Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Του έριξε τα λάβαρα κατακέφαλα κι είδε 6 αστεράκια!!

Η φιέστα του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα συνεχίστηκε και στο παρκέ με την άνετη νίκη 95-52 επί του ...άτυχου ΠΑΟΚ στον 1ο ημιτελικό για τα πλέι-οφ της Α1!
Του έριξε τα λάβαρα κατακέφαλα κι είδε 6 αστεράκια!
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να πάρει ανάσα (95-52) στην έναρξη της ημιτελικής σειράς και συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την ανύψωση του έκτου λαβάρου και μπάνερ.
Πριν από το τζάμπολ ο Παναθηναϊκός δεν είχε να υπερηφανεύεται μόνο για το 28-0 που μετρούσε σε προημιτελική ή ημιτελική σειρά από το 2005 κι ανέβηκε ακόμη μία νίκη, αλλά και γι' αυτά που πέτυχε στη Βαρκελώνη και τα οποία θα έβλεπε να παίρνουν θέση στον ουρανό του ΟΑΚΑ: λάβαρο και μπάνερ για το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Για το πρώτο δεν υπήρχε αγωνία τι θα απεικονίζει, εν αντιθέσει με το δεύτερο για το οποίο οι προβλέψεις ήταν αρκετές. Όταν ξεδιπλώθηκε, άπαντες πήραν την απάντησή τους, που, βάσει των όσων συνέβησαν στο Palau Sant Jordi κι όχι μόνο, ήταν αναμενόμενη.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν το «Α» και το «Ω» του φετινού «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα, με τη διοργανώτρια αρχή να τον ανταμείβει με το βραβείο του MVP της χρονιάς, του Final Four, του καλύτερου αμυντικού, ενώ δε θα μπορούσε να μην είναι και μέλος της καλύτερης πεντάδας. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, τον αντάμειψε με το έκτο μπάνερ, που θα κοσμεί από σήμερα τον ουρανό του κλειστού δίπλα σ' αυτά τον Αλβέρτη και Γουίλκινς (1996), Μποντιρόγκα (2000), Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλο μαζί με τον Ντάριλ Μίντλετον (2002), Αλβέρτη (2007) κι ο Ομπράντοβιτς.
Στο παρκέ, από την άλλη, ο «Μήτσος» δε χρειάστηκε να αποδείξει την αξία του. Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ αναμενόταν εύκολη, με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να ευελπιστεί σε μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Το «τριφύλλι» δεν έδωσε το δικαίωμα ούτε γι' αυτό, με το 4-7 του 3' να μετατρέπεται με καλή άμυνα και ταχύτητα στην επίθεση σε 20-7 στο 8', φανερώνοντας την τάση του πρώτου ημιτελικού της σειράς. Ο Νικ Καλάθης ξεκούρασε τον αρχηγό των «πράσινων», κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο (10π. με 2/2δίπ., 2/2τρίπ., 3ασ., 1κλ.) και δίνοντας το ρυθμό, με τους υπολοίπους να ακολουθούν με άνεση.
Ο «δικέφαλος του βορρά» ήθελε να περιορίσει την αύξηση της διαφοράς, αλλά χωρίς τον πρώτο σκόρερ του, Ρόουλ Μάρσαλ (16,8π.) που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη γέννηση του παιδιού του (σ.σ. έλειπαν επίσης οι τραυματίες Δέδας κι Αράπης), δεν είχε πολλές ελπίδες να το καταφέρει. Με «πράσινη» κυριαρχία κάτω από τα καλάθια (22-9 τα ριμπάουντ, 3-0 τα κοψίματα) και καλύτερη λειτουργεία στην επίθεση (15-4 οι ασίστ) το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +32 (55-23), με τη διαφορά λίγο νωρίτερα να έχει φτάσει και στο +35 (51-16 στο 17').
Με τον Ρομέιν Σάτο να είναι αλάνθαστος στην τρίτη περίοδο (8π. με 1/1δίπ., 2/2τρίπ.) και τους Τσαρτσαρή και Καϊμακόγλου να βοηθούν και στα δύο άκρα μέχρι τέλους, η εικόνα δε διαφοροποιήθηκε ούτε στα επόμενα δέκα (76-39 στο 29'), ούτε είκοσι λεπτά (93-49 στο 39').
Το τελικό 95-52 βρήκε τον Παναθηναϊκό να κάνει «σβηστός» το 1-0 και περίπου 10.000 φίλους του να πανηγυρίζουν με το έκτο ευρωπαϊκό που έκανε την εμφάνισή του με το τέλος της αναμέτρησης, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Παύλο Γιαννακόπουλο, να το παραδίδει στον Δημήτρη Διαμαντίδη κι εν συνεχεία να σηκώνει μαζί με τους συμπαίκτες του...
Τα δεκάλεπτα: 26-11, 55-23, 76-42, 95-52. Novasports fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: