Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Δεν είναι αχτύπητος ο Παναθηναϊκός»

alexandris2-610x377
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Έλληνας τεχνικός, Βαγγέλης Αλεξανδρής. Μίλησε για την εικόνα του Άρη και αναφέρθηκε στο τελικό του κυπέλλου όπου τόνισε πως οι “Κίτρινοι” έχουν πιθανότητες νίκης και θα πρέπει να τις διεκδικήσουν μέχρι τέλους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής:
Για το παιχνίδι του Άρη με το Ρέθυμνο:
Πάντα ζω τα παιχνίδια που βλέπω. Ήταν ένα παιχνίδι οριακό και για τις δύο ομάδες και ευτυχώς κέρδισε ο Άρης για να μη μπει σε περιπέτειες. Ήταν πολύ αγχωμένος ο και δεν μπόρεσε να βρει επιθετικά ρυθμό. Επιπλέον, είχε κάνει και μια κίνηση ο Καλαφατάκης με τον  Καλινικίδη πάνω στον Πελεκάνο και είχε ανταπόκριση. Αμυντικά είναι πολύ γρήγορος, ταιριάζει στον Πελεκάνο και τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Έτσι στερώντας της επιθετική παρουσία του Πελεκάνου ζορίστηκε να βρει λύσεις. Ευτυχώς ο Μούρτος πέτυχε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο αλλιώς ο Άρης θα είχε πρόβλημα”.
Για το μειονέκτημα του Άρη:
“Ο Άρης έχει ένα μειονέκτημα. Δεν έχει ένα σίγουρο παίκτη που θα δώσει ενέργεια στην ομάδα με το σκοράρισμα. Χρειάζεται ιδιαίτερα στον τελικό έναν παίκτη που θα έχει στάνταρ 15 πόντους. Αυτό θα του έδινε ευεξία και σιγουριά”.
Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
“Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν η κορυφαία στιγμή του Άρη εδικά στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια οι 27 πόντοι έγιναν τρεις και αν δεν έπεφτε το μπουκάλι και δεν γινόταν η διακοπή κινδύνευε ο  Άρης. Όλα παίζουν ρόλο”.
Για τον τελικό του κυπέλλου:
“Στον τελικό όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή και επιθετικά και αμυντικά. Στην άμυνα όλοι πρέπει να βγάλουν έξτρα ενέργεια για να ελπίζουν σε κάτι καλό. Κακά τα ψέματα αυτό το παιχνίδι για όλους τους μπασκετικούς είναι ο Παναθηναϊκός. Βέβαια, δεν είναι χαμένος από χέρι ο Άρης. Ο  Παναθηναϊκός δεν έχει την αχτύπητη ομάδα. Το μπάσκετ που παίζει τώρα δεν με εμπνέει και είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις. Ο Αργύρης έχει κάποια κολλήματα με τα ποσταρίσματα να πάει το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ. Αν ο Άρης πάει καλά μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός. Στο παρελθόν έχει κερδίσει κύπελλο μέσα στο Παλέ με την ΑΕΚ έχοντας απλήρωτους παίκτες και κακή ψυχολογία. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα γιατί κερδίζει ο καλύτερος. Ο καλύτερος όμως της βραδιάς. Μπορεί ο άλλος να έχει καλύτερο υλικό όμως εσύ να έχει καλύτερη βραδιά”.
Για την δυσκολία του Παναθηναϊκού με τον ΚΑΟΔ:
“Ο ΚΑΟΔ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και θα μπορούσε να είναι στην τετράδα αν ήταν σοβαρός. Αν πρόσεχε εντός θα ήταν σίγουρα στην τετράδα. Υπάρχει ικανή και έμπειρη ομάδα. Ο Άρης αν είχε  την ικανότητα να είχε περισσότερους ξένους παίκτες θα φαινόταν πολύ διαφορετική ομάδα. Το υλικό σε Έλληνες είναι πολύ καλό αλλά χρειάζονται ξένους παίκτες. Όλες οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να ενισχυθούν ενώ δεν την έχει ο Άρης. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα”.
Για την επόμενη μέρα στην καριέρα του:
“Έκανα ένα λάθος φέτος, είχαμε την προκριματική φάση με την Ιορδανία που δεν έγινε επειδή το Ιράκ και η Συρία αποσύρθηκαν λόγο πολέμου και ο Λίβανος είναι τιμωρημένος. Είχα κάποιες προτάσεις που δεν την δέχθηκα και φυσικά το μετάνιωσα. Το πιο φυσιολογικό είναι να ξανά έρθω με την νέα σεζόν.  Μου έχει λείψει ο πάγκος. Ήταν να ανανεώσουμε, με την Ιορδανία, μου είπαν να περιμένω και είχε 17 προτάσεις η ομοσπονδία. Είχαμε μείνει δύο, εγώ και Τόρομαν και αυτό δεν μου άρεσε. Είδαν τη δουλειά μου και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους ανθρώπους εκεί. Δεν πίστευα πως υπήρχε περιθώριο επιλογής. Άλλωστε τα βιογραφικά μας διαφέρουν πολύ με τον Τόρομαν. Βέβαια, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Είδα το μπάσκετ σε μια άλλη χώρα, γνώρισα ανθρώπους και έκανα και νέους φίλους. Επισκέφτηκα χώρες που δεν περίμενα πως θα έβλεπα”.
Για τις εκκρεμότητες με την ΣΑΡΙΣΑ:
Δεν έχω κάποιο παράπονο με το σωματείο του Άρη και οι σχέσεις είναι άψογες. Βέβαια έχω μεγάλο πρόβλημα με την ΣΑΡΙΣΑ που μου έχει κάνει ένα μεγάλο κούρεμα στα χρήματα που δικαιούμουν την πρώτη χρονιά και στον Σωτήρη Μανωλόπουλο αν εξαιρέσουμε τον κ. Γεωργούλη και τον κ.Πλιάκη που στάθηκαν δίπλα μου οι άλλοι είχαν μια πολύ κακή συμπεριφορά σε ότι είχαν αναλάβει απέναντι μου. Έχω αφήσει εποχή σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη. Έχω χάσε πάρα πολλά χρήματα από όλες τις ομάδες. Ορισμένες συμπεριφορές σε πληγώνουν. Είμαι συναισθηματικός άνθρωπος και όλοι ξέρουν πως ζω στην οικογένεια του Άρη. Ήμουν άψογος στην συμπεριφορά μου και στις υποχρεώσεις μου όπου και αν βρέθηκα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: