Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πέταξε έξω την Καντού!!

Έκπληξη στο Final Eight του Κυπέλλου Ιταλίας με την Ρέτζιο Εμίλια να παίρνει τη νίκη με σκορ 84-77 και παράλληλα το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Πέταξε έξω την Καντού
Τι Κύπελλο θα ήταν αν δεν είχε εκπλήξεις; Η Ρέτζιο Εμίλια έπαιξε στα ίσα την Καντού και κατάφερε να την ρίξει στο... καναβάτσο, με το τελικό 84-77 να της δίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού!

Οι μεγάλοι νικητές προηγούνταν σταθερά σε όλο το πρώτο μέρος, στην τρίτη περίοδο η πρώην ομάδα του Τρινκιέρι έκανε την προσπάθειά της να επιστρέψει και μπορεί εν μέρει να τα κατάφερε, όμως οι μετέπειτα θριαμβευτές δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ψυχραιμία στο τελευταίο δεκάλεπτο έκαναν την έκπληξη.

Κορυφαίος του αγώνα ο Ουάιτ με 25 πόντους, ενώ ο Μπελ τον ακολούθησε με 20. Για τους ηττημένους πάλεψε ο Αραντόρι που είχε 16.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Σιένα επικράτησε σχετικά εύκολα της Ρόμα με σκορ 76-67 και στην τετράδα με φόντο τον τελικό θα αντιμετωπίσει την Μπρίντιζι που επιβλήθηκε άνετα 83-70 της Βενέτσια.

Το πρόγραμμα του Final Eight:

1. Σιένα-Ρόμα 76-67
2. Μπρίντιζι-Βενέτσια 83-70
3. Καντού-Ρέτζιο Εμίλια 77-84
4. Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Σάσαρι 21:30

Ημιτελικά

Σιένα-Μπρίντιζι
Ρέτζιο Εμίλια- Εμπόριο Αρμάνι ή ΣάσαριΠηγή: sport-fm.gr

Αποκλεισμός σοκ για Φενέρ-Ζοτς!!

Εκτός τελικού του Final Eight του τουρκικού κυπέλλου μπάσκετ που διεξάγεται στην Άγκυρα έμεινε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που ηττήθηκε 82-73 από την Καρσίγιακα στον ημιτελικό.

Αποκλεισμός σοκ για Φενέρ-Ζοτς
Τη μεγαλύτερη έκπληξη του Final Eight του τουρκικού κυπέλλου μπάσκετ πέτυχε η Καρσίγιακα, που άφησε εκτός τελικού το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα, επικράτησε 82-73 σχετικά εύκολα στον πρώτο χρονικά ημιτελικό και περιμένει τον αντίπαλό της στον τελικό της Κυριακής, από το ζευγάρι Γαλατάσαραϊ-Αναντολού Εφές που παίζουν στις 20:30.

Έξι παίκτες των νικητών τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα, ο Τζαβάντ Ουίλιαμς είχε 16, οι Μπατίστα-Χερσέκ από 15, ο Ντίμπλερ 13, ο Άλτιντιγκ 12 και Λι Ντίξον 11. Για την Φενέρ, καλύτερος παίκτης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πρέλντζιτς με 15 πόντους, ενώ Κλέιζα και Μπογκντάνοβιτς είχαν 13 και 12 αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-30, 59-44, 82-73

Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Χερσέκ 15, Αλτιντίγ 12, Ντίξον 11, Μπατίστα 15, Ντεμίρ, Γουίλιαμς 16, Ντίμπλερ 13, Σεντούρκ.
Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 10, Ονάν, Μπιέλιτσα 12, Μαχμούτογλου 8, Κλέιζα 13, Σέκουλιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 13, Πρέλντζιτς 15.

Αναλυτικά, το Final Eight του κυπέλλου Τουρκίας

Προημιτελικοί

Καρσίγιακα-Τουρκ Τέλεκομ 87-80 παρ.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Τράμπζονσπορ 72-66
Γαλατάσαραϊ-Τόφας 68-56
Μπεσίκτας-Αναντολού Εφές 59-76

Ημιτελικοί

Καρσίγιακα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 82-73
Γαλατάσαραϊ-Αναντολού Εφές 20:30

Τελικός-Κυριακή 9/2

Καρσίγιακα-Γαλατάσαραϊ ή Αναντολού Εφές (16:00) Πηγή: sport-fm.gr

Αεροπειρατεία με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες!!

Απόπειρα αεροπειρατείας εκδηλώθηκε σε τουρκικό αεροσκάφος από άτομο ουκρανικής καταγωγής που ήθελε να στρέψει το αεροπλάνο στο Σότσι όπου πραγματοποιούνται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αεροπειρατεία με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Αίσιο τέλος είχε η απόπειρα αεροπειρατείας σε αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών που πραγματοποιούσε πτήση από το Χάρκοβο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένα άτομο ουκρανικής καταγωγής πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους και ζήτησε να στραφεί αυτό προς το Σότσι, έχοντας ως στόχο το Σότσι όπου πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο επίδοξος αεροπειρατής ισχυρίστηκε μάλιστα πως έχει στην κατοχή του βόμβα, όμως αντιδρώντας ψύχραιμα ο πιλότος, ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές και λίγο αργότερα απογειώθηκαν πολεμικά αεροσκάφη τύπου F16, τα οποία και «συνόδεψαν» το Pegasus (με 110 επιβάτες) στο αεροδρόμιο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης.

Εκεί, μετά από διαπραγματεύσεις, ο υπαίτιος παραδόθηκε στην αστυνομία.Πηγή: sport-fm.gr

Το υπόμνημα στον εισαγγελέα!!

No 806748
Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, βρίσκεται το υπόμνημα που ο ίδιος ζήτησε από την Κοινωνία Μελών Αρη, προκειμένου να εστιάσει πάνω σε συγκεκριμένα σημεία του πορίσματος του ελέγχου που διενεργήθηκε για την περίοδο 2004-12.
Το υπόμνημα είναι μακροσκελές, το συνέταξε ο πρόεδρος της ΚΜΑ, Παναγιώτης Στεφανίδης και αναμένεται να βοηθήσει το έργο του εισαγγελέα, ο οποίος μελετά την υπόθεση του Αρη.
Το επόμενο βήμα θα είναι η είσοδος του ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ, ώστε να κάνει “φύλλο και φτερό” τα βιβλία της εταιρίας, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών κάποιων ανθρώπων που διοίκησαν την ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια.Πηγή: arenafm.gr

Τελείωσαν τα εισιτήρια και στη Θύρα 4!!

PAOK_Thira4
Λίγες μέρες έμειναν για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα (20/02 , 20:00) ,και ήδη οι φίλοι της ομάδας έχουν εξαντλήσει κάθε εισιτήριο που υπάρχει.
Συγκεκριμένα μετά τις Θύρες 5 ,6 , 7 σειρά πήραν και οι Θύρες 4 , 4α. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ , μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση της ενημέρωσε: «Εξαντλήθηκαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια στις Θύρες 4 και 4α για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Μπενφίκα για τη φάση των “32″ του Γιουρόπα Λιγκ (Πέμπτη 20/02, 20.00)».

«Κλειδί τα εντός έδρας»

venos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος των βετεράνων του Άρη, Γιάννης Βένος, ο οποίος σχολιάσε το χθεσινό (06/2) παιχνίδι των “κιτρίνων” με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Ανέφερε πως ήταν ένας σημαντικός βαθμός ουσίας αλλά και ψυχολογίας ενώ παράλληλα, μίλησε για την δύσκολη συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα και τόνισε πως είναι απαραίτητο να έρθουν οι νίκες στα επόμενα δυο εντός έδρας παιχνίδια.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βένος:
Για την ισοπαλία στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό:
“Αυτός ο βαθμός είναι ουσίας και ψυχολογίας. Η ομάδα ήθελε ένα αποτέλεσμα και έψαχνε τους τρεις βαθμούς και ας μη το πίστευαν κάποιοι. Ο Παναιτωλικός έχει μια πολύ ισχυρή έδρα και δεν πέρασαν πολλοί από εκεί μέσα”.
Για την αλλαγή που έχουν φέρει οι μεταγραφές:
“Ήρθαν παιδιά με φιλοδοξίες και όνειρα που προσπαθούν πολύ και φέρνουν και στους συμπαίκτες τους διαφορετική ψυχολογία.  Ο Άρης έχει δύο παιχνίδια στην έδρα του, πρέπει να μαζέψει βαθμούς και όσο υπάρχουν οι μαθηματικές ελπίδες ελπίζουμε”.
Για τον τραυματισμό του Μπουγαίδη:
“Όταν ο αμυντικός πάει πίσω  τα νότα του είναι χαλαρά και όταν βγαίνει ο τερματοφύλακας με το γόνατο ψηλά αν σε βρει στα πλευρά μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά. Είχα τραυματιστεί και εγώ όταν έπαιζε ο Γκουϊντάρ “.
Για το πώς είχε τραυματιστεί παλαιότερα ο Γκουϊντάρ:
“Ο Γκουϊντάρ είχε τραυματιστεί από ένα μπάσιμο του Δουλγεράκη . Του είχε φύγει η μπάλα προσπάθησε να τον αποφύγει όμως ο Γκουϊντάρ είχε πέσει στα πόδια του, είχε γίνει μια πολύ δυνατή σύγκρουση και το μέτωπο του Γκουϊντάρ είχε κάνει δυόμισι εκατοστά βάθος. Όλοι είχαμε τρομάξει. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Φλώρινας, τον στείλανε στην Θεσσαλονίκη στον νευροχειρουργική του ΑΧΕΠΑ και  εκεί κινδύνεψε ακόμα και η ζωή του”.
Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
“Πιστεύω πως ο Άρης θα κερδίσει. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν η ομάδα πάρει τα παιχνίδια στο γήπεδο της, θα πάρει βαθμούς και έξω και θα τα καταφέρει. Πρέπει να ανεβεί η ψυχολογία της ομάδας και να φύγει το μεγάλο άγχος. Πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς με τον Πανιώνιο”.
Για την μεγάλη βελτίωση στην άμυνα:
“Ο Μπουγαΐδης είναι μεγάλη προσθήκη ενώ τα πάει πάρα πολύ καλά και ο Γιαννίτσης ο όποιος φέτος είναι πολύ διαφορετικός με μεγάλη αυτοπεποίθηση”.
Για την σημασία ο Άρης να κερδίσει τα παιχνίδια στην έδρα του:
“Πρέπει να κυνηγήσει όλα τα παιχνίδια στο Χαριλάου και ο Άρης μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και θα ισορροπήσουν. Όσα παιχνίδια έχουν μείνει μπορεί να τα κερδίσει. Όσο αναφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ ισχυρή ομάδα αλλά σε τέτοια ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η δυναμικότητα αλλά η ψυχολογία και ελπίζω να είναι υπέρ του Άρη. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα όμως εκτός έδρας οι παίκτες τους δεν παίζουν όπως μπορούν και έχει χάσει αρκετά παιχνίδια. Όλα τα άλλα παιχνίδια είναι βατά”.
Για τα εκτός παιχνίδια που έχουν μείνει στον Άρη:
“Στα εκτός έδρας παιχνίδια  που έχουν μείνει εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πιστεύω μπορεί να χτυπήσει τα υπόλοιπα. Όμως πρέπει όλα αυτά να φανούν και σε πράξη. Όλα αυτά τώρα είναι εικασίες. Πρέπει να έρθουν οι βαθμοί με τον Πανιώνιο πρώτα και μετά η ομάδα να κοιτάξει την συνέχεια. Το κλειδί είναι τα εντός έδρας παιχνίδια”.
Πηγή: arenafm.gr

Το φοβερό του παικταρά: 6 γκολ σε 1 ματς!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" με τη μαγική εμφάνιση ενός από τους κορυφαίους μπαλαδόρους που περάσανε από τον πλανήτη - Δείτε τα έξι γκολ που έβαλε σε ένα ματς, κάνοντας ρεκόρ! Ήταν μια μεγάλη μέρα για τον παικταρά Τζορτζ Μπεστ. Στις 7 Φεβρουαρίου 1970 είχε βάλει έξι γκολ σε έναν αγώνα! Κι έγινε ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε τα περισσότερα τέρματα σε παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το ματς ήταν για το κύπελλο Αγγλίας, με τη Νορθάμπτον. Η Μάντσεστερ συνέτριψε με 8-2 την αντίπαλό της, με τον Μπεστ να κλέβει την παράσταση σκοράροντας, όπως είπαμε, έξι φορές!
Ο αγώνας, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από τη σχετική εικόνα, ήταν για τον 5ο γύρο του Kυπέλλου.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Κι όταν υπάρχουν από το συγκεκριμένο ματς εκτεταμένα στιγμιότυπα, τα οποία, φυσικά, περιλαμβάνουν και τα έξι γκολ του Τζορτζ Μπεστ, τότε όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν.
Απολαύστε, λοιπόν, το σόου αυτού του μεγάλου παίκτη, που έφυγε τόσο νωρίς, αλλά κι άδοξα από τη ζωή το 2005…  







Πηγή: sportdog.gr

Αν τον ήθελαν οι οπαδοί, θα γυρνούσε πιο εύκολα!!

Ποιος πρώην άσος του Παναθηναϊκού θα ήθελε να επιστρέψει στο Τριφύλλι αλλά έχει "θέμα" με τους οπαδούς; Ο σκύλος, που μυρίζεται τα πάντα, έχει όλο το παρασκήνιο! Σούπερ χρονιά κάνει (και) φέτος ο -αναγεννημένος- Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο 32χρονος, πια, επιθετικός έχει βρει τον (παλιό καλό) εαυτό του και είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στον (υπέροχο) Ατρόμητο του Γιώργου Παράσχου που φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Ένας Παπαδόπουλος που, με τις εμφανίσεις του, "χτυπάει" και πάλι την πόρτα της Εθνικής ομάδας ενόψει Μουντιάλ και φλερτάρει με μία ακόμα (μεγάλη;) μεταγραφή, ενδεχομένως το τελευταίο "καλό" συμβόλαιο στην καριέρα του. Το όνομά του, άλλωστε, έχει "παίξει" πολύ (και πέρυσι επί Πανθρακικού) για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό
Ο ίδιος θα ήθελε, πάντως, να επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε, μεγαλούργησε, αλλά έφυγε  εντέλει "κραγμένος" από τους οπαδούς. Θα ήθελε να αποδείξει ότι δέχθηκε άδικη κριτική τότε και ότι τώρα, λίγο πριν το τέλος της καριέρας του, μπορεί να διαπρέψει και πάλι με τη φανέλα του Τριφυλλιού. Και στον Παναθηναϊκό δεν περνάνε απαρατήρητες οι εμφανίσεις του Παπαδόπουλου. Είναι έμπειρος, φθηνός και υπάρχει η άποψη ότι θα μπορούσε να "δέσει" με τους νέους της ομάδας. Παρόλο που στην επίθεση υπάρχουν τα "βαριά" ονόματα των Μπεργκ και Πέτριτς.
Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαμε να μιλάμε για πιθανότητες επιστροφής του Παπαδόπουλου στον Παναθηναϊκό αλλά υπάρχει ένα ..."αλλά". Όπου "αλλά" βάλτε τη λέξη "οπαδοί". Οι φίλαθλοι έχουν στην μπούκα τον Παπαδόπουλο για πολλούς λόγους (βλέπε χαμένο πέναλτι στο "Καραϊσκάκη" απέναντι στον Νικοπολίδη) και υπάρχει μία σημαντική μερίδα που δεν θα έβλεπε με καλό μάτι το γυρισμό του στη Λεωφόρο. Σε ένα γήπεδο που "άκουσε" πολλά, πριν αναγκαστεί να αποχωρήσει, στην τελευταία του χρονιά με την πράσινη φανέλα.
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού διατηρεί καλές σχέσεις με τους οπαδούς και δεν θα ρίσκαρε να τις χαλάσει για μία μεταγραφή. Εκτός αν ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος "προετοίμαζε" με κάποιον τρόπο, πέρα από τα γκολ του στον Ατρόμητο, το έδαφος της επιστροφής του. Ίσως με μια δήλωση που θα "άγγιζε" στην καρδιά τους φιλάθλους και θα τους έκανε να θέλουν να του δώσουν ακόμα μία (τελευταία) ευκαιρία.
Όλα αυτά, πάντως, κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο. Και θα τεθούν, αν τεθούν, επί τάπητος στο τέλος της χρονιάς. Τότε που ο Παπαδόπουλος, ένας από τους πιο αδικημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές, θα ψάξει τη λύτρωση μιας καριέρας, που δεν έφτασε τόσο ψηλά, όσο τα προσόντα του θα μπορούσαν να τη φτάσουν... 

Πηγή: sportdog.gr

Για αυτό τα πήρε ο Ιβάν στον ΠΑΟΚ!!

Για ποιον λόγο είναι εκνευρισμένος με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ο Σαββίδης; Πού πηγαίνουν "πεταμένα λεφτά" και πώς επηρεάζεται το πρεστίζ του συλλόγου; Η απάντηση στο κλικ! Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, σε μία περίοδο που όλες οι ομάδες έχουν μαζέψει τα οικονομικά τους, ο ΠΑΟΚ στην ουσία να... πετάει λεφτά. Αλλά και να δείχνει αμηχανία σε ένα θέμα που, εκ των πραγμάτων, έχει λυθεί αγωνιστικά από μόνο του. Όχι όμως και στην πράξη και κάπου ως έναν βαθμό επηρεάζει το πρεστίζ του συλλόγου...
Αναφερόμαστε, φυσικά, στο θέμα που έχει προκύψει εδώ και κάμποσο καιρό με τον Χακόμπο, που ουσιαστικά αποτελεί ξένο σώμα για τον Δικέφαλο. Όταν ο Ιβάν, όμως, πήρε στα χέρια του συμβόλαιο του Ισπανού, διαπίστωσε ότι το περασμένο καλοκαίρι που υπέγραψε νέο, τριετές συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ μαζί του, του έδωσε αυξημένες αποδοχές!
Με αποτέλεσμα να υπάρχει τώρα στην εξέδρα ένας ποδοσφαιριστής που είναι καλά "δεμένος" με την ομάδα και πληρώνεται πολύ καλά, χωρίς να προσφέρει. Παρότι υπήρχε γνώση για τον χαρακτήρα του Ισπανού τερματοφύλακα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υπέγραψαν νέο, τριετές συμβόλαιο μαζί του, με αυξημένες αποδοχές...
Αποτέλεσμα; Ο Χακόμπο βρίσκεται πλέον εκτός πλάνων προπονητή, τα λεφτά του να τα παίρνει κανονικά και στη θέση να έχει αποκτηθεί ήδη άλλος τερματοφύλακας! Πώς να μην έχει τα νεύρα του, μετά ο Σαββίδης...
Πηγή: sportdog.gr

Φιάσκο στην έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων!

Με μια αποτυχία ξεκίνησε η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σότσι της Ρωσίας, αφού δεν άνοιξε ποτέ ο πέμπτος Ολυμπιακός Κύκλος.Ένα εντυπωσιακό εφέ είχαν ετοιμάσει οι Ρώσοι για την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, αλλά τελικά η τεχνολογία δεν τους έκανε το χατίρι κι έτσι ήρθε η αποτυχία.

Ξαφνικά στην οροφή του Ολυμπιακού Σταδίου έκαναν την εμφάνισή τους πέντε τεράστιες νιφάδες χιονιού, οι οποίες επρόκειτο να ανοίξουν και να σχηματίσουν τους ισάριθμους Ολυμπιακούς Κύκλους. Η μία νιφάδα ποτέ δεν άνοιξε κι έτσι το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν σχηματίστηκε ποτέ.

Κατά την τελετή έναρξης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε στις 18:15 ώρα Ελλάδας παραβρίσκονται 40.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούν το σόου που έχουν διοργανώσει οι Ρώσοι, αλλά και χειροκροτούν τους 2800 αθλητές που θα παρελάσουν.

Στη διάρκεια του σόου έχουν εμφανιστεί οι TATU, το ρωσικό συγκρότημα που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με ένα φιλί που είχαν ανταλλάξει οι δύο τραγουδίστριες του γκρουπ, αλλά και η χορωδία του στρατού, η οποία τραγούδησε την επιτυχία των «Daft Punk» «Get Lucky».

Πηγή: sport-fm.gr

Ψωμιάδης: «Δεν ζημιώθηκε η ΑΕΚ από μένα...»

Δυο στοιχεία πάνω στα οποία δομεί την υπερασπιστική του θέση πως δεν ζημιώθηκε η ΑΕΚ επι προεδρίας του και κυρίως πως «αποδεικνύεται η αθωότητά του»,  εμφάνισε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη.
Το πρώτο αφορά στην αντίκρουση με έγγραφα στοιχείων που ειχε επικαλεστεί ο ελεγκτής των οικονομικών της ΠΑΕ, Γ.Ρόκκας καταθέτοντας ως μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με αυτά  ο Ψωμιάδης που δικάζεται  για υπεξαίρεση περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο διοικήσεώς της από την οικογένειά του (Ιούνιος 2001-2002),  είχε εισπράξει επιταγές της ΑΕΚ (εκδόσεως της εταιρίας  Netmed που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιωματα της ΑΕΚ ) ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ομάδας.
Η αντίκρουση ήρθε με τον Μάκη Ψωμιάδη να προσκομίζει και  καταθέτει στο Δικαστήριο τα πρωτότυπα σώματα των ανείσπρακτων επιταγών από την εταιρεία. Άμεσα οι συνήγοροί υπεράπισής του κατέθεσαν μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του μάρτυρα Ρόκκα , τον οποίο είχε προτείνει η πολιτική αγωγή και ο Ψωμιάδης  φώναζε "αυτή είναι η αθωότητα Ν.Αντωνιάδης (συνηγορος): "Μας είχε πει ο μάρτυρας ότι είχε δει στοιχεία ότι εισπράχθηκαν".
Γ. Ρόκκας (μάρτυρας): "Παραστατικά μου έδειξαν, ότι είχαν γίνει οι πληρωμές. Δεν μπορούσα να τα ελέγξω".
Γ.Ηρειώτης: (συνήγορος) :"Τι ακριβώς χαρτιά είδατε;".
Γ.Ρόκκας: "Κινήσεις λογαριασμών".
Ν.Αντωνιάδης: "Εδω όμως μας είπατε ότι τα λεφτά αυτά δεν πέρασαν από τα ταμεία της ΑΕΚ. Και πειστήκατε έτσι, εσείς ο οικονομολόγος;".
Δύο εκτιμήσεις
Η υπεράσπιση Ψωμιάδη ανέδειξε επίσης στοιχεία από το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου τον οποίο είχε διενεργήσει ο εν λόγω μάρτυρας, Γιώργος Ρόκκας, κατόπιν παραγγελίας των υποψήφιων αγοραστών της ομάδας (Νικολαίδη, Κανελλόπουλου κ.α.) μετά την αποχώρηση της οικογένειας Ψωμιάδη από την ΑΕΚ.
Σύμφωνα με αυτό η ζημιά που προκύπτει (από τα βιβλία της ομάδας) για τη διοίκηση Ψωμιάδη ανέρχεται στις 660.000 ευρώ.
Χρ.Στάθης (συνήγορος) προς μάρτυρα: "Οταν ανέλαβε τη διοίκηση της ΑΕΚ η οικογένεια Ψωμιάδη, τι ζημιά υπήρχε;".
Γ. Ρόκκας: "Πρέπει νάταν μεγάλο ποσόν.Λογικά ήταν πάνω απο 30 εκατομμύρια η ζημιά".
Χρ. Στάθης (προς δικαστήριο): "Θάπρεπε να ενεργήσετε αυταπάγγελτα. Οι αντιφάσεις του μάρτυρα είναι πρόδηλες... Προκύπτει και από το πόρισμά του που λάβαμε τώρα υπόψη ότι από τα περιβόητα τιμολόγια Κατσαρού δεν υπέστη ζημιά η ΑΕΚ, αφού αυτά αντιλογίστηκαν, παρά μόνο φορολογική η οποία έχει ήδη κριθεί".
Να σημειωθεί πώς το εν λόγω πόρισμα έφτασε στο δικαστήριο μετά  από αιτημα  της υπεράσπισης στο οποίο ήταν αντίθετη η πολιτική αγωγή.
πηγή: capital.gr

Η Αστυνομία είπε «όχι» στους φίλους του ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ για να δώσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς, όμως, η Αστυνομία το απαγόρευσε για λόγους ασφαλείας. Αναλυτικά τα μέτρα τήρησης της τάξης στον αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την απόφαση για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, για τα ακόλουθα:
•    Ο ΠΑΟΚ ζήτησε εισιτήρια, αίτημα το οποίο ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε. Η Αστυνομία διαφώνησε για λόγους ασφαλείας και κατόπιν σχετικής απαγόρευσης από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα διατεθούν εισιτήρια και ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του γηπέδου για φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας.
•    Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17:30 την ημέρα του αγώνα.
•    Οι φίλαθλοι καλούνται να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα ΜΜΜ.
•    Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του Γηπέδου, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η πρόσβαση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.
•    Θα αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Γήπεδο φιλάθλων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
•    Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε φίλαθλο φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.
•    Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για την παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

Αρχίζουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί στο Σότσι!!

Με την τελετή έναρξης ανοίγει σήμερα το απόγευμα η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, με αθλητές από 80 χώρες θα αγωνιστούν σε 98 αθλήματα.  
Το ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα θα φιλοξενήσει τους πιο δαπανηρούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το κόστος τους ανέρχεται σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι Αγώνες κοστίζουν πολύ περισσότερο από τους θερινούς Ολυμπιακούς της Αθήνας, του Πεκίνο, ακόμη και του Λονδίνου.
Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής τους έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού. Ο στρατός θα έχει στη διάθεσή του συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας νέας γενιάς, ενώ θα παρακολουθούνται όλες οι τηλεπικοινωνίες.
Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου.
Πηγή: gazzetta.gr

Το ντόπινγκ τρομάζει το Σότσι!!

Οι ισχυρισμοί για τη νέα ουσία ντόπινγκ με ονομασία Full Size MGF, η οποία διπλασιάζει τους μύες χωρίς να ανιχνεύεται έχει προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στη WADA και στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών!
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από μυστική έρευνα Γερμανών δημοσιογράφων, η νέα ουσία που δημιουργήθηκε από Ρώσο γιατρό  μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή μάζα στο διπλάσιο! Ένα μιλιγκράμ είναι αρκετό για να ντοπάρει ένα-δύο άτομα, σύμφωνα με τον Χάγιο Σέπελτ, ο οποίος μεταμφιεσμένος σε σύμβουλο αθλητών πλησίασε τον διαβόητο γιατρό. Στη συνέχεια πήγε το δείγμα σε εργαστήρια για να ταυτοποιηθεί ως Full Size MGF, μια ουσία που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους!
«Είναι εξοργιστικό να παράγει κάποιος ουσίες σαν αυτή και να τις διακινεί με το ρίσκο να βαραίνει το αθλητή», τόνισε ο πρόεδρος της WΑDA, Σερ Κρέιγκλ Ρίντι. Ρεπορτάζ από τη Γερμανία αναφέρει ότι θα κοστίσει 100.000 ευρώ προκειμένου ένας  αθλητής να λάβει την... κατάλληλη προετοιμασία για τους Αγώνες! Σύμφωνα με τη WADA, το 1/4 των απαγορευμένων ουσιών ανά τον κόσμο είναι διαθέσιμες στη μαύρη αγορά, γεγονός που βάζει εμπόδια στη μάχη κατά του ντόπινγκ.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Ντέιβιντ Χόουμαν, τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι στη μαύρη αγορά υπάρχουν προϊόντα που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης σε εταιρείας και έχουν κλαπεί. Για αυτό έχουμε συμφωνία με τη φαρμακευτική βιομηχανία, ώστε όταν ενημερωνόμαστε για προϊόντα που βγαίνουν στη μαύρη αγορά να τους ενημερώνουμε».
Όταν ρωτήθηκε για το MGF απάντησε: «Είναι σοκαριστικό το ότι αυτό το φάρμακο έχει δοκιμαστεί μόνο σε ζώα. Είναι εξοργιστικό, αλλά δενμ ας προκαλεί έκπληξη». Ο Ρίντι, από την πλευρά του, προειδοποίησε τους αθλητές ότι τα νέα δείγματα που λαμβάνονται μπορούν με βάση τους νέους κανονισμούς να ελέγχονται συνεχώς σε εύρος δεκαετίας, κάτι που σημαίνει ότι η ανάπτυξη νέων τεχνικών ίσως εντοπίσει μια ουσία που στο παρελθόν ήταν «αόρατη».
Κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να πραγματοποιηθούν 2.500 έλεγχοι, ενώ 1.200 θα ακολουθήσουν μετά το πέρας της διοργάνωσης.
Πηγή: gazzetta.gr

Για ένα γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Εισιτήρια με χαμηλές τιμές ανακοίνωσε ο Άρης για το ματς με τον Πανιώνιο για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «κίτρινοι» θέλουν ένα γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην μάχη τους για την παραμονή.

Για ένα γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης»
Ένα γεμάτο γήπεδο θέλουν στον Άρη για το ματς κόντρα στον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, ανέφερε πως θα διανεμηθούν εισιτήρια με χαμηλές τιμές για να έχει η ομάδα τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των φίλων της στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι ξεκινά σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Πανιώνιο (19:30, Κλεάνθης Βικελίδης). Τα εισιτήρια τιμώνται 5 ευρώ στις Θύρες 1, 2, 3 και 4, 10 ευρώ στη Θύρα 9 και 20 ευρώ στη Θύρα 7.

Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από το Aris Megastore. Σήμερα, Παρασκευή, θα διατίθενται από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα, τα εισιτήρια θα διατίθενται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα λειτουργήσει εκδοτήριο.
Τηλ. 2310-313490»

Τα «βρόντηξε» ο Πάμπλο Γκαρσία!!

Άσχημα ήχησε στα αυτιά του Πάμπλο Γκαρσία το γεγονός ότι έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Ο Ουρουγουανός έφυγε πριν καν προπονηθεί, προσθέτοντας άλλο ένα πρόβλημα στη Ξάνθη.

Τα «βρόντηξε» ο Πάμπλο Γκαρσία!
Ένα επιπλέον πρόβλημα προέκυψε την Παρασκευή στις τάξεις της SKODA Ξάνθης, όταν ο Νίκος Κεχαγιάς ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα της ομάδας με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σύμφωνα με το «thrakisports», ο Πάμπλο Γκαρσία δεν άκουσε το όνομά του στην 18άδα για το ματς του Σαββάτου (8/2) και έφυγε… όπως ήρθε. Δεν έκανε προπόνηση και δίχως καν να αλλάξει ρούχα αποχώρησε από το αθλητικό κέντρο των ακριτών.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη αποχώρηση του Γκαρσία στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη, μετά την αντικατάστασή του.

Η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη για τους Θρακιώτες, μετά και το χθεσινό τραγικό γεγονός με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Πανοπουλο και το τροχάιο δυστύχημα στο οποίο εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Κεχαγιάς δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και θα ταξιδέψει στην Αθήνα με τους : Τσέμα, Κυριακίδη, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη, Κομεσίδη, Χοσέμι, Βάλλα, Γούτα, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκα, Βασιλακάκη, Τριάδη, Μαρίν, Μάνταλο, Κάλβο, Σουάρεζ, Σολτάνι και Σολάρι.
Πηγή: sport-fm.gr

Κάλεσε τον ΠΑΟ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας!!

Σε απολογία κάλεσε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και αφορούσε τον τραυματισμό του Καπίνο. Τι λένε οι πράσινοι...

Κάλεσε τον ΠΑΟ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας!
Σε απολογία κάλεσε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και αφορούσε την μη καταγραφή του τραυματισμού του Καπίνο.

Η απόφαση αυτή του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κ.Παναγιώτη Καρρά προκάλεσε την αντίδραση του Παναθηναϊκού.

«Εφόσον στη ζυγαριά του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα μια ανακοίνωση που περιγράφει γεγονότα που αποκρύφτηκαν στο φύλλο αγώνα είναι βαρύτερη προσβολή για το ποδόσφαιρο από το να μένει ουσιαστικά ατιμώρητος ο τραυματισμός ενός παίκτη τα σχόλια περιττεύουν», ανέφεραν άτομα της ομάδας.

«Το παραπάνω και πολλά ακόμη αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση για όλα όσα κατά καιρούς καταγγέλουμε». Πηγή: sport-fm.gr

Στυλιαράς στο ντέρμπι!

Ο Δημήτρης Στυλιαράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας κλήθηκε να διευθύνει το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική της Superleague, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (9/2, 19:30).

Στυλιαράς στο ντέρμπι
Το ματς της αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ ορίστηκε να «σφυρίξει» ο διαιτητής Δημήτρης Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ θα έχει βοηθό τον Δημήτρη Τάτση από την Ήπειρο και τον Χρήστο Ακρίβο από την Αθήνα. Τέταρτος θα είναι ο Δημήτρης Θάνος από την Αθήνα.

Στο Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (9/2, 15:00) θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα, με βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη και Χασάν Κούλα από Πιερία και Ξάνθη αντίστοιχα.

Ο Απόστολος Αμπάρκιολής από την Καβάλα θα είναι στο σαββατιάτικο (8/2, 19:30), με τους Χρήστο Σωτηρόπουλο (Αχαΐας) και Ιωάννη Κόντζα (Πειραιά).

Αναλυτικά

Σάββατο (8/2)

Πλατανιάς - Εργοτέλης (15:00), Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Απόλλων – Skoda Ξάνθη (17:15), Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βέροια – Ολυμπιακός (19:30), Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Κυριακή (9/2)

Ατρόμητος – Αστ. Τρίπολης (15:00), Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Καλλονή –Λεβαδειακός (17:15), Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (17:15), Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παναθηναϊκός –ΠΑΟΚ (19:30), Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Δευτέρα (10/2)

ΟΦΗ –Πανθρακικός (17:15), Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Άρης –Πανιώνιος (19:30), Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)

«Χάλασε» του Μαρσελίνιο!!

Εγκαταλείπει –προς το παρόν- το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον Μαρσελίνιο ο Αστέρας Τρίπολης. Διατεθειμένος να πληρώσει την… Ξάνθη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ήταν ο Βραζιλιάνος εξτρέμ.

«Χάλασε» του Μαρσελίνιο
Αρνητική τροπή πήρε η περίπτωση απόκτησης του Μαρσελίνιο από τον Αστέρας Τρίπολης. Από την αρχή η κατάσταση ήταν «μπερδεμένη», διότι ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει παίξει σε δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και σε τρίτη. Οι Αρκάδες εξέταζαν το ενδεχόμενο να τον «κλείσουν» από τώρα αν και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τελικά, το θέμα «πάγωσε» για τον Αστέρα, καθώς έμπλεξε και άλλο, διότι θα πρέπει να πληρωθεί και ειδική ρήτρα στην Ξάνθη, από την οποία τον απέκτησε η Μπανίγιας το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει ο «Τρελός του χωριού» της εφημερίδας «Sportday» ο 26χρονος ποδοσφαιριστής απογοητεύθηκε με την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς είχε συμφωνήσει για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου με συνολικές απολαβές 230.000 ευρώ. Μάλιστα, ήταν διατεθειμένος να καταβάλει ο ίδιος τη ρήτρα στην πρώην ομάδα του.

Οι «κυανοκίτρινοι» ίσως επανέλθουν για τον Μαρσελίνιο μετά το τέλος της σεζόν, ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση φορ και δεν θεωρείται απίθανό να κάνουν ολοκληρώσουν μια μεταγραφή λίγο πριν τη σχετική προθεσμία. Πηγή: sport-fm.gr

Μεγαλώνει τον Ρέντη!!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε στην απόκτηση της έκτασης η οποία βρίσκεται δίπλα από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη!

Μεγαλώνει τον Ρέντη!
Άλλη μια ενέργεια από τον Βαγγέλη Μαρινάκη η οποία αποδεικνύει την πρόθεσή του να ανεβάσει κι άλλο επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρει στο σημερινό του φύλλο ο Πρωταθλητής ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ προχώρησε στην απόκτηση της έκτασης η οποία βρίσκεται δίπλα από το προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Ρέντη.

Πρόκειται για μια έκταση αρκετών στρεμμάτων η οποία πρόκειται να αποτελέσει προέκταση του υπάρχοντος προπονητικού κέντρου της ομάδας.

Στην έκταση αυτή –όπως αναφέρει η εφημερίδα- πρόκειται να δημιουργηθούν τουλάχιστον άλλα δύο νέα γήπεδα αλλά και νέες εγκαταστάσεις (ξενώνες, αποδυτήρια και ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο) για να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες δουλειάς για τους υπευθύνους της ομάδας.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία πρόκειται να βοηθήσει στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου «θέλω» του Βαγγέλη Μαρινάκη να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα τμήματα υποδομής και η πρώτη ομάδα να αποτελείται από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα της. Πηγή: sport-fm.gr

Οι αλλαγές του Πετράκη!

Οι αλλαγές του ΠετράκηΤέσσερις αλλαγές έκανε ο Γιάννης Πετράκης και ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει ανεβασμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Κατ' αρχάς ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά στην έλλειψη «δεκαριού», δεν έμεινε να περιμένει την παρουσία του Κίτσιου και το τι μπορεί να προσφέρει, αλλά εμπιστεύτηκε τον νεαρό Ευριπίδη Γιάκο, ο οποίος τον δικαιώνει πανηγυρικά.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει κάνει δύο σπουδαία ματς. Ο Πετράκης εμπιστεύτηκε τον 23χρονο ποδοσφαιριστή κι έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση του ΠΑΣ.

Η δεύτερη αλλαγή στην οποία προχώρησε ο Πετράκης είναι πως κράτησε την άμυνα πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή με αποτέλεσμα να δέσει καλύτερα τις γραμμές σε μήκος και πλάτος. Επιπλέον ο Ιλιτς συμμετέχει πλέον περισσότερο στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Το τρίτο πράγμα που έκανε ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ ήταν το... αυτονόητο. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, δεδομένης της απουσίας του Λίλα, χρησιμοποίησε τον Τζημόπουλο σε αυτή τη θέση με αποτέλεσμα να κερδίσει από τον Ελληνα αμυντικό πολλές κάθετες πάσες.

Ο Τζημόπουλος έχει πολύ καλή μακρινή μεταβίβαση και κάθετη πάσα και με τη χρησιμοποίηση του ως αμυντικό χαφ η ομάδα κέρδισε σε δημιουργία, αλλά και στον ανασταλτικό τομέα.

Τέλος ο Πετράκης άλλαξε και την ψυχολογία της ομάδας του. Με καθημερινή συζήτησε μέσα στα αποδυτήρια έχει ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες, που πλέον μπαίνουν με άλλον «αέρα» μέσα στα ματς.

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για να κριθεί το έργο του Ελληνα προπονητή, μπορεί ο κόσμος του ΠΑΣ να ήταν διστακτικός στην πρόληψη του, όμως όλοι στα Γιάννενα βλέπουν με ενδιαφέρον τις αλλαγές που έχει κάνει κι αν καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα στην άμυνα με τα ατομικά λάθη και τις σοβαρές αστάθειες που παρατηρούνται, τότε δεν αποκλείεται να καταφέρει τελικά να πετύχει. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μπεργκ είναι μόνος του…!

Ο Μπεργκ είναι μόνος του…Περίοδο ντεφορμαρίσματος διανύει ο Μάρκους Μπεργκ ο οποίος στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος έχει… σιγήσει.

Ο Σουηδός άσος παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στο παιχνίδια της ομάδας κάνοντας και τις άλλες… δουλειές που έκανε και στον πρώτο.

Ανοίγει χώρους και σπάει καλά πολλές φορές την μπάλα στους συμπαίκτες του για να γίνουν αυτοί απειλητικοί.

Ωστόσο, φαίνεται επιβαρυμένος από το γεγονός ότι είναι μόνος του στην επίθεση, και οι αντίπαλοι προσαρμόζονται επάνω.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια με Πλατανιά, ΟΦΗ και Αστέρα είχε συνολικά μία τελική (στο Ηράκλειο)!

Με τον Παναιτωλικό είχε δύο, με τον Πανιώνιο τρεις και με τη Βέροια 4, όπου σημείωσε ένα γκολ και είχε δύο ασίστ.

Ηταν όμως το μοναδικό του γκολ στον δεύτερο γύρο σε έξι συμμετοχές (σκόραρε και στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό Βόλου), όταν είχε οκτώ γκολ σε 15 παιχνίδια στο πρώτο μισό.

Οι τελικές του προσπάθειες παράλληλα μειώθηκαν. Εχει 1,6 τελικές μέσο όρο μετά τις γιορτές (δέκα σε έξι ματς), όταν έκανε 2,6 στον πρώτο γύρο (40 σε 15 ματς).

Επιπλέον, από την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα σε τελικές, έπεσε στην πέμπτη σε τρεις αγωνιστικές (συνολικά έχει 50). Πηγή: sport-fm.gr

Καθυστερεί του Πέτριτς!!

Παράταση θα υπάρξει στο ντεμπούτο του Πέτριτς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως αποφασίστηκε, ύστερα από συνομιλία του με τον Γιάννη Αναστασίου. Πότε αναμένεται να παίξει ο 33χρονος ποδοσφαιριστής.

Καθυστερεί του Πέτριτς
Παρότι, μέχρι πρόσφατα θεωρούταν –σχεδόν- σίγουρο ότι το πρώτο παιχνίδι του Μλάντεν Πέτριτς με τον Παναθηναϊκό θα ήταν αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (9/2, 19:30) τελικά δεν θα συμβεί αυτό.

Ο Κροάτης επιθετικός συνομίλησε στη χθεσινή προπόνηση με τον Γιάννη Αναστασίου και ενώ ιατρικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επειδή είναι πίσω ακόμα από πλευράς φυσικής κατάστασης, αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να παίξει ακόμα.

Ίσως ταξιδέψει στον Βόλο για να πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος στις 12/2, στον επαναληπτικό του 4-0 της Λεωφόρου. Θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρει μέρος στον αγώνα της 25ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή στις 16 Φεβρουαρίου.

Τότε θα ξαναπαίξουν όπως φαίνεται οι τραυματίες Μέντες, Μπαϊράμι και Πράνιτς. Ο πρώτος κάνει συνεχίζει τη θεραπεία, ο δεύτερος έχει ακόμη ενοχλήσεις στη μέση και για τον τελευταίο υπάρχει φόβος ότι μπορεί να πάθει υποτροπή. Πηγή: sport-fm.gr

Στόχος η σταθερότητα!

Στόχος η σταθερότηταΚαλή η εμφάνισή απέναντι στον ΟΦΗ αλλά ο Στέφενς δεν πετά στα σύννεφα.

Αυτό που επιθυμεί ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά και μάλιστα το έδωσε στους παίκτες του να το καταβάλουν στην ομιλία του στην χθεσινή προπόνηση είναι η σταθερότητα στην απόδοσή τους.

«Θέλω να συνεχίσουμε έτσι... Όπως παίξαμε με τον ΟΦΗ. Και στα επόμενα παιχνίδια χρειαζόμαστε τέτοιες εμφανίσεις. Είχαμε ισορροπία και συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα και πάντα σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να κάνουμε πάντα για να έχουμε μια σταθερή και καλή απόδοση», φέρεται να δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής στους παίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται, την προσεχή Κυριακή, από τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια θα ταξιδέψει και πάλι (μεσοβδόμαδα) στην Αθήνα για τη δεύτερη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα (για το Κύπελλο, μετά το 3-0 της Τούμπας), θα πάει στην Τρίπολη για το ματς με το φορμαρισμένο Αστέρα και μετά θα υποδεχθεί (στις 20 Φεβρουαρίου) την Μπενφίκα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή η τετράδα των αγώνων θεωρείται αρκετά σημαντική για την επίτευξη των στόχων της ομάδας, αλλά κυρίως για να σταθεροποιηθεί ο ΠΑΟΚ στα υψηλά επίπεδα της απόδοσής του. Πηγή: sport-fm.gr

«Έμεινα γιατί με αγαπάνε και με πιστεύουν»

Η ασφάλεια που νιώθει ο Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό έπαιξε σημαντικό στο να αποφασίσει να μείνει στην ομάδα, όπως δήλωσε. Πότε υπέγραψε το συμβόλαιο και τι ανέφερε για την ανακοίνωση από… τα μεγάφωνα.

«Έμεινα γιατί με αγαπάνε και με πιστεύουν»
Σημαντική στιγμή χαρακτήρισε για τον ίδιο την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο, ο οποίος πωλήθηκε στους «ερυθρόλευκους» από την Ατλέτικο Μαδρίτης. «Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα στην Ελλάδα και νομίζω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση», ανέφερε ο Ισπανός τερματοφύλακας στην εφημερίδα «Γαύρος».

Επιπλέον, τόνισε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά πως ένιωσε ότι «ο κόσμος ικανοποιήθηκε που θα μείνω εδώ και αυτό είναι το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή». Ακόμη, αναφέρθηκε στη στάση της γυναίκας του την περίοδο που σκεφτόταν τι θα κάνει με το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Είναι αυτή η σημαντικότερη στιγμή της παρουσίας σου στον Ολυμπιακό; Ποιες οι πρώτες σου σκέψεις μετά από μια τέτοια εξέλιξη;

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για εμένα. Εδώ και πολύ καιρό σκεφτόμασταν αυτήν την πιθανότητα, να παραμείνω στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο, αλλά δεν περίμενα ότι θα ανακοινωνόταν από τα μεγάφωνα. Ήταν μια πολύ σημαντική προσωπική στιγμή. Ένιωσα ότι ο κόσμος ικανοποιήθηκε που θα μείνω εδώ και αυτό είναι το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Να βρίσκει αγάπη και πίστη από την ομάδα του».

Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να πάρεις την απόφαση να μείνεις στον Ολυμπιακό; Ειδικά μετά από ότι έκανες στο Champions League, μετά τον ντόρο, αλλά και το ενδιαφέρον σημαντικών συλλόγων που προκάλεσες;

«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γνωρίζω ήταν τι σκέφτεται η προηγούμενη ομάδα μου πλέον, η Ατλέτικο Μαδρίτης, για εμένα. Ποιο ήταν το πλάνο που είχαν για εμένα και το μέλλον μου. Έτσι έμεινα στον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα στην Ελλάδα και νομίζω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση».

Πότε ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις και υπέγραψες το συμβόλαιο σου;

«Υπέγραψα συμβόλαιο την Τρίτη. Αλλά έπρεπε να κρατήσουμε μυστικό το θέμα, γιατί είχαμε παιχνίδι μπροστά μας (με τον Πανιώνιο) και κάποιες φορές η ανταλλαγή εγγράφων χρειάζεται χρόνο για να κανονιστούν . Αλλά η ομάδα με είχε ενημερώσει ότι θα το ανακοίνωναν μετά το παιχνίδι ή την επόμενη ημέρα, αλλά τελικά δεν μπορούσαν να περιμένουν».

Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στον Ολυμπιακό και πιθανότατα σε εσένα…

«Ποτέ, ποτέ δεν έχω ξαναδεί ή ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Αλλά όπως και να έχει ήταν κάτι πολύ καλό και σίγουρα δεν θα το ξεχάσω ποτέ…».

Σίγουρα μίλησες με τη σύζυγο σου και την οικογένεια σου για αυτήν την απόφαση…

«Πρέπει να σκεφτείτε ότι από τη στιγμή που είμαι εδώ και θα μείνω εδώ, είναι επειδή η οικογένεια μου έχει την ίδια άποψη. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και η Μάρτα σκέφτεται το ίδιο».

Ενίσχυση εκ των έσω στη Βέροια!!

Επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βέροια υπέγραψε την Πέμπτη ο 17χρονος μέσος, Δημήτρης Μεληκιώτης, ο οποίος προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδας από τις ακαδημίες.

Ενίσχυση εκ των έσω στη Βέροια
Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε την Πέμπτη με τη Βέροια ο Δημήτρης Μελικιώτης. Ο 17χρονος μέσος προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της «βασίλισσας του Βορρά» από την Κ20.
Στην ανακοίνωσή της, η ομάδας της Ημαθίας τονίζει πως στους στόχους της είναι η προώθηση παικτών από τα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ Βέροια ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Μεληκιώτη (γεννημένος 10.07.1996).

Ο Δημήτρης Μεληκιώτης ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της Μέσης και επιλέχθηκε για την τη στελέχωση της ομάδας της Κ17. Φέτος αποτελεί μέλος της Κ20 και η ραγδαία εξέλιξή του οδήγησε τους υπευθύνους της ομάδος να τον ανταμείψουν με επαγγελματικό συμβόλαιο».


Στόχος της ομάδας είναι η προώθηση και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής».

Η δοκιμασία της Μπαρτσελόνα!!

Η δοκιμασία της ΜπαρτσελόναΗ Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Σεβίλλη στο παιχνίδι το οποίο ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι Καταλανοί προέρχονται από την ήττα σοκ της προηγούμενης αγωνιστικής από την Βαλένθια στην έδρα τους η οποία τους κόστισε και την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα.

Στόχος των παικτών του Τάτα Μαρτίνο είναι να επιστρέψουν στις νίκες στο πρωτάθλημα και να περιμένουν κάποιο στραβοπάτημα των αντιπάλων της.

Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Η Ατλέτικο Μαδρίτης αγωνίζεται εκτός έδρας με την Αλμερία και αναμένεται εύκολα-δύσκολα να πάρει μια νίκη και να παραμείνει στην πρώτη θέση.

Σημαντικό παιχνίδι και για την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία υποδέχεται την Βιγιαρεάλ.

Η 23η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 07/02
Εσπανιόλ – Γρανάδα (22:00)

Σάββατο, 08/02
Βαλένθια – Μπέτις (17:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Μάλαγα (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ (21:00)
Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 09/02
Οσασούνα – Χετάφε (13:00)
Βαγιαδολίδ – Έλτσε (18:00)
Σοσιεδάδ – Λεβάντε (20:00)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα, 10/02
Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)
Έλτσε – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Αλμερία
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ – Θέλτα
Γρανάδα – Μπέτις
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Σεβίλλη – Βαλένθια
Μάλαγα – ΣοσιεδάδΠηγή: sport-fm.gr

Φεύγει απ’ τη Γιουνάιτεντ ο Βίντιτς!!

Την αποχώρησή του απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από οκτώ χρόνια ανακοίνωσε ο Νεμάνια Βίντιτς που το καλοκαίρι φεύγει οριστικά από την Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ.

Φεύγει απ’ τη Γιουνάιτεντ ο Βίντιτς!
Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη σχέση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Νεμάνια Βίντιτς το καλοκαίρι!

Ο 32χρονος στόπερ ανακοίνωσε πως φεύγει οριστικά από τους «κόκκινους διαβόλους» στο τέλος της σεζόν –όταν κι εκπνέει το συμβόλαιό του- ύστερα από οκτώ χρόνια παρουσίας του στα αγγλικά γήπεδα με τη συγκεκριμένη ομάδα.

Από το 2006, όταν και πήρε μεταγραφή στους «κόκκινους διαβόλους», πανηγύρισε 15 συνολικά τίτλους εκ των οποίων 5 πρωταθλήματα και φυσικά ένα Τσάμπιονς Λιγκ, το 2008 στον τελικό με την Τσέλσι.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμφωνία του παίκτη με την Ίντερ από το προσεχές καλοκαίρι, ενώ απ' τη δήλωση που έκανε αξίζει να σημειωθεί το ότι δεν σκέφτηκε να συνεχίσει στο Νησί με φανέλα άλλης ομάδας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου μου και πέρασα οκτώ υπέροχα χρόνια εδώ. Η περίοδος αυτή στη Γιουνάιτεντ θα είναι πάντα η καλύτερη της καριέρας μου. Ποτέ δεν δεν μπορούσα να πιστέψω πως θα κατακτήσω 15 τρόπαια, δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αναμνήσεις που θα της κουβαλώ για πάντα. Παρόλ’ αυτά αποφάσισα να κάνω ένα νέο ξεκίνημα στο τέλος της σεζόν. Θέλω μια νέα πρόκληση και να κάνω το καλύτερο δυνατό για μένα τα προσεχή χρόνια.

«Δεν σκέφτομαι καν να μείνω στην Αγγλία, αφού η μόνη ομάδα για την οποία ήθελα να αγωνίζομαι εδώ είναι η Γιουνάιτεντ. Ήμουν τυχερός που αποτελούσα μέρος της εδώ και οκτώ χρόνια. Έχω κάποιες επιλογές για το μέλλον και θα αποφασίσω τι είναι καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου. Για την ώρα παραμένω συγκεντρωμένος στη Γιουνάιτεντ για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και για την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ελπίζω αυτή η δήλωσή μου να σταματήσει τις φήμες για το μέλλον μου».
Πηγή: sport-fm.gr

Εγκρίθηκε η επέκταση στο «Etihad»!

Σε επέκταση του «Etihad Stadium» κατά 15.000 θέσεις θα προχωρήσει η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς πήρε την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της αγγλικής Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκε η επέκταση στο «Etihad»!
Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της FA το αίτημα της Μάντσεστερ Σίτι για επέκταση του «Etihad Stadium».

Οι «πολίτες» σκοπεύουν να «μεγαλώσουν» το γήπεδό τους κατά 15.000 θέσεις (48.000 η νυν χωρητικότητά του).

Πλέον, απομένουν τα τυπικά καθώς η επίσημη απόφαση αναμένεται να γνωστοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, ωστόσο, στη Σίτι αισιοδοξούν πως μετά το «πράσινο φως» δεν πρόκειται να προκύψει κάποιο «εμπόδιο». Πηγή: sport-fm.gr

Χαμός στην πλάτη της Μπάγερν!

Η Μπάγερν δεν χάνει το πρωτάθλημα, αλλά πίσω από την πλάτη της γίνεται «σφαγή» για τις προνομιούχες θέσεις της Bundesliga.

Χαμός στην πλάτη της Μπάγερν
Ας είμαστε ειλικρινείς. Το +13 από τον δεύτερο και η καθολική υπεροχή της Μπάγερν έχει καταστήσει ανούσια κάθε κουβέντα για τον πρωταθλητή στη Γερμανία. Στη Νυρεμβέργη, όπου δοκιμάζονται για την 20η αγωνιστική, οι Βαυαροί αναμένεται να κάνουν μία ακόμη επίδειξη ισχύος, παρά τις γνωστές απουσίες των Σβαϊνστάιγκερ και Μπαντστούμπερ.

Πίσω όμως από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα γίνεται της… κακομοίρας, ειδικά για τις τρεις υπόλοιπες θέσεις του Champions League. Η δεύτερη Λεβερκούζεν με μοναδικό απόντα τον Κρούζε δοκιμάζεται στο «Μπορούσια Παρκ» απέναντι στην πέμπτη Γκλάντμπαχ, που συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς νίκη και μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα ματς μετά τη διακοπή.

Η τρίτη Ντόρτμουντ αναμετράται στη Βρέμη με τη Βέρντερ που βρίσκεται μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπλαστσικόφσκι και Γκουντογκάν είναι νοκ άουτ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Η τέταρτη Σάλκε, που μετρά δύο νίκες στο 2014, αντιμετωπίζει το Ανόβερο με αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός πλάνων είναι οι Ντράξλερ, Φουχς, Αόγκο, Κίρχοφ και Χέγκερ.

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:

Παρασκευή 7/2
Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν (21.30)

Σάββατο 8/2 (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ – Μάιντς
Νυρεμβέργη – Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ – Χόφενχαϊμ
Αμβούργο – Χέρτα Βερολίνου (19.30)

Κυριακή 9/2
Στουτγάρδη – Άουγκσμπουργκ (16.30)
Σάλκε – Αννόβερο (18.30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η):

Παρασκευή 14/2
Μάιντς – Ανόβερο (21.30)

Σάββατο 15/2 (16.30)
Ντόρτμουντ– Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερν Μονάχου – Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης – Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ – Στουτγκάρδη
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ – Αμβούργο
Λεβερκούζεν – Σάλκε (19.30)

Κυριακή 16/2
Άουγκσμπουργκ – Νυρεμβέργη (16.30)
Χέρτα Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ (18.30)Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ή τίποτα!!

Ντέρμπι κορυφής μεταξύ Μονακό και Παρί Σ. Ζ. αυτή την αγωνιστική στη Γαλλία. Με νίκη των φιλοξενούμενων κρίνεται ουσιαστικά ο τίτλος. Σε αντίθεση περίπτωση παρατείνεται η αγωνία.

Όλα ή τίποτα
Καθοριστική για την υπόθεση τίτλος ίσως αποβεί η 24η ημέρα του Championnat, καθώς για την Κυριακή (9/2, 22:00) είναι προγραμματισμένο το Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν. Η Λιλ έχει χάσει το «τρένο» με τρεις ήττες, μία ισοπαλία και καμία νίκη μέσα στο 2014 η διαφορά της με την πρώτη θέση είναι πλέον στους δεκατρείς βαθμούς.

Οι πρωταθλητές θα παίξουν στο «Λουί Ντε», έχοντας «αέρα» πέντε βαθμών ύστερα και από την ισοπαλία της Μονακό την προηγούμενη αγωνιστική. Οπότε αν φύγουν με το «διπλό», δύσκολα θα αποτύχουν να πάρουν το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρότι θα απομένουν ακόμα 14 αγωνιστικές.

Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με 18 τέρματα, θα είναι παρών, όχι όμως και ο δεύτερος με 13 γκολ, Έντσον Καβάνι, καθώς είναι τραυματίας. Επιπλέον, θα απουσιάσει -αναμενόμενο- το αστέρι των «Μονεγάσκων», Ρανταμέλ Φαλκάο, που έχουν πλέον τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο ρόστερ τους, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει.

Η τρίτη της βαθμολογίας Λιλ νιώθει την «καυτή ανάσα» της Σεντ Ετιέν, η οποία απειλεί να την ρίξει από τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «λιλουά» έχουν την ευκαιρία να «ξεμπουκώσουν» καθώς δεν έχουν νικήσει μέσα στο 2014 στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και θα αναμετρηθούν με την προτελευταία του πίνακα, Σοσό. Απόντες οι Μπέρια και Μάρτεν.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική

Παρασκευή (7/2)

Τουλούζ-Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο (8/2)

Μαρσέιγ-Μπαστιά (18:00)
Αζαξιό-Ρεν (21:00)
Γκινγκάμπ-Ρεμς (21:00)
Λιλ-Σοσό (21:00)
Μονπελιέ-Εβιάν (21:00)
Βαλανσιάν-Νις (21:00)

Κυριακή (9/2)

Ναντ-Λιόν (15:00)
Μπορντό-Λοριάν (18:00)
Μονακό -Παρί Σ. Ζ. (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (25η)

Παρασκευή (14/2)

Παρί Σ.Ζ.-Βαλανσιάν

Σάββατο (15/2)

Μπαστιά- Μονακό (18:00)
Λοριάν-Τουλούζ (21:00)
Νις-Ναντ (21:00)
Ρεμς-Μπορντό (21:00)
Ρεν-Μονπελιέ (21:00)
Σοσό-Γκινγκάμπ (21:00)

Κυριακή (16/2)

Λιόν-Αζαξιό (15:00)
Εβιάν-Λιλ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

«Sold out» με Γιουνάιτεντ!!

Όπως αναμενόταν, τα εισιτήρια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα σε λίγες ώρες έκαναν «φτερά» και το «Καραϊσκάκης» θα είναι κατάμεστο!

«Sold out» με Γιουνάιτεντ!
Ας είμαστε ειλικρινείς… Κανείς δεν περίμενε πως θα έμεναν αδιάθετα εισιτήρια για το παιχνίδι του Champions League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ακόμη κι έτσι, όμως, το να κάνουν «φτερά» τα εισιτήρια μέσα σε λίγες μόνο ώρες (στις 10 το πρωί άνοιξαν τα εκδοτήρια) συνιστά είδηση.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού από νωρίς σχημάτισαν «ουρές» για να προμηθευτούν ένα «μαγικό χαρτάκι» και μερικές χιλιάδες ήταν οι τυχεροί που τελικά τα κατάφεραν και το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σπουδαίο αυτό παιχνίδι.

Νωρίτερα, είχαν εξαντληθεί και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια αφού η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που εύκολα θα γέμιζαν δύο και τρία «Καραϊσκάκης»!

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ένα μικρό μέρος της κερκίδας -και συγκεκριμένα οι θύρες 3 και 4- θα μείνει κλειστό λόγω τιμωρίας που έχει επιβάλει η UEFA, ενώ και οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν προμηθευτεί περίπου 2.500 εισιτήρια για τις ανάγκες των δικών τους οπαδών. Στην περίπτωση που κάποια από τα εισιτήρια αυτά δεν φτάσουν στα χέρια κάποιου οπαδού της αγγλικής ομάδας τότε οι ερυθρόλευκοι θα ενημερώσουν άμεσα για τη διάθεσή τους.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας στις θύρες 3 και 4 θα φιλοξενηθούν στις θύρες 5, 6 και 7.

Επίσης, σχετικά με το πρόβλημα που υπήρξε στην αγορά εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι η ζήτηση έσπασε κάθε προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, τα χτύπηματα που υπήρξαν ξεπέρασαν τις 200.000 το ίδιο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα. Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί το αντίστοιχο ήταν στις 85.000.Πηγή: sport-fm.gr

Αποφάσισε αναβολή!!

Αποφάσισε αναβολή!Την αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με την Θύελλα Ραφήνας αποφάσισε η ΕΠΟ σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Όπως ενημέρωσε στον «αέρα» ο Άρης Ασβεστάς, μάλιστα, ορίστηκε και η ημερομηνία που θα οριστεί να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι.

Πρόκειται για τις Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Μενιδίου. Εκείνη την Κυριακή έχουν προγραμματισθεί να γίνουν οι αγώνες για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής.

Θυμίζουμε πως η Ένωση αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί τότε η αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς κόσμο ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό!

Οριστικά χωρίς κόσμο θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό για τη 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, αφού το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την έφεση της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ για την τιμωρία της έδρας.

Χωρίς κόσμο ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό
Στο… κενό έπεσε η έφεση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμωρία της έδρας με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Άρη στο κλειστό της Πυλαίας.

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε το σχετικό αίτημα, κάτι που σημαίνει ότι ο «δικέφαλος» θα υποδεχθεί χωρίς κόσμο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

«Απορρίφθηκε η έφεση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (16/2) θα γίνει οριστικά κεκλεισμένων θυρών» αναφέρει η σχετική ενημέρωση της ΚΑΕ.

Σε ρυθμούς Κυπέλλου το Ηράκλειο!!

Παναθηναϊκός και Άρης μετρούν αντίστροφα για το ραντεβού της Κυριακής στο Ηράκλειο στον τελικό του Κυπέλλου. Τα τελευταία νέα των ομάδων, τι γίνεται με τα εισιτήρια και οι ετοιμασίες στην Κρήτη.

Σε ρυθμούς Κυπέλλου το Ηράκλειο
Το Ηράκλειο ανοίγει την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τον τελικό Κυπέλλου, αλλά παρεμπιπτόντως και το ίδιο ζευγάρι, για πρώτη φορά μετά το 2005.

Παναθηναϊκός και Άρης είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς σε… ουδέτερο έδαφος αφήνοντας για λίγο σε δεύτερη μοίρα την προσπάθεια στο Top 16 και τη μάχη για μία καλύτερη κατάταξη στην Α1 αντίστοιχα. Οι δύο ομάδες πάντως δεν πρόκειται να πατήσουν το κρητικό έδαφος νωρίτερα από το Σάββατο, αφού το πρωί εκείνης της ημέρας θα αναχωρήσουν από Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. Χθες η προπόνηση έγινε υπό τη διακριτική παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που έστειλε έτσι μήνυμα συμπαράστασης στην ομάδα του, ενώ και ο ίδιος θα είναι παρών την Κυριακή στο γήπεδο. «Πονοκέφαλοι» δεν υπάρχουν ούτε στις τάξεις του Άρη, καθώς ο Μίλαν Μίνιτς αναμένεται να έχει στη διάθεσή του και τους Σαρικόπουλο και Γκίκα, που ξεπερνούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα εισιτήρια για τον τελικό έχουν εξαντληθεί (ή τέλος πάντων έχουν μείνει ελάχιστα αδιάθετα). Υπενθυμίζεται πως στο κλειστό «Δύο Αοράκια» δεν θα υπάρχουν νεκρές ζώνες και οι φίλαθλοι δεν επιτρέπεται να φέρουν διακριτικά των ομάδων τους. Το γήπεδο παρότι δεν χρησιμοποιείται από κάποιον σύλλογο είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ είχε φιλοξενήσει με επιτυχία τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και θα είναι το «βασικό» γήπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών του φετινού καλοκαιριού και το Παγκόσμιο Εφήβων του επόμενου.

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι κι όχι λίγες ώρες πριν το τζάμπολ όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια θα γίνουν γνωστοί οι τρεις διαιτητές του μεγάλου τελικού. Η ΚΕΔ έχει αξιολογήσει τους ρέφερι και από την κλήρωση θα προκύψουν εκείνοι που θα ταξιδέψουν για το Ηράκλειο.Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισαν» τους… μισούς!!

Νετς και Ουόριορς εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές ελλείψεις των Σπερς και Μπουλς αντίστοιχα πετυχαίνοντας νίκες απέναντί τους.

«Καθάρισαν» τους… μισούς
Οι Νετς επικράτησαν 103-89 των Σπερς στο Μπρούκλιν. Το έργο τους έγινε εύκολο από τη στιγμή που απουσίαζαν οι τέσσερις κορυφαίοι σκόρερ των Τεξανών, Πάρκερ, Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Λέοναρντ. Ο Άλαν Άντερσον πέτυχε 19 από τους 22 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων.

Οι Ουόριορς νίκησαν 102-87 τους Μπουλς, που παρέταξαν μόνο οκτώ παίκτες παίζοντας πέραν του Ντέρικ Ρόουζ και χωρίς τον Κάρλος Μπούζερ. Ο Στίβεν Κάρι με 34 πόντους και 9 ασίστ ηγήθηκε των «πολεμιστών», που με τη σειρά τους έπαιξαν χωρίς τους δύο ψηλούς τους, Άντριου Μπόγκουτ και Ντέιβιντ Λι.

Μπρούκλιν Νετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 103-89
Άντερσον 22, Ουίλιαμς 16, Πιρς 12, Μπλάτσε 10, Τζόνσον 8, Γκαρνέτ 8, Λίβινγκστον 8, Τελέτοβιτς 8, Πλάμλι 7-Τζόζεφ 18, Γκριν 17, Μιλς 16, Μπελινέλι 12, Ντε Κολό 11, Μπράουν 5, Σπλίτερ 5, Μπόνερ 2, Μπέινς 2, Έιρς 1.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σικάγο Μπουλς 102-87
Κάρι 34, Τόμπσον 22, Μπαρνς 11, Κρόφορντ 11, Γκριν 9, Ιγκουοντάλα 7, Ο’ Νιλ 4, Σπέιτς 4-Γκίμπσον 26 (13 ριμπ.), Χάινριχ 15, Μπάτλερ 14, Όγκουστιν 10,Νοά 7 (11 ριμπ.), Ντανλίβι 7, Σνελ 8. Πηγή: sport-fm.gr

Ελεύθερος, αλλά σοκαρισμένος ο Πανόπουλος!!

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης παρέσυρε και σκότωσε δύο πεζούς στην Εγνατία με το αυτοκίνητό του κοντά στα διόδια Ιάσμου.

Ελεύθερος, αλλά σοκαρισμένος ο Πανόπουλος
Ένας κάτοικος Ξάνθης και ένας κάτοικος Κομοτηνής 33 και 47 ετών αντίστοιχα, ήταν τα δύο θύματα του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο ύψος του Κοπτερού, κοντά στα διόδια Ιάσμου, της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Κομοτηνής-Ξάνθης και στο οποίο ενεπλάκη ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος.

Τα πτώματα των δύο πεζών, διαμελίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έχει φώτα και τα δύο θύματα δεν ήταν ορατά από τον οδηγό. Από την Αστυνομία διαψεύδεται ότι οι δύο νεκροί είχαν εμπλακεί σε οποιαδήποτε κλοπή, όπως κυκλοφόρησε ως φημολογία.

Ο ιδιοκτήτης της Skoda νοσηλεύθηκε προληπτικά στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης με ελαφρά τραύματα ενώ αφέθηκε ελεύθερος, όπως προβλέπεται για τις περιπτώσεις των ανθρωποκτονιών εξ αμελείας. Ήταν σε ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική κατάσταση για το συμβάν, όπως μαρτυρούν όσοι τον είδαν. Τέλος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης της Skoda κινείτο από την Αλεξανδρούπολη προς την Ξάνθη.

Πηγή: protothema.gr

Όταν ο Τζορτζ Μπεστ έβαζε τα… έξι!! (video)

Είναι κάποιες ημερομηνίες που δεν ξεχνιούνται. Μπορεί να είναι τα γενέθλια κάποιου αγαπημένου προσώπου. Κάτι που συνέβη και μας «σημάδεψε». Σήμερα (7/2) όμως, θυμόμαστε Τζορτζ Μπεστ.

Όταν ο Τζορτζ Μπεστ έβαζε τα… έξι! (video)
«Τα μισά λεφτά τα σπατάλησα στο ποτό και στις γυναίκες. Τα υπόλοιπα πολύ απλά τα ξόδεψα».

Όταν θα πεις αυτή την ατάκα σε κάποιον -κι ας μην είναι μυημένος στο αγγλικό ποδόσφαιρo- θα σου πει αυτόματα από ποιο στόμα έχει βγει! «Αυτό το έχει πει ο Τζορτζ Μπεστ ρε»! Κάπως έτσι θα είναι η απάντηση.

Η σημερινή μέρα, όμως, του ανήκει. Και είναι καθαρά αγωνιστική. Ούτε γυναίκες. Ούτε ποτά. Μόνο μια τεράστια ποδοσφαιρική ευφυΐα να απλώνεται στο χορτάρι…

Επτά Φλεβάρη του 1970. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Νορθάμπτον για το θεσμό του FA CUP, στο County Ground. Το τελικό 8-2 για τους «κόκκινους διαβόλους» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για σχολιασμό.

Θα γίνει κάτι όμως, που δεν ξεχνιέται. Που θα αναγκάσει τον Βρετανικό Τύπο να το κατατάξει στην 26η πιο σημαντική στιγμή του αθλητισμού!

Τα έξι τέρματα, από τα οκτώ, θα τα σημειώσει ο Τζορτζ Μπεστ. Με το κεφάλι, με πλασέ, με διαγώνιο σουτ, αφού πρώτα είχε περάσει σαν σταματημένους δύο-τρεις παίκτες. Με κάθε τρόπο!

Τότε αποθεώθηκε. Τώρα θέτει προβληματισμούς. Τι θα έκανε, πού θα είχε φτάσει αν δεν είχε αυτή την αρρώστια με το ποτό. Αρρώστια που τελικά τον νίκησε, οδηγώντας τον στο θάνατο το 2005.

Λάθος, όμως. Και σ’ αυτό είχε δώσει απάντηση: «Αν δεν ήμουν όμορφος, κανείς δεν θα ήξερε τον Πελέ»!


Πηγή: sport-fm.gr

Το καλύτερο παιχνίδι του το έκανε στην Κεφαλονιά!

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι απλά παρακολουθούμε το δράμα από την τηλεόραση. Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας από τον καναπέ. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Ολυμπιακού.

Το καλύτερο παιχνίδι του το έκανε στην Κεφαλονιά
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι απλά παρακολουθούμε το δράμα από την τηλεόραση. Εκφράζουμε την συμπάθεια μας από τον καναπέ.

Βρισκόμαστε σε απόσταση ασφαλείας από τους ξεσπιτωμένους που κοιμίζουν τις μάνες και τα παιδιά τους μέσα σε ημιφορτηγά οχήματα και σε παρκέ κρύων γυμναστηρίων.

Βουτηγμένοι μέσα στην κρίση και τις μυλόπετρες που συνθλίβουν την καθημερινότητα μας θεωρούμε πως κάνουμε το καθήκον μας διαολοστέλνοντας κυβέρνηση και κρατικό μηχανισμό που για άλλη μια φορά αντιδρούν καθυστερημένα και αναποτελεσματικά.

Η αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από τα καπρίτσια της φύσης, Κεφαλλονίτες δεν μπορεί να εξαντλείται σε απλές δηλώσεις συμπάθειας…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μια ουσιαστική και ταυτόχρονα συμβολική κίνηση. Ουσιαστική γιατί τέσσερα κατεστραμμένα από τους σεισμούς σχολεία, θα ανακατασκευαστούν και θα παραδοθούν για χρήση το συντομότερο δυνατό. Ας ελπίσουμε ότι το δημόσιο θα κινηθεί με ταχύτητα ώστε η αποκατάσταση να γίνει το συντομότερο δυνατό. Γνωστές είναι οι περιπτώσεις που ενώ τα λεφτά υπάρχουν – τι κουβέντα κι αυτή – η γραφειοκρατία είτε καθυστερεί την απορρόφηση τους είτε τα σπαταλά άσκοπα.

Ο συμβολισμός είναι σημαντικός. Ένας λαοφιλέστατος σύλλογος που λειτουργεί στην προκειμένη περίπτωση ως Ανώνυμη εταιρεία επιστρέφει στην κοινωνία ένα μέρος της προστιθέμενης αξίας που «εισπράττει» από αυτήν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το διατύπωσε διαφορετικά αλλά εύστοχα: «Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία του συλλόγου».

Δικαιούται να το βλέπει έτσι από τη στιγμή που ο σύλλογος έβαλε στην φανέλα του αντί για διαφήμιση τη UNICEF και παίρνει πρωτοβουλίες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Τα παιδιά της Κεφαλονιάς και ξεσπιτώθηκαν και δεν μπορούν να πάνε σχολείο. Ο Ολυμπιακός σε απόλυτη συνέπεια με την απόφαση που πήρε για συνεργασία με τη UNICEF έρχεται τώρα αρωγός στην επείγουσα ανάγκη να αναστηλωθούν τα σχολεία στην Κεφαλονιά.

Οι οπαδοί του αντιλαμβάνονται πως αγοράζοντας ένα εισιτήριο για να δουν την ομάδα τους συμμετέχουν έμμεσα σε μια διαδικασία με κοινωνικό πρόσημο. Αντιλαμβάνονται ότι δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν όλα σε σώβρακα και φανέλες , τίτλους και ηχηρές μεταγραφές. Διαπαιδαγωγούνται.

Ο Ολυμπιακός δείχνει το δρόμο…
Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πρόκριση και θέαμα για Ουνιβερσιδάδ! (videos)

Χάρη σε 3-2 επί της Γκουαρανί Ασουνσιόν στην Παραγουάη, η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε πέρασε στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες με συνολικό 4-2.
Στη Χιλή κέρδισε με 1-0, αλλά στο 40ό λεπτό το συγκεκριμένο σκορ ισοφαρίστηκε με κεφαλιά του Φερνάντο Φερνάντεζ. Ακολούθησε στο 53ο λεπτό το 1-1 με φωτοβολίδα του 29χρονου Ραμόν Φερνάντεζ, αλλά στο 65ο ο Χόρχε Μπενίτεζ ξανάβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ διαμορφώνοντας το 2-1. Εντούτοις, η Γκουαρανί ήθελε ένα ακόμα τέρμα, οπότε δημιουργήθηκαν κενά στην άμυνά της, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν ο Ισαάκ Ντίαζ στο 75ο λεπτό και Πατρίσιο Ρούμπιο στο 92ο ολοκληρώνοντας αντεπιθέσεις. Έτσι η Ουνιβερσιδάδ συμπλήρωσε τον πέμπτο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, όπου περίμεναν οι Κρουζέιρο, Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ και Ρεάλ Γκαρκιλάσο.
Στο τρίτο γκρουπ τοποθετήθηκαν εξαρχής οι Σέρο Πορτένιο, Ο Χίγκινς και Ντεπορτίβο Κάλι, αλλά πλέον πλαισιώθηκαν από την αργεντίνικη Λανούς, η οποία συνδύασε 2-0 επί της Καράκας στη Βενεζουέλα με εντός έδρας 1-0. Ο 26χρονος Βίκτορ Αγιάλα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 71ο λεπτό.
Παρακάτω ο «χάρτης» των προκριματικών του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Μονάρκας Μορέλια (Μεξικό)-ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΣΑΝΤΑ ΦΕ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 2-1 και 0-1
Οριέντε Πετρολέρο (Βολιβία)-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 1-0 και 0-2
Ντεπορτίβο Κίτο (Εκουαδόρ)-ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 1-0 και 0-4
Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού)-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 και 1-2 (4-5 στα πέναλτι)
ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΔΑΔ ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ (ΧΙΛΗ)-Γκουαρανί Ασουνσιόν (Παραγουάη) 1-0 και 3-2
Καράκας (Βενεζουέλα)-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-2 και 0-1






Πηγή: onsports.gr

Δια πυρός και σιδήρου η Μπράγκα

Με τα χίλια ζόρια κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Πορτογαλίας η Μπράγκα. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Άβες, 3-1.

Δια πυρός και σιδήρου η Μπράγκα
«Σκληρό» καρύδι αποδείχτηκε η Άβες για την Μπράγκα. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα τα βρήκε σκούρα στην έδρα της και χρειάστηκε την παράταση για να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας, 3-1.

Ο Άλαν έδωσε προβάδισμα στη Μπράγκα μόλις στο 3ο λεπτό αλλά το τέρμα του Περέιρα στο 31’ ήταν αρκετό για να δώσει ελπίδες πρόκρισης στους φιλοξενούμενους, που κράτησαν το 1-1 μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Στην παράταση οι παίκτες του Φερέιρα ανέβασαν την απόδοσή τους και με τα τέρματα των Ρουσέσκου και Σάντος στο 94’ και 103’, αντίστοιχα, πήραν την πρόκριση.

Στα ημιτελικά πέρασε και η Ρίο Άβε, που νίκησε εντός έδρας 1-0 την Ακαντέμικα. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπουν» Τζακερόνι στην Ιταλία!

Τον Αλμπέρτο Τζακερόνι βλέπουν ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας.

«Βλέπουν» Τζακερόνι στην Ιταλία
Την περίπτωση του Αλμπέρτο Τζακερόνι εξετάζουν οι άνθρωποι της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο νυν τεχνικός της ομάδας θα αποχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι και ήδη οι εξελίξεις για την αντικατάστασή του «τρέχουν».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας μόνο αρνητικός δεν εμφανίζεται στο ενδεχόμενο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας, ωστόσο, εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις. Αναμεσά τους, οι Φραντσέσκο Γκουιντολίν και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Πηγή: sport-fm.gr

Αδιανόητη επιτυχία για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στο Guinness Cup!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την προοπτική που δημιουργεί για τον εαυτό του ο Ολυμπιακός μέσα από την είσοδό του στην ευρωπαϊκή ελίτ που θα βρεθεί το καλοκαίρι στην Αμερική.
Τον περασμένο Ιούλιο, όταν έγραφα για το Guinness International Champions Cup, δηλαδή την πρώτη σοβαρή απόπειρα των Αμερικάνων να τραβήξουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στα χώματά τους προκειμένου να μετρήσουν την απήχησή του και να εξερευνήσουν τις πιθανότητες να κάνουν μπίζνες με αυτό, δεν περίμενα ότι στη δεύτερη φορά αυτού του τουρνουά θα συναντούσα ως συμμετέχουσα μια ελληνική ομάδα. Κανείς αντιλαμβάνεται ως αυτονόητο ότι πρόκειται για επιτυχία του Ολυμπιακού που μπαίνει σε ένα τουρνουά μαζί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ, Ιντερ, Μίλαν, Ρόμα, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, δηλαδή με ομάδες της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά τα οφέλη του Ολυμπιακού δεν περιορίζονται στην προβολή της οποίας θα τύχει το brand name του στην αμερικανική αγορά μέσα από την παρουσία του στο τουρνουά του ερχόμενου καλοκαιριού. Το όφελός του είναι πολύ βαθύτερο και κρύβεται στην προοπτική που δημιουργεί να αποτελεί έναν εκ των βασικών παικτών σε αυτή τη νέα μπίζνα που ανοίγει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην αμερικανική αγορά.
Η πρώτη φορά έδειξε στους Αμερικάνους διοργανωτές ότι ένα τέτοιο τουρνουά, με τις πιο αναγνωρίσιμες ομάδες της Ευρώπης, εφόσον αυτές βάζουν στο αμερικανικό τερέν τα κορυφαία τους αστέρια, όπως έκανε τον περασμένο Ιούλιο η Ρεάλ με τον Ρονάλντο, έχει μεγάλη απήχηση. Με μέσο όρο εισιτηρίων μεγαλύτερο των 44 χιλιάδων και – κυρίως – με πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε ένα σωρό αμερικανικά, ευρωπαϊκά και ασιατικά κανάλια, η διοργάνωση έδειξε ότι έχει την προσδοκώμενη δυναμική. Και κάπως έτσι ήρθε το δεύτερο βήμα, που είναι μεγαλύτερο. Από τις “περσινές” προσκεκλημένες αφαιρέθηκαν οι “ντόπιοι” LA Galaxy, η Εβερτον, η Τσέλσι, η Γιουβέντους και η Βαλένθια και μπήκαν η Γιουνάιτεντ, η Σίτι, η Ρόμα, η Λίβερπουλ και ο Ολυμπιακός.
Για να καταλάβεις πόσο σημαντική, σχετικά με την προοπτική που ανοίγεται για τον σύλλογο, θεωρεί η Γιουνάιτεντ την συμμετοχή της, μπορείς να διαβάσεις τα ρεπορτάζ που καταγράφουν τον “πανικό” της διοίκησης για την πιθανότητα να αναγκαστεί να μη δώσει το παρών η πρώτη ομάδα αν τυχόν υποχρεωθεί να παίξει από νωρίς στο Europa League.
Οι Αμερικάνοι σκοπεύουν να αναπτύξουν πολύ αυτή την επιχείρηση, όπως θα καταλάβεις αν παρακολουθήσεις την ομιλία του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Μαΐάμι, κατά την αποκάλυψη της απόφασής του να φτιάξει ποδοσφαιρική ομάδα εκεί για το MLS. Και δεν το κάνουν μόνο για το εμπορικό όφελος μέσα από την παρουσία των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων στην Αμερική αλλά και – κυρίως – για το ρεύμα του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, το οποίο προσπαθούν μεθοδικά τα τελευταία χρόνια να αυξήσουν ώστε να το αναγάγουν σε νέο προϊόν προς εκμετάλλευση μέσα από τη διάδοση και εξάπλωσή του.
Κανείς μπορεί να μετρήσει μια σειρά από οφέλη που θα έχει ο Ολυμπιακός από αυτή την παρουσία. Γυαλίζει το έμβλημά του, που τοποθετείται πλάι σε ορισμένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στον πλανήτη, βάζει τους παίκτες του να αγωνιστούν κόντρα στις κορυφαίες ομάδες σε μια περίοδο που θα είναι ανοικτή η ποδοσφαιρική αγορά, εισπράττει έσοδα από την παρουσία του, έρχεται κοντά στους ομογενείς οπαδούς του, τα στελέχη του, διοικητικά και ποδοσφαιρικά, συναναστρέφονται ορισμένα εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών στελεχών του πλανήτη. Μεγαλύτερο από όλα αυτά όμως είναι η επένδυση που κάνει, επιχειρηματικά, για τον εαυτό του ο σύλλογος. Διότι μπαίνει από νωρίς σε μια νέα μεγάλη αγορά που πάει να ανοίξει για το ποδόσφαιρο, την μεγαλύτερη αγορά που έχει μείνει ανεκμετάλλευτη. Μια ελληνική ομάδα καταφέρνει να δημιουργεί την προοπτική να ανοίξει μια νέα πηγή εσόδων για να χρηματοδοτεί την ομολογουμένως ακριβή ζωή που κάνει προκειμένου να βρίσκεται στην κεντρική διεθνή σκηνή, στο Champions League. Επιχειρηματικά είναι μεγαλύτερη επιτυχία από όσο αγωνιστικά. Κι αυτό, αν το πείραμα των Αμερικανών επιτύχει, ο Ολυμπιακός θα ζει για να το απολαμβάνει.
Πηγή: gazzetta.gr

Η σημασία του αγοράζω (Ρομπέρτο) και πουλάω (Μήτρογλου)!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα deals του Ολυμπιακού με Βάις, Μήτρογλου, Ρομπέρτο και τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελαν να πορεύονται από εδώ και στο εξής οι “ερυθρόλευκοι”.  
Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει το παράπονο ενός φιλάθλου μεγάλης ελληνικής ομάδας “τι παραπάνω έχει από εμάς η Πόρτο, ή η Λυών και δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το μοντέλο τους;”

Πιθανότατα δεκάδες φορές, για να μην πω εκατοντάδες. Τι σημαίνει όμως αλήθεια να “γίνουμε Πόρτο” που τόσο πολλοί όλοι θα ήθελαν να συμβεί. Σημαίνει βγάζω παίκτες που αγοράζω φθηνά και τους πουλάω ακριβά, σημαίνει παίρνω νεαρούς ταλαντούχους και τους μετατρέπω σε έτοιμους παίκτες για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία της Πόρτο, τα υπόλοιπα έπονται. Με βάση αυτή την φιλοσοφία λειτουργεί. Ναι, προφανώς επειδή προέρχεται από μία χώρα ποδοσφαιρικά πιο προηγμένη από την Ελλάδα και επειδή έχει και την... συγγενική σχέση με την τεράστια δεξαμενή ποδοσφαιριστών που λέγεται Βραζιλία είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνει. Οπως επίσης είναι πολύ πιο εύκολο όταν η... φουρνιά είναι καλή να μπορεί να την κρατά για ένα χρόνο στην ομάδα και να φτάνει ψηλά στην Ευρώπη ακόμη και στην κατάκτηση τροπαίων.

Ακόμη όμως και όταν αυτό συμβαίνει, δεν συμβαίνει επειδή η λογική άλλαξε και αποφάσισαν να μην πουλάνε τους παίκτες που βγάζουν. Απλώς καταλαβαίνουν ότι η χρονιά είναι τέτοια και το έμψυχο δυναμικό είναι τέτοιο που για ένα χρόνο δεν πρέπει να πουλήσουν κανένα ώστε τον επόμενο ως πρωταθλητές Ευρώπης ή ως ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ να πουλήσει τα “κομμάτια” που έβγαλαν ακόμη πιο ακριβά.

Οταν λοιπόν ζητάς να γίνεις Πόρτο, αυτό ακριβώς ζητάς. Να βγάζεις παίκτες που θα τους πουλάς. Να είναι όμως τέτοιοι παίκτες που εκεί που θα πηγαίνουν θα παίζουν και θα διακρίνονται, ώστε ο επόμενος που θα έρθει να αγοράσει από εσένα να ξέρει ότι αγοράζει έναν παίκτη που τον έχεις μεγαλώσει με τον σωστό τρόπο και αξίζει τον κόπο να πληρώσει. Οταν λοιπόν αυτό το χτίσεις, μέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο, τότε ναι, θα αρχίζεις να μοιάζεις στην Πόρτο.

Μην νομίζετε για παράδειγμα ότι όσα κάνει ο Μιραλάς εδώ και ενάμιση χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ δεν μέτρησαν στην τιμή του Μήτρογλου. Ασφαλώς και μέτρησαν. Ο Ολυμπιακός στις διαπραγματεύσεις που έκανε με τη Φούλαμ επιχειρηματολόγησε πάνω σε αυτό. “Εμείς δώσαμε τον Μιραλάς στην Εβερτον με 7 εκατ. ευρώ και σήμερα κάνει 15. Εμείς δώσαμε στην 5η καλύτερη αγγλική ομάδα έναν παίκτη μας και είναι βασικός και αναντικατάστατος για αυτήν. Συνεπώς αν θέλετε τον Μήτρογλου που είναι ο καλύτερός μας παίκτης και σέντερ φορ που είναι πάντα πιο ακριβοί θα πρέπει να πληρώσετε...”

Αν ο Μήτρογλου πιάσει στην Αγγλία, ο επόμενος που θα έρθει να ψωνίσει από τον Ολυμπιακό θα ξέρει ότι πρέπει να ανοίξει το πορτοφόλι μέχρι να ξεχειλώσει. Ολα παίζουν τον ρόλο τους. Ακόμη και αν ο Αμπντούν που πλέον αρχίζει και παίζει στη Νότινγχάμ Φόρεστ ή ο Τζεμπούρ που πήγε τώρα και σκόραρε, βοηθήσουν σημαντικά την ιστορική ομάδα του Νότινγχαμ να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ μέσω των πλέι οφ, θα πρόκειται για μία επιτυχία του Ολυμπιακού την οποία αύριο μεθαύριο θα εξαργυρώσει με κάποιον τρόπο.

Και το ίδιο ισχύει με κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά. Η καλύτερη Ρόμα των τελευταίων ετών αρχίζει πλέον και χρησιμοποιεί τον Τοροσίδη ως βασικό. Και ο “Τόρο” τα πάει μία χαρά. Είναι λογικό λοιπόν να θέλει τον Μανωλά. Τον οποίο έχει τσεκάρει και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Και είναι λογικό όταν ακούει ότι ο Ολυμπιακός πούλησε τον Μήτρογλου 15 και τον Βάις (δεν ήταν βασικός παίκτης) 5 εκατ. ευρώ, να αντιλαμβάνεται ότι για να πάρει τον Μανωλά θα πρέπει να πληρώσει πολλά. Προσέφερε 5 ή 6 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός τα βρήκε λίγα. Το καλοκαίρι αν επανέλθει για τον Μουντιαλικό Μανωλά θα ξέρει ότι θα πρέπει να πληρώσει περίπου 10 εκατ. για να τον πάρει. Ισως το κάνει, ίσως όχι. Πάντως αν ο Μανωλάς φύγει, που θα φύγει λογικά το καλοκαίρι, με ένα τέτοιο ποσό θα πωληθεί.

Αυτομάτως θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη συνείδηση στα ευρωπαϊκά club, πρώτον ότι πρέπει να κοιτάνε προς Ολυμπιακό μεριά για τους παίκτες που βγάζει και δεύτερον ότι για να ψωνίσουν και δη βασικό θα πρέπει να ξηλωθούν κανονικά...

Αυτή λοιπόν η... φάμπρικα που άνοιξε ο Ολυμπιακός είναι μία εξαιρετική φάμπρικα και για τα επόμενα χρόνια θα ήταν ευλογία για το σύλλογο να συνεχιστεί. Ευλογία θα ήταν να πωληθεί και ο Μανωλάς και ο Σάμαρης και ο Μανιάτης και όποιος άλλος. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνω στην ελίτ της Ευρώπης, διότι στην ελίτ δεν μπαίνεις επειδή μία χρονιά έφτασες στους 16 ή στους 8, αλλά στην ελίτ μπαίνεις, όταν τα μέλη της ελίτ έρχονται στο μαγαζί σου και ψωνίζουν με κλειστά μάτια τους παίκτες σου, πληρώνοντας μάλιστα πολύ ακριβά.

Βεβαίως αυτή η... φάμπρικα για να συνεχιστεί πρέπει εκτός από το να ξέρεις να πουλάς ακριβά και σωστά τα καλά κομμάτια σου, να βγάζεις και τέτοια. Και αυτό είναι εξίσου δύσκολο. Είναι σημαντικό λοιπόν για να το κάνεις να κρατάς πρώτον ως ομάδα ένα υψηλό επίπεδο και φυσικά κάποια από τα χρήματα που παίρνεις να τα ρίχνεις στην αγορά για να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη λογική έδωσε 6 εκατ. ευρώ και πήρε τον Ρομπέρτο. Η επιτυχία δεν είναι ασφαλώς ότι έδωσε τα 6 εκατ. ευρώ, η επιτυχία είναι ότι έπεισε τον Ρομπέρτο να μείνει στην ομάδα ως το 2018. Η επιτυχία είναι να κάνεις τον παίκτη της Βιγιαρεάλ να θέλει τρέχοντας να έρθει σε εσένα όπως ήρθε ο Πέρες και ο Μαρκάνο να δέχεται να πάρει και λιγότερα από όσα έπαιρνε στη Ρωσία για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αυτό ο Ολυμπιακός δείχνει να το πετυχαίνει, δείχνει να έχει τον τρόπο να το καταφέρνει χάρη στον τρόπο που συμπεριφέρεται γενικά ως club στους παίκτες του.

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως σε αυτή τη φάμπρικα είναι η παραγωγή του επόμενου Μήτρογλου, του επόμενου Φετφατζίδη, του επόμενου Μανωλά και φυσικά ο εντοπισμός και η εξέλιξη του επόμενου Βάις, του επόμενου Μιραλάς ή ακόμη ακόμη του επόμενου Αμπντούν που ήρθε ελεύθερος από την Καβάλα με αστείο συμβόλαιο για τα επίπεδα του Ολυμπιακού και έφυγε με 2,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να πουλά όλους τους παίκτες του 10 και 15 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα λοιπόν αυτό μπορεί και το κάνει. Προφανώς το παρακάνει. Προφανώς παίρνοντας ότι κυκλοφορεί χάνει το μέτρο, αλλά σε γενικές γραμμές την κάθε αξιόλογη περίπτωση που βγαίνει, μπορεί και την αποκτά. Στην Ευρώπη ακόμη δυσκολεύεται. Η στροφή στη γαλλική αγορά για παράδειγμα ήταν μάλλον ένα φιάσκο. Ο Μετζανί έφυγε πριν καλά καλά έρθει, ο Γιαταμπαρέ πήγε δανεικός πίσω στην Μπαστιά και Ντινγκά δεν έχει πείσει κανέναν και δύσκολα θα παραμείνει. Ακόμη και ο Μπονγκ η θεωρητικά καλύτερη από τις γαλλικές προσθήκες, απλώς ένας αξιόπιστος αναπληρωματικός του Χολέμπας αποδεικνύεται.

Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιωθεί. Εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος του ώστε να κάνει καλύτερες επιλογές. Και πολλές φορές οι επιλογές αυτές δεν είναι μόνο θέμα σκάουτινγκ αλλά και θέμα σχέσεων με τους μάνατζερ, τους μεγάλους “νταβαντζήδες” της Ευρώπης. Ο Ραιόλα για παράδειγμα τα έπιασε τα φράγκα μέσω Ολυμπιακού για τον Βάις και για αυτό έστειλε τον Λάζιτς με τη φράση “είναι καλύτερος του Βάις πάρτε τον”. Ο μικρός δεν θα είχε έρθει ποτέ Ελλάδα και μάλιστα στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού, αν δεν του το είχε πει ο Ραϊόλα. Και ο Ραιόλα δεν θα του το είχε πει ποτέ αν ο Ολυμπιακός δεν είχε πει αμέσως “ναι” όταν ο Ιταλός έφερε τα λεφτά των Αράβων για τον Βάις. Δεν λέω ότι ο Λάζιτς θα πιάσει. Μπορεί όπως ήρθε να φύγει, αλλά πάντως αν πιάσει αυτό θα έχει συμβεί γιατί δέχτηκε να έρθει. Και για να έρθει είχαν προηγηθεί όλα όσα προανέφερα στη σχέση Ραϊόλα - Ολυμπιακού. Οπως πολλά από όσα έχουν συμβεί στην Πόρτο οφείλονται στη σχέση του συλλόγου με μάνατζερ τύπου Ραϊόλα...
Πηγή: gazzetta.gr