Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Με το δεξί η Λαμποράλ Κούτσα!!

Στον ισπανικό «εμφύλιο» που επεφύλασσε η πρεμιέρα του έκτου ομίλου του Top 16 της Euroleague μεταξύ Μάλαγα και Λαμποράλ νικητές ήταν οι Βάσκοι με 93-79 μέσα στην έδρα της Ουνικάχα.

Με το δεξί η Λαμποράλ Κούτσα
Πρεμιέρα για τις Ουνικάχα Μάλαγα και Λαμποράλ Κούτσα για τον έκτο όμιλο του Top 16 της Euroleague, σε ένα ματς το οποίο έγινε στο «Μαρτίν Καρπένια» της Μάλαγα. Ο πρώτος ισπανικός εμφύλιος είχε ως νικητές τους φιλοξενούμενους με 93-79.

Δυνατά ξεκίνησαν το ματς οι γηπεδούχοι κι έτσι ξέφυγαν με 11 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την αναμέτρηση και μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στην τρίτη παίρνοντας το προβάδισμα, έχοντας ένα πολύ καλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (64%). Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Σκαριόλο κράτησε το αποτέλεσμα κι έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το με 93-79

Κορυφαίος για τους νικητές ο Αντρές Νοτσιόνι με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ζόραν Ντράγκιτς με 22 πόντους

Το ματς

Με τους Κάλογουεϊ, Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς, Κανέρ –Μέντλεϊ και Στίματς παρατάχθηκαν για το πρώτο τζάμπολ οι γηπεδούχοι ενώ ο Σκαριόλο ξεκίνησε με τους Νοτσιόνι, Σαν Εμετέριο, Πλάις, Ερτέλ και Κοσέρ. Λίγο πιο δυνατά μπήκαν οι παίκτες του Πλάθα και παίρνοντας το προβάδισμα το οποίο έφτασε στο 6’ στους επτά πόντους (14-7). Ένα λεπτό πριν το τέλος η Ουνικάχα πέρασε για πρώτη φορά με πάνω από 10 πόντους διαφορά (+11), με την περίοδο να λήγει με 24-13.

Με ένα σερί 5-0 μπήκε στη δεύτερη περίοδο η Λαμποράλ Κούτσα μειώνοντας σε 24-18 το εις βάρος της σκορ. Μεταξύ τριών και πέντε πόντων υπέρ της Μάλαγα κυμαινόταν για αρκετή ώρα η διαφορά, μέχρι που ένα τρίποντο του Νοτσιόνι ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου έφερε το ματς στα ίσια (31-31). Τελικά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τους γηπεδούχους να έχουν ισχνό προβάδισμα δύο πόντων 35-33.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τρίποντο του Σαν Εμετέριο που έδωσε πρώτη φορά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (36-35). Με συνολικό 11-2 οι παίκτες του Σκαριόλο ξέφυγαν με 7 πόντους διαφορά στο τρίτο λεπτό της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου(44-37). Πολύ δυνατά συνέχισε η Λαμποράλ φτάνοντας στο 26 της διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (+10) προηγούμενη με 54-44. Τελικά η τρίτη περίοδος έληξε με τους Βάσκους να είναι μπροστά στο σκορ με 63-56.

Την ύστατη προσπάθεια της έκανε η Ουνικάχα για αν γυρίσει το ματς και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά η πολύ καλή εμφάνιση των φιλοξενούμενων δεν τους άφησε πολλές δυνατότητες μάλιστα διατήρησε σταθερή διαφορά μέχρι το 4ο λεπτό (73-62). Με πέντε αναπάντητους πόντους του Ζόραν Ντράγκιτς οι γηπεδούχοι μείωσαν στους έξι πόντους (73-67). Με τρίποντο του Κάλογουέι η Μάλαγα μείωσε στους 4 δύο λεπτά πριν το τέλος αλλά ο Χάμιλτον απάντησε με το ίδιο «νόμισμα» δίνοντας «ανάσα» στους φιλοξενούμενους. Δύο βολές κι ένα τρίποντο του Νοτσιόνι, δύο βολές του Ερτέλ και ένα λέι απ του Σαν Εμετέριο ολοκλήρωσαν το ματς με τη μεγαλύτερη διαφορά για τη Κούτσα με 93-79.

Δεκάλεπτα: 24-13, 35-33, 56-63, 79-93

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 1, Βιδάλ, Κάλογουέι 17, Σουάρεθ 3, Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ, Τούλσον 6, Κουζμίνσκας 13, Ντράγκιτς 22, Χέτσχάιμερ, Κάνερ – Μέντλεϊ 3, Στίματς 10.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 6, Νοτσιόνι 20 (9 ριμπ), Ποέτα, Χάνγκα 6, Χάμιλτον 13, Ντιόπ, Χοτζ 10, Σαν Εμετέριο 13, Πλάις 6, Ερτέλ 9, Γέλινεκ 2, Κοζέρ 8.

Διαιτητές: Σαχίν (Ιταλία). Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ζάστσουκ (Ουκρανία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: