Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τώρα… μάλιστα, Παναθηναϊκέ!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και την εικόνα του που-επιτέλους-πείθει για τις μεγάλες βλέψεις του στην Ευρωλίγκα.

Τώρα… μάλιστα, Παναθηναϊκέ
Ο Παναθηναϊκός δείχνει να γύρισε το διακόπτη. Αφήνοντας στο… 2013 τις προβληματικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, παρουσίασε το πιο πειστικό του πρόσωπο στη φετινή διοργάνωση και δείχνει να πατάει πιο γερά στα πόδια του.

Δεν είναι τόσο η νίκη επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Αυτή, απέναντι σε μια από τις θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες του πολύ δυνατού ομίλου στην έδρα του, αποτελούσε ούτως ή άλλως υποχρέωση για μια ομάδα που θέλει να έχει φιλοδοξίες. Είναι ο τρόπος που αυτή η νίκη ήρθε και η εικόνα που παρουσίασαν προς τα έξω οι «πράσινοι».

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ίσως για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του ματς, εξ ου και οι 57 πόντοι που δέχτηκε, η κυριαρχία του στα ριμπάουντ (39-22 με 11 επιθετικά), οι τάπες, τα κλεψίματα, οι αιφνιδιασμοί… Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να συνδέεται και με την επιστροφή των τραυματιών. Δεν ήταν όμως μόνο η ενέργεια. Οι «πράσινοι» έπαιξαν και με μυαλό καθοδηγούμενοι σοφά από το τεχνικό τιμ που είχε «διαβάσει» άριστα την Αρμάνι. Χτύπησαν ανηλεώς με πικ εν ρολ την αφελέστατη άμυνα της Αρμάνι και εξέθεσαν τις αδυναμίες ενός αντιπάλου που διαθέτει μεν πολύ ταλέντο, αλλά δεν έχει διακριτούς ρόλους και αγωνιστικό προσανατολισμό.

Υπάρχουν φυσικά τρωτά σημεία και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ώρες-ώρες να βραχυκυκλώνει επιθετικά, δεν «καθάρισε» το ματς πριν τα τέλη της τρίτης περιόδου, καθώς δεν μετουσίωσε σε σκορ την εξαιρετική του εικόνα και είχε πολλά λάθη (19), Παράλληλα το rotation ουσιαστικά περιορίστηκε και πάλι σε 8-9 παίκτες, αφού Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδης έπαιξαν ελάχιστα (με συνέπεια να πέφτει μεγάλο βάρος σε Γκιστ και Λάσμε), ενώ ο Γιάνκοβιτς μπήκε μόνο για να κάνει φάουλ. Αν ο Αργύρης Πεδουλάκης, τώρα που δουλεύει με γεμάτο ρόστερ, καταφέρει να βάλει περισσότερους παίκτες στην εξίσωση, αξιοποιώντας τις δεδομένες αρετές και κρύβοντας τις αδυναμίες που έχει ο καθένας, μόνο κερδισμένη θα βγει η ομάδα του.

Ασφαλώς ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε τίποτα νικώντας την Αρμάνι. Πιθανότατα θα το κάνουν και όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοί του στον πέμπτο όμιλο. Ο δρόμος είναι μακρύς και τα παιχνίδια που ακολουθούν θα είναι πολύ πιο δύσκολα και απαιτητικά. Πιο ασφαλές δείγμα θα υπάρχει την επόμενη εβδομάδα κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια. Όμως αυτός ο Παναθηναϊκός μοιάζει μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού να έχει μπει στις ράγες και η νίκη αυτή επί της Μιλάνο μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να φτάσει στον τελικό προορισμό, που είναι… το Μιλάνο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: