Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Ο Ηρακλής είναι μόνος, ανεξάρτητος»

Για τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, μίλησε στη «Μ» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης. Ανέλυσε πως ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, με περιεχόμενο και γενικό στόχο το καλό του ποδοσφαίρου κι όχι κάτι περισσότερο όπως είπε. Έχοντας μάλιστα εικόνα από τις αντιδράσεις έσπευσε να τονίσει: «Εμείς είμαστε μόνοι μας. Ανεξάρτητοι».

Αρχικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής τόνισε: «Αν με καλέσει κάποιος να συναντήσω κάποιον που κάνουμε την ίδια δουλειά, δεν είναι κακό να μιλήσουμε λίγο. Είναι για το καλό του ποδοσφαιρου γενικότερα. Απλά τον γνώρισα τίποτα περισσότερο. Μιλήσαμε γενικά για ποδόσφαιρο και για τα εισιτήρια. Η αστυνομία δεν το επιτρέπει».

«Θέλουμε να τους κερδίσουμε»

Συνεχίζοντας ο Σπύρος Παπαθανασάκης δήλωσε: «Εμείς θέλουμε να τους κερδίσουμε, αυτοί θέλουν να μας κερδίσουν. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι σωστό, όπως παίζεται το ποδόσφαιρο. Εχουμε σεβασμό στην ομάδα τους, εύχομαι να έχουν κι αυτοί σεβασμό. Ο Σαββίδης έδειξε ότι έχει σεβασμό στην ομάδα μας. Ήταν εντάξει ο άνθρωπος. Σωστός. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Εγώ θέλω τους βαθμούς μ' όποιον κι αν θα παίξουμε». Ερωτηθείς για αν έχουν γίνει άλλες ανάλογες συναντήσεις, απάντησε: «Είδα τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο παιχνίδι. Ήταν εντάξει σαν άνθρωπος. Δεν τους γνωρίζω καλά, δεν είχα πάει σε meeting της Super League. Όλοι ζητάνε να με συναντήσουν».

«Είμαστε αυτόνομοι»

Θέλησε παράλληλα να ξεκαθαρίσει πως ο Ηρακλής είναι μόνος του και σε «συμμαχίες» δεν μπαίνει: «Ο Ηρακλής είναι μόνος. Δεν πάει με κανέναν. Είμαστε ανεξάρτητοι, αυτόνομοι. Ειναι σωστό ένας πρόεδρος να ξέρει τους άλλους προέδρους γιατί πρέπει μια μέρα να προσπαθήσουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο. Θα τους μάθω όλους αυτούς, θα τους γνωρίσω όλους στο τέλος με τη σκέψη να δυναμώσουμε το ποδόσφαιρο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, μην μπερδευόμαστε. Ο Ηρακλής πάει σιγά-σιγά βάζει τις βάσεις που χρειάζεται».

«Βλακείες ότι ζητήσαμε βοήθεια»

Όσο για κάποιους αντίθετους συνειρμούς περί συνεργασιών; «Αυτές οι σκέψεις είναι από μικρούς ανθρώπους. Είναι βλακείες ότι... ζητήσαμε βοήθεια. Είναι ψέματα. Εγώ είμαι ένας πρόεδρος σε μια υπερήφανη ομάδα. Σε μια φανταστική ομάδα. Μένω εδώ για να δυναμώσουμε την ομάδα και δίνω την καρδιά μου. Ότι κάνω πάντα θα είναι το καλό για του Ηρακλή. Ποτέ δεν θα κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό. Όπου πηγαίνω νιώθω πόσο μας σέβονται. Μιλάνε για την ιστορία μας και τη δύναμή μας. Όποιον κι αν γνωρίσω, θα κάνω το καλύτερο για τον Ηρακλή. Μπορούμε γενικότερα να κάνουμε την Ελλάδα ένα καλύτερο μέρος για το ποδόσφαιρο και με σεβασμό σ' αυτό».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: