Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τα εισιτήρια με Απόλλων Σμύρνης!!

Στην κυκλοφορία τέθηκαν από σήμερα 3/1 τα εισιτήρια του αγώνα του Άρη με τον Απόλλωνα Σμύρνης τη Δευτέρα (6/1, 19:30).

Οι τιμές είναι στα 10, 20 και 30 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η «κίτρινη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης (19:30, Κλεάνθης Βικελίδης).

Τα εισιτήρια τιμώνται 10 ευρώ στις Θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στη Θύρα 2, 20 ευρώ στη Θύρα 9 και 30 ευρώ στη Θύρα 7.

Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από τον χώρο διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας (Παπαναστασίου 154) μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Το Σάββατο και τη Δευτέρα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει και εκδοτήριο».

«Σε 15 μέρες η έγκριση»

PAPADOPOULOS
Στον ARENA FM 89,4 μίλησε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι σε 15 ημέρες θα υπάρχει η έγκριση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ.
«Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι το ΦΕΚ του χωροταξικού σχεδίου δημοσιεύτηκε μετά την απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου. Θα πάμε σε νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και όλα θα ξεπεραστούν σύντομα, δεν θα καθυστερήσουμε πολύ. Το πολύ σε 15 μέρες θα έχουμε την έγκριση της περιφέρειας. Τα έχουμε συζητήσει όλα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ξενυχτίσαμε για να είναι όλα έτοιμα. Συναντηθήκαμε με τον κύριο Καρούντζο σε κλίμα συναίνεσης και είναι κοινή απόφαση να γίνει η επένδυση», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Πηγή: arenafm.gr

«Καλές οι εξετάσεις»

madu1
Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ , Παναγιώτης Γιγής, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τις εξετάσεις του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Χέντβικ Μαντούρο.
“Οι εξετάσεις που έγιναν είναι καλές όπως και οι εξετάσεις οι αναλυτικές από την Αμερική. Τώρα θα κάνει εργομετρικά αν και η φυσική κατάσταση είναι άλλος τομέας. Βασικά θέματα υγείας όμως δεν έχει. Στη καρδιά είχε μια ανωμαλία από την γέννηση του. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς όλα είναι συμβατά. Όλα έχουν ελεγχθεί και είναι καλά. Η μεταγραφή λογικά προχωράει κανονικά”, δήλωσε ο Παναγιώτης Γιγής.
Πηγή: arenafm.gr

Οι δουλειές των μάνατζερ…!!

ardemagni22
Στον Arena FM 89,4 μίλησε από το Μιλάνο ο μάνατζερ του Ιταλού σέντερ φορ Ματέο Αρντεμάνι, Στέφανο Λομπάρντι και μίλησε για τα χαρακτηριστικά του πελάτη του  και για τις πιθανότητες που υπάρχουν να μεταγραφεί ο ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Στέφανο Λομπάρντι:
Για τις επαφές που έχουν γίνει: Ήρθε σε επαφή μαζί μου ένας Ιταλός μάνατζερ που δουλεύει στην Ελλάδα. Εμείς του δηλώσαμε πως είμαστε διαθέσιμοι και πλέον περιμένουμε να γίνει κάποια κίνηση”.
Για τα χαρακτηριστικά του Αρντεμάνι: “Ο Αρτντεμάνι ανήκει στην Αταλάντα και τώρα παίζει δανεικός στη Κιέβο Βερόνα. Πέρυσι με την Μόντενα έβαλε 26 γκολ. Είναι πολύ καλός σκόρερ, προστατεύει καλά τη μπάλα και είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Τώρα ψάχνει να παίξει κάπου αλλού και να κάνει κάτι διαφορετικό στη καριέρα του”.
Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έρθει στον ΠΑΟΚ: “Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Μπορεί να έρθει στον ΠΑΟΚ με μορφή δανεισμού καθώς ο παίκτης θέλει να παίξει στο εξωτερικό”.

Για το αν υπάρχουν προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή: “Έχω μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή και είναι ανοιχτός σε κάθε ενδιαφέρον. Πάντως επειδή έχει σκοράρει και πρόσφατα, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από  ομάδες της Serie B αλλά και της Serie A”.
Για τον λόγο που θέλει να φύγει από την Κιέβο Βερόνα: ” Η ομάδα παίζει με έναν επιθετικό στο σχήμα της και υπάρχουν πολλοί επιθετικοί στο ρόστερ που μοιράζονται τον χρόνο. Βέβαια, δεν είναι σίγουρο πως θέλει να φύγει καθώς ο προπονητής της Κιέβο Βερόνα του είπε πως τον θέλει στην ομάδᔨ.
Πηγή: arenafm.gr

Στην Αντάλιασπορ ο Ενόχ!

424cca5fb020ee25ae9c757d36b8e583_L
Ο Καμερουνέζος Εγιόνγκ Ενόχ του Άγιαξ,  για τον οποίο ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και την Αντάλιασπορ.
Ο πρόεδρος της Αντάλιασπορ, Γκιουλτεκίν Γκεντσέρ (φωτό) ταξίδεψε μέχρι την Ολλανδία και έκλεισε τη συμφωνία με τον Ενόχ: «Υπογράψαμε συμβόλαιο για 2,5 +1 χρόνια. Ο παίκτης θα συμμετέχει στην προπόνηση της ομάδας την Κυριακή. Με τον παίκτη συμφωνήσαμε την Τρίτη και θα υπογράψουμε και μια συνολική συμφωνία με την ομάδα».
Πηγή: arenafm.gr

«Άλλοι έσωσαν τον Άρη»!

Σε δηλώσεις για τον Άρη που θα συζητηθούν προχώρησε ο Γιάννης Χατζηνικολάου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Καλή επιτυχία στον Σούλη… ουσιαστικά άλλοι έσωσαν την ομάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Άλλοι έσωσαν τον Άρη»!
Για (σχεδόν) όλους και όλα μίλησε ο Γιάννης Χατζηνικολάου στο ραδιοσταθμό «Arena».

Ο πρώην τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε ο ίδιος το διάστημα της παραμονής του στην ομάδα, τους «δήθεν Αρειανούς και αναφερόμενος στον Σούλη Μαρκόπουλο πέταξε τη «βόμβα» τονίζοντας: «πέρυσι σώθηκε η ομάδα με κάποιους τρόπους… ουσιαστικά άλλοι την έσωσαν».

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Γιάννης Χατζηνικολάου:

Για την κατάσταση στην οποία βρήκε τον Άρη:

«Υπάρχουν τα Αρειανάκια και οι δήθεν Αρειανοί, που φυλάνε το σήμα και μόλις κλείσουν την πόρτα ρίχνουν το μπινελίκι. Ας ρωτήσουν κάποιοι τον Λάμπρο Σκόρδα, αν αποζημιώθηκε ο Χατζηνικολάου. Αποζημιώθηκε ο Μιλίνκοβιτς; Ο Μιχαλήτσος αποζημιώθηκε γι’ αυτά τα χρόνια που ήταν εκεί; Εγώ φυσικά και δεν αποζημιώθηκα, ούτε και ο Μούτας. Στο διάστημα που ήμουν στον Άρη, οι παίκτες και τα πάντα ήταν πληρωμένα, κάτι που φυσικά το απαιτούσα. Μετά διάβασα πως υπήρχε μια στενότητα, αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες».

Για τον Σούλη Παπαδόπουλο:

«Θα του έλεγα καλή επιτυχία κι ας έλεγε εις βάρος μου κάποια πράγματα στις καφετέριες στην Αθήνα. Για μένα το βασικό είναι να σωθεί η ομάδα. Πέρυσι σώθηκε με κάποιους τρόπους, ουσιαστικά άλλοι την έσωσαν».

Για την κριτική που δέχτηκε:

«Δίνουμε εμείς τροφή, κανείς δημοσιογράφος δεν τα βγάζει από το… στομάχι του. Βγήκε τις προάλλες ο Μιχαλήτσος και τους κατηγορούσε όλους. Παλαίμαχος παίκτης του Άρη… Βγαίνει και κατηγορεί ο Γιάννης… Η Αρειανάρα ο Γιάννης… Τον είδα μια μέρα στο Μακεδονία TV. Ποιος ο Γιάννης; Δεκαπέντε χρόνια τα παίρνει από τον Άρη, τι βγαίνει και λέει; Πέντε φορές έκανε τον προπονητή στον Άρη! Εγώ δεν έγινα προπονητής στον Άρη, ήρθα προπονητής στον Άρη».

Για το αν πλήρωσε τη συμπεριφορά του συνεργάτη του, Δημήτρη Μούτα:

«Ότι έβγαινε και μίλαγε πολύ; Μπορεί… Εδώ δεν με στήριξαν φίλοι στον Άρη. Ο Αβάνογλου μου έκανε πόλεμο, επειδή είχε κόντρα με την διοίκηση… Στον Ηρακλή όταν ήμουν, ο Κόκκινος και ο άλλος ο Ραπτόπουλος μου έκαναν κάθε μέρα επίθεση και έλεγαν ότι είμαι Αρειανός. Και η ομάδα πήγαινε τρένο, ήταν δεύτερη… Ψέμματα είναι; Με τη γκρίνια τους, έδειχναν ότι δεν ήθελαν βγει. Αυτοί βέβαια μπορεί να λογοδοτήσουν κάποια μέρα σαν ηθικοί αυτουργοί. Δεν γίνεται να δέχομαι επίθεση από τον καθένα, που κράζει πρωί και βράδυ… Ευτυχώς, η στάση των παιδιών της Αυτόνομης ήταν άψογη».

«Να κοιτάξουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας»

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει και να μπει με το δεξί στο 2014 στο επικείμενο ματς με τον Ηλυσιακό, στη Θεσσαλονίκη.

«Να κοιτάξουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας»
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί το Σάββατο (04/01, 16:00) τον Ηλυσιακό και θέλει να μπει με το… δεξί στο 2014. Οι τραυματισμοί των Τσόχλα και Μαργαρίτη δυσκόλεψαν στην προετοιμασία του «Δικεφάλου του Βορρά», όμως όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας Σούλης Μαρκόπουλος, οι παίκτες που θα βρίσκονται στη διάθεσή του θα πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους στο παρκέ για να πάρουν τη νίκη οι Θεσσαλονικείς.

«Εάν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και το γεγονός αυτό καθιστά το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο το κάθε παιχνίδι. Για αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση δημιουργηθεί μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να παίξουμε δυνατά, να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό των αντιπάλων μας, να διαβάσουμε την δυνατή άμυνα που παίζουν και να κλείσουμε τους χώρους που οδηγούν προς το καλάθι μας», είπε ο έμπειρος κόουτς και συνέχισε:

«Και μαζί με όλα αυτά, να κοιτάξουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας. Θέλουμε να έχουμε μία δυνατή παρουσία και να ξεπεράσουμε και τα προβλήματα που έχουμε τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα και να τα καλύψουμε με την παρουσία των παικτών που έχουμε. Είναι το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς και θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχουμε υγεία και αγάπη μεταξύ μας και στον ΠΑΟΚ να βρει τον δρόμο του, σύμφωνα με αυτό που αξίζει στην ιστορία του».

Βεζένκοβ: «Κάθε άλλο παρά εύκολο έργο»

Δύσκολο έργο περιμένει τον Άρη στα Τρίκαλα κόντρα στην τοπική ομάδα, όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ.

Βεζένκοβ: «Κάθε άλλο παρά εύκολο έργο»
Ο Άρης φιλοξενείται στο Σάββατο (04/01, 18:00) στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα, για την 12η αγωνιστική της Α1, με τους «κίτρινους» να είναι προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο ματς καθώς όπως εξήγησε σε δηλώσεις του και ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ οι νεοφώτιστοι είναι δυνατοί στην έδρα τους.

«Το έργο μας απέναντι στην ομάδα των Τρικάλων, κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι. Τα Τρίκαλα έχουν αποδείξει ότι καμία ομάδα δε θα περάσει εύκολα από το γήπεδό τους, έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου τους. Παρ' όλα αυτά, εμείς έχουμε καλή ψυχολογία, λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων και θα επιδιώξουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας αμυντικά και επιθετικά, ώστε να φτάσουμε στη νίκη και να συνεχίσουμε το σερί των θετικών αποτελεσμάτων», ήταν τα λόγια του 18χρονου φόργουορντ.

Από την πλευρά του ο Παρασκευάς Μουρατίδης, που θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον πάγκο του Άρη, μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου, δήλωσε για την αναμέτρηση: «Πηγαίνουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει στις τάξεις της πάρα πολύ καλούς Αμερικανούς παίκτες και που κάνει μία εξαιρετική πορεία στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Επιπλέον, οι φίλαθλοι της ομάδας γεμίζουν το γήπεδο και τη στηρίζουν με θέρμη, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα. Άρα, εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο για να διεκδικήσουμε τη νίκη σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί από την αμυντική μας προσπάθεια».

«Τούμπα» στην… τριάδα!!

Δεν χάνει στην έδρα της η Καλλιθέα! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Φωκικό κατάφερε και έφερε τούμπα το παιχνίδι (2-1) και με την νίκη αυτή ανέβηκε στην 3η θέση της Football League.

«Τούμπα» στην… τριάδα!
Μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική η Καλλιθέα να έκανε την πρώτη της ήττα στο νότιο όμιλο της Football League, όμως στο παιχνίδι με αντίπαλο το Φωκικό αν και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ κατάφερε και πήρε το τρίποντο(2-1) που την φέρνει μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχισαν στο 11΄με πέναλτι του Φράγκου, που είναι λανθασμένη απόφαση του διαιτητή διότι το μαρκάρισμα είναι εκτός περιοχής, να ανοίξουν το σκορ.

Ωστόσο, οι παίκτες του Κριστόφ Βαζέχα δεν το έβαλαν κάτω και έφεραν το ματς … τούμπα. Την αρχή έκανε ο Παγώνης στο 37΄ για να έρθει ο Γκαλάν στο 68΄ να κάνει το τελικό 2-1.

Από την άλλη πλευρά οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Κούτση με την ήττα παρέμειναν στην έκτη θέση έχοντας 20 βαθμούς.

Αναλυτικά η αγωνιστική 14η

Βόρειος Όμιλος

Σάββατο 4/1 (15:00)

Αιγινιακός - Εθνικός Γαζώρου

Κυριακή 5/1 (15:00)

Ζάκυνθος - Αν. Καρδίτσας

Νίκη Βόλου - Δόξα Δράμας

Ηρακλής – Καβάλα

Βατανιακός – Τύρναβος

Απόλλων 1926 – Πιερικός

Δευτέρα 6/1 (15:00)

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Κέρκυρα

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 3/1 (18:00)

Καλλιθέα – Φωκικός 2-1
(37' Παγώνης, 68' Γκαλάν-11΄πεν. Φράγκος)

Σάββατο 4/1 (15:00)

ΑΟ Γλυφάδας - Ολυμπιακός Βόλου

Αστ. Μαγούλας – Παναχαϊκή

Κυριακή 5/1 (15:00)

ΑΟ Χανιά - Ηρακλής Ψαχνών (18:00)

Φωστήρας – Επισκοπή

Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός

Πανηλειακός - Βύζας Μεγάρων


Επόμενη αγωνιστική 15η

Νότιος Όμιλος

Αχαρναϊκός-Φωστήρας
Βύζας Μεγάρων-Παναιγιάλειος
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή
Γλυφάδα-Πανηλειακός
Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Μαγούλας
Παναχαΐκή-Καλλιθέα
Φωκικός-Χανιά

Βόρειος Όμιλος

Απόλλων Καλαμαριάς 1926-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής
Καβάλα-Ζάκυνθος
Καρδίτσα-Δόξα Δράμας
Κέρκυρα-Βατανιακός
Πιερικός-Αιγινιακός
Τύρναβος 2005-Νίκη ΒόλουΠηγή: sport-fm.gr

Καρούντζος : «Ίσως σε ένα μήνα να ξέρουμε»

Την πεποίθησή του ότι σε ένα μήνα το Δ.Σ. της Θέρμης θα είναι σε θέση να δώσει την απάντηση που όλοι θέλουν στον ΠΑΟΚ, τόνισε ο Θανάσης Καρούντζος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. H Γραφειοκρατία το πρόβλημα.

Καρούντζος : «Ίσως σε ένα μήνα να ξέρουμε»
Για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ και τα κολλήματα που υπάρχουν στην υπόθεση αυτή, μίλησε ο Θανάσης Καρούντζος στο ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης τόνισε πως το θέμα είναι του Δήμου Θέρμης και κολλάει στο γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

Για τις διαδικασίες που χρειάζονται:

«Η πρώτη και η καταλυτική διαδικασία που χρειαζόταν να γίνει ήταν να αλλάξει η κατάσταση της περιοχής από γεωργική σε οικοδομήσιμη, πράγμα που έγινε. Από εκεί και πέρα το Δ.Σ. της Θέρμης θα πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο της περιοχής τη μελέτη και το πώς θα δημιουργηθεί ο χώρος ώστε να γνωρίζουν τα πάντα οι κάτοικοι».

Για το αν αυτό θα πάρει χρόνο:

«Το Δ.Σ. της Θέρμης μπορεί να επανέλθει και σε ένα μήνα. Όμως το πρόβλημα μπορεί να προκύψει από παντού. Μια ένσταση να γίνει. Το σχέδιο θα καθυστερήσει πολύ».

Για το να υπάρχει δυσαρέσκεια από τον ΠΑΟΚ λόγω της καθυστέρησης:

«Υπάρχει. Όλες οι επενδύσεις στη χώρα μας μπλοκάρουν λόγω γραφειοκρατίας. Υπάρχουν θέματα στις ρυθμίσεις της πολεοδομίας, θέματα για περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δασικές και άλλα τόσα πράγματα. Πρέπει το κράτος να αλλάξει όλες αυτές τις συνθήκες. Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που αποτρέπονται από τις υπάρχουσες διατάξεις. Πιστεύω ότι ο Δήμος Θέρμης μπορεί να προχωρήσει το θέμα και πιστεύω ότι θα το κάνει».

Ανακοίνωσε Βλάχο ο Άρης!

Με την φανέλα του Άρη θα αγωνίζεται για τους επόμενους έξι μήνες ο Βαλεντίνος Βλάχος, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Ανακοίνωσε Βλάχο ο Άρης
Επαναπατρισμός για τον Βαλεντίνο Βλάχο, καθώς Άρης και Κλαμπ Μπριζ τα βρήκαν σε όλα και ο παίκτης θα αγωνιστεί στους Θεσσαλονικείς, ως δανεικός, για το επόμενο εξάμηνο.

Ο 21χρονος αμυντικός που έχει περάσει από Καβάλα, Θρασύβουλο και ΑΕΚ θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα την προσεχή Δευτέρα για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα, ευελπιστώντας να συνεισφέρει κι αυτός στη «σωτηρία» του συλλόγου, αλλά και προσωπικά να ξαναβρεί τον εαυτό του, αφού δεν έπαιξε καθόλου στο βελγικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει τη συμφωνία με τη βελγική Μπριζ για τον εξάμηνο δανεισμό του Βαλεντίνου Βλάχου. Ο 21 ετών αμυντικός (γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1992), που θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, αγωνίζεται σε θέση δεξιού μπακ, αλλά μπορεί να παίξει και ως δεξιός χαφ.

Ο Βαλεντίνος Βλάχος είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων (έως 21 ετών). Ξεκίνησε την πορεία του από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναίκού και μετά από μία σύντομη θητεία στην Καβάλα, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ.

Τη σεζόν 2011-2012 έπαιξε στον Θρασύβουλο ως δανεικός από την ΑΕΚ, ενώ στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου δέχτηκε πρόταση από την Μπρίζ, στην οποία και ανήκει.

«Ναι» από Πέτριτς, «χτυπάει» και Όλσεν!

Ιδιαίτερα ενισχυμένος ενδέχεται να βγει ο Παναθηναϊκός από το μεταγραφικό παζάρι, αφού μετά το διαφαινόμενο «ναι» του Πέτριτς, φημολογείται κρούση για δανεισμό του Όλσεν της Ίντερ.

«Ναι» από Πέτριτς, «χτυπάει» και Όλσεν
Πολύ κοντά στο να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Μλάντεν Πέτριτς, ενώ γίνεται ήδη λόγος για προφορική συμφωνία του «τριφυλλιού» με τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος ως όνομα είναι σε θέση να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Αυτό βέβαια, μένει να αποδειχτεί και αγωνιστικά και ελπίδα όλων είναι -εφόσον πραγματοποιηθεί η μεταγραφή- να βαδίσει στα βήματα του Πράνιτς, ο οποίος απέδειξε πως μόνο τελειωμένος δεν είναι ποδοσφαιρικά.

Άλλωστε η παρουσία των συμπατριωτών του (Πράνιτς, Σίλνενφελντ) είναι ένας από τους λόγους για τη θετική απάντηση του Κροάτη. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Πέτριτς ξέρει πως θα βρει χρόνο συμμετοχής στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ, αλλά και το ότι η γυναίκα του είναι Ελληνίδα, κάνουν τον Πέτριτς να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στους «πράσινους».

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται μέσα στο σαββατοκύριακο στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, για τον οποίο ενδέχεται να ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον νεαρό Δανό κεντρικό χαφ, Πάτρικ Όλσεν, ο οποίος ανήκει στην Ίντερ.

Ο Όλσεν αποκτήθηκε από την Μπρόντμπι το 2012 και οι «νερατζούρι» ψάχνουν να βρουν ομάδα ώστε να τον παραχωρήσουν δανεικό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.Πηγή: sport-fm.gr

Επεστράφη το συμβόλαιο του Αυλωνίτη!!

Δεν αποσύρθηκε από τον Αχαρναϊκό, αλλά επεστράφη από την Football League το συμβόλαιο του Τάσου Αυλωνίτη μετά τη κοινοποίηση πως ο παίκτης είχε υπογράψει στις 27/12 νέο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο.

Επεστράφη το συμβόλαιο του Αυλωνίτη
Ξεμπλέκεται το «κουβάρι» της υπόθεσης του Τάσου Αυλωνίτη και την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του.

Όπως επιβεβαίωσε στο sport-fm.gr ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού, Γιώργος Μωϋσιάδης, ο Αχαρναϊκός δεν απέσυρε το συμβόλαιο το οποίο είχε καταθέσει, παρά το ότι ενημερώθηκε πως ποδοσφαιριστής είχε ανανεώσει από τις 27/12 τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο. Αυτό το έπραξε η ίδια η Football League.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο "ισχυρός" άνδρας της ομάδας του Μενιδίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, θα προσπαθήσει να δικαιωθεί με κάθε νόμιμο τρόπο: «Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ κ. Γιώργος Μωυσιάδης διευκρινίζει πως δεν απέσυρε το συμβόλαιο του παίκτη Τάσου Αυλωνίτη, αλλά επεστράφη το συμβόλαιο από την Fooball League ως διπλοεγεγραμμένο καθότι είχε υπογράψει και στον Πανιώνιο. Η ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ θα συνεχίσει να αναζητεί με κάθε νόμιμο τρόπο την δικαίωσή της».Πηγή: sport-fm.gr

«Φουλάρουν» για Θέρμη Σαββίδης-ΠΑΟΚ!

Θετικές εξελίξεις, που ανοίγουν τον δρόμο στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη για το προπονητικό της Θέρμης, έφερε η συνάντηση του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Φουλάρουν» για Θέρμη Σαββίδης-ΠΑΟΚ
Καλά ήταν τα νέα για τον ΠΑΟΚ από τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Θέρμης, Θοδωρή Παπαδόπουλου, και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάση Καρούντζου, με θέμα το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Οι δύο πλευρές φαίνεται πως βρήκαν τη «φόρμουλα» προκειμένου να μην χρειαστεί να αλλάξει η σύμβαση και να προχωρήσει το έργο χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα. Ο Δήμαρχος της Θέρμης ανέλυσε στον Γενικό Γραμματέα τις απαραίτητες προσθήκες που πρέπει να γίνουν στον φάκελο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να γίνει δεκτός.

Μάλιστα, οι εξελίξεις αναμένεται να «τρέξουν» με αμείωτους ρυθμούς καθώς συμφωνήθηκε στις αρχές της εβδομάδας να πάει ο φάκελος στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα θα συγκληθεί άμεσα νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Θέρμης για το τελικό «ok».Πηγή: sport-fm.gr

Βλάχος: «Μπορώ να βοηθήσω άμεσα τον Άρη»

Έτοιμος να βοηθήσει άμεσα στον Άρη δηλώνει ο Βαλεντίνος Βλάχος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπογράψει ακόμη, αλλά σύντομα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

Βλάχος: «Μπορώ να βοηθήσω άμεσα τον Άρη»
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Βαλεντίνου Βλάχου με τη μορφή δανεισμού από την Μπριζ βρίσκεται ο Άρης.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μίλησε για το θέμα στο ραδιοσταθμό «Arena».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ακόμα δεν έχω υπογράψει με τον Άρη καθώς υπάρχουν μερικά θέματα αλλά σύντομα θα έρθω στην Θεσσαλονίκη. Είναι μια ευκαιρία για εμένα να πάρω παιχνίδια και να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του».

Για την σταδιοδρομία του:
«Στην Μπριζ με είδαν από κάποια παιχνίδια και με πήραν εκεί. Ξεκίνησα από τις υποδομές στον Παναθηναϊκό μετά πήγα στην ΑΕΚ και μετά στον Θρασύβουλο. Η θέση που παίζω είναι δεξί μπακ αλλά έχω παίξει και δεξί χαφ».

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα:
«Είδα στο Βέλγιο κάποια πράγματα διαφορετικά σε θέματα οργάνωσης και δουλειάς».

Για τις φιλοδοξίες του στον Άρη:
«Έχω δει την ομάδα, ξέρω τους παίκτες και πιστεύω πως μπορούμε να ανακάμψουμε. Παρακολουθώ τον ελληνικό πρωτάθλημα και θεωρώ πως έχει τις δυνατότητες ο Άρης. Έχω προπονήσεις και είμαι έτοιμος να βοηθήσω άμεσα την ομάδα».

Για τον αν υπάρχει οψιόν αγοράς:
«Για έξι μήνες θα πάω στον Άρη και μετά θα επιστρέψω και πάλι στο Βέλγιο».

Αμφίβολος ο Αγκάνθο!!

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες του Νταβίντ Αγκάνθο, να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Άρη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της 17η αγωνιστικής.

Αμφίβολος ο Αγκάνθο
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Άρη, Νταβίντ Αγκάνθο στο παιχνίδι της Δευτέρας (6/1) απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Ισπανός επιθετικός ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί το Σάββατο (4/1).

Επίσης εκτός για το ματς της 17ης αγωνιστικής είναι οι τιμωρημένοι Ανδρέας Τάτος και Μιχάλης Κύργιας. Από εκεί και πέρα ο Σούλης Παπαδόπουλος στην προπόνηση έδωσε έμφαση στα τελειώματα των στημένων φάσεων.

Επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση για τους «κίτρινους» είναι για το Σάββατο (4/1) στις 11 το πρωί στο Κλεάνθης Βικελίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο οι υπογραφές για Μαντούρο!

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο πέρασε επιτυχώς για ιατρικές εξετάσεις και απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Μόνο οι υπογραφές για Μαντούρο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το δεύτερο μέρος των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Χέντβιγκες Μαντούρο. Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο λόγω και του προβλήματος με την καρδιά του που είχε παρουσιάσει το 2012. Δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα και ο δρόμος άνοιξε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο 29χρονος άσος το μεσημέρι πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ρυθμιστούν οι όροι της επικείμενης συμφωνίας και απομένουν πλέον μόνο τα τυπικά, αφού όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του συλλόγου, η συμφωνία είναι οριστική. Πηγή: sport-fm.gr

Άγνοια για Τσάβες δηλώνουν στον ΠΑΣ!

Την ώρα που ΜΜΕ της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Κρίστιαν Τσάβες πηγαίνει στην Κίλμες, από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα δηλώνουν άγνοια. Το... ύποπτο retweet του παίκτη.

Άγνοια για Τσάβες δηλώνουν στον ΠΑΣ
Πλήρη άγνοια δηλώνουν στον ΠΑΣ Γιάννινα για τα περί μετακίνησης του Κρίστιαν Τσάβες στην Κίλμες. Μέσα της Αργεντινής αναφέρουν πως ο 26χρονος φορ συμφώνησε για τον επαναπατρισμό του, αλλά η διοίκηση των Ηπειρωτών τονίζει πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ενημερωθεί (από τη στιγμή που ο παίκτης έχει συμβόλαιο) και ότι τον περιμένουν την Κυριακή στα Γιάννενα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Πάντως είναι κοινό μυστικό πως ο Τσάβες ψάχνεται εδώ και καιρό για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Υποψίες κινεί και το γεγονός ότι ο ίδιος έκανε retweet (αναδημοσίευση μέσω Twitter) μιας είδησης ιστοσελίδας της Αργεντινής που ανέφερε πως αποχωρεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να παίξει στην Κίλμες. Πηγή: sport-fm.gr

Κλειστά χαρτιά από Αναστασίου!

Αποφεύγει να αποκαλύψει τα πλάνα του εν όψει Παναιτωλικού ο Γιάννης Αναστασίου. Ανακάτεψε την τράπουλα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, οριστικά εκτός ο Ρισβάνης.

Κλειστά χαρτιά από Αναστασίου
Πιστός στην τακτική των τελευταίων εβδομάδων, ο Γιάννης Αναστασίου κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα ενός ακόμη αγώνα του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ανακάτεψε την τράπουλα κι άλλαζε διαρκώς πρόσωπα και θέσεις στο δίτερμα που έγινε την Παρασκευή.

Το βέβαιο, πάντως, είναι πως εκτός πλάνων είναι ο Ρισβάνης που ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδας και δεν προπονήθηκε. Τη θέση του στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον σίγουρο Τριανταφυλλόπουλο θα πάρει ένας εκ των Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή.

Σε ό,τι αφορά στις άλλες θέσεις, ο Σπυρόπουλος είναι φαβορί για το δεξί άκρο της άμυνας και ο Νάνο για το αριστερό, στο κέντρο πιθανότατα θα επιλεγούν οι Μέντες, Λαγός και Ζέκα, ενώ στην επίθεση ο Μπεργκ και ένας εκ των Κλωναρίδη ή Καρέλη με πιθανότερο τον δεύτερο. Πίσω από τον φορ θα βρίσκεται μάλλον ο Αμπέιντ.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται το Σάββατο το πρωί κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται πιθανότατα και ο Μπαϊράμι. Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ κοντά στα μικρά παιδιά!!

Την ευαισθησία του για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν μικρά παιδιά έδειξε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ κοντά στα μικρά παιδιά
paokfc.gr
Σε νοσοκομεία παρέστησαν αντιπροσωπείες του ΠΑΟΚ για να δουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Οι Γλύκος, Γεωργιάδης, Πόζογλου και Λίνο πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και φιλοξενήθηκαν στο παιδογκολογικό τμήμα.

Από την άλλη οι Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Κωνσταντινίδης και Τζανδάρης επισκέφθηκαν το ΑΧΕΠΑ και μίλησαν με μικρούς θαυμαστές της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» μοίρασαν δώρα, αλλά και ευχές για το νέο έτος.Πηγή: sport-fm.gr

Κουκ και στο… βάθος Λουσέρο!

Συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απόλλωνα αναμένεται να υπογράψει ο Λι Κουκ, καθώς έχει ικανοποιήσει τον Λόρι Σάντσεζ. Επαφές με τον Λουσέρο, για τον οποίο ενδιαφέρονται άλλες δύο ομάδες της Superleague.

Κουκ και στο… βάθος Λουσέρο
Φαίνεται πως τελικά ο Λι Κουκ έπεισε τον Λόρι Σάντσεζ και θα αποκτηθεί από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Άγγλος μέσος, που βρίσκεται υπό δοκιμή, δεν είναι 100% έτοιμος ώστε να βοηθήσει άμεσα, αλλά μάλλον αυτό θα ξεπεραστεί, διότι έχει καλή τεχνική κατάρτιση και πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις. Ο Κουκ έχει αγωνιστεί σε ομάδες της πατρίδας του, ενω΄πέρυσι έπαιζε στη Λέιτον Όριεντ.

Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρόκειται για την τρίτη στη χειμερινή περίοδο για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά από αυτές των Σόουζα και Ντάλμπεργκ. Ωστόσο, δεν θα είναι και η τελευταία.

Οι «κυανόλευκοι» έχουν ξεκινήσει επαφές με τον Αντριάν Λουσέρο, οποίος θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ Λάρνακας. Πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον από ΠΑΣ Γιάννινα και Skoda Ξάνθη επίσης για τον Αργεντινό μέσο.

Επιπλέον, ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός επιθυμεί την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, εκτός από τον Σόουζα, που έχει κλείσει.
Πηγή: sport-fm.gr

«Happy Birthday Σίμονς»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω των λογαριασμών της στα social media ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Σεντρίκ Σίμονς που έχει σήμερα Παρασκευή, τα γενέθλιά του.

«Happy Birthday Σίμονς»
Ο Σεντρίκ Σίμονς του Ολυμπιακού έχει γενέθλια και κλείνει σήμερα, 3 Ιανουαρίου, τα 27.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ του ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά», μέσω των λογαριασμών της στα social media, ενώ στο στρατόπεδο των Πρωταθλητών Ευρώπης ευελπιστούν να συνδυαστεί αυτή η ιδιαίτερη μέρα για τον Αμερικανό σέντερ με νίκη της ομάδας επί της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, στον μεταξύ τους αγώνα για το Top 16 της Euroleague που ξεκινά σε λίγη ώρα στο ΣΕΦ. Πηγή: sport-fm.gr

Κινητικότητα για Πάμπλο Γκαρσία!!

Προσπάθεια για να αποκτήσει τον Πάμπλο Γκαρσία κάνει η Βέροια. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με το συμβόλαιο που έχει με τον ΠΑΟΚ.

Κινητικότητα για Πάμπλο Γκαρσία
Συντηρείται το «φλερτ» ανάμεσα στη Βέροια και τον Πάμπλο Γκαρσία, το οποίο υπάρχει από τον περασμένο Μάιο. Αρχικά, δεν είχε θετική κατάληξη για την ομάδα του Γιώργου Αρβανιτίδη, διότι μετά από λίγους μήνες αποχής ο Ουρουγουανός μέσος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτή τη στιγμή και ενώ ο Γκαρσία δεν χρησιμοποιείται από τον Χουμπ Στέφενς, φαίνεται πως είναι κοντά στην έξοδο από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Εφόσον, αποτελέσει παρελθόν, ο 36χρονος παίκτης, τότε αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βέροια, διότι θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να πω πολλά για τον Γκαρσία, είναι γνωστή η αξία του. Θα μου άρεσε να έχω στην ομάδα ένα τέτοιο όνομα», είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ο προπονητής της ομάδας, Ράτκο Ντόστανιτς. Πάντως, μόνο εύκολη δεν είναι η περίπτωση του αυτή τη στιγμή. Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Μπούντιμιρ!

Πλησιάζει στον Παναιτωλικό ο Μάριο Μπούντιμιρ. Στον Αιγινιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χρήστος Κουτσοσπύρος.

Κοντά σε Μπούντιμιρ
Με έναν επιθετικό που άφησε άριστες εντυπώσεις στο πέρασμά του από την Ελλάδα είναι έτοιμος να ενισχυθεί ο Παναιτωλικός. Ο Μάριο Μπούντιμιρ έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ και είναι πολύ κοντά στην ομάδα του Αγρινίου, με τη μεταγραφή πιθανώς να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο 27χρονος Κροάτης στράικερ (1,93μ.) είχε φέτος δύο γκολ σε έντεκα εμφανίσεις με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ στην πενταετία που έπαιξε στον Εργοτέλη (2007-2012) είχε συνολικά 140 συμμετοχές, 24 γκολ και 15 ασίστ.

Στο μεταξύ, ενώ ένας υψηλόσωμος φορ είναι στο δρόμο για το Αγρίνιο, ένας άλλος φεύγει. Ο λόγος για τον Χρήστο Κουτσοσπύρο, ο οποίος ήταν εκτός πλάνων και έλυσε το συμβόλαιό του για να συνεχίσει την καριέρα του στον Αιγινιακό. Ο 32χρονος φορ, που είναι γέννημα-θρέμμα Αγρινιώτης, θα ενταχθεί άμεσα στην ομάδα της Κατερίνης.
Πηγή: sport-fm.gr

Sold out το ΣΕΦ!!

Κατάμεστο θα είναι για πρώτη φορά φέτος το ΣΕΦ, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως τα εισιτήρια ενόψει του αποψινού ματς με την Φενέρμπαχτσε έκαναν… φτερά!

Sold out το ΣΕΦ
Μπορεί να αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, μπορεί να ηττήθηκε απ’ τον ΚΑΟΔ, αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν αφήνουν μόνη την αγαπημένη τους ομάδα! Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες πριν το τζάμπολ για το Top-16 της Ευρωλίγκας με την Φενέρμπαχτσε (21:30), το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια που είχαν δοθεί προς πώληση.

Περίπου 12.000 «κομμάτια» είχαν εκδοθεί για τις ανάγκες του κόσμου των πρωταθλητών Ευρώπης που τα έκαναν ανάρπαστα, θέλοντας να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη απέναντι σε αυτή του Ομπράντοβιτς, ούτως ώστε να ξεκινήσει με τον πλέον θετικό τρόπο το 2014, καθώς και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στο «δημιούργημα» του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η ανακοίνωση: «Τέλος στα εισιτήρια του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους της ομάδας για τη στήριξή τους».
Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ενθουσιασμένος για την επικείμενη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Χέντβιγκες Μαντούρο στον Τύπο της πατρίδας του. «Μεγάλος σύλλογος με φιλοδοξίες ο ΠΑΟΚ», τόνισε ο Ολλανδός μεσοαμυντικός.

Μαντούρο: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»
Ανυπομονεί να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Χέντβιγκες Μαντούρο. Η μεταγραφή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και ο Ολλανδός μεσοαμυντικός μιλώντας στην «Algemeen Dagblad» της πατρίδας του εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την προοπτική.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη μεταγραφή. Τώρα θα μπορώ ξανά να αγωνίζομαι και αυτό είναι πολύ καλό για μένα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος με μεγάλες φιλοδοξίες στην Ελλάδα και συμμετέχει στο Europa League. Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω προπονήσεις και ανυπομονώ», δήλωσε ο Μαντούρο.

Πάει Κίλμες ο Τσάβες!

Στην Αργεντινή θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κριστιάν Τσάβες, καθώς θα υπογράψει εντός των ημερών συμβόλαιο με την Κίλμες.

Πάει Κίλμες ο Τσάβες
Παίκτης της Κίλμες πρέπει να θεωρείται ο Κριστιάν Τσάβες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την πατρίδα του, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα αποχωρήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αγοράστηκε το ποσοστό επί των δικαιωμάτων που άνηκε στην ομάδα της Ηπείρου.

Ο 26χρονος παίκτης αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. Ο Τσάβες αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΣ, ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στην Αλμιράντε, καθώς είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τη Νάπολι.

Το ξεκίνημα του στη Superleague ήταν πολύ καλό, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις, ενώ σημείωσε δύο εντυπωσιακά γκολ, το ένα με τον Απόλλωνα και το άλλο με τον Αστέρα Τρίπολης. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια και σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι τραυματισμοί που είχε ο Τσάβες. Συνολικά είχε 12 συμμετοχές σε 17 αγωνιστικές και εκτός από τα δύο τέρματα που πέτυχε, μοίρασε και τρεις ασίστ. Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο κι έπεται συνέχεια!

Ολοκληρώνεται σήμερα η μεταγραφή του Χέντβιγκες Μαντούρο στον ΠΑΟΚ εφόσον περάσει τα ιατρικά τεστ, αλλά ακολουθούν κι άλλες μεταγραφές. «Ανοιχτό» του Ενό, πάει και για φορ ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Μαντούρο κι έπεται συνέχεια
Μέσα στη μέρα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του Χέντβιγκες Μαντούρο στον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός είναι από χθες στη Θεσσαλονίκη, έχει συμφωνήσει σε όλα με το «Δικέφαλο του Βορρά» και απομένει να ολοκληρώσει σήμερα τις ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει για δυόμισι ή τρία χρόνια. Το πρόβλημα που είχε παρουσιάσει το 2012 στην καρδιά είναι που υποχρεώνει τους ανθρώπους της ομάδας να είναι σχολαστικοί με την περίπτωση του 29χρονου άσου, αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο Μαντούρο αν και προέρχεται από αγωνιστική απραξία με μόλις μία συμμετοχή κι αυτή στις 8 Αυγούστου για το Europa League φέτος, δηλώνει έτοιμος να προσφέρει άμεσα. Προορίζεται για τη θέση του αμυντικού χαφ, αν και κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και σαν στόπερ.

Ανοιχτό του Ενό, πάει και για φορ

Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ δεν θα σταματήσουν στον Μαντούρο. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρά την απόκτηση του Ολλανδού μεσοαμυντικού, παραμένει ανοιχτή η υπόθεση του Εγιόνγκ Ενό, αν και οι δυο τους αγωνίζονται στην ίδια θέση. Το θέμα με τον Καμερουνέζο μέσο του Άγιαξ, που διεκδικείται και από άλλες ομάδες, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Παράλληλα ο Χουμπ Στέφενς έχει ζητήσει την απόκτηση φορ (στην Ιταλία γράφτηκε για τον Ματέο Αρντεμάνι αλλά δεν επιβεβαιώνεται), πιθανώς και στόπερ αλλά και μεσοεπιθετικού.Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή με Βλαχοδήμο!

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για Άρη και Πλατανιά στο θέμα Βλαχοδήμου, αν και οι Κρητικοί είχαν αρχικά προβάδισμα. Κομβική η παρέμβαση του Σούλη Παπαδόπουλου.

Ανατροπή με Βλαχοδήμο
Από εκεί που ο Άρης ήταν το αουτσάιντερ στην «κούρσα» για τη απόκτηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον.

Οι «κίτρινοι», όπως φαίνεται, διεκδικούν στα ίσα τον 22χρονο εξτρέμ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες (2/1). Σημαντικό ρόλο στο να ανατραπεί η κατάσταση έπαιξε ο Σούλης Παπαδόπουλος, καθώς οι επαφές που είχε με ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» έπιασαν τόπο, ενώ εδώ και καιρό ο Ανδρέας Τάτος έχει συμβάλλει, μιλώντας συνεχώς με τον παίκτη.

Αυτό που κατάφερε ο Έλληνας τεχνικός είναι να πείσει τον Ολυμπιακό να αφήσει τον Βλαχοδήμο να διαλέξει αυτός ανάμεσα σε Άρη και Πλατανιά. Η ομάδα του Πειραιά δεν σκοπεύει να του επιβάλλει το που θα συνεχίσει την καριέρα του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εκτίμηση για το που θα πάει ο πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθης δεν μπορεί να κάνει κάποιος με σιγουριά. Ωστόσο, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αισιοδοξούν, διότι θεωρούν πως η ελευθερία που έχει πλέον ο Βλαχοδήμος στο να διαλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, είναι «όπλο» για αυτούς. Διότι, έχει «ψηθεί» από τον Τάτο να συνεχίσει στον Άρη. Οριστική κατάληξη στο θέμα θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα.

Περίπου τότε θα υπάρξουν νέα και για τους Μπουγαΐδη και Βλάχο. Μόνο που οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι «κλεισμένοι» και μένουν απλά οι υπογραφές. Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» για Μανωλά!

Αρνητικά απάντησε προ ημερών σε κρούση ομάδας από τη Γερμανία για τον Κώστα Μανωλά ο Ολυμπιακός. Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους δανεικούς. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Μήτρογλου.

«Όχι» για Μανωλά
Ο Κώστας Μανωλάς έχει μπει στο στόχαστρο πολλών ομάδων χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις κυρίως στο Champions League. Και δεν ήταν έκπληξη, όταν προ ημερών-όπως αποκαλύπτει η SportDay-υπήρξε κρούση από γερμανική ομάδα (που φημολογείται πως ήταν η Βόλφσμπουργκ) για την απόκτησή του. Η απάντηση, ωστόσο, του Ολυμπιακού ήταν κατηγορηματική: ο παίκτης δεν πωλείται.

Η διοίκηση της ΠΑΕ μένει πιστή στις εξαγγελίες της πως δεν πρόκειται να παραχωρηθεί κανένας παίκτης από τους «βασικούς» το χειμώνα. Άλλωστε ο Μανωλάς είναι μια ποδοσφαιρική μετοχή που δεν έχει πιάσει limit up, είναι σε διαρκή άνοδο και μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την τιμή του μέσω της συνέχειας του Champions League, αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το προσεχές καλοκαίρι.

Ξεκαθάρισμα για τους δανεικούς

Ο Ολυμπιακός τακτοποιεί τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους δανεικούς. Μετά τον Μεντζανί που πήγε στη Βαλανσιέν, στην Μπαστιά αναμένεται να μετακομίσει δανεικός ο Γιαταμπαρέ, ενώ ο Ντε Βινσέντι οδεύει προς ΑΠΟΕΛ και ο Βλαχοδήμος είναι μεταξύ Πλατανιά και Άρη. Αντίθετα, με τα υπάρχοντα δεδομένα το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψει από τον Εργοτέλη ο Διαμαντάκος και να συνεχίσει εκεί μέχρι το καλοκαίρι.

Πανέτοιμος ο Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου έβγαλε χωρίς καμία ενόχληση το υψηλών απαιτήσεων ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί. Μάλιστα οι άνθρωποι της ομάδας έχουν να λένε για τη διάθεση που δείχνει να επιστρέψει γρήγορα στη δράση και τονίζουν πως έχει χάσει κιλά και είναι σε καλύτερη κατάσταση από πριν τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο διεθνής φορ δεν θα είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς του Σαββάτου με την Καλλονή, αλλά αν συνεχίσει να ανεβάζει ρυθμούς, δεν αποκλείεται τελικά να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Εκτός πλάνων για το ματς αυτό είναι επίσης ο Ολαϊτάν, που σήμερα επιστρέφει από την πατρίδα του όπου παρέμεινε για επιπλέον μέρες λόγω ασθένειας της μητέρας του, ο Σιόβας που έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω μιας ενόχλησης που παρουσίασε προ ημερών, αλλά και ο Πελέ που «κουβαλά» μία αγωνιστική λόγω καρτών από τον Εργοτέλη. Σήμερα μετά την απογευματινή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Πέτριτς!!

Ο Μλάντεν Πέτριτς εκμυστηρεύτηκε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους πως επέλεξε Παναθηναϊκό. Μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ο Κροάτης σπουδαίος φορ!

Έρχεται ο Πέτριτς!
Μια πολύ μεγάλη μεταγραφή είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός. Ο Μλάντεν Πέτριτς εξομολογήθηκε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους πως επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και αναμένεται το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για να υπογράψει για ενάμιση χρόνο. Αν επαληθευτεί η πληροφόρηση που έρχεται από την Κροατία, θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσθήκη για τους «πράσινους», που αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν έρχεται ως… ρεζέρβα του εξαιρετικού Μάρκους Μπεργκ αλλά για να συνυπάρξουν στην επιθετική γραμμή των «πράσινων», όπως είχε συμβεί και την τριετία 2009-2012 όταν είχαν συνεργαστεί στο Αμβούργο.

Ο Κροάτης διεθνής, που έμεινε ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ, φέρεται να προτίμησε τον Παναθηναϊκό αντί της Ελβετίας λόγω της Ελληνίδας συζύγου του, Δέσποινας, αλλά και των πιέσεων που δέχτηκε από τους συμπατριώτες και συμπαίκτες στη «χρβάτσκα», Πράνιτς και Σίλντενφελντ, με τους οποίους διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις. Ο 33χρονος άσος, που είχε γενέθλια την Πρωτοχρονιά, έχει μεγάλο κίνητρο να παίξει και να διακριθεί λόγω του επερχόμενου Μουντιάλ.

Η προσφορά του Παναθηναϊκού στον παίκτη είναι 600.000 ευρώ για ενάμιση χρόνο, ενώ παράλληλα σε αυτή προβλέπονται μπόνους για έξοδο στο Champions League, κατάκτηση Κυπέλλου και συμμετοχών.

*Ο Κώστας Αποστολόπουλος αναμένεται να δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Για τον ταλαντούχο επιθετικό έχει εκφράσει ενδιαφέρον μεταξύ άλλων και η Καλλιθέα. Πηγή: sport-fm.gr

Έξι η Μπάρτσα στην ΑΕΚ σε ελληνικό γήπεδο-θαύμα!!

Ποιο είναι η (αξέχαστη) ποδοσφαιρική αναμέτρηση που θάμπωσε για δύο λόγους 45.000 φίλους της ΑΕΚ, έναν βασιλιά και έναν πρωθυπουργό; Η απάντηση στη "Σκυλίσια Μέρα"! Ήταν 3 Ιανουαρίου 1962 όταν η ΑΕΚ εγκαινίαζε το ανακαινισμένο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια σε αγώνα με την Μπαρτσελόνα.
Η Ένωση ηττήθηκε με το βαρύ 6-0 από τους ανώτερους Καταλανούς, όμως άπαντες έμειναν εντυπωσιασμένοι από το σύγχρονο γήπεδο.
Τον αγώνα παρακολούθησαν 38.000 θεατές, ανάμεσά τους και ο βασιλιάς της Ισπανίας Κάρλος, όπως και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το κόστος των εισιτηρίων ήταν 40 και 60 δρχ.
Το γήπεδο, βέβαια, κτίστηκε το 1930 (γκρεμίστηκε το 2003 ως γνωστόν). Το 1962, όμως, ανακαινίστηκε, ενώ το 1971 τοποθετήθηκε ηλεκτροφωτισμός.
Διαβάζουμε από τον ημερήσιο Τύπο της εποχής: "Οι 40.000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν χθες το απόγευμα το στάδιο της Ν. Φιλαδέλφειας κυριολεκτικά έμειναν γοητευμένοι. Κι έμειναν γοητευμένοι για δυο λόγους: Πρώτα – πρώτα από το θαυμάσιο από πάσης πλευράς στάδιο της ΑΕΚ, ένα στάδιο για το οποίο πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια οι σημερινοί διοικούντες τον σύλλογο, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ν. Γκούμα. Κι εν συνεχεία από το αριστουργηματικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, η οποία χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια νίκησε την ΑΕΚ με το ευρύτατο σκορ 6-0".

Πηγή: sportdog.gr

Σταθερή η κατάσταση του Σουμάχερ!

Σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Μίχαελ Σουμάχερ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Σιωπηλή τιμή για τα γενέθλια του Γερμανού θρύλου της Formula 1 έκαναν θαυμαστές του.

Σταθερή η κατάσταση του Σουμάχερ
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το πρωί της Παρασκευής η οικογένειά του από τους θεράποντες ιατρούς, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 που σήμερα κλείνει τα 45 του χρόνια δεν έχει παρουσιάσει μεταβολή στην κατάσταση της υγείας του, αλλά δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο «Σούμι» παραμένει στην εντατική σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημα που είχε την Παρασκευή κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το γεγονός ότι η κατάστασή του είναι σταθερή, έστω κι αν δεν έχει παρουσιάσει βελτίωση για περισσότερες από 80 ώρες είναι μια καλή βάση για να συνεχίσουν τη θεραπεία του. Ιατρικό ανακοινωθέν δεν έχει προγραμματιστεί και θα υπάρξει μόνο αν παρουσιαστεί κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, η παρουσία θαυμαστών του Μίχαελ Σουμάχερ έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Γκρενόμπλ είναι μεγαλύτερη από ποτέ από το πρωί της Παρασκευής, λόγω των γενεθλίων του. Δεκάδες φίλοι της Formula 1, κυρίως της Ferrari, έφτασαν με σημαίες και πανό, ενώ το μεσημέρι κράτησαν συμβολικά ενός λεπτού σιγή προσευχόμενοι να επιστρέψει δυνατός και να βγει νικητής και σε αυτόν τον αγώνα.Πηγή: sport-fm.gr

«Σούμι», γερά και Χρόνια σου Πολλά!

Ο Μίχαελ Σουμάχερ συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του και σήμερα, που κλείνει τα 45, η ευχή για Χρόνια Πολλά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Πώς τον τιμούν οι θαυμαστές του.

«Σούμι», γερά και Χρόνια σου Πολλά
Τα γενέθλια ενός ανθρώπου πρέπει να είναι γιορτή της ζωής. Στην περίπτωση του Μίχαελ Σουμάχερ, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να συμπίπτουν χρονικά με τον πιο δύσκολο αγώνα που έδωσε ποτέ του, αυτόν να κρατηθεί στη ζωή μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε την Κυριακή κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο «Σούμι» κλείνει σήμερα 45 χρόνια ζωής και όλος ο κόσμος εξακολουθεί να αγωνιά για την έκβαση της μάχης που δίνει στέλνοντας παράλληλα τις ευχές του. Ίσως αυτό το «Χρόνια Πολλά, Μίχαελ», να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού όλοι εύχονται να προσπεράσει το θάνατο και να μακροημερεύσει.

Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 συμπλήρωσε έξι μέρες νοσηλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση. Παραμένει σε τεχνητό κώμα και με το σώμα του να διατηρείται σε θερμοκρασία 34 βαθμών Κελσίου, προκειμένου να υποχωρήσει το πρήξιμο και τα αιματώματα από τη σύγκρουση του κεφαλιού του με βράχο. Ούτε για την Παρασκευή υπάρχει για την ώρα κάποια προγραμματισμένη ενημέρωση από τους γιατρούς ή την εκπρόσωπό του, αφού όπως τονίζουν δεν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή στην κατάσταση της υγείας του. Άλλωστε επισημαίνουν πως χρειάζεται υπομονή και προσοχή στην αντιμετώπιση αυτών των τραυμάτων και ίσως περάσουν πολλές ημέρες ακόμη για να υπάρχει σαφέστερη πρόγνωση.

Την ίδια ώρα, πέρα από την οικογένεια του Σουμάχερ που δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του, δίπλα του βρίσκονται και οι πολυάριθμοι θαυμαστές του. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στη μέρα, φίλοι της Ferrari αλλά και η ίδια η «σκουντερία» (με την οποία ο ίδιος κατέκτησε πέντε σερί τίτλους) έχουν προγραμματίσει να τιμήσουν τα γενέθλιά του έξω από το νοσοκομείο με έναν λιτό τρόπο και σεβόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του. Πηγή: sport-fm.gr

Οι εκπλήξεις, ο Κώστας και ο Γιάννης!!

Πολλές εκπλήξεις στο ΝΒΑ, με Ουόριορς, Νικς και Νετς να κερδίζουν σε Μαϊάμι, Σαν Αντόνιο και Οκλαχόμα αντίστοιχα. Καλές εμφανίσεις για Κουφό και Αντετοκούνμπο.

Οι εκπλήξεις, ο Κώστας και ο Γιάννης
Βροχή οι εκπλήξεις στους αγώνες του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα.

Οι Ουόριορς πέρασαν με 123-114 από το Μαϊάμι με τον Στίβεν Κάρι να έχει 36 πόντους με 8/15 τρίποντα και 12 ασίστ, αλλά και τον Ντέιβιντ Λι να προσθέτει 32 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Ουέιντ είχαν 26 και 22 πόντους αντίστοιχα, αλλά δεν έφταναν στους πρωταθλητές που έχασαν για τρίτη φορά σε 17 ματς στην έδρα τους φέτος.

Ο Καρμέλο Άντονι επέστρεψε αγριεμένος από τον τραυματισμό του και οι Νικς επικράτησαν των Σπερς στο Σαν Αντόνιο με 105-101. Ο «Μέλο» είχε 27 πόντους, όσους και ο Ιμάν Σάμπερτ που έκανε ρεκόρ καριέρας, όπως και ο Μάρκο Μπελινέλι στον αντίποδα με 32 πόντους.

Οι Νετς ανέτρεψαν διαφορά 16 πόντων και επιβλήθηκαν 95-93 της Θάντερ στην Οκλαχόμα με καλάθι του Τζο Τζόνσον στην εκπνοή. Ο Σερζ Ιμπάκα είχε ισοφαρίσει σε 93-93 στα 5,9’’ πριν το τέλος.

Οι Γκρίζλις σταμάτησαν τους φορμαρισμένος Σανς με 99-91 στην Αριζόνα. Ο Κώστας Κουφός είχε πολύ καλή παρουσία με 10 πόντους (5/10 δίποντα) και 9 ριμπάουντ σε 20;17.

Άλλη μία καλή εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αν και οι Μπακς ηττήθηκαν με 96-87 από τους Τζαζ. Ο 19χρονος άσος είχε 10 πόντους (3/4 βολές, 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 τάπα σε 33:39.

Τέλος, οι Μπλέιζερς συνέτριψαν με 134-104 τους Μπόμπκατς έχοντας 21/33 τρίποντα και με ρεκόρ 26-7 είναι κορυφαία ομάδα της Δύσης.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ορλάντο Μάτζικ 87-81 (κ.α. 79-79) Βαρεζάο 18 (25 ριμπ.), Γουέιτερς 17, Τόμπσον 16 (10 ριμπ.), Μάιλς 14, Τζακ 14-Ντέιβις 16 (13 ριμπ.), Νέλσον 14, Αφλάλο 12, Νίκολσον 12, Χάρις 10.

Μαϊάμι Χιτ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 114-123 Τζέιμς 26, Ουέιντ 22, Μπος 19, Τσάλμερς 17, Μπατιέ 11-Κάρι 36 (12 ασίστ), Λι 32 (14 ριμπ.), Τόμπσον 16, Μπαρνς 15, Ιγκουοντάλα 8.

Σικάγο Μπουλς-Μπόστον Σέλτικς 94-82 Νοά 17 (11 ριμπ.), Μπούζερ 16, Ντενγκ 14, Γκίμπσον 12, Ντανλίβι 11, Μπάτλερ 10-Κρόφορντ 22, Σάλιντζερ 11 (11 ριμπ.), Γκριν 11.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μπρούκλιν Νετς 93-95 Ντουράντ 24, Τζόουνς 11, Ιμπάκα 10 (11 ριμπ.), Τζάκσον 9, Λαμπ 9-Ουίλιαμς 29, Πιρς 18, Άντερσον 13, Τζόνσον 9, Κιριλένκο 9.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Νιου Γιορκ Νικς 101-105 Μπελινέλι 32, Πάρκερ 12, Τζινόμπιλι 11 (12 ασίστ), Ντάνκαν 9, Πάρκερ 9-Άντονι 27 (12 ριμπ.), Σάμπερτ 27, Στούντεμαϊρ 11, Ούντριχ 10, Μπαρνιάνι 10.

Φίνιξ Σανς-Μέμφις Γκρίζλις 91-99 Ντράγκιτς 33, Φράι 14, Τάκερ 12, Μαρκίφ Μόρις 10, Πλάμλι 8 (12 ριμπ.)-Ράντολφ 20 (15 ριμπ.), Μπέιλες 17, Ντέιβις 16 (11 ριμπ.), Κόνλεϊ 11, Κουφός 10.

Γιούτα Τζαζ-Μιλγουόκι Μπακς 96-87 Χέιγουορντ 22, Φέιβορς 21 (11 ριμπ.), Μπερκς 13, Μπερκ 11, Καντέρ 11, Γκάρετ 10-Σάντερς 16, Ρίντναουρ 12, Νιλ 11, Αντετοκούνμπο 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 134-104 Μάθιους 25, Λίλαρντ 24, Ουίλιαμς 15 (10 ασίστ), Λόπεζ 14, Όλντριτζ 10 (15 ριμπ.), Μπάρτον 10-Ντάγκλας-Ρόμπερτς 20, Τζέφερσον 19, Χέντερσον 16, Σέσιονς 14.

Σακραμέντο Κινγκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 104-113 Κάζινς 33 (14 ριμπ.), Τόμας 23, Γκέι 18, Φριντέτ 15, Ουίλιαμς 11-Γιανγκ 28, Τέρνερ 24, Ρότεν 21, Χόους 10, Τόμας 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Η οικογένεια της ΑΕΚ θα αγκαλιάσει τον Μιχάλη»

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον Μιχάλη Παυλή, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

«Η οικογένεια της ΑΕΚ θα αγκαλιάσει τον Μιχάλη»
Στο πλευρό του Μιχάλη Παυλή βρίσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το «αφεντικό» της ΑΕΚ, μέσω τοποθέτησής του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, εξέφρασε την στήριξή του στον επιθετικό της «Ένωσης» που αναγκάστηκε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του για λόγους υγείας.

Μεταξύ άλλων, ο «Τίγρης» τονίζει πως η οικογένεια της ΑΕΚ θα σταθεί στο πλευρό του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα συνεχίσει να προσφέρει στον σύλλογο της «καρδιάς» του από άλλο πόστο.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη:
«Είναι πολύ οδυνηρό για ένα νέο παιδί όπως ο Μιχάλης Παυλής, που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα με πολλά όνειρα στην ομάδα της καρδιάς του, να αναγκάζεται για λόγους υγείας να πάρει σκληρές αποφάσεις και να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση.

Δυστυχώς όμως η ζωή μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και εδώ χρειάζεται να σε αγκαλιάσει και να σου προσφέρει στήριξη μια πραγματική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Ο Μιχάλης Παυλής έχει ταυτιστεί με την ΑΕΚ και θα συνεχίσει να δίνει άλλους αγώνες μέσα στην ΑΕΚ. Η θέση του είναι μαζί μας».

Μπάγεβιτς: «Και πάλι δυνατή η ΑΕΚ»

Αυτοκριτική και σκληρή δουλειά από όλους, χωρίς νέες… συγγνώμες χρειάζεται η ΑΕΚ για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, όπως ανέφερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε γραπτή του δήλωση. Στήριξη σε Δέλλα και παίκτες.

Μπάγεβιτς: «Και πάλι δυνατή η ΑΕΚ»
Οι απολογίες περιττεύουν. Η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, χρειάζεται αυτοκριτική και σκληρή δουλειά, ώστε με ηρεμία, αίσθημα ευθύνης και πείσμα να φτάσει εκεί που προστάζει η ιστορία της.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας με γραπτή του δήλωση εξέφρασε την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η διοίκηση τον Τραϊανό Δέλλα και τους παίκτες του προσθέτοντας πως μετά από πολλά χρόνια στο σύλλογο υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλουργήσει και πάλι.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Μας πείραξε πολύ η ήττα, ο τρόπος που σημειώθηκε αλλά κυρίως γιατί στενοχωρήθηκε ο κόσμος της ΑΕΚ που το 2013 έζησε τα χειρότερα.

Ένας κόσμος που από το καλοκαίρι στέκεται συνεχώς δίπλα μας και στηρίζει την προσπάθεια για την αναγέννηση της ομάδας.

Το να ζητάμε συγγνώμη από τους φιλάθλους μας δεν έχει μεγάλο νόημα είναι κάτι που έχει ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Χρειάζεται αυτοκριτική και συνεχής δουλειά από όλους μας.

Γνωρίζουμε σε κάθε αγώνα πότε είμαστε καλοί και πότε όχι. Είμαστε όμως μια ομάδα ενωμένη και πιστεύουμε σε αυτή. Ο Τραϊανός Δέλλας δουλεύει πολύ για να πετύχει. Τον πιστεύουμε, τον βοηθάμε και τον στηρίζουμε.

Έχουμε έμπειρους αλλά και νεαρούς παίκτες που προσπαθούν και πρέπει να βγάζουν μέσα στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό του αγώνα πάθος και θέληση. Να δείχνουν ότι τιμούν τη φανέλα της ΑΕΚ σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση που δυστυχώς βιώνουμε φέτος.

Θα περάσει όμως αφού μια μεγάλη ομάδα πρέπει να ξεπερνάει τα άσχημα, ειδικά τώρα που στην ΑΕΚ μετά από ότι έγινε, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Με ηρεμία, ευθύνη αλλά και πείσμα για να γίνει και πάλι δυνατή
».

Για πάντα δίπλα της!

Ο Μιχάλης Παυλής σταματά το ποδόσφαιρο αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει στην ΑΕΚ από άλλο πόστο. Η άγνωστη συνάντηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν το «αντίο». Βλέπει Καραχάλιο η «Ένωση».

Για πάντα δίπλα της
Μία σοβαρή ασθένεια δεν επέτρεψε στον Μιχάλη Παυλή να κάνει την καριέρα που μπορούσε και ονειρευόταν με την ΑΕΚ. Όμως η αγάπη του για την ομάδα δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά της. Και όπως όλα δείχνουν, αν το επιτρέψει η υγεία του, που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από όλους και όλα, δεν θα το κάνει ως απλός οπαδός.

Στην ΑΕΚ υπάρχει όχι μόνο σαν σκέψη, αλλά και σχεδόν… απόφαση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του να αξιοποιηθεί ο Μιχάλης Παυλής σε κάποιο πόστο. Άλλωστε ένας άνθρωπος με τη δική του αγάπη για την «Ένωση» μόνο καλό μπορεί να της κάνει, μόνο και μόνο αποτελώντας παράδειγμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας για την ιδέα της. Οι σχετικές συζητήσεις με τον 24χρονο άσο θα γίνουν τις επόμενες μέρες, με στόχο να βρεθεί ένα πόστο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα. Μέχρι τότε, ασφαλώς, αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα υγείας του.

Η άγνωστη συνάντηση με τον Μπάγεβιτς

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για το «αντίο» του Μιχάλη Παυλή. Η απόφαση μπορεί να ανακοινώθηκε χθες αιφνιδιαστικά, αλλά οι καλά γνωρίζοντες το περίμεναν. Το πρόβλημα υγείας που έχει κρατούσε από την αρχή της χρονιάς τον ποδοσφαιριστή συχνά-πυκνά εκτός προπονήσεων και δεν του επέτρεπε να βοηθήσει. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κρίθηκε αναγκαίο να μπει στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις έδειξαν πως πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε ειδική θεραπεία. Με πόνο ψυχής, αλλά βάζοντας και πάλι το καλό της ΑΕΚ πάνω από το δικό του, ο Παυλής πήρε τη μεγάλη απόφαση και την ανακοίνωση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, όταν ο τελευταίος τον επισκέφτηκε την Κυριακή στο νοσοκομείο, μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και το εφιαλτικό ματς με τον Αγροτικό Αστέρα. Η συγκίνηση ήταν έντονη ανάμεσα στους δύο άντρες, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να δίνει θάρρος στον Παυλή να συνεχίσει τον αγώνα για την υγεία του και να τον διαβεβαιώνει πως η ΑΕΚ θα είναι δίπλα του κι έτοιμη να τον υποδεχτεί ξανά στην αγκαλιά της όταν με το καλό βγει νικητής.

Τρεις στόπερ στο μάτι της

Η ΑΕΚ κινείται για την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη από τον Αστέρα Τρίπολης κι έχει στο στόχαστρο τον Βασίλη Λαμπρόπουλο του Πανιωνίου. Πέραν αυτών, στα υπόψη υπάρχει και τρίτος στόπερ, ο 17χρονος Ζήσης Καραχάλιος που ανήκει στην Αναγέννηση Καρδίτσας και για τον οποίο δεν αποκλείεται να γίνει κρούση τις επόμενες μέρες.

Δοκιμή χωρίς Γροντή και Ντακόλ

Ο Τραϊανός Δέλλας δοκίμασε χθες σχήμα χωρίς τους Ντακόλ και Γροντή, χρησιμοποιώντας ως αριστερό μεσοεπιθετικό τον Πόποβιτς και τον Ανάκογλου πίσω από τον Μπρέσεβιτς. Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά η συγκεκριμένη δοκιμή θα γίνει πράξη, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα αλλά επέλεξε για το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα τους Ντακόλ και Γροντή. Σήμερα θα ανακοινωθεί η αποστολή για το ματς της Κυριακής απέναντι στο Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», για το οποίο είναι διαθέσιμοι και οι Τσεβάς και Τσουμάγκας. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόωρο… πάρτι για Φενέρ!

Λίνας Κλέιζα και Μπάρις Ερμίς έχουν σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου τα γενέθλιά τους και λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με τον Ολυμπιακό, το… γιόρτασαν μαζί με τους συμπαίκτες τους στη Φενέρ.

Πρόωρο… πάρτι για Φενέρ
Μια έκπληξη περίμενε τους Λίνας Κλέιζα και Μπάρις Ερμίς στην Αθήνα. Οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ που το βράδυ αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Top 16 της Euroleague έχουν σήμερα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, τα γενέθλιά τους και η ομάδα με τους συμπαίκτες τους τους… αιφνιδίασαν με μία τούρτα.

Αμφότεροι οι παίκτες του τουρκικού συλλόγου γίνονται 29 ετών και ελπίζουν ένα από τα… δώρα που θα λάβουν να είναι και η νίκη κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε… τον εμφύλιο η «ομάδα του στρατού»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η νικήτρια του ρωσικού «εμφυλίου» με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, 84-77 στην παράταση, σε ματς για την 1η αγωνιστική του ΣΤ’ ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Πήρε… τον εμφύλιο η «ομάδα του στρατού»
Αν και χρειάστηκε την παράταση, η ΤΣΣΚΑ έκαμψε στο Κράσνονταρ την αντίσταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 84-77, στον ρωσικό εμφύλιο της πρώτης αγωνιστικής του ΣΤ’ ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Οι δύο ομάδες έδιναν μάχη από το ξεκίνημα. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας ο Τεόντοσιτς είχε την ευκαιρία να δώσει στους φιλοξενούμενους τη νίκη αλλά αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή. Ευτυχώς όμως για τον ίδιο και τους Μοσχοβίτες αυτό δεν το πλήρωσαν αφού στον επιπλέον χρόνο κατάφεραν με καλή άμυνα και ωριμότητα στην επίθεση να φτάσουν στο διπλό με 84-77.

Κορυφαίος για τον νικητές ο Χριάπα με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ. Νταμπλ νταμπλ για τους γηπεδούχους από τον Μάριτς με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το ματς



Δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη περίοδο και πήραν γρήγορα προβάδισμα 8 πόντων (19-11) 3’48’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Εκεί η Λοκομοτίβ έκανε την αντεπίθεσή της και με ένα σερι 9-0 πήρε «κεφάλι» στο σκορ με 20-19 για να τελειώσει η περίοδος με 24-22 για την ΤΣΣΚΑ.

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την «ομάδα του στρατού» να ανοίγει το ρυθμό της και να κάνει σερί 7-0, παίρνοντας διαφορά 9 πόντων (31-22 ). Η Λοκομοτίβ απάντησε με ένα δικό της 7-0 και η διαφορά κατέβηκε πάλι στους δύο (31-29) 4’45’’ πριν ημίχρονο. Προσπάθησε η ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει αλλά τρίποντο του Γουίλιαμς έφερε το ματς στο 37-36. Με τρίποντο του Λικχοντέι η ομάδα του Κράσνονταρ πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα με 41-39. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 44-41 για τους γηπεδούχους.

Με δύο τρίποντα για τους Μοσχοβίτες άρχισε το δεύτερο ημίχρονο οι οποίοι πέρασαν ξανά μπροστά, 47-44. Η συνέχεια του δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες να προσπερνούν η μία την άλλη αποκτώντας μικρές διαφορές. Στα δύο λεπτά πριν το τέλος προηγούνταν οι φιλοξενούμενοι με 55-54. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την ΤΣΣΚΑ να έχει βραχεία κεφαλή 57-56.

Νευρικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο, με πολλά άστοχα σουτ εκατέρωθεν και το προβάδισμα να αλλάζει χέρια Το τελευταίο πεντάλεπτο μπήκε με την ΤΣΣΚΑ μπροστά με 64-62. Ακολούθησε ένα 4-0 των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν και πάλι το πάνω χέρι με 66-64 3 λεπτά πριν το τέλος. Θρίλερ ήταν τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα με τις δύο ομάδες να φτάνουν εκεί με 68-68. Στα 40’’ 1/2 βολές για τον Κρστιτς έδωσαν προβάδισμα 69-68 στην «ομάδα του στρατού». Με 2/2 βολές ο Κρστιτς έκανε το 71-68. Με τρίποντο ο Λικχοντέι ισοφάρισε (71-71) στα 25’’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, αλλά ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Τρίποντο δια χειρός Λικχοντέι, έδωσε προβάδισμα στη Κουμπάν με 74-71 στην έναρξη της παράτασης. Τέσσερις πόντοι από τον Τεόντοσιτς έφεραν μπροστά και πάλι την ΤΣΣΚΑ με 75-74. Άστοχη η ομάδα του Κράσνονταρ στις βολές σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο έχοντας μία στις τέσσερις. Στα 90’’ πριν το τέλος του έξτρα χρόνου, οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 78-77. Δύο βολές του Τεόντοσιτς έκαναν το 80-77 ένα λεπτό πριν το τέλος. Με τρίποντο του Μίτσοβ στα 23 δευτερόλεπτα η «ομάδα του στρατού» πήρε προβάδισμα έξι πόντων (83-77). Με μία στις δύο βολές ο Τεόντοσιτς, ο οποίος έβαλε 7 πόντους στην παράταση, έγραψε το τελικό 84-77.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 44-41, 56-57, 71-71 (κ.α.), 77-84


Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ, Μπράουν 13, Γουίλιαμς 10, Χέντριξ 7, Καλνιέτις 2, Λικχοντέι 13, Γιασάιτις, Ζούμπκοφ 11, Ζουκανένκο, Μάριτς 12, Σίμον 9.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 16, Μίτσοβ 3, Φριτζόν 15, Τζάκσον, Πάργκο 2, Κρστιτς 11, Γούιμς 14, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς 2, Χριάπα 15, Χάινς 6. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό το αήττητο να μείνει!!

Να αφήσει στο… 2013 τιςτελευταίες ήττες και να επιστρέψει στις νίκες θέλει απόψε ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος στην πρεμιέρα του Top 16 τη «Φενέρ» του Ομπράντοβιτς. Η ανάποδη προϊστορία και η σύγκριση.

Αυτό το αήττητο να μείνει
Έχασε στο Κύπελλο. Έχασε στο πρωτάθλημα. Όμως στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και σκοπεύει να παραμείνει έτσι υποδεχόμενος απόψε (21:30, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ.

Πληγωμένος, αλλά και σοφότερος μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ που του στοίχισαν το Κύπελλο και (πιθανότατα) το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα, ο πρωταθλητής Ευρώπης θέλει να δώσει τη δική του απάντηση και να διευρύνει το νικηφόρο του σερί στη διοργάνωση στα 14 ματς, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων τριών περσινών νικών.

Πέρα από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και την κακοδαιμονία. Νοκ άουτ είναι οι Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, ενώ αμφίβολος ο Κατσίβελης που αν τελικά κριθεί ανέτοιμος να παίξει μετά το διάστρεμμα που υπέστη, τη θέση του στη δωδεκάδα θα πάρει ο νεοαποκτηθείς Μάρντι Κόλινς με… μιάμιση προπόνηση στα πόδια του.

Η «Φενέρ» έρχεται με φιλοδοξίες που απορρέουν από το εξαιρετικό της υλικό, την πρωτιά της στην πρώτη φάση σε έναν όμιλο με Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά προπαντός στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών της Ευρωλίγκας επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην Ελλάδα μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2012 και θα βρεθεί στο γνώριμο περιβάλλον του ΣΕΦ όπου έχει παίξει τόσα και τόσα μεγάλα παιχνίδια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ρότσα (Πορτογαλία) και Πατέρνικο (Ιταλία).

Η… ανάποδη προϊστορία

Ολυμπιακός και «Φενέρ» (ή Ούλκερ, στην παλαιά μορφή της) έχουν αναμετρηθεί 14 φορές κατά το παρελθόν με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κερδίσει εννιά φορές. Πάντως σε επτά αναμετρήσεις επί ελληνικού εδάφους η τουρκική ομάδα μετρά τέσσερις νίκες, ενώ αντίστοιχα στην Πόλη οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει έξι από τα επτά ματς με την αποψινή τους αντίπαλο.

Ισορροπία στους αριθμούς

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων βγάζει… ισοπαλία. Ο μεν Ολυμπιακός έχει καλύτερη άμυνα (73,4 πόντους παθητικό ανά αγώνα έναντι 74,9), υπερτερεί στα αμυντικά ριμπάουντ (24,1 έναντι 23,6), στις ασίστ (18,7 έναντι 16,2), στις τάπες (4,3 έναντι 2,6), καθώς και στην ευστοχία σε δίποντα (57% έναντι 56,6%) και τρίποντα (38,9% έναντι 38%), αλλά η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει καλύτερη επίθεση (84,9 πόντους ανά αγώνα έναντι 81,2), περισσότερα ριμπάουντ σε σύνολο (33,8 έναντι 32,6) και επιθετικά (10,2 έναντι 8,5), ενώ υπερέχει σε κλεψίματα (6,8 έναντι 4,8), υψηλότερα ποσοστά στις βολές (76,1% έναντι 70,4%), ενώ έχει λιγότερα λάθη (11,2 έναντι 12,1) και μεγαλύτερο index (96,2 έναντι 92,4).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και πρόγραμμα της πρεμιέρας του Top 16

Ε’ Όμιλος

Ουνικάχα Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα 79-93
Παναθηναϊκός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 73-67
Μπαρτσελόνα-Αναντολού Εφές 84-65
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (3/1, 21:30)

Στ’ Όμιλος

Παρτιζάν-Ρεάλ Μαδρίτης 64-80
Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-90
Λοκομοτίβ Κουμπάν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-84 (71-71 κ.α.)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν Μονάχου (3/1, 19:45)
Πηγή: sport-fm.gr

Τσέλσι, Σίτι, Αρσεναλ ή μήπως...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος “διαβάζει την γυάλα” και προσπαθεί να καταλάβει ποιος θα κατακτήσει το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων 15 ετών στην Αγγλία...  
Εχουμε πλέον μπει στο δεύτερο μισό της φετινής καταπληκτικής Premier League και το να κάνεις εκτίμηση όχι μόνο για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και για όλα όσα διακυβεύονται στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα είναι ένα τεράστιο ρίσκο. Κοινώς κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο...

Παρά ταύτα στα δικά μου μάτια υπάρχουν, δυσδιάκριτα είναι αλήθεια, φαβορί για όλα τα “τρόπαια”. Διότι μπορεί το μεγάλο τρόπαια να είναι ο τίτλος, αλλά και η τετράδα για την Λίβερπουλ ας πούμε σαν... τρόπαιο θα είναι, όπως και η παραμονή στην κατηγορία για την Φούλαμ.

Ποιός θα πάρει αυτόν τον τίτλο λοιπόν; Κατά την άποψη μου η σειρά έχει ως εξής: Πρώτα Τσέλσι, μετά Μάντσεστερ Σίτι, ακολούθως Αρσεναλ και μετά με λιγότερες, λιγοστές πιθανότητες, Λίβερπουλ και Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γιατί πρώτα η Τσέλσι έστω και με 5% περισσότερες πιθανότητες από την Μάντσεστερ Σίτι και την Αρσεναλ; Γιατί είναι μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή, αλλά ακόμη καλά δεν έχει παίξει. Τουλάχιστον όλοι αισθανόμαστε ότι παίρνει μεγάλη βελτίωση. Αντίθετα η Μάντσεστερ Σίτι εδώ και δύο μήνες παίζει με σπασμένα τα φρένα κι' ακόμη στην πρώτη θέση δεν βρέθηκε ποτέ.
Επιπλέον η Τσέλσι σε όλα τα crash test του τίτλου βγήκε ατσαλάκωτη. Με την Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ” 0-0, όπως και με την Αρσεναλ στο “Emirates”. Με την Τότεναμ εκτός 1-1 και εντός νίκες και με την Μάντσεστερ Σίτι (2-1) και με την Λίβερπουλ (2-1). Καμία άλλη διεκδικήτρια του τίτλου δεν έχει μείνει αήττητη σε αυτά τα ματς. Η Σίτι έχασε από την Τσέλσι, η Αρσεναλ από Μαν. Γιουνάιτεντ και Σίτι, η Λίβερπουλ από Αρσεναλ, Τσέλσι και Σίτι η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ από Σίτι και Λίβερπουλ.

Δεύτερο φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι. Γιατί; Γιατί έχει το πληρέστερο υλικό και ενδεχομένως και ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την Τσέλσι. Οι πιθανότητες να αποκλειστεί στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (παίζει με την Μπάρτσα) είναι πολύ περισσότερες από αυτές της Τσέλσι που παίζει με την Γαλατά. Αν συμβεί αυτό, από τα τέλη Φλεβάρη θα επικεντρωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι όχι.

Τρίτο φαβορί η Αρσεναλ. Ενας τρόπος υπάρχει να πάρει πρωτάθλημα η Αρσεναλ. Ο τρόπος που την κρατά ως τώρα στην κορυφή. Δεν κάνει γκέλες. Με εξαίρεση εκείνο το 3-1 που έχασε στην πρεμιέρα από την Αστον Βίλα, η Αρσεναλ ότι ματς πρέπει να πάρει το παίρνει. Η Σίτι έχει χάσει από Κάρντιφ, Αστον Βίλα, Σάντερλαντ και δεν νίκησε την Στόουκ. Η Τσέλσι έχασε από Εβερτον, Νιουκάστλ, Στόουκ και έφερε εντός 2-2 με την Γουέστ Μπρομ. Η Λίβερπουλ έχασε από Χαλ, Σαουθάμπτον (εντός) και δεν νίκησε Σούονσι, Νιουκάστλ και Εβερτον.

Η Αρσεναλ ήττα έχει μόνο από μεγάλους και δύο ισοπαλίες όλες κι' όλες με Εβερτον και Γ. Μπρόμιτς. Ολους τους άλλους τους κέρδισε. Είτε την πολύ καλή φέτος Νιουκάστλ και μάλιστα εκτός, είτε την κακή Γουέστ Χαμ η Αρσεναλ όλα τα ματς που πρέπει να πάρει τα καθαρίζει. Το πρόβλημά της είναι τα ντέρμπι, στα οποία έχει νικήσει μόνο την Λίβερπουλ και την Τότεναμ εντός και έχει χάσει δύο φορές στο Μάντσεστερ, ενώ έμεινε στο Χ εντός με την Τσέλσι. Επιπλέον η Αρσεναλ, λογικά θα αποκλειστεί και από τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν και όντας ήδη εκτός Λιγκ Καπ στο τέλος της χρονιάς θα έχει σχεδόν ένα ματς την εβδομάδα που θα την βοηθήσει με το σχετικά μικρό ρόστερ της. Αν βρει και έναν καλό σέντερ φορ για αναπληρωματικό του Ζιρού, τότε ίσως να επιστρέψει στο θρόνο μετά από εκείνο το πρωτάθλημα που είχε πάρει αήττητη.

Η Λίβερπουλ παίζει όλη τη χρονιά ένα ματς κάθε εβδομάδα. Ευρώπη δεν είχε, από το Λιγκ Καπ αποκλείστηκε πριν καν αρχίσει ο θεσμός οπότε είχε τεράστιο πλεονέκτημα. Παρά ταύτα είναι τέταρτη. Εχεις τις ελπίδες της για τίτλο αλλά είναι ελάχιστες διότι το ρόστερ της είναι σαφώς το λιγότερο ποιοτικό από όλους τους μνηστήρες. Εχει μεν τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος (Σουάρες), αλλά δύσκολα θα φτάσει. Εκτός κι' αν η ενίσχυση του Γενάρη είναι τόσο καθοριστική.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επίσης έχει λιγοστές πιθανότητες. Αν ήταν 11 βαθμούς πίσω από τον τίτλο αλλά έπρεπε να ξεπεράσει έναν δύο για να το πάρει, θα έλεγα ότι μπορεί να το κάνει και εύκολα. Τώρα όμως είναι 11 πίσω από την Αρσεναλ, 10 πίσω από την Σίτι και 9 πίσω από την Τσέλσι. Πόσοι να καταρρεύσουν για να τους προλάβει όλους. Είναι και που ότι χτίζει το γκρεμίζει μόνη της όπως την Πρωτοχρονιά με την Τότεναμ, όποτε μάλλον θεωρητική είναι η πιθανότητα να πάρει τίτλο.

Τότεναμ και Εβερτον δεν νομίζω ότι μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα. Και θα είναι δύσκολο να είναι και στην πρώτη τετράδα κι' ας έχουν πολύ μικρή διαφορά από την τέταρτη σήμερα Λίβερπουλ. Αν και για την Τότεναμ θέλουμε λίγο χρόνο για να την καταλάβουμε τώρα με τον νέο προπονητή της...

Η Νιουκάστλ θα κάνει ανάλογη πορεία και στο δεύτερο γύρο, αλλά δύσκολα θα βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο από το πρωτάθλημα. Οσο για την Σαουθάμπτον θα τα πάει ακόμη καλύτερα στο δεύτερο γύρο, όπως και η Σουόνσι, αλλά κι' αυτές αν θέλουν ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πρέπει να το ψάξουν από το Κύπελλο και όχι από το πρωτάθλημα.

Οσο για την παραμονή. Η Σάντερλαντ είναι τελευταία και όχι τυχαία. Δεν θα γλιτώσει εν τέλει το... μοιραίο νομίζω. Οι υπόλοιπες βράζουν λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι. Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας, Φούλαμ και Νόριτς θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους. Οσο για την Γουέστ Μπρομιτς παρά το γεγονός ότι είναι χαμηλά νομίζω ότι δεν θα κινδυνεύσει καν, όπως και η Χαλ που είναι κάπως καλύτερα στη βαθμολογία...
Πηγή: gazzetta.gr

Σοκ με Κόζακ στη Βίλα!

Εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν θα μείνει ο επιθετικός της Άστον Βίλα, Λίμπορ Κόζακ.

Σοκ με Κόζακ στη Βίλα
Ισχυρό πλήγμα στην Άστον Βίλα με το… καλημέρα του νέου έτους. Ο Λίμπορ Κόζακ έσπασε το πόδι του στην προπόνηση και όπως ανακοίνωσαν οι «χωριάτες», ο παίκτης χάνει το υπόλοιπο της σεζόν!

Την Παρασκευή ο Τσέχος φορ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου κι αν όλα πάνε καλά στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αποθεραπεία του, προκειμένου να επιστρέψει την επόμενη σεζόν πιο δυνατός.

Ο 24χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από τον αγγλικό σύλλογο το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής είχε 15 συμμετοχές και 4 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Τζόρντι, κόσμος παντού εκτός από την Ισπανία!!

15.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ, βέβαιο sold out στο Ολυμπιακός-Φενέρ, γεμάτα γήπεδα παντού. Πόσο αντικειμενικά δίνει ο Μπερτομέου 4 θέσεις στα... άδεια ισπανικά γήπεδα; Αρχισε το top 16 της Ευρωλίγκα, η μπασκετική Ευρώπη ζει μεγάλες στιγμές όμως ο Τζόρντι Μπερτομέου μπορεί να νιώθει ευχάριστα για όλους, εκτός από τους συμπατριώτες του.
Γέμισαν τα γήπεδα στην πρεμιέρα. Παντού, εκτός από την Ισπανία. Την πατρίδα του Τζόρντι, που έχει μονίμως τέσσερις εκπροσώπους στη διοργάνωση, αλλά δεν βλέπουμε και πολλούς λόγους να συμβαίνει τελικά κάτι τέτοιο.
Αγωνιστικά, μόνο η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Μας έλεγαν για τα γεμάτα γήπεδα στην Ισπανία, αλλά η εικόνα της Πέμπτης ήταν απογοητευτική.
Η Μάλαγα έχει να γεμίσει τις εξέδρες της από την εποχή Πρίντεζη, στον ισπανικό εμφύλιο με την Λαμποράλ Κούτσα μάζεψε 4.500 άτομα. Τα πράσινα καθίσματα στην Μάρτιν Καρπένα έδωσαν χρώμα, αλλά αν είχαν στόμα θα φώναζαν... Οχι συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, αλλά για τον κόσμο που δεν πατάει στο γήπεδο. Και να πει κανείς ότι απογοητεύτηκαν οι οπαδοί; Πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης ήταν, καθοριστικό ματς για τη συνέχεια.
Η δε μεγάλη και τρανή Μπαρτσελόνα, στη δική της πρεμιέρα στο Top 16 ¨έγραψε" λίγους περισσότερους. Για την ακρίβεια, 4588 θεατές. Με τα... φουσκωμένα νούμερα της Ευρωλίγκα όλα αυτά. Να απογοητεύτηκε ο κόσμος από την ήττα από τη Ρεάλ; Για ψάξτε τα ματς στην πρώτη φάση και θα καταλάβετε. Το φετινό ρεκόρ είναι οι 6.100 με την ΤΣΣΚΑ. Κάπου 5500 είχαν με την Φενέρ... Σε γήπεδο 8.000 θέσεων, που εδώ και χρόνια βέβαια δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωλίγκα.
Τον πρόδωσαν οι φίλοι του τον Τζόρντι. Γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο κόσμος τα γεμίζει τα γήπεδα. Ο Παναθηναϊκός είχε 15.000 απέναντι στην όχι και τόσο εμπορική Αρμάνι... Η Γαλατά είχε 10.500 κόντρα στην Μακάμπι. Και η Παρτιζάν το απίστευτο 21374 στο Βελιγράδι στο ματς με τη Ρεάλ!
Και την Παρασκευή θα είναι γεμάτο και το ΣΕΦ και το γήπεδο στο Κάουνας. Το Top 16 είναι γιορτή για Ελληνες, Τούρκους, Σέρβους. Λιθουανούς. Οι Ισπανοί μάλλον δεν έχουν την ίδια άποψη. Ομως οι τέσσερις ομάδες δεν αλλάζουν. Αντίθετα η Ελλάδα έχει δύο εκπροσώπους. Λες και αν έπαιζε ο Αρης ή ο ΠΑΟΚ δεν θα μάζευαν 4500 οπαδούς στο To 16. Γεμάτα θα ήταν τα γήπεδα στην Ελλάδα. Και το Αλεξάνδρειο και η Πυλαία. Ακόμα και το Ελληνικό θα μπορούσε να μαζέψει πάνω από 4.000, αν έπαιζε ο Πανιώνιος στο Top 16 της Ευρωλίγκα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν ανησυχούν στον Πανιώνιο!

Καθησυχαστικοί είναι στον Πανιωνιο όσον αφορά τις φήμες περί συμβολαίου του Τάσου Αυλωνίτη με την ΑΕΚ μέσω του Αχαρναϊκού. Οι «κυανέρυθροι» ξεκαθαρίζουν ότι με την πλευρά του Έλληνα αμυντικού υπήρξε συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του που έληγε το καλοκαίρι του 2014 και μάλιστα την προηγούμενη Δευτέρα στις 27 Δεκεμβρίου κατατέθηκε στην ΕΠΟ η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Στη συνέχεια υπήρξε η επαφή και συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Αυλωνίτη με κανονική μεταγραφή. Στην Πλατεία γελούσαν με τις διαρροές αυτές και τονίζουν ότι πλέον στην ομάδα δεν θα υπάρξουν νέες περιπτώσεις, όπως του Σπυρόπουλου που είχε συμφωνήσει ήδη με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: gazzetta.gr

Κέρδισε τη μάχη της φθοράς...!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για το «θέμα» Παυλή, για την άφιξη Μαντούρο και για τον ΠΑΟΚ που περιμένει το 2014!
Ο αθλητισμός έχει σίγουρα στιγμές έντασης, έχει και στιγμές αναγνώρισης. Υπάρχουν στιγμές εκνευρισμού, αλλά και στιγμές που στεναχωριέσαι για κάτι που συνέβη σε αντίπαλο, όσο και αν θέλεις να το κρύψεις για να μη χαρακτηριστείς ευαίσθητος. Στον χώρο του ποδοσφαίρου άλλωστε, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποτελεί μέγιστη αδυναμία κα καλά θα κάνεις να το κρύβεις.

Δεν συγκινούμαι εύκολα, αλλά έχω μάθει να σέβομαι αυτούς που τουλάχιστον εκτιμώ ως αυθεντικούς. Και ένας εξ αυτών, ο Μιχάλης Παυλής.
Τον είχα γνωρίσει στη Θεσσαλονίκη, ήταν παίκτης της Καβάλας.

Ήμουν κλασικά με τον Τσακίρη και κάναμε διαγωνισμό ποιος αντέχει περισσότερο το αλκοόλ ως γνήσιοι ανώριμοι που είμαστε. Μαζί μας ήταν μία πολύ ευγενική φυσιογνωμία που κάπου γνώριζα και μετά κατάλαβα πως ήταν ο Μιχάλης. Μου είχε κάνει εντύπωση όταν εμφανίστηκε στη ζωή της ΆΕΚ, όπως και εντύπωση όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε μέχρι να ξαναεπιστρέψει.

Δεν ήταν από τα κλασικά παιδιά - ποδοσφαιριστές, που έχουν την ίδια κόμμωση, τα ίδια πρότυπα, το ίδιο IQ. Ήταν οπαδός, κάτι που μου φάνηκε πολύ παράξενο αφού ζήτημα να έχω γνωρίσει δέκα τέτοιους στη καριέρα μου.

Δεν το έπαιζε οπαδός, γιατί και εγώ ως οπαδός έχω την ευχέρεια να αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος κάνει προσπάθεια να με πείσει για κάτι που γνωρίζω αρκετά καλά. Δεν ήταν από τις περιπτώσεις που έψαχνε να αγκιστρωθεί από μια ταμπέλα και η πορεία του το απέδειξε.
Όσο μπορούσε, όσο επέτρεπαν οι δυνάμεις του, βοήθησε την ΑΕΚ. Κέρδισε τον σεβασμό μου, όσο ελάχιστοι όταν τον έβλεπα να παλεύει γνωρίζοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Μάγκας από τους λίγους, αγνή αγάπη από αυτές που δίνουν όραμα στους υπόλοιπους οπαδούς. Και μέσα από την αρρώστια του, αυτό το πράγμα που έχτισε δεν θα φθαρεί ποτέ μέσα από μία καθημερινότητα που σε παρουσιάζει ως δεδομένο στο κοινό και πολλές φορές προσβάλει το είναι σου.
Καλή δύναμη στον Μιχάλη και όταν ανηφορήσει ξέρει αυτός.

Πάμε στα δικά μας.  Ήρθε ο Μαντούρο στη Θεσσαλονίκη, μία περίπτωση που αν τη συζητούσαμε πριν τρία χρόνια θα ήμασταν πιο γραφικοί από το Πήλιο.
Πρώτα απ όλα, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στον ΠΑΟΚ παίκτης με 22 συμμετοχές στην εθνική Ολλανδίας. Και μάλιστα μίας εθνικής Ολλανδίας που δεν είναι στα κάτω της αυτή τη περίοδο.

Τρεις Ολλανδούς είχαμε στην ιστορία μας, ο ένας ήταν πολύ καλός για να μείνει, ο Φαν Ρόι, ο άλλος ήρθε γιατί του έμοιαζε, ο Φαν Χαμ και ο τρίτος, ο Κνολ, πρέπει να ήταν ο πιο αργός κεντρικός αμυντικός που πέρασε ποτέ από τον.  πλανήτη.

Ο Μαντούρο, είναι ελίτ του Ολλανδικού ποδοσφαίρου και δεν θα ερχόταν ποτέ αν δεν συνέβαιναν πολλά μυστήρια στη καριέρα του όπως αυτό το θέμα με την καρδιά το οποίο πάντως δεν μπορώ να γνωρίζω το κατά πόσο είναι σοβαρό αφού στη σεζόν που είχε ακολουθήσει όταν εντοπίστηκε, έκανε 31 παιχνίδια.
Προφανώς και υπήρχαν θέματα με τη Σεβίλλη, αλλά ευελπιστώ ο ΠΑΟΚ να το έχει μελετήσει καλά το έργο.

Ο Μαντούρο, εφόσον περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει στον ΠΑΟΚ, είναι μία ποιοτική λύση και για τη μεσαία του γραμμή αλλά και για το κέντρο της άμυνας. Ο Ενόχ, δεν αποκλείεται να ενταχθεί και αυτός, αφού ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλούς παίκτες και σίγουρα έναν με τα χαρακτηριστικά του Καμερουνέζου κυρίως για τους αγώνες της Ευρώπης, αλλά και του κυπέλλου που είναι ο νούμερο ένα στόχος σύμφωνα με τον Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ για να πετύχει στόχους χρειάζεται να αποβάλει το αίσθημα του όσα πάνε και όσα έρθουν. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να ελέγχει καλύτερα τους χώρους μέσα από τα ρίσκα που έτσι κι αλλιώς παίρνει, άρα παίκτες με τρεξίματα, δυναμικοί και με ποιότητα χρειάζονται για την εύρεση μία ισορροπίας που θα τον κάνει ικανό για το επόμενο βήμα.

Μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε κανένα παιχνίδι με σοβαρό - ανταγωνιστικό αντίπαλο και αυτός είναι ο λόγος που αναφέρομαι στη χρησιμότητα της απόκτησης και του Μαντούρο αλλά και του Ενόχ.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε από Ιταλία το όνομα του Αρντεμάνι της Κιέβο, ο οποίος μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και στη Βερόνα δεν παίζει. Πέρυσι στη Μόντενα έκανε 24 γκολ, κάποτε ήταν μία περίπτωση ενδιαφέρουσα αλλά στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί παίκτες που οργιάζουν στη Seria B αλλά μόλις πατήσουν Καμπιονάτο χάνονται γιατί η διαφορά επιπέδου είναι τεράστια.

Βέβαια, σε έναν ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή έχει μείνει με τους Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη, ένας τέτοιος παίκτης, ανίκανος για Καμπιονάτο αλλά ικανός να βγει πρώτος σκόρερ στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας, στα 26 του χρόνια, μπορεί να είναι χρήσιμος.

Δεν είναι ο περιφερειακός φορ, είναι κλασικός περιοχής και άμα ο ΠΑΟΚ μπορεί να του εξασφαλίσει την υπογραφή με ένα ποσό κοντά στις 300 με 400 χιλιάδες ευρώ, δεν δείχνει κακή λύση.
Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως η ανάγκη ενός περιφερειακού ποιοτικού επιθετικού θα καλυφθεί. Αυτή πρέπει να πληρωθεί αδρά άλλωστε, γιατί ενδέχεται να κάνει και την όποια διαφορά χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πετύχει τους όποιους στόχους του απέμειναν και βέβαια να ετοιμάσει έναν κορμό για την επόμενη σεζόν.
ΥΓ Τα όργια στους ορισμούς της ΚΕΔ συνεχίζονται. Το θράσος τους είναι αν μη τι άλλο μεγάλο.

ΥΓ Η αποκεντρωμένη διοίκηση είναι σαφές πλέον στο μυαλό μου πως προσπαθεί να τρενάρει το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ. Οι διορισμένοι που την ελέγχουν, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου πως έχουν πάρει συγκεκριμένες εντολές και πως έχουν στόχο την αναβολή.

Απορώ λοιπόν, πως ένα έγγραφο το οποίο στήθηκε προφανώς μέσα από προσυνεννόηση μεταξύ Δήμου Θέρμης και Αποκέντρωσης, να βγήκε άχρηστο και να πρέπει να στηθεί αλλιώς το έργο.

Η υπομονή αρχίζει και στερεύει, τη στιγμή που υπάρχει ζήτημα και μέσα στον ΠΑΟΚ για τη συγκεκριμένη κωλυσιεργία και τους ανθρώπους που χειρίζονται το θέμα.
Σε μία χώρα που το κράτος στερεί μόνο θέσεις εργασίας, η γραφειοκρατία και τα μικροσυμφέροντα συνεχίζουν να σπαταλούν χρόνο. Αντί να κινούν τις διαδικασίες νομότυπα πάντα αλλά σε υποφερτούς χρόνους, αναζητούν αφορμές για να μειώσουν την δυναμική μίας ξεκάθαρης επένδυσης.
Πηγή: gazzetta.gr