Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ηρακλής στην Football League

Δεκτή έκανε η πειθαρχική επιτροπή της Super League την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης, εις βάρος του Ηρακλή, επιβάλλοντάς του την ποινή του απ' ευθείας υποβιβασμού για δυσφήμιση του αθλήματος, λόγω της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας.

Από την πλευρά τους οι Αρκάδες περιμένουν ότι θα λάβουν και... περαιτέρω δικαίωση και θα παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής είναι εφέσιμη.
The Player

Βάζουν τον Κόντη στο... περιθώριο;

Αυξάνονται οι φήμες τις τελευταίες μέρες για τη νέα μορφής σχέση που θα αναπτύξει η διοίκηση Θανάση Αθανασιάδη με τον Γιάννη Κόντη. Οι σχέσεις την νυν διοίκησης με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο και πολλοί δεν βλέπουν θετικά τα πυρά που... συγκεντρώνει από πολλά μέλη της οικογένειας του Άρη (αν και έχει και πολλούς ένθερμους υποστηρικτές), ενώ υπάρχουν και φωνές που μιλάνε ακόμη και για απομάκρυνσή του!

Άλλωστε δεν είναι δημοφιλής σε μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κόσμου.

 
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τελευταία οι διοικούντες δεν τον περιλαμβάνουν στις συζητήσεις με τον Σάκη Τσιώλη, οι παίκτες που βρίσκονταν υπό την πλήρη επιρροή του μειώθηκαν αισθητά στο εσωτερικό της ομάδας και πολλοί δεν αποκλείουν ότι ο Κόντης να μην συνεχίσει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, τουλάχιστον με τη σημερινή μορφή που υπάρχει.

Όλα αυτά φυσικά θα ξεκαθαρίσουν άμεσα και θα αποδειχθεί εάν υπάρχει και φωτιά εκτός από... καπνό.The Player

Εγκώμια Μέσι για Φέργκιουσον!!

Υποκλίθηκε στην δουλειά που έχει κάνει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όλα αυτά τα χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Λιονέλ Μέσι.
Ο σταρ της Μπαρτσελόνα ενόψει και του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ είπε στην «Telegraph»: «Σέβομαι πολύ τη δουλειά του Φέργκιουσον. Θα πρέπει να είσαι σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος για να φέρνεις επιτυχίες ξανά και ξανά σε μια ομάδα, να κατακτάς τίτλους και να βγάζεις νέα ποδοσφαιρικά ταλέντα. Η Γιουνάιτεντ είναι δυνατή ομάδα και στον τελικό θα προσπαθήσει να καταστρέψει το παιχνίδι μας. Θα επιχειρήσει να επιβάλει το ρυθμό της. Πρόκειται για ομάδα του επιπέδου μας και έχω την εντύπωση ότι θα είναι εξαιρετικός τελικός».

Δαμιανίδης για πρόεδρος…

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης Γιάννη Δαμιανίδη και φούντωσαν οι φήμες ότι ο Θεσσαλονικιός παράγοντας προορίζεται για τη θέση του Βασίλη Οικονομίδη στον ΕΣΑΚΕ.
Δαμιανίδης για πρόεδρος…
Η επίσημη ενημέρωση από την ΚΑΕ Αρης έκανε λόγο για εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά διέρρευσε πως ένας από τους λόγους τις συνάντησης ήταν και ο ΕΣΑΚΕ. Αυτό δεν το επιβεβαίωσε κανείς, κάτι λογικό, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το όνομα του Δαμιανίδη έχει εμπλακεί στα σενάρια για τον επόμενο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ.
Πριν από λίγες ημέρες είχε γραφτεί και το όνομα του Σταύρου Δουβή και πιθανότατα τις επόμενες μέρες θα ακουστούν και άλλα. Λέγεται πως μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του Οικονομίδη, που έχει θητεία ως το καλοκαίρι του 2012 και αν συμβεί αυτό, τότε θα εμφανιστούν ουκ ολίγοι υποψήφιοι. Και ίσως ο Δαμιανίδης να είναι ένας απ' αυτούς;
Πηγή: sportdog.gr

«Έχει πρόβλημα στα νεφρά ο Μπέος»…

Η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου στο ματς του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΚ αναβλήθηκε, καθώς ο νομικός εκπρόσωπος του προέδρου της θεσσαλικής ΠΑΕ, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, επικαλέστηκε «πρόβλημα στα νεφρά» για τον πελάτη του…
«Έχει πρόβλημα στα νεφρά ο Μπέος»…
Αυτό ήταν όμως κάτι που όμως προκάλεσε εντύπωση και ερωτηματικά, καθώς ο πρόεδρος της Θεσσαλικής ΠΑΕ ήταν από τις 10 το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου μετείχε στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της βίας.
Επίσης το απόγευμα έκανε παρέμβαση σε ραδιοφωνική εκπομπή...
Πηγή: gazzetta.gr

Σενάρια για "φλερτ" Άρη με Κουζέν!!

Σε επαφές με τον Ντανιέλ Κουζέν φέρεται να βρίσκεται ο Άρης, καθώς ο επιθετικός από την Γκαμπόν αναμένεται να κερδίσει την ελευθέρας του από την ΑΕΛ.
Σενάρια για "φλερτ" Άρη με Κουζέν
Σύμφωνα λοιπόν με γαλλικά δημοσιεύματα οι διοικούντες το σύλλογο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές μαζί του, προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.
Πηγή: sportdog.gr

«Ως Βορειοελλαδίτης θέλω ΠΑΟΚ»

Ο Μάκης Κατσαβάκης θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρώτη θέση στα πλέι οφ, επειδή αφενός έτσι θα πάει στο Europa League ο Ολυμπιακός Βόλου, αφετέρου, επειδή είναι Βορειοελλαδίτης, όπως τόνισε.
«Ως Βορειοελλαδίτης θέλω ΠΑΟΚ»
Αναλυτικά όσα είπε ο Κατσαβάκης στον «Sport 103»:
Για την απουσία του Ούμπιντες: "Δε θα έχουμε μαζί μας τον Ούμπιντες γιατί είναι ας πούμε ο Βιεϊρίνια του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά θα επιτρέψει ο Μόνχε".
Για το ματς με την ΑΕΚ: "Εμείς δε θέλουμε να βγει η ΑΕΚ πρώτη, γιατί αν βγει δε θα βγούμε εμείς Ευρώπη. Θέλουμε να βγει πρώτος ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός. Εγώ προσωπικά θέλω να βγει ο ΠΑΟΚ ως Βορειοελλαδίτης".
Για το αν συνεχίζει ο ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος: "Συνεχίζει ο ΠΑΟΚ να έχει μετά τη χθεσινή του νίκη, παρά την κακή παρένθεση στο ΟΑΚΑ, έχει ακόμη τον πρώτο λόγο".

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση, ως το βράδυ η απόφαση!!

Μετά από μια περιπετειώδη διαδικασία, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης εις βάρος του Ηρακλή για διαστρέβλωση αγώνα, με την οποία οι Αρκάδες ζητούν αφαίρεση βαθμών από τους Θεσσαλονικείς.
Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση, ως το βράδυ η απόφαση
Ο Αστέρας στήριξε την καταγγελία του και ζήτησε την αφαίρεση βαθμών από τον Ηρακλή. Οι νομικοί του Γηραιού έκαναν ένσταση παραθέτοντας αιτήματα (μη έννομο συμφέρον, απαράδεκτη καταγγελία). Ο Αστέρας αντέκρουσε τις ενστάσεις.
Ο κ. Κοντοβαζαινίτης ζήτησε εκ μέρους του Αστέρα την αφαίρεση 7 βαθμών από την ΠΑΕ Ηρακλής με βάση το άρθρο 22 για δυσφήμιση του αθλήματος.
Από την πλευρά της η «κυανόλευκη» ΠΑΕ κατέθεσε ένσταση λέγοντας ότι η καταγγελία της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης είναι απαράδεκτη και επικαλείται έλλειψη έννομου συμφέροντος από την Αρκαδική ΠΑΕ η οποία έχει υποβιβαστεί στη Β' Εθνική. «Δεν κατονομάζεται φυσικός αυτουργός για να ξέρουμε αν ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Για αυτό κάνουμε ένσταση», είπε ο κ. Αδαμίδης, νομικός εκπρόσωπος του ερασιτέχνη Ηρακλή.
Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Επιτροπής, κ. Κλουκίνας, ρώτησε τον κ. Βαγιάκο αν υπήρχε ή όχι πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή. Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή επικαλείται τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ηρακλή ότι από αυτόν δεν εστάλη αυτή η ασφαλιστική ενημερότητα.
Ο Κοντοβαζαινίτης απάντησε για την πλευρά του Αστέρα Τρίπολης ότι «έχουμε το έννομο συμφέρον, μετέχουμε στο πρωτάθλημα, έχουμε έννομο συμφέρον. Δεν έχει γίνει επικύρωση της βαθμολογίας. Γι αυτό και ήμασταν στο συμβούλιο της Super League. Ως προς το απαράδεκτο, γιατί είναι απαράδεκτο; Ο κ. Τάκης δεν υπέγραψε την ασφαλιστική ενημερότητα; Ως προς την παραγραφή: Ένα μήνα λέει η παράγραφος. Πήγε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε την πλαστογραφία. Στις 17 Απριλίου έγινε ο τελευταίος αγώνας του Ηρακλή, στις 12 Μαΐου έκανε την καταγγελία ο Αστέρας Τρίπολης. Ποια αοριστία; Καταγγέλλουμε και την ΠΑΕ Ηρακλής και τον κ. Τάκη. Έχουμε διαστρέβλωση και το αδίκημα αυτό είναι διαρκές. Η εμπλοκή του κ. Τάκη αποδεικνύεται από την επιστολή που έχει τη σφραγίδα του κ. Τάκη".
"Άλλο έγγραφο η ασφαλιστική ενημερότητα και άλλα έγγραφα τα δελτία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τη λήξη της περιόδου", ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι του Ηρακλή.
"Είτε είναι πλαστό δελτίο, είτε είναι νοθευμένο έγγραφο υπάρχει διαστρέβλωση αποτελέσματος" είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου για να συμπληρώσει: "Το πλαστό δημιουργεί έτερες παράνομες πράξεις". Οι άνθρωποι του Ηρακλή ζήτησαν προθεσμία για υπόμνημα αλλά δεν έγινε αποδεκτή.
"Δεν αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος, δεν αποτελεί διαστρέβλωση. Η διαπίστωση αυτής της πράξης έλαβε χώρα τον Μάιο με μια σειρά ενεργειών της ΕΠΟ. Γιατί δεν έγινε στο χρόνο που έπρεπε; Θα μπορούσε να ήταν πιο απλό το θέμα εάν κάποιοι έκαναν σωστά και καλά τη δουλειά τους. Αυτή η αμέλεια, αυτή η πράξη του αόρατου προσώπου που έστειλε το έγγραφο αυτό, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί " είπε η υπερασπιστική γραμμή του Ηρακλή.
"Υπάρχει παίκτης που ΔΕΝ έπρεπε να παίξει στην τελευταία αγωνιστική και έπαιξε" τόνισε η πλευρά του Αστέρα.
Μετά από όλα αυτά το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League αποσύρθηκε για να βγάλει την απόφαση, η οποία αναμένεται μετά τις 21:00.
Πηγή: contra.gr

Οι Supporters αποκαλύπτονται...

Η... πολυθρύλητη συνέντευξη Τύπου του Supporters Club της ΑΕΚ, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της επόμενης ημέρας για την ΠΑΕ αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα (23/5).
Οι Supporters αποκαλύπτονται...
Από τις πληροφορίες που υπήρχαν, η συγκεκριμένη κίνηση αναμενόταν να γίνει την Παρασκευή (20/03), αλλά κάποια κολλήματα που υπήρξαν με την αγορά των μετοχών από την ΠΑΕ ΑΕΚ δεν το επέτρεψαν.
Πηγή: exedra.gr

«Είμαι πολύ… φερέγγυος»

Δέσμευση Αχιλλέα Μπέου για τον αγώνα με ΑΕΚ. «Όλα θα κυλήσουν μια χαρά» τόνισε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, μετά το αίτημα της «Ένωσης» για παρουσία Εισαγγελέων στην κυριακάτικη μεταξύ τους αναμέτρηση.
«Είμαι πολύ… φερέγγυος»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ Fm παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος με αφορμή το αίτημα της ΑΕΚ να υπάρξουν εισαγγελείς στον κυριακάτικο αγώνα του Πανθεσσαλικού με τον Ολυμπιακό Βόλου!
Ο ιδιοικτήτης της θεσσαλικής ομάδας εγγυήθηκε ο ίδιος ότι όλα θα κυλήσουν μια χαρά στον τελευταίο αγώνα του Ολυμπιακού στην έδρα του και υποστήριξε το εξής, όσον αφορά την έξοδο του Βόλου στην Ευρώπη: «Γιατί να μην κερδίσω και τους δυο (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) στους εναπομείναντες αγώνες και να βγω εγώ τρίτος;»

Του έριξε τα λάβαρα κατακέφαλα κι είδε 6 αστεράκια!!

Η φιέστα του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα συνεχίστηκε και στο παρκέ με την άνετη νίκη 95-52 επί του ...άτυχου ΠΑΟΚ στον 1ο ημιτελικό για τα πλέι-οφ της Α1!
Του έριξε τα λάβαρα κατακέφαλα κι είδε 6 αστεράκια!
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να πάρει ανάσα (95-52) στην έναρξη της ημιτελικής σειράς και συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την ανύψωση του έκτου λαβάρου και μπάνερ.
Πριν από το τζάμπολ ο Παναθηναϊκός δεν είχε να υπερηφανεύεται μόνο για το 28-0 που μετρούσε σε προημιτελική ή ημιτελική σειρά από το 2005 κι ανέβηκε ακόμη μία νίκη, αλλά και γι' αυτά που πέτυχε στη Βαρκελώνη και τα οποία θα έβλεπε να παίρνουν θέση στον ουρανό του ΟΑΚΑ: λάβαρο και μπάνερ για το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Για το πρώτο δεν υπήρχε αγωνία τι θα απεικονίζει, εν αντιθέσει με το δεύτερο για το οποίο οι προβλέψεις ήταν αρκετές. Όταν ξεδιπλώθηκε, άπαντες πήραν την απάντησή τους, που, βάσει των όσων συνέβησαν στο Palau Sant Jordi κι όχι μόνο, ήταν αναμενόμενη.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν το «Α» και το «Ω» του φετινού «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα, με τη διοργανώτρια αρχή να τον ανταμείβει με το βραβείο του MVP της χρονιάς, του Final Four, του καλύτερου αμυντικού, ενώ δε θα μπορούσε να μην είναι και μέλος της καλύτερης πεντάδας. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, τον αντάμειψε με το έκτο μπάνερ, που θα κοσμεί από σήμερα τον ουρανό του κλειστού δίπλα σ' αυτά τον Αλβέρτη και Γουίλκινς (1996), Μποντιρόγκα (2000), Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλο μαζί με τον Ντάριλ Μίντλετον (2002), Αλβέρτη (2007) κι ο Ομπράντοβιτς.
Στο παρκέ, από την άλλη, ο «Μήτσος» δε χρειάστηκε να αποδείξει την αξία του. Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ αναμενόταν εύκολη, με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να ευελπιστεί σε μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Το «τριφύλλι» δεν έδωσε το δικαίωμα ούτε γι' αυτό, με το 4-7 του 3' να μετατρέπεται με καλή άμυνα και ταχύτητα στην επίθεση σε 20-7 στο 8', φανερώνοντας την τάση του πρώτου ημιτελικού της σειράς. Ο Νικ Καλάθης ξεκούρασε τον αρχηγό των «πράσινων», κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο (10π. με 2/2δίπ., 2/2τρίπ., 3ασ., 1κλ.) και δίνοντας το ρυθμό, με τους υπολοίπους να ακολουθούν με άνεση.
Ο «δικέφαλος του βορρά» ήθελε να περιορίσει την αύξηση της διαφοράς, αλλά χωρίς τον πρώτο σκόρερ του, Ρόουλ Μάρσαλ (16,8π.) που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη γέννηση του παιδιού του (σ.σ. έλειπαν επίσης οι τραυματίες Δέδας κι Αράπης), δεν είχε πολλές ελπίδες να το καταφέρει. Με «πράσινη» κυριαρχία κάτω από τα καλάθια (22-9 τα ριμπάουντ, 3-0 τα κοψίματα) και καλύτερη λειτουργεία στην επίθεση (15-4 οι ασίστ) το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +32 (55-23), με τη διαφορά λίγο νωρίτερα να έχει φτάσει και στο +35 (51-16 στο 17').
Με τον Ρομέιν Σάτο να είναι αλάνθαστος στην τρίτη περίοδο (8π. με 1/1δίπ., 2/2τρίπ.) και τους Τσαρτσαρή και Καϊμακόγλου να βοηθούν και στα δύο άκρα μέχρι τέλους, η εικόνα δε διαφοροποιήθηκε ούτε στα επόμενα δέκα (76-39 στο 29'), ούτε είκοσι λεπτά (93-49 στο 39').
Το τελικό 95-52 βρήκε τον Παναθηναϊκό να κάνει «σβηστός» το 1-0 και περίπου 10.000 φίλους του να πανηγυρίζουν με το έκτο ευρωπαϊκό που έκανε την εμφάνισή του με το τέλος της αναμέτρησης, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Παύλο Γιαννακόπουλο, να το παραδίδει στον Δημήτρη Διαμαντίδη κι εν συνεχεία να σηκώνει μαζί με τους συμπαίκτες του...
Τα δεκάλεπτα: 26-11, 55-23, 76-42, 95-52. Novasports fm

Superleague: Στη φυλακή οι χούλιγκαν!

Επαναστατική πρόταση από τη Superleague. Η διοργανώτρια θέλει να μπουν σκληροί κανόνες, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για αυτό και προτείνει στην Πολιτεία επαναφορά του «ιδιώνυμου», με άλλα λόγια προτείνει να οδηγούνται στη φυλακή όσοι συλλαμβάνονται και καταδικάζονται για επεισόδια στα γήπεδα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίγκα επιμένει στο διάλογο με την Πολιτεία. Στις προτάσεις που κάνει ζητεί οι ΠΑΕ να αναλάβουν την ευθύνη για τα εντός γηπέδου μέτρα τάξης, αφού φυσικά δοθούν και περισσότερες αρμοδιότητες στους σεκιούριτι. Ακόμη ζητεί να αξιοποιηθεί από την Αστυνομία το υλικό από τις κάμερες των γηπέδων. Ως γνωστόν η Superleague δεν λέει «όχι» σε ποινές μηδενισμού και αφαίρεσης βαθμών, εφόσον οι ομάδες είναι υπαίτιες για επεισόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Η Super League κατέθεσε σήμερα στις συναντήσεις με θεσμικούς φορείς (ΕΠΟ, ΓΓΑ)  δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του διαχρονικού φαινομένου της αθλητικής βίας:

1. Οι ΠΑΕ να αναλάβουν την ευθύνη της διεξαγωγής σωματικού ελέγχου στις εισόδους των γηπέδων από το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας, με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, σε εναρμόνιση με τους κανονισμούς της UEFA.

2. Να αξιοποιηθεί ουσιαστικά από την ΕΛ.ΑΣ. το εγκατεστημένο σύστημα εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης CCTV), καθώς και όλο το οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο αγώνα, δημοσιευμένες φωτογραφίες), για συλλήψεις όσων συμμετέχουν σε επεισόδια.

3. Να επανέλθει το “ιδιώνυμο” για όσους συλλαμβάνονται και καταδικάζονται  για συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα.
Με δεδομένη την εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων, όπως γίνεται σε διοργανώσεις της UEFA και πρωταθλημάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η Super League προτείνει και αποδέχεται ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών, που θα συμπεριλαμβάνει ακόμα και μηδενισμό ή και αφαίρεση βαθμών σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Λόγω του ότι το πρόβλημα της βίας, όπως έχει δείξει η εμπειρία, δε λύνεται αποσπασματικά και μόνο με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και την επιβολή χρηματικών ποινών στις ΠΑΕ, όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της  Πολιτείας, της ΕΛ.ΑΣ. της Δικαιοσύνης και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οφείλουν να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα, ώστε να υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές.

Πάγια θέση της διοργανώτριας Αρχής παραμένει η  συνολική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η οποία προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων».The Player

«Είχε δίκιο ο Δώνης για το… μπουρδέλο»

Την άποψή του για τη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη για την πάταξη της βίας πήρε ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος δικαίωσε τη χαρακτηριστική ατάκα του Γιώργου Δώνη, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
«Είχε δίκιο ο Δώνης για το… μπουρδέλο»
Ο Στράτος Γιδόπουλος παρενέβη σε αθλητικό ραδιοσταθμό με αφορμή την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στη συνάντηση ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, για τον οποίο δεν τρέφει και την καλύτερη γνώμη…
Ο παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου δήλωσε χαρακτηριστικά: «αν ήταν τέτοια άτομα στη συνάντηση για τη βία, τότε έχει δίκιο ο Δώνης που είχε πει ότι είμαστε ένα μπουρδέλο. Αυτό το ποδόσφαιρο μας αξίζει κι αυτό έχουμε. Χαλάλι μας…»

Kαταδίκη για Σάπινα…

Ο «εγκέφαλος» του μεγαλύτερου δικτύου «στημένων» αγώνων που έχει εξιχνιαστεί, ο Άντε Σάπινα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5,5 ετών από γερμανικό δικαστήριο.
Kαταδίκη για Σάπινα…
Ο 35χρονος Κροάτης θεωρείται ως ο ιθύνων νους των «στημένων» αγώνων σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με παίκτες και διοικούντες να απαρτίζουν το κύκλωμα. Ο Σάπινα παραδέχθηκε ότι «έστησε» το αποτέλεσμα σε περισσότερα από 20 παιχνίδια μεταξύ του 2008 και του 2009.
Ο Κροάτης, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για παρόμοια υπόθεση, κέρδισε περίπου 2.3 εκατομμύρια ευρώ από τα στοιχήματα πάνω στους συγκεκριμένους αγώνες, τα οποία αφορούσαν κυρίως αναμετρήσεις του Eurpopa League και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Αλλα τρία άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν τον περασμένο μήνα, καταδικάστηκαν με ποινές μεταξύ 36 και 47 μηνών.
 

Βελλίδης: «Μαθαίνω πολλά από τον Σηφάκη»

Το εγκώμιο του Μιχάλη Σηφάκη έπλεξε ο Μάρκος Βελλίδης με δηλώσεις τον στον ραδιοφωνικό σταθμό «ARIS FM». Ο Έλληνας τερματοφύλακας τόνισε πως έχει πολύ καλή συνεργασία με τον Σηφάκη και υποστήριξε πως δίπλα του έχει να μάθει πάρα πολλά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην φετινή χρονιά, όπως και στις αλλαγές προπονητών.

Για τον Μιχάλη Σηφάκη, είπε: «Είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας εδώ και τρία χρόνια και ακόμα κάθεται κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής Ελλάδος. Το μόνο που έχω να κάνω δίπλα του, είναι να μαθαίνω. Νιώθω χαρούμενος που δουλεύω μαζί του. Η σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή και κάθε μέρα βλέπω και κάτι καινούργιο».

«Η φετινή χρονιά σε κάποια κομμάτια ήταν καλή και σε άλλα μέτρια. Αν λάβουμε υπόψη το κύπελλο, η πορεία μας ήταν κακή. Στην Ευρώπη πετύχαμε πράγματα τα οποία θα μείνουν χαραγμένα στην ιστορία του Άρη. Στο πρωτάθλημα αργήσαμε να πάρουμε εμπρός και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε στα play offs. Ήταν κάτι που θέλαμε όλοι και είμαστε πολύ στενοχωρημένοι που δεν το πετύχαμε. Αν είχαμε πάντως ακόμα ένα ή δύο αγώνες, θα τα καταφέρναμε», τόνισε ο Βελλίδης και ενώ πρόσθεσε:

«Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο της φετινής χρονιάς ήταν οι 22 βαθμοί που χάσαμε στην έδρα μας. Μέσα από το γήπεδο μας δεν πρέπει να περνάει καμία ομάδα. Είμαστε δυνατοί αλλά πρέπει αν το δείχνουμε».

Αναφερόμενος στις αλλαγές προπονητών που έγινα φέτος στον Άρη, υπογράμμισε: «Δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα ποδοσφαιριστή όταν γίνεται αυτό. Τώρα όμως έχουμε τη δυνατότητα να διαθέτουμε ένα προπονητή για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην είναι ικανοποιημένος από τον κ. Τσιώλη. Είναι κοντά σε όλους τους παίκτες και παίρνει το καλύτερο από τον καθένα».

Σχετικά με την ερχόμενη χρονιά, ανέφερε: «Δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα μόνο άσπρο και μαύρο. Μας δίνεται ο χρόνος να ξεκουραστούμε, να επιστρέψουμε πιο δυνατοί και να κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση γιατί έτσι αρμόζει στον Άρη. Εγώ προσωπικά θα είμαι καλύτερος την επόμενη χρονιά ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου όποτε μου ζητηθεί».

Αναφορικά με τους παίκτες που δοκιμάζει ο Τσιώλης από την ομάδα Κ-20, σχολίασε: «Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα προσέξουμε γιατί δείχνουν ότι μπορούν να εξελιχθούν. Το γεγονός ότι ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές, σίγουρα σημαίνει κάτι. Πρέπει να στηριχτεί αυτό το οικοδόμημα. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να βασίζεται στα δικά της παιδιά».

Τέλος ο Μάρκος Βελλίδης, στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Ανυπομονούμε για τη επόμενη χρονιά. Εγώ το μυαλό μου το έχω ήδη εκεί γιατί απολαμβάνω αυτό που κάνω. Δεν μπορώ να δώσω κάποια υπόσχεση παρά μόνο τι θα δουλέψουμε σκληρά γιατί ο Άρης δεν πρέπει να έχει στόχο την πέμπτη και την έκτη θέση. Πρέπει να κοιτάει πιο ψηλά. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εμάς γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κυνηγάει πάντα το καλύτερο».

Αποχωρεί από τη Λέτσε ο Ντε Κάνιο!!

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Λέτσε μετά το τελευταίο ματς της φετινής σεζόν την Κυριακή απέναντι στη Λάτσιο ανακοίνωσε ο Τζίτζι Ντε Κάνιο.
Ο προπονητής κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια», αλλά το ρεπορτάζ ήδη από την Τετάρτη το βράδυ ανέφερε ότι πιθανότατα ο τεχνικός θα αφήσει την ομάδα. Όπως μάλιστα εξήγησε, το… διαζύγιο πάρθηκε κοινή συναινέσει. Το όνομα του Ντε Κάνιο έχει ακουστεί για πολλές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες οι Σιένα, Κατάνια και Γουέστ Χαμ.

Ο εγωισμός του Άρη και η κριτική!!

Η απόδοση του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό δεν «χρειάζεται κριτική» σύμφωνα με τον  Λευτέρη Σούμποτιτς που επικαλέστηκε τον εγωισμό των παικτών του για του δεύτερο παιχνίδι της σειράς στη Θεσσαλονίκη.
Ο «Πίξι» εξήγησε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό πως «δεν χρειάζεται κριτική για την εμφάνιση μας. Η άμυνα μας στην περιφέρεια δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε συγκέντρωση. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε στην αρχή. Αν παίζεις έτσι δεν μπορείς να ελπίζεις με μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί και συγκεντρωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν υπήρχε συγκέντρωση και ενέργεια σήμερα».

Για τη μεγάλη διαφορά και το αν θίχτηκε ο εγωισμός των παικτών του, ο «Πίξι» σχολίασε πως «αυτό είπα στους παίκτες μου. Πρέπει να λειτουργήσει ο εγωισμός τους. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει με 30 πόντους. Αν έχουν οι παίκτες μου εγωισμό, θα αντιδράσουν σωστά».
Σχετικά με το αν σκέφτονταν στον Άρη τους μικρούς τελικούς είπε πως «αν υπήρχε μια δικαιολογία ήταν οι 10-12 μέρες χωρίς ματς. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι άλλο αντίπαλο. Μόλις τελειώσει η σειρά θα σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο».

Βεργίνης: «Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»

Ο Δημήτρης Βεργίνης δήλωσε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πως «πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα που είχαμε. Όταν κυνηγάς μια τέτοια ομάδα, είναι δύσκολο να καταφέρεις πάρα πολλά. Θέλουμε να ξεκουραστούμε και να δούμε τα λάθη μας για το δεύτερο ματς. Στην έδρα μας είμαστε δυνατοί και θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε».

Άγριο ξύλο στη Ρωσία! (video)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι εξέδρες του «Μέταλουργκ Στάντιον» στη Σαμάρα της Ρωσίας, καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Κρίλια Σοβέτοφ και της Σπαρτάκ Μόσχας!
Η Κρίλια φιλοξένησε την Σπαρτάκ για την 9η αγωνιστική της ρωσικής Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη Κυριακή (15/05), με τους Μοσχοβίτες να παίρνουν τη νίκη με 1-0.

Το γεγονός του αγώνα, όμως, ήταν τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Οι οπαδοί της Σπαρτάκ έσπασαν τα κιγκλειδώματα, ανέβηκαν στην κερκίδα που χρησιμοποιήθηκε ως «νεκρή» ζώνη και επιτέθηκαν στους οπαδούς των γηπεδούχων!

Η άδεια εξέδρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καρεκλάκια και άλλα αντικείμενα άρχισαν να πετάγονται εκατέρωθεν, ενώ ακόμη και μετά την επέμβαση της αστυνιομίας τα πνεύματα δεν ηρέμησαν.

Όταν, μάλιστα, κάποιοι από τους παίκτες της Σπαρτάκ πήγαν προς την εξέδρα, για να ζητήσουν από τους οπαδούς τους να επιστρέψουν στην εξέδρα τους, απλά πέρασαν απαρατήρητοι από το πλήθος...

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 121 οπαδών, πολλοί από τους οποίους πέρασαν τις επόμενες τρεις ημέρες στη φυλακή, η διοίκηση του σταδίου μέτρησε περισσότερα από 2.500 σπασμένα καθίσματα, ενώ οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με χρηματικά πρόστιμα, όχι όμως με τιμωρία της έδρας τους...
Πηγή: gazzetta.gr

Παιχνίδι... φάντασμα το ΑΕΚ – ΠΑΟ;

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη κινδυνεύει να μείνει το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου, λόγω της απεργίας των τεχνικών στα ιδιωτικά κανάλια.
Παιχνίδι... φάντασμα το ΑΕΚ – ΠΑΟ;
 
Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη κινδυνεύει να μείνει το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου, λόγω της απεργίας των τεχνικών στα ιδιωτικά κανάλια.
 
Χωρίς τηλεόραση την επόμενη εβδομάδα λόγω της απεργίας που προκήρυξε η ΕΤΙΤΑ. Συγκεκριμένα μετά από εξώδικο που απέστειλε σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια για να υπογραφεί σήμερα το πρωί συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν κατάφεραν να υπάρξει εξέλιξη στα αιτήματα των τεχνικών με αποτέλεσμα να προκηρύξει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.
 
Οι οποίες θα ξεκινούν από το πρωί της Τρίτης 24 Μαΐου στις 05.00 μέχρι το Σάββατο 28 Μαΐου στις 05.00 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
 
Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος που διεξάγονται στις 25 του μηνός, δεν θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, που είναι και κεκλεισμένων των θυρών. Εικόνα... γιοκ δηλαδή και το ραδιοφωνάκι να λέει ότι... θέλει.
 
Θα πρέπει να πούμε ότι τα πλέι οφ του Μπάσκετ και φυσικά ο τελικός του Champions League που θα μεταδώσει η ΕΡΤ θα τα δούμε κανονικά, αφού η απεργία αφορά τα ιδιωτικά κανάλια.
 
Συνεχίζεται η κόντρα στο “Εθνος”, κρίση και στον ΔΟΛ
 
Οι πιέσεις στους εργαζομένους του “Έθνους” για να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις συνεχίστηκαν και σήμερα, ωστόσο, ακόμα οι εργαζόμενοι μένουν σταθεροί στη θέση τους, περιμένοντας την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.
 
Το ίδιο μέτρο, των ατομικών συμβάσεων δηλαδή, θέλει να εφαρμόσει και ο ΔΟΛ με μειώσεις που θα φτάσουν στο 20%. Και εκεί οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε... αναταραχή και η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ενημερωθεί. Ήδη το μέτρο ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους στον όμιλο που ασχολούνται με το διαδίκτυο και αναμένεται το ίδιο να γίνει και στους εργαζομένους στις εφημερίδες.
 
Το ζήτημα είναι ότι όπως φάνηκε και από τη συνάντηση με τον Φ. Μπόμπολα, οι κινήσεις είναι προαποφασισμένες και δεν αλλάζουν και το θέμα είναι τι θα κάνουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Ένωση Συντακτών.
 
Στην Ένωση, ίσως δεν έχουν άλλη λύση από την προκήρυξη απεργιών αφού οι χαμηλοί τόνοι και οι συναίνεση, δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά.
 
Αλλάζει το κλίμα στο ALTER;
 
Μετά από συνάντηση που έγινε στα γραφεία της “Real Νews” οι εργαζόμενοι στο ALTER αποφάσισαν να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή και να μην φτάσουν στα άκρα. Η ιδιοκτησία του καναλιού υποσχέθηκε ότι θα τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σχεδόν άμεσα, ωστόσο, το κανάλι στη συνέχεια θα πρέπει να μπει στο άρθρο 99, προκειμένου να σωθεί. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν και των πληρωμών.
 
Υποψηφιότητα Γερακάρη
 
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Π. Γερακάρης θα κατέβει υποψήφιος για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Πηγή: gazzetta.gr

Ανακοίνωσε Αλτιντοπ η Ρεάλ!!

Την απόκτηση του Χαμίτ Αλτιντοπ ανακοίνωσε μέσω του site της η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 28χρονος Τούρκος έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου και υπέγραψε για τέσσερα χρόνια.
Μετά τον Νούρι Σαχίν από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Ρεάλ συνέχισε τα ψώνια της από την Bundesliga με την απόκτηση του άσου της Μπάγερν. Ο Αλτιντοπ, που έμεινε ελεύθερος, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, δεξί μπακ αλλά και δεξιός μεσοεπιθετικός και θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο 28χρονος κατέκτησε με τους Βαυαρούς δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα super cup Γερμανίας.

Τον ενόχλησε ο ορισμός Κάκου!!

Με καθόλου καλό μάτι δεν είδε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης τον ορισμό του Τάσου Κάκου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
Κάθετα αντίθετος με τον ορισμό του Τάσου Κάκου στο επερχόμενο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας και του Ολυμπιακού θεωρεί πως είναι μία λανθασμένη επιλογή, από την στιγμή που ο συγκεκριμένος ρέφερι είχε συμμετοχή στον άκρως επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.
Ο Μαρινάκης μάλιστα από αυτήν την κίνηση είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και από την ΕΠΟ και από τον πρόεδρό της, Σοφοκλή Πιλάβιο. Κρίνει δε πως ένας διαιτητής που δεν πήγε καλά σε έναν τελικό δεν πρέπει να επιβραβεύεται με το να σφυρίζει σε ένα τόσο σημαντικό ματς...

Πολλά με λίγα και πολύς με λίγο!!

Με την κούπα για παρέα, κακοπέρασε ο Άρης στον Περαία. Ο Ολυμπιακός τον διέλυσε 95-63 στον 1ο ημιτελικό των πλέι-οφ της Α1 και θέλεις άλλες δύο νίκες για να πάει τελικό με στόχο το νταμπλ!
Πολλά με λίγα και πολύς με λίγο!
Ο Ολυμπιακός έπαιξε εντυπωσιακά στο πρώτο ημίχρονο και διέλυσε τον Άρη (95-63) κάνοντας το 1-0 στη σειρά για τα ημιτελικά των playoffs με το εγχώριο σερί να φθάνει στο 33-0.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα εκπληκτικά με ανεβασμένη ψυχολογία από το Ελληνικό και απέδωσε μπάσκετ υψηλού επιπέδου συντρίβοντας τον Άρη στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ μπροστά σε περίπου 1.500 οπαδούς του. Ηγέτης των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς που ξεκίνησε τον αγώνα εντυπωσιακά σαν να πήρε έξτρα ενέργεια από τον τίτλο του MVP του τελικού Κυπέλλου.
Ο Σέρβος γκαρντ είχε στο πρώτο δεκάλεπτο 15 πόντους με 2/2 βολές, 2/2 δίποντα, και 3/5 τρίποντα, ενώ μοίρασε 2 ασίστ δίνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στους συμπαίκτες του για να ανεβάσουν από νωρίς σε θεόρατα ύψη τη διαφορά.
Ο Άρης μπορούσε να σκοράρει μόνο μετά από επιθετικά ριμπάουντ (είχε 4 στην πρώτη περίοδο), την ώρα που ο Ολυμπιακός έφθασε το προβάδισμα του λίγο πριν τη λήξη του δεκάλεπτο στο +20 (30-10). Οι Πειραιώτες «χαλάρωσαν» στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου σκόραραν μόνο ένα καλάθι μέχρι το 13’… επιτρέποντας στον Άρη να μειώσει σε 32-16.
Κάπου εκεί ωστόσο, ο Σπανούλης που επέστρεψε στη δράση μετά από ένα μήνα έδωσε το σύνθημα για… βομβαρδισμό έξω από τα 6,75 μ.. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν να ευστοχούν στα τρίποντα σαν να ήταν λέι απ και έκλεισαν το ημίχρονο με 63% (10/16), ποσοστό μεγαλύτερο δηλαδή από το αντίστοιχο στα δίποντα (53% με 9/17).
Η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και η πίεση στην άμυνα οδηγούσε τη διαφορά συνεχώς ψηλότερα μέχρι που έφθασε στο +28 (54-26) μετά από 2/2 τρίποντα του Πρίντεζη, ενώ είχαν ήδη ευστοχήσει έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. οι Τεόντοσιτς (3), Παπαλουκάς, Γκόρντον, Σπανούλης, Χαλπερίν και Γκόρντον!
Νωθρό σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Άρη να μειώνει σε 62-39 (25’) χάρη στα εύκολα καλάθια που πέτυχε στον αιφνιδιασμό και την κυριαρχία του Κασίροφ κάτω από το καλάθι.
Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε τη μπάλα αρκετά συχνά μέσα στη ρακέτα, αφού ο Μαυροκεφαλίδης σούταρε περισσότερο από μέση απόσταση, ο Μπουρούσης πήρε λίγες προσπάθειες και απέδωσε πολύ καλύτερα στην άμυνα, ενώ ο Γλυνιαδάκης δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή των συμπαικτών του.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 0/4 τρίποντα και με δεδομένη τη φθορά που είχε η ρακέτα του Ολυμπιακού και από τον έτερο νεοαποκτηθέντα του Άρη, Άντονι Κινγκ, το σκορ έληξε ισόπαλο με 19-19 (73-45, 30’).
Η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα και με δεδομένη την καταπόνηση των παικτών του από τα τρία προγραμματισμένα ματς σε διάστημα πέντε ημερών, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής παίρνοντας σκορ από όλους. Στην τελευταία περίοδο προτάχθηκε και το θέαμα από τους «ερυθρόλευκους» που έκλεισαν το σκορ στο +32 (95-63) με το ραντεβού με τους «κιτρίνους» να ανανεώνεται για το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο.
Τα δεκάλεπτα: 30-10, 54-26, 73-45, 95-63.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 13(1), Γκόρντον 4(1), Σπανούλης 7(1), Πρίντεζης 8(2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Χαλπερίν 5(1), Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 8(1), Τεόντοσιτς 20(3).

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 6, Γουίντερς 3(1), Κινγκ 12, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 4, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 13, Κουμπούρας 2, Μπάβτσιτς 4, Χρυσικόπουλος 5(1), Βεργίνης 5(1).

Πηγή: gazzetta.gr

Μέσα σε μισή ώρα;

Αυτά μόνο στην Ελλάδα πρέπει να γίνονται. Κι εμείς δεν κρίνουμε τώρα ποιος έχει δίκιο, αλλά εκφράζουμε μια εύλογη απορία. Σχετικά, μάλιστα, με μια είδηση που δημοσιεύσαμε πριν από λίγο κι εμείς: «Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής έδωσε 30 λεπτά προθεσμία στους εκπροσώπους του Ηρακλή για να μελετήσουν την απόφαση της ΕΠΟ».
Μέσα σε μισή ώρα;
Τι να προλάβουν, ρε παιδιά, να μελετήσουν οι άνθρωποι του Ηρακλή και του κάθε Ηρακλή μέσα σε μόνο μισή ώρα; Ούτε εφημερίδα προλαβαίνει κάποιος να διαβάσει σε τόσο μικρό διάστημα.
Ούτε έναν καφέ να πιεί. Και θα μελετηθεί μια απόφαση ομοσπονδίας; Πάλι καλά που δεν δόθηκαν μόνο τρία λεπτά…, όσο διαρκεί μισό τσιγάρο.
Πηγή: sportdog.gr

«Άμα θέλουν οι ΠΑΕ, όλα γίνονται»

Κάτι ουσιαστικό από τη συνάντηση του γγΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και το γενικό διευθυντή της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνό, δεν βγήκε πέραν του ότι «είναι σε καλό δρόμο» και «θα τα ξαναπούμε». Εντύπωση προκάλεσε και η ατάκα του κ.Μπιτσαξή πως «είδαμε στα τελευταία ματς των πλέι οφ ότι οι ΠΑΕ δείχνουν πως αν συνεννοούνται και υπάρχει θέληση, τότε μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα»…
«Άμα θέλουν οι ΠΑΕ, όλα γίνονται»
«Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση πάνω στις προτάσεις της Πολιτείας για τις αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.
Στα κυριότερα σημεία είμαστε κοντά σε συμφωνία, αν και υπάρχουν κάποιες κρίσιμε και ουσιώδεις λεπτομέρειες. Θα συζητηθούν εκ νέου τη Δευτέρα οι προτάσεις της Λίγκας και της ΕΠΟ για την ασφάλεια των γηπέδων.
Φαίνεται πάντως τα μέτρα να έχουν αντπόκριση, αν δούμε τα τελευταία ματς στα πλέι οφ. Οι ΠΑΕ δείχνουν ότι αν θέλουν και συνεννοούνται μπορούνε να έχουν αποτελέσματα», ανέφερε ο γγΑ.
 

FL: Στον «αέρα» τα πλέι-άουτ!!

Αναβλήθηκε για τις 26 Μαϊου η εκδίκαση των υποθέσεων των ΠΑΕ Εθνικός Πειραιά και Ιωνικός, μετά την ένσταση που είχε κάνει η ΠΑΕ Καλλιθέα, για άκυρα δελτία στις μεταγραφές των δύο ομάδων κατά την περίοδο του Ιανουαρίου, επειδή δεν είχαν νόμιμη ενημερότητα. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα το πρωί, έκρινε πως το κατηγορητήριο ήταν ελλιπές, καθώς δεν αναφερόταν το άρθρο 20 που αφορά στη συγκεκριμένη παράβαση.
Ένσταση κατά της ΠΑΕ Εθνικός έχει κάνει και η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, υποστηρίζοντας ότι δεν έρπεπε να οριστεί το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα επειδή δεν είχε καταβληθεί το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που επιβλήθηκε μετά την ανάκληση των δελτίων.
Ως εκ τούτου, η βαθμολογία της Β’ Εθνικής δεν μπορεί να επικυρωθεί και μοιραία τα πλέι άουτ δεν μπορούν να διεξαχθούν μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

«Αιώνιοι» και Τούρκοι για Αμπντούν!!

Ένα από τα ονόματα που φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν την προσεχή μεταγραφική περίοδο, είναι αυτό του Τζαμέλ Αμπντούν. Δημοσίευμα του «mercato365.com» χρίζει φαβορί για την απόκτησή του τον Παναθηναϊκό, προσθέτοντας ότι για τον ποδοσφαιριστή της Καβάλας ενδέχεται να κινηθεί τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η τουρκική Μπουρσασπόρ.

«Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Καβάλας μπορεί να αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό. Ο Αμπντούν, που έχει περάσει από Αζαξιό και Σεντάν, βρίσκεται στα υπόψη του Παναθηναϊκού, ο οποίος κινεί τα νήματα για την απόκτησή του. Μεγάλος αντίπαλός του, ο Ολυμπιακός. Την περίπτωσή του παρακολουθεί και η τουρκική Μπουρσασπόρ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κίνδυνος για τέσσερις!!

Πρόστιμα επέβαλλε το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σε ΟΦΗ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κόρινθο και Παναιγιάλειο για οφειλές σε ποδοσφαιριστές και μάνατζερ. Η ΠΑΕ ΟΦΗ θα πρέπει να καταβάλει το πόσο των 20.000 στον μάνατζερ Μιγκέλ Ρίερα Κλαντέρα. Σε περίπτωση που το ποσό δεν καταβληθεί άμεσα θα αφαιρούνται 2 βαθμοί με ταυτόχρονη κατακύρωση του αγώνα υπέρ του αντίπαλου σωματείου.

Η Καρδίτσα θα πρέπει να εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Μελαμπιανάκη καταβάλλοντας το ποσό των 43.653 ευρώ. Η Κόρινθος να καταβάλει 8.560 ευρώ στον Δημήτρη Ζουλιώτη και τέλος ο Παναιγιάλειος 14.127 ευρώ στον Παναγιώτη Αχείμαστο. Σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν άμεσα τότε θα ισχύσει ποινή αντίστοιχη με την ομάδα του ΟΦΗ.

Αναλυτικά η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ:

«1. Υποχρεώνει την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΟΦΗ – ΠΑΕ» να καταβάλλει στο διαμεσολαβητή μετεγγραφών ποδοσφαιριστών, MIGUEL RIERA KLANTERA (ΜΙΓΚΕΛ ΡΙΕΡΑ ΚΛΑΝΤΕΡΑ), άμεσα και εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσης στους διαδίκους, το ποσό των 20.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την ημέρα που αυτό κατέστη ληξιπρόθεσμο, ήτοι για μεν το ποσό των 3.000 ευρώ από την 01.12.2008, για δε το ποσό των 17.000 ευρώ από την 01.12.2009 και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα. Σε περίπτωση δε μη εμπρόθεσμης πληρωμής και εξόφλησης του αιτούντα MIGUEL RIERA KLANTERA (ΜΙΓΚΕΛ ΡΙΕΡΑ ΚΛΑΝΤΕΡΑ), κατά τα ανωτέρω, επιβάλλει σε βάρος της καθ’ ης «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΟΦΗ – ΠΑΕ»,(α)την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα διαμεσολαβητή του ποσού των 20.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την ημέρα που αυτό κατέστη ληξιπρόθεσμο, ήτοι για μεν το ποσό των 3.000 ευρώ από την 01.12.2008, για δε το ποσό των 17.000 ευρώ από την 01.12.2009 και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή του εξόφληση.

2. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ κατά της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904». Υποχρεώνει την καθής Π.Α.Ε. στην άμεση εξόφληση - καταβολή προς τον αιτούντα, για τους ληξιπρόθεσμους μισθούς των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2010, το δώρο Χριστουγέννων 2009 και το δώρο Πάσχα 2010, του συνολικού ποσού των 5.355,00 ευρώ, καθαρά με το νόμιμο τόκο, αφότου κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη αυτοτελώς ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, πλέον ποσού 5.898,24 ευρώ, καθαρά για μελλοντικούς μισθούς, δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας, νομιμοτόκως από την επίδοση της προσφυγής, πλέον ποσού 40.000,00 ευρώ, καθαρά για υπολειπόμενες δόσεις συμβολαίου, νομιμοτόκως από την επίδοση της προσφυγής, καθώς και ποσού εκ 400 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 450/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο., αφαιρουμένου του ποσού των 8.000,00 ευρώ, το οποίο ο αιτών ομολογεί ότι έλαβε ως μερική του εξόφληση. Επιβάλλει στην καθής Π.Α.Ε., για την περίπτωση της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των ανωτέρω ποσών στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών.

3. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΟΥΛΙΩΤΗ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία «Τ.Α.Π. Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ». Υποχρεώνει το καθού Τ.Α.Π. στην άμεση εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 8.360,00 ευρώ στον αιτούντα ποδοσφαιριστή, νομιμοτόκως, από την επίδοση της προσφυγής μέχρι την πλήρη εξόφληση, καθώς και της επιδικασθείσης δικαστικής του δαπάνης εκ ποσού 200,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 348/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο.
Επιβάλλει στο καθού Τ.Α.Π., για την περίπτωση της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως του συνολικού ποσού των 8.560,00 ευρώ, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ανωτέρω ποσού στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών.

4. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΥ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία «Τ.Α.Π. Γ.Σ. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ». Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αριθμ. 48/2011 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος του καθού. Ειδικότερα, επιβάλλει στο καθού: α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία του, ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει το καθού Τ.Α.Π. από 17/05/2011 κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 13.827,25 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής και μέχρι την εξόφληση, καθώς και ποσού εκ 300 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 522/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και β) την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών».

Δεν πάει πουθενά ο Καβάνι!!

Σε συμφωνία για νέο πενταετές συμβόλαιο κατέληξε η Νάπολι με τον Έντισον Καβάνι, όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport». Ο Ουρουγουανός επιθετικός είχε μια εξαιρετική χρονιά με τους «παρτενοπέι» πετυχαίνοντας 26 γκολ και την κεφαλαιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε φέτος ως δανεικός από την Παλέρμο, με οψιόν στα 16 εκατ. ευρώ, ποσό που μάλλον κρίνεται μικρό με βάση όσα έκανε φέτος στα γήπεδα της Serie A. Όμως για να υπογράψει την ανανέωση ζήτησε αύξηση των αποδοχών του, κάτι που αρχικά δεν γινόταν δεκτό από τη διοίκηση της Νάπολι.

Τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε και πλέον ο Καβάνι θα αμείβεται με δύο εκατομμύρια ετησίως, ενώ απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στην Μπάγερν το «κανόνι» της β’ κατηγορίας!!

Την ευκαιρία της ζωής του παίρνει από την Μπάγερν Μονάχου ο Νιλς Πέτερσεν. Ο 22χρονος που με τη φανέλα της Κότμπους στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος πέτυχε 25 γκολ σε 33 αγώνες, θα φοράει τη φανέλα των Βαυαρών τα επόμενα τρία χρόνια.

Πάντως ο νεαρός Γερμανός θα χρειαστεί να δώσει μεγάλη μάχη για να βρει θέση στην ομάδα, καθώς πλαισιώνει άλλους σπουδαίους επιθετικούς, όπως είναι οι Κλόζε, Γκόμες και Όλιτς.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας και οικονομικά στοιχεία δεν έγιναν γνωστά.

Απέχει από τις εκλογές η FA!!

Την απόφαση να απέχει απο τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της FIFA, πήρε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ψηφοφορία της 1ης Ιουνίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, έμοιαζε από την αρχή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την FA.

Από την μία ο Ζεπ Μπλατερ, ο οποίος έχει βρεθεί πολλές στο στόχαστρο των Άγγλων δημοσιογράφων για θέματα που αφορούν τη διαφθορά στη FIFA και από την άλλη ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμαμ του οποίου στενός συνεργάτης «κατηγορείται» από τους Sunday Times πως πρόσφερε για λογαριασμό του Κατάρ χρήματα σε δυο στελέχη της FIFA για να… τιμήσουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα της πατρίδας του Χαμάμ.

Έτσι μεταξύ των δυο υποψηφίων, αποφάσισε την τρίτη λύση που είναι η αποχή! Απόφαση που μοιάζει παραπάνω από σωστή και αν λάβουμε υπόψη και τις παρούσες συνθήκες .

«Το Συμβούλιο της ομοσπονδίας κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για να μην λάβει μέρος στην ψηφοφορία για την προεδρία της FIFA.

Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα τόσο πρόσφατα όσο και τρέχουσα, τα οποία, κατά την άποψη του διοικητικού συμβουλίου της FA, καθιστούν δύσκολο να υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο.

Η FA εκτιμά τις σχέσεις της με τους διεθνείς εταίρους της. Είμαστε αποφασισμένοι να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο και επιρροή μέσω της εκπροσώπησής μας τόσο στην UEFA όσο και τη FIFA. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τις αλλαγές που νομίζουμε ότι θα είναι προς όφελος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε πως στις εκλογές για την προεδρία της FIFA ψηφίζουν και οι 208 ομοσπονδίες-μέλη. Η ΟΥΕΦΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μπλάτερ και ζήτησε από τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή.

Πηγή: www.england365.gr

«Λαβράκι» 15 ετών στη Λίβερπουλ!!

Πέρα από το παρόν η Λίβερπουλ ρίχνει βάρος και στο μέλλον και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην απόκτηση του 15χρονου ταλαντούχου Ιρλανδού μέσου, Άλεξ Ο’ Χάνλον.

Ο συγκεκριμένος παίκτης θεωρείται ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σε αυτή την ηλικία το ποδόσφαιρο της Ιρλανδίας και δεν είναι τυχαίο ότι για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

Ωστόσο, ο Κένι Νταλγκλίς, που έχει εξαιρετική άποψη για τον Ο’ Χάνλον, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Επιδίωξε και πέτυχε συνάντηση με τους γονείς του παίκτη, τους οποίους και έπεισε ότι το καλύτερο για το παιδί τους θα ήταν να υπογράψει με τους «κόκκινους».

Ο Άλεξ Ο’ Χάνλον είναι… προϊόν του «St Kevins Boys Club» του Δουβλίνου, ομάδα που έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Λίαμ Μπρέιντι και ο Ντάμιεν Νταφ.

Πηγή: www.england365.gr

Επιχείρηση «Φάμπρεγας» στην Άρσεναλ!!

Το τέλος της σεζόν φτάνει και το μεταγραφικό σίριαλ των τελευταίων ετών - Σεσκ Φάμπρεγας - ετοιμάζεται να ξεκινήσει πάλι. Ο Αρσέν Βενγκέρ δηλώνει αποφασισμένος να δώσει τη μάχη του για την παραμονή του Ισπανού μέσου και άρχισε το «ψήσιμο» από τώρα.

Ο Αλσατός τεχνικός το έριξε αρχικά στο φιλότιμο και ξεκινάει μία μάχη που θα κρατήσει για καιρό με την Μπαρτσελόνα να περιμένει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πριν προσπαθήσει να αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις. Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα μπει στο παιχνίδι και η Ρεάλ Μαδρίτης, σενάριο που παίζει πολύ στα ισπανικά Μέσα. Μέχρι τότε όμως το παιχνίδι είναι στα χέρια του Βενγκέρ:

«Περιμένω από εκείνον να παραμείνει εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον κρατήσω. Πρέπει να δίνεις μάχη όταν έχεις ένας παίκτη τέτοιας ποιότητας. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αρχηγό είναι να μένει αφοσιωμένος και πιστός στην ομάδα του, οδηγώντας τη σε τίτλους. Ένας παίκτης που αλλάζει ομάδα κάθε φορά που απογοητεύεται δεν θα καταφέρει τίποτα στο τέλος. Το μυστικό της αθλητικής ζωής είναι η αφοσίωση σε μία ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα».

Oι… «Γαύροι του Βορρά» έχουν «Τσαμπουκά»!!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, το σεντόνι φάνηκε, η ΑΕΚ διαμαρτύρεται, ο διαιτητής (δεν) σφύριζε και ο Γκαρσία στάθηκε στο –χαμηλό- ύψος του μοιράζοντας μπουνιές. Κι ύστερα ήρθαν τα πρωτοσέλιδα!!!
Oι… «Γαύροι του Βορρά» έχουν «Τσαμπουκά»
Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα περνάει κρίση. Οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, κρίση αξιών, ηθών και διαφάνειας. Προφανώς, από την κρίση αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο αθλητισμός και μαζί του να επηρεάζεται και ο αθλητικός Τύπος.
Ο αγώνας της Τούμπας τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να φτάνει τους 9 βαθμούς, με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με 8 και 7 βαθμούς αντίστοιχα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε τον playoffs. Μέχρι εδώ όλα καλά και αδιαμφισβήτητα!
Τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη όμως, δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τις αθλητικές εφημερίδες, που τα περιγράφουν στα πρωτοσέλιδά τους με τον δικό τους μοναδικό –και ελληνικό- τρόπο.
Τα «Σπορ του Βορρά» γράφουν για «Πρώτους Μάγκες», ενώ η MetroSport αποθεώνει τον «Τσαμπουκά» των παικτών του ΠΑΟΚ, που παρά το εις βάρος τους 0-1, κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα και να πάρουν τη νίκη με 2-1. Την ίδια στιγμή, η «Κιτρινόμαυρη Ώρα» γράφει τους… «Γαύρους του Βορρά» -σ.σ. ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποδίδεται συχνά από τους Αρειανούς όταν αναφέρονται απαξιωτικά στον ΠΑΟΚ- και η «Ώρα των Σπορ» θεωρεί πως έδρασε «Ο νόμος της Παράγκας».
Δαλούκας, Κάκος ή μήπως… Σιδηρόπουλος;;;
Θα υποστηρίξετε και θα έχετε δίκιο, ότι είναι λογικό μετά από έναν αγώνα να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάλογα με τον χρωματισμό του κάθε εντύπου και του κάθε δημοσιογράφου, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της χθεσινής μάχης των Δικεφάλων κάποια πράγματα μοιάζουν… ασυμβίβαστα!
«Όνειδος για το ποδόσφαιρο» ή «Ψυχή χιλίων Λεόντων»; Τι ήταν ο Γκαρσία; «Ψυχάρα», που «όταν τον χτυπάνε δεν πέφτει» ή «Δολοφόνος» ; Ο Διαιτητής Σιδηρόπουλος ήταν «καμικάζι» που «έσφαξε την ΑΕΚ» ή «απέβαλε άδικα τον Ουρουγουανό»; Ο Αδαμίδης και ο Δημητριάδης «ήταν υπάλληλοι σε ρόλο Σερίφη, που προκαλούσαν» με «μαγκιές που δεν περνάνε στην Τούμπα» ή έχουν κάθε δίκιο «να δηλώνουν υπερήφανοι για τους παίκτες της ΑΕΚ»;;; Στο μοναδικό που φαίνεται να συμφωνούν οι εφημερίδες είναι στο γεγονός ότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ήταν σε κακή (;) βραδιά, καθώς σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά» θύμισε «Κάκο» ενώ η «Κιτρινόμαυρη Ώρα», θεωρεί ότι ντύθηκε «Δαλούκας»…
Ούτε είναι η πρώτη φορά, ούτε –δυστυχώς- η τελευταία που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Αυτό που είναι μοναδικό όμως, και αποκλειστικά ελληνικό… κεκτημένο, είναι το γεγονός ότι το νταηλίκι βαφτίζεται «μαγκιά» και τα φαλτσοσφυρίγματα βαφτίζονται «νόμος της έδρας». Ο μόνος που μένει πάντα στο… ύψος του είναι ο «υπέροχος λαός» και ο διαιτητής, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τα έχει κάνει μαντάρα. Χθες αδικημένη –μοιάζει να- ήταν η ΑΕΚ και ευνοημένος –μοιάζει να- ήταν ο ΠΑΟΚ, επομένως φωνάζουν οι «κίτρινοι». Αύριο, θα είναι ο ΠΑΟΚ «στο χειρουργείο» και η ΑΕΚ θα έχει επιβάλει το «νόμο του ισχυρού», οπότε τα βέλη θα εκτοξεύονται από το αντίθετο στρατόπεδο.
Ο μόνος που δεν θα αλλάξει συμπεριφορά είναι ο Γκαρσία, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα τις ρίξει τις μπουνιές του. Έτσι είναι τα παλικάρια…
Πηγή: sportdog.gr

Στη «φάκα» ο οπαδός με το καλάσνικοφ…

Συνελήφθη από την Αστυνομία Θεσσαλονίκης ο άντρας που χρησιμοποίησε καλάσνικοφ στις συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Κόρινθο.
Στη «φάκα» ο οπαδός με το καλάσνικοφ…
Η σύλληψη έγινε στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
«Συνελήφθησαν σήμερα (19-05-2011) πρωινές ώρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων Κιλκίς δύο ημεδαποί: α) 28 ετών γιατί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και β) 26 ετών γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εισήλθαν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στην ελληνική επικράτεια από τη F.Y.R.O.M. με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως διωκόμενοι.

Συγκεκριμένα, ο α) συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε το από 09/05/2011 ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από την Εισαγγελία Κορίνθου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή και ο β) συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση από το 2004 για κλοπές από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση καθώς και το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από την ελληνική επικράτεια.
Ο α) δράστης ενεπλάκη την 07-05-2011 στην Κόρινθο, σε επεισόδιο μεταξύ φιλάθλων αντιπάλων ομάδων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ημεδαποί, ενώ από το χώρο του συμβάντος είχαν περισυλλεγεί και δώδεκα (12) κάλυκες των 7,62 mm.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς».

Ο Ηρακλής ζήτησε αναβολή, η απόφαση βγαίνει σήμερα!!

Ο Ηρακλής υπέβαλε αίτημα αναβολής της εκδίκασης καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης, αλλά η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.
Ο Ηρακλής ζήτησε αναβολή, η απόφαση βγαίνει σήμερα
Οι άνθρωποι του Ηρακλή λοιπόν υπέβαλαν αίτημα αναβολής της εκδίκασης καταγγελίας του Αστέρα Τρίπολης προς τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Super League, επειδή αφενός δεν είναι τελεσίδικο και αφετέτου απουσιάζει λόγω ενός προβλήματος ο Λάκης Σημαιοφορίδης. Επίσης, έθεσε θέμα με νέα διοίκηση του Ηρακλή, η οποία θα προκύψει την Παρασκευή με απόφαση Πρωτοδικείου.
Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Ηρακλή για αναβολή της εκδίκασης. Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής έδωσε 30 λεπτά προθεσμία στους εκπροσώπους του Ηρακλή για να μελετήσουν την απόφαση της ΕΠΟ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών) και να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία, γύρω στις 18:00.

«Μέχρι και Αργεντινές χορεύτριες στα αποδυτήρια!»

Τα πάντα είναι διατεθειμένος να κάνει ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ για να μην φύγει από την Μάντσεστερ Σίτι ο Κάρλος Τέβες.
«Μέχρι και Αργεντινές χορεύτριες στα αποδυτήρια!»
«Όλοι θα σεβαστούν την απόφασή του, όμως είναι από τους πιο σημαντικούς μας παίκτες. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει. Ακόμη και να φέρουμε Αργεντινές χορεύτριες στα αποδυτήρια. Για να διασφαλίσουμε ότι είναι χαρούμενος εδώ μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε τρέλα», τόνισε ο Ολλανδός άσος των «πολιτών».

«Συνδυασμός Κρόιφ και Μαραντόνα»

Ακόμη έναν υποστηρικτή έχει ο Λιονέλ Μέσι. Ο τέως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα έχρισε τον Αργεντινό άσο ως τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
«Συνδυασμός Κρόιφ και Μαραντόνα»
«Νομίζω ότι ο Λίο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι από αυτούς τους παίκτες που εμφανίζονται κάθε 50 χρόνια. Για μένα, είναι ένας συνδυασμός Κρόιφ και Μαραντόνα. Υπό αυτή την έννοια, δεν θα μου άρεσε να σκέφτομαι πόσο θα μας κόστιζε να αγοράσουμε τον Λιονέλ Μέσι, αν τον θέλαμε στην ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Video της ημέρας!!


Δεν ξέρουμε αν το έκαναν... επίτηδες ή δεν το είχαν σχεδιάσει, αλλά μια φορά γκολ μπήκε πάντως! Μιλάμε για φοβερή κομπίνα!
Η κομπίνα... έπιασε! (ΒΙΝΤΕΟ)











Το κλάμα του Ντε Λα Πένια!!

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Ιβάν Ντε Λα Πένια ανακοινώνοντας το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Το κλάμα του Ντε Λα Πένια
"Δεν το επέλεξα εγώ αυτό το τέλος", είπε δακρυσμένος ο 35χρονος Ισπανός και πρόσθεσε:

"Το μυαλό μου θέλει να συνεχίσει, το σώμα μου όμως δεν υπακούει. Κοιτάζω λοιπόν τώρα το μέλλον. Τα έδωσα όλα. Το ποδόσφαιρο είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί, πραγματικά το απόλαυσα".

Ο Ντε Λα Πένια αγωνιζόταν τα τελευταία 9 χρόνια στην Εσπανιόλ, ενώ έχει περάσει και από Μπαρτσελόνα, Λάτσιο και Μαρσέιγ.

Και "ροσονέρι" και... Dolce Gabbana! (ΦΩΤΟ)

Η γνωστή φίρμα ρούχων "Dolce&Gabbana" με αφορμή την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος από τη Μίλαν εξέδωσε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με μοντέλα τους παίκτες αλλά και τον προπονητή των "ροσονέρι"!
Και "ροσονέρι" και... Dolce Gabbana! (ΦΩΤΟ)
Τα έσοδα από το λεύκωμα θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα "ONLUS" του Μιλάνο.