Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο Κούδας για εθνική και ΠΑΟΚ!!

koudas_
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία, στο ντέρμπι του “Δικεφάλου” με τον Άρη και στα αίτια, που τον κρατούν μακριά από τη Τούμπα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Κούδας:
Για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Παρίδη: “Χθες (18/11) ήταν να βγει από την εντατική. Μιλάω με την γυναίκα του, που μας ενημερώνει. Απ’ ότι γνωρίζουμε πρέπει να γίνουν κάποιες ακόμα επεμβάσεις, αργότερα. Ελπίζουμε να τα ξεπεράσει όλα”.
Για τα παιχνίδια με τη Ρουμανία το 1970: “Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε χάσει ουσιαστικά τη πρόκριση, με το 2-2 μέσα στο Καραϊσκάκη. Με το 1-1 στο Βουκουρέστι αποκλειστήκαμε. Είχαμε παίξει με μια τρομερή εθνική Ρουμανίας τότε, αλλά και η ομάδα μας  ήταν πάρα πολύ μεγάλη με σπουδαίους παίκτες”.
Για την Εθνική εκείνης της εποχής: “Τότε άρχισε να αλλάζει η λογική και η φιλοσοφία της Εθνικής. Πριν από εκείνη την εποχή μας έλεγαν να μη πάμε στην Εθνική για να μη τραυματιστούμε! Πλέον στην Εθνική ομάδα δίνεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή. Η καλύτερη Εθνική Ελλάδας όλων των εποχών ήταν αυτή του 1970, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Λουκανίδης”.
Για τους χαρακτήρες των ποδοσφαιριστών: “Οι εποχές και τα κίνητρα αλλάζουν. Ο καθένας συμπεριφέρεται με τον τρόπο του. Εκείνη την εποχή υπήρχε αλληλοεκτίμηση και παραδέχονταν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές των αθηναϊκών ομάδων ποιες ήταν οι καλύτερες ομάδες και ότι κλέβουν από τον ΠΑΟΚ τους τίτλους”.
Για το κίνητρο να παίξει κάποιος σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου: “Το κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας σήμερα είναι πάρα πολύ μεγάλο.  Είναι εμπειρία ζωής το να μπορεί να λέει ένας παίκτης ότι πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως λέω εγώ ότι έπαιξα στο Μαρακανά και στο Καμπ Νου”.
Για την σημερινή Εθνική ομάδα: “Το ποδόσφαιρο που παίζει μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά παίρνει αποτελέσματα. Το καλύτερο ποδόσφαιρο το έπαιξε η Εθνική με την Ρουμανία. Σ’ αυτόν τον αγώνα, η Ελλάδα ήταν καλή, επιθετικά και αμυντικά”.
Για τους παίκτες που ξεχωρίζει: “Πάντα έλεγα πως ένας Κούδας δε κάνει μια ομάδα. Το σύνολο έφτασε την ομάδα σ’ αυτό το σημείο. Πάντα θα υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά, άλλοτε ο Σαλπιγγίδης, άλλοτε ο Μήτρογλου, όμως πρέπει να ενσωματώνει την ατομικότητα του στο σύνολο”.
Για τη ρεβάνς στη Ρουμανία: “Το παιχνίδι έχει επικίνδυνα σημεία. Αν και έχουν αλλάξει οι συνθήκες οι Ρουμάνοι είναι μεγάλη σχολή και δε μπορείς να τους υποτιμήσεις. Το μειονέκτημα που υπάρχει στη Ρουμανία είναι πως έχουν ανοίξει τα σύνορα και οι παίκτες παίζουν στην Ευρώπη και όχι στις δικές τους ομάδες, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ομοιογένεια”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ: “Δεν χτίζεται μια ομάδα σε μια μέρα. Νομίζω πως δουλεύει σωστά ο προπονητής και πως χρειάζεται να πειθαρχήσει λίγο παραπάνω τα εργαλεία του, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό φάνηκε μεγάλη και γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ θέλει χρόνο και προσθήκες. Ίσως ο Ολυμπιακός μας ξεπλήρωσε ένα δάνειο από την ήττα του με 0-4 μέσα στο Καραϊσκάκη, πριν από σχεδόν 40 χρόνια. Σ’ εκείνο το παιχνίδι όλο το γήπεδο μας χειροκροτούσε”.
Για το πως μπορεί να χτιστεί η ομάδα του ΠΑΟΚ: “Όταν θέλουμε να κάνουμε μεγάλη ομάδα πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματα προηγμένων ποδοσφαιρικών σχολών. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει σωστή δουλειά στις υποδομές.  Αν δε λειτουργεί σωστά η ομάδα, τα λεφτά δε θα πιάσουν τόπο. Ο Σαββίδης και οποιοσδήποτε μεγαλομέτοχος θα βάζει λεφτά σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Επιπλέον, πρέπει να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός. Ο προπονητής πρέπει να διαλέγει παίκτες και γενικότερα να αναλάβει τις ευθύνες του αφού όμως πρώτα θα έχει τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του”.
Για το ΠΑΟΚ – Άρης: “Είναι κατ΄ευφημισμό ντέρμπι. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη. Δε θα είναι ένα ντέρμπι, όπως αυτά του παρελθόντος. Τα προβλήματα του Άρη είναι εμφανή. Έφυγε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πλέον ο ΠΑΟΚ πρέπει να πιστοποιήσει με τον Άρη πως είναι η δεύτερη καλύτερη  ομάδα στην Ελλάδα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση”.
Για το γεγονός πως δεν πηγαίνει στο γήπεδο: “Έχω αρκετά χρόνια να πάω στη Τούμπα και δε θέλω να βγάλω πικρία για την αντιμετώπιση που έχω από έναν σύλλογο, που έγραψα μια σελίδα στην ιστορία του. Αν δεν έχω την ψυχολογική κατάσταση να πάω και να παρακολουθήσω κάτι, δεν θέλω να πηγαίνω. Με στεναχωρούν πολλά πράγματα όταν πηγαίνω στο γήπεδο. Ακόμη και οι προπονητές της κερκίδας, που κρίνουν και απαξιώνουν τα πάντα. Τον αγαπάω τον κόσμο, αλλά δε μπορώ να βλέπω να  γίνονται κάποια επεισόδια, εξαιτίας των οποίων τιμωρείται και χρεώνεται η ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: