Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γραμμένος: «Δεν θα γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη»


Γραμμένος: «Δεν θα γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη»

Ο συντονιστής της αντιπολιτευτικής κίνησης, Β. Γραμμένος αναφέρθηκε στα προβλήματα του ποδοσφαίρου, μίλησε... για το αύριο και καυτηρίασε τη στάση της ΕΠΟ.Τι είπε για το αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος

Διάθεση να ηγηθεί στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου εκδήλωσε για ακόμα μια φορά ο Βαγγέλης Γραμμένος. Μιλώντας στην τηλεοπτική «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και συντονιστής της αντιπολιτευτικής κίνησης (στηρίζεται από τη «συμμαχία» Παναθηναϊκού-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) για ανατροπή του Γιώργου Γκιρτζίκη, έστειλε σαφές μήνυμα πως όσες Ενώσεις αντιτίθενται στην ομοσπονδία, επ' ουδενί δεν επιζητούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

«Αν επρόκειτο να γίνω σαν αυτούς που ήρθαν και έφυγαν ή αυτούς που είναι και τώρα στην εξουσία, δεν θα το έκανα» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, δεν θα αλλάξω τις αρχές μου».

Αφότου δεν επιβεβαίωσε, όπως ακούγεται, αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ (την οποία καυτηρίασε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εδώ και μήνες σιωπά και είναι σε απραξία) στις εκλογές του Οκτωβρίου, ξεκαθάρισε πως ίσως και μέσα στον μήνα να επισημοποιηθεί ο «αντίπαλος» του Γκιρτζίκη.

«Εγώ δεν είμαι πιόνι. Φυσικά και μπορώ να απαντήσω όχι στον κ. Μελισσανίδη ή τον κ. Σαββίδη» απάντησε σχετικά με την επιρροή που πιθανώς μπορεί να ασκηθεί πάνω του.

Αναλυτικά όσα είπε στην «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ»

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να φτιάξει, το πιστεύω, διαφορετικά μοιρολατρικά θα πρέπει να δεχθούμε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Εγώ θα αγωνιστώ για να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας. Δεν είμαι ο επικεφαλής των ενώσεων κατά της ΕΠΟ, είμαι ο συντονιστής. Αυτό το ρόλο μου τον έδωσαν οι Ενώσεις που αντιπολιτεύονται το σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ. Ο επικεφαλής θα βγει από τις ενώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ίσως εντός του μήνα που διανύουμε.

Εγώ δεν είμαι με τους χαλίφηδες, είμαι με το ποδόσφαιρο και τον κόσμο. Κι όταν λέω είμαι, εννοώ όλους όσους στρατευτήκαμε σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε με αυτό που θέλει ο κόσμος. Αν είναι κάποιοι να έχουν δεύτερες σκέψεις και να πιστεύουν ότι θα γίνουν χαλίφηδες στη θέση αυτών που είναι τώρα, να ξέρουν ότι δεν είναι μαζί μας. Τελεία και παύλα. Στον βωμό μιας διαχείρισης πραγμάτων, δεν μπορείς να αλλάξεις τις αρχές σου και να κοιμάσαι και ήσυχος. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Εγώ θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.

Αν επρόκειτο να γίνω ένας πρόεδρος σαν αυτούς που ήρθαν κι έφυγαν, δεν θα το έκανα. Υπηρετώ το ποδόσφαιρο 30 χρόνια και γι' αυτό είμαι απόλυτος. Δεν θα μπορεί κανείς που θέλει να γίνει Χαλίφης, να έχει εμένα στο πλευρό του. Δεν είμαι ο επικεφαλής αυτής της αντιπολιτευτικής παράταξης της ΕΠΟ, είμαι ο συντονιστής, το τονίζω αυτό. Αν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Πάντως εφόσον είμαι, τότε εμμένω στις απόψεις που ισχυρίζομαι και τώρα για καθαρό ποδόσφαιρο».


Για το αν έχει τη δύναμη και τη θέληση να πει όχι σε Μελισσανίδη-Σαββίδη: «Είναι προφανές πως μπορώ να απαντήσω όχι στον κ. Σαββίδη και τον κ. Μελλιδανίδη. Πριν κάνεις το οποιοδήποτε βήμα, ζυγίζεις καταστάσεις. Το να είσαι πιόνι που θα μπορούν να το μετακινούν όπως και όποτε θέλουν, εμένα δεν με εκφράζει. Εγώ δεν επιτρέπω τέτοιες κινήσεις».

Για την διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι μεγάλο το πρόβλημα της διαιτησίας. Το ζήτημα δεν είναι ο διαιτητής, αλλά ο παράγοντας. Αν αφήσουν τον διαιτητή... να αναπνεύσει, είναι προφανές πως θα αποδώσει καλύτερα. Το πρόβλημα είναι να φτιάξουμε αξιόπιστο ποδόσφαιρο, να έχουμε τους παράγοντες που πρέπει, να κάτσουμε όλοι κάτω και να μιλήσουμε. Μακροπρόθεσμα η σωστή αντιμετώπιση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους επενδυτές του, μόνο όφελος θα φέρει σε όλους. Είναι λάθος η άποψη να κυριαρχήσω κόντρα στον αντίπαλο, χωρίς να με ενδιαφέρει τι θα κάνει. Για ποιο ποδόσφαιρο θα μπορεί να μιλάει ο εκάστοτε επενδυτής όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας θα φτάσει να παίζει προκριματικά στην Ευρώπη από τον Ιούλιο;».

«Έχουμε σήμερα μια Σούπερ Λίγκα χωρίς κεντρικό χορηγό. Ο λόγος; Είναι απαξιωμένο προϊόν. Αν η... θεατρική πράξη δεν είναι καλή, ο κόσμος δεν θα πάει στο θέατρο. Δεν θα ξαναπληρώσει. Αυτό συμβαίνει και στο ποδόσφαιρό μας. Είναι ένα μέγιστο πρόβλημα όταν ο κόσμος δεν θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο. Η ΕΠΟ σιωπά εδώ και μήνες. Ποιο είναι το έργο της όταν διακόπτονται θεσμοί και αγώνες μεταξύ μεγάλων ομάδων; Η ομοσπονδία δεν παράγει καθόλου πολιτική, δεν ξέρω αν είναι εξαρτημένη ή όχι, αλλά με την απραξία της δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη λειτουργία της σε όλο τον κόσμο».

Μιλάνε για στημένα, χάνουν από στημένα!!!


Μιλάνε για στημένα, χάνουν από στημένα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από τον sport-fm.gr τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, από μία άλλη παράμετρο.

• Κατηγορούν τον Ολυμπιακό οι αντίπαλοί του ότι είναι στημένα τα πρωταθλήματα που παίρνει.

• Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι από στημένα χάνουν αυτοί από τον Ολυμπιακό! Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, τους έχει κερδίσει μέσα από μία στημένη φάση, ένα κόρνερ η, ένα φάουλ!

• Τα παραδείγματα είναι πολλά! Μόνο πέρσι και φέτος να κοιτάξουμε θα δούμε…
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1, με το 2-1 από κεφαλιά του Ντα Κόστα σε φάουλ του Φορτούνη.
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 για το Κύπελλο, με το 1-1 από κεφαλιά του Καμπιάσο σε φάουλ του Φορτούνη.
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0, με το 1-0 από κεφαλιά του Μποτία σε κόρνερ του Τσόρι.
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2, με το 0-1 από κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς σε κόρνερ του Φορτούνη.
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, με κεφαλιά του Αυλωνίτη σε φάουλ του Τσόρι
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 για το Κύπελλο, με κεφαλιά του Διαμαντάκου από φάουλ του Φορτούνη.

• Προσέξτε, έξι διαφορετικοί σκόρερ (!) με το κεφάλι, από τέσσερις εκτελέσεις του Φορτούνη και δύο του Τσόρι. Δύο στον Παναθηναϊκό, δύο στην ΑΕΚ, δύο και στον ΠΑΟΚ!

• Ακόμη και τη μοναδική φορά που έχασε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, το περσινό 1-2 τους βγήκε ξινό από τη μείωση του σκορ από τον Τσόρι με φάουλ. Ένα γκολ στο 95’, με το οποίο ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα σε περίπτωση ισοβαθμίας…

• Κοινώς, όσο πιο πολύ μιλάνε για στημένα, τόσο πιο πολύ χάνουν από στημένα!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οφσάιντ βγήκε η κατάντια μας στο Καραϊσκάκη!!


Οφσάιντ βγήκε η κατάντια μας στο Καραϊσκάκη

Αφού δεν βρέθηκε ένας Ολυμπιακός που να παραδεχτεί πως ο Τσόρι ήταν οφσάιντ ή ένας Παναθηναϊκός που να υποστηρίξει το αντίθετο, ας μιλήσουμε για την πραγματική κατάντια μας, όπως φάνηκε στο Καραϊσκάκη

Δεν μάθαμε και τίποτα καινούριο στο χθεσινό ντέρμπι. Τα πράγματα κύλησαν όπως περίπου μας είχε προϊδεάσει το προηγούμενο διάστημα. Οι δύο ομάδες και οι προπονητές τους έβγαλαν στο γήπεδο τις γνωστές αδυναμίες ή δυνατότητές τους, συγκεκριμένοι παίκτες δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν σε τι είναι καλοί και σε τι όχι και η ζωή συνεχίζεται.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Αναμφίβολα, ο ντόρος θα γινόταν για το γκολ του Καμπιάσο. Μέχρι να συμβεί κάποιο θαύμα και να αποφασίσει ο ήλιος να βγει από τη Δύση, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ορκίζονται πως ήταν πιο καθαρό κι από κρύσταλλο κι εκείνοι του Παναθηναϊκού θα υποστηρίζουν μέχρι θανάτου ότι πρόκειται για τη χειρότερη απόφαση στην ιστορία των χειρότερων αποφάσεων.

Ως εδώ, πάλι όλα καλά… Όποιος περίμενε να συμβεί κάτι διαφορετικό αξίζει να ταριχευτεί σαν τον Λένιν και να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη. Ακόμη κι εγώ ή εσύ. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να έχεις μία. Φυσικά, ανάλογα με το βαθμό που γνωρίζεις το αντικείμενο αλλάζει και η βαρύτητα όσων βγαίνουν από το στόμα σου.

Και κάπως έτσι φτάνουμε σε αυτούς που υποτίθεται γνωρίζουν το… άθλημα και υπάρχουν σε αυτό για να λένε αλήθειες. Οι διαιτητές, λοιπόν, δεν γίνεται απλά να έχουν «άποψη» σε φάσεις όπως εκείνη του Τσόρι. Άποψη είναι η κάλτσα με πέδιλο. Άποψη είναι το σκουλαρίκι στη μύτη και το μπλε πουκάμισο με μαύρο κοστούμι ή τα ράστα μαλλιά. Αυτά είναι θέμα άποψης. Οι κανονισμοί, πάλι, όχι.

Το παράξενο της υπόθεσης στο «Καραϊσκάκη» είναι πως για μία φάση στην οποία ένα και μόνο ριπλέι είναι αρκετό για να δείξει την ακριβή θέση του ανθρώπου που σουτάρει, εκείνου που επιχειρεί να αποκρούσει και του… τρίτου προσώπου που στέκεται ανάμεσά τους, είχαμε… απόψεις σχετικά με τον κανονισμό.

Τόσο μέσα στο γήπεδο, με τη διχογνωμία διαιτητή-βοηθού, όσο στα ΜΜΕ με αντίστοιχες εκατέρωθεν τοποθετήσεις, ακούσαμε το πώς ερμήνευσε ο καθένας το γεγονός. Αλήθεια τώρα, είναι θέμα ερμηνείας; Τι είναι δηλαδή ο κανονισμός, το Άξιον Εστί όπως το ερμηνεύει ο Ρουβάς, για να έχουμε άποψη; Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι σε αντίθεση με το αποτέλεσμα του ντέρμπι, για το ποια θα έπρεπε να είναι η σωστή απόφαση είχαμε ισοπαλία. Κύζας-Τσίκινης λένε γκολάρα με τα όλα της, Δημητριάδης-Βαρούχας είπαν οφσάιντ καραμπινάτο. 2-2…

Μιλάμε εδώ για πρώην ή εν ενεργεία ανθρώπους της διαιτησίας που υποτίθεται δεν αρκούνται στη διατύπωση άποψης, αλλά διαθέτουν σε βάθος γνώση του αντικειμένου. Αν αυτοί δεν είναι δυνατό να αποκρυπτογραφήσουν το γράμμα και το πνεύμα του κανονισμού, τότε τι περιμένουμε από τους «απαίδευτους» οπαδούς; Σε τελικά ανάλυση, εάν ο κανονισμός είναι ανοιχτός σε... ερμηνείες, ας αλλάξει για να γίνει πιο σαφής ή ας καταργηθεί για να τελειώνουμε με τέτοια φαινόμενα που χρειάζεται... Πατάκης για να δούμε τι θέλει να πει ο ποιητής.

Αν και το δείγμα των τεσσάρων είναι όντως πολύ μικρό, μοιάζει αρκετό ωστόσο για να καταδείξει το μεγάλο πρόβλημα της διαιτησίας στην Ελλάδα. Αξιωματικά, δύο αντικρουόμενες απόψεις δεν μπορεί να είναι αμφότερες σωστές. Μια φάση, όσο δύσκολη ή ιδιαίτερη κι αν είναι, νομοτελειακά έχει μια και μόνο σωστή απόφαση. Οπότε οι μισοί είτε κρατάνε (ή κρατούσαν) σφυρίχτρα και σημαιάκι ενώ είναι άσχετοι, είτε απλά παίζουν το ρόλο τους και με την ίδια ευκολία που χθες έσκιζαν τα ρούχα τους για την εγκυρότητα ή μη του γκολ του Ολυμπιακού, αύριο σε αντίστοιχη φάση με διαφορετικούς πρωταγωνιστές θα υποστηρίζουν ανερυθρίαστα ακριβώς το αντίθετο.

Φιλάκια…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε η ώρα να φύγει ο Βενγκέρ!!


Έφτασε η ώρα να φύγει ο Βενγκέρ!

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Γουότφορντ, η Άρσεναλ έχει πλέον μπροστά της μονόδρομο: Είναι υποχρεωμένη να πάρει πλέον το πρωτάθλημα στις αγωνιστικές που απομένουν αλλιώς η φετινή χρονιά θα είναι η πιο αποτυχημένη πιθανώς εδώ και μία 20ετια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Και αυτό γιατί μπροστά της δεν βρίσκεται, ώστε να υπάρχει δικαιολογία, μία ομάδα με τη δυναμική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Σίτι ή της Τσέλσι όπου θα είχε ελαφρυντικά αλλά η εκπληκτική Λέστερ του ενός πέμπτου σε μπάτζετ και η Τότεναμ ομάδα που από το 1994-95 βλέπει την πλάτη της! 
Κακά τα ψέματα, ο Αρσέν Βενγκέρ γνωρίζει πως οι επόμενες εβδομάδες είναι οι πλέον κρίσιμες που έχει περάσει στον πάγκο της Άρσεναλ από το πρώτο διάστημα που μετακινήθηκε στο Βόρειο Λονδίνο πριν από 19 χρόνια. Τότε έπρεπε να πείσει όλους αυτούς που δεν τον ήξεραν, πως είχε τη δυνατότητα να είναι ένας πετυχημένος προπονητής σε μία αφιλόξενη χώρα όπως ήταν τότε η Αγγλία για όποιον δεν προερχόταν από το Νησί!
Όταν ο Αλσατός άφησε την Ιαπωνία και δέχτηκε να γίνει ο πρώτος ξένος προπονητής που θα πήγαινε στην Άρσεναλ, υπήρχε μόνο άλλος ένας που δεν ήταν Βρετανός σε ολόκληρη την Premier league. Ήταν μόνο ο Γκούλιτ (τότε τεχνικός στην Τσέλσι) που διαφοροποιούσε την ολότελα βρετανική μεγάλη κατηγορία και ο ερχομός του Βενγκέρ μαζί με την επιτυχία που γνώρισε ο Ολλανδός στο Στάμφορντ Μπριτζ (ακολουθούμενος από τον Λούκα Βιάλι) άλλαξε ολόκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο! Κυρίως όμως ο Βενγκέρ είναι αυτός που με την ολότελα διαφορετική φιλοσοφία του και με το πως έφερε ένα πλήρη επαγγελματισμό στο πως οι παίκτες έπρεπε να προπονούνται να τρέφονται και (ιδίως) να μην πίνουν που έμενε να αλλάξει την κουλτούρα σε ένα ποδόσφαιρο άκρως ριζωμένο στις παραδόσεις!
Οι επιτυχίες του Βενγκέρ με την Άρσεναλ σίγουρα δεν μπορεί να παραβλεφθούν! Ούτε μπορεί να γίνει κουβέντα σχετικά με το εάν είχε αυτός την πιο ιδιαίτερη συμβολή με την παρουσία του σε ολόκληρη την αλλαγή στον τρόπο σκέψης του βρετανικού ποδοσφαίρου! Μπορεί ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην το παραδεχτεί ποτέ, αλλά εάν δεν είχε η ομάδα του εκείνα τα χρόνια μεταξύ του 1997 και του 2004 να αντιμετωπίσει την εκπληκτική Άρσεναλ που είχε δημιουργήσει ο Βενγκέρ, μπορεί η Γιουνάιτεντ να μην έφτανε ποτέ στα επίπεδα που κατάφερε ο Σκωτσέζος να την ανεβάσει.
Ο τρόπος με τον οποίο η Άρσεναλ μπόρεσε να γυρίσει από τη Γιουνάιτεντ διάφορα 11 βαθμών για να πάρει το πρωτάθλημα το 1998 συνδυάζοντας το και με το κύπελλο για το πρώτο Νταμπλ του συλλόγου μετά το 1971, έκανε τον Βενγκέρ ήρωα στο Βόρειο Λονδίνο και σίγουρα ανάγκασε τον Σερ Άλεξ να κάνει πιο καλή την ομάδα του ενόψει του 1998-99. Σεζόν που όπως θα θυμάστε οι στον ομάδες έπαιξαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο και η Γιουνάιτεντ μπόρεσε να τερματίσει με ένα βαθμό παραπάνω ενώ και στο κύπελλο έμεινε ιστορικός ο μεταξύ τους ημιτελικός με το γκολ του Γκιγκς να δίνει στους Μανκούνιανς την πρόκριση! Το τελικό τρεμπλ της Γιουνάιτεντ μπορεί να μην ερχόταν ποτέ αν απέναντι της δεν είχε μια τόσο σπουδαία ομάδα!
Και ο Βενγκέρ επίσης ξέρει πως εάν δεν είχε να ξεπεράσει ένα τόσο σημαντικό αντίπαλο, δεν θα έβαζε τις τελικές πινελιές στον πίνακα που έκαναν την Άρσεναλ για μία τριετία από το 2001 έως το 2004 να παίξει ποδόσφαιρο που θα μνημονεύεται και μετά από 100 χρόνια. Το αήττητο πρωτάθλημα που πήραν οι «κανονιέρηδες» πριν από 12 χρόνια, και το σύνολο των 49 αγώνων χωρίς ήττα σε ένα ρεκόρ που ήρθε μέσα από μία σειρά πολύ σημαντικών εμφανίσεων θα είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσει ο Αλσατός την ημέρα που θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
Ωστόσο στη φετινή χρονιά πλέον δεν έχει δικαιολογίες. Ίσως το άφησε και ο ίδιος μερικές σεζόν παραπάνω το να αποφασίσει την ώρα που θα έπρεπε να φύγει. Ο Φέργκιουσον το έκανε ιδανικά γιατί τα τελευταία χρόνια άφησε την ομάδα του με τίτλους και κυρίως έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Και για τον Βενγκέρ θα ήταν ιδανικό να μπορούσε να πάει τον χρόνο πίσω και να έλεγε ίσως ακόμη και το 2014 με την κατάκτηση του Κυπέλλου πως ανεβαίνει ιεραρχικά και διαλέγει ο ίδιος τον διάδοχο του!
Τώρα εάν η χρονιά τελειώσει και δεν μπορέσει να ξεπεράσει την Λέστερ και την Τότεναμ κατακτώντας αυτό το πρωτάθλημα η απόφαση του θα κρίνει πιθανώς και την υστεροφημία του. Δεν έχει καμία δικαιολογία και θα πρέπει να φύγει από μόνος του αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αποφασίσει κάποιος από την διοίκηση να τον απολύσει! Δεν θα είναι το καλύτερο τέλος αλλά επειδή είναι δεδομένο πως αυτά που πέτυχε θα τον έχουν πάντα στην καρδιά των οπαδών ειδικά όταν κάποια χρόνια περάσουν και η νοσταλγία κρατήσει στις καρδιές τις καλές στιγμές όπως γίνεται πάντα, η τωρινή αποχώρηση θα ανοίξει τον δρόμο στην Άρσεναλ να πάει μπροστά!  Η παραμονή του σε ένα διοικητικό πόστο έχοντας εποπτεία του τι θα συμβαίνει, θα εξασφαλίσει πιθανώς μια πολύ πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα από αυτή που βίωσεε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνοντας τον χαρισματικό Σερ Άλεξ, ή παλιότερα η Λίβερπουλ όταν σοκαρίστηκε με την αποχώρηση του Νταλγκλίς το 1991.
Ένα είναι το βέβαιο, πως χωρίς αυτό το πρωτάθλημα στην σεζόν που διανύουμε είναι αδύνατο να παραμείνει στον πάγκο. Αλλά ακόμα και αν πάρει αυτό το πρωτάθλημα πιθανώς καλύτερο τάιμινγκ για να πει το αντίο και να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά πιθανώς δεν θα ξαναβρεί!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτό είναι πρόβλημα!!


Αυτό είναι πρόβλημα

Τα λάθη που κόστισαν στον Παναθηναϊκό και δυστυχώς επαναλαμβάνονται... Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς..

Πολλές φορές λέμε ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και αυτό ακριβώς είδαμε στο αιώνιο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί το γκολ του Καμπιάσο να μην έπρεπε να μετρήσει, μπορεί ο Κύζας να ήταν «άλλος» στο πρώτο και άλλος στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και οι πράσινοι έκαναν λάθη που κόστισαν.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος στήνει σχεδόν πάντα σωστά την ομάδα του στο γήπεδο, αλλά κάνει μονίμως λανθασμένες αλλαγές! Η έμπνευση του Ιταλού με τον Λέτο «βγήκε» στο ξεκίνημα με τον Αργεντινό να κάνει την ασίστ στον Μπεργκ και γενικά να είναι καλός. Συνολικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε διαβασμένος, σωστά στημένος συνεπής τακτικά και το ματς ήταν πιο κοντά στο 0-2, παρά στο 1-1.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Σίλβα που στην πορεία του αγώνα διόρθωσε κάποια λάθη, ο Στραματσόνι γκρέμισε ότι έχτιζε.. Με αποκορύφωμα την είσοδο του Εσιέν, που ήταν προκλητικά αδιάφορος και άφησε ουσιαστικά από το 70΄ την ομάδα του με παίκτη λιγότερο... Με το «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά με την μορφή που είχε το ματς οι Καλτσάς και Λαγός θα ήταν θεωρητικά δύο πολύ καλύτερες κινήσεις από ότι οι Εσιέν-Μαμούτε…

Αυτό που συμβαίνει πάντως με το κοουτσάρισμα του Στραματσόνι στην διάρκεια των αγώνων είναι ανεξήγητο, ή μάλλον ο βασικός λόγος που δεν μακροημέρευσε σε Ίντερ και Ουντινέζε. Ο Ιταλός τεχνικός την πάτησε με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο με την ΑΕΚ και πλέον με τον Ολυμπιακό. Σε όλα τα παιχνίδια που είχαν τον χαρακτήρα ντέρμπι η ομάδα του ξεκίνησε καλά και είχε τον έλεγχο, αλλά σε κανένα δε νίκησε και αυτό είναι πρόβλημα.

Ευκαιρίες χάθηκαν από τους παίκτες και κυρίως πόνεσαν αυτές στο 0-1 όπως του Ταυλαρίδη, ατομικά λάθη έγιναν αλλά στο τέλος τουλάχιστον η ήττα έπρεπε να αποφευχθεί γιατί με εντυπώσεις και χωρίς αποτελέσματα δεν πας πουθενά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέοι διάλογοι-βόμβα από το Koriopolis: «Θα φτιάξω το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ με τον Ζ.»


Νέοι διάλογοι-βόμβα από το Koriopolis: «Θα φτιάξω το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ με τον Ζ.»

Σοκάρουν οι διάλογοι από τις νέες απομαγνητοφωνήσεις για το Κοriopolis με προέδρους... να κανονίζουν ποια ομάδα θα σωθεί. Διαιτητής ορκίζεται σε παράγοντα πως θα παίξει 50-50.

Δύο άγνωστους αποκαλυπτικούς διαλόγους από τα νεοαπομαγνητοφωνηθέντα cd του Koriopolis παρουσίασε η τηλεοπτική «ΔΙΚΗ στον Σκάι».

Στις συνομιλίες οι πρόεδροι δύο ομάδων συμφωνούν να «πιέσουν τον ψηλό» για να σωθεί συγκεκριμένη ομάδα, διαιτητής ορκίζεται σε παράγοντα ότι θα παίξει 50-50 και πρόεδρος ΠΑΕ ενημερώνει ομόλογό του ότι θα «φτιάξει» τον αγώνα Πανιωνίου-ΠΑΟΚ του 2011 «με τον Ζ.».

Ιδού οι διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ:

ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΕΥΠ 7/2/2011

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α. ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Β.

Α: Έλα
Β: Έλα
Α: Άκου εδώ τώρα.
Β: M.
Α: Λάρισα.
Β: Μ.
Α: Αστέρας Τρίπολης.
Β: Ναι.
Α: Πανιώνιος.
Β: Ναι;
Α: Και Ξάνθη.
Β: Ναι.
Α: Απ’ αυτές τις τέσσερις, θα πέσουν οι δυο.
Β: Λάρισα…
Α: Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης…
Β: Ναι.
Α: Και Ξάνθη. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα.
Β: M…
A: Όσο και να το τραβάμε. Και ο Πανσερραϊκός έχει πέσει.
Β: Ναι.
Α: Απ’ αυτούς τους τέσσερις, οι δύο.
Β: Ναι.
Α: Για να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο, πρε… επειδή έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, πρέπει να κάτσουμε κάτω να… κάνουμε σχεδιασμό.
Β: Ναι.
Α: Στο λέω από τώρα.
Β: Ναι, βέβαια.
Α: Γιατί τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, μπορεί να μην πάρει βαθμό, έχει υπόψη σου.
Β: Το ξέρω.
Α: Παίζει Εργοτέλη, παίζει…
Β: Ντάξει… τώρα έχει καλή ομάδα τώρα, έχε υπόψη σου. Έχει… δηλαδή αν παίξει και ο Γκαλίτσιος, Μήτρογλου Α: Ναι ρε. Ρε Βαγγέλη. Παίζει τώρα στον Εργοτέλη και μετά έχει ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ.
Β: Nαι.
Α: Μπορεί να μην πάρει βαθμό. Είναι… ...άμησέ τα σου λέω…
Β: Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τον… ΠΑΟΚ.
Α: Τον ΠΑΟΚ, ο κόσμος να χαλάσει.
Β: Ναι. Ντάξει, θα τα βάλουμε… θα μιλήσουμε από Δευτέρα, να δούμε τι γίνεται.
Α: Βέβαια, να μιλήσουμε. Ε βέβαια και να πάμε να βρ… να πιέσουμε και τον ψηλό μαζι.
Β: Ντάξει. Ντάξει. Οκέι.
Α: Να δούμε τι θα γίνει.
Β: Ντάξει.
Α: Εντάξει αδερφέ; Άντε θα τα πούμε, γεια.
Β: Οκέι. Έγινε.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β. ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Α.

Β: θέλω να μιλήσουμε λίγο, γιατί παίζει Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Έτσι; Θέλω να... δυο πράγματα εκεί πέρα.
Α: Τι δηλαδή; Υπάρχει περίπτωση…
B: Ε… Παναθηναϊκός… Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Την άλλη Κυριακή
Α: Ναι. Όχι εκεί θα το… θα γίνει κάτι τέτοιο.
Β: Έτσι
Α: Θα το φτιάξω εκεί, με τον Ζ. Μη στεναχω… (γέλια)
Β: Έτσι, έτσι, έτσι ακριβώς. Γιατί δεν είναι… Γιατί είναι ...ουσταράδες
Α: Ναι, ναι, ναι
Β: Αλητάμπουρες.
Α: Ναι, ναι, ναι
Β: Α… τι άλλο;
A: Τι γίνεται άλλο; Τον πήρα αυτόν τηλέφωνο, καλά πάει.
Β: Μμμ;
Α: Δεν μου το σήκωνε από χθες.
Β: Μμμ
Α: Και του ‘στειλα ένα μήνυμα. Του λέω << ξέρω ότι έχεις πιέσεις>>.
Β: Ναι, άνοιξε. (Μιλώντας προς άτομο του περιβάλλοντος χώρου) Έλα.
Α: <<Ξέρω>> του λέω <<ότι έχεις πιέσεις>>.
Β: Ναι.
Α: <<Μην κάνεις κανένα λάθος, θα δημιουργήσεις εχθρούς>>.
Β: Ναι.
Α: <<Παίξε για πάρτη σου>>.
Β: Ναι.
Α: Και με πήρε πίσω τηλέφωνο και μου λέει <<δε μ’ έχει πάρει…
Β: Ποιος είναι αυτός;
Α: Ε;
B: Ποιος είναι αυτός;
A: Αυτός που σ’ έπαιξε στην Τούμπα.
Β: Όχι, λέει ψέματα αυτός. Τα ξέρω όλα εγώ.
Α: Ναι. Και μου είπε ότι <<δε μ’ έχει πάρει κανείς τηλέφωνο για σήμερα…
Β: Ναι. Ναι.
Α: …στο ορκίζομαι θα παίξω πενήντα πενήντα>>.
Β: Α… άλλο αυτό. Για το τέτοιο. Νόμιζα για το άλλο. Για το άλλο είναι… ο φίλος μας. Αφού έκανε πάρτι στο σπίτι του.
Α: Άλλο το πάρτι.
Β: Πάρε το <<Καρφί>> σήμερα. Ακούς; Πάρε το <<Καρφί>>. Πες να σου στει… να σου αγοράσουν το <<Καρφί>>…
Α: Ναι;
B: Να… διαβάσεις την πρώτη σελίδα, την αθλητική σελίδα. Να πεθάνεις στο γέλιο.
Α: Τώρα πάω να την πάρω. Τώρα πάω να την πάρω
Β: Ντάξει. Πάρτη να μου πεις.
Α: Άντε σε παίρνω μετά. Γεια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

AEΚ: «Προβοκάτσια στυλ Ζωγράφου»


AEΚ: «Προβοκάτσια στυλ Ζωγράφου»

Τι λένε στην ΑΕΚ για την καταγγελία Κύρκου.

Ο παρατηρητής διαιτησίας Δημήτρης Κύρκος με τετρασέλιδη καταγγελία του στην αθλητική εισαγγελία Αθηνών (που αποκάλυψε η εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΪ) χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κύκλοι της ΑΕΚ μόλις ενημερώθηκαν, δήλωσαν ότι ήδη έχει κατατεθεί μήνυση και αγωγή στον κ.Κύρκο για όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα και σημειώνουν ότι "πρόκειται για προβοκάτσια ανάλογη με αυτή του Χριστόφορου Ζωγράφου. Η προβοκάτσια είναι γνωστό από που προέρχεται και ο κ.Κύρκος θα λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη", τόνισαν οι κύκλοι της ΑΕΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κύρκος στον εισαγγελέα: «Ηθικός αυτουργός ο Μελισσανίδης»


Κύρκος στον εισαγγελέα: «Ηθικός αυτουργός ο Μελισσανίδης»

Ηθικό αυτουργό χαρακτήρισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο Δημήτρης Κύρκος, στην καταγγελία του μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του, λόγω και των όσων είχαν συμβεί στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Όπως αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» ο παρατηρητής διαιτησίας Δημήτρης Κύρκος απέστειλε στην αθλητική εισαγγελία Αθηνών τετρασέλιδη καταγγελία, αμέσως μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του.

Ο κ. Κύρκος στην καταγγελία του αναφέρεται στο περιστατικό του ΟΑΚΑ, το οποίο ανέγραψε στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Αναφέρεται σε εξύβριση και απειλή εκ μέρους του Δημήτρη Μελισσανίδη καταλήγοντας ότι «στοχοποιήθηκα και θεωρώ ηθικό αυτουργό της εμπρηστικής ενέργειας τον κ.Μελισσανίδη».

Την υπόθεση διερευνά ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Λαϊνης.

Νέα εισαγγελική παραγγελία για τον δικαστή Τζιμπλάκη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης ζήτησε αντίγραφο της τηλεοπτικής «Δίκης στον ΣΚΑΪ» που μεταδόθηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Ο κ. Ρασιδάκης ερευνά τις ποινικές ευθύνες του εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του βουλεύματος του σκανδάλου των στημένων αγώνων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βασιλαντωνόπουλος: «Πάνω απ' όλα η ΑΕΚ»


Βασιλαντωνόπουλος: «Πάνω απ' όλα η ΑΕΚ»

Εμφανώς χαρούμενος, αλλά και προσγειωμένος για το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ σε αγώνα Σούπερ Λίγκας έδειξε ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος.

Δεν θα μπορούσε να μην είναι χαρούμενος ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, από τη στιγμή που ο Γκουστάβο Πογέτ του έδωσε σήμερα την ευκαιρία να ντεμπουτάρει στη Σούπερ Λίγκα με την φανέλα της ΑΕΚ.

«Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα. Πήρα κι εγώ την ευκαιρία μου, πιστεύω ανταποκρίθηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα καλά. Πάνω απ’ όλα είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όποτε χρειαστούμε, αν χρειαστούμε και όσο χρειαστούμε. Δουλεύω πάρα πολύ στην προπόνηση, κάνω υπομονή για να είμαι έτοιμος όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για μένα» είπε αρχικά στην NOVA και συμπλήρωσε σχετικά με το 4-4-2 σε ρόμβο που χρησιμοποίησε ο κόουτς της Ένωσης:

«Δοκίμασε ο προπονητής ένα καινούργιο σύστημα, για πρώτη φορά νομίζω. Σίγουρα βγήκε μέσα στο γήπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Οσο για το 3-0 επί του Πανθρακικού, είπε: «Σίγουρα μπήκαν νωρίς τα γκολ. Συνεχίσαμε όμως, πιέσαμε, δεν πετύχαμε ωστόσο κι άλλα γκολ. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί για τη συνέχεια».

Αραβίδης: «Μαζί το κάνουμε εύκολο»


Αραβίδης: «Μαζί το κάνουμε εύκολο»

Τον κόσμο της ΑΕΚ για τη διαρκή στήριξή του ευχαρίστησε ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος μια μέρα μετά τα γενέθλιά του σκόραρε δις κόντρα στον Πανθρακικό.








Κάθε ΝΙΚΗ.. ΜΑΖΙ την κάνουμε να φαίνεται εύκολη.. Συνεχίζουμε✌️⚽️⚽️2️⃣1️⃣ #onemorewin #teamwork
Δημοσιεύτηκε από Xristos Aravidis Official στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016


*Πηγή: sport-fm.gr*

Πογιέτ: «Ήθελα να δοκιμάσω νέο σύστημα, αλλά…»


Πογιέτ: «Ήθελα να δοκιμάσω νέο σύστημα, αλλά…»

Τα γρήγορα γκολ της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό σφράγισαν μια άνετη νίκη, αλλά παράλληλα… χάλασαν και τις δοκιμές που ήθελε να κάνει ο Γκουστάβο Πογιέτ, όπως είπε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου.

Περιορισμένα συμπεράσματα από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό αποκόμισε ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Όπως είπε ο Ουρουγουανός στη συνέντευξη Τύπου, τα τρία γκολ που πέτυχε η ομάδα του πριν το εικοσάλεπτο τελείωσαν πρόωρα το ματς.

Έτσι, δεν μπόρεσε να δει τα αποτελέσματα των αλλαγών που έκανε σε σύστημα και παίκτες, αν και είπε ότι όσα είδε θα τον βοηθήσουν για το επόμενο παιχνίδι.

Ερωτώμενος δε για το περιεχόμενο της κουβέντας που είπε ότι είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι αναφέρθηκε σε παλιότερη συζήτησή τους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

Για το παιχνίδι: «Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το σημερινό ματς. Ήθελα να δοκιμάσω ένα καινούργιο σύστημα για να χρησιμοποιήσω τους παίκτες που είχα στη διάθεσή μου. Ωστόσο τα τρία γρήγορα γκολ που πετύχαμε έκαναν το παιχνίδι διαφορετικό από αυτά που περιμέναμε. Επίσης, οι δυο αναγκαστικές αλλαγές μείωσαν τις επιλογές μας για τα πράγματα που θα μπορούσανε να αλλάξουμε στο γήπεδο. Οπότε, σήμερα μόνο 20 λεπτά έγινε παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι μετά τα γρήγορα γκολ η ομάδα του «έκατσε» στο γήπεδο: «Αποκόμισα από αυτό το παιχνίδι πολλές πληροφορίες ώστε να πάρω αποφάσεις για το επόμενο παιχνίδι».

Για αυτά που είπε ότι συζήτησε με τον Μελισσανίδη ενόψει της νέας σεζόν: «Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Μελισσανίδη αυτή τη βδομάδα. Η συζήτηση που είχαμε κάνει ήταν την προηγούμενη βδομάδα».

Μπουονανότε: «Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ»


Μπουονανότε: «Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ»

Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ και του χρόνου εξέφρασε ο Ντιέγκο Μπουονανότε. «Όλοι μου έχουν φερθεί άψογα. Σέβομαι οτιδήποτε κι αν αποφασίζει ο προπονητής» είπε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός.

Δεν σκέφτεται επ' ουδενί να φύγει από την Ελλάδα και την ΑΕΚ ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Λίγη ώρα αφότου βρήκε δίχτυα κόντρα στον Πανθρακικό, ο Αργεντινός ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα και του χρόνου, έπλεξε το εγκώμιο όλων των ανθρώπων της Ένωσης για το πώς του έχουν φερθεί μέχρι σήμερα και υπογράμμισε πως θα αγωνίζεται όπου του ζητά ο Πογέτ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπουονανότε στην κάμερα της NOVA

«Τα πρώτα 20-25 λεπτά η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά. Σκοράραμε. Μετά έπεσε ο ρυθμός. Στο ημίχρονο είπαμε να μπούμε δυνατά. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν κάναμε τόσες πολλές φάσεις. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς και βοηθάει στην ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για τα πλέι οφ: «Είναι πολύ σημαντικό να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Να μπούμε στα πλέι οφ με σιγουριά. Όμως δεν υπάρχει ηρεμία. Πρέπει να αποδείξουμε πράγματα στα πλέι οφ και σε κάθε παιχνίδι θα πηγαίνουμε για τη νίκη».

Για το πώς σκέφτονται το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου: «Όλο αυτό το διάστημα που δουλεύουμε με τον προπονητή ξέρω ότι σκέφτεται να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Έτσι και στη συνέχεια. Κάθε ματς το βλέπουμε σαν… τελικό. Βλέπουμε πως θα πάνε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια και μετά τα πλέι οφ».

Για τη θέση του στο «ρόμβο» ως 10άρι και αν τον βοηθάει: «Σίγουρα η θέση που έπαιξα απόψε είναι η θέση που έχω συνηθίσει και έχω παίξει στο παρελθόν. Εγω όμως προσαρμόζομαι σε όποια θέση μπορώ. Σίγουρα είμαι λίγο… κοντούλης και δεν μπορώ να παίξω τερματοφύλακας, αλλά σε οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί θα κάνω τα πάντα για να προσφέρω».

Για το αν θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα ή αν σκέφτεται να γυρίσει στην πατρίδα του το καλοκαίρι: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, τόσο στα αποδυτήρια όσο και με τους υπαλλήλους μου φέρθηκαν και μου φέρονται υπέροχα. Περνάμε καλά στην Ελλάδα εγω και η οικογένειά μου. Μέσα στη σεζόν, σίγουρα υπάρχουν αποφάσεις του προπονητή της οποίες όμως σέβομαι. Θέλω να παίζω εννοείται, αλλά πάνω απ’ όλα σέβομαι ο,τι αποφασίζει ο προπονητής. Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ. Ναι! Είναι μία μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία η ΑΕΚ και όλοι μου έχουν φερθεί άψογα».

Πρόβλημα με Σοϊλέδη και Κολοβέτσιο!!


Πρόβλημα με Σοϊλέδη και Κολοβέτσιο

Τραυματίες αποχώρησαν από το ματς με τον Πανθρακικό οι Άρης Σοϊλέδης και Δημήτρης Κολοβέτσιος. Προσεχώς σαφή εκτίμηση της κατάστασής τους.

Με προβλήματα για δύο παίκτες της, ολοκληρώθηκε ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Σοϊλέδης ταλαιπωρείται από διάταση δεξιού προσαγωγού και ο Κολοβέτσιος από θλαστικό τραύμα στο μέτωπο.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει επ' ακριβώς η κατάστασή τους.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Πώς θα έμπαιναν σήμερα στα πλέι οφ ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος!!


Πώς θα έμπαιναν σήμερα στα πλέι οφ ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος

Η νίκη της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού, «ενίσχυσε» βαθμολογικά την Ένωση ενόψει πλέι οφ, σε περίπτωση που τελείωνε απόψε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι δύο... αστερίσκοι.

Δεν πήρε απλά το τρίποντο κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά η ΑΕΚ... δούλεψε και για τα πλέι οφ που έρχονται (σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού).

Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, η Ένωση αύξησε τη διαφορά της από το τρίτο τριφύλλι στους 8 βαθμούς και παράλληλα... τσίμπησε ακόμη έναν πόντο στην ειδική βαθμολογία, σε περίπτωση φυσικά που τελείωνε απόψε η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, λοιπόν, οι κιτρινόμαυροι θα έμπαιναν στα πλέι οφ με 3 βαθμούς, οι πράσινοι με έναν και οι ΠΑΟΚ-Πανιώνιος με μηδέν. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το φινάλε του πρωταθλήματος είναι κρίσιμο ως προς τις διαφορές που θα έχουν οι ομάδες στα πλέι οφ.

Βασική υποσημείωση και το τι μέλλει γενέσθαι σε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όσον αφορά τιμωρίες (πιθανής αφαίρεσης βαθμών ουσιαστικά) για τα επεισόδια που έγιναν με Ατρόμητο και Ολυμπιακό (Κύπελλο) αντίστοιχα. Εξέλιξη που ίσως μεταβάλλει εκ νέου τα δεδομένα.

Και δεύτερη βασική υποσημείωση το αν θα πάρει αδειοδότηση από την Ευρώπη ο Πανιώνιος. Αν δεν πάρει, δεν μπορεί να αγωνιστεί στο νέο «μίνι πρωτάθλημα» και η έκτη θέση θα δώσει εισιτήριο για τα πλέι οφ. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν απόσταση έξι βαθμών από Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα αυτή τη στιγμή.

Βαθμολογία Σούπερ Λίγκας (26 αγωνιστικές)

ΑΕΚ 53 βαθμούς
Παναθηναϊκός 45
ΠΑΟΚ 41
Πανιώνιος 40

Βαθμολογία πλέι οφ αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα

ΑΕΚ 3
Παναθηναϊκός 1
ΠΑΟΚ 0
Πανιώνιος 0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πογέτ: «Κρίμα που δεν διατηρήσαμε τον ρυθμό και μετά το 25’… Θα δούμε για τον ρόμβο»


Πογέτ: «Κρίμα που δεν διατηρήσαμε τον ρυθμό και μετά το 25’… Θα δούμε για τον ρόμβο»

Ευχαριστημένος από το εξαιρετικό ξεκίνημα της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Πογέτ, είπε, όμως, πως «είναι κρίμα που δεν διατηρήσαμε τον ρυθμό και το επίπεδο και μετά το 25’». Αβέβαιος για το 4-4-2 σε ρόμβο.

Ικανοποιημένος από την άνετη επικράτηση της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού (3-0) και από το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν εξαιρετικό ξεκίνημα (πέτυχαν όλα τους τέρματα ως το 20’), εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ, με δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA.

«Ξεκινήσαμε καλά. Κρίμα που μετά τα 25 πρώτα λεπτά δεν διατηρήσαμε τον ρυθμό και το επίπεδο…», τόνισε, ενώ για το αν είναι ευχαριστημένος από το 4-4-2 σε ρόμβο που χρησιμοποίησε και αν θα επιλέξει αυτό το σύστημα και σε άλλα ματς, εμφανίστηκε αβέβαιος, λέγοντας «θα δούμε…».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αμόλησε… καλούμπα η ΑΕΚ!!

Απόσταση από τους αντιπάλους της στα πλέι-οφ πήρε χαλαρά η ΑΕΚ. Με ένα εκρηκτικό 20λεπτο και σκόρερ τους Μπουονανότε, Αραβίδη (2), η «Ένωση» καθάρισε με 3-0 τον Πανθρακικό στο βροχερό ΟΑΚΑ.

Χαρταετοί δεν πέταξαν σήμερα, αλλά ο «δικέφαλος» πέταξε κανονικά στο ΟΑΚΑ!

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει περισσότερο από 20 λεπτά, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 3-0 του Πανθρακικού και ενίσχυσε το πλεονέκτημά της για τα πλέι-οφ.

Το όμορφο γκολ του Μπουονανότε (4’) απλοποίησε από νωρίς τα πράγματα και τα άλλα δυο του Αραβίδη (11’, 17’) σφράγισαν μια άνετη επικράτηση για την ομάδα του Πογιέτ, που άνοιξε στο +8 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και θα την έβαζε σήμερα με δυο πόντους περισσότερους απ' αυτόν στο μίνι-πρωτάθλημα.


Πώς έπαιξε

Αλλαγές στην ενδεκάδα -τόσο σε επίπεδο διάταξης, όσο και παικτών- αποφάσισε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός επέλεξε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο, επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Μπουονανότε, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Βάργκας. Με αυτά τα δεδομένα, η ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο:

inner

Το ματς

Με την Καθαρά Δευτέρα έρχεται η Σαρακοστή. Η ΑΕΚ όμως δεν είχε διάθεση να αρχίσει καμιά βαθμολογική… νηστεία σήμερα. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις αρκετές απουσίες που αντιμετώπιζε, η «Ένωση» μπήκε φουριόζα στο γήπεδο. Και ξέσπασε στον Πανθρακικό με την ίδια ορμή που το έκανε η βροχή στο ΟΑΚΑ. Πριν καν συμπληρωθεί λοιπόν το πεντάλεπτο, ο Μπουονανότε είχε επιβεβαιώσει ότι η θέση που πραγματικά μπορεί να προσφέρει είναι ως επιτελικός.

Και λίγο μετά το σόλο του Αργεντινού (που θύμισε εκείνο που είχε κάνει με τον ΠΑΣ) ο Αραβίδης είχε καθαρίσει το ματς, με κεφαλιά από σέντρα ακριβείας του Σοϊλέδη. Όταν αποδείχθηκε, δε, εξίσου αποτελεσματικός και στο γύρισμα του ορεξάτου Μάνταλου (ξεχειλώνοντας πρόωρα το σκορ), η ΑΕΚ είχε από νωρίς την ευχέρεια να χαλαρώσει. Παρόλο λοιπόν που φαίνονταν να βάζουν γκολ όποτε ήθελαν, οι «κιτρινόμαυροι» κατέβασαν ταχύτητα μέχρι την ανάπαυλα.

Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε την απώλεια του Κολοβέτσιου (που έφυγε τραυματίας), την ώρα που ο Πογιέτ είχε βγάλει ήδη τον Σοϊλέδη για να δώσει χρόνο στον Βασιλαντωνόπουλο. Όχι βέβαια ότι όλα αυτά άλλαξαν δραστικά την εικόνα του ματς. Γιατί ο νεαρός μπακ είχε κάποια ενθαρρυντικά ανεβάσματα, ο Μάνταλος ήταν ορεξάτος, ο Πέκχαρτ έπαιζε σωστά με πλάτη, αλλά ήταν φανερό πια ότι η ΑΕΚ έπαιζε στο ρελαντί. Και ότι δεν θα διακινδύνευε απώλειες στο γλιστερό τερέν.

Κάπως έτσι, το μόνο ενδιαφέρον που απέμεινε στο ματς ήταν το τελικό σκορ. Παρόλο λοιπόν που ο Μάνταλος προσπάθησε να το διευρύνει (με δυνατά σουτ έξω από την περιοχή) και ο Μπουονανότε έσπαγε τη μονοτονία -και τα άλατα των αντιπάλων του- με όμορφες ενέργειες, ο κόσμος δεν πανηγύρισε ξανά. Χωρίς αυτό να μετριάζει τη χαρά του για την επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες και την εκ νέου απομάκρυνσή της από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (34’ λ.τ. Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης (25’ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86’ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπουονανότε, Αραβίδης, Πέκχαρτ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Κρισάντους

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Γιούδας (85’ λ.τ. Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72’ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (78’ Πεταυράκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μουδούρογλου, Γαβριηλίδης, Ίγκορ, Φωτάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλσεν: «Στην Ελλάδα οι παίκτες κάνουν λίγα και όπως τα θέλουν»


Όλσεν: «Στην Ελλάδα οι παίκτες κάνουν λίγα και όπως τα θέλουν»

Με τα χειρότερα λόγια μίλησε ο Ρόμπιν Όλσεν σε ΜΜΕ της πατρίδας αναφορικά με την κατάσταση που συνάντησε στην Ελλάδα ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το επίπεδο των παικτών.

Μπορεί να μην άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ρόμπιν Όλσεν με δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του φρόντισε να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την κακή του παρουσία με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Ο Σουηδός γκολκίπερ που πλέον αγωνίζεται ως δανεικός στην Κοπεγχάγη, μιλώντας στο fotbollskanalen.se, άφησε σαφείς αιχμές για το επίπεδο και τη νοοτροπία των παικτών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ χαρακτήρισε «αρρωστημένη» την κατάσταση στην Ελλάδα με αφορμή μια «επίσκεψη» των οπαδών του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Στα δύο κράτησα το μηδέν. Εδώ μου είναι πιο εύκολο να επικοινωνώ με τον κόσμο. Στη Σκανδιναβία ο ένας ακούει τον άλλο καλύτερα. Στην Ελλάδα οι παίκτες κάνουν λίγα όπως τα θέλουν. Ειδικά για μένα που κρίνομαι πιο αυστηρά.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά και με τους οπαδούς. Μετά από έναν αγώνα στην Ελλάδα μία ομάδα οπαδών βρέθηκε στα αποδυτήρια να μας μιλήσει. Ήταν μία άρρωστη κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εδώ».

Για την αποπομπή των Τούντορ-Άρνεσεν: «Ό λόγος είναι προφανώς ότι η ομάδα δεν πήγαινε τόσο καλά. Υπάρχει μεγάλη πτώση»

Για τη θητεία του στην Κοπεγχάγη: «Είναι ωραίο να είσαι σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον και σε μία ομάδα που βιώνει την επιτυχία όλο το χρόνο. Έτσι επικεντρώνεσαι σε σωστά πράγματα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κλάους και ο Κωνσταντίνος Personas!! (pic)


Ο Κλάους και ο Κωνσταντίνος Personas (pic)

Ο Στέφανος Αθανασιάδης διασκέδασε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας και πόζαρε με τον Κωνσταντίνο Κουφό (ή Persona), τον δημιουργό του «Η πιο ωραία στην Ελλάδα».

Σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασε ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο Κέντρο Αθηνών -όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης- και φωτογραφήθηκε με τον Κωνσταντίνο Κουφό (ή Personas), τον δημιουργό του «Η πιο ωραία στην Ελλάδα», ο οποίος εξίσου τραγουδά εκεί.

Μάλιστα ο νεαρός τραγουδιστής αναρωτήθηκε πως: «Λένε ότι μοιάζουμε ... Ισχύει ;; Ίσως στο ύψος λίγο».

Λένε ότι μοιάζουμε ... Ισχύει ;; Ίσως στο ύψος λίγο  ! #klaus #athanasiadis #paok #kwnkou #kentroathinon #kamarini
Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Κουφός στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ατομικό ο Καπετάνος!!


Ατομικό ο Καπετάνος

Ένα πρόβλημα στον αστράγαλο αποκόμισε ο Παντελής Καπετάνος στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο, με αποτέλεσμα να κάνει ατομικό στην προπόνηση της SKODA Ξάνθης την Καθαρά Δευτέρα.

Κούλουμα στο… γήπεδο για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Ξάνθης, που επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το ρεπό της Κυριακής (13/3).

Η ήττα από τον Πανιώνιο αναγκάζει σε… ανασύνταξη τους Ακρίτες, το αήττητο σερί των οποίων «έσπασε» το Σάββατο, μετά από έξι αγώνες.

Το πρόγραμμα την Καθαρά Δευτέρα (14/3) περιελάμβανε παρακολούθηση DVD του αγώνα με τους «κυανέρυθρους» και στη συνέχεια το βάρος έπεσε στην κυκλοφορία της μπάλας με passing game, πίεση και παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.

Ο Βασιλάκακης εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει κανονικά, ενώ οι Γουάλας και Λισγάρας έφτασαν τις τέσσερις κίτρινες και θα χάσουν ένα από τα επόμενα ματς.

Aτομικό, τέλος, έκανε ο Καπετάνος, λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ανησυχία για τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό, στα Πηγάδια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απορούν στον Ατρόμητο για την ανακοίνωση του Αστέρα!!


Απορούν στον Ατρόμητο για την ανακοίνωση του Αστέρα

Με έκπληξη άκουσαν στον Ατρόμητο τις διαμαρτυρίες του Αστέρα για τη διαιτησία του Βάτσιου στο χθεσινό ματς των δύο ομάδων, θεωρώντας ότι αν κάποιοι αδικήθηκαν ήταν οι ίδιοι.

Από τα… σύννεφα έπεσαν στον Ατρόμητο με την ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης στην οποία οι Αρκάδες εκφράζουν τα παράπονά τους για τη διαιτησία του Βάτσιου στο χθεσινό ματς των δύο ομάδων.

Οι Περιστεριώτες δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επίσημα (πρόκειται άλλωστε για τακτική που ακολουθούν συνεχώς πλην εξαιρετικών περιπτώσεων), ωστόσο θεωρούν ότι οι αιτιάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι Αρκάδες δεν υφίστανται.

Κατ’ αρχάς, όπως τονίζουν δεν υπάρχει κανένα πέναλτι του Μπίτολο στον Δημούτσο και επιπρόσθετα το γκολ του Λαζαρίδη είναι κανονικό, αφού τέτοια μαρκαρίσματα γίνονται δεκάδες σε κάθε στημένη φάση.

Μάλιστα, στον Ατρόμητο θεωρούν ότι αν κάποιοι έχουν αδικηθεί αυτοί είναι ίδιοι, καθώς απορούν πως ο Σανκαρέ δεν αποβλήθηκε και δέχθηκε την πρώτη του κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα, τη στιγμή που ο ρέφερι στο 86’ έπρεπε να δείξει κάρτα στον Αφρικανό σέντερ μπακ και όχι στον Νίκο Φερνάντες, ενώ απ’ ευθείας κόκκινη πιστεύουν ότι υπάρχει σε μαρκάρισμα του Δημούτσου στον Παπαδόπουλο στις αρχές του αγώνα.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι το μοναδικό πέναλτι το οποίο δεν καταλογίστηκε είναι στον Ούμπιντες στο 82’ σε τράβηγμα που δέχθηκε από τον Σανκαρέ μέσα στην περιοχή και ενώ το ματς είναι στο 1-1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συγχαρητήρια Αλαφούζου στους παίκτες και αιχμές για Κύζα!!


Συγχαρητήρια Αλαφούζου στους παίκτες και αιχμές για Κύζα

Ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» έμεινε ο Γιάννης Αλαφούζος, γεγονός που διεμήνυσε και στους παίκτες της ομάδας ενώ άφησε αιχμές κατά του Κύζα.

Κανένα παράπονο τόσο από την προσπάθεια όσο και από την απόδοση των παικτών του στο χθεσινό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είχε ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως τους διεμήνυσε ο ίδιος στα αποδυτήρια στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» μιλώντας στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τους απένειμε τα εύσημα για την παρουσία τους και τόνισε ότι καταλαβαίνει απόλυτα ότι δεν μπορούν να κερδίζουν και τους διαιτητές αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του διαιτητή της αναμέτρησης, Γιώργου Κύζα.

«Συγχαρητήρια γιατί τα δώσατε όλα. Παλέψατε μέχρι το τέλος. Δεν πήραμε τη νίκη, αλλά εγώ θέλω να σας συγχαρώ. Δεν γίνεται να νικάτε και τους διαιτητές. Συνεχίστε στο ίδιο πνεύμα», είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ενώ στη συνέχεια συνομίλησε και με τον αρχηγό του «τριφυλλιού», Κάρλος Ζέκα και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και πάλι τα σφυρίγματα του Γιώργου Κύζα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουονανότε: «Τρελάθηκα όταν είδα τον Ρομπέρτο να αποκρούει»!


Μπουονανότε: «Τρελάθηκα όταν είδα τον Ρομπέρτο να αποκρούει»!

Ο Μπουονανότε, σε συνέντευξή του στο match programme του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, αναλύει καρέ καρέ την αντίδρασή του μετά το πέναλτι που έχασε κόντρα στον Ολυμπιακό, και το γκολ του Βάργκας!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπουονανότε:

-Ντιέγκο, όλοι μιλούν για μία ΑΕΚ που εμφανίζεται πολύ καλύτερη μέσα στο 2016… Πού το αποδίδεις;

«Ένας βασικός λόγος είναι το συνεχές ροτέισον που γίνεται στην ομάδα από τον προπονητή μας με τις πολλές αλλαγές και το φρεσκάρισμα»!

-Τι εννοείς;

«Θα σου πω! Αν και είμαστε μία ομάδα που οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους έχουμε πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, δεν μοιάζουμε τόσο πολύ αγωνιστικά, εντούτοις προσπαθούμε να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνει ο προπονητής και φυσικά το πώς μέσα από αυτό θα καταφέρουμε να στηρίξουμε την ομάδα για να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σε πρόσωπα».

-Κάτι που δίνει τη δυνατότητα για διάρκεια στην απόδοση;

«Ναι, σίγουρα. Η διάρκεια του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της σεζόν είναι μεγάλη και για αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η εναλλαγή που γίνεται σε παίκτες. Είναι ένας λόγος των πολύ καλών εμφανίσεων και του σερί νικών που είχαμε κάνει».

-Φτάνουμε προς το τέλος της σεζόν. Αν κοιτάξεις πίσω, από την αρχή της διαδρομής θα μπορούσες να πεις ότι είσαι ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα παρουσία σου στην Ελλάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ;

«Ναι, σίγουρα! Είμαι ικανοποιημένος εδώ, είμαι χαρούμενος με την παρουσία μου και είμαι ευτυχισμένος στην ομάδα της ΑΕΚ. Σίγουρα, όπως σου είπα και πριν, στη διάρκεια μίας ολόκληρης σεζόν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο».

-Πάντως, ξεκίνησες καλά από τα πρώτα ματς…

«Το καλό για εμένα είναι ότι έκανα πολύ καλή και δυνατή αρχή στο εφετινό πρωτάθλημα και αυτό με βοήθησε. Από εκεί και πέρα τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα δεν έχω πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά είμαι έτοιμος μόλις μου δοθεί η ευκαιρία από τον προπονητή μου να την αξιοποιήσω και για εμένα αλλά και για το καλό της ομάδας. Ετοιμος ανά πάσα στιγμή»!

-Έχεις μία πραγματικά εκπληκτική αντίδραση στο πέναλτι, που σου αποκρούει ο Ρομπέρτο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό… Χτυπιέσαι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο μέχρι που έρχεται ο Μπαρμπόσα να σε σηκώσει…

Γελάει… «Οκ, είναι και ο συνολικός τρόπος με τον οποίο ζεις ένα τέτοιο παιχνίδι, ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι»…

-Τελικά ποιος είναι ο λόγος αυτής της αντίδρασης; Το πέναλτι που αποκρούστηκε ή το γκολ από τον Βάργκας που μπαίνει στη συνέχεια;

«Είναι τρεις οι λόγοι που συντρέχουν ταυτόχρονα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα»…

-Πάμε να τους δούμε…

«Ο πρώτος είναι που απέτυχα να αξιοποιήσω ένα πέναλτι και δεν κατάφερα να σκοράρω. Τρελάθηκα όταν είδα τον Ρομπέρτο να αποκρούει! Ο δεύτερος λόγος είναι ότι γνώριζα πολύ καλά τη σημασία του συγκεκριμένου ματς για την ομάδα μου και πραγματικά στεναχωρήθηκα γιατί ξέρω καλά ότι με ένα τέτοιο γκολ έχεις την ευκαιρία να γράψεις το όνομά σου στην ιστορία του club που υπηρετείς».

-Και μετά… έρχεται ο Βάργκας!

«Ο σημαντικότερος από τους τρεις λόγους της αντίδρασης, ο οποίος έρχεται στο τέλος! Βλέπεις, λίγο μετά την απόκρουση, το γκολ από τον Βάργκας, ο οποίος μάλιστα είναι και ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Βάζει αυτός το γκολ, με λύτρωσε και στη συνέχεια πανηγυρίζω για την ομάδα, που είναι πάντα και η σημαντικότερη παράμετρος. Έτσι εξηγείται η συνολική μου αντίδραση στη συγκεκριμένη φάση»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ το γκολ του Καμπιάσο»


«Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ το γκολ του Καμπιάσο»

Αντικανονικό χαρακτήρισε το γκολ του Καμπιάσο στο ντέρμπι ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας, Ηλίας Χατζής, μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, ερμηνεύοντας τον σχετικό κανονισμό της FIFA.

«Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ», σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας (αποχώρησε ύστερα από δική του επιθυμία), Ηλίας Χατζής, αναφερόμενος στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, που σημείωσε ο Εστεμπάν Καμπιάσο.

«Ο Τσόρι είναι στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και κάνει κίνηση, πρόκειται για παραπλάνηση του τερματοφύλακα και συμμετέχει στη φάση. Πολύ καλά έκανε ο βοηθός και σήκωσε τη σημαία. Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ», ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε και για τα λάθη που έκανε ο Μιχάλης Κύζας.

«Ήταν καλή η διαιτησία μέχρι το 1-1. Η διαιτησία κρίνεται συνολικά από έναν παρατηρητή και παίζει ρόλο το χρονικό σημείο που γίνονται τα λάθη», τόνισε.

Αναλυτικά μίλησε στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» και στους Άρη Ασβεστά, Ηλία Παπαθεοδώρου για:

-το αν ήταν αντικανονικό το γκολ του Καμπιάσο: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο κανονισμός υπάρχει και στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Αναφέρεται στον κανονισμό ίδιο παράδειγμα με τη χθεσινή περίπτωση. Ο Τσόρι είναι στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και κάνει κίνηση, πρόκειται για παραπλάνηση του τερματοφύλακα και συμμετέχει στη φάση. Πολύ καλά έκανε ο βοηθός και σήκωσε τη σημαία. Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ».

-το γεγονός ότι σήκωσε τη σημαία ο βοηθός: «Αυτός που αποφάσισε είναι ο Κύζας, αλλά απορώ γιατί πήγε στον βοηθό. Αφού είχε ξεκάθαρη άποψη από την αρχή. Είτε έπρεπε να δείξει οφσαίντ από την αρχή ή να δείξει σέντρα από την αρχή».

-το αν εκτιμά ότι θα μετρούσε το γκολ του Καμπιάσο υπέρ του Παναθηναϊκού: «Αυτό το λέτε εσείς (σ.σ. γέλια), δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ. Ο βοηθός θα έκανε το ίδιο, το τι θα έκανε ο διαιτητής δεν το ξέρω».

-το ήταν καλή η διαιτησία μέχρι το 1-1: «Όντως, ήταν καλή η διαιτησία μέχρι το 1-1. Η διαιτησία κρίνεται συνολικά από έναν παρατηρητή και παίζει ρόλο το χρονικό σημείο που γίνονται τα λάθη. Αλλιώς είναι να συνεχίζεις το παιχνίδι με 0-1, με 1-1 ή με 1-0. Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Ταυλαρίδη όταν διαπληκτίστηκαν έπρεπε να πάρουνε από μια κίτρινη κάρτα. Στο 62’ έπρεπε να βγει και πάλι κίτρινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς για φάουλ στον Αμπέντ. Είναι σαφή η οδηγία της UEFA, όπου και να γίνονται. Σε όποιο σημείο του γηπέδου. Αν είναι και βάναυσο το χτύπημα, είναι και κόκκινη».

-την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα: «Τι να πω. Η ποινική δίωξη τα λέει όλα από μόνη της. Ένας άνθρωπος που έχει 1.500 παιχνίδια στο τοπικό πρωτάθλημα δεν έχει θέση στην ΕΠΣ Καρδίτσας, όπως εγώ. Όποιος μιλάει, δεν έχει θέση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Αυτά είπε ο Αντρέα Στραματσόνι»


ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Αυτά είπε ο Αντρέα Στραματσόνι»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την παρεξήγηση στις δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι μετά το ντέρμπι.

Σε ανακοίνωση για να μπει ένα τέλος στο μπέρδεμα και την παρεξήγηση που έγινε, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προχώρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η μετάφραση στα λόγια του Ιταλού στη φράση «εξάλλου πρόθεση και στόχος εξαρχής ήταν η ισοπαλία», ήταν λανθασμένη και η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της το ξεκαθαρίζει.

Η ανακοίνωση

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό αποδόθηκε στον προπονητή της ομάδας μας, κ. Αντρέα Στραματσόνι η φράση «εξάλλου πρόθεση και στόχος εξαρχής ήταν η ισοπαλία».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή έγινε λανθασμένη μετάφραση στα λόγια του προπονητή, κάτι το οποίο άλλαξε τελείως το νόημα της συνολικής προσέγγισής του στο παιχνίδι, παραθέτουμε τα ακριβή λόγια του στα ιταλικά και την απόδοση σε αγγλικά και ελληνικά:
«Comunque dopo la partita non ho rivisto le immagini ma se non ricordo male le due grandi occasioni sono state: la piu grande la nostra, il tiro di Mamute e il tiro di Fuster e credo che quando Marco Silva ha messo quattro attaccanti alla fine era perche l’Olympiacos non riusciva ad essere pericoloso, quindi anche se noi non siamo, come hai detto tu, riusciti ad essere cosi pericolosi, sembrava comunque una partita indirizzata sul risultato del pareggio.».

«I haven’t seen yet the highlights of the game but as I remember well, the two biggest chances of second half are the one of Mamute and the other after Fuster’s shot. And I think that if Silva has changed his line up with four forwards was because they were not dangerous enough. And even this move didn’t change the match. And, though we weren’t also so dangerous in attack, the game few minutes before the end seemed to be going for a draw.».

«Δεν έχω δει ακόμα τα στιγμιότυπα αλλά όπως θυμάμαι καλά οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η μία του Μαμούτε και η άλλη μετά το σουτ του Φουστέρ. Και νομίζω ότι αν για ένα λόγο ο Σίλβα άλλαξε την ενδεκάδα του και έπαιξε με τέσσερις επιθετικούς, ήταν γιατί δεν ήταν αρκετά επικίνδυνοι επιθετικά. Ακόμα και αυτή η επιλογή του δεν άλλαξε τον αγώνα. Και από τη στιγμή που ούτε εμείς ήμασταν πια τόσο επικίνδυνοι επιθετικά, το παιχνίδι λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του έδειχνε να οδεύει για ισοπαλία.».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Αθανασιάδη κόντρα στην ΑΕΚ!!


Χωρίς Αθανασιάδη κόντρα στην ΑΕΚ

Απρόοπτο με Αθανασιάδη στον Πανθρακικό, καθώς λόγω ενοχλήσεων στη μέση δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ (14/03, 19:30). Ταξίδεψε εσπευσμένα για Αθήνα.

Χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα, Γιώργο Αθανασιάδη, θα αγωνιστεί ο Πανθρακικός στο ματς (14/03, 19:30) με την ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική της Super League.

Ο 22χρονος πορτιέρο έχει ενοχλήσεις στη μέση και δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Πέραν του Γιώργου Τζελέπη, ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα έχει και τον Τρύφωνα Γιούδα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο δεύτερος ταξίδεψε εσπευσμένα για την Αθήνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάντζιος: «Δεν είναι πάντα δίκαιο το ποδόσφαιρο, μένει το 3-1»


Μάντζιος: «Δεν είναι πάντα δίκαιο το ποδόσφαιρο, μένει το 3-1»

Το σχόλιό του για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έκανε ο Άκης Μάντζιος μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν μπήκαμε στο ματς», είπε για την ήττα του Λεβαδειακού από τον Πλατανιά.

Καλό παιχνίδι με ωραίο ρυθμό χαρακτήρισε ο Άκης Μάντζιος μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 για την 26η αγωνιστική της Super League.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και αυτό που μένει είναι το 3-1. Νομίζω ότι οι δύο ομάδες είχαν τα δικά στους διαστήματα», σχολίασε για την εικόνα των «αιώνιων». Τί είπε για την οπισθοχώρηση των «πράσινων» στο δεύτερο μέρος.

Παράλληλα, μίλησε και για την εντός έδρας ήττα του Λεβαδειακού από τον Πλατανιά με 3-0.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το γκολ του Καμπιάσο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για το αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι και για την εικόνα των δύο ομάδων: «Πιο πολύ έχω δει το δεύτερο ημίχρονο, επειδή παίζαμε και εμείς λίγο πιο πριν με τον Πλατανιά. Ήταν καλό παιχνίδι με ρυθμό, αν και λείψανε οι πολλές φάσεις από το ματς, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλό. Δεν θέλω να τοποθετηθώ για το αν ήταν offside το γκολ ή όχι. Υπάρχουν οι αρμόδιοι για να μιλήσουν γι’ αυτά τα θέματα. Σε ό, τι αφορά το αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, έχω να πω ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και αυτό που μένει είναι το 3-1. Νομίζω ότι οι δύο ομάδες είχαν τα δικά στους διαστήματα. Από τη μια ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 και να κλειδώσει το ματς. Κι ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ σε κάποια διαστήματα και μπόρεσε στο τέλος να βάλει δύο γκολ. Πρέπει να πούμε ότι ήταν πολύ καλή η συμπεριφορά κι ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

-την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού: «Δεν γνωρίζω τι εντολές έχει δώσει ο προπονητής. Νομίζω πάντως, ότι κανένας προπονητής δεν δίνει εντολή να κλειστεί η ομάδα του πίσω από το 45ο λεπτό. Θα περίμενε την αντίδραση του Ολυμπιακού που είναι και ο πρωταθλητής Ελλάδος, αλλά δεν ξέρω τι εντολή μπορεί να έχει δώσει ο προπονητής».

-την ήττα του Λεβαδειακού από τον Πλατανιά: «Προερχόμασταν από τέσσερα ματς χωρίς ήττα και ήμασταν καλά στο ψυχολογικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκαμε στο παιχνίδι, ο αντίπαλος είναι η αλήθεια ότι ήταν ανώτερος.. Κάναμε πολλά λάθη στο παιχνίδι. Μας στενοχώρησε το αποτέλεσμα και δεν απογοητεύεται η ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία».

-το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Σίγουρα τη λύση θα τη δώσουν οι μεγάλοι, αυτοί καθορίζουν το τι θέλουν από το ποδόσφαιρο. Από θέμα ποιότητας είναι χειρότερο, έχει απαξιωθεί το άθλημα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις ώστε να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα και να πάμε σε υψηλότερα στάνταρ. Πέραν της Εθνικής ομάδας που ταλαιπωρήθηκε, βλέπουμε ότι ξεκινάει και ένας κυκεώνας για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και θα παίζει προκριματικά ακόμη κι ο πρωταθλητής. Πρέπει να μπορέσουμε να κάνουμε και πάλι ένα ωραίο πρωτάθλημα και να εμφανιστούνε και οι ελληνικές ομάδες δυνατές στην Ευρώπη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για καλή βαθμολογία ο Κύζας!!


Πάει για καλή βαθμολογία ο Κύζας

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία, όμως η διαιτησία του Κύζα χαρακτηρίζεται καλή σύμφωνα με πληροφορίες, από τον παρατηρητή, Μιχάλη Καλαθενό.

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Κύζα και κυρίως για τη φάση του γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού με τον Καμπιάσο και για αυτό το λόγο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Όμως η άποψη του παρατηρητή του αγώνα, Μιχάλη Καλαθενού, δεν φαίνεται να συμπίπτει με όσα πιστεύουν στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Καλαθενός, σκοπεύει να βάλει καλό βαθμό στο ρέφερι του ντέρμπι, αφού φαίνεται να συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή από τη Δράμα, να μετρήσει το γκολ του Ολυμπιακού, θεωρώντας πως ο Τσόρι δεν επηρεάζει τη φάση.

Η διαιτησία του λοιπόν χαρακτηρίζεται καλή, παρά το γεγονός πως ο παρατηρητής, τόνισε στον Κύζα ότι θα έπρεπε να βγάλει περισσότερες κάρτες, κάτι που δεν έκανε ο διαιτητής για λόγους διαχείρισης του ματς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωση Αστέρα: «Αλλοίωσε το αποτέλεσμα ο Βάτσιος»


Ανακοίνωση Αστέρα: «Αλλοίωσε το αποτέλεσμα ο Βάτσιος»

Για αλλοίωση αποτελέσματος κατηγορεί τον διαιτητή Βάτσιο στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο Αστέρας Τρίπολης με ανακοίνωσή του.

Υποσημειώνοντας πως δεν παραγνωρίζει τα λάθη που έγιναν από την ίδια την ομάδα, η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης κατηγορεί τον διαιτητή Βάτσιο για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αθετούμε την πάγια τακτική που έχουμε να μη μιλάμε για διαιτησία καθώς αυτά που έγιναν στον αγώνα στο Περιστέρι δεν γίνεται να μείνουν ασχολίαστα. Λυπούμεθα που για τα έργα και τις πράξεις του Βάτσιου μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν θα σταθούμε στα αμέτρητα "έξυπνα" φάουλ με τα οποία έφερνε το ενδιαφέρον στην περιοχή μας. Ούτε καν στις κίτρινες κάρτες (6 στο σύνολο) που με περίσσεια ευκολία μοίραζε στους ποδοσφαιριστές μας.

Θα σταθούμε όμως σε δύο φάσεις που αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Στο χτύπημα ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου στο Δημούτσο μέσα στην περιοχή, με το σκορ εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται στο 0-1 και το Βάτσιο να μη δίνει το αδιαμφισβήτητο πέναλτι, καθώς και στο πεντακάθαρο φάουλ που γίνεται από τον σκόρερ του Ατρομήτου πάνω στον Ιγκλέσιας στη φάση της ισοφάρισης.

Στον ΑΣΤΕΡΑ δεν ψάχνουμε άλλοθι για τα λάθη μας. Τα αναγνωρίζουμε και ο καθένας στην ομάδα από το πόστο του παλεύει καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί μια ομάδα να προχωρήσει μπροστά και να γίνει καλύτερη. Ωστόσο, αυτά τα λάθη δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν το άλλοθι του κάθε Βάτσιου που θα βρεθεί ξανά στο δρόμο μας
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκέκας: «Διώχνουμε τους ποδοσφαιριστές με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα»


Γκέκας: «Διώχνουμε τους ποδοσφαιριστές με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα»

Σκληρός, αλλά ρεαλιστής ο Φάνης Γκέκας για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.«Λογικό πολλοί να θέλουν να φύγουν με αυτά που συμβαίνουν», δήλωσε στο sport-fm.gr.«Η ευθύνη των ‘μεγάλων’», πρόσθεσε.

Η Σιόν είναι αισίως η 14η ομάδα του Φάνη Γκέκα στην 17χρονη καριέρα του, στην οποία κουβαλάει εμπειρίες και παραστάσεις από έξι διαφορετικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού. Χαίρεται το ποδόσφαιρο στην Ελβετία, έζησε πολλά καλά κυρίως στη Γερμανία, αλλά στη συλλογή του πρόσθεσε και κάτι από την Αγγλία, την Ισπανία και φυσικά από την Τουρκία.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής εξηγεί για ποιους λόγους επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελβετία και τη Σιόν, σε ένα περιβάλλον που αναζωογονήθηκε ποδοσφαιρικά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνέντευξη του στο www.sport-fm.gr. Ο γκολεαδόρ, Φάνης Γκέκας συμβουλεύει τους νεαρούς παίκτες να ξενιτευτούν το συντομότερο δυνατό, χωρίς περιστροφές τονίζει ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι διεθνείς για να επιστρέψει στις επιτυχίες η Εθνική και ξεκαθαρίζει ότι θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο εξωτερικό.

Φάνη, για ποιους λόγους επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελβετία και τη Σιόν;

Πρώτα απ’ όλα ήταν η καλύτερη πρόταση που μου έγινε εκείνη την περίοδο. Η Σιόν είναι μία καλή ομάδα, που διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη. Τα βρήκαμε αμέσως σε όλα και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Είχες δεχθεί άλλες προτάσεις;

Υπήρχαν επιλογές από την Τουρκία και από άλλες χώρες. Αυτή τη φορά σκέφτηκα περισσότερο την οικογένεια. Αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου σε μια ευρωπαϊκή χώρα που θα μπορώ να την έχω μαζί μου.

inner

Με ποια κριτήρια επέλεξες να αγωνιστείς στη Σιόν;

Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν σκέφτηκα καθόλου το οικονομικό. Στο μυαλό μου είχα μόνο να είμαι κοντά στην οικογένεια και να είναι ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το τουρκικό. Η άποψή μου είναι ότι το πρωτάθλημα της Ελβετίας είναι πιο ποιοτικό από αυτό της Τουρκίας και νομίζω θα μου προσφέρει περισσότερα.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στην Ελλάδα σου πέρασε από το μυαλό;

Ούτε καν το σκέφτηκα…

Για ποιο λόγο;

Για ποιο λόγο; Ο πιο πρόσφατος λόγος είναι το παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα που δεν τελείωσε ποτέ. Είναι λογικό για κάθε ποδοσφαιριστή να το σκέφτεται πολύ να έρθει στην Ελλάδα, βλέποντας αυτές τις καταστάσεις. Πλέον, υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να αποχωρήσουν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Με όλα αυτά που γίνονται εντός και εκτός γηπέδου, διώχνουμε τους ποδοσφαιριστές.

Πως θα φανταζόσουν το φινάλε της καριέρας σου; Να κλείσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό ή να επέστρεφες στην Ελλάδα και τη Λάρισα;

Το καλύτερο κλείσιμο της καριέρας μου θα ήταν να σταματήσω εδώ στην Ελβετία με τη Σιόν. Είναι ένα περιβάλλον που αναζωογονήθηκα ποδοσφαιρικά και βρήκα ξανά τον εαυτό του!

Έτσι όπως μου το παρουσιάζεις είναι σαν να το έχεις αποφασίσει ήδη…

Όχι, δεν το έχω αποφασίσει, αλλά η ηλικία μου το σκέφτεται από μόνη της… Εκτός αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό, το οποίο μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Θα ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου στη Λάρισα;

Θα γύριζα στη Λάρισα μόνο υπό άλλες συνθήκες. Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα δεν θα επέστρεφα.

Υπάρχει γιατρειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτό το σκηνικό στην Ελλάδα. Την κύρια ευθύνη έχουν οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εάν δεν κάτσουν σε ένα τραπέζι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για να βρουν λύσεις πιθανότατα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η πρωτοβουλία της Πολιτείας να κλειστεί συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή;

Η όποια προσπάθεια της Πολιτείας ή της Super League δεν πρόκειται να πιάσει τόπο εάν δεν κάτσουν να συζητήσουν και να τα βρουν οι τέσσερις μεγάλοι. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων. Από την στιγμή που δεν υπάρχει η σωστή νοοτροπία δεν πρόκειται να γίνει κάτι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

inner

Και μέσα σε όλα αυτά την πληρώνει και η Εθνική ομάδα…

Το ένα φέρνει το άλλο. Είναι η συνέχεια του κακού…

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει μια νέα αρχή με τον Μίχαελ Σκίμπε;

Όποιος προπονητής και να έρθει, θα θέλει να περάσει τη δικιά του φιλοσοφία, όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να μπαίνουν στο εσωτερικό της Εθνικής, θέματα που αφορούν τους συλλόγους. Οφείλει ο καθένας να βάλει τον προσωπικό εγωισμό του κάτω από την ομάδα. Πάνω από πρόσωπα είναι η Εθνική.

inner

Ποια είναι η κορυφαία στιγμή στην πολυετή θητεία σου στο εξωτερικό;

Τα τελευταία δέκα χρόνια που ζω εκτός Ελλάδας, γνώρισα πάρα πολλά πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω πετύχει. Η καλύτερη περίοδος ήταν η θητεία μου στο γερμανικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι το κορυφαίο σε όλα τα επίπεδα. Η Γερμανία ήταν σχολείο για μένα. Εάν ξεκινούσα σήμερα την καριέρα μου, θα προτιμούσα να είχα φύγει από 12 ετών στο εξωτερικό. Το λέω αυτό για τους νέους ποδοσφαιριστές. Όσο πιο νωρίς φύγουν στην Ευρώπη τόσο το καλύτερο. Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχει οργάνωση, ποδοσφαιρική νοοτροπία και όλοι σκέφτονται μόνο το αγωνιστικό.

Ποιοι είναι στόχοι που έχετε βάλει στη Σιόν;

Οπωσδήποτε θέλουμε να είμαστε μέσα στην τετράδα που οδηγεί στην ευρωπαϊκή συμμετοχή. Εάν συνεχίσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα, θεωρώ ότι μπορούμε να βγούμε δεύτεροι και να συμμετάσχουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Να πω εδώ ότι η κάθε ομάδα παίζει τέσσερις φορές με τους υπόλοιπους εννιά του πρωταθλήματος σε μία διοργάνωση των 36 αγωνιστικών. Θα είμαι ικανοποιημένος από την έξοδο στο Europa League.

Είναι ανταγωνιστικό το ελβετικό πρωτάθλημα;

Η Βασιλεία έχει φύγει μπροστά και οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα. Υπάρχει ανταγωνισμός για την έξοδο στην Ευρώπη. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική όλα παίζονται.

Πως είναι η καθημερινότητα στην Ελβετία;

Είναι μια διαφορετική χώρα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Είναι μια πάρα πολύ όμορφη χώρα, που έχει ωραία πράγματα, αλλά είναι αρκετά ακριβή η ζωή της. Μετά τις εννιά το βράδυ τα πάντα ερημώνουν. Από το καλοκαίρι θα έχω μαζί μου και την οικογένεια.

inner

Ο κόσμος πως σε αντιμετωπίζει στο δρόμο;

Με γνωρίζουν, αλλά δεν θέλουν να ενοχλούν. Αγαπούν το ποδόσφαιρο και είναι σωστοί στη συμπεριφορά τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Την... κρέμασε ο «δικός της» (video)


Την... κρέμασε ο «δικός της» (video)

Σοκ για την Γρανάδα, καθώς αν και πήγαινε... καρφί για νίκη που θα την έβγαζε εκτός επικίνδυνης ζώνης, εν τέλει το αυτογκόλ του Μιγκέλ Λόπεθ στο τέλος την καταδίκασε σε ισοπαλία με την Εσπανιόλ (1-1).

Σοκ... από το πουθενά για την Γρανάδα!

Οι γηπεδούχοι είχαν αγκαλιάσει πολύτιμη νίκη απέναντι στην Εσπανιόλ (χάρη σε τέρμα του Ροτσίνα από το 40'), αλλά περιορίστηκαν μόλις στον έναν πόντο.

Κι αυτό διότι στην προσπάθειά του να διώξει, ο Μιγκέλ Λόπεθ στο 82' πέτυχε «περίεργο» αυτογκόλ και... άθελά του υπέγραψε το 1-1, στο ματς που έκλεισε την 29η αγωνιστική της Primera Division.

Αποτέλεσμα που στέρησε την ευκαιρία από την Γρανάδα να ξεφύγει δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία τελικώς παραμένει, έστω και σε ισοβαθμία με τις Χετάφε-Βαγεκάνο.



Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 11/3

Μάλαγα-Χιχόν 1-0
(25’ Χουάνπι)

Σάββατο, 12/3

Μπαρτσελόνα-Χετάφε 6-0
(8' αυτ. Ροντρίγκεζ, 19' Μουνίρ, 32', 51' Νεϊμάρ, 40' Μέσι, 57' Τουράν)

Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
(16' Άσπας)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια 3-0
(18' Σαούλ, 60' Γκριζμάν, 83' Κορέα)

Ράγιο Βαγιεκάνο-Εϊμπάρ 1-1
(36' Εσκαλάντε - 7' Ζε Κάστρο)

Κυριακή, 13/3

Λεβάντε-Βαλένθια 1-0
(64' Ρόσι)

Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 4-2
(23' Ιμπόρα, 51' αυτ. Ρουίθ, 65' Κονοπλιάνκα, 90'+1' Ρέγες - 29', 37' Μπακάμπου)

Μπιλμπάο-Μπέτις 3-1
(34', 50' Μερίνο, 44' Μικέλ Ρίκο - 85' Ρουμπέν Κάστρο)

Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(87' Χοσέ - 24' Σέρχιο Ράμος, 89' Καζεμίρο)

Δευτέρα, 14/0

Γρανάδα-Εσπανιόλ

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Παρασκευή 18/3

Χετάφε-Εϊμπάρ (21:30)

Σάββατο, 19/3

Χιχόν-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Σοσιεδάδ-Λας Πάλμας (19:15)
Γρανάδα-Ράγιο Βαγεκάνο (19:15)
Λα Κορούνια-Λεβάντε (21:30)
Μπέτις-Μάλαγα (23:05)

Κυριακή, 20/3

Εσπανιόλ-Μπιλμπάο (13:00)
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα (17:00)
Βαλένθια-Θέλτα (19:15)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάρεψε… λαβράκι η Ατλέτικο!! (video)


Ψάρεψε… λαβράκι η Ατλέτικο! (video)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κινήθηκε γρήγορα και με άκρα μυστικότητα, αποκτώντας τον 19χρονο Πορτογάλο εξτρέμ, Ντιόγκο Χότα, από την Πάσος Φερέιρα.


Γνωστή για την ικανότητά της να ανακαλύπτει «λαβράκια», η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκτησε τον 19χρονο Πορτογάλο εξτρέμ Ντόγκο Χότα από την Πάσος Φερέιρα και τον «έκλεψε» μέσα από τα χέρια της Μπενφίκα που τον είχε «βάλει» στο μάτι.

Ο νεαρός είναι η φετινή αποκάλυψη του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος, καθώς σε 33 αγώνες έχει «ματώσει» 11 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ έχει μοιράσει και 11 ασίστ!

Ο Χότα είναι η πρώτη μεταγραφή των «ροχιμπλάνκος» και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών. Να σημειώσουμε, ότι δεν έγινε γνωστό το ποσό που θα βγάλει από τα ταμεία της η Ατλέτικο.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανεώνει με Μαλάγα ο Γκράθια!!


Ανανεώνει με Μαλάγα ο Γκράθια

Μόνο οι υπογραφές απομένουν για την επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στη Μάλαγα και τον Χάβι Γκράθια, καθώς όπως αποκάλυψε ο Τύπος της Ισπανίας οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία.

Έρχεται η ανταμοιβή για τον Χάβι Γκράθια από τη Μάλαγα!

Οι άνθρωποι της ομάδας από την Ανδαλουσία είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την παρουσία του πρώην προπονητή των Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας και έτσι αναμένεται να ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του.

Όπως αποκάλυψε ο Τύπος της Ισπανίας, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες και κατέληξαν σε προφορική συμφωνία, η οποία πολύ σύντομα θα επισημοποιηθεί με υπογραφές.

Το νέο συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψει ο 45χρονος τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε τον πάγκο της Μάλαγα το Μάιο του 2014, είναι για δύο χρόνια με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νεύρα ο Ίσκο όταν αντικαταστάθηκε!! (video)


Νεύρα ο Ίσκο όταν αντικαταστάθηκε (video)

Δεν άρεσε καθόλου στον Ίσκο η αντικατάστασή του από τον Ζινεντίν Ζιντάν με τη συμπλήρωση περίπου μιας ώρας αγώνα στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Λας Πάλμας (1-2).


Δυσαρεστημένος φαίνεται πως ήταν ο Ίσκο κατά την αντικατάστασή του από τον Ζινεντίν Ζιντάν στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Λας Πάλμας (1-2).

Ο μέσος της «βασίλισσας» πέταξε το μπουφάν της ομάδας που του έδωσαν οι φροντιστές και έβαλε με δύναμη το πόδι του στην πλάτη του μπροστινού του καθίσματος.

Αν κι από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει να βρει ρόλο στη Ρεάλ.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ράμος παίζει στο «κλάσικο»… με τη βοήθεια του διαιτητή!!


Ο Ράμος παίζει στο «κλάσικο»… με τη βοήθεια του διαιτητή!

Κανονικά θα δώσει το «παρών» στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα ο Σέρχιο Ράμος, αν και η μη αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο μετά τη χθεσινή αποβολή του, επισύρει τιμωρία 2-3 αγωνιστικών!

Από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ωρών στην Ισπανία είναι ο Σέρχιο Ράμος.

Όχι για το γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης (με αυτό το γκολ έφθασε τα 27 με το κεφάλι και είναι μαζί με τον Τέρι οι εν ενεργεία αμυντικοί που έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη) στην έδρα της Λας Πάλμας, αλλά για την ενέργειά του μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Ανδαλουσιάνος στόπερ, μετά την αποβολή του στις καθυστερήσεις, έμεινε στην άκρη του αγωνιστικού χώρου και δεν κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας του, κάτι που βάσει του πειθαρχικού κώδικα της Ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, επισύρει τιμωρία 2 ή 3 αγωνιστικών.

Ο άρχων της αναμέτρησης, ωστόσο, Φερνάντες Μπορμπαλάν, δε το κατέγραψε στο φύλλο αγώνος, συνεπώς ο 29χρόνος διεθνής αμυντικός δε κινδυνεύει να «φάει» άλλη αγωνιστική και θα δώσει κανονικά το «παρών» στο «κλάσικο» της μεθεπόμενης αγωνιστικής στο «Καμπ Νου». Το παιχνίδι που θα χάσει, είναι αυτό για την 30η αγωνιστική, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σεβίλλη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Λουκάκου!!


Στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Λουκάκου

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ρομέλου Λουκάκου στην Premier League έχουν «αναγκάσει» την Ατλέτικο Μαδρίτης να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί το καλοκαίρι για την περίπτωσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «SUN» ο Ρομέλου Λουκάκου βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα της Ατλέτικο Μαδρίτης για το καλοκαίρι. Ο Βέλγος επιθετικός της Έβερτον από το 2014 που βρίσκεται στα «ζαχαρωτά» έχει σκοράρει 28 φορές σε 64 εμφανίσεις.

Ο 22χρονος τοποθετήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον έχουν σαν πρώτο στόχο των «μερέγχες» και τόνισε πως περνάει καλά στην Αγγλία και δεν σκέφτεται να φύγει αυτή την στιγμή από την Έβερτον.

Το ποσό που σκέφτονται να δαπανήσουν οι Μαδριλένοι είναι κοντά στα 56 εκατομμύρια λίρες. Να θυμίσουμε πως στο Λίβερπουλ μετακόμισε με το ποσό των 28 εκατομμυρίων λιρών από την Τσέλσι και ο μισθός του διεθνή άσου αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια λίρες το χρόνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα... μαύρα στη Νιούκαστλ!!


Όλα... μαύρα στη Νιούκαστλ

Με αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Νιούκαστλ συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο του συλλόγου.

Δεν έφτανε που έχασε από τη Λέστερ, ήρθε και ιστορικό αρνητικό ρεκόρ...

Η Νιούκαστλ υπέστη έβδομη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που 'χει συμβεί άλλη μια φορά στο παρελθόν μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 1999!

Οι καρακάξες έχουν χάσει κατά σειρά στις έδρες των Γουέστ Μπρομ (1-0), Άρσεναλ (1-0), Γουότφορντ (2-1), Έβερτον (3-0), Τσέλσι (5-1), Στόουκ (1-0), Λέστερ (1-0).

Υπενθυμίζεται πως απόψε κόντρα στις αλεπούδες, έκανε ντεμπούτο στον πάγκο ο Ράφα Μπενίτεθ. Έχοντας να δώσει ακόμη εννιά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η Νιούκαστλ βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 24 βαθμούς και στο -1 από τη σωτηρία. Παρόλ' αυτά επικρατεί αισιοδοξία στις τάξεις της -λόγω και της ποιότητας που διαθέτει που έρχεται σε... αντιδιαστολή με την μέχρι τώρα πορεία- πως στο τέλος θα σωθεί η παρτίδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*