Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Oι… «Γαύροι του Βορρά» έχουν «Τσαμπουκά»!!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, το σεντόνι φάνηκε, η ΑΕΚ διαμαρτύρεται, ο διαιτητής (δεν) σφύριζε και ο Γκαρσία στάθηκε στο –χαμηλό- ύψος του μοιράζοντας μπουνιές. Κι ύστερα ήρθαν τα πρωτοσέλιδα!!!
Oι… «Γαύροι του Βορρά» έχουν «Τσαμπουκά»
Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα περνάει κρίση. Οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, κρίση αξιών, ηθών και διαφάνειας. Προφανώς, από την κρίση αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο αθλητισμός και μαζί του να επηρεάζεται και ο αθλητικός Τύπος.
Ο αγώνας της Τούμπας τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να φτάνει τους 9 βαθμούς, με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με 8 και 7 βαθμούς αντίστοιχα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε τον playoffs. Μέχρι εδώ όλα καλά και αδιαμφισβήτητα!
Τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη όμως, δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από τις αθλητικές εφημερίδες, που τα περιγράφουν στα πρωτοσέλιδά τους με τον δικό τους μοναδικό –και ελληνικό- τρόπο.
Τα «Σπορ του Βορρά» γράφουν για «Πρώτους Μάγκες», ενώ η MetroSport αποθεώνει τον «Τσαμπουκά» των παικτών του ΠΑΟΚ, που παρά το εις βάρος τους 0-1, κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα και να πάρουν τη νίκη με 2-1. Την ίδια στιγμή, η «Κιτρινόμαυρη Ώρα» γράφει τους… «Γαύρους του Βορρά» -σ.σ. ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποδίδεται συχνά από τους Αρειανούς όταν αναφέρονται απαξιωτικά στον ΠΑΟΚ- και η «Ώρα των Σπορ» θεωρεί πως έδρασε «Ο νόμος της Παράγκας».
Δαλούκας, Κάκος ή μήπως… Σιδηρόπουλος;;;
Θα υποστηρίξετε και θα έχετε δίκιο, ότι είναι λογικό μετά από έναν αγώνα να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάλογα με τον χρωματισμό του κάθε εντύπου και του κάθε δημοσιογράφου, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της χθεσινής μάχης των Δικεφάλων κάποια πράγματα μοιάζουν… ασυμβίβαστα!
«Όνειδος για το ποδόσφαιρο» ή «Ψυχή χιλίων Λεόντων»; Τι ήταν ο Γκαρσία; «Ψυχάρα», που «όταν τον χτυπάνε δεν πέφτει» ή «Δολοφόνος» ; Ο Διαιτητής Σιδηρόπουλος ήταν «καμικάζι» που «έσφαξε την ΑΕΚ» ή «απέβαλε άδικα τον Ουρουγουανό»; Ο Αδαμίδης και ο Δημητριάδης «ήταν υπάλληλοι σε ρόλο Σερίφη, που προκαλούσαν» με «μαγκιές που δεν περνάνε στην Τούμπα» ή έχουν κάθε δίκιο «να δηλώνουν υπερήφανοι για τους παίκτες της ΑΕΚ»;;; Στο μοναδικό που φαίνεται να συμφωνούν οι εφημερίδες είναι στο γεγονός ότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ήταν σε κακή (;) βραδιά, καθώς σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά» θύμισε «Κάκο» ενώ η «Κιτρινόμαυρη Ώρα», θεωρεί ότι ντύθηκε «Δαλούκας»…
Ούτε είναι η πρώτη φορά, ούτε –δυστυχώς- η τελευταία που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Αυτό που είναι μοναδικό όμως, και αποκλειστικά ελληνικό… κεκτημένο, είναι το γεγονός ότι το νταηλίκι βαφτίζεται «μαγκιά» και τα φαλτσοσφυρίγματα βαφτίζονται «νόμος της έδρας». Ο μόνος που μένει πάντα στο… ύψος του είναι ο «υπέροχος λαός» και ο διαιτητής, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τα έχει κάνει μαντάρα. Χθες αδικημένη –μοιάζει να- ήταν η ΑΕΚ και ευνοημένος –μοιάζει να- ήταν ο ΠΑΟΚ, επομένως φωνάζουν οι «κίτρινοι». Αύριο, θα είναι ο ΠΑΟΚ «στο χειρουργείο» και η ΑΕΚ θα έχει επιβάλει το «νόμο του ισχυρού», οπότε τα βέλη θα εκτοξεύονται από το αντίθετο στρατόπεδο.
Ο μόνος που δεν θα αλλάξει συμπεριφορά είναι ο Γκαρσία, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα τις ρίξει τις μπουνιές του. Έτσι είναι τα παλικάρια…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: