Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Το καλύτερο παιχνίδι του το έκανε στην Κεφαλονιά!

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι απλά παρακολουθούμε το δράμα από την τηλεόραση. Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας από τον καναπέ. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Ολυμπιακού.

Το καλύτερο παιχνίδι του το έκανε στην Κεφαλονιά
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι απλά παρακολουθούμε το δράμα από την τηλεόραση. Εκφράζουμε την συμπάθεια μας από τον καναπέ.

Βρισκόμαστε σε απόσταση ασφαλείας από τους ξεσπιτωμένους που κοιμίζουν τις μάνες και τα παιδιά τους μέσα σε ημιφορτηγά οχήματα και σε παρκέ κρύων γυμναστηρίων.

Βουτηγμένοι μέσα στην κρίση και τις μυλόπετρες που συνθλίβουν την καθημερινότητα μας θεωρούμε πως κάνουμε το καθήκον μας διαολοστέλνοντας κυβέρνηση και κρατικό μηχανισμό που για άλλη μια φορά αντιδρούν καθυστερημένα και αναποτελεσματικά.

Η αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από τα καπρίτσια της φύσης, Κεφαλλονίτες δεν μπορεί να εξαντλείται σε απλές δηλώσεις συμπάθειας…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μια ουσιαστική και ταυτόχρονα συμβολική κίνηση. Ουσιαστική γιατί τέσσερα κατεστραμμένα από τους σεισμούς σχολεία, θα ανακατασκευαστούν και θα παραδοθούν για χρήση το συντομότερο δυνατό. Ας ελπίσουμε ότι το δημόσιο θα κινηθεί με ταχύτητα ώστε η αποκατάσταση να γίνει το συντομότερο δυνατό. Γνωστές είναι οι περιπτώσεις που ενώ τα λεφτά υπάρχουν – τι κουβέντα κι αυτή – η γραφειοκρατία είτε καθυστερεί την απορρόφηση τους είτε τα σπαταλά άσκοπα.

Ο συμβολισμός είναι σημαντικός. Ένας λαοφιλέστατος σύλλογος που λειτουργεί στην προκειμένη περίπτωση ως Ανώνυμη εταιρεία επιστρέφει στην κοινωνία ένα μέρος της προστιθέμενης αξίας που «εισπράττει» από αυτήν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το διατύπωσε διαφορετικά αλλά εύστοχα: «Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία του συλλόγου».

Δικαιούται να το βλέπει έτσι από τη στιγμή που ο σύλλογος έβαλε στην φανέλα του αντί για διαφήμιση τη UNICEF και παίρνει πρωτοβουλίες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Τα παιδιά της Κεφαλονιάς και ξεσπιτώθηκαν και δεν μπορούν να πάνε σχολείο. Ο Ολυμπιακός σε απόλυτη συνέπεια με την απόφαση που πήρε για συνεργασία με τη UNICEF έρχεται τώρα αρωγός στην επείγουσα ανάγκη να αναστηλωθούν τα σχολεία στην Κεφαλονιά.

Οι οπαδοί του αντιλαμβάνονται πως αγοράζοντας ένα εισιτήριο για να δουν την ομάδα τους συμμετέχουν έμμεσα σε μια διαδικασία με κοινωνικό πρόσημο. Αντιλαμβάνονται ότι δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν όλα σε σώβρακα και φανέλες , τίτλους και ηχηρές μεταγραφές. Διαπαιδαγωγούνται.

Ο Ολυμπιακός δείχνει το δρόμο…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: