Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

«Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ το γκολ του Καμπιάσο»


«Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ το γκολ του Καμπιάσο»

Αντικανονικό χαρακτήρισε το γκολ του Καμπιάσο στο ντέρμπι ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας, Ηλίας Χατζής, μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, ερμηνεύοντας τον σχετικό κανονισμό της FIFA.

«Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ», σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας (αποχώρησε ύστερα από δική του επιθυμία), Ηλίας Χατζής, αναφερόμενος στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, που σημείωσε ο Εστεμπάν Καμπιάσο.

«Ο Τσόρι είναι στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και κάνει κίνηση, πρόκειται για παραπλάνηση του τερματοφύλακα και συμμετέχει στη φάση. Πολύ καλά έκανε ο βοηθός και σήκωσε τη σημαία. Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ», ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε και για τα λάθη που έκανε ο Μιχάλης Κύζας.

«Ήταν καλή η διαιτησία μέχρι το 1-1. Η διαιτησία κρίνεται συνολικά από έναν παρατηρητή και παίζει ρόλο το χρονικό σημείο που γίνονται τα λάθη», τόνισε.

Αναλυτικά μίλησε στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» και στους Άρη Ασβεστά, Ηλία Παπαθεοδώρου για:

-το αν ήταν αντικανονικό το γκολ του Καμπιάσο: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο κανονισμός υπάρχει και στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Αναφέρεται στον κανονισμό ίδιο παράδειγμα με τη χθεσινή περίπτωση. Ο Τσόρι είναι στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και κάνει κίνηση, πρόκειται για παραπλάνηση του τερματοφύλακα και συμμετέχει στη φάση. Πολύ καλά έκανε ο βοηθός και σήκωσε τη σημαία. Είναι πεντακάθαρο οφσάιντ».

-το γεγονός ότι σήκωσε τη σημαία ο βοηθός: «Αυτός που αποφάσισε είναι ο Κύζας, αλλά απορώ γιατί πήγε στον βοηθό. Αφού είχε ξεκάθαρη άποψη από την αρχή. Είτε έπρεπε να δείξει οφσαίντ από την αρχή ή να δείξει σέντρα από την αρχή».

-το αν εκτιμά ότι θα μετρούσε το γκολ του Καμπιάσο υπέρ του Παναθηναϊκού: «Αυτό το λέτε εσείς (σ.σ. γέλια), δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ. Ο βοηθός θα έκανε το ίδιο, το τι θα έκανε ο διαιτητής δεν το ξέρω».

-το ήταν καλή η διαιτησία μέχρι το 1-1: «Όντως, ήταν καλή η διαιτησία μέχρι το 1-1. Η διαιτησία κρίνεται συνολικά από έναν παρατηρητή και παίζει ρόλο το χρονικό σημείο που γίνονται τα λάθη. Αλλιώς είναι να συνεχίζεις το παιχνίδι με 0-1, με 1-1 ή με 1-0. Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Ταυλαρίδη όταν διαπληκτίστηκαν έπρεπε να πάρουνε από μια κίτρινη κάρτα. Στο 62’ έπρεπε να βγει και πάλι κίτρινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς για φάουλ στον Αμπέντ. Είναι σαφή η οδηγία της UEFA, όπου και να γίνονται. Σε όποιο σημείο του γηπέδου. Αν είναι και βάναυσο το χτύπημα, είναι και κόκκινη».

-την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα: «Τι να πω. Η ποινική δίωξη τα λέει όλα από μόνη της. Ένας άνθρωπος που έχει 1.500 παιχνίδια στο τοπικό πρωτάθλημα δεν έχει θέση στην ΕΠΣ Καρδίτσας, όπως εγώ. Όποιος μιλάει, δεν έχει θέση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: