Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Δεν θα πάρουν το 70% των κερδών»

Οι ομάδες της Formula 1 ζητούν μεγαλύτερο μερίδιο από τα διαφημιστικά κέρδη. Ωστόσο, ο Μπέρνι Έκλεστοουν δεν είναι διατεθειμένος να ικανοποιήσει το αίτημά τους.
«Δεν θα πάρουν το 70% των κερδών»
Συγκεκριμένα, τώρα καρπώνονται το 50% και θέλους το μερίδιό τους να αυξηθεί στο 70%, σε οποιαδήποτε νέα διαφημιστική συμφωνία συνάψει η εταιρεία «CVC» που διαχειρίζεται την διαφημιστική προβολή του πρωταθλήματος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «auto motor und sport», o 80χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν το 70% των κερδών που ζητάνε. Πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με αυτά που έχουν».
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ferrrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο δήλωσε στο «CNN» ότι οι ομάδες της Formula 1 σκέφτονται να διοργανώσουν δικό τους πρωτάθλημα από το 2013!
«Έχουμε τρεις επιλογές: ή να ανανεώσουμε το συμβόλαιό μας με την CVC, ή ιδρύουμε μία δική μας εταιρεία για την εκμετάλλευση των διαφημιστικών εσόδων, όπως πολύ πετυχημένα έκαναν οι ομάδες μπάσκετ στις ΗΠΑ με την δημιουργία του ΝΒΑ, ή βρίσκουμε καινούργιο συνεταίρο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Και σε αυτή την πιθανότητα ο Έκλεστοουν, που είναι και γενικός διευθυντής της CVC, έχει την απάντηση! Υποστήριξε πως η εταιρεία του δεν έχει σκοπό να πουλήσει τα δικαιώματα της F1. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το τρέχον συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των ομάδων, της FIA και της CVC λήγει το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: