Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Γουέμπ: Μεγάλη τιμή ο τελικός

Ο Χάουαρντ Γουέμπ θα διευθύνει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολλανδία και Ισπανία, το βράδυ (21:30) της Κυριακής.Ο Άγγλος διαιτητής δεν έκρυψε τη χαρά του για τη συγκεκριμένη διάκριση στη καριέρα του, έκανε λόγο για μεγάλη τιμή και δήλωσε έτοιμος να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες.
«Είμαστε χαρούμενοι που μας επέλεξαν για το παιχνίδι, είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν διαιτητή. Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, όπως και την FIFA στο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε Γουέμπ, για να προσθέσει:
«Θα είμαστε περήφανοι αν καταφέρουμε να δείξουμε την ποιότητα των επίσημων αγγλικών αγώνων εντός του αγωνιστικού χώρου την Κυριακή το βράδυ. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο. Κατανοούμε τη σημασία του αγώνα και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Βοηθοί του Γουέμπ θα είναι οι συμπατριώτες του Ντάρεν Καν και Μίκαελ Μουλάρκι.
«Όταν μας το είπαν, ήταν μία απίστευτη στιγμή. Όταν το 2006 παρακολουθούσα από το σπίτι μου το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είχα σκεφτεί ότι το 2010 θα ήμουν στον τελικό», σχολίασε ο Καν, ενώ ο Μουλάρκι, τόνισε: «Δεν μας είχαν επιλέξει για τη φάση των 8 ή τα ημιτελικά και αυτό μας παραξένεψε».

Κίτρινος και με τη βούλα ο Χουάνμα

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Χουάνμα στον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να επισημοποιούν τη συμφωνία τους με τον Ισπανό γκολκίπερ.Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Juan Manuel Barrero (Juanma) για ένα χρόνο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει γεννηθεί στις 27 -6-1980. Έχει ύψος 1.84 και είναι 75 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μerida το 1999. Για δύο χρόνια ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, αλλά την τρίτη χρονιά πήρε φανέλα βασικού έχοντας 34 συμμετοχές. Μεταγράφηκε στην Atletico Madrid την σεζόν 2002-03 όπου είχε 16 συμμετοχές στην δεύτερη ομάδα και δύο στην πρώτη. Την επόμενη χρονιά αγωνιστηκε σε 10 αγώνες με την φανέλα της Ατλέτικο. Την σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε για 25 αγώνες με την φανέλα της Numancia. Την σεζόν 2005-05 ξεκίνησε στην ίδια ομάδα (5 συμμετοχές), αλλά συνέχισε στην Merida (18 αγώνες) Τα δύο επόμενα χρόνια με την Universidad LP αγωνίστηκε σε 20 αγώνες. Πέρασε από την Atletico Ciudad την σεζόν 2008-09 και πέρσι ήταν βασικός με την Alcorcon (32 αγώνες) Πλήρες όνομα: Juan Manuel Barrero (Juanma) Ημ. Γέννησης: 27-06-1980 Ύψος: 1.84 Βάρος 75κ. Θέση: Τερματοφύλακας Χώρα: Ισπανία»
Ενθουσιασμένος με Κούπερ

Στις πρώτες του δηλώσεις ο 30χρονος τερματοφύλακας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νέα του ομάδα και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Συγκεκριμένα, είπε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον Άρη. Στην Ισπανία ο Άρης έχει πολύ καλό όνομα και δεν δίστασα στιγμή όταν μου έγινε η πρόταση. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της παρουσίας σε μία ομάδα που προπονητής είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα».

Αργυρό μετάλλιο η Αλεξάνδρα Τσιάβου

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέκτησε σήμερα το αργυρό μετάλλιο στη φετινή σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη Λουκέρνη, ενώ και ο Δημήτρης Μούγιος έφτασε πολύ κοντά στο βάθρο. Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια κατέκτησε την 2η θέση στο σκιφ ελαφρών βαρών και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον τελευταίο αγώνα του θεσμού φέτος.

Η Ελληνίδα κωπηλάτρια ήταν στην πρώτη θέση μέχρι και τα 1500μ. αλλά στην συνέχεια η Γερμανίδα Ντράγκερ πέρασε μπροστά και έφτασε πρώτη στη γραμμή του τερματισμό. Να τονίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο η Αλεξάδρα Τσιάβου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα κατά τον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είχε γίνει στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Στον αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Δημήτρης Μούγιος άγγιξε το βάθρο. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την 4η θέση στον μεγάλο τελικό.

5η θέση στη συγχρονισμένη κολύμβηση

Στην 5η θέση τερμάτισε η Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων, που διεξάγεται στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Οι Μαρία-Έλλη-Λέλα Αλζιγκούλη-Κομινέα, Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου, Ευαγγελία Γιαλιδή, Ευαγγελία Κουτίδη, Ελένη Παπανδρέου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Δέσποινα Τζώρτσου συγκέντρωσαν 86.400 βαθμούς και κατέκτησαν την πέμπτη θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ρωσία με 92.300 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση η Ουκρανία με 90.500 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν στην Τρίτη θέση η Ισπανία (88.600) και στην τέταρτη η Ιταλία (87.800).

Xτυπάει Μεντί o ΠΑΟΚ

Η απόκτηση δεξιού μπακ πρώτης γραμμής αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ και το όνομα του Μπερνάρ Μεντί έχει έλθει ήδη στο προσκήνιο.

Ελεύθερος και ωραίος


Ο 28χρονος Γάλλος διεθνής έχει μείνει ελεύθερος από τη Χαλ και ο Μάριο Μπερέτα θα ήθελε να τον δει να γίνεται κάτοικος Τούμπας. Θετικότατη άποψη για τον Μεντί έχουν σχηματίσει επίσης τόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης όσο και ο Ζήσης Βρύζας, η περίπτωση απόκτησής του ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι.

Ο έμπειρος μπακ έχει θητεύσει στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μπόλτον, το κασέ του είναι ακριβό για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, πάντως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο Μεντί να υπογράψει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Την ίδια στιγμή, η πλευρά του παίκτη έχει αρκετές προτάσεις τόσο από την Αγγλία όσο και από γαλλικές ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν σκληρές διαπραγματεύσεις ώστε να επέλθει συμφωνία και ο παίκτης να προτιμήσει τον ΠΑΟΚ.

Άλλη μία ήττα για την Εθνική

Δεν τα κατάφερε για ακόμη μία φορά η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών, χάνοντας με 3-1 σετ από την Τουρκία στην Άγκυρα, στο πρώτο ματς για την 5η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Λιγκ.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε καλά κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-21, στη συνέχεια ωστόσο οι παίκτριες του Τζιοβάνι Καπράρα δεν είχαν ανάλογη συνέχεια με αποτέλεσμα η Τουρκία να φτάσει άνετα στην τελική επικράτηση.

Τα σετ: 21-25, 25-12, 25-17, 25-17

Αλόνσο: Να εκμεταλλευτώ την 3η θέση

Ο Φερνάντο Αλόνσο ελπίζει ότι θα καταφέρει να μετατρέψει το υψηλό του πλασάρισμα στις κατατακτήριες δοκιμές στο Σίλβερστοουν, σε ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα της Κυριακής (11/7, 15:00GR).

Ο ισπανός της Ferrari θα ξεκινήσει από την 3η θέση του grid πίσω από τις Red Bull των Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Ουέμπερ.

"Νομίζω ότι έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιο στην Βαλένθια", είπε. "Και στον Καναδά πήγαμε καλά, άρα συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο όλο και περισσότερο.

"Τώρα αισθανόμαστε πολύ πιο άνετα. Στον Καναδά και την Βαλένθια κάναμε δυνατές εμφανίσεις, αλλά δεν πήραμε τους βαθμούς που θα θέλαμε, αλλά εδώ είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας και να πάρουμε τους βαθμούς που δεν πήραμε στις δύο προηγούμενες κούρσες".

Ο Αλόνσο παραδέχτηκε πάντως ότι θα είναι πολύ δύσκολο να απειλήσει τις Red Bull για τη νίκη στην βρετανική πίστα.

"Στον Καναδά και την Βαλένθια που η πίστες δεν ταίριαζαν στα μονοθέσια της Red Bull, είχαμε την ευκαιρία να παλέψουμε μαζί τους", πρόσθεσε.

"Εδώ με τις στροφές υψηλής ταχύτητας ξέραμε ότι η Red Bull θα ήταν η πιο δυνατή και το φαβορί. Και γνωρίζαμε ότι εμείς θα δίναμε σκληρή μάχη με τις Renault, McLaren και Mercedes. Αν κοιτάξει κανείς τους χρόνους των κατατακτήριων, οι McLaren είναι κοντά μας, όπως και η Renault και ο Ρόσμπεργκ".

«Ο Σουάρες είναι απατεώνας»

Η Γκάνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να γίνει η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που θα έφτανε στα ημιτελικά, με τον Ράγεβατς να αποκαλεί απατεώνα τον Ουρουγουανό Σουάρες! Ο Σέρβος τεχνικός της Γκάνας αναφέρθηκε στην φάση του τελευταίου λεπτού της παράτασης, όταν και ο νεαρός φορ έκανε χέρι πάνω στην γραμμή, αποτρέποντας το γκολ που θα έδινε στους Αφρικάνους την πρόκριση. Η Γκάνα κέρδισε πέναλτι, ο Γκίαν ωστόσο το έχασε, για να έρθει μετά ο αποκλεισμός στην...ρώσικη ρουλέτα!

«Κάποιοι λένε ότι ο Σουάρες είναι ήρωας και τώρα κυκλοφορεί περήφανος. Συνέλθετε! Δεν είναι ήρωας, είναι ένας κοινός απατεώνας. Για ποιο χέρι του Θεού μιλάτε; Αυτό ήταν το χέρι του διαβόλου», ήταν η δήλωση του... οργισμένου Ράγεβατς σε ΜΜΕ της Βουλγαρίας.

Παράλληλα, με αφορμή την φάση αυτή, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός:

«Η FIFA θα πρέπει να αλλάξει αυτόν τον κανονισμό έπειτα από αυτό το λάθος που έγινε. Οι διαιτητές θα έπρεπε να μετρούν το γκολ και όχι να δίνουν πέναλτι όταν ένας αμυνόμενος σταματά την μπάλα στο χέρι όπως έκανε αυτός. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει ως τον τελικό και να είμαστε η μεγάλη έκπληξη, ακόμα και να γίνουμε η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που θα κέρδιζε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά όλα τελείωσαν μετά το πέναλτι του Γκίαν. Χάσαμε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να κερδίσουμε, αυτό πόνεσε πολύ».

Χάνει τον μικρό τελικό ο Ποντόλσκι

Χωρίς τον Λούκας Ποντόλσκι θα παραταχθεί η Εθνική Γερμανίας στον βραδινό μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Ουρουγουάη.Σύμφωνα με την Bild, ο επιθετικός της Κολωνίας έχει ανεβάσει πυρετό και του συστάθηκε να παραμείνει στο κρεβάτι του. Την θέση του στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Τόνι Κρόος της Μπάγερν.

Η «νασιοναλμάνσαφτ» αναμένεται να έχει ακόμα μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Μαρσέλ Γιάνσεν θα αντικαταστήσει τον Ζερόμ Μπόατενγκ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

«Ύποπτα» στο Μουντιάλ;

ΤΟ «BBC» ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ «ΣΤΗΜΕΝΑ». ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.-Η εθνική ομάδα της Νιγηρίας βρίσκεται στο «στόχαστρο» της ΦΙΦΑ με την υποψία «στημένου» παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο (πιθανότατα στην προκριματική φάση), ενώ ξένο δημοσίευμα αναφέρεται στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στην εθνική μας ομάδα.

«Ευάλωτοι στην περιπλάνηση»

Το θέμα έρχεται στο προσκήνιο μέσω του «BBC» το οποίο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα «kickoff.com», αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε στείλει ένα έγγραφο, πριν την έναρξη του Μουντιάλ, στην ομοσπονδία της Νιγηρίας με το οποίο εξέφραζε τους φόβους της ότι η αφρικάνική ομάδα είναι... «ευάλωτη στην περιπλάνηση»!

Έτσι, η ΦΙΦΑ έστειλε άνθρωπό της να κάνει έρευνα στη Νότιο Αφρική πριν την έναρξη των αγώνων, μια και οι υποψίες μεγάλωσαν μετά τα ποσά που παίχτηκαν σε πρακτορεία στοιχημάτων σε αγώνες της αφρικανικής ομάδας τα οποία ενδεχομένως να αφορούσαν την προκριματική φάση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Γερμανός δημοσιογράφος ονόματι, Κρίστιαν Μπέργκμαν, πληροφορήθηκε από άνθρωπο της ΟΥΕΦΑ πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα στη διοργάνωση με την Αργεντινή ότι οι παίκτες της Νιγηρίας «είχαν εμπλακεί σε κάποιου είδους χειραγώγηση».

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε δε διαπιστώθηκε κάτι περίεργο.

Η ανατροπή της Ελλάδος

Και κάπου εδώ εμπλέκεται στο... παιχνίδι και το δεύτερο ματς της Νιγηρίας στο Μουντιάλ κόντρα στην Ελλάδα, όπου υπήρξε ανατροπή του σκορ.

«Στο δεύτερό της παιχνίδι στη διοργάνωση, η Νιγηρία ήταν ισχυρό φαβορί για νίκη επί της Ελλάδας, προηγήθηκε νωρίς με 1-0, αλλά μετά από 33 λεπτά η Νιγηρία είχε μια αποβολή παίκτη. Η Ελλάδα σκόραρε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και νίκησε με 2-1», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο στο θέμα του, που είναι πρώτη είδηση στο σάιτ, έχει φωτογραφία από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η απόφαση που άλλαξε

Στο τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται στην απόφαση του προέδρου της Νιγηρίας, Γκουντλακ Τζόναθαν, να αποσύρει την εθνική ομάδας της πατρίδος από τις διεθνείς διοργανώσεις για τα επόμενα χρόνια επειδή ήταν εξοργισμένος από την απογοητευτική εμφάνισή της στο Μουντιάλ. Μια απόφαση που, ωστόσο, άλλαξε μετά την καταγγελία της ΦΙΦΑ...

Αποθέωση στην πρώτη του Σαλπιγγίδη

Σε χαλαρούς ρυθμούς γυμνάστηκαν στο Μπρουκενάου το Σάββατο (10/7) οι διεθνείς του ΠΑΟΚ, Χαλκιάς, Μαλεζάς και βέβαια ο Σαλπιγγίδης στην πρώτη τους φετινή προπόνηση.Οι δύο τελευταίοι έκαναν για 50 λεπτά περίπου ατομικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε κυρίως τρέξιμο και ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης. Όσο για τον Χαλκιά, γυμνάστηκε μαζί με τον Κρέσιτς, υπό τις οδηγίες του γυμναστή τερματοφυλάκων της ομάδας, Τζόρτζιο Ρόκα.

Από την προπόνηση, που περιελάμβανε κυρίως τρέξιμο, ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και ασκήσεις με την μπάλα, απουσίαζαν οι τραυματίες Λίνο και Κριστιάνο. Οι δύο Βραζιλιάνοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας στο ξενοδοχείο.

Πόλος έλξης ο «Σάλπι»

Η προπόνηση διεξήχθη κάτω από το βλέμμα αρκετών οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ταξίδευσαν μεμονωμένα στο Μπρουκενάου από τη Φραγκφούρτη, το Μόναχο, αλλά και από άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε κυρίως στον Σαλπιγγίδη, από τον οποίο ζητούσαν αυτόγραφα και φωτογραφίες ενώ τον αποθέωσαν με το σύνθημα: «Σαλπιγγίδη είσαι τρέλα με την ‘ασπρόμαυρη’ φανέλα»

Παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση του Άρη

Παρόντων του Διοικητικού Συμβουλίου, των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας παρουσιάστηκε η νέα επίσημη εμφάνιση του ΑΡΗ στον ανακαινισμένο χώρο του ARIS MEGASTORE.Στην παρουσίαση βρέθηκαν μάλιστα και αρκετοί οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι με τα συνθήματα τους δημιούργησαν ατμόσφαιρα γηπέδου. Όσον αφορά τις νέες εμφανίσεις, η βασική, την οποία παρουσίασε ο Σέρχιο Κόκε, είναι κίτρινου χρώματος, ενώ η στολή του τερματοφύλακα, που φόρεσε ο Μιχάλης Σηφάκης, έχει χρώμα πράσινο.

Τη μαύρη έκδοση της βασικής φανέλας φόρεσε ο Σάκης Πρίττας, ενώ υπάρχει και η ουδέτερη, κεραμιδί απόχρωσης, την οποία ανέδειξε στο κοινό ο νεοαποκτηθείς Μίσελ.

Αθανασιάδης: Νέα εμφάνιση με καλά αποτελέσματα

Κατά την παρουσίαση της φανέλας τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θανάσης Αθανασιάδης, τονίζοντας τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Φλόγα ΑΕ ,τον κ. Αντωνιάδη και τον κ. Μπλέσιο, για την τριετή συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αυτή η χορηγία δίνει τα απαραίτητα εφόδια στην ομάδα μας, να κυνηγήσει υψηλούς στόχους τα επόμενα χρόνια. Η εν λόγω συμφωνία αναφέρεται επίσης στην παροχή αθλητικού υλικού με τις τελειότερες των προδιαγραφών. Εύχομαι και ελπίζω η νέα εμφάνιση της ομάδας να συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους».

Κόντης: Οι διεθνείς μας έκαναν υπερηφανούς

Τον λόγο πήρε και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Γιάννης Κόντης, που υπογράμμισε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και ιδιαίτερα τους διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας, Σάκη Πρίττα και Μιχάλη Σηφάκη, που μας έκαναν περήφανους. Σας ανακοινώνουμε ότι αποκτήθηκαν από την ομάδας μας ο Κάρλος Ρουίζ, πρώτος σκόρερ της Εθνικής Γουατεμάλας, και ο Ισπανός τερματοφύλακας, Χουανμά. Η αποστολή του ΑΡΗ αναχωρεί αύριο (11/7) για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της και πιστεύουμε όλα να πάνε καλά».

Λοθάνο: Θα είμαστε έτοιμοι για την Ευρώπη

Σχετικά με τη νέα εμφάνιση της ομάδας αλλά και τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία του ΑΡΗ, ο Οριόλ Λοθάνο είχε να πει: «Οι στολές είναι πολύ όμορφες και εξαιρετικής ποιότητας. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές, τόσο από την ποιότητα του ρόστερ που υπάρχει στον ΑΡΗ, όσο και από τη διοίκηση αλλά και τους υπέροχους οπαδούς. Ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι θα βρεθούμε στο καλύτερο σημείο».

Κι επισήμως Καζναφέρης

Παίκτης του Άρη και με τη… βούλα είναι ο Κώστας Καζναφέρης, με τους «κίτρινους» να ανακοινώνουν το Σάββατο την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια.Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση από τον ΠΑΣ Γιάννενα με ελεύθερη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Κώστα Καζναφέρη για τρία χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 22-06-1987. Έχει ύψος 1.77 και είναι 74 κιλά. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Άρτας το 2004 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005 είχε 30 συμμετοχές και 1 γκολ. Πήρε μεταγραφή για τα Γιάννενα όπου από τον Ιανουάριο του 2006 ως και σήμερα είχε 65 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ ενδιάμεσα για ένα εξάμηνο αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πυρσό Γρεβενών για 13 αγώνες. Συνολικά έχει 108 συμμετοχές και 4 γκολ.
Πλήρες όνομα: Κώστας Καζναφέρης
Ημ. Γέννησης: 22-06-1987
Ύψος: 1.77
Βάρος 74κ.
Θέση: Μέσος»

Όνειρο ζωής…

Ο Κώστας Καζναφέρης έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα των Θεσσαλονικέων, τονίζοντας ότι αποτελεί γι’ αυτόν όνειρο ζωής η μετακίνησή του στον Άρη.

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για μένα η σημερινή καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης. Για μένα ήταν όνειρο ζωής η μεταγραφή σε μία ομάδα όπως ο Άρης και γι’ αυτό θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν», είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος μέσος.

Στο νοσοκομείο ο Πλατινί

Σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ οδηγήθηκε εσπευσμένα την Παρασκευή (09/07) ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος κατέρρευσε σε εστιατόριο. Αν και αρχικά εκφράζονταν φόβοι για καρδιακό επεισόδιο, εκπρόσωπος της UEFA διαψεύδει, τονίζοντας ότι μία ίωση ταλαιπωρεί τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Το περιστατικό αποκάλυψε η "The Mirror", αναφέροντας πως ο πρόεδρος της UEFA αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που γευμάτιζε στο εστιατόριο "Pigdalle" της περιοχής Σαντόν και έπεσε από την καρέκλα του στο πάτωμα. Oσοι γευμάτιζαν μαζί του, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της Λίβερπουλ, Τζέραρντ Ουγιέ, και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Σκωτίας, Αντι Ρόξμπουργκ, σοκαρίστηκαν με την εξέλιξη αυτή.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τον 55χρονο Πλατινί στο νοσοκομείο. "Ο Μισέλ καθόταν στην κεφαλή του τραπεζιού και ξαφνικά έπεσε στα αριστερά και χτύπησε στο έδαφος. Εμοιαζε με καρδιακό επεισόδιο και είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Καθησυχαστικοί οι συνεργάτες του

Καθησυχαστικοί, ωστόσο, εμφανίζονται συνεργάτες του Πλατινί, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο. "Είναι καλά", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδίας, Γουίλιαμ Γκαγιάρντ, στο Reuters και πρόσθεσε: "Ηταν ένα κρύωμα σε συνδυασμό με πυρετό και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του όταν έτρωγε στο εστιατόριο. Υποβάλλεται σε εξετάσεις, αλλά είναι εντάξει και έχει τις αισθήσεις του. Δεν πρόκειται για έμφραγμα".

Σνέιντερ: «Θα νικήσουμε την Ισπανία»

Σίγουρος για τη νίκη της ομάδας του στον τελικό επί της Ισπανίας δήλωσε ο Γουέσλι Σνέιντερ, προσθέτοντας πως δεν τον απασχολεί η κακή προϊστορία της ομάδας του.«Οι στατιστικές δεν μ` απασχολούν. Πιστέψτε με, δεν έχω σκεφτεί καθόλου για το αν θα κάνουμε κάποιο ρεκόρ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε, τελεία και παύλα.

Επίσης με ρωτάνε για το αν θα είμαι ο MVP ή ο πρώτος σκόρερ. Όμως αν μπω στο γήπεδο με όλα αυτά στο κεφάλι μου θα ξεχάσω το ποδόσφαιρο», είπε ο Ολλανδός μέσος.

Τέλος, ο άσος των «οράνιε» εξέφρασε την πίστη του για την επικράτηση της ομάδας του. «Θα νικήσουμε. Αν δεν είμαστε σίγουροι γι` αυτό, δεν θα τα καταφέρουμε. Αυτό λέει και ο προπονητής, όπως μας έλεγε και ο Ζοσέ Μουρίνιο στην Ίντερ.

Βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας μου από τότε που ήρθα στη Ν.Αφρική και θέλω να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο».

O τελικός της... παρηγοριάς

Στον «μικρό» τελικό του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου τίθενται αντιμέτωπες απόψε Ουρουγουάη και Γερμανία (21:30) με στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης και τη ... νίκη στον τομέα των εντυπώσεων. Το σίγουρο είναι ότι στον συγκεκριμένο τελικό της... παρηγοριάς κανένας δεν θα είναι... αδιάφορος, αφού αντιμέτωπες θα είναι δύο ομάδες που παίζουν παραδοσιακά πρώτα για την τιμή τους και μετά για οτιδήποτε άλλο.
Ουρουγουάη και Γερμανία λοιπόν διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο «Πορτ Ελίζαμπεθ» (21:30) με στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης και μία... «γλυκόπικρη» ανάμνηση της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ντιέγκο Φορλάν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα βοηθήσει τους Λατινοαμερικάνους, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Μίροσλαβ Κλόζε για την Γερμανία.

Ο τεχνικός της «Aλμπισελέστε» πάντως, Όσκαρ Ταμπάρες θα έχει ξανά στην διάθεση του τον Λουίς Σουάρες, ενώ για τα «Πάντσερ» το «παρών» θα δώσει ο Τόμας Μίλερ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Περέιρα, Φουτσίλε, Λουγκάνο, Γκοντίν, Πέρες, Αρεβάλο, Αλβάρο Περέϊρα, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες.

Γερμανία: Νόϊερ, Γιάνσεν, Λαμ, Μέρτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάινστάιγκερ, Όζιλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Σαλπιγγίδης: «Ανυπομονούσα να έρθει η συγκεκριμένη στιγμή»

Για τα συναισθήματα του για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και για το μέλλον της ομάδας μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από το Μπαντ Μπρουκενάου, όπου προετοιμάζεται ο «Δικέφαλος».Ο 29χρονος φορ έδειξε να απολαμβάνει το γεγονός ότι ξαναβρίσκεται σε γνωστά… λημέρια, ενώ έγινε πόλος έλξης για τους ομογενείς φιλάθλους, υπογράφοντας αυτόγραφα και βγάζοντας φωτογραφίες.

«Δεν είχα καμία συγκεκριμένη σκέψη κατά τον ερχομό μου στην Γερμανία και το αθλητικό κέντρο που προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ. Βέβαια έχω όμορφα συναισθήματα και δεν σας κρύβω ότι ανυπομονούσα να έρθει η συγκεκριμένη στιγμή. Ήθελα άμεσα να ξαναμπώ στην ομάδα και να αρχίσω προπονήσεις. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την πρώτη μου παρουσία στον ΠΑΟΚ», τόνισε αρχικά ο «Σάλπι».
Για την υποδοχή που είχε από τους φιλάθλους, είπε: «Η πλειοψηφία του κόσμου δείχνει την αγάπη του προς το μέρος μου. Κάποιοι ενδεχομένως να αντιδράσουν, όμως σέβομαι την στάση τους. Κρατάω μόνο τα θετικά στοιχεία».

Τέλος, αναφερόμενος στο αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, είπε: «Το έχω πει ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Διεκδικεί με αξιώσεις υψηλούς στόχους και εγώ ήρθα στην ομάδα να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια».

«Κλείνει» Ρουίς ο Άρης

Ο Κάρλος Ουμπέρτο Ρουίς βρίσκεται πολύ κοντά στον Άρη, αφού ο επιθετικός από την Γουατεμάλα έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης και αναμένεται τις επόμενες ώρες στην συμπρωτεύουσα. Υπογράφει ο Καζναφέρης. Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κάρλος Ουμπέρτο Ρουίς βρίσκεται ο Άρης, αφού οι «κίτρινοι» τα βρήκαν σε όλα με τον επιθετικό από την Γουατεμάλα και ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να έρθει τις επόμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον μακεδονικό σύλλογο και ακολούθως να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας.

Ο Ρουίς είναι γεννημένος στις 15 Σεπτεμβρίου 1979, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε με επιτυχία στο Μεξικό με την Πουέμπλα.
Είναι 83 φορές διεθνής με την εθνική Γουατεμάλας, όπου έχει πετύχει 41 γκολ και πριν από δέκα χρόνια είχε ξαναπεράσει από την Ελλάδα, αφού έπαιξε για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Χτύπημα» με Καζναφέρη

Άλλη μία μεταγραφή αναμένεται να πραγματοποιήσει και επίσημα τις επόμενες μέρες ο Άρης, αφού ο Κώστας Καζναφέρης φέρεται να εξασφάλισε την ελευθερία του από τον ΠΑΣ Γιάννενα και θα μεταβεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να γίνει ο πέμπτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αποκτάται το φετινό καλοκαίρι.

Διαψεύσεις για Χαριστέα


Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας «football.fr» ο Άγγελος Χαριστέας θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, κάτι που διαψεύστηκε ωστόσο τόσο από τον ποδοσφαιριστή όσο και από την «κίτρινη» ΠΑΕ, αφού τονίστηκε ότι τα συγκεκριμένα σενάρια είναι... επιστημονικής φαντασίας.

Μπερέτα: «Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό»

Μπορεί το φιλικό 6-0 επί της Μπαντ Μπρουκενάου να ήταν περισσότερο ένα γερό ξεμούδιασμα, αλλά ο Μάριο Μπερέτα έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ.Ο προπονητής του «Δικεφάλου» στις δηλώσεις του, στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι οι παίκτες του κρατούσαν υπομονετικά την μπάλα αλλά και στο πως όλοι βρήκαν δίχτυα.

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Δεν μας βγήκαν όλα. Η κούραση είναι φυσιολογική λόγω των διπλών προπονήσεων, ο ρυθμός δεν ήταν όπως θα θέλαμε.

Το ότι κρατήσαμε την μπάλα και την γυρίσαμε είναι στα θετικά. Επίσης στα θετικά είναι το γεγονός ότι σκόραραν όλοι οι επιθετικοί μας, κυρίως για την ψυχολογία τους γιατί αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Θα συνεχίσουμε την προετοιμασία με τον ίδιο ρυθμό», είπε ο Μπερέτα.

Το κάνουν και οι λευκοί!

Τελικά τα σπριντ δεν είναι μόνο για τους έγχρωμους... Και ο Κριστόφ Λεμέτρ ήρθε να το επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των 100μ. Ο μόλις 20 ετών Γάλλος αθλητής έγινε ο πρώτος λευκός που κατεβαίνει τα 10 δευτερόλεπτα στην «κούρσα της μιας ανάσας». Στη διάρκεια των αγώνων του γαλλικού πρωταθλήματος που διεξήχθησαν στην πόλη Βαλάνς, ο Λεμέτρ κάλυψε την απόσταση σε 9.98 (άν. +1.3 μ/δ), καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ που κατείχε ο Ρονάλ Πονιόν με 9.99 από τις 5 Ιουλίου 2005 στη Λοζάνη, αλλά και την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη του Ντουέιν Τσέιμπερς επίσης με 9.99.

Γεννημένος στις 11 Ιουνίου του 1990 στο Ανσί ο νεαρός Γάλλος έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων ένα χρυσό μετάλλιο στα 200μ στο παγκόσμιο εφήβων του 2008. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Μανγκ με 11.16 ήταν η νικήτρια της κούρσας, αφήνοντας πίσω της την Κριστίν Αρόν που έκανε 11.27, ενώ στο τριπλούν ξεχώρισε, φυσικά, ο Τέντι Τάμγκο με προσπάθεια στα 17.64μ.

Tenorio-Στοίχημα...Tο Mundial της βουβουζέλας καί τού χταποδιού !!

Επιμέλεια-Tenorio


Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια


Σιγά σιγά φτάσαμε στο τέλος καί αυτού τού Mundial, το οποίο πρωσοπικά θα το χαρακτήριζα άνοστο από πολλές απόψεις.Πρώτα καί κύρια δεν είδαμε καλό ποδόσφαιρο, δεν είδαμε ρε παιδί μου το καλό θέαμα.Παιχνίδια με σκοπιμότητα καί χωρίς την μεγάλη ποιότητα παρακολουθήσαμε εδώ καί ένα μήνα.Τα παιχνίδια στο ξεκίνημα τις διοργάνωσης δεν είχαν κάτι να δώσουν, στην συνέχεια μετά τούς ομίλους στούς νόκ άουτ αγώνες ,κάπως είχαμε λίγάκι ενδιαφέρoν, αλλά όχι κάτι το πολύ σπουδαίο.

Τι να πεί κανείς μετά, για αυτήν την ηλιθιότητα πού ακούει στο όνομα βουβουζέλα,
άλλο πράμα καί αυτό, πίο σπαστικό πιό εκνευριστικό ήχο δεν έχω ξανακούσει ποτέ.Καταρχήν χάθηκε η όλη μαγεία, η όλη γηπεδική ατμόσφαιρα πού θα μπορούσαμε να ακούσουμε από τις ιαχές των φιλάθλων.Πρόβλημα μεγάλο για όλους εμάς πού βλέπαμε από την τηλεόραση ,μεγαλύτερο πτόβλημα γιά τούς ίδιους τούς ποδοσφαιριστές πού δεν μπορούσαν να συνενοηθούν μεταξύ τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.Όπως επίσης καί δεν μπορούσαν να ακούσουν της οδηγίες από το πάγκο.

Nα πώ καί δυό λόγια γιά τον πάλαι ποτέ μεγάλο Diego Maradona, όσο μεγάλος παικταράς ήτανε, άλλο τόσο μικρός κυριολεκτικά σαν προπονητής.Μιλάμε γιά πολύ μεγάλα καρακγιοζιλίκια.Άλλα καί να μού πεί κάποιος, Maradona είναι έχει το ακαταλόγιστο καί κουβαλάει μεγάλη τρέλα καί στο φινάλε αυτός είναι.Απλά θα τον ήθελα λίγο πίο σοβαρό.Όπως καί να το κάνουμε καί ο πιό αδαής με το άθλημα ,καταλαβαίνει ότι ο Diego δεν το έχει.σαν κόουτς.

΄Ακόμη ένα χαζό εξωαγωνιστικό αυτή την φορά στοιχείο πού κράτησα, είναι αυτό το κόλημμα με το χταπόδι, ολόκληρος ο κόσμος να ασχολείτε πού έκατσε το συμπαθές κατά τα άλλα μαλάκιον για να πάει να παίξει στοίχημα.Το λιγότερο αν πιστεύει κάποιος σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια και παίζει σοβαρό στοίχημα , καλά θα κάνει να ασχοληθεί με το τάβλι..Εσχάτως , στην όλη ιστορία εμφανίστηκε καί ένας παπαγάλος πού κάνει καί αυτός προβλέψεις, καί αν είχε καί λίγα παιχνίδια ακόμη θα βλέπαμε καί καμιά καμηλοπάρδαλη να δείνει προγνωστικά.

Το χταπόδι λέει Espana σήμερα στο τελικό, καί ο παπαπαγάλος λέει Holland, εγώ πάντως έχω έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες ότι μία Καρακάξα το δίνει ισοπαλία.Διαλέγετε καί πέρνετε η επιλογή δική σας , καί αν έχετε καί καμιά γάτα κανένα σκύλο στο σπίτι σας ρωτήστε τα καί αυτά γιά να έχετε μιά καλύτερη άποψη γιά τον τελικό.Ας είμαστε σοβαροί.

Με λίγες λέξεις ,θα το χαρακτήριζα μεταξύ σοβαρού καί αστείου ,το Mundial της βουβουζέλας καί τού χταποδιού !! Γεροί να είμαστε υγεία να έχουμε, να μπορέσουμε πρώτα ο Θεός να δούμε καί το επόμενο Mundial το οποίο γίνεται το 2014 στην εξωτική Brazil.


Πάμε τώρα ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.


Lillestrom - Rosenborg (2)

Σε κακή αγωνιστική κατάσταση δείχνει να είναι τον τελευταίο καιρό η Lllestrom..Παραμένει δίχως νίκη γιά 5 σερί αγώνες σε πρωτάθλημα καί κύπελλο.Μάλιστα στον τελευταίο της αγώνα , την περασμένη αγωνιστική μέσα στην έδρα της , άρπαξε μιά ξεγυρισμένη 4'αρα από την ομάδα της Vallerenga.Στον επιθετικό τομέα παρουσιάζεται καλή τελευταία σε σχέση με το ξεκίνημα ,καθώς σκοράρει συχνά στα περισσότερα παιχνίδια της.Στην άμυνα όμως είναι γιά κλάματα αφού έχει δεχτεί 13 τέρματα στα τελευταία 5 παιχνίδια.Εντός έδρας μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες , καί μία ήττα.

Γιά την Rosenborg τα έχουμε πεί, είναι το θηρίο της κατηγορίας με διαφορά η καλύτερη ομάδα.Το είχα γράψει καί σε παλαιότερο κείμενο όταν η Rosenborg ήταν πίσω στη βαθμολογία, για το πότε θα περάσει στην πρώτη θέση ούτε πού θα το πάρουμε πρέφα.Μετά από τις πολλές ισοπαλίες σε κάποια φάση πρίν από αρκετές αγωνιστικές, έχει πάρει ξανά φόρα καί μετρά, 7 νίκες, 1 ισοπαλία καί καμία ήττα σε πρωτάθλημα καί κύπελλο.Η αμυνά της είναι το μεγάλο της όπλο, καθώς δέχεται γκόλ έπειτα από αίτηση.Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα 10 από τα 15 παιχνίδια πού έχει δώσει ώς τώρα στο πρωτάθλημα

Σε περίοδο αγωνιστικής κάμψης η Lillestrøm, σε φόρμα καί αήττητη η Rosenborg.

Θα ρισκάρω στο διπλό της πρωτοπόρου Rozenborg σε απόδοση (2,25)


New England Revolution - Los Angeles Galaxy (2)

Bαριά ήττα γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η ομάδα των New England.Εχασε πραγματικά με κάτω τα χέρια χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση με σκόρ 5-0 στην έδρα τού Solt Lake.Είναι σε πολύ κακή φόρμα καθώς έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια.;Exει να γευτεί την χαρά της νίκης από τον μήνα Μάιο.Τόσο επιθετικά όσο καί αμυντικά είναι απο τις πίο κακές ομάδες τού πρωταθλήματος.Ενδεικτικά το πόσο κακή είναι αμυντικά, είναι ότι έχει δεχτεί 20 γκόλ στούς τελευταίους 10 αγώνες.Κάτι πού σημαίνει στατιστικά ότι δέχεται 2 τέρματα ανά αγώνα.

H καλύτερη ομάδα της κατηγορίας βάση εμφανίσεων, αποτελεσμάτων, καί γενικώς αγωνιστικής κατάστασης το Los Angeles Galaxy.Σε πολύ δυνατή κατάσταση από το ξεκίνημα τις σαιζόν μετρά μόλις μία ήττα σε 15 αγώνες.Οί φιλοξενούμενοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα τις κατηγορίας με μόλις 5 τέρματα παθητικό σε 15 αγώνες.Ενώ καί εκτός έδρας τα πάει πολύ καλά αφού σε 8 αγώνες έχει 5 νίκες. 2 ισοπαλίες καί μία ήττα, με μόλις 1 γκόλ παθητικό. Ενώ αντοίστιχα στη επίθεση έχει πετύχει 10 γκόλ.

Εχούν επιστρέψει επίσης καί από το Mundial οί διεθνής της με πρώτο καί καλύτερο των αρχοσκόρερ της Donovan, καί έτσι αναμένεται να παρουσιαστεί καί πάλι πολύ δυνατή στην συνέχεια.Όπως γράφουν καί η Αμερικανοί ειδικοί είναι το πρώτο φαβορί με διαφορά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επιλογή το διπλό των Los Angeles σε απόδοση (2,20)


Aνακεφαλαιώνοντας, οί επιλογές μου σε δυάδα με : Rosenborg - Los Angeles


Kαλά να περνάτε, τα σέβη μού...