεις- και με τα πνεύματα να έχουν ηρεμήσει- οι δυο άνδρες θα συναντηθούν με σκοπό να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στις μεταξύ τους διαφωνίες και να λύσουν τις όποιες παρεξηγήσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Οικονομική ενίσχυση και αποχή τέλος!!

Στις προπονήσεις επέστρεψαν σήμερα οι παίκτες του Πανιωνίου ύστερα από συνάντηση που είχαν σήμερα με αντιπροσωπεία της ομάδας.

Οικονομική ενίσχυση και αποχή τέλος!
Ο τρίτος αντιπρόεδρος του συλλόγου Νίκος Γκλεζάκος ενημέρωσε τους παίκτες ότι ομάδα ανθρώπων θα συνδράμει οικονομικά ώστε να τους δοθούν τα οφειλόμενα. Δεν πρόκειται για επενδυτές, απλά για φίλους της ομάδας που θέλησαν να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Την περασμένη Παρασκευή(15/11) η διοίκηση είχε ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές ότι προχωράει το θέμα των υποψήφιων αγοραστών και πως υπάρχει αισιοδοξία πως θα τελειώσει θετικά.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη οι παίκτες πήραν κανονικά μέρος στη σημερινή προπόνηση, ύστερα από τη χθεσινή αποχή. Ο Πανιώνιος αγωνίζεται τη Δευτέρα(25/11) στη Λιβαδειά.Πηγή: sport-fm.gr

Ευχές Συμμαχίας σε Θύρα 13!

Η Θύρα 13 συμπληρώνει σήμερα 47 χρόνια ζωής και η Παναθηναϊκή Συμμαχία της ευχήθηκε να τα χιλιάσει και να είναι πάντα πρωτοπόρος.

Ευχές Συμμαχίας σε Θύρα 13
Η Παναθηναϊκή Συμμαχία αντλεί τη δύναμή της από τον κόσμο του «τριφυλλιού». Από τη στιγμή που η Θύρα 13 αποτελεί το πιο δυναμικό κομμάτι των «πράσινων» φιλάθλων, δεν θα μπορούσε να μη στείλει τις ευχές της για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του συνδέσμου.

«"ΠΑΟ Θρησκεία Θύρα 13". Σαν σήμερα 19/11/1966, πριν από 47 χρόνια, ιδρύθηκε και λειτούργησε η ΘΥΡΑ 13. Ο πρώτος σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων στην Ελλάδα. Το καταστατικό υπέγραψαν 26 άτομα και πρώτος οργανωτής ήταν ο Λάκης Ρουλαλάς. Ευχές στην Θύρα 13 να τα χιλιάσει και να είναι πάντα πρωτοπόρος», αναφέρει το μήνυμα.

Δούλεψε στην τακτική ο Στέφενς!

Ασκήσεις τακτικής περιελάμβανε το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη. Τους διεθνείς περιμένει ο Χουμπ Στέφενς για να καταστρώσει τα πλάνα του για την ενδεκάδα.

Δούλεψε στην τακτική ο Στέφενς
Χωρίς προβλήματα και με τους διεθνείς όπως είναι φυσικό απόντες συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης (19/11) η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα τη Κυριακή (24/11). Ο Χουμπ Στέφενς, αφιέρωσε ολόκληρο το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης της ημέρας –θα υπάρξει και απογευματινή- στην τακτική. Αυτό περιείχε ασκήσεις για την μεταβίβαση, αλλά το κυρίως μέρος της προπόνησης ήταν διπλό στα 3/4 του γηπέδου, με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς.

Η άμυνα έπρεπε να διασπαστεί από 4 επιθετικούς (φορ και πλάγιοι) ποδοσφαιριστές χωρίς συνεργασία με τις υπόλοιπες γραμμές (μπακ, μέσοι). Το πρόγραμμα τελείωσε με ασκήσεις αποκατάστασης.

Στην προπόνηση δεν συμμετείχε μόνο ο υπό δοκιμή Χακβετάτζε που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στη μέση και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Πηγή: sport-fm.gr

Ανάγκη για συσπείρωση!

Στον «πάγο» μπήκαν οι δεσμεύσεις που ζητούσε η ΚΜΑ από τον Δημήτρη Ηλιάδη. Ηρεμία θέλει στο σύλλογο ο πρόεδρος του συλλόγου. Τι συζήτησαν οι δύο πλευρές. Τρεις επιπλέον επιλογές για τον Μιλίνκοβιτς.

Ανάγκη για συσπείρωση
Με διάθεση να… στριμώξουν τον Δημήτρη Ηλιάδη πήγαν στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών Άρη και στόχο να πάρουν δεσμευτικές απαντήσεις. Ωστόσο, μετά την παρότρυνση του πρόεδρου του συλλόγου να υπάρξει ηρεμία στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή, συμφώνησαν οι δύο πλευρές.

Ο Ηλιάδης θέλει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τον υποψήφιο επενδυτή, αλλά όταν θα υπάρξει κλίμα ηρεμίας στο περιβάλλον της ομάδας. Αυτό απάντησε, όταν ερωτήθηκε αν θα γίνει κάτι σύντομα με τον Αμερικάνο, που ενδιαφέρεται για τους «κίτρινους» και αν προτίθεται ο ίδιος ο πρόεδρος να καλύψει την ΑΜΚ.

Πάντως, τέθηκαν αρκετά ζητήματα, όπως οι κακές επιλογές παικτών το καλοκαίρι και αν θα ενισχυθεί ο Άρης τον Ιανουάριο. Υπήρξε συζήτηση για το πώς θα προστατευθεί η ομάδα από τις συνεχείς κακές διαιτησίες.

Υπολογίζει και σε αυτούς

Τα φιλικά με Μακεδονικό και Λιούμπιμετς είχαν ως στόχο να κρίνει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς αν μπορεί να στηριχθεί σε επιπλέον παίκτες, από αυτούς που έπαιζαν μέχρι στιγμής. Υπήρξαν τρεις παίκτες που τα πήγαν καλά και είναι πιθανό να πάρουν χρόνο συμμετοχής και σε επίσημα παιχνίδια. Πρόκειται για τον Ρένια, που ξεχώρισε, αλλά και τους Λεμονή, Γκόλια. Οι δυο τελευταίοι αγωνίζονται στον άξονα και ο πρώτος στις πτέρυγες. Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύει του Περόνε…!

Χωρίς τον Εμάνουελ Περόνε αναμένεται να καταστρώσει τα πλάνα του ο Γιάννης Μαντζουράκης ενόψει της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πλατανιά.

Δυσκολεύει του Περόνε…
Με τον Περόνε να ακολουθεί θεραπεία μπήκε η προετοιμασία της Καλλονής στην τελική ευθεία ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, στην οποία η ομάδα της Μυτιλήνης θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά (24/11).

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Μαντζουράκης, δύσκολα θα έχει τον Αργεντινό επιθετικό στη διάθεσή του στην αναμέτρηση της δωδέκατης αγωνιστικής, αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ταυτόχρονα έχει χάσει έδαφος λόγω των πολλών διαδοχικών τραυματισμών του.

Ωστόσο, ο έμπειρος επιθετικός προσπαθεί και δουλεύει για να επιστρέψει στη δράση ακόμη πιο δυνατός.Πηγή: sport-fm.gr

Κρίσιμη μέρα στον Πανιώνιο!!

Συνάντηση με τη διοίκηση του Πανιωνίου θα έχουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές μετά τη χθεσινή αποχή από την προπόνηση. Από όσα θα ακούσουν θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Κρίσιμη μέρα στον Πανιώνιο
Η υπομονή έχει και όρια. Και οι παίκτες του Πανιωνίου ξεπέρασαν τα δικά τους, αφού βλέπουν ότι η καταβολή μισθών και δεδουλευμένων καθυστερεί, με αρκετούς εξ αυτών να αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Η χθεσινή αποχή από την προπόνηση ήταν μόνο το πρώτο μήνυμα προς τη διοίκηση. Γιατί είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν κι άλλα, ίσως ακόμη πιο ηχηρά, αν δεν αλλάξει κάτι.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα, καθώς θα υπάρξει συνάντηση των παικτών με τον Βασίλη Τσάβαλο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Από τα όσα θα ακούσουν από τον πρόεδρο του συλλόγου, οι «κυανέρυθροι» θα καθορίσουν και τη μετέπειτα στάση τους. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακραίες αντιδράσεις, από συνέχιση της αποχής μέχρι και προσφυγές.

Ασφαλώς κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει να κάνει κακό στην ομάδα (πάνω που βρίσκει ρυθμό με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια) απέχοντας από τις προπονήσεις πριν από το εκτός έδρας ματς της Δευτέρας με τον Λεβαδειακό, ωστόσο αυτός είναι ένας τρόπος αντίδρασης για όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στην ομάδα. Άλλωστε τα οικονομικά προβλήματα αντί να λύνονται εντείνονται και ποδοσφαιριστές (αλλά και φίλαθλοι) έχουν κουραστεί από τις φήμες περί επενδυτών που δεν εμφανίζονται ποτέ. Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολα στο ντέρμπι ο Βίτορ!

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει η συμμετοχή του Μιγκέλ Βίτορ κόντρα στον Άρη. Προς sold out το συγκεκριμένο παιχνίδι. Εκνευρισμένος ο Στοχ.

Δύσκολα στο ντέρμπι ο Βίτορ
Απίθανη θεωρείται η συμμετοχή του Μιγκέλ Βίτορ στο κυριακάτικο(24/11, 19:30) παιχνίδι με τον Άρη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την ομάδα ο Πορτογάλος θα ολοκληρώσει την αποθεραπεία, που ακολουθεί στην πατρίδα του, την Τετάρτη(20/11) και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ο 24χρονος αμυντικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και κάνει ειδικό πρόγραμμα, το οποίο επιβλέπουν ειδικοί γιατροί της Μπενφίκα, που είναι σε επαφή με αυτούς του ΠΑΟΚ. Με την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστεί από το ιατρικό τιμ, θα κάνει δοκιμές στο γήπεδο και θα ενημερωθεί ο Στέφενς αν μπορεί να τον υπολογίζει για το προσεχές ματς.
Με τα τωρινά δεδομένα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας για τον Οκτώβριο, θα χάσει και αυτό με τον Άρη στην Τούμπα. Οπότε Κατσουράνης και Κατσικάς θα είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.


Προς sold out

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα εισιτήρια για το ντέρμπι θα εξαντληθούν και αρκετά από τα «μαγικά χαρτάκια» αναμένεται να φύγουν αύριο. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα λειτουργήσει η οικογενειακή κερκίδα.
Οι τιμές των εισιτηρίων: θύρα 1: 40 ευρώ, θύρες 2-3 30 ευρώ, θύρες 5-6 20 ευρώ, θύρες 4-4Α 15 ευρώ, θύρες 7-7Α-8 15 ευρώ, VIP 3ου 120 ευρώ, VIP 4ου 80 ευρώ. Τα εκδοτήρια θα είναι ανοικτά:
Δευτέρα 18/11 - Σάββατο 23/11: 09:00 - 17:00, Κυριακή 24/11: 09:00 - Έναρξη αγώνα.

Εκνευρισμένος ο Στοχ

«Σκασμένος» παρουσιάζεται ο Μίροσλαβ Στοχ με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στην Τουρκία για την εξωγηπεδική του ζωή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Σλοβάκος συνεχίζει τα νυχτοπερπατήματα, όπως έκανε και όταν ήταν στη Φενέρμπαχτσε και αυτό τον εκνεύρισε, καθώς θέλει να βγάλει τη βγάλει τη ρετσινιά από πάνω του, που είχε κολλήσει απ΄όταν αγωνιζόταν στη γειτονική χώρα. Πηγή: sport-fm.gr

Μνηστήρες από παντού για Μήτρογλου!

Ενδιαφέρον από πολλές ομάδες για Μήτρογλου. Κατάσκοπο στέλνει η Λίβερπουλ στο ματς με τη Ρουμανία για τον φορ του Ολυμπιακού. Το «όχι» του Ρομπέρτο στη Χετάφε και τα σενάρια για Καρνέζη.

Μνηστήρες από παντού για Μήτρογλου
Περιζήτητος μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης έχει γίνει ο Κώστας Μήτρογλου. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με Ολυμπιακό και Εθνική έχουν αναγκάσει μεγάλες ομάδες όχι απλώς να τον παρακολουθούν, αλλά πλέον να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτησή του.

Πέραν της Ίντερ, που έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση επιθετικού και στις κορυφαίες θέσεις της λίστας έχει τον Έλληνα φορ, υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες. Η Λίβερπουλ θα έχει σήμερα άνθρωπό της στο Βουκουρέστι για να τον παρακολουθήσει από κοντά, ενώ τον έχουν δει αρκετές φορές ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Ντόρτμουντ, η Λάτσιο και η Τότεναμ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν θέλει να αποπροσανατολιστεί ο παίκτης και τονίζει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, ούτε όσον αφορά στα σενάρια περί προτάσεων ούτε σε αυτά για αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του (αν και δεδομένα έχουν γίνει επαφές).

Επιχείρηση… αρπαγής του Ρομπέρτο

Η Χετάφε επιχείρησε προ ημερών να δελεάσει τον Ρομπέρτο για να τον πάρει το καλοκαίρι, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ δεν έδειξε να ενδιαφέρεται. Προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός, αν και γνωρίζει πως για το μέλλον του αποφασίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου και ανήκει. Κι αν είναι να φύγει από τους «ερυθρόλευκους», σίγουρα δεν θα το κάνει για μια μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας, αλλά για ένα σύλλογο με αξιώσεις για τίτλους και πορεία στο Champions League.

Ουδέν θέμα με Καρνέζη

Εφόσον ο Ολυμπιακός δεν ευτυχήσει στην προσπάθεια να κρατήσει τον Ρομπέρτο, είναι δεδομένο ότι θα κινηθεί για την απόκτηση γκολκίπερ. Κάποιες φήμες ήθελαν τους Πειραιώτες να έχουν ήδη κλείσει τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στη Γρανάδα (από την Ουντινέζε), ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Επιστροφή Διαμαντάκου;

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Διαμαντάκος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ακόμη και τον Ιανουάριο. Ο 20χρονος άσος, που έχει 4 γκολ σε 8 εμφανίσεις ως δανεικός στον Εργοτέλη, μπορεί να δηλωθεί στη λίστα της UEFA για το Champions League χωρίς να καλύψει νέα θέση, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

«Μέλι» για τα… παιδιά του ο Μίτσελ!

Ο Μίτσελ στάζει μέλι για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μετά την αποθέωση του Μήτρογλου στo ραδιόφωνο της Marca, δείτε τι είπε για Σάμαρη και Μανωλά. Εγκώμια και για Σωκράτη, Καραγκούνη και Κατσουράνη.

«Μέλι» για τα… παιδιά του ο Μίτσελ
Η σχέση του Μίτσελ με τους παίκτες του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική και τα αισθήματα αμοιβαία. Οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν πως πρόκειται για έναν δίκαιο προπονητή κι ο τελευταίος έχει καταφέρει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο Μίτσελ μιλά με τα καλύτερα λόγια για αυτούς. Όπως έκανε και μιλώντας στο ραδιόφωνο της Marca. Αρχικά, όπως διαβάσατε από χθες, αποθέωσε τον Κώστα Μήτρογλου. «Είναι σε φοβερή φόρμα. Μας λύνει πολλά προβλήματα. Και σε εμάς αλλά και στην Εθνική ομάδα. Είναι επιθετικός με φυσική δύναμη, με τρομερή τεχνική και μπορεί και χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια», ανέφερε και εξήγησε την αγωνιστική άνοδο του διεθνούς φορ. «Δουλεύουμε πολύ μαζί του και βελτιώνεται. Βγαίνει εκτός περιοχής, προσπαθεί συνέχεια και έχει πολύ μεγάλη ποιότητα. Έκανε χατ τρικ στις Βρυξέλλες, ήδη στην Ελλάδα έχει 14 γκολ. Σαρώνει παντού και πλέον και με την Εθνική. Έχει ήδη πάνω από 20 γκολ! Σκοράρει παντού. Μιλάμε για έναν παίκτη που δεν ήταν βασικός στην Εθνική του και τώρα είναι βασικότατος».

Και δεν σταμάτησε εκεί. «Ο Μήτρογλου ήταν δανεικός σε Ατρόμητο και Πανιώνιο. Τον είχε ο Βαλβέρδε και την τελευταία εβδομάδα τον έδωσε δανεικό στον Ατρόμητο με τον οποίο έπαιξε και στον τελικό Κυπέλλου. Ήταν πάντα σκόρερ ο Κώστας. Όταν το βλέπεις παρατηρείς πως δεν είναι μόνο το ένστικτο του σκόρερ που έχει αλλά πως έχει και την ποιότητα ενός χαφ», είπε ο Μίτσελ και αποκάλυψε στη συνέχεια πως «δεν του άρεσε η προπόνηση. Να προσπαθεί να μαθαίνει δηλαδή. Τώρα τα κάνει όλα αυτά και γίνεται καλύτερος. Είχαμε τον Τζεμπούρ, αλλά εμείς ποντάραμε και ποντάρουμε σε αυτόν. Ο Μήτρογλου άλλαξε. Μιλήσαμε πολύ μαζί του. Βαριόταν εκτός αγώνα και του εξηγήσαμε πως δεν είναι μόνο το ένστικτο, αλλά χρειάζεται και δουλειά. Το κατάλαβε και δουλεύει και πλέον είναι διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Με τέτοιο επίπεδο παίζει παντού». Παράλληλα επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον ομάδων για τον διεθνή φορ. «Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και από αλλού ενδιαφέρονται. Ομάδα της Premier League έχει ήδη ρωτήσει γι' αυτόν».

Ο Μίτσελ εκθείασε και τον Ανδρέα Σάμαρη. «Τον βλέπαμε καιρό. Ενσωματώθηκε άμεσα. Φεύγοντας ο Φέισα μπήκε άμεσα στην 11άδα και προσαρμόστηκε. Είναι η αποκάλυψη της χρονιάς στη Super League. Αν πάει στο Μουντιάλ, θα είναι βασικός. Μπορεί ν' αγωνιστεί και ως εσωτερικός μέσος. Έχει τα πάντα! Και φυσικά έχει εξαιρετική πάσα. Ο Σάντος δεν θέλει να ρισκάρει τώρα. Σε τέτοια ματς πας με τους έμπειρους. Στο Μουντιάλ αν πάνε όμως, θα είναι βασικός».

Κι αφού πήγε από την επίθεση στο κέντρο, πέρασε και στην… άμυνα. Μιλώντας για την Εθνική εγκωμίασε τον Κώστα Μανωλά, αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. «Οι Έλληνες είναι πάντα καλά οργανωμένοι. Ο Παπασταθόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης. Ο Μανωλάς είναι εξαιρετικός επίσης, αλλά ο Σωκράτης είναι αξεπέραστος. Μου αρέσει πολύ. Είναι ανταγωνιστικός και παίζει και στη Γερμανία», τόνισε.

Ενώ δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει και για πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού με καλά λόγια. «Ο κόσμος λατρεύει τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη στην Εθνική. Μπορεί να είναι μεγάλοι, αλλά ειδικά ο Καραγκούνης είναι λατρεία για τον κόσμο», ανέφερε.

Και κλείνοντας, δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως νιώθει χαρούμενος στον Ολυμπιακό. «Είμαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη ομάδα. Ένας μεγάλος σύλλογος. Θέλαμε και κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και φέτος το καταφέρνουμε. Τώρα αλλάξαμε νοοτροπία. Είμαστε ανταγωνιστικοί παντού. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Περνάμε και χωρίς πόντο στους ‘16’, αν η Άντερλεχτ νικήσει την Μπενφίκα. Όχι μαθηματικά, αλλά ουσιαστικά. Δε το σκεφτόμαστε όμως. Δεν θέλουμε να εξαρτιόμαστε από κανέναν. Πάμε παντού για θετικό αποτέλεσμα. Έτσι θα πάμε και στο Παρίσι. Το ματς με την Μπενφίκα ήταν τελικός για εμάς, ώστε να είναι όλα στο χέρι μας. Αυτό έγινε και όλα είναι στο χέρι μας», τόνισε. Πηγή: sport-fm.gr

Στρώνει το πράγμα!

Σε καλό δρόμο για την εξυγίανσή της έχει για μπει για τα καλά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τα κέρδη από τους διακανονισμούς και τα σημαντικά έσοδα από τη Nova.

Στρώνει το πράγμα
Συνεχή βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για να απαλλαγεί από τις… «αμαρτίες» του παρελθόντος κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και μπορεί ακόμη ο δρόμος για την οικονομική εξυγίανση να είναι μακρύς και στην πιο αισιόδοξη των περιπτώσεων να διαφαίνεται αυτό το 2017, ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν φως.

Η χθεσινή συμφωνία με τη Nova εκτός από την απόσυρση αγωγών εξασφαλίζει στο σύλλογο έσοδα ζωτικής σημασίας. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εισπράξει άμεσα δύο εκατ. ευρώ, ήτοι 1,5 εκατ. ευρώ που θα μπουν στα ταμεία του ως προκαταβολή, ενώ ξεμπλοκάρεται και το ποσό που δεν είχε πάρει από την προηγούμενη συμφωνία και το οποίο τελικά είναι 500.000 ευρώ, αφού τα μισά τα είχε πάρει ο Λέτο. Παράλληλα οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν μίνιμουμ 4 εκατ. ευρώ το χρόνο για τη διετία 2015-2017.

Ασφαλώς τα χρήματα που θα εισπράξει τώρα η ΠΑΕ θα διατεθούν για να κλείσουν πολλές τρύπες. Οι 500.000 ευρώ δεν θα δοθούν στον Λέτο (γίνεται προσπάθεια για συμβιβασμό σε ποσό μικρότερο των 600.000 ευρώ, που δύσκολα θα δεχτεί η πλευρά του Αργεντινού), αλλά θα διατεθούν για να κλείσουν οι υποθέσεις Κουίνσι και Πίντο, όπως συνέβη προ ημερών και με τον Βελάσκες. Στόχος της διοίκησης είναι να έρθει σε συμφωνία με όλους τους παίκτες που έχουν φύγει ή είναι εκτός πλάνων, αλλά και φυσικά να είναι συνεπής απέναντι στους υπάρχοντες, προκειμένου να μην έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση της UEFA (ο πρώτος έλεγχος αναμένεται μέσα στο Δεκέμβριο).

Από… Τετάρτη προετοιμασία

Διπλή προπόνηση έχει προγραμματίσει ο Γιάννης Αναστασίου για την Τρίτη, αλλά η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα αρχίσει ουσιαστικά την Τετάρτη με την επιστροφή των διεθνών. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας και τιμωρημένος Κλωναρίδης, καθώς και επίσης λαβωμένος Μπαϊράμι, ενώ από σήμερα θα μπει σε φουλ ρυθμούς ο Μαρινάκης.Πηγή: sport-fm.gr

Διαφορά για Πελέ!

Ο Πελέ φέρεται να ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφού αναμένεται να αποκτηθεί ένας αμυντικός μέσος αυτό το διάστημα.

Διαφορά για Πελέ
Η περίπτωση του άσου του Εργοτέλη απασχολεί τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα στο ματς της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η οικονομική εκκρεμότητα από τη μεταγραφή του Βασίλη Κουτσιανικούλη έδωσε την ευκαιρία σε μια ανεπίσημη κρούση στους «κιτρινόμαυρους» για τον 26χρονο Βραζιλιάνο άσο.

Όμως, η διοίκηση Παπουτσάκη θεωρεί το ποσό πολύ μικρό, αφού οι Κρητικοί κοστολογούν τον παίκτη στα 500.000 ευρώ.

Τιμή που δείχνει πως θα «παγώσει» προσωρινά τις όποιες συζητήσεις, αφού για τον Πελέ ενδιαφέρονται οι Ζενίτ και Ολυμπιακός. Πηγή: sport-fm.gr

Με κόσμο στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ!

Με κόσμο θα έρθει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο για να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας την ερχόμενη Κυριακή.

Με κόσμο στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα έχει 60 άτομα παρόντα στο γήπεδο, τα οποία θα είναι εγγεγραμμένα σε ονομαστικές καταστάσεις, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης που διεξήχθη στη Δευτέρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, με τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας αρχής, Δημήτρη Νικολόπουλο, να ενημερώνει σχετικά τους εκπροσώπους των δύο ομάδων, της ΔΕΑΒ και της Αστυνομίας πως κάθε ομάδα θα έχει από 30 φιλάθλους στις εξέδρες. Πηγή: sport-fm.gr

Υποψήφιος για Κολοσσό και ο Πρίφτης!

Ο Δημήτρης Πρίφτης εξετάζεται για τον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου μετά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν με τον Στέργιο Κουφό.

Υποψήφιος για Κολοσσό και ο Πρίφτης
Στην κούρσα της διαδοχής του Βασίλη Φραγκιά στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου μπήκε και ο Δημήτρης Πρίφτης.

Στις επαφές με τον Στέργιο Κουφό, που ήταν η πρώτη επιλογή των Ροδιτών, παρουσιάστηκαν εμπόδια και εξετάζονται κι άλλες λύσεις, με πρώτη αυτή του άλλοτε προπονητή του Ικάρου και της Καβάλας.
Πηγή: sport-fm.gr

Κάρι: «Να βρούμε τι κάνουμε λάθος»

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του δήλωσε ο Ραμέλ Κάρι. «Πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος. Η σεζόν αρχίζει την Πέμπτη», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ.

Κάρι: «Να βρούμε τι κάνουμε λάθος»
Ως ευκαιρία για μία επανεκκίνηση στη σεζόν αντιμετωπίζει το ματς της Πέμπτης με τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό ο Ραμέλ Κάρι.

Μιλώντας στην «Πράσινη», ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε την ανάγκη να βρει η ομάδα του τι έφταιξε για τη μέχρι τώρα κακή πορεία στην Ευρωλίγκα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του πολύ σύντομα θα είναι αυτή που πρέπει. Δεν έκρυψε, δε, τη χαρά του για την επιστροφή στη φυσική έδρα του «τριφυλλιού» σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αναλυτικά, ο Ραμέλ Κάρι μίλησε για:

-την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι με τον Πανιώνιο μετά από εκείνο Μακάμπι. Ήταν μια σκληρή ήττα και πρέπει να ανασυνταχθούμε. Στην Ευρωλίγκα χάσαμε παιχνίδια που μπορούσαμε να πάρουμε. Πρέπει να δούμε τι κάνουμε λάθος, γιατί προφανώς κάτι δεν κάνουμε σωστά. Το καλό είναι πως το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο. Απλώς πρέπει να ρυθμίσουμε κάποια πράγματα και να εμφανιστούμε καλύτεροι τις επόμενες μέρες».

-τι πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι στην άμυνα και στην επίθεση να εκτελούμε καλύτερα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών. Δεν είναι εύκολο να βρεις χημεία, όταν ορισμένα παιδιά έχουν πρόβλημα στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς, προσπαθείς να βρεις χημεία κι αυτό μας έχει πληγώσει κάπως. Όμως η σεζόν μας μπορεί να ξεκινήσει την Πέμπτη. Αν έχουμε αυτό στο μυαλό μας, θα είμαστε καλά».

-τον αγώνα με τη Λιέτουβος Ρίτας: «Ξέρουμε πως θα έρθουν εδώ και θα προσπαθήσουν να παίξουν καλά. Εμείς απλώς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό. Χρειαζόμαστε σίγουρα την υποστήριξη του κόσμου μας. Ξέρω ότι κάνουμε καλές προπονήσεις κι αν μεταφέρουμε αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις μέσα στο παρκέ θα είμαστε εντάξει».

-την επιστροφή στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα: «Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφουμε στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί πόσο δύσκολο ήταν για μας που τον προηγούμενο μήνα κάθε παιχνίδι ήταν εκτός έδρας. Στην Ευρωλίγκα είναι όλα θέμα ρυθμού, αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι πώς ξεκινάς. Είναι το πώς τελειώνεις. Θα είναι πολύ καλό που θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Φυσικά ήταν δίπλα μας στην Κύπρο και στην Κρήτη, αλλά είναι διαφορετικά στο ΟΑΚΑ. Θα είναι μεγάλη διαφορά».

«Δύσκολο συναισθηματικά για μένα»

Στο δύσκολο συναίσθημα να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε δύο ολόκληρα χρόνια στάθηκε o Μπρεντ Πετγουέι μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΑΓΟΡ.

«Δύσκολο συναισθηματικά για μένα»
Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παρκέ και έπαιξαν άμυνα που τους έδωσε και ρυθμό και πιστεύει πως έκανε ό,τι μπορούσε γα να έρθουν οι δύο βαθμοί.

Αναλυτικά: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ιδιαίτερα λόγω του στυλ που παίζει ο ΑΓΟΡ, είναι ένα πολύ περίεργο στυλ. Μπήκαμε στο ματς συγκεντρωμένοι, παίξαμε σωστά στην άμυνα από την αρχή και καταφέραμε να βρούμε ρυθμό.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμένα, ένα περίεργο συναισθηματικά παιχνίδι για εμένα, ιδιαίτερα μετά τη βράβευση, αλλά με το που άρχισε το ματς, προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη».

Ευχές Ολυμπιακού στην Εθνική!

Μέσω twitter η ΠΑΕ Ολυμπιακός στέλνει τις ευχές της στην Εθνική ομάδα για το κρίσιμο ματς κόντρα στη Ρουμανία.

Ευχές Ολυμπιακού στην Εθνική
«Καλή επιτυχία στην Εθνική μας στον αποψινό της αγώνα απέναντι στην Ρουμανία! Ευχόμαστε να επιστρέψουν τα παιδιά με την πρόκριση! #Brazil2014», ήταν το τουίτ στον επίσημο λογαριασμό του Ολυμπιακού με αφορμή το καθοριστικό παιχνίδι απέναντι στη Ρουμανία, όπου η Εθνική θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσάφι» για την πρόκριση οι Ρουμάνοι!!

Πριμ που αγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι Ρουμάνοι διεθνείς αν καταφέρουν να ανατρέψουν κόντρα στην Ελλάδα το 3-1 του πρώτου ματς και προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

«Χρυσάφι» για την πρόκριση οι Ρουμάνοι!
Διαστάσεις εθνικού ζητήματος έχει λάβει στη Ρουμανία η υπόθεση της πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στον Τύπο της χώρας, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου αναμένεται να καταβάλει στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής πριν ύψους 4,8 εκατ. ευρώ εάν μπορέσουν να «γυρίσουν» το 3-1 και περάσουν στο Μουντιάλ.
Ουσιαστικά δηλαδή, η ομοσπονδία επιστρέφει τους παίκτες τα μισά χρήματα από όσα δίνει η FIFA για την πρόκριση.
Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ επίθεση οι Ρουμάνοι!!

Σε σχήμα 4-4-2 φέρεται να κατέληξε ο Βίκτορ Πιτσούρκα για τη Ρουμανία στον αποψινό επαναληπτικό αγώνα μπαράζ με την Ελλάδα.

Φουλ επίθεση οι Ρουμάνοι
Ένα άκρως επιθετικό σχήμα επιλέγει ο Βίκτορ Πιτσούρκα για τον αποψινό επαναληπτικό αγώνα μπαράζ με την Ελλάδα. Ο Ρουμάνος ομοσπονδιακός τεχνικός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, επέλεξε τελικά να εγκαταλείψει το πιο συντηρητικό 4-2-3-1 ή το 4-1-4-1 και να παίξει με 4-4-2.

Τελικά ο Ταταρουσάνου είναι αυτός που κερδίζει τη μάχη για τη θέση του τερματοφύλακα αντί των Λόμποντ και Παντιλίμον, ενώ και η τετράδα της άμυνας δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις, με τον Μάτσελ δεξιά, τον Ρατ αριστερά και τους Κίρικες-Γκοϊάν στο κέντρο των μετόπισθεν.

Ελλείψει των τιμωρημένων Μπουρτσεάνου και Λάζαρ στη μεσαία γραμμή δεν θα βρίσκονται τελικά οι Γκάρντος και Κότσις, αλλά οι Χόμπαν και Μαξίμ, με τους Τόρζε δεξιά και Τανάσε αριστερά, ενώ ο Στάνκου θα είναι ο παρτενέρ του Μάρικα στην επίθεση.Πηγή: sport-fm.gr

Ιμπραΐμοβιτς… Μεσσίας!!

Η σουηδική Sportbladet έβαλε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη θέση του… Ιησού εν όψει του μπαράζ με την Πορτογαλία.

Ιμπραΐμοβιτς… Μεσσίας
Να κάνει τα γνωστά του θαύματα με την μπάλα περιμένουν απόψε οι Σουηδοί από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας στην ανατροπή του 1-0 απέναντι στην Πορτογαλία και την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η εφημερίδα Sportbladet στο πρωτοσέλιδό της έχει μετατρέψει τον σούπερ σταρ της ομάδας σε… Ιησού βάζοντας τον αριθμό της φανέλας και το όνομά του πίσω από το άγαλμα-σήμα κατατεθέν του Ρίο ντε Τζανέιρο.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Αβραάμ: «Η ομάδα έχει μέταλλο και θα τα καταφέρει»

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν αμφιβάλλει πως η Εθνική θα φέρει σε πέρας την αποστολή της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αβραάμ: «Η ομάδα έχει μέταλλο και θα τα καταφέρει»
Οι τραυματισμοί δεν του έχουν επιτρέψει να είναι στην Εθνική. Όμως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος παραμένει νοητά στο πλευρό της ελληνικής ομάδας εν όψει του αποψινού αγώνα με τη Ρουμανία για τα μπαράζ πρόκρισης.

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Όμως η ομάδα αυτή έχει μέταλλο και έχει αποδείξει πολλές φορές το χαρακτήρα της στα δύσκολα παιχνίδια», δήλωσε ο διεθνής αμυντικός σε εκδήλωση του Ολυμπιακού με τη UNICEF, όπου έδωσε το «παρών» μαζί με τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

«Μιλάω καθημερινά με τα παιδιά, το κλίμα είναι πολύ καλό, είναι όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα πάνε να πάρουν την πρόκριση. Αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις από τέτοια ματς και μπορεί να πάρει την πρόκριση», τόνισε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων».

Μας περιμένει… κόλαση!!

Οι Ρουμάνοι ζουν και αναπνέουν για εκδίκηση και την Εθνική περιμένει «κόλαση» απόψε. Τα προκλητικά πρωτοσέλιδα για… τζατζίκι και Ζορμπά, αλλά και η πρόγευση της ατμόσφαιρας από τον Μάρικα.

Μας περιμένει… κόλαση
Μία πραγματικά «καυτή» ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσει η Εθνική απόψε στο Βουκουρέστι απέναντι στη Ρουμανία, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί το 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» και να σφραγίσει το εισιτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οι Ρουμάνοι έχουν αφήσει πίσω τους τις αμφισβητήσεις και τις μουρμούρες των περασμένων ημερών και διακατέχονται από ένα πνεύμα ομοψυχίας, αντιμετωπίζοντας σαν ιστορική ευκαιρία τον αγώνα. Ο Τύπος της χώρας προσπαθεί να «πωρώσει» τον κόσμο, αλλά δεν λείπουν και οι προκλήσεις. Όπως το πρωτοσέλιδο της Prosport που μπλέκει το ποδόσφαιρο με… πολιτιστικά στοιχεία των δύο χωρών.

«Μας αρέσει η Τσιουλεάντρα (σ.σ. ρουμανικό λογοτεχνικό έργο) περισσότερο από τον Ζορμπά.

Μας αρέσει το σαρμαλε (σ.σ. (ρουμανικό παραδοσιακό φαγητό που θυμίζει λαχανοντολμάδες) περισσότερο από το τζατζίκι.

Πάμε Ρουμανία στο Μουντιάλ!
», αναφέρει η εφημερίδα.

inner

Και δεν σταματούν εκεί οι Ρουμάνοι. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ζουν κι αναπνέουν για το παιχνίδι, που χαρακτηρίζουν ως σταθμό στην καριέρα τους.

«Ζήτω Ρουμανία! Μαζί ως το τέλος», έγραψε στο Twitter ο Τσίπριαν Μάρικα, ενώ ο βασικός φορ της ομάδας συνόδευσε την ανάρτησή του με ένα βίντεο από παλαιότερο αγώνα στο γήπεδο του Βουκουρεστίου και το κλίμα που επικρατεί στις κερκίδες.





Πηγή: sport-fm.gr

Περίπατος για τους διεθνείς!

Οι παίκτες της Εθνικής έκαναν έναν μικρό περίπατο για να ξεμουδιάσουν πριν από το αποψινό ματς με τη Ρουμανία.

Περίπατος για τους διεθνείς
Την ευκαιρία να ξεσκάσουν και να ξεμουδιάσουν λίγες ώρες πριν από τον αγώνα ρεβάνς των μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Ρουμανία είχαν οι Έλληνες διεθνείς το πρωί της Τρίτης.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έκαναν έναν μικρό περίπατο στους δρόμους κοντά στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή στο Βουκουρέστι. Μάλιστα τους αναγνώρισαν κάποιοι φίλαθλοι και έδωσαν αυτόγραφα, με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι αυτός με τις περισσότερες… προτιμήσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ποστέκογλου κέρδισε τον… Κάμπελ! (video)

Η Αυστραλία με τον Άγγελο Ποστέκογλου να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της νίκησε την Κόστα Ρίκα του… βασικού Τζόελ Κάμπελ με 1-0 σε φιλικό.

Ο Ποστέκογλου κέρδισε τον… Κάμπελ (video)
Ένα γκολ του Τιμ Κέιχιλ με κεφαλιά στο 69ο λεπτό χάρισε στην Αυστραλία τη φιλική νίκη με 1-0 επί της Κόστα Ρίκα στο Σίδνεϊ. Έτσι έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο των «καγκουρό» ο Έλληνας ομογενής, Άγγελος Ποστέκογλου.

Για τους ηττημένους, βασικός ήταν ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 78ο λεπτό από τον Κάρλος Ερνάντες.







Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι παίχτηκε μπάλα αντί… χόκεϊ!! (video)

Δείτε σε ένα βίντεο πώς το γήπεδο της Ισλανδίας διατηρήθηκε σε κατάσταση για να παιχτεί το μπαράζ με την Κροατία και δεν μετατράπηκε σε παγοδρόμιο.

Έτσι παίχτηκε μπάλα αντί… χόκεϊ (video)
Η Ισλανδία έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω μπαράζ. Όμως έμοιαζε σχεδόν αδύνατο να αγωνιστεί το Νοέμβριο στη φυσική της έδρα. Ουδέποτε είχε γίνει σε εκείνη τη χρονική περίοδο αγώνας στη χώρα, λόγω των καιρικών συνθηκών που μετατρέπουν τα γήπεδα σε… παγοδρόμια.

Κι όμως, αυτή τη φορά παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο Κρίστιν Γιόχανσον, εκ των υπευθύνων για τη συντήρηση των γηπέδων της Άρσεναλ, ανέλαβε το πρότζεκτ και τα κατάφερε περίφημα.

«Δουλέψαμε σαν τρελοί για αρκετές εβδομάδες. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αφού ο χλοοτάπητας ήταν από το 1976! Δεν υπήρχε σύστημα θέρμανσης, ούτε καν ποτιστικά. Νοικιάσαμε κάποια καλύμματα για να σκεπάσουμε τον αγωνιστικό χώρο και αυτά δεν αφαιρέθηκαν παρά μόνο λίγο πριν τη σέντρα. Οι προσπάθειές μας απέφεραν καρπούς και γράφτηκε ιστορία, καθώς το ματς έγινε κανονικά στο Ρέικιαβικ», δήλωσε ο ίδιος.

Δείτε σε fast forward πώς ετοιμάστηκε το γήπεδο για να φιλοξενήσει τον αγώνα της Παρασκευής.







Πηγή: sport-fm.gr

Σε… κάμπριο γήπεδο η Εθνική!!

Τελικά δεν θα κλείσει η οροφή του γηπέδου του Βουκουρεστίου στον αποψινό επαναληπτικό αγώνα μπαράζ μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας. «Πέρασε» η θέση της Εθνικής.

Σε… κάμπριο γήπεδο η Εθνική
Η θέση της Ελλάδας υπερίσχυσε εκείνης της Ρουμανίας και ο αποψινός επαναληπτικός αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει χωρίς να κλείσει η οροφή του γηπέδου του Βουκουρεστίου.

Οι γηπεδούχοι επιθυμούσαν να κλείσει η οροφή, με αφορμή την πιθανότητα βροχής αλλά με πραγματικό σκοπό να δημιουργηθεί ακόμη πιο «καυτή» ατμόσφαιρα από τους 50-55 χιλιάδες φιλάθλους.

Τελικά στη σημερινή πρωινή σύσκεψη του παρατηρητή με τις ομάδες αποφασίστηκε πως δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος να κλείσει η οροφή και το παιχνίδι θα γίνει σε γήπεδο… κάμπριο.

Σημειώνεται πως η χθεσινή προπόνηση της Εθνικής έγινε στο γήπεδο του αγώνα με κλειστή οροφή και οι λιγοστοί φίλαθλοι που ήταν στις κερκίδες ακούγονταν αρκετά. Σκεφτείτε τι θα γινόταν από 50-55 χιλιάδες κόσμο υπό ανάλογες συνθήκες. Πηγή: sport-fm.gr

Ηχορύπανση έξω από το ξενοδοχείο της Πορτογαλίας!! (video)

Οι Σουηδοί χρησιμοποίησαν «πλάγια» μέσα για να αναστατώσουν τους Πορτογάλους εν όψει του αποψινού επαναληπτικού μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ηχορύπανση έξω από το ξενοδοχείο της Πορτογαλίας (video)
Να βοηθήσουν όπως μπορούν προσπαθούν οι Σουηδοί την προσπάθεια της εθνικής τους ομάδας να ανατρέψει το 1-0 απέναντι στην Πορτογαλία και να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Χθες το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η πορτογαλική αποστολή, ένας ραδιοφωνικός σταθμός έστειλε έναν DJ κι έναν φάλτσο τραγουδιστή για να προκαλέσουν ηχορύπανση και να κάνουν τα νεύρα του Κριστιάνο Ρονάλντο και των συμπαικτών του… κρόσσια.



Πηγή: sport-fm.gr

Ο… Vladiator απέναντι στην Εθνική!

Ο ρουμανικός Τύπος «βάπτισε»… μονομάχο τον Βλαντ Κίρικες που θα αγωνιστεί με μάσκα απέναντι στην Εθνική.

Ο… Vladiator απέναντι στην Εθνική
Πάνω στον Βλαντ Κίρικες στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους για ανατροπή του 3-1 απέναντι στην Ελλάδα και πρόκριση στο Μουντιάλ οι Ρουμάνοι.

Ο αμυντικός της Τότεναμ έλειψε πολύ από το ματς της Παρασκευής λόγω του τραυματισμού του στη μύτη, όμως αυτή τη φορά θα είναι παρών.

Θα αγωνιστεί με μία ειδική προστατευτική μάσκα, χάρη στην οποία ο ρουμανικός Τύπος τον παρομοιάζει με τον μονομάχο και τον βαπτίζει… Vladiator.Πηγή: sport-fm.gr

Λουτσέσκου: «Μπορούμε. Δεν ήταν καλύτερη η Ελλάδα…»

Τοπαλίδης: «Κρύβει παγίδες»

Να μην παρασυρθούν στο σημερινό παιχνίδι με τη Ρουμανία λόγω της νίκης στο πρώτο ματς, παρότρυνε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ο Δημήτρης Τοπαλίδης, μέσω της «Sportday».

Τοπαλίδης: «Κρύβει παγίδες»
«Θα μπουν αφιονισμένοι με στόχο να ασκήσουν ασταμάτητη πίεση στην εστία μας», τόνισε ο πρώην βοηθός προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ.

Αρχικά, ο Τοπαλίδης ανέλυσε την εικόνα των Ρουμάνων στο παιχνίδι του Φαλήρου: «Οι Ρουμάνοι αποδείχθηκαν κατώτεροι από τη δική μας ομάδα στο πρώτο παιχνίδι. Σε αυτό το ματς δεν έδειξαν ότι έχουν τα φόντα να περάσουν, αλλά ποτέ δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Όσον αφορά τους Ρουμάνους και την ανάπτυξή τους, είδα ότι έχουν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά τακτικά η ομάδα τους έμοιαζε χαοτική. Ήμασταν εκατό τοις εκατό ανώτεροι και το αποτέλεσμα θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει μεγάλες διαστάσεις».

Για το σημερινό ματς, επεσήμανε: «Οι αντίπαλοι θα μπουν αφιονισμένοι με στόχο να ασκήσουν ασταμάτητη πίεση στην εστία μας και το πρώτο διάστημα του ματς θα είναι κομβικής σημασίας. Γι' αυτό παίζει μεγάλο ρόλο να αντέξεις σε αυτό το διάστημα στην πίεση και να μη δεχθείς γκολ. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχεις σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά σου γιατί οι αντίπαλοι θα φτιάξουν σίγουρα φάσεις. Θα πρέπει επίσης να έχεις σε καλή μέρα σύσσωμη την άμυνά σου. Και βέβαια από τη μέση και μπροστά θα πρέπει να εκμεταλλευθείς τους χώρους που θα βρεις για να τους «τρυπήσεις».

Αν βάλουν αυτοί πρώτοι γκολ, μην πέσουμε στην παγίδα ότι θα μας πιέσουν αμέσως ασφυκτικά και για το δεύτερο. Ίσα ίσα που πιστεύω ότι μετά θα κάνουν παιχνίδι υπομονής για να σιγουρέψουν τα πράγματα πίσω. Αλλά το θέμα είναι να μη φάμε πρώτοι γκολ. Νομίζω ότι εμείς θα περάσουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο το ματς στο Βουκουρέστι. Είναι δύσκολο το ματς, ας μη μας παρασύρει το σκορ. Πάντα ελλοχεύουν κίνδυνοι σε τέτοια παιχνίδια
».

Ο πρώην προπονητής της Καβάλας, τόνισε πως η Ελλάδα έχασε ευκαιρία να διασύρει τον ατίπαλο της στο ματς της Παρασκευής. «Το αποτέλεσμα αυτό πράγματι είναι θετικό (σ.σ.: το 3-1 του πρώτου ματς), αλλά κρύβει και παγίδες. Νομίζεις ότι είναι μεγάλο το σκορ, αλλά αν το καλοσκεφτείς σε ένα ζευγάρι αγώνων δεν έχει μεγάλες διαφορές από το να νικήσεις μόνο 1-0. Πάλι δύο γκολ θέλει ο αντίπαλος. Άρα λοιπόν δεν θα πρέπει να παρασυρθούν οι ποδοσφαιριστές επειδή έβαλαν τρία γκολ. Μπορεί να την πατήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως, η Ελλάδα ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο ματς και έχασε μια ιστορική ευκαιρία να διασύρει τους Ρουμάνους με 5-1 ή ακόμα και 6-1 και να καθαρίσει από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση», δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Σαλπιγγίδη, Μήτρογλου:

«Ο Σαλπιγγίδης έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι την Παρασκευή. Τεράστια εμφάνιση. Ηταν ο κορυφαίος παίκτης της ελληνικής ομάδας μακράν. Από κοντά κι ο Μήτρογλου, που είναι γνήσιος γκολτζής και δεν σπαταλάει ευκαιρίες. Περιμένουμε πολλά από αυτούς και στο Βουκουρέστι. Κομβικό ρόλο μπορεί να παίξει φυσικά και ο Καραγκούνης, ο οποίος είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία και αγωνιστικά εκτός από τη ροή του ματς μπορεί να βοηθήσει πολύ και με τις στημένες φάσεις».

Για το κοουτσάρισμα του Πιτσούρκα στο πρώτο ματς ο Τοπαλίδης είπε: «Έκανε ένα βασικό λάθος ο Ρουμάνος προπονητής. Άφησε εκτός ενδεκάδας τον καλύτερό του παίκτη, τον Μαξίμ, που διακρίνεται στην Μπουντεσλίγκα και είναι ένας από τους κορυφαίους όλου του πρωταθλήματος στη θέση του. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό, μου προξένησε μεγάλη απορία ως επιλογή. Για τον Μάρικα δεν συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι ήταν κακός. Εγώ δεν τον είδα κακό. Πολύ μόνο τον είδα. Δεν είχε καθόλου βοήθειες. Διότι από προσόντα, έχει και παραέχει. Φαίνεται αυτό αν τον προσέξεις καλά τον παίκτη, πώς κινείται, πώς ενεργεί μέσα στο γήπεδο. Αυτός αν πάρει σωστά την μπάλα στα πόδια, θα σε εκτελέσει. Θέλει μεγάλη προσοχή στο δεύτερο ματς, για να μη νομίζουμε ότι επειδή δεν φάνηκε στο πρώτο ματς, είναι κακός παίκτης. Πολύ καλός παίκτης μου φαίνεται εμένα».

«Θέλουμε πάντα να νικάμε τη Γερμανία»

Για το σημερινό φιλικό παιχνίδι της Αγγλίας με τη Γερμανία μίλησε ο Στίβεν Τζέραρντ, επισημαίνοντας πως όποτε τα «τρία λιοντάρια» αγωνίζονται με τα «πάντσερ» σκέφτονται μόνο τη νίκη.

«Θέλουμε πάντα να νικάμε τη Γερμανία»
Μόνο τη νίκη έχει στο μυαλό του ο Στίβεν Τζέραρντ για το σημερινό φιλικό ματς της Αγγλίας με τη Γερμανία, καθώς ακόμα στο «νησί» δεν μπορούν να χωνέψουν την βαριά ήττα από τα «πάντσερ» με 4-1 στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (2010).

«Κάθε φορά που παίζουμε απέναντι στη Γερμανία, θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Δεν έχει να κάνει, όμως, με πιθανή εκδίκηση για το ότι συνέβη στο Μουντιάλ του 2010. Αυτό, είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι», δήλωσε, χαρακτηριστικά ο μέσος της Λίβερπουλ για να συμπληρώσει:

«Η Γερμανία έχει εξαιρετικό σύνολο με νεαρούς ποδοσφαιριστές κλάσης, τους οποίους ο κόσμος θέλει να παρακολουθεί. Έχει δύο εξαιρετικούς παίκτες για κάθε θέση».

Τέλος, ο Στίβεν Τζέραρντ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και για τις 108 συμμετοχές που θα συμπληρώσει στο σημερινό φιλικό:

«Είναι τιμή μου που ισοφαρίζω τις συμμετοχές του Μπόμπι Μουρ, αλλά είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα με τη Γερμανία και μακάρι μετά απ’ αυτό, να έχω να σκέφτομαι ένα θετικό αποτέλεσμα».
Πηγή: sport-fm.gr

Την έκανε Κουν-ια!! (video)

Ο Κουν Αγκουέρο έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Βοσνίας και έδωσε τη νίκη στην Αργεντινή.

Την έκανε Κουν-ια (video)
Η «αλμπισελέσστε» επικράτησε με 2-0 της αντιπάλου της Εθνικής ομάδας στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2014 σε φιλικό ματς προετοιμασίας που διεξήχθη στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ και έδειξε πως διαθέτει τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει στα γήπεδα της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Αντίθετα, οι παίκτες του Σάφετ Σούσιτς θα χρειαστούν δουλειά για να κοντράρουν μεγάλους αντιπάλους στη «χώρα του καφέ».

Πάντως, οι δυο τεχνικοί παρέταξαν σχεδόν τις βασικές ενδεκάδες τους στην αναμέτρηση, με σημαντικότερη απουσία αυτή του Λεονέλ Μέσι για τον Αλεσάντρο Σαμπέλα, που δε χρησιμοποίησε καθόλου Λαβέτσι και Ιγκουαϊν. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε στο 40’ με κοντινό πλασέ και στο 66’ με μονοκόμματο σουτ μετά από κάθετη μπαλιά του Μάξι Ροντρίγκεζ.


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Μπασάντα, Φ. Φερνάντεζ, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκεζ (72’ Μπίλια), Ντι Μαρία (86’ Α. Φερνάντεζ), Παλάσιο, Αγκουέρο (77’ Λαμέλα)

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βρσάγιεβιτς (73’ Σούνιτς), Μπίτσακτσιτς, Κολάτσινατς, Μισίμοβιτς (69’ Χαϊροβιτς), Μεντούνιανιν, Πιάνιτς, Βίτσα, Ιμπίσεβιτς (69’ Κρβζιτς), Τζέκο




Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα με Γκλαντίρ!

Φόβος πως ο Σεργκίι Γκλαντίρ θα χάσει όλους τους αγώνες της Ναντέρ μέχρι τις γιορτές έχει προκύψει στη γαλλική ομάδα.

Πρόβλημα με Γκλαντίρ
Ο διεθνής Ουκρανός γκαρντ/φόργουορντ δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Ορλεάν για την LNB και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία του από τα παρκέ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, περιμένοντας τις εξετάσεις.

Μέχρι τώρα, ο Γκλαντίρ είχε μέσο όρο 6.4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ στην Ευρωλίγκα.
Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή για Γκονλούμ!!

Ο Κερέμ Γκονλούμ προπονήθηκε κανονικά με την Αναντολού Εφές ξεπερνώντας τον τραυματισμό του στο χέρι.

Επιστροφή για Γκονλούμ
Ευχάριστα νέα για την Αναντολού Εφές. Ο Κερέμ Γκονλούμ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο μετακάρπιο και επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας.

Μάλιστα ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ είναι πιθανό να αγωνιστεί ακόμη και στο ματς της Παρασκευής με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία.

Την περασμένη σεζόν ο 36χρονος άσος είχε 6,4 πόντους και 4,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Πηγή: sport-fm.gr