Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Άντε και του χρόνου…

Του χρόνου θα πάρουν μέτρα οι ομάδες για τα επεισόδια στα γήπεδα και με την προϋπόθεση να βάλει το χεράκι της και η Πολιτεία. Έγινε ξανά λόγος για αυστηροποίηση ποινών αλά OYEΦΑ. Τα ίδια και τα ίδια…
Άντε και του χρόνου…
Πραγματοποιήθηκε σήμερα δίωρη σύσκεψη των Πιλάβιου Μαρινάκη Μπέου στα γραφεία της ΕΠΟ για τη βία στα γήπεδα. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για αυστηρότερα μέτρα, ενώ ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ζήτησε συνάντηση με την Πολιτεία.
Μετά τη σύσκεψη ο μόνος που έκανε δηλώσεις ήταν ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής, Πατρίκ Κομνηνός.
Όπως τόνισε έχει συνταχθεί ένα πλάνο με αυστηρότερες ποινές που προβλέπει μέχρι και μηδενισμό ομάδων ή αφαίρεση βαθμών.
Βεβαίως, επισημάνθηκε ότι η αυστηροποίηση των ποινών στα πλαίσια και των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτα και θα πρέπει να βοηθήσει και η Πολιτεία.
Γι’ αυτό θα γίνει συνάντηση της ποδοσφαιρικής ηγεσίας με τα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε "να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος", όπως ειπώθηκε.
Από του χρόνου, λοιπόν, όλα αναμένεται να είναι καλά στα ελληνικά γήπεδα μετά τις παραπάνω ενέργειες, όπως λένε οι αρμόδιοι...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κομνηνού...
"Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Σε αυτό το κομμάτι πηγαίνουμε συντεταγμένα. Το πρόβλημα της βίας δεν λύνεται αποσπασματικά με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και την επιβολή ποινών στις ΠΑΕ. Τα περασμένα χρόνια οι ΠΑΕ έχουν πληρώσει γύρω στα 8,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα. Το πρόβλημα της βίας είναι γενικότερο και γι’ αυτό ζητήσαμε συνάντηση με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης".
Για να προσθέσει: "Θέλουμε στο νέο αθλητικό νόμο να ενταχθεί πρόβλεψη για την αθλητική βία. Υπάρχουν θέματα που για μας είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Όταν το θέμα της βίας συζητείται στο πρωθυπουργικό γραφείο, σημαίνει πως η Πολιτεία έχει τη βούληση. Πρέπει όλοι οι φορείς να αναλάβουν μέτρα".
Όσο για τις ευθύνες των ΠΑΕ και της διοργανώτριας αρχής, συμπλήρωσε: "Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Τον απόλυτο έλεγχο για την είσοδο στο γήπεδο θα πρέπει να έχουν οι ΠΑΕ. Μιλάμε για έναν εναρμονισμό με τους κανονισμούς της UEFA με οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό όσον αφορά στις ποινές. Δεχόμαστε τις πολύ αυστηρές ποινές για τις περιπτώσεις που σημειώνονται σοβαρά επεισόδια μέσα στα γήπεδα. Έχουμε συζητήσει ένα πλαίσιο ιδιαίτερα αυστηρών ποινών, ακόμη και για μηδενισμό ομάδων ή αφαίρεση βαθμών, πάντα υπό την προϋπόθεση πως και οι υπόλοιπες διατάξεις είναι σε λειτουργία".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: