Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Αν αισθανθούμε κίνδυνο αποχωρούμε»

Η επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν που μετέφερε τη σερβική αποστολή το βράδυ της Τετάρτης στην Αλβανία, θορύβησε τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως είναι απολύτως λογικό.

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν αντίποινα από τους Αλβανούς απόψε και ήδη, παρά τις διαβεβαιώσεις από την Αστυνομία για τα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, σημειώθηκε επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της Σερβίας.

«Θα ακυρωθεί το παιχνίδι αν αισθανθούμε ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι επαρκή και κινδυνεύουν οι ποδοσφαιριστές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ασφαλείας της σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μίλιβοϊ Μίρκοφ. 
*Πηγή: metrosport.gr*

«Υποδοχή με... μαχαίρια για τους Σέρβους»

Μετά την χθεσινή απειλητική επιστολή μιας ομάδας με την επωνυμία «Ερυθρές Ταξιαρχίες», ακόμα ένας Αλβανός οπαδός έδειξε σε video τις… προθέσεις του. Κρατώντας δυο μεγάλα μαχαίρια τόνισε πως περιμένει με... ανυπομονησία την αποστολή της Σερβίας στο Ελμπασάν.

Το video σβήστηκε, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες... Θυμίζουμε, πως μετά και τη χθεσινή επίθεση με πέτρες στο πούλμαν των Σέρβων, τα μέτρα έχουν γίνει ακόμα πιο σκληρά, ενώ περισσότεροι από 3000 αστυνομικοί θα είναι εντός και εκτός γηπέδου!*Πηγή: metrosport.gr*

Καραπαπάς: «Χρωστάμε στους... νεφελίμ»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ολυμπιακός αναφορικά με την αντιδικία που έχει προκύψει με το Ελληνικό Δημόσιο και την τράπεζα Κρήτης από τη μεταγραφή του Αγάπιου Καλταβερίδη από την Ξαμάξ το 1988, επί των ημερών, δηλαδή, του Γιώργου Κοσκωτά.

«Ξεχάσατε τα 500 εκατομμύρια που χρωστάμε στους εξωγήινους και τα άλλα 350 εκατομμύρια που χρωστάμε στους νεφελίμ! Πόσο γελοίοι μπορείτε να γίνετε ακόμα;» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Από πλευράς Ολυμπιακού, εξάλλου, υποστηρίζουν πως «Η αντιδικία είναι ανάμεσα στην υπό εκκαθάριση Τράπεζα Κρήτης και τον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει κανένα χρέος προς το Δημόσιο!

Η Τράπεζα Κρήτης ζητάει χρήματα που υπεξαίρεσε ο τότε πρόεδρός της Γ. Κοσκωτάς, που όμως, δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο και για αυτό έγινε αναίρεση και γύρισε η υπόθεση στο Εφετείο.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία απόφαση κατά του Ολυμπιακού και ως εκ τούτου, κανένα χρέος, ειδικά δε προς το ελληνικό Δημόσιο.

Οι γνωστοί συκοφάντες που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, θα (ξανα)μηνυθούν».
*Πηγή: metrosport.gr*

Σίμτσακ: «Κτήνος ο Χάγκινς, ανίκητοι με τέτοιο κόσμο»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Σίμτσακ και αναφέρθηκε στο θρίαμβο του Άρη επί της ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη δεύτερη διαδοχική πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο: «Φαίνεται έχουμε βρει το κουμπί της ΑΕΚ. Γενικότερα, είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να μας κερδίσει στο Παλέ με τέτοιο κόσμο και ατμόσφαιρα. Η συμπεριφορά του κόσμου και σε αθλητικά πλαίσια ήταν και μας έδωσε ώθηση στο τέλος να γυρίσουμε το ματς από το -3 και να κερδίσουμε».

Για τον Χάγκινς και το γκρέμισμα της μπασκέτας: «Ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να το κάνει. Είναι ένα πραγματικό κτήνος, είναι τεράστιος με τρομερή ενέργεια και φοβερός παίκτης. Είναι κάτι που το βλέπω πρώτη φορά ζωντανό. Ταμπλό να σπάει έχω δει, αλλά ολόκληρη μπασκέτα να γκρεμίζεται πρώτη φορά μου συμβαίνει. Μετά το ματς ήταν εκστασιασμένος από την ατμόσφαιρα. Δεν έχει ξαναπαίξει σε τέτοια ατμόσφαιρα και ήταν πολύ χαρούμενος από την πρόκριση και για τον κόσμο και για εμάς, φυσικά, γιατί έχουμε κουραστεί πολύ για να φτάσουμε ως εδώ».

Για τον κόσμο: «Αισθάνομαι ανίκητος με τέτοιο κόσμο. Σίγουρα στην αρχή υπάρχει άγχος για τους καινούργιους παίκτες, αλλά φανταστείτε τι άγχος έχουν οι αντίπαλοι να βλέπουν για πρώτη φορά τέτοιο κόσμο. Τον έχουμε ανάγκη τον κόσμο να είναι δίπλα μας και πιο πολύ στα δύσκολα. Αυτό κατάφερε να γυρίσει το ματς από το -3 και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τον ικανοποιούμε».

Για τον Λάσκαρη: «Είμαστε υπερευχαριστημένοι από την προσφορά του. Κάνει τα πάντα για να είμαστε αποκλειστικά στραμμένοι στο μπάσκετ».

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Βγάζουμε από το μυαλό μας το Κύπελλο και προχωράμε. Η σεζόν θα είναι δύσκολη και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν πρέπει να μας διακατέχει ο υπέρμετρος ενθουσιασμός για μια μεγάλη νίκη, ούτε η απογοήτευση αν έρθουν δύσκολες στιγμές. Προχωράμε με βάση να κάνουμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Έχασα οκτώ κιλά σε ένα μήνα, η αγάπη του κόσμου με έφερε πίσω»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σέρχιο Κόκε και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Άρη και την ανυπομονησία του για να ξεκινήσει να αγωνίζεται με τη φανέλα των «κιτρίνων».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ποσοστό ετοιμότητάς του: «Προπονούμαι κανονικά και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί έχω να παίξω από τον περασμένο Ιανουάριο. Κάνω ατομικό πρόγραμμα για να είμαι πιο γρήγορα έτοιμος, αλλά δεν ξέρω ακόμη πότε θα συμβεί αυτό. Μίλησα με τον προπονητή, με ρώτησε για την κατάστασή μου, μου τόνισε ότι θέλω προετοιμασία και για το λόγο αυτό κάνω ατομικές προπονήσεις. Μάλιστα έχασα πολλά κιλά και είμαι στα ίδια κιλά με τότε που έπαιζα παλιότερα στον Άρη. Έχασα οκτώ κιλά μέσα σε ένα μήνα».

Για την εικόνα του από τον Άρη: «Είναι μια καινούργια ομάδα. Έχει καλούς παίκτες, όμως πρέπει να αποκτήσει χημεία, να γνωριστούν καλύτερα οι παίκτες μεταξύ τους και έτσι να βελτιώνεται η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τον κόσμο: «Ένας από τους λόγους που με έφεραν πίσω στον Άρη ήταν η αγάπη του κόσμου».

Για το πόσα γκολ θέλει να σκοράρει: «Δεν μπορώ να μιλήσω με ένα απλό νούμερο. Θέλω να σκοράρω όσο πιο πολλά γκολ μπορώ, αν και το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια για να ανεβούμε στη Β’ Εθνική».

Για την ανυπομονησία του να αγωνιστεί: «Θέλω πολύ να παίξω. Το θέλει πολύ και ο κόσμος και θέλω να ανταποδώσω την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου μέσα στο γήπεδο».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ο Ηρακλής είναι μόνος, ανεξάρτητος»

Για τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, μίλησε στη «Μ» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης. Ανέλυσε πως ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, με περιεχόμενο και γενικό στόχο το καλό του ποδοσφαίρου κι όχι κάτι περισσότερο όπως είπε. Έχοντας μάλιστα εικόνα από τις αντιδράσεις έσπευσε να τονίσει: «Εμείς είμαστε μόνοι μας. Ανεξάρτητοι».

Αρχικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής τόνισε: «Αν με καλέσει κάποιος να συναντήσω κάποιον που κάνουμε την ίδια δουλειά, δεν είναι κακό να μιλήσουμε λίγο. Είναι για το καλό του ποδοσφαιρου γενικότερα. Απλά τον γνώρισα τίποτα περισσότερο. Μιλήσαμε γενικά για ποδόσφαιρο και για τα εισιτήρια. Η αστυνομία δεν το επιτρέπει».

«Θέλουμε να τους κερδίσουμε»

Συνεχίζοντας ο Σπύρος Παπαθανασάκης δήλωσε: «Εμείς θέλουμε να τους κερδίσουμε, αυτοί θέλουν να μας κερδίσουν. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι σωστό, όπως παίζεται το ποδόσφαιρο. Εχουμε σεβασμό στην ομάδα τους, εύχομαι να έχουν κι αυτοί σεβασμό. Ο Σαββίδης έδειξε ότι έχει σεβασμό στην ομάδα μας. Ήταν εντάξει ο άνθρωπος. Σωστός. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Εγώ θέλω τους βαθμούς μ' όποιον κι αν θα παίξουμε». Ερωτηθείς για αν έχουν γίνει άλλες ανάλογες συναντήσεις, απάντησε: «Είδα τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο παιχνίδι. Ήταν εντάξει σαν άνθρωπος. Δεν τους γνωρίζω καλά, δεν είχα πάει σε meeting της Super League. Όλοι ζητάνε να με συναντήσουν».

«Είμαστε αυτόνομοι»

Θέλησε παράλληλα να ξεκαθαρίσει πως ο Ηρακλής είναι μόνος του και σε «συμμαχίες» δεν μπαίνει: «Ο Ηρακλής είναι μόνος. Δεν πάει με κανέναν. Είμαστε ανεξάρτητοι, αυτόνομοι. Ειναι σωστό ένας πρόεδρος να ξέρει τους άλλους προέδρους γιατί πρέπει μια μέρα να προσπαθήσουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο. Θα τους μάθω όλους αυτούς, θα τους γνωρίσω όλους στο τέλος με τη σκέψη να δυναμώσουμε το ποδόσφαιρο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, μην μπερδευόμαστε. Ο Ηρακλής πάει σιγά-σιγά βάζει τις βάσεις που χρειάζεται».

«Βλακείες ότι ζητήσαμε βοήθεια»

Όσο για κάποιους αντίθετους συνειρμούς περί συνεργασιών; «Αυτές οι σκέψεις είναι από μικρούς ανθρώπους. Είναι βλακείες ότι... ζητήσαμε βοήθεια. Είναι ψέματα. Εγώ είμαι ένας πρόεδρος σε μια υπερήφανη ομάδα. Σε μια φανταστική ομάδα. Μένω εδώ για να δυναμώσουμε την ομάδα και δίνω την καρδιά μου. Ότι κάνω πάντα θα είναι το καλό για του Ηρακλή. Ποτέ δεν θα κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό. Όπου πηγαίνω νιώθω πόσο μας σέβονται. Μιλάνε για την ιστορία μας και τη δύναμή μας. Όποιον κι αν γνωρίσω, θα κάνω το καλύτερο για τον Ηρακλή. Μπορούμε γενικότερα να κάνουμε την Ελλάδα ένα καλύτερο μέρος για το ποδόσφαιρο και με σεβασμό σ' αυτό».
*Πηγή: metrosport.gr*

Τα εισιτήρια με Παναθηναϊκό!!

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της πρεμιέρας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 11/10 στις 17:00 στο «Nick Galis Hall».
Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:
ΘΥΡΕΣ ΤΙΜΗ
1-2-3-4 20€
5-6 10€
7-8-9-10 15€
ΠΑΙΔΙΚΟ (6-12 ετών) 5€
Η διάθεση των εισιτηρίων:
Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά, μέσω της διεύθυνσης www.viva.gr και από τα συνεργαζόμενα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, MediaMarkt, Reload και Seven Spot.
Η διάθεση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο:
ΠΕΜΠΤΗ 08/10: Μέχρι τις 20:00 από το ARIS LEGEND STORE.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/10: Από τις 12:00 έως τις 20:00 από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και από το ARIS LEGEND STORE.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10: Από τις 12:00 έως τις 20:00 από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και από το ARIS LEGEND STORE.
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10: Από τις 12:00 έως την έναρξη του αγώνα από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και από το ARIS LEGEND STORE.
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, οι φίλαθλοι της ομάδας μας που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, πρέπει να προσκομίσουν τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Επιστρέφει ο Χάτσερ στον ΠΑΟΚ!!

Για την απόκτηση του Γουίλιαμ Χάτσερ ενημέρωσε πριν λίγη ώρα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο παίκτης αναμένεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο συνεργασίας του, ενώ την σεζόν 2012-13, ήταν και πάλι παίκτης των «ασπρόμαυρων».
*Πηγή: arenafm.gr*

Και χάσαν όλοι οι άλλοι...!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης εύχεται στη Θεσσαλονίκη να πανηγυρίσει, επιτέλους, ένα τρόπαιο. Και απονέμει εύσημα στις τέσσερις ομάδες που κονταροχτυπήθηκαν χθες.
Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός απόψε, στο ΣΕΦ που, έτσι άδειο όπως θα είναι, θα μοιάζει σαν καταραμένο. Και πιο πριν, στην καταραμένη Ιχθυόσκαλα (όπου ένας δικός μας έπαθε ρήξη χιαστών στο πρωτάθλημα Τύπου, χώρια οι διαρρήξεις στα αυτοκίνητα), Φάρος-Κηφισιά.
Με απ’ευθείας μεταδόσεις από τους παλιόφιλους της Nova και με μπλοκαρισμένο το live streaming για να σκάνε οι τηλεπειρατές.
Θα πάμε γήπεδο, λοιπόν, όσοι μπορούμε. Δεύτερο συνεχόμενο βράδυ χωρίς μπάσκετ δεν υποφέρεται. Αρκεί να είναι και το αποψινό ίδιο με το χθεσινό. Να κερδίσουν, με άλλα λόγια, και οι τέσσερις αντίπαλες ομάδες!
Εβγήκαν όλοι νικητές και χάσαν όλοι οι άλλοι! Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης τελείωσαν τη βραδιά χαμογελαστοί επειδή, απλούστατα, τσέπωσαν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά. Δεν έπεισαν πολλούς με την απόδοσή τους, αλλά έμειναν όρθιοι στη διεκδίκηση του τροπαίου.
Προσεύχονται, τώρα, στην τυφλή θεά. Ο ένας να αποφύγει τον νικητή της κοκκινοπράσινης τιτανομαχίας και ο άλλος να τον φιλοξενήσει στην έδρα του, αυτό είναι το ζητούμενο. Πήγε να γίνει πέρυσι, αλλά το χάλασε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.
Και μετά να βγάλουν τα μάτια τους σε έναν πανθεσσαλονίκειο τελικό, βγαλμένο από τον παλιό, καλό καιρό. Η πόλη το σκέφτεται και νιώθει τα σάλια της να τρέχουν...
Η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια επειδή έφτασε δύο ανάσες από την πρόκριση, μολονότι παρουσιάστηκε στο «Νικ Γκάλης» χωρίς τα 4/5 του κουιντέτου γύρω από το οποίο οικοδομήθηκε.
Οι Κάρτερ, Σάκοτα, Κατσίβελης έμειναν στην Αθήνα τραυματισμένοι, ενώ ο Όρτον είναι φευγάτος. Έπαιξε βεβαίως στη θέση του ο νεοσύλλεκτος Ανοσίκε, αλλά θύμιζε επισκέπτη από άλλον πλανήτη.
Όταν εμφανιστεί πλήρης (όπως στο φιλικό με την Εφές), η «Ενωση» θα κοιτάξει στα μάτια ακόμα και τους μεγάλους. Δεν πρόκειται φυσικά να τους αφήσει πίσω της στη βαθμολογία, αλλά θα τους απειλήσει όποτε τους βρει μπόσικους.
Το Ρέθυμνο έχασε το δικό του παιχνίδι στο νήμα, αλλά υπενθύμισε με την απόδοσή του ότι χτίζεται σε στέρεες βάσεις, με ικανό προπονητή, αξιόλογους Έλληνες παίκτες και καλοδιαλεγμένους παίκτες.
Όσοι θεωρούν σύντομο ανέκδοτο τη φράση «Ολλανδός μπασκετμπολίστας», προφανώς χάζευαν αλλού στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ. Ο άξονας Κλόοφ-Σχάφτενααρ (καρατσεκαρισμένα σωστές οι προφορές) θα κλείσει κάμποσα σπίτια, από τα πολλά προχειροφτιαγμένα της φετινής Α1.
Θα είναι έκπληξη αν μείνει εκτός τελικής εξάδας κάποιος από τους τέσσερις χθεσινούς μονομάχους. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι εάν τερματίσει –οποιοσδήποτε από αυτούς ή έστω μία μικτή των τεσσάρων- ψηλότερα από την 3η θέση.
Το στοίχημα, για τους δύο μεγαλομεσαίους της Θεσσαλονίκης και για την ΑΕΚ, θα είναι να πορευτούν χωρίς κλυδωνισμούς, να αριστεύσουν στα διαγωνίσματα τα σχετικά με τη διοικητική υγεία, να μαζέψουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, να παίξουν ωραίο μπάσκετ.
Και, τελικά, να πείσουν τους δύσπιστους Θωμάδες και Τζόρντηδες της Βαρκελώνης. Η πορεία τους στο Eurocup, σε επίπεδο αποτελεσμάτων αλλά και εισιτηρίων, μπορεί να είναι σημαντικότερη και από την αντίστοιχη του ελληνικού πρωταθλήματος.
Όταν –και αν- γίνει από τον πάνσοφο Μπερτομέου η διανομή των wild cards για την επόμενη Ευρωλίγκα, ο φάκελος της ΑΕΚ, του Άρη και του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι στέρεος και χωρίς κενά. Όπως του "Αθήνα 2004", κακή ώρα.
Ο βόρειος «Δικέφαλος» δεν έχει πίσω του εύρωστο χρηματοδότη τύπου Λάσκαρη ή Αγγελόπουλου, αλλά η νοικοκυροσύνη με την οποία διόρθωσε και διορθώνει τις αστοχίες της προηγούμενης δεκαετίας με κάνει να πιστεύω ότι θα ακολουθήσει τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων» εταίρων του.
Το Ρέθυμνο δεν κοιτάζει τόσο ψηλά, αλλά τουλάχιστον δημιουργεί έναν πόλο σταθερότητας και ευμάρειας στην επαρχία που χειμάζεται. Δεν είναι τόσο εύκολο ούτε υπάρχει αυτόματος πιλότος ικανός να κρατήσει το σκάφος στον αφρό.
Ο ΚΑΟΔ λειτουργούσε υποδειγματικά την τελευταία φορά που ανέβηκα στη Δράμα, αλλά η έκτοτε πορεία του δίνει άλλη διάσταση στη λέξη «δράμα». Ας μη θυμηθώ τον Μακεδονικό του Μεσάικου ή την Ολύμπια των αδελφών Μαλάκων.
Για το αποψινό ντέρμπι του Φαλήρου, δεν έχω να γράψω κάτι άλλο πέρα από όσα –αναλυτικά- συζητήσαμε με τη λοιπή μπασκετοπαρέα στη χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση.
Η θέση μου παραμένει ίδια με την περυσινή και σπεύδω να την καταθέσω, αποχρωματισμένη, πολλές ώρες πριν το τζάμπολ: ας νικήσει ο καλύτερος και ας αποκλειστεί στα ημιτελικά!
Τίποτε απολύτως δεν έχει να κερδίσει το ελληνικό μπάσκετ εάν αναδειχθεί ξανά κυπελλούχος κάποιος από τους δύο «αιώνιους». Ένας τελικός με τρίτες ομάδες θα δώσει φιλί ζωής στη μισοπεθαμένη διοργάνωση και, το σημαντικότερο, θα κινητοποιήσει πυρήνες που κοντεύουν να ξεχάσουν το μπάσκετ.
Το γράφω ευθέως, για να μη μπερδευόμαστε: θέλω κυπελλούχο τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ. «Ή την ΑΕΚ», θα προσέθετα εάν με ρωτούσατε χθες. Κι ας το θεωρούσαν οι πρασινοκόκκινοι ως «μη γενόμενο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στο δρόμο για το Μουντιάλ!!

Στη Νότια Αμερική ξεκινούν τις κόντρες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας (2018) και το «FFT» ξεδιπλώνει ρεκόρ και ιστορικά επιτεύγματα.
Στην Ευρώπη μπορεί οι χώρες να κοντράρονται για μία θέση στο EURO της Γαλλίας για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά στη Νότια Αμερική έχουν άλλες ασχολίες. Εκεί, το βράδυ της Πέμπτης ανοίγει η αυλαία των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Οι 10 χώρες της υποηπείρου θα κοντραριστούν μεταξύ τους σε 18 αναμετρήσεις (όλοι εναντίον όλων), οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου του 2017. Με αυτή την αφορμή λοιπόν ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα ρεκόρ και ιστορικά στατιστικά...
* Είναι η έκτη φορά που υπάρχει αυτό το σύστημα όπου όλοι παίζουν με όλους. Η πρώτη ήταν στο δρόμο προς τη Γαλλία (1998). Νωρίτερα υπήρχαν όμιλοι!

* Ο Ερνάν Κρέσπο είναι ο μέγιστος σκόρερ όλων των εποχών σε αυτή τη διαδικασία. Μετράει συνολικά 19 γκολ και τον ακολουθούν οι δύο Χιλιανοί matadores. Ο Μαρσέλο Σάλας έχει 18 και ο Ιβάν Ζαμοράνο με 17.

* Ο Ιβάν Ζαμοράνο (στη φώτο δεξιά με τον Σάλας) είναι εκείνος με τα περισσότερα τέρματα σε μία και μόνο φάση προκριματικών. Στο δρόμο προς το Μουντιάλ της Γαλλιας (1998) έβαλε 12 γκολ.

* Στις 14 Ιουλίου του 1977, η Βραζιλία διέλυσε με 8-0 την Βολιβία. Αυτή παραμένει η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία.

* Τα περισσότερα γκολ που έχουν μπει ποτέ σε αγώνα είναι εννέα. Ηταν το Αργεντινή – Εκουαδόρ 6-3 (1960) και το Χιλή – Κολομβία 7-2 (1965).

* Η Βραζιλία κατάφερε να σημειώσει μόνο νίκες για την μεγαλύτερη περίοδο που το έχει κάνει κάποια χώρα. Από το 1977 έως το 1985 μόνο πανηγύριζε και το σερί της το σταμάτησε η Παραγουάη (1-1).

* Η Βραζιλία πάλι διατηρεί ένα επικό ρεκόρ. Από το 1954 έως και το 1993 παρέμεινε αήττητη. Πρόκειται για 39 χρόνια και το σερί σταμάτησε με ήττα 2-0 στη Βολιβία.

* Μεταξύ 1997 και 2004, η Αργεντινή κατάφερε να σκοράρει σε 25 διαδοχικά ματς. Ενα 0-0 νετός έδρας με την Παραγουάη σταμάτησε το σερί της.

* Η Παραγουάη είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές σε προκριματικές φάσεις. Εχει 16, όσες δηλαδή θα είχαν κανονικά και η Βραζιλία και η Αργεντινή εάν δεν είχαν κατακτήσει κάποιες φορές το Μουντιάλ και δεν είχαν προκριθεί απ' ευθείας στο επόμενο.

* Η Κολομβία είναι εκείνη με τις πιο πολλές ισοπαλίες. Εχει 40 και την ακολουθεί με 38 η Ουρουγουάη.

* Η Βενεζουέλα είναι η χώρα με τις πιο πολλές ήττες. Εχει υποστεί 80 σε 122 αγώνες.

* Η Αργεντινή είναι αυτή με τις περισσότερες νίκες. Συνολικά μετράει 68 σε 118 αγώνες.

* Στην πορεία προς το Μουντιάλ της Ασίας (2002), η Αργεντινή πραγματοποίησε το κορυφαίο τουρνουά όλων των εποχών σε προκριματικά. Με 13 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία μόλις ήττα μάζεψε 43 βαθμούς.

* Με 216 γκολ σε 118 αγώνες η Αργεντινή είναι η πιο παραγωγική χώρα ever στον θεσμό.

* Η Βενεζουέλα είναι η μοναδική χώρα από τις 10 της Νοτίου Αμερικής, η οποία δεν έχει προκριθεί ποτέ σε Μουντιάλ.

* Ο Ιβάν Ουρτάδο του Εκουαδόρ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια. Μεταξύ 1994 και 2010 έπαιξε 73 φορές.

* Με τρεις κόκκινες κάρτες ο Ουρουγουανός, Ντανιέλ Φονσέκα έχει το ρεκόρ αποβολών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ελπίζει για… απευθείας Euro ο ΜακΚάρθι!

Κάθε άλλο παρά ξεγραμμένη θεωρεί ο Τζέιμς ΜακΚάρθι την Ιρλανδία όσον αφορά τη μάχη για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2016!   
Ο μέσος της Έβερτον υποστήριξε πως η ομάδα του θα δώσει τα πάντα στο αποψινό ματς με την πρωτοπόρο του προκριματικού ομίλου, Γερμανία, προκειμένου να πιέσει περισσότερο για το τελικό της πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα.
«Έχουμε ακόμα δρόμο, όμως εάν τα καταφέρουμε θα μιλάμε για μεγάλο κατόρθωμα. Απομένουν δύο δύσκολα παιχνίδια και θα τα αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά. Επόμενη αντίπαλος είναι η Γερμανία και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», ήταν το σχόλιο του διεθνούς χαφ που πρόσθεσε:
«Τα δύο τελευταία παιχνίδια είναι σαν τελικοί. Είμαστε σε καλή θέση (3η που οδηγεί στα μπαράζ), όμως η αλήθεια είναι πως έπρεπε να τα πηγαίναμε καλύτερα στα προηγούμενα ματς με τη Σκωτία. Ίσως να ήμασταν σε καλύτερο σημείο τώρα».

 *Πηγή: England365.gr*

Προπόνηση με τεσσάρα!!

Η Γεωργία έκανε περίπατο απέναντι στο Γιβραλτάρ με 4-0 σε ένα ματς που ουσιαστικά κρίθηκε στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους.

Προπόνηση με τεσσάρα!
Φόρτσαρε για ένα τέταρτο η Γεωργία και αυτό ήταν αρκετό, για να «καθαρίσει» το ματς με το Γιβραλτάρ και να πάρει την 3η νίκη της στον 4ο όμιλο για τα προκριματικά του EURO 2016. Εντυπωσιακό στοιχείο το γεγονός πως οι ηττημένοι συμπλήρωσαν παθητικό, 50 τερμάτων στα εννέα ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στο γκρουπ.

Ο Βατσάτζε στο 30ο λεπτό μετά από ασίστ του Οκριασβίλι άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά μετά ο Οκριασβίλι από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-0, ενώ ο Βατσάτζε ανέβασε τον δείκτη του σκορ μετά από ασίστ του Κομπακχίτζε. Το τελικό 4-0, διαμόρφωσε ο Καζαϊσβίλι στο 87ο λεπτό.

Η 9η αγωνιστική στον 4ο όμιλο:

Γεωργία – Γιβραλτάρ 4-0

(30’, 45’ Βατσάτζε, 35’ πεν. Οκριασβίλι, 87’ Καζαϊσβίλι)

ΕΪΡΕ – Γερμανία

Σκωτία – Πολωνία

Η βαθμολογία:

Γερμανία 19 22-7

Πολωνία 17 29-7

ΕΪΡΕ 15 17-5

Σκωτία 11 14-10

Γεωργία 9 9-14

Γιβραλτάρ 0 2-50

Η επόμενη αγωνιστική (τελευταία):

Γερμανία – Γεωργία

Πολωνία – ΕΪΡΕ

Γιβραλτάρ – Σκωτία *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα της Εθνικής!!

Με μια... μίνι έκπληξη κατεβαίνει απέναντι στη Βόρειο Ιρλανδία η Εθνική. Ο Φορτούνης έμεινε στον πάγκο, με τους Καρέλη, Αραβίδη να 'ναι αμφότεροι βασικοί. Δείτε τις επιλογές του Τσάνα.

Η ενδεκάδα της Εθνικής
Η αρχική σύνθεση: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Σάμαρης, Καρέλης, Αραβίδης, Κονέ, Μήτρογλου *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τα χώνει» σε Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός!

Βέλη στη Σούπερ Λίγκα -και πιο συγκεκριμένα στον διευθυντή της Μιχάλη Αναγνώστου- εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» καταγγέλλουν ότι άλλαξε η μέρα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ χωρίς καν να ερωτηθούν.

«Τα χώνει» σε Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «πράσινοι», καταγγέλλουν ότι η διοργανώτρια προώθησε ως δικό της το αίτημα του ΠΑΟΚ ν’ αλλάξει μέρα το μεταξύ τους ντέρμπι χωρίς να ερωτηθούν καν οι ίδιοι.

Παράλληλα αναφέρουν ότι αντίστοιχο δικό τους αίτημα που έχει εγκριθεί για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό προωθήθηκε μόλις σήμερα στη NOVA.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Για ακόμα μία φορά -σε συνέχεια και της πρόσφατης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής- η συμπεριφορά και η εν γένει στάση του Γενικού Διευθυντή της Super League, Μιχάλη Αναγνώστου απέναντι στον Παναθηναϊκό εγείρει πολλά ερωτηματικά και προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργανώτριας αρχής παρέκαμψε τον Παναθηναϊκό και δίχως να έχει τη συγκατάθεσή μας, όπως απαιτείται βάσει κανονισμών, απέστειλε έγγραφο αίτημα στο συνδρομητικό κανάλι της Nova μεταφέροντας το αίτημα του ΠΑΟΚ ως αίτημα της Super League για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός από Κυριακή 25/10/2015 σε Δευτέρα 26/10/2015, πριν καν ενημερωθεί ή ερωτηθεί ο Παναθηναϊκός. Το αίτημα του ΠΑΟΚ παραλήφθηκε χθες από τη Super League και προωθήθηκε άμεσα στη NOVA.

Αντιθέτως, το συζητηθέν και εγκριθέν αίτημά μας κατά τη συνεδρίαση της 5/10/2015 για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα Πανθρακικός-Παναθηναϊκός για τη 15η αγωνιστική -με σύμφωνη γνώμη του συλλόγου της Κομοτηνής- προωθήθηκε μόλις σήμερα στη NOVA.

Για τους ως άνω λόγους η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προέβη σε έγγραφη διαμαρτυρία μέσω επιστολής της προς τον Γενικό Διευθυντή της Super League, ζητώντας παράλληλα επίσημη εξήγηση για τις συγκεκριμένες ενέργειες».

Τούντορ: «Καμία κόντρα με Μπερμπάτοφ»

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Ιγκόρ Τούντορ πως έχει το παραμικρό θέμα με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Τούντορ: «Καμία κόντρα με Μπερμπάτοφ»

Την ενόχλησή του είχε εκφράσει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής για όσα ακούγονται, ενώ η δήλωση του Τούντορ, όπως τη μεταφέρουν οι Βούλγαροι, αναφέρει: «Με εκπλήσσει το γεγονός ότι μπορείτε να γράφετε τέτοια πράγματα. Δεν έχω καμία κόντρα με τον Μπερμπάτοφ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Του πήραν το περιβραχιόνιο και αποσύρθηκε!!

Ώρες μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Νιγηρίας να του πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Βίνσεντ Ενγιάμα όχι μόνο εγκατέλειψε την ομάδα αλλά ανακοίνωσε την οριστική απόσυρσή του!

Του πήραν το περιβραχιόνιο και αποσύρθηκε!
Το βράδυ της Τετάρτης η Νιγηρία αντιμετώπισε το Βέλγιο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της αφρικανικής ομάδας αποφάσισε μετά από πολύ καιρό να μην δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Βίνσεντ Ενγιάμα. Ο 33χρονος τερματοφύλακας είναι εκείνος με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές και μάλλον πήρε βαρέως την πράξη του Σάντεϊ Ολίσε.

Έτσι, μόλις την επόμενη ημέρα ανακοίνωση τη δική του απόφαση που ήταν η οριστική και δια παντός απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της χώρας του.

Με ανάρτησή του γνωστοποίησε το γεγονός, το οποίο μάλιστα δεν συνδέει με το περιστατικό της προηγούμενης ημέρας.

Ωστόσο, μιλώντας στο BBC τόνισε πως γι΄αυτόν η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη εξαιτίας κυρίως του θανάτου της μητέρας του και πρόσθεσε πως μετά από 101 ματς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε η ώρα να σταματήσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλική νίκη για Νέων, 2-1 τη Ρωσία!!

H Eθνική ομάδα Νέων επικράτησε 2-1 στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο, σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Φιλική νίκη για Νέων, 2-1 τη Ρωσία
Με σκόρερς τους Αντώνη Σταθόπουλο (17’) και Παναγιώτη Κατράνη (62’) η ομάδα του Γιάννη Γκούμα επικράτησε της Ρωσίας με 2-1. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων προηγήθηκε με τέρμα του παίκτη της Τβέντε 1-0, σκορ που έμεινε στο πρώτο μέρος. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν με τον Πρόνιτσεφ στο 57’, αλλά ο παίκτης του Ατρόμητου, Παναγιώτης Κατράνης ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη με 2-1.

Το δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων θα γίνει το Σάββατο (10/10) στις 16.00 και πάλι στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Ελλάδα: Αστράς, Κατράνης, Σβάρνας (80΄ Γιαννούτσος), Γαλανόπουλος (70΄ Πατράλης), Μανθάτης, Αγγελόπουλος (70΄ Νάτσος), Σταθοπουλος (70΄ Κυριαζής), Λάμπρου (80΄ Παυλίδης), Λημνιός (75΄ Μελισσόπουλος), Ευαγγέλου (75΄ Νικολάου), Βιδάλης (75΄ Γιαταγανάκης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Παππάς στο ΣΕΦ! (pics)

Δεν πρόκειται να αγωνιστεί, ωστόσο η παρουσία του Νίκου Παππά στο ΣΕΦ, αλλά και η συμμετοχή του στα σουτάκια της ομάδας δείχνει πως η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στη δράση έχει αρχίσει.

Ο Παππάς στο ΣΕΦ! (pics)
Σε πολύ καλό δρόμο για την επιστροφή του στη δράση είναι ο Νίκος Παππάς. Τουλάχιστον έτσι έδειξε, όχι μόνο με την παρουσία του στο ΣΕΦ με την αποστολή του Παναθηναϊκού, αλλά και με τη συμμετοχή του στο άτυπο ζέσταμα με αρκετά σουτ, αλλά και άλλες επιθετικές προσπάθειες.

inner

Ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ, που είχε χτυπήσει στο γόνατο στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, αναμένεται να επιστρέψει στα παρκέ προς τα τέλη του 2015. Όμως η πολύ ενθαρρυντική εικόνα του στο ΣΕΦ ίσως σημαίνει πως μπορεί να επιστρέψει δυνατός και νωρίτερα.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Σεζόν πρόκληση για όλους»

Ο πήχης που ανέβηκε ψηλά την περσινή σεζόν προσθέτει ακόμη περισσότερη πίεση στον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά που ξεκινά, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο κανάλι της Ευρωλίγκας.

Σφαιρόπουλος: «Σεζόν πρόκληση για όλους»
Για τους στόχους του Ολυμπιακού, όπου ένας εξ αυτών είναι και η πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας, αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης.

Επίσης, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας τόνισε πως και η φετινή ομάδα θα βασίζεται στην άμυνα, ενώ αναφορικά με το σύνολο που διαθέτει το χαρακτήρισε ένα… κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε Γιάννης Σφαιρόπουλος:

Για το «ζευγάρωμα» εμπειρίας και νέων παικτών: «Είναι αλήθεια πως το ρόστερ μας έχει δύο γκρουπ. Ένα με έμπειρους παίκτες και ένα δεύτερο με νέους παίκτες. Πιστεύω πως στην ομάδα μας όλοι οι παίκτες είναι ίσοι. Δεν με νοιάζει αν κάποιος είναι 19 ή 30 ετών. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν όλοι μαζί και να ξέρουν πως θα δώσουν το καλύτερο που μπορούν κάθε φορά, σε προπονήσεις και παιχνίδια. Σίγουρα θέλουμε οι πιο έμπειροι παίκτες να συμβουλεύουν τους νεότερους και να τους μεταφέρουν την εμπειρία τους. Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να παίζουν όλοι σαν ομάδα».

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι: «Φέραμε μερικούς νέους παίκτες αυτή τη σεζόν. Τώρα έχουμε μια δυνατή ομάδα, βάζοντας στην εξίσωση και όσους ήταν εδώ από πέρυσι. Έχουμε νέους παίκτες που ήταν όλοι πρώτοι μας επιλογές. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Φέραμε ταλαντούχους παίκτες με τη βοήθεια της διοίκησης. Τώρα πρέπει ο ένας να μάθει το παιχνίδι του άλλου. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά πρέπει το συντομότερο δυνατόν να γίνουμε πραγματικά μία ομάδα. Οι νεοαποκτηθέντες θα μας δώσουν καλά στοιχεία στην άμυνα. Τους πήραμε για το ταλέντο τους, την αθλητικότητά τους και τον καλό τους χαρακτήρα. Θέλουμε να βάλουμε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί και να έχουμε παίκτες που θα είναι μέλη μιας επιτυχημένης ομάδας».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Σίγουρα κάθε σεζόν είναι μια πρόκληση για όλους. Πέρυσι τελειώσαμε ως φιναλίστ της Euroleague και πρωταθλητές Ελλάδας. Έτσι, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Χρειαζόμαστε να είναι έτοιμος ο καθένας να παίξει πολύ καλά. Έχουμε και πάλι υψηλούς στόχους. Πρέπει να πάμε βήμα - βήμα και να βάζουμε νέους στόχους μέσα στη σεζόν. Πρώτα - πρώτα θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ στο ξεκίνημα της Euroleague και να πάμε στο Top 16. Τότε θα βάλουμε τον επόμενο στόχο, τα πλέι οφ και μετά το Final Four. Κανείς δεν ξέρει ότι θα είναι στο Final Four από την αρχή της σεζόν. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αποφασιστικά για να φτάσουμε εκεί, να είμαστε υπομονετικοί και να δυνατοί ψυχικά. Θα το ξαναπώ γιατί το θεωρώ σημαντικό, πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Όταν θα είμαστε όλοι μαζί, θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά, να παλέψουμε για κάθε παιχνίδι και στο τέλος ελπίζω πως θα είμαστε στο Final Four».

Για τους αντιπάλους στον Όμιλο: «Πιστεύω πως το γκρουπ είναι δυνατό, όλες οι ομάδες έχουν πάρει καλούς παίκτες και έχουν κίνητρο για να φτάσουν στο TOP 16. Στο επίπεδο που θα αρχίσει η σεζόν πιστεύω πως όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο TOP 16. Και αυτό γιατί είναι νωρίς στη σεζόν και ίσως δούμε μερικές εκπλήξεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλό μπάσκετ από την αρχή. Νομίζω πως το γκρουπ μας είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά που θέλουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να μην έχουμε πρόβλημα με την πρόκρισή μας στο TOP 16».

Για τα εμπόδια της ομάδας: «Ο Ολυμπιακός έχει πολλές συμμετοχές στο Final Four και δύο κατακτήσεις της Euroleague. Έχουμε υψηλές προσδοκίες και πάλι. Θα χειριστούμε αυτή την πίεση, δουλεύοντας όσο πιο σκληρά μπορούμε. Θα δουλέψουμε στο μάξιμουμ και θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Το να δουλέψεις σκληρά είναι πολύ σημαντικό για να αποβάλεις την πίεση. Αυτό είναι το μοναδικό μυστικό, αν μπορούμε να το πούμε μυστικό. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, στο μπάσκετ και όλοι να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους. Έτσι μπορούμε να αποβάλουμε την πίεση που υπάρχει στην ομάδα».

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόκε: «Προπονούμαι πρωί-βράδυ για τον Άρη!»

Χαρούμενος που επέστρεψε στον Άρη και διψασμένος να παίξει στα επίσημα ματς ώστε να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη φυσική του θέση, εμφανίστηκε ο Σέρχιο Κόκε.

Κόκε: «Προπονούμαι πρωί-βράδυ για τον Άρη!»
Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Σέρχιο Κόκε επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια και δεν βλέπει την ώρα να φορέσει τη φανέλα του Άρη. «Έχω συμπληρώσει έναν μήνα προπονήσεων πρωί και βράδυ. Αν ήταν στο χέρι μου θα ήθελα να αγωνιστώ και την Κυριακή ακόμα αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο προπονητής, από αυτόν εξαρτάται», δήλωσε ο Ισπανός επιθετικός.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Media Day:

Για την επιστροφή του στον Άρη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποδοχή που μου επιφύλαξε αυτές τις μέρες που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη κι ελπίζω να μπορέσω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη που μου δείχνουν οι φίλαθλοι του Άρη και μέσα στο γήπεδο και γενικά».

Για τους λόγους που ήθελε να επιστρέψει στον Άρη: «Θυμάμαι πολύ καλά τα χρόνια που έπαιξα στον Άρη και ήξερα μέσα μου ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω εδώ. Προτιμούσα να το κάνω ως ποδοσφαιριστής και αυτή τη στιγμή εκπληρώνεται ένα μεγάλο μου όνειρο, να επιστρέψω στον Άρη».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Έχω συμπληρώσει έναν μήνα προπονήσεων πρωί και βράδυ. Νιώθω πολύ καλά, το μόνο που λείπει αυτή τη στιγμή είναι να προπονηθώ με την υπόλοιπη ομάδα και μέσα από αυτές τις προπονήσεις να βρω αγωνιστικό ρυθμό. Αν ήταν στο χέρι μου θα ήθελα να αγωνιστώ και την Κυριακή ακόμα αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο προπονητής, από αυτόν εξαρτάται».

Για το τι συζητήθηκε στη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστόπουλο: «Μου είπε ότι γνωρίζει τα χαρακτηριστικά μου ως παίκτη κι ελπίζει σύντομα να έρθω στο επίπεδο που ξέρει ότι έχω αγωνιστικά».

Για το τι θέλει να μεταφέρει στον κόσμο του Άρη: «Όταν έφυγα στην προηγούμενη θητεία μου στον Άρη, ένιωσα ότι είχε έρθει η στιγμή τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Δεν ήταν κάτι που είχα κάνει από την καρδιά μου και τώρα που επέστρεψα αισθάνομαι ευτυχισμένος που θα έχω τη δυνατότητα να ολοκληρώσω αυτό που είχα αφήσει στη μέση».

Για τις αλλαγές που έχει παρατηρήσει στην ομάδα από τότε που έφυγε: «Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα αλλά πιστεύω ότι πάνω απ' όλα ο Άρης είναι ο κόσμος του. Πρόκειται για μία τόσο μεγάλη ομάδα που ακόμα και στην Γ' Εθνική λειτουργεί ως μεγάλος σύλλογος. Ο σημαντικότερος στόχος μας είναι να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει γρήγορα εκεί που ανήκει».

Αποθέωση για Παναθηναϊκό!! (pics)

«Φτιαγμένος» πάει στο νοκ-άουτ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός! Περίπου 500 οπαδοί βρέθηκαν στο ξενοδοχείο της ομάδας, αποθέωσαν τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς και ζήτησαν διπλό!

Αποθέωση για Παναθηναϊκό! (pics)
*Πηγή: sport-fm.gr*