Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Το ντόπινγκ τρομάζει το Σότσι!!

Οι ισχυρισμοί για τη νέα ουσία ντόπινγκ με ονομασία Full Size MGF, η οποία διπλασιάζει τους μύες χωρίς να ανιχνεύεται έχει προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στη WADA και στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών!
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από μυστική έρευνα Γερμανών δημοσιογράφων, η νέα ουσία που δημιουργήθηκε από Ρώσο γιατρό  μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή μάζα στο διπλάσιο! Ένα μιλιγκράμ είναι αρκετό για να ντοπάρει ένα-δύο άτομα, σύμφωνα με τον Χάγιο Σέπελτ, ο οποίος μεταμφιεσμένος σε σύμβουλο αθλητών πλησίασε τον διαβόητο γιατρό. Στη συνέχεια πήγε το δείγμα σε εργαστήρια για να ταυτοποιηθεί ως Full Size MGF, μια ουσία που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους!
«Είναι εξοργιστικό να παράγει κάποιος ουσίες σαν αυτή και να τις διακινεί με το ρίσκο να βαραίνει το αθλητή», τόνισε ο πρόεδρος της WΑDA, Σερ Κρέιγκλ Ρίντι. Ρεπορτάζ από τη Γερμανία αναφέρει ότι θα κοστίσει 100.000 ευρώ προκειμένου ένας  αθλητής να λάβει την... κατάλληλη προετοιμασία για τους Αγώνες! Σύμφωνα με τη WADA, το 1/4 των απαγορευμένων ουσιών ανά τον κόσμο είναι διαθέσιμες στη μαύρη αγορά, γεγονός που βάζει εμπόδια στη μάχη κατά του ντόπινγκ.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Ντέιβιντ Χόουμαν, τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι στη μαύρη αγορά υπάρχουν προϊόντα που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης σε εταιρείας και έχουν κλαπεί. Για αυτό έχουμε συμφωνία με τη φαρμακευτική βιομηχανία, ώστε όταν ενημερωνόμαστε για προϊόντα που βγαίνουν στη μαύρη αγορά να τους ενημερώνουμε».
Όταν ρωτήθηκε για το MGF απάντησε: «Είναι σοκαριστικό το ότι αυτό το φάρμακο έχει δοκιμαστεί μόνο σε ζώα. Είναι εξοργιστικό, αλλά δενμ ας προκαλεί έκπληξη». Ο Ρίντι, από την πλευρά του, προειδοποίησε τους αθλητές ότι τα νέα δείγματα που λαμβάνονται μπορούν με βάση τους νέους κανονισμούς να ελέγχονται συνεχώς σε εύρος δεκαετίας, κάτι που σημαίνει ότι η ανάπτυξη νέων τεχνικών ίσως εντοπίσει μια ουσία που στο παρελθόν ήταν «αόρατη».
Κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να πραγματοποιηθούν 2.500 έλεγχοι, ενώ 1.200 θα ακολουθήσουν μετά το πέρας της διοργάνωσης.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: