Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μπουντούρης: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Τον Ολυμπιακό έχρισε ως φαβορί για την νίκη στο σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ ο Νίκος Μπουντούρης.

Μπουντούρης: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»
«Παίζει την έδρα του έστω και χωρίς οπαδούς. Είναι πιο δεμένος ως ομάδα και έχει έναν προπονητή που ξέρει καλύτερα τους παίκτες του»...

Με τον τρόπο αυτό ο Νίκος Μπουντούρης εξήγησε –μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6- γιατί θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Είναι πολύ νωρίς να υπάρξουν συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα γιατί έχει έναν κορμό και ένα προπονητή που γνωρίζει την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα και από τα φιλικά φαίνεται ότι είναι καλή. Θα είναι ένα καλό τεστ και για τους δύο. Ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί. Εάν το περάσει με επιτυχία θα συνεχίσει με περισσότερο ενθουσιασμό», τόνισε ο παλαίμαχος άσος στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο και συνέχισε σχολιάζοντας ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ψυχολογικό προβάδισμα παρά το γεγονός ότι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα πέρσι...

«Σε αυτό το επίπεδο η ψυχολογία παίζει μικρό ρόλο. Σε παίκτες και προπονητή οι παίκτες δεν επηρεάζονται τόσο πολύ. Θεωρώ οτι μάλιστα παίζει μικρό ρόλο. Δεν αντιμετωπίζουν τα ματς με την ίδια αγωνία όπως και οι οπαδοί. Η δύναμή τους είναι η γνώμη και η εμπιστοσύνη τους στον προπονητή»
, ανέφερε και συνέχισε αναφερόμενος στην απουσία του Σλούκα...

«Είναι πλήγμα για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πάντα προσπαθεί να έχει έναν αντι-Σπανούλη, να δημιουργεί με την ίδια ευχέρεια. Και ο Σλούκας είχε αυτό τον ρόλο. Να μπορεί να δημιουργήσει και αυτός. Ο Χάκετ είναι γνωστός. Και το μπασκετικό του εγώ είναι μεγάλο. Θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό. Οι μεγάλες ομάδες βρίσκουν λύση και πάλι βάζουν τους παίκτες που αποκτούν στο ρόλο που θέλουν».

Ο Νίκος Μπουντούρης προχώρησε σε σύγκριση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Ο παλαίμαχος άσος ο οποίος έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες στάθηκε στην παρουσία του Τζόρτζεβιτς στον πάγκο του τριφυλλιού...

«Έχει ένα μειονέκτημα συγκριτικά με τον Ολυμπιακό ότι είναι νέα ομάδα με νέο προπονητή. Ο προπονητής του δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και κάποια στοιχεία του πρωταθλήματος και των αναμετρήσεων αυτών. Έχει βέβαια ο κόουτς και συνεργάτες και φίλους που μπορούν να τον βοηθήσουν να καταλάβει την ελληνική λογική», τόνισε και συνέχισε σχολιάζοντας όλους όσοι υποστηρίζουν ότι ο Καλάθης θα είναι ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού...

«Δεν υπάρχουν βαφτίσια για τον ηγέτη. Φαίνεται στις δύσκολες στιγμές και το πως την κρατάει την ομάδα και εντός και εκτός γηπέδου. Τόσα χρόνια ο Δημήτρης έχει το ρόλο αυτό. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε», τόνισε και αναφέρθηκε στον Χαραλαμπόπουλο:

«Τον είδανε το καλοκαίρι με τους άλλους παίκτες στην ίδια ηλικία. Ας μην μπερδεύει ο κόσμος με αυτό. Θεωρώ ότι η μετάβαση θα πρέπει να γίνει ομαλά. Να τον προστατεύσει ο προπονητής και να το βάλει στην ομάδα. Σημασία έχει ο παίκτης όμως να αποδείξει στο γήπεδο την αξία του. Πρέπει να βρει έναν ρόλο για να προσφέρει περισσότερο. Κυρίως στην άμυνα και να μην εκτίθεται εκεί».

Τέλος σχολίασε για το Γκιστ...

«Ο Γκιστ είναι ένας καλός παίκτης. Είναι τραγικό το μήνυμα που μπορεί να περάσει σε κάποιους. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να κάνει λάθος. Αλλά είναι επικίνδυνο να μην καταλάβει τις προεκτάσεις που έχει στη ζωή του. Δεν είναι το άθλημα πάνω από τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος πάνω από το άθλημα. Καταλαβαίνω τα λάθη αλλά δεν τα δικαιολογώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: