Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

«Μόνο με δουλειά»

oigios
Μία νίκη χρειάζεται ο Ηρακλής ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ομάδα. Αυτό υποστήριξε ο τεχνικός του, Γκιγιέρμο Όγιος, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί μόνο με δουλειά. Ακόμη, σχολίασε πως η ομάδα του παρασύρθηκε από το παιχνίδι του αντίπαλου, ενώ επεσήμανε ότι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα είδε ορισμένα θετικά στοιχεία.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην Συνέντευξη Τύπου:
«Αναμφίβολα είναι δύσκολη στιγμή. Μία πολύ άβολη στιγμή για όλους και κυρίως για τους παίκτες. Μία δύσκολη στιγμή που δεν έχω μάθει να αντιμετωπίζω με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο με σκληρή δουλειά. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε γνωρίζαμε ότι έχουμε αναλάβει μία δύσκολη κατάσταση. Θέλαμε να αλλάξουμε την ψυχολογική δυναμική και την συμπεριφορά, και από εκεί και πέρα την προετοιμασία μέσα την ομάδα. Χρειαζόμαστε μία νίκη αναμφίβολα η οποία θα μας φέρει την εμπιστοσύνη και τους ρυθμούς που θέλουμε» σημείωσε στο αρχικό του σχόλιο για να συνεχίσει όσον αφορά τον αγώνα:
«Όσον αφορά το παιχνίδι όπως το είδα δεν μου άρεσε τίποτα από την ομάδα. Ο αντίπαλος είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν καλύτεροι στις μονομαχίες ενώ εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα οι παίκτες έψαχναν να κλέψουν την μπάλα με λάθος τρόπο και πολλά φάουλ. Αυτό έδινε την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγαίνει με φάουλ από την περιοχή του. Στο πρώτο λεπτό είχαμε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ με τον Ονουάτσι, αλλά είδα λίγα πράγματα και από αυτό το τομέα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα βελτιώθηκε και προσπάθησε πολύ παραπάνω. Είχαμε μία εξέλιξη και παίξαμε διαφορετικά. Είδα σε αρκετά διαστήματα το ποδόσφαιρο που ψάχνω, παρόλα αυτά ο αντίπαλος σε μία αντεπίθεση σκόραρε. Πρέπει να καταφέρουμε να σπάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων .Είναι δύσκολες οι καταστάσεις και θα ήταν άδικο να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού. Είμαστε 14 μέρες εδώ και κυρίως έχουμε να διαχειριστούμε καταστάσεις που δεν είναι καθόλου εύκολες. Είναι διαφορετικά να αναλαμβάνεις από την αρχή, και διαφορετικά όταν αναλαμβάνεις σε άσχημες καταστάσεις»
Για τους παίκτες  οι οποίοι θα αποχωρήσουν και αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις:
«Θα πάρουμε αποφάσεις και θα δοθούν λύσεις. Αλλά πρώτα θέλω να έχω συζητήσεις μαζί τους πριν ανακοινώσω οτιδήποτε»
Για την εικόνα της ομάδας ανέφερε:
«Η ομάδα παρασύρθηκε στον ρυθμό του αντιπάλου. Κάναμε την αλλαγή με τον Μάρεκ (Γιάρολιμ), ώστε να έχουμε την κυκλοφορία. Να έχουμε την κατοχή ώστε να κόψουμε την δική τους. Θεωρώ ότι υπήρχαν κάποια σημεία που δείξαμε καλή συμπεριφορά. Ήρθε όμως το γκολ και κατέβασε το ηθικό. Προσπαθήσαμε από εκεί και πέρα πολλές φορές αλλά με λανθασμένο τρόπο . Η ανησυχία για την νίκη καμιά φορά σε κάνει να επιλέγεις λάθος δρόμους. Επαναλαμβάνω ότι σήμερα θα ήταν απλό να κάνουμε κριτική. Ξέρω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν»
Για τους στόχους που απομακρύνονται:
«Δεν γνωρίζω άλλο δρόμο πέρα από την δουλειά. Δεν θα ασχοληθώ με το τι έχει γίνει πριν . Πρέπει να κοιτάξω τι κάνω εγώ και τι προσφέρω. Ψάχνουμε τρόπους να αλλάξουμε τα πράγματα. Ψάχνουμε λύσεις ώστε να φτάσουμε να έχουμε μία εξέλιξη και να βελτιωθούμε. Αυτό που μας λείπει είναι η νίκη που θα φέρει ηρεμία. Και αυτή η τρέλα που επικρατεί όταν ψάχνεις απεγνωσμένα μία νίκη, αυτή η απόγνωση δηλαδή, δεν αφήνει τους παίκτες να είναι ξεκάθαροι ως προς τον στόχο. Σαν παίκτης το έπαθα και εγώ πολλές φορές. Είναι μεγάλη ομάδα, η πίεση είναι μεγάλη. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που επηρεάζονται παραπάνω από την πίεση και άλλοι λιγότερο. Πρέπει να δούμε πως θα ανταποκριθούμε σε αυτό το κομμάτι»


«Η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας»
Κάθε λόγο να χαίρεται είχε ο τεχνικός του Τύρναβου, Άγγελος Διγκόζης, μετά την σπουδαία νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλή (1-0). Μάλιστα τόνισε ότι το αποτέλεσμα αδικεί τους ποδοσφαιριστές του, ενώ όσον αφορά τον Ηρακλή εμφανίστηκε πάρα πολύ αισιόδοξος. Αυτό που είπε είναι πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να είναι φαβορί για την τετράδα, καθώς κάποια στιγμή θα αντιδράσει.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην Συνέντευξη Τύπου:
«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Στα παιδιά που ήταν στον πάγκο και στα παιδιά που έμειναν εκτός αποστολής. Δείξαμε ότι έχουμε υγεία. Με το που σφύριξε την λήξη κατεβήκαν όλα τα παιδιά στο γήπεδο και γίναμε μία αγκαλιά» είπε στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε όσον αφορά τον αγώνα:
«Για το παιχνίδι , παίζαμε ίσως με την μεγαλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Και κάναμε μία νίκη που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου. Θα έλεγα ότι ίσως το 1-0 να αδικεί την προσπάθεια των παικτών μου και την δουλειά που έκαναν, αλλά κρατάμε την πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Κρατάμε το γεγονός ότι ξεφύγαμε άλλους τρεις βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Και ένα άλλο σημαντικό ότι σήμερα παίξανε δύο παιδιά 18 και 19 ετών, και ανταποκριθήκαν στις απαιτήσεις του αγώνα»
Μετά μίλησε για τον Ηρακλή λέγοντας:
«Εύχομαι στον Ηρακλή και τον κύριο Όγιος καλή συνέχεια. Εγώ προσωπικά τους κατατάσσω ως φαβορί για την τετράδα, γιατί κάποια στιγμή η ομάδα θα αντιδράσει.  Εμείς με δουλειά και υπομονή θα κοιτάξουμε να σώσουμε την κατηγορία»
Για να ολοκληρώσει λέγοντας για την διαιτησία:
«Και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής τώρα, αν δεν με απατά η μνήμη μου ποτε δεν έχω μιλήσει για διαιτησία. Εύχομαι και πιστεύω όσα λάθη έγιναν αν έγιναν, να ήταν ανθρώπινα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: