Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η Γιούβε και οι άλλοι!!


Η Γιούβε και οι άλλοι!

Η 29η αγωνιστική του Campionato δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις, όσο πλησιάζουμε όμως στο τέλος του πρωταθλήματος η αγωνία αυξάνεται, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί σε κορυφή και «ουρά».

Η ασταμάτητη Γιουβέντους των ρεκόρ, η Νάπολι που δεν παραδίνεται, η Ρόμα που συνεχίζει ακάθεκτη, το στραβοπάτημα της Φιορεντίνα, η ελπίδα και ο «τελικός» που έρχεται για την Ίντερ, η γκρίνια και η απογοήτευση της Μίλαν και η μάχη του υποβιβασμού που κορυφώνεται.

«Η Γιούβε κάνει ένα άλλο σπορ» και η Νάπολι που δεν τα παρατά

Με τα λόγια αυτά ο προπονητής της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι αναφέρθηκε στην «τρελή» πορεία των «μπιανκονέρι» που σαν υπερταχεία ταξιδεύουν προς τον προορισμό τους δίχως στάση με τα φρένα σπασμένα.

Και έχει απόλυτο δίκιο! Οι «ατζούρι» με τη νίκη τους απέναντι στην Παλέρμο εκτός έδρας (1-0) έφτασαν τις 19 νίκες σε 29 αγώνες που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία τους.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν έφτασε τα 27 γκολ, ισοφαρίζοντας την δική του καλύτερη επίδοση, από τη σεζόν 2009-10, όταν είχε σημειώσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τη φανέλα της Ρεάλ.

Βρίσκεται μάλιστα στην πρώτη θέση όλων των σκόρερς στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κούρσα για το «χρυσό παπούτσι».

Στην Νάπολι λατρεύεται σαν Θεός. Είδωλο μίας πόλης που ονειρεύεται τον τίτλο μετά από 26 χρόνια. Πώς να γίνει όμως αυτό όταν η Γιουβέντους είναι κυριολεκτικά ασταμάτητη;

Μετά και την επικράτηση επί της Σασουόλο (1-0), στο «Juventus Stadium» οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι συμπλήρωσαν ένα γύρο αήττητοι, καθώς τελευταία φορά που γνώρισαν την ήττα, ήταν στις 28 Οκτωβρίου του 2015 με αντίπαλο τη Σασουόλο (1-0) για τον πρώτο γύρο.

Ο απολογισμός «γράφει» 18 νίκες και μία ισοπαλία, δεν είναι όμως το μοναδικό στο οποίο μπορεί να σταθεί κάποιος. Δέκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς δεχτούν τέρμα αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου που ξεπέρασε τα 9 της ομάδας της σεζόν 1972-73.

Την εστία εκείνης της ομάδας υπερασπιζόταν ο Ντίνο Τζοφ. Εκείνοι οι 9 αγώνες του είχαν επιτρέψει να βρίσκεται, μέχρι πριν από λίγες μέρες, στη 2η θέση όλων των εποχών για το μεγαλύτερο χρόνο απαραβίαστης εστίας, επίδοση που κατέρριψε ο νυν αρχηγός της ομάδας του Τορίνο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Στο 571ο αγώνα του με τη φανέλα της ομάδας της καρδιάς του, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται από το 2001, ο «Τζίτζι» κράτησε το μηδέν για μία ακόμα φορά, και πλέον απέχει μόλις 3 λεπτά από την κορυφή όπου βρίσκεται ο Σεμπαστιάνο Ρόσι (Μίλαν 1993-94).

Τελευταία φορά που ο 38χρονος «πορτιέρε» είχε δει την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του ήταν στις 10 Ιανουαρίου, στην αναμέτρηση απέναντι στη Σαμπντόρια στη Γένοβα, όταν στο 64ο λεπτό ο Αντόνιο Κασάνο μείωσε σε 1-2.

Ακολουθεί το ντέρμπι της πόλης κόντρα στη «Γκρανάτα», όλοι όμως έχουν στο μυαλό τους τη ρεβάνς με τη Μπάγερν στο Μόναχο (2-2 το σκορ του πρώτου αγώνα).

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι έχει ελπίδες να αγωνιστεί όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, με τον προπονητή της «Μεγάλης Κυρίας» ωστόσο να σκέφτεται το 4-4-2.

Το σερί της Ρόμα, ο «τελικός» και το «στραβοπάτημα»

Η Ρόμα σημείωσε την 8η συνεχόμενη νίκη της με τον Τζέκο να αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής των «τζιαλορόσι», Λουτσιάνο Σπαλέτι προκειμένου να «εξιλεωθεί» για την κακή του εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η διαφορά από τον 4ο άνοιξε πλέον στους πέντε βαθμούς μετά την ισοπαλία της Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» κόντρα στην Ελλάς Βερόνα και η προσεχής αναμέτρηση με την Ίντερ στο «Ολίμπικο» θα κρίνει πολλά.

Την αναμέτρηση αυτή αντιμετωπίζουν σαν τελικό στο στρατόπεδο των «νερατζούρι» στον οποίο καλούνται να παραταχθούν δίχως τον Ικάρντι.

Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο επιθετικός της ομάδας του Μιλάνο, μετά τον τραυματισμό του το Σάββατο το βράδυ στον αγώνα με την Μπολόνια, έδειξε πως έχει πρόβλημα στο γόνατο που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα.

Δεν θα είναι όμως η μοναδική απουσία καθώς από την κρίσιμη αναμέτρηση θα λείψει και ο Παλάσιο που συμπλήρωσε κάρτες.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχουν από πάνω τους στη μάχη για την 3η θέση μόνο τους «Ρωμαίους», αφού η Φιορεντίνα ήρθε 1-1 με την Βερόνα. Οι «βιόλα» προηγήθηκαν, απέτυχαν όμως για μία ακόμα φορά να διαχειριστούν το αποτέλεσμα. Το απίστευτο στατιστικό δείχνει ότι οι παίκτες του Πάολο Σόουζα έχουν χάσει 14 βαθμούς σε αγώνες που είχαν το προβάδισμα!

Άμεση επιστροφή στις νίκες το ζητούμενο, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα με τη Φροζινόνε εκτός, ώστε να εκμεταλλευτούν βαθμολογικά το παιχνίδι μεταξύ Ρόμα-Ίντερ.

Γκρίνια, εσωστρέφεια και «κίτρινη κάρτα» στον «Μίχα»

Η Μίλαν «κόλλησε» στο μηδέν με την Κιέβο στη Βερόνα και αυτό που μένει να κάνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να κρατήσει την 6η θέση.

Αυτή θα της επιτρέψει την επόμενη σεζόν να συμμετάσχει στο Europa League, εφόσον δεν κερδίσει τον τελικό Κυπέλλου απέναντι στη Γιουβέντους.

Σκληρή κριτική στους συμπαίκτες του άσκησε ο Αμπιάτι: «Πώς είναι δυνατόν να μην παλεύετε; Δεν έχετε πείνα για τη νίκη. Εγκαταλείπετε την προσπάθεια», τα λόγια του τερματοφύλακα των «ροσονέρι», ενώ ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς «άδειασε» το ρόστερ της ομάδας λέγοντας «με αυτή την ομάδα δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα» κάτι που ήχησε άσχημα στα αυτιά της διοίκησης.

Στο χείλος του γκρεμού

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Κάρπι που επιβλήθηκε της Φροζινόνε στο τέλος (2-1) και πλέον απέχει μόλις 2 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κάρπι 25, Φροζινόνε 26 και Παλέρμο 27 αποτελούν το «τρενάκι του τρόμου» με μόνο έναν να σώζεται.

Όχι βέβαια πως μπορούν να αισθάνονται άνετα η Ουντινέζε και η Αταλάντα με τους 30.

Η ομάδα του Φρίουλι δε, αποχαιρέτησε τον προπονητή της Κολαντουόνο, ο οποίος απολύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρόμα (1-2) κάτι για το οποίο τον είχε προειδοποιήσει ο πρόεδρος του συλλόγου, με τον Τζίτζι Ντε Κάνιο κατά τα φαινόμενα να αναλαμβάνει τα ηνία των «μπιανκονέρι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: