Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Ύποπτα» στο Μουντιάλ;

ΤΟ «BBC» ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ «ΣΤΗΜΕΝΑ». ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.-Η εθνική ομάδα της Νιγηρίας βρίσκεται στο «στόχαστρο» της ΦΙΦΑ με την υποψία «στημένου» παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο (πιθανότατα στην προκριματική φάση), ενώ ξένο δημοσίευμα αναφέρεται στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στην εθνική μας ομάδα.

«Ευάλωτοι στην περιπλάνηση»

Το θέμα έρχεται στο προσκήνιο μέσω του «BBC» το οποίο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα «kickoff.com», αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε στείλει ένα έγγραφο, πριν την έναρξη του Μουντιάλ, στην ομοσπονδία της Νιγηρίας με το οποίο εξέφραζε τους φόβους της ότι η αφρικάνική ομάδα είναι... «ευάλωτη στην περιπλάνηση»!

Έτσι, η ΦΙΦΑ έστειλε άνθρωπό της να κάνει έρευνα στη Νότιο Αφρική πριν την έναρξη των αγώνων, μια και οι υποψίες μεγάλωσαν μετά τα ποσά που παίχτηκαν σε πρακτορεία στοιχημάτων σε αγώνες της αφρικανικής ομάδας τα οποία ενδεχομένως να αφορούσαν την προκριματική φάση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Γερμανός δημοσιογράφος ονόματι, Κρίστιαν Μπέργκμαν, πληροφορήθηκε από άνθρωπο της ΟΥΕΦΑ πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα στη διοργάνωση με την Αργεντινή ότι οι παίκτες της Νιγηρίας «είχαν εμπλακεί σε κάποιου είδους χειραγώγηση».

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε δε διαπιστώθηκε κάτι περίεργο.

Η ανατροπή της Ελλάδος

Και κάπου εδώ εμπλέκεται στο... παιχνίδι και το δεύτερο ματς της Νιγηρίας στο Μουντιάλ κόντρα στην Ελλάδα, όπου υπήρξε ανατροπή του σκορ.

«Στο δεύτερό της παιχνίδι στη διοργάνωση, η Νιγηρία ήταν ισχυρό φαβορί για νίκη επί της Ελλάδας, προηγήθηκε νωρίς με 1-0, αλλά μετά από 33 λεπτά η Νιγηρία είχε μια αποβολή παίκτη. Η Ελλάδα σκόραρε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και νίκησε με 2-1», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο στο θέμα του, που είναι πρώτη είδηση στο σάιτ, έχει φωτογραφία από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η απόφαση που άλλαξε

Στο τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται στην απόφαση του προέδρου της Νιγηρίας, Γκουντλακ Τζόναθαν, να αποσύρει την εθνική ομάδας της πατρίδος από τις διεθνείς διοργανώσεις για τα επόμενα χρόνια επειδή ήταν εξοργισμένος από την απογοητευτική εμφάνισή της στο Μουντιάλ. Μια απόφαση που, ωστόσο, άλλαξε μετά την καταγγελία της ΦΙΦΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: