Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Χίκμαν ο... «τουρκοφάγος»!!

Με πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και εξαιρετική τέταρτη περίοδο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Top16 της Euroleague, επικρατώντας 90-84 της Γαλατασαράι στην Πόλη.

Χίκμαν ο... «τουρκοφάγος»!
Πρεμιέρα με το δεξί στον ΣΤ' όμιλο του Top16 της Euroleague για την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί με τον Χίκμαν (24 π.) να κάνει εκπληκτική εμφάνιση και να έχει άξιους συμπαραστάτες τους, Οχαγιόν (15 π.) και Σμιθ (14 π.) έφυγε με τη νίκη από το «Αμπντί Ιπεκτσί» κόντρα στην Γαλατασαράι, 90-84. Σημαντική βοήθεια από Σχορτσανίτη με 7 πόντους και πολλές καλές άμυνες.

Αρόγιο (19 π.) και Έρτσεγκ (17 π.) διασώθηκαν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμειναν στην καλή παρουσία της δεύτερης περιόδου και έχασαν το παιχνίδι χωρίς να το καταλάβουν και πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει η διαφορά του σκορ.

Το ματς:



Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έκανε εξαιρετική εκκίνηση παρασύροντας στο ρυθμό του και τη Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί με πέντε γρήγορους πόντους του Έλληνα σέντερ μπήκαν ιδανικά στην αναμέτρηση, την στιγμή που οι Χίκμαν και Οχαγιόν ξεκινούσαν επίσης δυνατά. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους οκτώ πόντους (17-25), για να έρθει και η τούρκικη αντίδραση. Ο Έρτσεκ με τον Αρόγιο πήραν από το χέρι την Γαλατά, μάζεψαν τη διαφορά και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο, δύο πόντους πίσω στο 23-25.

Με το πόδι στο γκάζι πατημένο, από το φινάλε της πρώτης περιόδου, ξεκίνησε και στη δεύτερη η Γαλατά. Με τον Αρόγιο να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και να κλείνει το ημίχρονο με 11 πόντους και τρία στα τέσσερα τρίποντα, οι Τούρκοι έκαναν την ολική ανατροπή. Με σημαντική βοήθεια από τον Μενσά-Μπονσού στα ριμπάουντ, ο οποίος επέστρεψε μετά την τιμωρία του για το επεισόδιο με τον Μπέγκιτς, και του Αρσλάν στο σκοράρισμα, οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε ένα επιμέρους 16-6, την ώρα που ο Μπλατ έψαχνε να βρει λύσεις στον πάγκο του. Χικμαν και Οχαγιόν προσπαθούσαν να κρατήσουν τους Ισραηλινούς, στο παιχνίδι, με το 47-40 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήρθε με αντίδραση από τους φιλοξενούμενους. Με πρωτεργάτη τον Χίκμαν και βοήθειες από τον Μπλου και τον «Σόφο», οι Ισραηλινοί επέστρεψαν στο παιχνίδι μάζεψαν τη διαφορά και έφεραν το ματς στον πόντο. Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι, μετά το πρώτο «χαμένο» πεντάλεπτο και με τους Αρόγιο και Ντόμερκαντ να είναι οι μόνοι που διασώζονται κράτησαν το προβάδισμα και το 65-63, μετά το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Οχαγιόν, ο Χίκμαν και ο Τάιους πήραν από το χέρι τη Μακάμπι και έκαναν περίπατο στο «Αμπντι Ιπεκτσί». Έτρεξαν επιμέρους 19-9, πήραν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη, με την έναρξη του Top16 της Euroleague, με το τελικό 90-84. Η εξαιρετική εμφάνιση του Αράγιο, πήγε στο καλάθι των αχρήστων, όπως και η σημαντική βοήθεια σε άμυνα και επίθεση από τον Έρτσεγκ.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 47-40, 65-63, 84-90

Γαλατασαράι: Έρτσεκ 17 (6 ριμπ.), Σόνμες, Κοκσάλ, Χέρστον 8, Ατσούρ, Ακιόλ 6, Μενσά-Μπονσού 7 (9 ριμπ.), Μάτσβαν, Αρόγιο 19 (5), Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 12, Ντόμερκαντ 11.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ράις 3, Σμιθ 14 (10 ριμπ.), Χίκμαν 24, Ίνγκλς , Τάιους 12 (11 ριμπ.), Πνίνι 6, Κοέν, Οχαγιόν 15 (3), Μπλου 9, Λαντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 7. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: