Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η απίστευτη Παρί, η… πελάτισσα του Μέσι και το τρομερό ρεκόρ που ετοιμάζεται να σπάσει ο Μπουφόν!!


Η απίστευτη Παρί, η… πελάτισσα του Μέσι και το τρομερό ρεκόρ που ετοιμάζεται να σπάσει ο Μπουφόν!

To sport-fm.gr κάνει μια βόλτα από τα γήπεδα της Ευρώπης και σας παρουσιάζει τις ομάδες και τους αθλητές που ξεχώρισαν το διήμερο (12-13/3) που μας πέρασε!

Πολλά και ενδιαφέροντα επιτεύγματα είχαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες και τους παίκτες που ξεχώρισαν το διήμερο (12-13/3) στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Νικηφόρα συνέχισαν στην 29η αγωνιστική της Primera οι έξι από τις επτά πρώτες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης, με την Μπαρτσελόνα να διατηρεί το +8 από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης και το +12 από την τρίτη Ρεάλ Μαδρίτης, εννιά «στροφές» πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

- Το Σάββατο, οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν εντός έδρας τη Χετάφε 6-0, πήραν τη 12η σερί τους νίκη στο πρωτάθλημα και παράλληλα έμειναν για 37ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν στο Μπαρτσελόνα-Χετάφε:

- Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που χάνει 8 πέναλτι σε ένα πρωτάθλημα, ενώ έφθασε τα 15 συνολικά και απέχει μόλις ένα από το ρεκόρ της Ρεάλ Μπέτις, που είχε πάρει 16 τη σεζόν 1986/87.

- Ο Λιονέλ Μέσι ήταν αυτός που αστόχησε από την άσπρη βούλα, έφθασε συνολικά τα 8 χαμένα στη Λα Λίγκα και ξεπέρασε τον Ετό στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς ο Καμερουνέζος είχε επτά άστοχες εκτελέσεις με τη φανέλα των Καταλανών. Γενικότερα στην καριέρα του έχει 67 εύστοχες εκτελέσεις σε 86 προσπάθειες.

- Η Χετάφε έγινε, πάντως, η αγαπημένη «πελάτισσα» του Αργεντινού στο «Καμπ Νου» (11 γκολ και 10 ασίστ), ενώ αξιοσημείωτο είναι το ότι μοίρασε τρεις ασίστ στο ίδιο παιχνίδι, για τρίτη φορά στην καριέρα του. Προηγουμένως, το είχε κάνει με αντιπάλους τη Λεβάντε, τον Γενάρη του 2014 και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, τον Φλεβάρη του 2015.

- Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011/12 και τους Κριστιάνο, Ιγκουαΐν, Μπενζεμάν, τρεις συμπαίκτες (Σουάρες, Μέσι και Νεϊμάρ) έχουν πετύχει από -τουλάχιστον- 20 γκολ έκαστος στο ίδιο πρωτάθλημα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν στο Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης:

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε αρκετά σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, με «χρυσό» σκόρερ των MVP της Κασεμίρο, ωστόσο κατάφερε να «αποδράσει» από τις Κανάριες Νήσους και την έδρα της Λας Πάλμας.

- Αγωνίστηκε, δε, για πρώτη φορά στο στάδιο «Γκραν Κανάρια», πήρε το «διπλό» και έφθασε συνολικά τις 18 νίκες σε 37 παιχνίδια στην έδρα της Λας Πάλμας, ενώ έχει ακόμα 10 ισοπαλίες και 9 ήττες. Το πρώτο ματς για τη Ρεάλ στις Κανάριες Νήσους ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου του 1951 (1-4) και το τελευταίο, πριν το χθεσινό, το 2001, με τον Ζιντάν να σκοράρει στην ήττα με σκορ 4-2 της «βασίλισσας». Παράλληλα, το «Γκραν Κανάρια», έγινε το 82ο διαφορετικό γήπεδο που επικρατούν οι «Μερένγχες» στο πρωτάθλημα.

inner

- Με το χθεσινό, ο Σέρχιο Ράμος έχει πετύχει 27 γκολ με το κεφάλι και είναι μαζί με τον Τζον Τέρι οι εν ενεργεία αμυντικοί που έχουν σκοράρει περισσότερες φορές με αυτόν τον τρόπο, ενώ ακολουθεί ο Μερτεζάκερ με 19. Στην ιστορία της Ρεάλ και όσον αφορά τους αμυντικούς, τα περισσότερα γκολ έχουν πετύχει οι Φερνάντο Ιέρο (127) και Ρομπέρτο Κάρλος (68), ενώ ακολουθούν Ράμος (57 με τη Ρεάλ, 72 συνολικά στην καριέρα του) και Μανόλο Σαντσίς (40).

- Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, απασχόλησε και για ακόμα έναν λόγο τις στατιστικές υπηρεσίες της Ισπανίας. Με την αποβολή του στις καθυστερήσεις, έφθασε τις 15 στο πρωτάθλημα και μπροστά βρίσκονται μόνο οι Τσάβι Αγκούδο (18), Πάμπλο Αλφάρο (18) και Χουανίτο (17), ενώ είναι μόνος πρώτος όσον αφορά την ιστορία της Ρεάλ, έχοντας προ πολλού ξεπεράσει τον Φερνάντο Ιέρο (12).

- Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε πως δυσκολεύεται ιδιαίτερα εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες της επισκέψεις έχει χάσει από τη Βιγιαρεάλ, έχει φέρει ισοπαλία με τη Βαλένθια, τη Ρεάλ Μπέτις και τη Μάλαγα και έχει νικήσει μονάχα τις Λεβάντε, Γρανάδα και Λας Πάλμας, που βρίσκονται κάτω ή κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Παράλληλα, στα τελευταία 12 εκτός έδρας παιχνίδια, έχει διατηρήσει μόλις μια φορά την εστία της ανέπαφη.

- Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν βασίζεται πολύ στις στατικές φάσεις και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ από εκτελέσεις κόρνερ ή φάουλ, έχοντας 21 στον αριθμό!

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν στα υπόλοιπα ματς της Primera Division:

- Ο Αντούριθ και ο Κάστρο, είναι σαν το κρασί. Όσο μεγαλώνουν, τόσο καλύτεροι γίνονται. Οι επιδόσεις τους, άλλωστε, τα λένε όλα. Ο πρώτος, είχε πετύχει 54 γκολ πριν τα 30 του χρόνια και 73 έκτοτε, ενώ ο δεύτερος μόλις 16 γκολ ως τα 30 του χρόνια και 59 έκτοτε, ένα εκ των οποίων στο χθεσινό ματς με τους «Βάσκους» του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Μπιλμπάο, πάντως, επικράτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά της Μπέτις, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1933/34.

- Ο Ικέρ Μουνιαΐν έφθασε τα 200 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα (74 ως βασικός, 83 νίκες και 12 ασίστ) και σε ηλικία 23 ετών και 85 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος που το καταφέρνει, έπειτα από το θρυλικό Ραούλ (22 ετών και 204 ημερών).

- Με ανατροπή στο σκορ, η Σεβίλλη επικράτησε της Βιγιαρεάλ και διεύρυνε το εντός έδρας νικηφόρο σερί της στα 13 παιχνίδια. Το καλύτερο σερί της, πάντως, ανέρχεται σε 17 ματς, τη σεζόν 1956/57.

- Ο Μπακαμπού σκόραρε δις στο «Σάντσες Πιθχουάν», έφθασε τα 10 γκολ και είναι ο «ρούκι» με τα περισσότερα τέρματα στην Πριμέρα Ντιβισιόν, μαζί με τον Τόνι Σανάμπρια. Ακολουθούν Ντέιβερσον (9), Κάστρο και Γκουϊντετί (από 6).

ΑΓΓΛΙΑ

«Κουτσουρεμένη» ήταν η 30η αγωνιστική της Premier League, λόγω των αγώνων για το κύπελλο Αγγλίας. «Αποχαιρετάει» τον τίτλο μετά το 0-0 με τη Νόριτς η Μάντσεστερ Σίτι, κρίσιμο «διπλό» για την Τότεναμ στην έδρα της Άστον Βίλα, με τους «πετεινούς» να μένουν σε απόσταση βολής από την πρώτη Λέστερ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν από Premier League και Kύπελλο:

- Η Τότεναμ επικράτησε με 2-0 της Άστον Βίλα, έφθασε τους 58 πόντους μετά από 30 αγωνιστικές και αυτή είναι η καλύτερη συγκομιδή στην ιστορία της, μετά τους 60 πόντους τη σεζόν 1984/85, όταν και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Τα δύο γκολ των «πετεινών» σημείωσε ο φορμαρισμένος Χάρι Κέιν, που τροφοδοτήθηκε δις από τον... αγαπημένο του «πασαδόρο», Ντέλι Άλι.

- Η Γουότφορντ επικράτησε 2-1 στο «Εμιρέϊτς» της Άρσεναλ και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, υποχρεώνοντας τους «κανονιέρηδες» στην τρίτη σερί τους εντός έδρας ήττα, κάτι που είχε να συμβεί απτό Νοέμβριο του 2002. Η αρχή έγινε από την Μπαρτσελόνα για το Champions League (0-2), ενώ ακολούθησε το «διπλό» της Σουόνσι για το πρωτάθλημα (1-2) και τώρα αυτό της Γουότφορντ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ είχε να χάσει σε εντός έδρας νοκ άουτ παιχνίδι για την προημιτελική φάση του κυπέλλου από τις 12 Μαρτίου του 1988 και το 1-2 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε με γκολ του Μαρσιάλ να αποφύγει ένα ακόμα «κάζο» και θα διεκδικήσει στον επαναληπτικό την πρόκρισή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή είναι η ένατη μονομαχία μεταξύ των «κόκκινων διαβόλων» και της Γουέστ Χαμ για το Κύπελλο (μέχρι στιγμής από τέσσερις προκρίσεις έκαστος), ενώ ένα ενθαρρυντικό στατιστικό για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, είναι πως έχει προκριθεί στις 15 από τις 19 φορές που χρειάστηκε επαναληπτικός αγώνας.

inner

- Η Γουότφορντ θα παίξει στην ημιτελική φάση του θεσμού για έκτη φορά στην ιστορία της, μετά το 1970, το 1984, το 1987, το 2003 και το 2007, ενώ με το αποτέλεσμα αυτό, «ξύπνησε» μνήμες... 1977/78! Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία που ούτε η Άρσεναλ ούτε η Τσέλσι ούτε η Γιουνάιτεντ κατέκτησαν κάποιο εγχώριο τίτλο. Η μόνη που έχει μείνει «ζωνταντή», προς το παρόν, είναι η Μάντσεστερ.

ΓΑΛΛΙΑ

Από τη Γαλλία ξεχωρίζουν, φυσικά, η επικράτηση της Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της Τρουά, η γρηγορότερη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος και τα ιστορικά ρεκόρ του... φευγάτου Ιμπραΐμοβιτς.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν από τη Ligue 1:

- Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η γρηγορότερη πρωταθλήτρια στη Γαλλία τα τελευταία 20 χρόνια (μετά από 30 παιχνίδια, με 8 αγωνιστικές να απομένουν), διαλύοντας το ρεκόρ της Λιόν από τη σεζόν 2006/07, όταν και το κατέκτησε πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του. Παράλληλα, η νίκη της Παρί επί της Τρουά (9-0) είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας στην ιστορία του πρωταθλήματος, η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της μετά το 10-0 επί της Κοτ Σοντέ το 1994 και η πρώτη με 9 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα μετά το Μονακό – Μπορντό (9-0) στις 18 Ιανουαρίου του 1986.

- Ο Ζλάταν χρειάστηκε μόλις 9 λεπτά για να πετύχει χατ τρικ (45:21, 51:51 και 54:59), ηγείται του πίνακα των σκόρερ με 27 γκολ, πέτυχε για 4η φορά στην καριέρα του 4 γκολ, έφτασε συνολικά τα 102 στο πρωτάθλημα, μέσα σε τρισίμισι σεζόν και έγινε ο παίκτης που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια (115) για να σπάσει το «φράγμα» των 100 γκολ, μετά τον Κάρλος Μπιάνκι, που χρειάστηκε 110.

inner

- Ο Λοράν Μπλαν έφθασε τους 9 τίτλους με την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου και παράλληλα ο τρίτος που κατακτά τρία σερί πρωταθλήματα, μετά τους Άλμπερτ Μπατό, Ρόμπερτ Ερμπίν και Πολ Λε Γκεν.

ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους και Νάπολι επικράτησαν 1-0 των Σασουόλο (εντός) και Παλέρμο (εκτός) αντίστοιχα και η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους 3 πόντους, ενώ η τρίτη Ρόμα διεύρυνε στους πέντε πόντους τη διαφορά της από τη Φιορεντίνα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν από τη Serie A:

- Ο Μπουφόν απέχει μόλις 26 λεπτά από το να σπάσει το ρεκόρ ανέπαφης εστίας, το οποίο κρατά εδώ και 22 χρόνια ο Σεμπαστιάνο Ρόσι. Ο τερματοφύλακας της Μίλαν, είχε κρατήσει 929’την εστία του απαραβίαστη μεταξύ τις σεζόν 1993 και 1994, με τον «Τζίτζι» να μετρά μέχρι στιγμής 904 λεπτά και να έχει ξεπεράσει κατά ένα λεπτό το ρεκόρ του Ντίνο Τζοφ από τη σεζόν 1972/73.

inner

- Η Νάπολι έχει συγκεντρώσει 64 πόντους μετά το πέρας των 29 πρώτων αγωνιστικών, έναν περισσότερο από ότι μάζεψε σε όλη τη περσινή Σέρι Α και έχει κερδίσει τα 19 εκ’ αυτών, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της. Παράλληλα, υποχρέωσε την Παλέρμο σε μια ακόμα εντός έδρας ήττα, την 9η φετινή της στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αδιάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή, με τις Μπάγερν και Μπορούσια να συνεχίζουν νικηφόρα, ενώ η -εκπληκτική- Χέρτα επικράτησε και της Σάλκε, με 2-0.

Το στατιστικό που ξεχώρισε από την Μπουντεσλίγκα:

Μονάχα μια φορά στο παρελθόν η Μπορούσια σκόραρε περισσότερα γκολ από τα 61 που έχει πετύχει φέτος, στις 26 πρώτες αγωνιστικές. Ήταν τη σεζόν 1963/64, όταν σε αυτό το σημείο της σεζόν, είχε πετύχει πέντε περισσότερα. Φέτος, αιχμή του δόρατος είναι ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που με 22 γκολ και 5 ασίστ εμπλέκεται άμεσα σε 27 γκολ σε 25 συμμετοχές στη φετινή Μπουντεσλίγκα.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: