Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι αλλαγές του Πετράκη!

Οι αλλαγές του ΠετράκηΤέσσερις αλλαγές έκανε ο Γιάννης Πετράκης και ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει ανεβασμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Κατ' αρχάς ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά στην έλλειψη «δεκαριού», δεν έμεινε να περιμένει την παρουσία του Κίτσιου και το τι μπορεί να προσφέρει, αλλά εμπιστεύτηκε τον νεαρό Ευριπίδη Γιάκο, ο οποίος τον δικαιώνει πανηγυρικά.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει κάνει δύο σπουδαία ματς. Ο Πετράκης εμπιστεύτηκε τον 23χρονο ποδοσφαιριστή κι έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση του ΠΑΣ.

Η δεύτερη αλλαγή στην οποία προχώρησε ο Πετράκης είναι πως κράτησε την άμυνα πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή με αποτέλεσμα να δέσει καλύτερα τις γραμμές σε μήκος και πλάτος. Επιπλέον ο Ιλιτς συμμετέχει πλέον περισσότερο στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Το τρίτο πράγμα που έκανε ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ ήταν το... αυτονόητο. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, δεδομένης της απουσίας του Λίλα, χρησιμοποίησε τον Τζημόπουλο σε αυτή τη θέση με αποτέλεσμα να κερδίσει από τον Ελληνα αμυντικό πολλές κάθετες πάσες.

Ο Τζημόπουλος έχει πολύ καλή μακρινή μεταβίβαση και κάθετη πάσα και με τη χρησιμοποίηση του ως αμυντικό χαφ η ομάδα κέρδισε σε δημιουργία, αλλά και στον ανασταλτικό τομέα.

Τέλος ο Πετράκης άλλαξε και την ψυχολογία της ομάδας του. Με καθημερινή συζήτησε μέσα στα αποδυτήρια έχει ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες, που πλέον μπαίνουν με άλλον «αέρα» μέσα στα ματς.

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για να κριθεί το έργο του Ελληνα προπονητή, μπορεί ο κόσμος του ΠΑΣ να ήταν διστακτικός στην πρόληψη του, όμως όλοι στα Γιάννενα βλέπουν με ενδιαφέρον τις αλλαγές που έχει κάνει κι αν καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα στην άμυνα με τα ατομικά λάθη και τις σοβαρές αστάθειες που παρατηρούνται, τότε δεν αποκλείεται να καταφέρει τελικά να πετύχει. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: