Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Ο Σουάρες είναι απατεώνας»

Η Γκάνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να γίνει η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που θα έφτανε στα ημιτελικά, με τον Ράγεβατς να αποκαλεί απατεώνα τον Ουρουγουανό Σουάρες! Ο Σέρβος τεχνικός της Γκάνας αναφέρθηκε στην φάση του τελευταίου λεπτού της παράτασης, όταν και ο νεαρός φορ έκανε χέρι πάνω στην γραμμή, αποτρέποντας το γκολ που θα έδινε στους Αφρικάνους την πρόκριση. Η Γκάνα κέρδισε πέναλτι, ο Γκίαν ωστόσο το έχασε, για να έρθει μετά ο αποκλεισμός στην...ρώσικη ρουλέτα!

«Κάποιοι λένε ότι ο Σουάρες είναι ήρωας και τώρα κυκλοφορεί περήφανος. Συνέλθετε! Δεν είναι ήρωας, είναι ένας κοινός απατεώνας. Για ποιο χέρι του Θεού μιλάτε; Αυτό ήταν το χέρι του διαβόλου», ήταν η δήλωση του... οργισμένου Ράγεβατς σε ΜΜΕ της Βουλγαρίας.

Παράλληλα, με αφορμή την φάση αυτή, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός:

«Η FIFA θα πρέπει να αλλάξει αυτόν τον κανονισμό έπειτα από αυτό το λάθος που έγινε. Οι διαιτητές θα έπρεπε να μετρούν το γκολ και όχι να δίνουν πέναλτι όταν ένας αμυνόμενος σταματά την μπάλα στο χέρι όπως έκανε αυτός. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει ως τον τελικό και να είμαστε η μεγάλη έκπληξη, ακόμα και να γίνουμε η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που θα κέρδιζε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά όλα τελείωσαν μετά το πέναλτι του Γκίαν. Χάσαμε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να κερδίσουμε, αυτό πόνεσε πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: