Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σε αυτούς τα καθήκοντα των Μπλάτερ και Πλατινί!!

Ο Ίσα Χαγιάτου και ο Ανχελ Μαρία Βιγιάρ θα αναλάβουν τα καθήκοντα των Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Ωστόσο και αυτοί δεν έχουν «καθαρό» παρελθόν.

Σε αυτούς τα καθήκοντα των Μπλάτερ και Πλατινί!
Στον καμερουνέζο, Ίσα Χαγιάτου και τον ισπανό, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ περνούν τα καθήκοντα των Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, όπως ανακοίνωσε επίσημα οι FIFA μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Χαγιάτου είναι πρόεδρος της Αφρικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ενώ ο Βιγιάρ είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος της UEFA. Και οι δύο τους θα ασκούν διοίκηση στις δύο ομοσπονδίες για το επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίος ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο από τις 90 ημέρες.

Και αυτό διότι όπως διευκρινίζεται η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί αυτόματα να αυξήσει την οποιαδήποτε ποινή επιβάλει κατά το ήμισύ της, δηλαδή, την περίπτωση αυτή για άλλες 45 ημέρες.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι και οι δύο άνδρες δεν έχουν «καθαρό» παρελθόν.

Ο Χαγιάτου είχε δεχθεί επίπληξη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όταν είχε παραδεχθεί ότι είχε πάρει χρήματα από το πρώην γραφείο μάρκετινγκ της FIFA. H ΔΟΕ τότε σε σχετική ανακοίνωσή της είχε κάνει λόγο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά σύγκρουση συμφερόντων.

Από την άλλη πλευρά, γύρω από το πρόσωπο του Βιγιάρ φέρεται να υπάρχει μια άλλη έρευνα της FIFA σε εξέλιξη η οποία είχε σχέση με κοινή υποψηφιότητα που είχαν υποβάλει η Ισπανία και η Πορτογαλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: