Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Όταν ο Τζορτζ Μπεστ έβαζε τα… έξι!! (video)

Είναι κάποιες ημερομηνίες που δεν ξεχνιούνται. Μπορεί να είναι τα γενέθλια κάποιου αγαπημένου προσώπου. Κάτι που συνέβη και μας «σημάδεψε». Σήμερα (7/2) όμως, θυμόμαστε Τζορτζ Μπεστ.

Όταν ο Τζορτζ Μπεστ έβαζε τα… έξι! (video)
«Τα μισά λεφτά τα σπατάλησα στο ποτό και στις γυναίκες. Τα υπόλοιπα πολύ απλά τα ξόδεψα».

Όταν θα πεις αυτή την ατάκα σε κάποιον -κι ας μην είναι μυημένος στο αγγλικό ποδόσφαιρo- θα σου πει αυτόματα από ποιο στόμα έχει βγει! «Αυτό το έχει πει ο Τζορτζ Μπεστ ρε»! Κάπως έτσι θα είναι η απάντηση.

Η σημερινή μέρα, όμως, του ανήκει. Και είναι καθαρά αγωνιστική. Ούτε γυναίκες. Ούτε ποτά. Μόνο μια τεράστια ποδοσφαιρική ευφυΐα να απλώνεται στο χορτάρι…

Επτά Φλεβάρη του 1970. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Νορθάμπτον για το θεσμό του FA CUP, στο County Ground. Το τελικό 8-2 για τους «κόκκινους διαβόλους» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για σχολιασμό.

Θα γίνει κάτι όμως, που δεν ξεχνιέται. Που θα αναγκάσει τον Βρετανικό Τύπο να το κατατάξει στην 26η πιο σημαντική στιγμή του αθλητισμού!

Τα έξι τέρματα, από τα οκτώ, θα τα σημειώσει ο Τζορτζ Μπεστ. Με το κεφάλι, με πλασέ, με διαγώνιο σουτ, αφού πρώτα είχε περάσει σαν σταματημένους δύο-τρεις παίκτες. Με κάθε τρόπο!

Τότε αποθεώθηκε. Τώρα θέτει προβληματισμούς. Τι θα έκανε, πού θα είχε φτάσει αν δεν είχε αυτή την αρρώστια με το ποτό. Αρρώστια που τελικά τον νίκησε, οδηγώντας τον στο θάνατο το 2005.

Λάθος, όμως. Και σ’ αυτό είχε δώσει απάντηση: «Αν δεν ήμουν όμορφος, κανείς δεν θα ήξερε τον Πελέ»!


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: