Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο Μουρίνιο ξεπέρασε τον Πελεγκρίνι!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει βαλθεί να ξεπεράσει σε χρόνο ρεκόρ τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός τείνει να καταστρέψει όλους τους αριθμούς του πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης μόλις σε δύο μήνες, αφού ο Χιλιανός δεν είχε ανάλογο ξεκίνημα την περσινή σεζόν.

Η ομάδα του Μουρίνιο είναι πρώτη στην Primera Division, πρώτη στον έβδομο όμιλο του Champions League και έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση του Copa Del Rey. Την αντίστοιχη περίοδο η ομάδα του Πελεγκρίνι ήταν δεύτερη στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεύτερη στους ομίλους του Champions League και είχε γνωρίσει τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Αλκοκρόν στο Κύπελλο Ισπανίας.

Επίσης, με τον «Special One» στον πάγκο, οι Μαδριλένοι παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα (με τον Πελεγκρίνι είχαν χάσει ένα ματς), έχουν μαζέψει περισσότερους βαθμούς (23 πόντοι έναντι 22) και έχουν σημειώσει περισσότερα τέρματα (25 γκολ έναντι 23). Μόνο τα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα είναι τα ίδια με την περσινή σεζόν, αφού και φέτος η εστία έχει παραβιαστεί πέντε φορές.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι «μέρένχες» είναι πρώτοι στον όμιλο του Champions League με εννιά βαθμούς, τρεις περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής σεζόν. Σημείο κλειδί θεωρείται η δυνατή άμυνα της ομάδας, η οποία πέρυσι είχε ηττηθεί (3-2) από τη Μίλαν και φέτος τη νίκησε (2-0).

Ο Μουρίνιο κατάφερε να βελτιώσει τους αριθμούς του Πελεγκρίνι μόλις σε 65 μέρες. Επίσης, ο Πορτογάλος δεν χρειάστηκε τις 100 μέρες που είχε ζητήσει ο Φάμπιο Καπέλο για τη διαμόρφωση της ομάδας. Εκείνο που δηλώνει ο 47χρονος τεχνικός είναι ότι η ομάδα είναι υπό κατασκευή, αλλά ποτέ δεν έχει ορίσει πότε θα αρχίσει να λειτουργεί όπως θέλει.

Τι έχει πετύχει ο Μουρίνιο σε σχέση με τον Πελεγκρίνι

1) Η ομάδα παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις
2) Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα
3) Βρίσκεται στην πρώτη θέση του Champions League
4) Έχει περισσότερους βαθμούς και στις δύο διοργανώσεις
5) Παραμένει ζωντανή στο Κύπελλο Ισπανίας
6) Έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στο Champions League
7) Έχει περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα
8) Η εστία του Κασίγιας παραμένει απαραβίαστη στο Champions League και το Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: