Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Η μεγαλύτερη νίκη μας»

Ως τη σπουδαιότερη νίκη της ΑΕΝΚ μέχρι στιγμής στην Α1 μπάσκετ χαρακτήρισε αυτή κόντρα στον Πανιώνιο, ο προπονητής των νεοφώτιστων, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

«Η μεγαλύτερη νίκη μας»
Η ΑΕΝΚ πέτυχε τη δέκατη νίκη στην Α1 μπάσκετ επικρατώντας του Πανιωνίου για τη 17η αγωνιστική και σύμφωνα με τον προπονητή των νεοφώτιστων Ηλία Παπαθεοδώρου αυτό ήταν το… δέκα το καλό.

«Κάναμε την μεγαλύτερη νίκη μας στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν. Πρώτον γιατί ο Πανιώνιος είναι κατά γενική ομολογία και σε όλα τα επίπεδα η καλύτερη ομάδα μετά τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Και δεύτερον γιατί ο Πανιώνιος ήρθε υποψιασμένος στην έδρα μας, μετά το μεγάλο νικηφόρο σερί μας. Ίσως οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Πανιώνιος να μην προετοιμάζονται τόσο κατάλληλα για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τους. Ο Πανιώνιος ήρθε σήμερα έτοιμος με εξαίρεση την απώλεια του Ντούβνιακ και γι’ αυτό η νίκη μας είναι πολύ σημαντική.Έπρεπε να παίξουμε σκληρά για να αντεπεξέλθουμε στον τρόπο παιχνιδιού του Πανιωνίου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο καταφέραμε να πάρουμε ένα μικρό προβάδισμα, που γι’ αυτό το ματς ήταν μεγάλο. Στο τέλος νικήσαμε στις λεπτομέρειες», είπε ο Έλληνας κοουτς και συνέχει:

«Το σημαντικό μάθημα για μας είναι ότι νικήσαμε με μόνο δύο εύστοχα τρίποντα και αυτό χάρις στην πολύ καλή άμυνα μας, τις αμυντικές συνεργασίες και τις περιστροφές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Είναι, επίσης, σημαντικό για μας ότι οι φίλαθλοι μας συσπειρώνονται και μπορούμε μέσα στην σεζόν να κερδίσουμε νέους φιλάθλους. Αυτό θέλουμε να κάνουμε με τα καλά αποτελέσματα να φέρουμε στο γήπεδο οικογένειες και παιδιά. Τα καλά λόγια του κόουτς Σφαιρόπουλου έχουν αξία, γιατί προέρχονται από έναν σοβαρό άνθρωπο του χώρου. Το που μπορούμε να φτάσουμε θα το δείξει ο χρόνος. Ήμασταν μια πολύ μικρή ομάδα και κάθε χρόνος δημιουργούσε το ερώτημα που μπορούμε να φτάσουμε. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και διάθεση. Έχουμε μεγάλο κίνητρο για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα καινούργιο γήπεδο, αλλά ελπίζω με την βοήθεια του Δήμου να βελτιωθούν οι συνθήκες στο γήπεδο που έχουμε και ήδη κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Εκ μέρους των παικτών της Κηφισιάς, ο Γιάννης Ψαθάς, ανέφερε: «Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο το ματς. Ο Πανιώνιος παίζει δυνατά και ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε βρει ρυθμό και η σημερινή είναι καλή νίκη. Θα συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: