Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Εκεί θα παιχτεί η παραμονή του Άρη!!

«Ντου από Παντού» για τον πόντο του Άρη στο Αγρίνιο. Ένας βαθμός που μπορεί στο τέλος να μοιάζει με χρυσάφι! Δείτε γιατί! Από την αρχή της σεζόν το έχουμε γράψει χίλιες φορές ότι ο Άρης δεν φαίνεται να την γλιτώνει. Και ειδικά όσο δεν κερδίζει, τόσο γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα.
Μπορεί, λοιπόν, να μοιάζει παράδοξο αυτό που θα πω, βάσει βαθμολογίας, ωστόσο ο Άρης πήρε έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι στο τέλος. Και θα εξηγήσω τι εννοώ.
Σαν θηρία
Η λασπομαχία στο Αγρίνιο ήταν συγκλονιστική ειδικά προς το φινάλε. Δυο ομάδες να παλεύουν σαν θηρία μέσα σε ένα πολύ βαρύ τερέν από την βροχή. Ο Παναιτωλικός να πιέζει, ο Άρης να κρατάει με νύχια και με δόντια το «Χ» κι έτσι να μένει το 0-0.
Στα επόμενα τρία ματς
Αν, λοιπόν, τα βάλουμε κάτω τα πράγματα τότε όλα παίζονται στα επόμενα τρία ματς για τον Άρη. Αν έχανε σήμερα θα ήταν ακόμα περισσότερο κομμένα τα φτερά του. Μ’ αυτό το «Χ», όμως, ποντάρει στο αύριο. Και το αύριο είναι στα προσεχή τρία παιχνίδια. Τότε θα φανεί αν μπορεί ή όχι ο Άρης να την γλιτώσει.
Ορόσημο
Ο Σούλης Παπαδόπουλος έβαλε σαν ορόσημο τα δυο επόμενα ματς μέχρι την Βέροια, ωστόσο εγώ θα το πιάσω το θέμα από μια διαφορετική οπτική.
Όχι στους δυο
Πόσους βαθμούς έχει ο Άρης; Με τον σημερινό, 14. Είναι, δηλαδή, οκτώ βαθμούς πίσω από τον 16ο Απόλλωνα. Εκεί, άλλωστε, πρέπει να στοχεύει αρχικά ο Άρης. Να πάει έστω στα μπαράζ. Να μην είναι στους δυο τελευταίους που θα πέσουν.
Τα πάντα στο Βικελίδης
Τώρα ο Άρης έχει δυο κολλητά ματς στο Βικελίδης. Αν δεν τα κερδίσει και τα δυο, τότε κατά τη γνώμη μου, τετέλεσται. Πώς να σωθεί; Αν, όμως, μαζέψει με Πανιώνιο και Βέροια έξι πόντους, τότε φτάνει στους 20. Και πάει για το παιχνίδι όλα για όλα με τον Πλατανιά.
Όλα εκεί
Ο Πανιώνιος, ο Πλατανιάς και η Βέροια έχουν τον ίδιο στόχο με τον Άρη, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία. Να σωθούνε. Άρα, εκεί θα παιχτούνε όλα και για τους κίτρινους. Οι οποίοι αμέσως μετά υποδέχονται τον ΟΦΗ στο Βικελίδης. Αν μετά και από τον ΟΦΗ ο Άρης είναι στους 22-24 β., πάει φουλ για σωτηρία, με την ανεβασμένη ψυχολογία που θα έχει. Αν παραμένει κάτω από 20, το’ χασε το τρένο.
Ανοιχτά
Ο Άρης, δηλαδή, έχει τα τρία από τα τέσσερα προσεχή ματς στο Βικελίδης. Κι επίσης με ομάδες που οι περισσότερες απ’ αυτές έχουν τον ίδιο στόχο. Να, λοιπόν, που θα παιχτεί η υπόθεση παραμονής. Αυτός ο βαθμός, όμως, με τον πανίσχυρο εντός έδρας Παναιτωλικό όχι μόνο του δίνει ηθικό για την συνέχεια, αλλά μπορεί στο τέλος να κάνει τη διαφορά, αφού οι 7οι Αγρινιώτες ήταν το μεγάλο φαβορί. Ενώ με Πανιώνιο, Πλατανιά, Βέροια θα είναι όλα ανοιχτά, όπως εξηγήσαμε.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: