Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη κινδυνεύει να μείνει το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου, λόγω της απεργίας των τεχνικών στα ιδιωτικά κανάλια.
Παιχνίδι... φάντασμα το ΑΕΚ – ΠΑΟ;
 
Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη κινδυνεύει να μείνει το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου, λόγω της απεργίας των τεχνικών στα ιδιωτικά κανάλια.
 
Χωρίς τηλεόραση την επόμενη εβδομάδα λόγω της απεργίας που προκήρυξε η ΕΤΙΤΑ. Συγκεκριμένα μετά από εξώδικο που απέστειλε σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια για να υπογραφεί σήμερα το πρωί συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν κατάφεραν να υπάρξει εξέλιξη στα αιτήματα των τεχνικών με αποτέλεσμα να προκηρύξει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.
 
Οι οποίες θα ξεκινούν από το πρωί της Τρίτης 24 Μαΐου στις 05.00 μέχρι το Σάββατο 28 Μαΐου στις 05.00 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
 
Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος που διεξάγονται στις 25 του μηνός, δεν θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, που είναι και κεκλεισμένων των θυρών. Εικόνα... γιοκ δηλαδή και το ραδιοφωνάκι να λέει ότι... θέλει.
 
Θα πρέπει να πούμε ότι τα πλέι οφ του Μπάσκετ και φυσικά ο τελικός του Champions League που θα μεταδώσει η ΕΡΤ θα τα δούμε κανονικά, αφού η απεργία αφορά τα ιδιωτικά κανάλια.
 
Συνεχίζεται η κόντρα στο “Εθνος”, κρίση και στον ΔΟΛ
 
Οι πιέσεις στους εργαζομένους του “Έθνους” για να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις συνεχίστηκαν και σήμερα, ωστόσο, ακόμα οι εργαζόμενοι μένουν σταθεροί στη θέση τους, περιμένοντας την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.
 
Το ίδιο μέτρο, των ατομικών συμβάσεων δηλαδή, θέλει να εφαρμόσει και ο ΔΟΛ με μειώσεις που θα φτάσουν στο 20%. Και εκεί οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε... αναταραχή και η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ενημερωθεί. Ήδη το μέτρο ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους στον όμιλο που ασχολούνται με το διαδίκτυο και αναμένεται το ίδιο να γίνει και στους εργαζομένους στις εφημερίδες.
 
Το ζήτημα είναι ότι όπως φάνηκε και από τη συνάντηση με τον Φ. Μπόμπολα, οι κινήσεις είναι προαποφασισμένες και δεν αλλάζουν και το θέμα είναι τι θα κάνουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Ένωση Συντακτών.
 
Στην Ένωση, ίσως δεν έχουν άλλη λύση από την προκήρυξη απεργιών αφού οι χαμηλοί τόνοι και οι συναίνεση, δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά.
 
Αλλάζει το κλίμα στο ALTER;
 
Μετά από συνάντηση που έγινε στα γραφεία της “Real Νews” οι εργαζόμενοι στο ALTER αποφάσισαν να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή και να μην φτάσουν στα άκρα. Η ιδιοκτησία του καναλιού υποσχέθηκε ότι θα τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σχεδόν άμεσα, ωστόσο, το κανάλι στη συνέχεια θα πρέπει να μπει στο άρθρο 99, προκειμένου να σωθεί. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν και των πληρωμών.
 
Υποψηφιότητα Γερακάρη
 
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Π. Γερακάρης θα κατέβει υποψήφιος για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Πηγή: gazzetta.gr