Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Κοντρέρας: «Με τον Χάβο δουλέψαμε σκληρά»

Για την αγωνιστική ‘κρίση’ που πέρασε ο ΠΑΟΚ, τον Μάκη Χάβο, τον Φερνάντο Σάντος μίλησε ο Πάμπλο Κοντρέρας στη «NOVA».
Ο Χιλιανός άσος υπογράμμισε πως η κατάσταση με τις αλλαγές των προπονητών είναι… μπερδεμένη, ενώ αναφερόμενος στην φυγή του Πορτογάλου τεχνικού, τόνισε πως δεν βρέθηκε κάποια λύση για να συνεχιστεί η νοοτροπία του.

Αναλυτικά:

Για το γκολ κόντρα στον Εργοτέλη: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που σημείωσα και για τη νίκη που πήρε η ομάδα μου. Είναι πάντα ευχάριστο να πετυχαίνεις γκολ και να κερδίζει η ομάδα σου».

Για τις δύο νίκες στα τελευταία λεπτά: «Είναι ευχάριστο να κερδίζεις, περάσαμε δύσκολη κατάσταση γιατί έπρεπε να τα κερδίσουμε αυτά τα ματς, ελπίζω να μας βοηθήσουν για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ».

Για την ‘κρίση’ του ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε πάντα στην καλύτερη κατάσταση. Η δουλειά βοηθάει πολύ τους ποδοσφαιριστές. Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να βγάλουμε ένα σημαντικό κομμάτι αγώνων, ειδικά στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή την εβδομάδα πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα».

«Με τον Χάβο δουλέψαμε πολύ»

Για τον Μάκη Χάβο: «Είναι πολύ δύσκολο σε λίγο καιρό να έχουμε αλλάξει τρεις προπονητές. Όπως και ο προηγούμενος έτσι και ο τωρινός προπονητής δουλεύουν πολύ σκληρά. Δυστυχώς ο Δερμιτζάκης δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε. Με τον Χάβο δουλέψαμε πάρα πολύ για να βρούμε αυτά τα αποτελέσματα».

Για τις τρεις αλλαγές προπονητή σε τέσσερις μήνες: «Είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση με τόσες αλλαγές προπονητών. Μια ομάδα σημαντική σαν τον ΠΑΟΚ ζει από τα θετικά αποτελέσματα και όταν αυτά δεν έρχονται είναι λογικό να αλλάζει ο προπονητής».

«Να συνεχίσουμε τη νοοτροπία του Σάντος»

Για τη φυγή του Σάντος: «Είχα συνηθίσει να δουλεύω με τον Φερνάντο Σάντος. Για διαφορετικούς λόγους επέλεξε να μη συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις για να συνεχίσουμε στη νοοτροπία του Σάντος. Δεν μπορέσαμε να βρούμε μια λύση για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας».

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια: «Στα αποδυτήρια δεν είχε χαλάσει ποτέ, απλά τα αποτελέσματα δεν μας βοήθησαν. Είμαστε χαρούμενοι με τον Χάβο, εμείς δουλεύουμε για να τον βοηθήσουμε».

Για την φόρμα του μετά το Μουντιάλ: «Σε υψηλότερο επίπεδο προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα και το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορεί κάποιος να είναι όλη τη χρονιά καλά».

«Κουράγιο και επιμονή στη ζωή»

Για την περιπέτεια των μεταλλωρύχων στη Χιλή: «Την παρακολουθούσα από τη στιγμή που εγκλωβίστηκαν. Αισθάνομαι πολύ περήφανος που είναι πατριώτες μου και το κουράγιο που δείξανε περνώντας αυτές τις τραγικές καταστάσεις. Αυτές είναι προσωπικές στιγμές, πολύ δύσκολες στιγμές και όχι αυτό που λέμε εμείς δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Μπορούμε να δείξουμε και στο ποδόσφαιρο ότι έχουν δείξει αυτοί οι άνθρωποι. Το κουράγιο και την επιμονή για τη ζωή».

«Να μη μας ενδιαφέρει η διαιτησία»

Για το θέμα της διαιτησίας: «Εμείς καμία φορά ως ποδοσφαιριστές αντιδράμε μέσα στο γήπεδο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε καλά και να μη μας ενδιαφέρει η διαιτησία».

«Καλό αποτέλεσμα με Βιγιαρεάλ»

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για το Europa League. Δεν σκεφτόμαστε έτσι όμως. Πρέπει να δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως και στους αγώνες του Europa League. Σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εξέλιξη στην καριέρα μας. Έχουμε δείξει καλή εικόνα στην Ευρώπη. Στο παιχνίδι της Πέμπτης θέλουμε να έχουμε ηρεμία για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Στην έδρα μας αν ήμαστε πολύ δυνατοί θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το παιχνίδι με την Καβάλα: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να δούμε πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Καβάλα. Εμείς πρέπει να μη δεχθούμε εύκολο γκολ και ο προπονητής να διαβάσει καλά τον αντίπαλο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα δώσουμε στους οπαδούς τις χαρές που πήρε και την περσινή σεζόν».

Εξι βδομάδες έξω ο Νάβας

Σε επέμβαση στον αριστερό αστράγαλο θα υποβληθεί ο Χέσους Νάβας της Σεβίλλης και θα μείνει εκτός δράσης για διάστημα έξι εβδομάδων, όπως ανακοίνωσαν οι Ανδαλουσιάνοι. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είχε αρχικά υποστεί διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο, αλλά στην προπόνηση της Δευτέρας (01/11) τραυματίστηκε εκ νέου και θα χρειαστεί να ξαπλώσει στο χειρουργικό τραπέζι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο Νάβας, όμως, δεν είναι η μοναδική απώλεια για την Σεβίλλη, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς τραυματίες είναι και οι Πάλοπ, Γκουαρέντε και Φάζιο.

Σισέ ο MVP, Λαζαρίδης το... best

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 8ης αγωνιστικής κάτι που ήταν απόλυτα λογικό μετά από τα 2 γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά το καλύτερο γκολ το πέτυχε ο Νίκος Λαζαρίδης. Έχοντας πετύχει τα δύο γκολ που έκριναν το μεγάλο ντέρμπι δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ο Τζιμπρίλ Σισέ όπως ήταν φυσικό αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 8ης αγωνιστικής. Ο Γάλλος έλαβε το 71,76% των ψήφων αφήνοντας πολύ πίσω τους Κανόμπιο και Ριέρα.
Όσον αφορά το καλύτερο γκολ, ο Νίκος Λαζαρίδης έκανε την έκπληξη ξεπερνώντας τους Λεοζίνιο και Μιραλάς που τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση στον σχετικό διαγωνισμό. Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη έλαβε το 60,53% των ψήφων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ λίγκας για τον διαγωνισμό του πολυτιμότερου και του καλύτερου γκολ έχει ως εξής: «Η Superleague ΟΠΑΠ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:

-Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 71,76 %

-Φαμπιάν Κανόμπιο (Λάρισα) 21,59 %

-Λορένθο Σίτο Ριέρα (Πανιώνιος) 6,65 %

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:

- Νίκος Λαζαρίδης (Αρης) 60,53%

- Σάλες Λεοζίνιο (Πανσερραϊκός) 23,15%

- Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) 16,32%».

Παραμένει τιμωρημένος ο Κασάνο

Σε... καραντίνα από τη διοίκηση της Σαμπντόρια παραμένει και μετά τη σημερινή απολογία του ο Αντόνιο Κασάνο. Γι' άλλη μια φορά ο διεθνής επιθετικός ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε εις βάρος του προέδρου της ομάδας, Ρικάρντο Γκαρόνε, την περασμένη εβδομάδα.

Ο σύλλογος της Γένοβας, μάλιστα, ετοιμάζεται να απομακρύνει τον Κασάνο μετά τη διένεξή του την περασμένη Τρίτη με τον Γκαρόνε, με αφορμή τη μη παρουσία του σε τελετή απομονής βραβείων. Η διοίκηση της Σαμπντόρια έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Κασάνο και ζήτησε από τη λίγκα των επαγγελματικών ομάδων την άδεια ακύρωσης του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, το οποίο λήγει το 2013 και μέχρι τότε έχει να παίρνει 5.3 εκ. ευρώ.

Ο Κασάνο ζήτησε συγνώμη από τον Γκαρόνε, ισχυριζόμενος ότι αρνήθηκε να παρευρεθεί στην τελετή, που έγινε στην κοντινή πόλη Λαβάνια, διότι ήθελε να μείνει κοντά στην έγκυο γυναίκα του.

Τουρέ: "Είναι όλα ψέμματα"

Ο Κόλο Τουρέ αρνείται τα σενάρια που θέλουν τους ποδοσφαιριστές να μην επιθυμούν την παραμονή του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που βρετανικού Τύπου οι ποδοσφαιριστές θεωρούν ακατάλληλο για τον πάγκο των "πολιτών" τον Ιταλό προπονητή, θεωρώντας τον μάλιστα υπεύθυνο για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και τη θέση στην οποία βρίσκονται στη βαθμολογία (4η θέση, οκτώ βαθμούς μακριά από τη πρώτη Τσέλσι).

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αναφέροντας ότι "όπως κάθε μεγάλη ομάδα έτσι και εμείς έχουμε τα προβλήματά μας", ενώ τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα "πρέπει να λυθούν στα αποδυτήρια".

Τέλος, υπογράμμισε ότι "χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα» εάν θέλουν φτάσουν σε κατάκτηση κάποιου τίτλου ενώ σχετικά με την κριτική που δέχεται αυτός και οι συμπαίκτες του είπε ότι «η κριτική είναι καλή γιατί σε κάνει να δουλεύεις σκληρότερα".

Νίκες για τους γηπεδούχους

Ο Εορδαϊκός επικράτησε με 2-1 της Νίκης Βόλου στην Πτολεμαϊδα και με τη νίκη του αυτή πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βόρειου ομίλου της Football League 2. Στο άλλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής, η ΑΕ Ποντίων Κατερίνης επιβλήθηκε με 1-0 της Δόξας Κρανούλας...

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-1
(17' Κουρούπης φάουλ, 62' Ταφαρλής σουτ - 90'+2' Μαϊστρέλλης κεφ.)

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤ. - ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 1-0
(90'+3' Διαμάντης σουτ)
* Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι με τον Μποταΐτη (18' και 71') και ένα οι φιλοξενούμενοι με τον Κρολ (56')

Επιτέλους νίκη για τον Λεβαδειακό

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Football League πέτυχε ο Λεβαδειακός, ο οποίος στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 18' ο Θοδωρής Τριποτσέρης. Με την κατάκτηση των τριών αυτών βαθμών η ομάδα της Βοιωτίας "ξεκόλλησε" από το βαθμολογικό "βυθό"...

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γιαννουγλίδης, Κοσμάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σερζίνιο, Ζαπρόπουλος, Κόλτζος, Ζαχάρια, Ταραλίδης - Νατσούρας, Αρσενίεβιτς, Μπαρμπούδης, Κανωτίδης, Τζιωρτζιόπουλος, Λόπες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Τριποτσέρης, Ζαπρόπουλος, Ταραλίδης, Έβερτον (52' Ζαχάρια), Σερζίνιο, Μαχαίρας, Μπάρκογλου (90+1' Τάσιτς), Ναπολεόνι (71' Βασιλείου).
Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Νατσούρας, Ρεκλείτης (30' Σίμωσης), Τζιωρτζόπουλος, Κανωτίδης (74' Κανωτίδης), Μαρσέλο, Λόπες, Ζησόπουλος, Αρσενίεβιτς, Πάγκαλος (61' Καζάκης), Σουλτανίδης.

Α1: Παραιτήθηκε ο Πιλαφίδης!

Δύσκολη μέρα η Δευτέρα για τον Ηρακλή. Μετά την επιβολή ποινής δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια της πρεμιέρας, ήρθε η παραίτηση του Κώστα Πιλαφίδη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο προπονητής του «Γηραιού» είχε εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την αγωνιστική απειθαρχία κάποιων παικτών του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μένει να φανεί αν η διοίκηση της ΚΑΕ θα κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Πιλαφίδη, τη στιγμή που το Σάββατο η ομάδα υποδέχεται τον Ηλυσιακό για την τρίτη αγωνιστική.

Ανοίγει η διαφορά από τον ΠΑΣ

Ισόπαλος 1-1 ήρθε με την Βέροια ο Παναιτωλικός και πλέον η διαφορά του από την κορυφή είναι στους πέντε βαθμούς. Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν με τον Βαγγέλη Καούνο στο 43’, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Τσιάτσιου στο 62’. Πλέον ο ΟΦΗ είναι μόνος δεύτερος με 19 βαθμούς και ο Παναιτωλικός είναι δύο βαθμούς πίσω του με 17.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καντιμοίρης, Παγώνης, Αμαραντίδης, Καπίας, Μπάρμπας, Τσιάτσιος, Καγκιούζης (46' Οικονόμου), Καλί, Μπαργκάν (46' Διαμαντόπουλος), Μιχαλόπουλος (73' Αουρέλιο), Σαϊτιώτης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Ρότσα, Παλαιολόγος, Εντζενγκουέλε, Γκούνκελ, Μπαϊκαρά, Δέντσας, Καούνος (59' Γκούρμα), Παππάς (62' λ.τ Μουμίν).

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Βαφειάδης (Καρδίτσας)

Ανανέωσε ο Γουίλσιρ στην Αρσεναλ

Οι δυνατότητες του Τζακ Γουϊλσιρ είναι αναμφισβήτητες. Γι΄αυτό και ο Αρσέν Βενγκέρ φρόντισε να τον "δέσει" από τώρα στο "Εμιρεϊτς" ανανεώνοντάς του το συμβόλαιο για πολλά χρόνια. Κατά την προσφιλή του τακτική, όταν πρόκειται για νέους παίκτες, η Αρσεναλ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον 18χρονο μέσο, χωρίς να προσδιορίσει το χρονικό μέρος της νέας συμφωνίας.

Ο Βενγκέρ δεν φείδεται εγκωμίων όταν μιλά για τον 18χρονο άσο: "Είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής με φοβερά περιθώρια βελτίωσης. Ολοι έχουμε δει τί μπορεί να καταφέρει. Μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί στο υψηλότερο επίπεδο".

Ο Γουίλσιρ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των "κανονιέρηδων" πριν από δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν μόλις είχε κλείσει τα 16. "Στα 18 μου έχω μάθει τόσα πολλά για το ποδόσφαιρο, σ΄αυτόν τον τέλειο σύλλογο, με τους τέλειους φιλάθλους και το κυριότερο με τον τέλειο προπονητή που θα με βοηθήσει να συνεχίσω", είπε ο Γουϊλσιρ που τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική Αγγλίας.

Μπεντ: «Συγγνώμη»

Την ανάγκη να μιλήσει στον κόσμο της ομάδας εκ μέρους των συμπαικτών του ένιωσε ο Ντάρεν Μπεντ στον απόηχο της ντροπιαστικής ήττας με 5-1 στην έδρα της Νιούκαστλ. Ο επιθετικός της Σάντερλαντ μίλησε σε απολογητικό ύφος, τονίζοντας ότι η ήττα αυτή ήταν το ίδιο επίπονη για όλους στην ομάδα όσο και για τον κόσμο.

«Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι για το αποτέλεσμα, που ήταν άσχημο για όλους μας. Χρωστάμε μία συγγνώμη στους φιλάθλους. Τους απογοητεύσαμε. Ξέρουμε ότι ήταν επώδυνο για τον κόσμο, αλλά το ίδιο δύσκολο ήταν και για εμάς. Μας πόνεσε», τόνισε εμφατικά ο Μπεντ.

Αμφίβολος ο Πρίττας

Με ένα νέο σοβαρό πρόβλημα άρχισε η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρένα» για το Europa League. Ο Σάκης Πρίττας λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα έκανε ατομικό πρόγραμμα και την Τρίτη θα κριθεί αν είναι σε θέση να ενισχύσει τους «κίτρινους» στον δύσκολο αγώνα της Γερμανίας.

Παράλληλα, ο Τόνι Κάλβο γυμνάστηκε μόνος λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία κι έτσι θα είναι στην αποστολή. Εκτός πλάνων είναι-ως γνωστόν-ο τραυματίας Τσέζαρεκ και οι Ναφτί και Φαμπιάνο που δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA. Η προετοιμασία του Άρη ολοκληρώνεται το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Γερμανία.

* Ο Μεντί Ναφτί και ο Χρήστος Βανγκέλι κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες της Τυνησίας (για το ματς στις 17/11 με την Μποτσουάνα για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα) και της Αλβανίας αντίστοιχα (για τον φιλικό αγώνα με τα Σκόπια στις 17/11).

Η «Α.Θ. 10″ για τους Χορτατζήδες

Αυτόνομη «Θύρα 10″ του Ηρακλή εξέδωσε ανακοίνωση για τη σημερινή γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ηρακλή:
«Μετά την ενημέρωση που είχαμε τη Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στα γραφεία του συνδέσμου μας από τον κύριο Γιάννη Δάγκα, σχετικά με τη πρόταση της βουλγαρικής εταιρείας GM Capital αλλά και των ενεργειών που ακολούθησε μέχρι σήμερα ο γυμναστικός σύλλογος, θα θέλαμε να αναφέρουμε δημόσια τις σκέψεις μας γύρω από τη γενική συνέλευση που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 1/11.
Ο χαρακτήρας της συνέλευσης πρέπει άμεσα να αλλάξει όπως και τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν εκεί. Κατά τη γνώμη μας πρέπει άμεσα να συσταθεί μια επιτροπή, ανεξάρτητη από το γυμναστικό σύλλογο, από εξειδικευμένους επαγγελματίες (μηχανικούς, τοπογράφους, άριστους νομικούς, οικονομολόγους) οι οποίοι θα εξετάσουν ενδελεχώς τόσο τη παρούσα πρόταση όσο και όλες όσες προϋπήρξαν ή θα υπάρξουν. Μέσα σε ένα μήνα η συγκεκριμένη επιτροπή θα πρέπει να κοινοποιήσει ένα πόρισμα σύμφωνα με το οποίο θα πορευτούμε και θα επιλέξουμε σε νέα γενική συνέλευση αν αποδεχόμαστε ή όχι την οποιαδήποτε πρόταση. Ως τότε καλούμε τη διοίκηση του ΓΣ να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κρατήσει «ζεστό» το ενδιαφέρον όλων όσων ενδιαφέρονται ή ενδιαφέρθηκαν κατά το παρελθόν να επενδύσουν στους χορτατζήδες.
Αρνούμαστε να επιλέξουμε στα τυφλά για το μέλλον του Ηρακλή, αρνούμαστε να πάρουμε μέρος σε ένα κακοσκηνοθετημένο ρεσιτάλ προχειρότητας, αρνούμαστε να μπούμε στο δίπολο γήπεδο ή χρεωκοπία, τα χρέη έχουν ονόματα και οι ευθύνες επίσης».

Έρχεται ο πατέρας του Άραβα επιχειρηματία Οτάι Ελ Σαμαρί

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο ο Άραβας επιχειρηματίας της οικογένειας Σαμαρί, που θεωρείται από τις 10 πιο πλούσιες του Κατάρ, προκειμένου να προχωρήσει κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και το θέμα της αγοράς μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Με κατάθεση 6 εκ. ευρώ, ο Σαμαρί παίρνει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚκαι αναμένεται να προχωρήσει σε αυτή την κατάθεση μετρητών άσχετα εάν πήρε αναβολή η γενική συνέλευση της ΠΑΕ.
Έγινε επίσης γνωστό ότι για την έκταση στη Χαλκιδική όλα έχουν προχωρήσει,έχουν βγει τα σχέδια που στοίχισαν 160.000 ευρώ και υπάρχουν σε μελετητικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.
Όπως μάλιστα αποκάλυψε η εφημερίδα Metrosport ο δικηγόρος που πούλησε την έκταση στους Άραβες έχει ήδη πάρει τις εγγυήσεις για την αποπληρωμή της έκτασης.

Απειλές και κατά της ζωής του Δαλούκα!

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας,δικηγόρος του διαιτητή Δαλούκα έκανε την εξής δήλωση για επεισόδιο που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας:
«Δύο άτομα με κράνη χτύπησαν το κουδούνι της κατοικίας του διαιτητή και από το θυροτηλέφωνο απηύθυναν απειλές κατά του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του. Η ίδια εγκληματική ενέργεια, αλλά και εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητο του είχαν γίνει και προ ολίγων ημερών και υπεβλήθησαν σχετικές μηνύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δαλούκας έχει καταγεγραμμένα στο κινητό του απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας από αγνώστους».

Μείον 25 βαθμοί για Νταντί!

Καταδικαστικό είναι το αντίκτυπο που είχε στη Νταντί η είσοδός της σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης. Η σκοτσέζικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε την ποινή της αφαίρεσης 25 (!) βαθμών από το πρωτάθλημα.

A1: Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα έξι από τα επτά παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών, λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή (07/11). Το Σάββατο στις 19:00 το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Τη Δευτέρα (08/11) το Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο 06 Νοεμβρίου

17:00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Κ. Δ. Γ. Νέας Σμύρνης, ΕΤ-1)
17:00 ΑΕΚ-Πανελλήνιος ( Κ.Γ. Ελληνικού, Novasports)
17:00 Ηρακλής-Ηλυσιακός (Ιβανώφειο, 17:00)
17:00 Καβάλα-Κολοσσός (ΔΑΚ Καλαμίτσας)
19:00 Άρης-ΠΑΟΚ (Αλεξάνδρειο, Novasports)
19:00 Παναθηναϊκός-Περιστέρι (ΟΑΚΑ, ΕΤ-1)

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου

19:00 Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας (Κλειστό Αγίου Θωμά)

«Οι φλώροι και ο μάγκας…»

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν ανεπισήμως οι διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι άνθρωποι των «πρασίνων» θεωρούν απαράδεκτες και αδικαιολόγητες τόσο τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου των «ερυθρολεύκων» για τη διαιτησία, όσο και τις επισκέψεις του στα αποδυτήρια των ρέφερι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών φέρει και την ιδιότητα του προέδρου της Σούπερ Λίγκας.

Κύκλοι του ΠΑΟ σχολίαζαν ότι «κανείς πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας από την ίδρυσή της (κ.κ. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Πηλαδάκης, Θανόπουλος, Πατέρας) δεν πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών πριν, στο ημίχρονο ή μετά το τέλος ενός αγώνα για να τους κριτικάρει ή να τους απαξιώσει.

Αυτό που κάνει ο κ. Μαρινάκης με την ιδιότητα του προέδρου της Σούπερ Λίγκας (επίσκεψη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο Καραϊσκάκη και προχθές στο ΟΑΚΑ) δεν έχει προηγούμενο και δεν βοηθάει ούτε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ούτε στην καταπολέμηση της βίας. Ίσως, τελικά, όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας, με την αξιοπρεπή τους στάση, να ήταν ‘φλώροι’ και ο πρώτος ‘μάγκας’ πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας να είναι ο κ. Μαρινάκης».

Ο Ρεντκναπ δεν υπολογίζει τον Φαν ντερ Φάαρτ

"Εκτός μάχης" ενόψει του αγώνα της Τότεναμ απέναντι στην Ίντερ για την 4η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρίσκεται ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ. Ο Ολλανδός άσος ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού και όπως είναι λογικό δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του προπονητή της ομάδας, Χάρι Ρεντκναπ. "Η κούραση είναι αυτή που έχει δημιουργήσει προβλήματα τραυματισμών στον ποδοσφαιριστή", ήταν τα λόγια του 63χρονου προπονητή.

Πάντως, ο Ολλανδός διεθνής δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός της Τότεναμ, καθώς όπως δήλωσε "το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πέντε από τους καλύτερούς μας παίκτες εκτός. Ο τερματοφύλακας (Γκόμεζ) είναι εκτός, οι δύο κεντρικοί μέσοι (Ντάουσον, Λίντλεϊ Κινγκ) επίσης καθώς και οι Φαν ντερ Φάαρτ, Ντεφόε. Είναι παίκτες-κλειδιά και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο χωρίς αυτούς".

Μποροβήλος: "Ποτέ δεν φρενάρεις τα όνειρα"

Ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να κάνει προσεκτικά βήματα προς τα εμπρός και όχι άλματα, όπως υποστήριξε ο Γιώργος Μποροβήλος στο ραδιοφωνικό σταθμό
"Sentra 103,3". Ο πρόεδρος της ομάδας της Αρκαδίας αναφέρθηκε και στη διαιτησία, όπου ζήτησε να ασχολούνται όλοι λιγότερο με τα σφυρίγματα.

Για τον Αστέρα Τρίπολης:
"Είναι γεγονός ότι κάναμε καινούργια ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές που επιλέχτηκαν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, αυτό δείχνουν τουλάχιστον μέχρι τώρα. Βέβαια τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα, γιατί γνωρίζουμε καλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει η θετική και η αρνητική πλευρά, με μία δύο νίκες τα πράγματα είναι ωραία αντίθετα, με μία δύο ήττες τα πράγματα περιπλέκονται. Από εκεί και πέρα η ομάδα δείχνει ότι έχει ένα καλό πρόσωπο, μάλιστα με καλές εμφανίσεις εκτός έδρας. Μάλιστα σκεφτόμαστε από τη Superleague να ζητήσουμε να παίζουμε μόνο εκτός έδρας! Αν και θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν οι νίκες στην Τρίπολη, περιμένουμε και τον κόσμο που πραγματικά φέτος είναι πιο κοντά, σχετικά με άλλες χρονιές, να γεμίσει το γήπεδο. Να εισπράξουν και οι κύροι Μπάκος και Καϋμενάκης την αγάπη του κόσμου. Ομως τα πόδια μας πατάνε γερά, γνωρίζουμε την ομάδα μας, πιστεύουμε ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται με προγραμματισμό".

Για το αν ο στόχος του Αστέρα Τρίπολης είναι η είσοδος στα πλέι-οφ και η έξοδος στο Γιουρόπα Λινγκ:
"Χωρίς καμία υπεκφυγή, επειδή ο Αστέρας είναι καινούργια ομάδα στη Superleague αυτό που επιδιώκει είναι να σταθεροποιηθεί σαν μία καλή ομάδα στη λίγκα. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι πρώτα πρέπει να μπουσουλήσεις και μετά να σηκωθείς. Εαν το κάνεις απότομα θα έχεις συνέπειες. Γνωρίζουμε την κατηγορία, θέλουμε να είμαστε μία ομάδα που θα είναι σεβαστή από κάθε αντίπαλο, είτε παίζουμε στην Τρίπολη είτε εκτός έδρας. Όμως νομίζουμε ότι ακόμα η ομάδα μας δεν είναι έτοιμη να κάνει το παραπάνω βήμα, εάν έρθει κάτι καλώς, αλλά ο στόχος δεν είναι αυτός. Ο στόχος είναι να είμαστε μία καλή ομάδα που θα καθιερωθεί ως μεσαία προς καλή ομάδα της Λίγκα".

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης σε περίπτωση που πάνε καλά τα πράγματα:
"Ποτέ δεν φρενάρεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες, όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, τους διοικούντες , αλλά κυρίως των φιλάθλων που είναι η κύρια δύναμη κάθε ομάδος. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να σταματά τα όνειρα. Πρέπει να υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πατάμε στη γη. Δεν το λέω για να προσγειώσω κανέναν, απλά λέω την ωμή πραγματικότητα, ότι ο Αστέρας είναι μία καινούργια ομάδα που θέλει το χρόνο της ώστε να μπορέσει να κάνει το παραπάνω βήμα. Αν έρθει νωρίτερα καλώς να έρθει, αλλά πρώτιστα προσέχουμε η ομάδα να βρει το βηματισμό της και να είναι ισχυρή τόσο στην Τρίπολη όσο και εκτός".

Για το μέχρι τώρα πρωτάθλημα:
"Αν εξετάσει κανείς κάποιες παραμέτρους, τουλάχιστον στα χρόνια που το πρωτάθλημα το διοργανώνει η Superleague θα διαπιστώσει ότι κάθε χρόνο τα πράγματα πάνε καλύτερα. Δεν είναι βέβαια, αυτά τα οποία θα θέλαμε. Όμως, το φετινό πρωτάθλημα πιστεύω ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο και νομίζω ότι θα έχει πολλές συγκινήσεις είτε για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, είτε για τις θέσεις στην Ευρώπη, είτε για τον υποβιβασμό. Θα είναι πιο συναρπαστικό από όλα τα προηγούμενα".

Για τη διαιτησία του ντέρμπι:
"Όσο καιρό είμαι στον Αστέρα Τρίπολης ποτέ δεν έκανα κριτική στη διαιτησία. Αλλά για να πάει καλά η διαιτησία πρέπει ν' ασχολούμαστε λιγότερο, όσο λιγότερο ασχολούμαστε, τόσο καλύτερα θα πάει. Εχουμε καλού επιπέδου διαιτητές και θα μπορέσουμε να δούμε καλύτερη διαιτησία. Όσο ασχολούμαστε με τη διαιτησία, φορτώνουμε με άγχος τους διαιτητές που είναι το χειρότερο συστατικό για αν είναι καλοί στη δουλειά τους. Μπορούν να αποδώσουν πολύ περισσότερο από ότι έχουν δείξει, ήδη βρίσκουν το βηματισμό τους και οι τελευταίες αγωνιστικές μας έχουν δείξει ότι μπορούν και καλύτερα. Δεν θα μπω σε φάσεις κριτικής, δεν θα γίνω τηλεκριτικός".

Εκτός για έξι μήνες ο Ολιτς

Περίπου έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, θα παραμείνει ο Ίβιτσα Όλιτς. Ο διεθνής Κροάτης επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, τραυματίστηκε στην προπόνηση και από την πλευρά των Βαυαρών εκφράζονται οι φόβοι ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.

Μάλιστα ο Όλιτς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να εξεταστεί από ειδικό -σε ανάλογους τραυματισμούς- γιατρό, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής χρόνος απουσίας του από τα γήπεδα.

"Είμαι απογοητευμένος. Ήθελα η φετινή χρονιά να είναι δημιουργική για το μέλλον μου", είπε ο 31χρονος άσος, ο οποίος από το ξεκίνημα της σεζόν αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Κλάσνιτς

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Ιβάν Κλάσνιτς που κατηγορούταν για βιασμό ανήλικης κοπέλας. Ο 30χρονος επιθετικός της Μπόλτον είχε συλληφθεί από την αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα και έπειτα από την ανάκριση, αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναβολή στη ΓΣ του ΠΑΟΚ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η αναβολή έδωσε τροφή στα σενάρια περί επαφών με επιχειρηματία από το Κατάρ για την αγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ, ωστόσο ο πραγματικός λόγος της αναβολής είναι καθαρά διαδικαστικός, καθώς υπήρξε ένα λάθος της εταιρείας που ανέλαβε τη δημοσίευση της αναγγελίας. Η αναγγελία δημοσιεύτηκε στις 26/10 και θεωρήθηκε εκπρόθεσμη, οπότε η διαδικασία πρέπει να ξαναγίνει από την αρχή.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέβαλαν προσπάθειες για να γίνει σήμερα η ΓΣ, ωστόσο υπήρχε το ενδεχόμενο ο οποιοσδήποτε να κατέθετε ένσταση και να ακύρωνε τις αποφάσεις της. Η συνέλευση αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες και θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Α1: Δύο αγωνιστικές σε Ηρακλή

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του αθλητικού δικαστή στην ομάδα του Ηρακλή. Οι νεοφώτιστοι στην Α1 τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Πανελλήνιο, όταν είχε διαταχθεί η εκκένωση του γηπέδου λόγω επίθεσης στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Ο «Γηραιός» θα παίξει χωρίς κόσμο στους αγώνες με τον Ηλυσιακό για την τρίτη και Κολοσσό Ρόδου για την πέμπτη αγωνιστική της Α1.

Αναλυτικά η απόφαση:

Για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) δύο (2) αγωνιστικών και πρόστιμο 3.300,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γ.Σ. ΚΑΕ της 24-10-2010.

Τσάβι: «Θα υποφέρω στη Μαδρίτη»

Δύσκολο θα είναι το έργο του Τσάβι Ερνάντες στον αγώνα (29/11) της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. Ο Ισπανός μέσος δεν θα μπορέσει να κάνει ό,τι θέλει, «επειδή πρέπει οι συμπαίκτες μου να ανοίγουν χώρους. Πρέπει να δημιουργούν κενά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή κίνηση».

Στη συνέχεια, ο διεθνής άσος τόνισε: «Εξαρτώμαι από τους συμπαίκτες μου. Δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς εκείνους. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σπουδαίους παίκτες, αλλά εγώ θα υποφέρω εκεί».

Στη συνέχεια, ο αναφέρθηκε στα φαβορί του για τη «Χρυσή Μπάλα», για την οποία είναι φαβορί εκείνος και ο Ινιέστα: «Είναι ο ιδανικός παρτενέρ, ένα φαινόμενο. Πάντως, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο χωρίς αμφιβολία. Είναι ένας παίκτης που βγαίνει κάθε πενήντα χρόνια. Είναι ένα βήμα μπροστά από τον Ρονάλντο».

Βιεϊρίνια: «Έχουμε μεγάλο πείσμα»

Ο Πορτογάλος Βιεϊρίνια μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution για την χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Εργοτέλη αλλά και για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Βιγιαρεάλ. Αρχικά υπογράμμισε πως: «σίγουρα όσο περνούσε η ώρα αισθανόμασταν μεγαλύτερη πίεση όμως έχουμε μεγάλό πείσμα, το οποίο βγαίνει μέχρι το τέλος». Για την κούραση των παικτών του δικεφάλου είπε: «Δεν είναι μόνο τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι και το γεγονός ότι παίξαμε σε ένα πολύ δύσκολο τερέν στο παιχνίδι με τον Εορδαϊκό. Αυτό φέρνει μεγαλύτερη κούραση. Είναι φυσιολογικό».
Για το νέο ρόλο που έδειξε να έχει στην ομάδα και για την ασίστ στο πρώτο γκολ τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι αλλάξαμε λίγο τακτική το τελευταίο διάστημα. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω εκεί που βοηθάω την ομάδα. Από την στιγμή που βοηθάω την ομάδα νιώθω ικανοποιημένος. Και χθες που έβγαλα την ασίστ αισθάνθηκα πολύ ωραία. Δεν έχει σημασία το ποίος σκοράρει. Φυσικά είναι υπέροχο να πετυχαίνεις γκολ όμως το θέμα είναι να κερδίζουμε».
Για το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ είπε: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε στην Τούμπα και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στόχος είναι σίγουρα η πρόκριση. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα όμως θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα και προσπάθεια για να τα καταφέρουμε».

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ: Η απόφαση για τους Χορτατζήδες

Στη σημερινή γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ηρακλή, εστω και με 280 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη (εάν παραστούν όλα), η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή θα εμφανίσει την πρόταση της Βουλγαρικής εταιρίας για τους Χορτατζήδες. Σήμερα δεν θα παρθεί απόφαση για κατασκευή του έργου, αλλά για να εξουσιοδοτηθούν οι Βούλγαροι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κατασκευής σχεδίων, όψεων και κατόψεων. Αυτό σημαίνει ότι σε χρονικό διάστημα που θα οριοθετηθεί, θα επανέλθει η πρόταση σε νέα γενική συνέλευση και τότε θα κληθεί το σώμα της γενικής συνέλευσης να πάρει την απόφαση. Το διευκρινίζουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να είναι πλήρως ενημερωμένος ο κόσμος του Ηρακλή, αν και μόνο 280 μέλη είναι πάρα πολύ μικρό δείγμα για τον πιο ιστορικό σύλλογο της Ελλάδας.

Δεν βγήκε ντέρμπι στη φάση των "16"

Η κληρωτίδα δεν είχε κέφια τη Δευτέρα και δεν έβγαλε κάποιο μεγάλο ντέρμπι για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο κάτοχος Παναθηναϊκός έχει εύκολο έργο κόντρα στα Τρίκαλα, ενώ Ολυμπιακός (ή Ηλιούπολη) και ΑΕΚ θα δοκιμαστούν στις έδρες των Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα, αντίστοιχα.

Τα παιχνίδια είναι μονά και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου. Οι πιθανές ημερομηνίες για πραγματοποιηθούν οι αγώνες είναι 22/12 και 5/1.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός
Ηρακλής-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα
Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας
Ατρόμητος-Καβάλα
Λάρισα-ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός ή Ηλιούπολη

Το φυσά και δεν κρυώνει

Μπορεί να απομένουν μόνο δύο γκραν πρι για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, ωστόσο ο Μπέρνι Έκλεστοουν δεν μπορεί να δεχτεί ακόμη τις νεοεισερχόμενες ομάδες στο γκριντ.

Πριν τη έναρξη του πρωταθλήματος ο υπεύθυνος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, δήλωνε σίγουρος πως οι νέες ομάδες δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο, οι Virgin, Lotus και HRT τον διέψευσαν και όχι μόνο θα τρέξουν στον τελευταίο αγώνα, αλλά ήδη σχεδιάζουν τις κινήσεις του για την επόμενη σεζόν.

«Δεν κάνουν τίποτα για εμάς, είναι ντροπή. Πρέπει να ξεφορτωθούμε αυτούς τους «ανάπηρους»», τόνισε ο Έκλεστοουν, ενώ τόνισε πως οι πρόεδροι των ομάδων πρέπει να ρίξουν λεφτά.

FΙFΑ - Διαφθορά: σημειώσατε 2

Δωροδοκίες, χρηματισμοί, παράνομες εμπορικές πράξεις, διευκολύνσεις προς συγγενείς και ημετέρους συνθέτουν το παζλ της ανώτατης παγκόσμιας αρχής του ποδοσφαίρου που διαχειρίζεται μυθικά ποσά.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ χρόνια της σύστασής της, στις αρχές του περασμένου αιώνα (1904), η διεθνής ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (FΙFΑ) βρίσκεται στο επίκεντρο διαφόρων σκανδάλων.Τις πρώτες δεκαετίες,πριν ακόμη εισρεύσουν τα εκατομμύρια των χορηγών
και των τηλεοπτικών δικτύων,οι ατασθαλίες των μελών της πανίσχυρης οργάνωσης που έχει περισσότερα μέλη απ΄ ό,τι ο ΟΗΕ ήταν περισσότερο ηθικού περιεχομένου. Από το 1974 όμως και ως σήμερα τα πάντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κινούνται γύρω από το χρήμα.Δεν είναι τυχαίο άλλωστεότι, την εποχή που η παγκόσμια κοινωνία μαστίζεται από
την οικονομική κρίση,στο ποδόσφαιρο έχει στηθεί ένα γιγαντιαίο παζάρι όπου διακινούνται νομότυπα και παράτυπα εκατοντάδες εκατομμύρια.Αλλωστε το στοίχημα είναι τεράστιο και αφορά την ανάθεση όχι μιαςαλλά δύο διοργανώσεων τελικής φάσης Μουντιάλ (2018 και 2022)! Ανάμεσα στους μνηστήρες είναι πανίσχυρες και ανερχόμενες οικονομίες
όπως αυτές των ΗΠΑ,της Αγγλίας, της Ισπανίας,της Ολλανδίας,της Ρωσίας,της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας. Το πρόβλημα της FΙFΑ είναι ότι όπως και στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, έτσι και τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σκάνδαλα δωροδοκιών που αμαυρώνουν το προφίλ της.
Τις πρώτες καλοκαιρινές ημέρες του 1998, λίγο προτού παραδώσει τη σκυτάλη της προεδρίας της FΙFΑ στον Ελβετό  κ. Ζεπ Μπλάτερ, ο βραζιλιάνος παράγοντας κ. Ζοάο Χαβελάνζ ρωτήθηκε αν θεωρεί τον εαυτό του τον πιο ισχυρό άντρα του πλανήτη. Μολονότι η ερώτηση θα ταίριαζε σε κάποιον αρχηγό κράτους ο κ. Χαβελάνζ απάντησε: «Πήγα δύο φορές στη Ρωσία καλεσμένος του προέδρου Γέλτσιν, στην Ιταλία συναντήθηκα τρεις φορές με τον Πάπα, στη Σαουδική Αραβία με υποδέχεται προσωπικά ο βασιλιάς Φαχντ. Νομίζω ότι με σέβονται γιατί ξέρουν ότι εκείνοι έχουν τη δική τους δύναμη κι εγώ τη δική μου, που είναι το ποδόσφαιρο. Η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο».
Αυτή τη δύναμη θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα δύο μέλη της 24μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της FΙFΑ που στις 2 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να αναθέσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2018 και του 2022. Ο Νιγηριανός κ. Αμος Αντάμου και ο κ. Ρεϊνάλντ Τεμάρι από την Ταϊτή καταγράφηκαν από δημοσιογράφους των «Τimes» του Λονδίνου να ζητούν, για να δώσουν την ψήφο τους, ο μεν πρώτος 800.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει ένα προσωπικό του επιχειρηματικό σχέδιο και ο δεύτερος 2 εκατ. ευρώ για μια ποδοσφαιρική ακαδημία στη Νέα Ζηλανδία! Η FΙFΑ τιμώρησε με προσωρινή αποπομπή τους δύο παράγοντες. Ακολούθησε νέα αποκάλυψη της εφημερίδας. Ο 51χρονος πρώην γενικός γραμματέας της FΙFΑ κ. Μισέλ Ζεν Ρουφίνεν μιλώντας προς τους δημοσιογράφους της εκτίμησε ότι ήδη οι υποψηφιότητες της Ισπανίας/Πορτογαλίας (για το 2018) και του Κατάρ (για το 2022) έχουν συνασπιστεί και ήδη εξασφάλισαν από επτά ψήφους! Για το 2018 υποψήφιες είναι η Αγγλία, η Ρωσία και η συνυποψηφιότητα Ολλανδίας/Βελγίου, ενώ το 2022 διεκδικούν οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Ιαπωνία. Επιπλέον ο κ. Ρουφίνεν, ο οποίος δεν γνώριζε ότι καταγράφεται η συνομιλία του με τους δημοσιογράφους των «Τimes», είπε ότι θα μπορούσαν να είχαν δωροδοκηθεί τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής. Για το ένα απ΄ αυτά μάλιστα σημείωσε ότι «είναι ο μεγαλύτερος γκάνγκστερ που υπάρχει στη Γη», ενώ για έναν τέταρτο σημείωσε ότι «μερικές γυναίκες είναι αρκετές».
Το γεγονός ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια ωσότου ασχοληθούν ξανά με τόσο μεγάλες μπίζνες οι παράγοντες της FΙFΑ, μια και η ανάθεση του Μουντιάλ 2026 αναμένεται να γίνει μετά το 2018 και ως τότε οι περισσότεροι θα έχουν αποχωρήσει από τις θέσεις τους, μετατρέπει την εφετινή ψηφοφορία σε... τζακ ποτ για τους επιτηδείους που περίμεναν πώς και πώς για να βγάλουν σε πλειστηριασμό την ψήφο τους.    Πηγη Το Βημα


Ο Μουρίνιο ξεπέρασε τον Πελεγκρίνι!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει βαλθεί να ξεπεράσει σε χρόνο ρεκόρ τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός τείνει να καταστρέψει όλους τους αριθμούς του πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης μόλις σε δύο μήνες, αφού ο Χιλιανός δεν είχε ανάλογο ξεκίνημα την περσινή σεζόν.

Η ομάδα του Μουρίνιο είναι πρώτη στην Primera Division, πρώτη στον έβδομο όμιλο του Champions League και έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση του Copa Del Rey. Την αντίστοιχη περίοδο η ομάδα του Πελεγκρίνι ήταν δεύτερη στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεύτερη στους ομίλους του Champions League και είχε γνωρίσει τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Αλκοκρόν στο Κύπελλο Ισπανίας.

Επίσης, με τον «Special One» στον πάγκο, οι Μαδριλένοι παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα (με τον Πελεγκρίνι είχαν χάσει ένα ματς), έχουν μαζέψει περισσότερους βαθμούς (23 πόντοι έναντι 22) και έχουν σημειώσει περισσότερα τέρματα (25 γκολ έναντι 23). Μόνο τα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα είναι τα ίδια με την περσινή σεζόν, αφού και φέτος η εστία έχει παραβιαστεί πέντε φορές.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι «μέρένχες» είναι πρώτοι στον όμιλο του Champions League με εννιά βαθμούς, τρεις περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής σεζόν. Σημείο κλειδί θεωρείται η δυνατή άμυνα της ομάδας, η οποία πέρυσι είχε ηττηθεί (3-2) από τη Μίλαν και φέτος τη νίκησε (2-0).

Ο Μουρίνιο κατάφερε να βελτιώσει τους αριθμούς του Πελεγκρίνι μόλις σε 65 μέρες. Επίσης, ο Πορτογάλος δεν χρειάστηκε τις 100 μέρες που είχε ζητήσει ο Φάμπιο Καπέλο για τη διαμόρφωση της ομάδας. Εκείνο που δηλώνει ο 47χρονος τεχνικός είναι ότι η ομάδα είναι υπό κατασκευή, αλλά ποτέ δεν έχει ορίσει πότε θα αρχίσει να λειτουργεί όπως θέλει.

Τι έχει πετύχει ο Μουρίνιο σε σχέση με τον Πελεγκρίνι

1) Η ομάδα παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις
2) Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα
3) Βρίσκεται στην πρώτη θέση του Champions League
4) Έχει περισσότερους βαθμούς και στις δύο διοργανώσεις
5) Παραμένει ζωντανή στο Κύπελλο Ισπανίας
6) Έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στο Champions League
7) Έχει περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα
8) Η εστία του Κασίγιας παραμένει απαραβίαστη στο Champions League και το Κύπελλο.

Ζητούν την απόλυση Μαντσίνι

Την απομάκρυνση του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον πάγκο των «πολιτών» επιθυμούν να δουν μερικοί από τους παίκτες της Σίτι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.
Η ήττα από την Γουλβς (2-1), για τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ… έφερε κλυδωνισμούς στην ομάδα του Μάντσεστερ και ήδη σύμφωνα με τα όσα αναφέρει με σημερινό δημοσίευμα της η έκδοση της «Sun», ορισμένοι παίκτες επιζητούν την απόλυση του Ιταλού προπονητή.
«Κάποιοι ποδοσφαιριστές θέλουν να φύγει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Το ομαδικό πνεύμα δεν υπάρχει αφού δεν υπάρχει σεβασμός προς τον προπονητή. Κάποιοι θέλουν να δουν εκτός τον Μαντσίνι. Το στυλ του δεν αρέσει», αναφέρεται σχετικά στο δημοσίευμα.

Τα εισιτήρια με Λεβερκούζεν

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί τον τρόπο διάθεσης εισιτηρίων για το παιχνίδι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Γερμανία εξέδωσε η ΠΑΕ Αρης.«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα BAYER LEVERΚUZEN –ARIS F.C. που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4/11/2010.

Για τους φίλους της ομάδας που θα ταξιδέψουν μεμονωμένα στην Γερμανία, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα διαθέσει την Παρασκευή 29/10/2010 και ώρες 17:00 – 21:00 και Σάββατο 30/10 και ώρες 09:00 – 14:30 από το ARIS MOBILE, εισιτήρια για τις Θύρες G1 G2 G3 στην τιμή 17,5 ευρώ.

Για τους φίλους της ομάδας που θα ταξιδέψουν οργανωμένα στην Γερμανία μέσω των αεροπορικών εκδρομών σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό ΖΟΡΠΙΔΗΣ Α.Ε., η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα διαθέσει τις προσκλήσεις για την Θύρα F4 και τα εισιτήρια για τις Θύρες G1 G2 G3 στην τιμή των 17,5 ευρώ, την ημέρα της αναχώρησης των Εκδρομών στο Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Για τους φίλους της ομάδας που κατοικούν στο εξωτερικό η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα διαθέσει τα εισιτήρια την Τετάρτη 3/11/2010 και ώρες 17:00 – 20:00 και την Πέμπτη 4/11/2010 και ώρες 11:00 – 14:00, από το ξενοδοχείο Cologne Marriott Hotel, οδός • Johannisstrasse 76-80 • Cologne, North Rhine-Westphalia 50668 Germany.

Τα εισιτήρια αντιστοιχούν στις Θύρες G1 G2 G3 και κοστίζουν 17,5 ευρώ».

Ο Γκέκας αντίδοτο στην κρίση

Με κολακευτικά λόγια αναφέρεται στον Φάνη Γκέκα ο γερμανικός Τύπος τονίζοντας πως την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει κρίση, αυτός είναι Ελληνας που ξεχωρίζει! Όπως αναφέρει η έκδοση «Bild» ο Γκέκας σκοράρει κάθε 83 λεπτά! «Την ώρα που η Ελλάδα έχει χρέος που φτάνει τα 300 δις στο γερμανικό πρωτάθλημα έχουνε έναν πραγματικά καλό Έλληνα. Τον Θεοφάνη Γκέκα. Με εννιά γκολ αποτελεί το νούμερο «1» στον πίνακα των σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος. Μέσα σε τέσσερις μέρες, ο Γκέκας σκόραρε από δύο φορές, τη μία με το Αμβούργο για το κύπελλο και την άλλη με τη Ζανκτ Πάουλι στο πρωτάθλημα. Στατιστικά, σκοράρει κάθε 83 λεπτά».

Μπόγκναντ Μάρα,-"Δεν είχαμε καθόλου τύχη"

Η ατυχία στέρησε από τον Ηρακλή το "τρίποντο" σύμφωνα με τον Μπόγκναντ Μάρα, ενώ για τον Τάσο Κατσαμπή δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες του Γηραιού.Ο Ηρακλής καμαρώνει για την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ωστόσο για άλλο ένα παιχνίδι η επίθεση του δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει τη νίκη. Η ατυχία έπαιξε καθοριστικό ρόλο σύμφωνα με τον Μπόγκναντ Μάρα:
«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί με τους αντιπάλους μας να ήρθαν για να παίξουνε άμυνα. Αν και κάναμε ευκαιρίες δεν είχαμε όμως καθόλου τύχη με την μπάλα να μην μπήκε μέσα», σχολίασε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου το απόγευμα της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Ο Ρουμάνος μέσος του Ηρακλή πάντως στάθηκε και στις διαιτητικές αποφάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει στα τελευταία ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο κάθε φορά που ακουμπούσα την μπάλα μου έκαναν φάουλ.

Κίτρινες κάρτες όμως δεν βγήκαν και γινόταν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο αυτό και δεν μπορώ να το καταλάβω. Κάτι που με επηρέασε και ψυχολογικά και ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να είναι όλα καλύτερα», ενώ δεν ξέχασε και τους απόντες.

«Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός μας εξαιτίας και της κόπωσης από το ταξίδι που κάναμε για το Κύπελλο. Μας λείπανε κάποιοι παίκτες όπως ο Σολτάνι, ο Σίσιτς, ο Κομπαγιάσι που είναι πολύτιμοι για την ομάδα. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε και κοιτάμε τώρα την Ξάνθη».

Κι όσο για τον Τάσο Κατσαμπή; Ο αρχηγός του Ηρακλή δήλωσε: «Σίγουρα γκρίνια θα υπάρχει γιατί ενώ είμαστε καλή ομάδα δεν μπορούμε, ειδικά στην έδρα μας να πάρουμε την νίκη. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα όπου παίξαμε καλό ποδόσφαιρο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί.


Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη τελικά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε απουσίες αλλά και ο Βόλος είχε απουσίες και δεν είναι δικαιολογία αυτό. Πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη κάποια πράγματα, έχουμε έρθει σε πολύ καλό επίπεδο, έχουμε φτιάξει όλη την αμυντική μας λειτουργία από μπροστά ως τον τερματοφύλακα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε το μπροστά για να μπουν τα γκολ και να έρθουν και οι πόντοι».

Κι όσο για το εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια τόνισε: «Θα πάμε να παίξουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια για να πάρουμε την νίκη χωρίς να θέλω να πω ότι είναι μονόδρομος. Θέλουμε ωστόσο να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να μπορέσουμε να ανέβουμε όσο πιο ψηλά στην βαθμολογία».

Αρχίζει η προετοιμασία για Μπάγερ. Ξεπέρασαν τις εφτά χιλ. τα μέλη τής Λέσχης

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει η προετοιμασία των παικτών τού Άρη ενόψει τής αναμέτρησης με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο 'BayArena', την προσεχή Πέμπτη (20.00).
Οι 'κίτρινοι', άλλωστε, αναμένεται να έχουν αρκετούς οπαδούς στο πλευρό τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεδομένου ότι έχουν εξασφαλίσει 1.300 εισιτήρια για τις ανάγκες τής ομάδας τους. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν περισσότεροι από δύο χιλ. φίλοι τού συλλόγου στο γήπεδο.

Ξεπέρασε τις εφτά χιλ. μέλη η Λέσχη

Περισσότερα από εφτά χιλ. μέλη αριθμεί, πλέον, η Λέσχη Φίλων Άρη, όπως αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το 'Goal'. Μόνο τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 700.

Πριμ από Θεοδωρίδη για τη νίκη με Καβάλα

Το ύψος τού πριμ που θα δώσει στους παίκτες για τη νίκη τους επί της Καβάλας, χθες στις Σέρρες, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα τού Πανσερραϊκού ο Πέτρος Θεοδωρίδης.
Ο ισχυρός άνδρας τού συλλόγου είδε ικανοποιημένος την ομάδα του να παίρνει τους τρεις βαθμούς τής νίκης επί των 'αργοναυτών' και 'ξεκολλάει' από την τελευταία θέση τής βαθμολογίας, με τις πληροφορίες από ανθρώπους κοντά στην ομάδα να αναφέρουν ότι το ποσό θα φτάνει στις 40 χιλ. ευρώ.

«Και ο Μουρίνιο να έρθει, ρε παιδιά, τι να κάνει;»

Η Ξάνθη ήταν η μεγάλη χαμένη της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα καθώς η νέα ήττα (η τέταρτη στο σύνολο) την οδήγησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στον υποβιβασμό.
Στους ακρίτες υπάρχει έντονος προβληματισμός και ο Χρήστος Πανόπουλος εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να «αναστήσει» την ομάδα του. Όμως, φαίνεται πως ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου δεν θα προχωρήσει και πάλι σε αλλαγή προπονητή…

Η καρέκλα του Γιώργου Παράσχου δεν «τρίζει», τουλάχιστον όχι ακόμη… Ενδεικτική είναι και η ατάκα που ακούστηκε στα αποδυτήρια της Ξάνθης μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λάρισα (3-0) στο Αλκαζάρ. «Και ο Μουρίνιο να έρθει, ρε παιδιά, τι να κάνει;», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Φωτο Ημερας

Στο Καυτανζόγλειο δεν μπήκαν γκολ, αλλά το... θέαμα ήταν καλό!



Υψηλή βαθμολογία και συγχαρητήρια σε Κάκο

Αψεγάδιαστη ήταν σύμφωνα με τον Κύρο Βασάρα η διαιτησία του Τάσου Κάκου στο σαββατιάτικο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο διευθυντής ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας, ο οποίος εκτέλεσε χρέη παρατηρητή στο ΟΑΚΑ, συνεχάρη τον Κερκυραίο ρέφερι και τους βοηθούς του για το γεγονός πως έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, αποφεύγοντας τα λάθη σε ένα είναι η αλήθεια υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι που είχε μάλιστα αρκετές δύσκολες φάσεις.
Σύμφωνα με τον Κύρο Βασάρα, ο Κάκος έπραξε ορθά καταλογίζοντας πέναλτι και αποβάλλοντας τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για το μαρκάρισμα του πάνω στον Τζιμπρίλ Σισέ. Παράλληλα σημείωσε πως σωστή ήταν και η απόφαση, μετά από υπόδειξη του α' βοηθού Ακρίβου, να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι πριν από το πέναλτι, αφού ο Γάλλος φορ του "τριφυλλιού" δεν ακούμπησε την μπάλα προτού αυτή φτάσει στον Λουίς Γκαρσία. Εξάλλου, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στο αν υπήρχε παράβαση στη φάση του Σπυρόπουλου με τον Φουστέρ, για την οποία οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν εντόνως.
Ο Βασάρας δεν έχει ακόμη συντάξει την έκθεσή του, επηρεασμένος ακόμη από την επίθεση μετά από ενέδρα που δέχθηκε το Σάββατο. Ο βαθμός πάντως που θα βάλει στον Κάκο αναμένεται να είναι μεγαλύτερος του 8, ήτοι σχεδόν άριστα.

Ανοίγει η αύξηση μ.κ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το θέμα του Άραβα…

Σήμερα γίνεται η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου και θα αποφασιστεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με τις γνωστές διαδικασίες και απόντος του προέδρου Θόδωρου Ζαγοράκη, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Φαρλαλής.
Είναι τυπική η διαδικασία και αυτό που μετράει περισσότερο είναι τι θα κάνει ο Άραβας Φάις του ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας.
Σήμερα αποκλείεται να γίνει κάποια κατάθεση χρημάτων, αλλά από αύριο το πρωί όταν και θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο πατέρας του 37χρονου επιχειρηματία, όλα θα ξεκαθαρίσουν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Φάις θα τελειώσει το θέμα της αγοράς των 33.000 στρεμμάτων από τη Χαλκιδική και θα καταθέσει 6 εκ. ευρώ για αγορά μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συμπαράσταση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Βασσάρα

Ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε αργά χτες το βράδυ ο Κύρος Βασσάρας και τον εγκωμιάζει για το έργο του και την αξία του, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Κύρου Βασσάρα, μετά τη λήξη του Σαββατιάτικου ντέρμπι. Ο Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, όχι μόνο έχει εκφραστεί εγκωμιαστικά για την αξία και το κύρος του κ. Βασσάρα, αλλά έχει προτείνει επίσημα την ενεργοποίησή του στα θέματα της προβληματικής Ελληνικής διαιτησίας.

Ο Κύρος Βασσάρας δεν είναι απλά η κορυφαία προσωπικότητα στον Ελλαδικό διαιτητικό χώρο, αλλά και ο μόνος που μετέχει ενεργά στα αρμόδια όργανα της UEFA.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι έφτασε η ώρα να αλλάξουν πολλά στον χώρο της διαιτησίας και ο Κύρος Βασσάρας μόνο θετικά έχει να προσφέρει σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό προφανώς ενοχλεί κάποιους. Να ξέρουν όμως ότι ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν».

Eπίθεση στον πρόεδρο και το πούλμαν της ΑΕΚ!

Φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, και συμπλοκή οπαδών του Πανιωνίου με ποδοσφαιριστές της Ένωσης την ώρα που επιβιβαζόντουσαν στο πούλμαν, ακολούθησαν μετά τη νίκη των «κυανέρυθρων». Με τη λήξη του αγώνα του Πανιωνίου με την ΑΕΚ, που βρήκε νικητές τους «κυθανέρυθρους», οπαδοί των νικητών κατευθύνθηκαν στο μπουθ, όπου παρακολουθούσε την αναμέτρηση ο πρόεδρος της ΑΕΚ μαζί με άλλα μέλη της διοίκησης, και εξαπέλυσαν φραστική επίθεση χωρίς ωστόσο το θέμα να πάρει διαστάσεις.

Πάντως, τα πράγματα ξέφυγαν προς στιγμή από τον έλεγχο την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επιβιβαζόντουσαν στο πούλμαν της αποστολής. Οι οπαδοί του Πανιωνίου ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, όταν εξαπέλυσαν επίθεση στους παίκτες της Ενωσης, με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές να κατεβαίνουν από το πούλμαν και να έρχονται στα χέρια με τους «κυανέρυθρους». Ακολούθησε η επέμβαση της Αστυνομίας, ενώ ένταση υπήρξε και με τον Τζιμπούρ, όταν ο Αλγερινός επιθετικός είχε επεισόδιο με ένστολο. Οι αστυνομικοί θέλησαν να τον οδηγήσουν στο τμήμα, αλλά τελικά ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε μαζί με την αποστολή, όταν ηρέμησαν τα πνεύματα. Τα όσα συνέβησαν πάντως προκάλεσαν την οργή του Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος τόνισε στον επικεφαλής της Αστυνομίας: «δεν είστε ικανοί να προστατέψτε ούτε μία αποστολή ποδοσφαιρικής ομάδας»

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 2,5 ώρες με το τρένο!

Ένα βήμα μπροστά  σε σχέση με όλους τους άλλους μνηστήρες για συνεργασία με τον ΟΣΕ βρίσκονται οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι, όπως επιβεβαιώνουν οι επαφές των τελευταίων ημερών μεταξύ του υπουργού υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα και του Γάλλου ομολόγου του Ντομινίκ Μπιζερό στο Παρίσι.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα, έδωσαν νέα πνοή στις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών και ο Έλληνας υπουργός πήρε μια γεύση από τις ταχύτητες των Γάλλων επιβιβαζόμενος σε ένα TGV (τραίνο υψηλής ταχύτητας) που έτρεχε με 330 χλμ. την ώρα!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στις επαφές αυτές μπορεί να μην μπήκε συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, όμως οι Γάλλοι εμφανίζονται να ενδιαφέρονται σοβαρά για τον ΟΣΕ, γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο εξυγίανσης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή και φλερτάρουν ανοικτά με την ιδέα, η χώρα μας να αποτελέσει πύλη εισόδου τους για τα Βαλκάνια και την Κωνσταντινούπολη.
Είναι πλέον σαφές ότι οι Γάλλοι δεν ενδιαφέρονται για την απόκτηση της μισής ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης αλλά για την ανάπτυξη στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών με αμοιβαία οφέλη. Πώς θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε πράξη αυτή η συνεργασία;

Πηγές στον ελληνικό σιδηρόδρομο δεν αποκλείουν την  σύσταση κοινής εταιρείας η οποία  θα εκμεταλλευτεί τις διεθνείς γραμμές  από την Θεσσαλονίκη προς τα Βαλκάνια και την Κωνσταντινούπολη, θυμίζοντας ότι ούτε οι Γάλλοι διαθέτουν υγιή λειτουργία στον τομέα του σιδηροδρόμου. 

Η γαλλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εταιρεία λειτουργίας) εμφανίζει έλλειμμα 8 δισ. ευρώ ενώ ο γαλλικός ΟΣΕ (SNCF) 25 δισ. ευρώ έναντι 10 δισ. ευρώ που είναι του δικού μας! Με τη διαφορά όμως ότι στο α΄ εννιάμηνο του 2010 ο όμιλος SNCF είχε έσοδα 22,7 δισ. ευρώ, διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία και τροχαίο υλικό ασυναγώνιστης τεχνολογίας.

Με  μια καλύτερη γραμμή ...θαύματα!

«Οι Γάλλοι έχουν  πολύ καλή τεχνολογία στα τραίνα και  αν βελτιωθεί λίγο η γραμμή τότε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνεται σε 2,5 ώρες» υποστηρίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του σιδηροδρόμου και προσθέτει ότι «με τέτοιες ταχύτητες θα αλλάξει ο χάρτης του ΟΣΕ στον τομέα των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών και η Θεσσαλονίκη μπορεί να μετεξελιχθεί σε κέντρο για τα Βαλκάνια όπως είναι ο στόχος μας».

Υπολογίζεται  ότι ένα σύγχρονο τραίνο γρήγορων δρομολογίων έχει κόστος περίπου 25 εκ. ευρώ ποσό όμως εντελώς απαγορευτικό για τον εγχώριο κρατικό σιδηρόδρομο, που όμως του προσφέρεται στο πιάτο εάν συμμαχήσει με τα Γαλλικά τραίνα. 

Τον κύριο λόγο στις επαφές  μεταξύ των δύο χωρών θα έχουν τα δύο συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και όλα δείχνουν ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι το πιο καθοριστικό  καθώς έως τότε οι Γάλλοι θα έχουν αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση για να αποτυπώσουν την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο και να παρακολουθήσουν την πορεία του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων. 

Τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν είναι το προσωπικό, οι εργασιακοί κανονισμοί, τα δρομολόγια, οι επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, η κατάσταση του τροχαίου υλικού, η σύνδεση του ΟΣΕ με τα λιμάνια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί κ.α.

«Ό,τι δεν έχει δουλευθεί…»

Η ήττα από τον Πανιώνιο ενόχλησε αρκετούς στην ΑΕΚ! Αυτό, όμως, που φαίνεται να προβληματίζει περισσότερο τον Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι η εμφάνιση αλλά τα προβλήματα τραυματισμών ενόψει του αγώνα με την Άντερλεχτ και της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Europa League ο Ισπανός τεχνικός έχει να αγωνιά για δύο σημαντικούς παίκτες. Ο Δέλλας και ο Ντιοπ τραυματίστηκαν χθες στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη για την αναμέτρησης της Πέμπτης.
Ο Τραϊανός Δέλλας έχει υποστεί κάκωση στον δεξιό προσαγωγό και ο Πάπα-Μπούμπα Ντιόπ κάκωση στον αριστερό δικέφαλο. Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης θα διαπιστώσει σήμερα εάν είναι σε θέση οι δύο παίκτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Οι νέοι τραυματισμοί αποτέλεσαν σημείο που έθιξε και ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου.

«Ό,τι δεν έχει δουλευθεί, δεν μπορεί να δουλευθεί τώρα. Όταν είχαμε φτάσει να έχουμε επτά τραυματίες, αυτό αναγκάζει άλλους επτά να παίζουν συνέχεια. Προσπαθώντας να δώσεις κάποια λύση, αναγκάζεις κάποιους άλλους να φθαρούν και αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Για να ανανεώσουμε τα χαφ, μπήκε σήμερα ο Ντιόπ και έπαθε υποτροπή. Για να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία, θα πρέπει να ζητάμε πολλά απ' όλους. Αν δεν έχεις ένα μεγάλο ρόστερ, με πολλούς παίκτες, πάντα κινδυνεύεις να έχεις απώλειες», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος έφερε σαν παράδειγμα και την περίπτωση του Γκερέιρο.

«Ο Γκερέιρο είναι ένας παίκτης που ανακαλύφθηκε τώρα. Δεν είχε κάνει σωστή προετοιμασία, δεν αγωνιζόταν σωστά και από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει παίξει στα τρία», σχολίασε.

ΛΑΡΙΣΑ: Τρία προβλήματα ενόψει Άρη

Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη (3-0) της Λάρισας επί της Skoda Ξάνθης, αφού τρεις παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και είναι αμφίβολοι για τον αγώνα με τον Αρη.

Συγκεκριμένα, ο Βενετίδης θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις και αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για θλάση, θα μείνει δεκαπέντε μέρες εκτός. Από την πλευρά τους, ο Αμπου Χατζίρα έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς και ο Βελάσκο υπέστη τράβηγμα. Επίσης, ο Νταμπίζας συμπλήρωσε κάρτες, αλλά με τόσα προβλήματα στην άμυνα δύσκολα θα δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο κυριακάτικο παιχνίδι.

Εν τω μεταξύ, η προθεσμία για την κατάθεση ψήφων για την ονομασία του νέου γηπέδου της ομάδας λήγει μεθαύριο και την Πέμπτη η ΠΑΕ θα ανακοινώσει ποιο από τα έξι που προτάθηκαν συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει γνωστό αν το test event για την ετοιμότητα του γηπέδου θα διεξαχθεί στις 23 (το πιθανότερο) ή στις 30 Νοεμβρίου και αν θα πρόκειται για φιλικό επίδειξης ή συναυλία.

«Τελευταία ευκαιρία»

Σαν την τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να ελπίζει για κάτι καλύτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν ο Σεντρίκ Καντέ κατά την αναχώρηση της αποστολής. «Αυτό το ματς αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία στο θεσμό», τόνισε ο Γάλλος αμυντικός του τριφυλλιού, ο οποίος έκανε λόγο για κερδισμένη αυτοπεποίθηση μετά από την νίκη επί του Ολυμπιακού.

«Η νίκη επί του Ολυμπιακού μας δίνει αυτοπεποίθηση, είναι ότι καλύτερο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ώστε να πάμε στο Καζάν για το θετικό αποτέλεσμα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική διοργάνωση και αυτό το ματς αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία στον θεσμό», τόνισε ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός.

«Πρέπει κόντρα στην Ρούμπιν να τα δώσουμε όλα και να νικήσουμε οπωσδήποτε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Μετά ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, που θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα και να πάμε μετά στην Κοπεγχάγη να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση», κατέληξε.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Ρωσία αποτελούν οι: Τζόρβας, Καρνέζης, Φερνάντες, Σαριέγκι, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Πλεσί, Λουίς Γκαρσία, Γκοβού, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σισέ και Μαυρίας.

Πρόγνωση καιρού Δευτέρας, 1 Νοεμβρίου 2010

Με το … δεξί ο Νοέμβρης! Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη συμπρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα

Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα δυτικά η μέγιστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις στα Εφτάνησα, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, όμως, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος καιρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 Μποφόρ στο Ιόνιο.

Πρόγνωση καιρού Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2010

Χαλάει λιγάκι! Σποραδικές βροχές στα Δυτικά και πιθανώς στο Ιόνιο καταιγίδες. Λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Ιμπαγάσα: «Είμαστε καλύτεροι και θα το πάρουμε»!

Το φετινό πρωτάθλημα θα το κατακτήσει ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». «Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε εμείς γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός μέσος. «Ένα ατυχές αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαλάσει την καλή εικόνα που έχουμε δείξει ως τώρα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Μπήκαμε δυνατά, πήραμε τον έλεγχο και κάναμε το παιχνίδι μας. Στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Επιβάλλαμε το ρυθμό μας και ήμασταν τα αφεντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια αγωνιστική καθίζηση. Κάναμε λάθη τα οποία τα πληρώσαμε. Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία».

Για την μάχη του τίτλου: «Είμαστε στενοχωρημένοι γιατί θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη για να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας. Τους απογοητεύσαμε όμως να ξέρουν ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε εμείς. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε εμείς γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ένα ατυχές αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαλάσει την καλή εικόνα που έχουμε δείξει ως τώρα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερη μπάλα και με μεγαλύτερη διάρκεια».

Για τον αγώνα κυπέλλου με την Ηλιούπολη και το νέο σερί νικών: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα νέο σερί νικών όπως ακριβώς μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή. Από εμάς εξαρτάται. Αν παίζουμε όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να μας κοντράρει. Αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο θα έχουμε πρόβλημα».

Για την απόδοσή του στο πρώτο του «κλάσικο»: «Έπαιξα καλά αλλά τι να το κάνεις αφού χάσαμε. Δεν έχω πιάσει ακόμα το μάξιμουμ της απόδοσής μου».