Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κίνδυνος για τέσσερις!!

Πρόστιμα επέβαλλε το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σε ΟΦΗ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κόρινθο και Παναιγιάλειο για οφειλές σε ποδοσφαιριστές και μάνατζερ. Η ΠΑΕ ΟΦΗ θα πρέπει να καταβάλει το πόσο των 20.000 στον μάνατζερ Μιγκέλ Ρίερα Κλαντέρα. Σε περίπτωση που το ποσό δεν καταβληθεί άμεσα θα αφαιρούνται 2 βαθμοί με ταυτόχρονη κατακύρωση του αγώνα υπέρ του αντίπαλου σωματείου.

Η Καρδίτσα θα πρέπει να εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Μελαμπιανάκη καταβάλλοντας το ποσό των 43.653 ευρώ. Η Κόρινθος να καταβάλει 8.560 ευρώ στον Δημήτρη Ζουλιώτη και τέλος ο Παναιγιάλειος 14.127 ευρώ στον Παναγιώτη Αχείμαστο. Σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν άμεσα τότε θα ισχύσει ποινή αντίστοιχη με την ομάδα του ΟΦΗ.

Αναλυτικά η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ:

«1. Υποχρεώνει την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΟΦΗ – ΠΑΕ» να καταβάλλει στο διαμεσολαβητή μετεγγραφών ποδοσφαιριστών, MIGUEL RIERA KLANTERA (ΜΙΓΚΕΛ ΡΙΕΡΑ ΚΛΑΝΤΕΡΑ), άμεσα και εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσης στους διαδίκους, το ποσό των 20.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την ημέρα που αυτό κατέστη ληξιπρόθεσμο, ήτοι για μεν το ποσό των 3.000 ευρώ από την 01.12.2008, για δε το ποσό των 17.000 ευρώ από την 01.12.2009 και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα. Σε περίπτωση δε μη εμπρόθεσμης πληρωμής και εξόφλησης του αιτούντα MIGUEL RIERA KLANTERA (ΜΙΓΚΕΛ ΡΙΕΡΑ ΚΛΑΝΤΕΡΑ), κατά τα ανωτέρω, επιβάλλει σε βάρος της καθ’ ης «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΟΦΗ – ΠΑΕ»,(α)την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα διαμεσολαβητή του ποσού των 20.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την ημέρα που αυτό κατέστη ληξιπρόθεσμο, ήτοι για μεν το ποσό των 3.000 ευρώ από την 01.12.2008, για δε το ποσό των 17.000 ευρώ από την 01.12.2009 και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή του εξόφληση.

2. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ κατά της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904». Υποχρεώνει την καθής Π.Α.Ε. στην άμεση εξόφληση - καταβολή προς τον αιτούντα, για τους ληξιπρόθεσμους μισθούς των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2010, το δώρο Χριστουγέννων 2009 και το δώρο Πάσχα 2010, του συνολικού ποσού των 5.355,00 ευρώ, καθαρά με το νόμιμο τόκο, αφότου κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη αυτοτελώς ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, πλέον ποσού 5.898,24 ευρώ, καθαρά για μελλοντικούς μισθούς, δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας, νομιμοτόκως από την επίδοση της προσφυγής, πλέον ποσού 40.000,00 ευρώ, καθαρά για υπολειπόμενες δόσεις συμβολαίου, νομιμοτόκως από την επίδοση της προσφυγής, καθώς και ποσού εκ 400 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 450/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο., αφαιρουμένου του ποσού των 8.000,00 ευρώ, το οποίο ο αιτών ομολογεί ότι έλαβε ως μερική του εξόφληση. Επιβάλλει στην καθής Π.Α.Ε., για την περίπτωση της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των ανωτέρω ποσών στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών.

3. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΟΥΛΙΩΤΗ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία «Τ.Α.Π. Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ». Υποχρεώνει το καθού Τ.Α.Π. στην άμεση εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 8.360,00 ευρώ στον αιτούντα ποδοσφαιριστή, νομιμοτόκως, από την επίδοση της προσφυγής μέχρι την πλήρη εξόφληση, καθώς και της επιδικασθείσης δικαστικής του δαπάνης εκ ποσού 200,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 348/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο.
Επιβάλλει στο καθού Τ.Α.Π., για την περίπτωση της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως του συνολικού ποσού των 8.560,00 ευρώ, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ανωτέρω ποσού στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών.

4. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΥ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία «Τ.Α.Π. Γ.Σ. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ». Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αριθμ. 48/2011 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος του καθού. Ειδικότερα, επιβάλλει στο καθού: α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία του, ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει το καθού Τ.Α.Π. από 17/05/2011 κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 13.827,25 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής και μέχρι την εξόφληση, καθώς και ποσού εκ 300 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 522/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και β) την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: