Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τοπαλίδης: «Κρύβει παγίδες»

Να μην παρασυρθούν στο σημερινό παιχνίδι με τη Ρουμανία λόγω της νίκης στο πρώτο ματς, παρότρυνε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ο Δημήτρης Τοπαλίδης, μέσω της «Sportday».

Τοπαλίδης: «Κρύβει παγίδες»
«Θα μπουν αφιονισμένοι με στόχο να ασκήσουν ασταμάτητη πίεση στην εστία μας», τόνισε ο πρώην βοηθός προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ.

Αρχικά, ο Τοπαλίδης ανέλυσε την εικόνα των Ρουμάνων στο παιχνίδι του Φαλήρου: «Οι Ρουμάνοι αποδείχθηκαν κατώτεροι από τη δική μας ομάδα στο πρώτο παιχνίδι. Σε αυτό το ματς δεν έδειξαν ότι έχουν τα φόντα να περάσουν, αλλά ποτέ δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Όσον αφορά τους Ρουμάνους και την ανάπτυξή τους, είδα ότι έχουν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά τακτικά η ομάδα τους έμοιαζε χαοτική. Ήμασταν εκατό τοις εκατό ανώτεροι και το αποτέλεσμα θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει μεγάλες διαστάσεις».

Για το σημερινό ματς, επεσήμανε: «Οι αντίπαλοι θα μπουν αφιονισμένοι με στόχο να ασκήσουν ασταμάτητη πίεση στην εστία μας και το πρώτο διάστημα του ματς θα είναι κομβικής σημασίας. Γι' αυτό παίζει μεγάλο ρόλο να αντέξεις σε αυτό το διάστημα στην πίεση και να μη δεχθείς γκολ. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχεις σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά σου γιατί οι αντίπαλοι θα φτιάξουν σίγουρα φάσεις. Θα πρέπει επίσης να έχεις σε καλή μέρα σύσσωμη την άμυνά σου. Και βέβαια από τη μέση και μπροστά θα πρέπει να εκμεταλλευθείς τους χώρους που θα βρεις για να τους «τρυπήσεις».

Αν βάλουν αυτοί πρώτοι γκολ, μην πέσουμε στην παγίδα ότι θα μας πιέσουν αμέσως ασφυκτικά και για το δεύτερο. Ίσα ίσα που πιστεύω ότι μετά θα κάνουν παιχνίδι υπομονής για να σιγουρέψουν τα πράγματα πίσω. Αλλά το θέμα είναι να μη φάμε πρώτοι γκολ. Νομίζω ότι εμείς θα περάσουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο το ματς στο Βουκουρέστι. Είναι δύσκολο το ματς, ας μη μας παρασύρει το σκορ. Πάντα ελλοχεύουν κίνδυνοι σε τέτοια παιχνίδια
».

Ο πρώην προπονητής της Καβάλας, τόνισε πως η Ελλάδα έχασε ευκαιρία να διασύρει τον ατίπαλο της στο ματς της Παρασκευής. «Το αποτέλεσμα αυτό πράγματι είναι θετικό (σ.σ.: το 3-1 του πρώτου ματς), αλλά κρύβει και παγίδες. Νομίζεις ότι είναι μεγάλο το σκορ, αλλά αν το καλοσκεφτείς σε ένα ζευγάρι αγώνων δεν έχει μεγάλες διαφορές από το να νικήσεις μόνο 1-0. Πάλι δύο γκολ θέλει ο αντίπαλος. Άρα λοιπόν δεν θα πρέπει να παρασυρθούν οι ποδοσφαιριστές επειδή έβαλαν τρία γκολ. Μπορεί να την πατήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως, η Ελλάδα ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο ματς και έχασε μια ιστορική ευκαιρία να διασύρει τους Ρουμάνους με 5-1 ή ακόμα και 6-1 και να καθαρίσει από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση», δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Σαλπιγγίδη, Μήτρογλου:

«Ο Σαλπιγγίδης έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι την Παρασκευή. Τεράστια εμφάνιση. Ηταν ο κορυφαίος παίκτης της ελληνικής ομάδας μακράν. Από κοντά κι ο Μήτρογλου, που είναι γνήσιος γκολτζής και δεν σπαταλάει ευκαιρίες. Περιμένουμε πολλά από αυτούς και στο Βουκουρέστι. Κομβικό ρόλο μπορεί να παίξει φυσικά και ο Καραγκούνης, ο οποίος είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία και αγωνιστικά εκτός από τη ροή του ματς μπορεί να βοηθήσει πολύ και με τις στημένες φάσεις».

Για το κοουτσάρισμα του Πιτσούρκα στο πρώτο ματς ο Τοπαλίδης είπε: «Έκανε ένα βασικό λάθος ο Ρουμάνος προπονητής. Άφησε εκτός ενδεκάδας τον καλύτερό του παίκτη, τον Μαξίμ, που διακρίνεται στην Μπουντεσλίγκα και είναι ένας από τους κορυφαίους όλου του πρωταθλήματος στη θέση του. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό, μου προξένησε μεγάλη απορία ως επιλογή. Για τον Μάρικα δεν συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι ήταν κακός. Εγώ δεν τον είδα κακό. Πολύ μόνο τον είδα. Δεν είχε καθόλου βοήθειες. Διότι από προσόντα, έχει και παραέχει. Φαίνεται αυτό αν τον προσέξεις καλά τον παίκτη, πώς κινείται, πώς ενεργεί μέσα στο γήπεδο. Αυτός αν πάρει σωστά την μπάλα στα πόδια, θα σε εκτελέσει. Θέλει μεγάλη προσοχή στο δεύτερο ματς, για να μη νομίζουμε ότι επειδή δεν φάνηκε στο πρώτο ματς, είναι κακός παίκτης. Πολύ καλός παίκτης μου φαίνεται εμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: