Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Πιο αργές επιστροφές και από της εφορίας...!!

Πήρε χαμπάρι νωρίς ο Παναθηναϊκός ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει ομάδα-μοντέλο, αλλά σκέτο... μοντέλο Αρμάνι και πέτυχε μια μεγάλη νίκη από κάθε άποψη.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Το τελείωσε από την πρώτη περίοδο το ματς ο Παναθηναϊκός. Το πάρτι είχε 15.000 θεατές και οι... καλεσμένοι φάνηκε εξ αρχής ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον πράσινο χορό. Ηταν αντιληπτό από την πρώτη στιγμή τι εξέλιξη θα έχει το παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, έπνιξε με την άμυνά του το Μιλάνο, που δεν πήρε προβιβάσιμο βαθμό στον έλεγχό του σε κανένα από τα κομβικά στοιχεία της αναμέτρησης. Σε ριμπάουντ και ασίστ δεν έπιασε ούτε τη βάση η Αρμάνι και ο Παναθηναϊκός, μια ομάδα που δείχνει ότι δεν αστειεύεται όταν παίζει άμυνα, το εκμεταλλεύτηκε έχοντας σαφή προσανατολισμό.
Η δε Αρμάνι, όταν άκουγε για άμυνα έβαζε τα κλάματα και έπαιρε ριμπάουντ μόνο στο ζέσταμα του ημιχρόνου. Πήρε χαμπάρι και ο Παναθηναϊκός ότι οι Ιταλοί έχουν πιο αργές επιστροφές από την εφορία στην  Ελλάδα και έβγαλε και αιφνιδιασμούς, για να δώσει και ολίγο θέαμα.
Τελικά μετακόμισε όλη η Σιένα στο Μιλάνο, αλλά αντί να παίξει μπάσκετ η Αρμάνι, έγιναν και όσοι πήγαν... μοδάτοι. Μάλλον τους πήρε ο Τζόρτζιο για μοντέλα σε καμιά επίδειξη μόδας.
Δεν έχουν άνθρωπο να οργανώσει, ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε για άλλη μια φορά τέλεια το πικ εντ ρολ και οι Ιταλοί μόνο που δεν ρώτησαν "αυτό πώς το κάνετε;".
Ο Τζεντίλε κάνει το πιο τυχοδιωκτικό κατέβασμα που έχω δει σε μπασκετμπολίστα, κρατάει την μπάλα λες και είναι δική του. Ετσι όπως πάει μπορεί να παρεξηγηθεί ο Αρμάνι, γιατί σε λίγο η ομάδα θα λέγεται Τζεντίλε Μιλάνο.
Μακάρι, λοιπόν, να είναι πάντα σοβαρός ο Παναθηναϊκός, όπως έκανε στην πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκα. Να είναι συγκεντρωμένος και να παίζει έτσι. Οχι μόνο μαζεύει βαθμούς, αλλά κερδίζει και χρόνο για να γιατρέψει τις πληγές του και να γίνει ακόμα καλύτερος στη συνέχεια. Και βέβαια μακάρι να συνεχίσει έτσι το Μιλάνο, αυτό θα είναι προς όφελος των δύο ελληνικών ομάδων.
Αποδείχθηκε - για να κλείσουμε - ότι ο υγιής Ούκιτς μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό, ενώ όταν είναι σε καλή κατάσταση ο Λάσμε και ο Γκιστ, οι πράσινοι μπορούν να παίξουν σούπερ άμυνα και να εφαρμόσουν στην εντέλεια το αγαπημένο τους πικ εντ ρολ.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: