Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Όλοι υπέρ Κλοπ, εκτός από έναν!!


Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον ο οποίος δεν θεωρεί τον Γιούργκεν Κλοπ ως τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για να καθίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ. Η εφημερίδα Independent τον ανακάλυψε.

Όλοι υπέρ Κλοπ, εκτός από έναν
Την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις, πιθανότατα ο Γιούργκεν Κλοπ να βρίσκεται με την ηγεσία της Λίβερπουλ και να συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας τους. Δεν υπάρχει κανείς που να μην βλέπει στο πρόσωπο του Γερμανού τεχνικού τον άνθρωπο που θα ξαναφέρει τους Κόκκινους στην ποδοσφαιρική ελίτ. Ε, όχι και κανείς. Υπάρχει ένας…

Γιόακιμ Λεβ (Γερμανός προπονητής)
«Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ντόρτμουν κυρίως στο πλήθος και το πάθος των οπαδών τους. Πιστεύω ότι θα ταιριάξει καλά. Δεν είμαι παρών στις διαπραγματεύσεις, αλλά πιστεύω πως αν φτάσουν σε συμφωνία, θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές. Αν κοιτάξουμε πίσω, θα δούμε την απόλυτα επιτυχημένη πορεία του Κλοπ στην Ντόρτμουντ. Αγαπήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας και το ίδιο μπορεί να κάνει με εκείνους της Λίβερπουλ».

Ματς Χούμελς (Διεθνής ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ)
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας φανταστικός, υπέροχος προπονητής. Αν κάποιος σκεφτεί τι μπορεί να κάνει στην μετα-Ντόρτμουντ εποχή, η Λίβερπουλ πρέπει να υπάρχει στο σενάριο. Ζει, αναπνέει και σκέφτεται καθημερινά το ποδόσφαιρο. Εύχομαι ο,τι καλύτερο για το επόμενο βήμα της καριέρας του».

Ντίτμαρ Χάμαν (Πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ)
«Οι περισσότεροι προπονητές λένε πως ξέρουν την ιστορία και την παράδοση της ομάδας την οποία αναλαμβάνουν. Μου πήρε 6 με 12 μήνες να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς είναι η Λίβερπουλ. Όταν πήγα στην πρώτη μου επιμνημόσυνη δέηση για το Χίλσμπορο, άρχισα να σκέφτομαι πιο βαθιά για το τι πραγματικά σημαίνει και τι αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος. Αν δώσει στον εαυτό του λίγο χρόνο, θα καταλάβει που έχει έρθει και θα μείνει για πάντα στην ομάδα».

Στέφαν Έφενμπεργκ (Γερμανός πρώην διεθνής και φίλος του Κλοπ)
«Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δημιουργούν μία από τις πιο εκπληκτικές ατμόσφαιρες και μοιάζουν πολύ με αυτούς της Ντόρτμουντ. Στηρίζουν την ομάδα πάντα και αυτό είναι κάτι που αρέσει και έχει ανάγκη ο Κλοπ».

Ρόμπι Φάουλερ (πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ)
«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου. Βλέποντάς τον ως απλός θεατής, έχω εντυπωσιαστεί από την πορεία του στην Ντόρτμουντ».

Μάικλ Όουεν (πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ)
«Η πρόσληψή του στην ομάδα θα ενθουσιάσει τους φίλους της ομάδας οι οποίοι απογοητεύτηκαν πολύ από τον Ρότζερς. Θα επαναφέρει την επιθυμία για επιτυχίες και θα οδηγήσει τον σύλλογο από την «μέσα στην πρώτη εξάδα» θέση του σε τροχιά τίτλου».

Τζέιμι Ρέντναπ (πρώην μέσος της Λίβερπουλ)
«Νομίζω πως ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αυτή την ιδιαίτερη αύρα, αυτό το «κάτι» που λίγοι προπονητές έχουν. Μπορεί να μπει στο Άνφιλντ και να γουστάρουν οι φίλαθλοι απλά αυτό. Πιστεύω πως θα ταιριάξει απόλυτα».

Και για το τέλος, ο ένας και μοναδικός που δεν συμμερίζεται απόλυτα τις απόψεις των παραπάνω. Ο Όλιβερ Καν, τερματοφύλακας και πρώην αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, εμπιστεύεται προπονητικά τον Κλοπ, βλέπει όμως και ένα μεγάλο «αγκάθι»:
«Η γλώσσα θα μπορούσε να είναι ένα σοβαρό εμπόδιο. Από τεχνικής άποψης, δεν υπάρχει κάτι να σκεφτούμε. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα πως δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποιες λεπτές γραμμές στο θέμα της γλώσσας που θα δυσκολεύει τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: