Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τζόρντι, κόσμος παντού εκτός από την Ισπανία!!

15.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ, βέβαιο sold out στο Ολυμπιακός-Φενέρ, γεμάτα γήπεδα παντού. Πόσο αντικειμενικά δίνει ο Μπερτομέου 4 θέσεις στα... άδεια ισπανικά γήπεδα; Αρχισε το top 16 της Ευρωλίγκα, η μπασκετική Ευρώπη ζει μεγάλες στιγμές όμως ο Τζόρντι Μπερτομέου μπορεί να νιώθει ευχάριστα για όλους, εκτός από τους συμπατριώτες του.
Γέμισαν τα γήπεδα στην πρεμιέρα. Παντού, εκτός από την Ισπανία. Την πατρίδα του Τζόρντι, που έχει μονίμως τέσσερις εκπροσώπους στη διοργάνωση, αλλά δεν βλέπουμε και πολλούς λόγους να συμβαίνει τελικά κάτι τέτοιο.
Αγωνιστικά, μόνο η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Μας έλεγαν για τα γεμάτα γήπεδα στην Ισπανία, αλλά η εικόνα της Πέμπτης ήταν απογοητευτική.
Η Μάλαγα έχει να γεμίσει τις εξέδρες της από την εποχή Πρίντεζη, στον ισπανικό εμφύλιο με την Λαμποράλ Κούτσα μάζεψε 4.500 άτομα. Τα πράσινα καθίσματα στην Μάρτιν Καρπένα έδωσαν χρώμα, αλλά αν είχαν στόμα θα φώναζαν... Οχι συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, αλλά για τον κόσμο που δεν πατάει στο γήπεδο. Και να πει κανείς ότι απογοητεύτηκαν οι οπαδοί; Πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης ήταν, καθοριστικό ματς για τη συνέχεια.
Η δε μεγάλη και τρανή Μπαρτσελόνα, στη δική της πρεμιέρα στο Top 16 ¨έγραψε" λίγους περισσότερους. Για την ακρίβεια, 4588 θεατές. Με τα... φουσκωμένα νούμερα της Ευρωλίγκα όλα αυτά. Να απογοητεύτηκε ο κόσμος από την ήττα από τη Ρεάλ; Για ψάξτε τα ματς στην πρώτη φάση και θα καταλάβετε. Το φετινό ρεκόρ είναι οι 6.100 με την ΤΣΣΚΑ. Κάπου 5500 είχαν με την Φενέρ... Σε γήπεδο 8.000 θέσεων, που εδώ και χρόνια βέβαια δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωλίγκα.
Τον πρόδωσαν οι φίλοι του τον Τζόρντι. Γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο κόσμος τα γεμίζει τα γήπεδα. Ο Παναθηναϊκός είχε 15.000 απέναντι στην όχι και τόσο εμπορική Αρμάνι... Η Γαλατά είχε 10.500 κόντρα στην Μακάμπι. Και η Παρτιζάν το απίστευτο 21374 στο Βελιγράδι στο ματς με τη Ρεάλ!
Και την Παρασκευή θα είναι γεμάτο και το ΣΕΦ και το γήπεδο στο Κάουνας. Το Top 16 είναι γιορτή για Ελληνες, Τούρκους, Σέρβους. Λιθουανούς. Οι Ισπανοί μάλλον δεν έχουν την ίδια άποψη. Ομως οι τέσσερις ομάδες δεν αλλάζουν. Αντίθετα η Ελλάδα έχει δύο εκπροσώπους. Λες και αν έπαιζε ο Αρης ή ο ΠΑΟΚ δεν θα μάζευαν 4500 οπαδούς στο To 16. Γεμάτα θα ήταν τα γήπεδα στην Ελλάδα. Και το Αλεξάνδρειο και η Πυλαία. Ακόμα και το Ελληνικό θα μπορούσε να μαζέψει πάνω από 4.000, αν έπαιζε ο Πανιώνιος στο Top 16 της Ευρωλίγκα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: