Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το αήττητο της έδρας του Άρη στα γεγονότα της χρονιάς της UEFA

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου του Europa League από την Πόρτο η UEFA έκανε την δική της αλφάβητο με τις φετινές στιγμές, εκ των οποίων τα δύο γράμματα έχουν αναφορά για τον Άρη. Συγκεκριμένα τα γράμμα που αναφέρουν για τον Άρη είναι το Α και το U (Unbeaten at home, ανίκητος στο… σπίτι του), προκειμένου να περιγράψει δυο πολύ σημαντικά γεγονότα από τη διοργάνωση, δείγμα της εξαιρετικής πορείας των κίτρινων.
Στο Α, το οποίο αναφέρεται στην πορεία της Ατλέτικο, η ΟΥΕΦΑ επισημαίνει ότι η κάτοχος του τίτλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις δυο ήττες από τον Άρη. Στο γράμμα U πλέκει το εγκώμιο των «κιτρίνων» για το αήττητο εντός έδρας. «Οι ελπίδες του ΑΡΗ μπορεί να τελείωσαν στη φάση των 32 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τουλάχιστον παρέμεινε με το άθικτο και μεγάλο ρεκόρ αήττητου στην έδρα του. Σε 40 χρόνια- και 25 παιχνίδια εντός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- καμία ομάδα δε θριάμβευσε στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης».
Αυτό είχε σαν αποτελέσματα την άνοδο των 35 θέσεων στην κατάταξη της UEFA, αφού από την 130η που είχαν στο ξεκίνημα της περιόδο οι «κίτρινοι» πλέον είναι στην 95η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: