Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ποιος Λαβάλ; Ο Λάσμε!!

Παρότι είχαμε... Πρωτοχρονιά κι όχι Πάσχα, η "Ανάσταση" του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε και πλέον οι "πράσινοι" βαδίζουν στο σωστό μονοπάτι, αυτό της επιτυχίας. Ποια θα είναι αυτή; Καταρχάς αν υπάρξουν ανάλογες εμφανίσεις, η πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει θα είναι ευπρόσδεκτο. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ο όμιλος όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά απαιτητικός. Απαιτεί πάθος, διαρκή επαγρύπνηση και... χειρουργική ακρίβεια, ώστε να έρθει η πρόκριση στους "8" και να ανοίξει ο δρόμος για το Φάιναλ Φορ του Μιλάνο, όπου δύσκολα θα παίξει το ρόλο της "οικοδέσποινας" η Αρμάνι.
Οι φιλόδοξοι κατά τ' άλλα, Ιταλοί, ήρθαν στο ΟΑΚΑ για το διπλό, αλλά αποδείχτηκαν πολλοί "λίγοι" και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να προκαλέσουν την παραμικρή ανησυχία ούτε στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ούτε στους 15.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.
Γιατί όμως ο Παναθηναϊκός είναι πλέον τόσο "πειστικός", αφήνοντας στην άκρη το τραγικό του ξεκίνημα στη φάση των ομίλων; Σίγουρα το διπλό-ξέσπασμα στην έδρα της Λοκομοτίβ Κούμπαν επέδρασε θετικά στην ψυχολογία, που δεν... τσαλακώθηκε μετά από την κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στη συνέχεια απογειώθηκε λόγω της νίκης-πρόκρισης επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του ελληνικού κυπέλλου.
Βέβαια, υπάρχει και ένας... ιπτάμενος κύριος, που έχει αλλάξει τις ισορροπίες το τελευταίο διάστημα, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Στεφάν Λάσμε. Ο αγαπημένος "υδραυλικός" της "πράσινης" κερκίδας έχει βρει τον εαυτό του, μετά από τον τραυματισμό του στο ξεκίνημα της χρονιάς και θυμίζει τον καλό, περσινό του εαυτό, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
Ο "εξάστερος" συνεχίζει να παίζει κάθε άλλο παρά ελκυστικό μπάσκετ, όμως πάντα έχει πλάνο και τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Μπορεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης να... παραπαίει εκτελεστικά, έχοντας 68% στις βολές, 25% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα, όμως οργανώνει με παραδειγματική... μαεστρία, με τις 7,6 ασίστ που μοιράζει κατά μέσο όρο να "μιλούν" από μόνες τους.
Ο "3D" αποτελεί το "Α και το Ω" των νταμπλούχων Ελλάδας, ενώ ο Λάσμε είναι ο καταλύτης για να γίνεται το "κλικ" που απαιτεί μια μεγάλη νίκη. Και αυτή κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο είναι "χρυσάφι" απ' όλες τις απόψεις, αν αναλογιστούμε και την επιβλητική εικόνα των παικτών του Πεδουλάκη πάνω στο παρκέ.
Ο Γκαμπονέζος σέντερ είναι ο απόλυτος... ρυθμιστής της εναέριας κυκλοφορίας και η παρουσία του δυναμώνει ακόμη περισσότερο τον φορμαρισμένο φέτος Τζέιμς Γκιστ. Ο πρώην παίκτης της Μάλαγα είναι επίσης πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό, όχι όμως τόσο, όσο ο Λάσμε, ο οποίος βρήκε στο ΟΑΚΑ την ευκαιρία να δείξει ποιος είναι και στον επίδοξο διάδοχό του το περασμένο καλοκαίρι, Γκάνι Λαβάλ!
Όταν ο Λάσμε είχε θεωρηθεί "φευγάτος" από τον Παναθηναϊκού, το όνομα του πρώην σέντερ της Λοτομάτικα Ρόμα βρισκόταν σε πρώτο πλάνο και ακουγόταν έντονα. Όμως, η παραμονή του "υδραυλικού" τον... εκτόπισε, κάτι που έκανε χθες και με την εμφάνισή του. Κάποια πράγματα είναι θέμα προσωπικότητας και στο συγκεκριμένο "match-up" είχα ξεκάθαρο νικητή τον παίκτη του Παναθηναϊκού.
Δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο Παναθηναϊκός. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα τραβήξει περισσότερο στην εκτέλεση ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που κατά τ' άλλα συνεργάζεται καταπληκτικά με τους Λάσμε και Γκιστ. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος αντίπαλος κι βρεθεί στο διάβα τους, οι "πράσινοι" είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν πολύ... ακριβά το τομάρι του.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: