Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΜΕ ΛΕΚΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ!ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΙΛΑΝΟ.










Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασε (21/8) έγγραφο από την ΕΠΟ που ενημέρωσε την ομάδα ότι δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί από την ιταλική ομοσπονδία που να αναφέρει ότι ο Αργεντινός είναι τιμωρημένος. Ετσι ο υψηλόσωμος Αργεντίνος αμυντικός θα είναι στην πρεμιέρα κόντρα στον Πανθρακικό.
Οπως όλλα δείχνουν ο Μάουρο Μιλάνο θα είναι και αυτός στο γήπεδο της Κομοτηνής.Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός προπονήθηκε, σήμερα μόνος του, ο δεξιός προσαγωγός του φάνηκε πολύ πιο ήρεμος και αύριο αναμένεται να προπονηθεί κανονικά και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.





Γίνονται όλοι... Πάνθηρες!

panionios_kosmos.jpgΣε μία... συμβολική, αλλά ταυτόχρονα κι εντυπωσιακή κίνηση θα προβούν σήμερα το απόγευμα οι παίκτες του Πανιωνίου.

Πριν την απογευματινή προπόνηση οι «κυανέρυθροι» θα μεταβούν στις 5 μ.μ. στα γραφεία των οργανωμένων φιλάθλων «Πάνθηρες» προκειμένου να γραφτούν όλοι μέλη των Πανθήρων!
Εν συνεχεία οι κυανέρυθροι ποδοσφαιριστές, ως... επίσημα μέλη των Πανθήρων, θα μιλήσουν με τους φιλάθλους και θα φωτογραφηθούν μαζί τους, πρωτού αποχωρήσουν για την τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γκαγκάτσης προτείνει έναρξη πρωταθλήματος αρχές Αυγούστου

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, πρότεινε να ξεκινά το ελληνικό πρωτάθλημα (από τη σεζόν 2010-2011) στις αρχές Αυγούστου, όπως συμβαίνει σε πολλά ακόμη πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όπως υποστήριξε ο κ. Γκαγκάτσης αν το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάει νωρίτερα τότε και οι ελληνικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάζονται καλύτερα και να έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, προκειμένου να εκπροσωπούν με καλύτερες προϋποθέσεις την Ελλάδα στα Κύπελλα Ευρώπης.

Παίζουν όπως παίζουν οι ομάδες μας χωρίς ζέστες, πόσο μάλλον όταν τα 40αρια τις βαράνε στο κεφάλι έχουμε να πούμε εμείς!

Επιμέλεια : Άννα Παπαδοπούλου

O Felipe Sanchon στην Udinese


O Felipe Sanchon Ηuerta είναι πλέον παίκτης της Udinese. O Ισπανός επιθετικός γεννημένος στις 8 Απριλίου το 1982 είναι γνώριμος στη χώρα μας από τη θητεία του στον Άρη τη σεζόν 2008-2009. Την ίδια χρονιά έπαιξε για τη Girona FC. Σίγουρα του αξίζει μια θέση στην 11άδα της Udinese

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Πήρε και Χέλιγουελ

Ο Ουέιντ Χέλιγουελ είναι από σήμερα παίκτης του ΠΑΟΚ, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του. Ο Αυστραλός σέντερ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, αποτελώντας την τρίτη μεταγραφή του «δικεφάλου» του Βορρά, μετά τους Ταπούτο και Καλαϊτζίδη. Ο Χέλιγουελ δεν πιάνει θέση ξένου αφού έχει αγγλικό διαβατήριο. Την περασμένη σεζόν είχε αγωνιστεί στο Ιταλικό πρωτάθλημα με την Μοντεγκρανάρο, ενώ τη σεζόν 2003/2004, είχε φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου. Πηγη Μετροσπορ

Τα "σφυριά"... χτυπούν Σαμαρά

samaras_celtic.jpgΣτο στόχαστρο της Γουέστ Χαμ φέρεται να βρίσκεται ο Γιώργος Σαμαράς σύμφωνα με δημοσίευμα της “Daily Record”. Ο Τζιανφράνκο Τζόλα θέλει να ενισχύσει την... λειψή επιθετική γραμμή της ομάδας του και για αυτό το λόγο το όνομα του Έλληνα επιθετικού βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα των “σφυριών”, τα οποία ξεκίνησαν με το δεξί την πορεία τους στην φετινή Premiership.


Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, η Γουέστ Χαμ βρήκε κλειστές τις πόρτες των Λούκα Τόνι και Έιντγιουρ Γκουντγιόνσεν, με αποτέλεσμα να στραφεί σε λιγότερο δαπανηρές λύσεις. Η πρώτη εξ αυτών ήταν ο Τσαμάκ της Μπορντό, με τον Μαροκινό φορ να προτιμά την παραμονή του στο “Σαμπάν Νταλμά” και την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους πρωταθλητές Γαλλίας ενώ η δεύτερη αφορά στο πρόσωπο του Έλληνα φορ.



Ο Σαμαράς ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι της Σέλτικ με την Άρσεναλ όμως, όπως όλα δείχνουν, ο προπονητής των “καθολικών”, Τόνι Μόμπρεϊ, θα στηριχθεί στον νεοαποκτηθέντα Φόρτσουν. Από την μεριά τους, σύμφωνα με την “Daily Record”, οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ διερευνούν την πρόθεση του παίκτη για μια πιθανή επιστροφή στην Premiership, ενάμιση περίπου χρόνο μετά την αποχώρηση του από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ώρα Κυπέλλου


Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος.. Με τις αναμετρήσεις της πρώτης φάσης, αρχίζει το Σαββατοκύριακο το Κύπελλο Ελλάδας. Στον πρώτο γύρο παίρνουν μέρος μόνο ομάδες από το χώρο της Γ' Εθνικής. Ο Ατσαλένιος έχει εξασφαλίσει τηνπρόκρισή του στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα, αφού ο Φωστήρας δεν θα αγωνισθεί, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Οι αγώνες του Σαββάτου
Σαρωνικός-Θερμαϊκός (17:00, Γηπ. Αίγινας)
Δόξα Κρανούλας-Ζάκυνθος (17:00, Γηπ. Ιωαννίνων)
Πυρσός Γρεβενών-Καλλιθέα (17:00, ΔΑΚ Γρεβενών)
Πλατανιάς-Νίκη Βόλου (17:00, Περιβολίων)
Αναγέννηση Επανωμής-ΠΑΟ Ρουφ (17:00, Γηπ. Στ. Σαράφης)
Ρόδος-Κόρινθος (18:00, Γηπ. Ρόδου)
Ασπρόπυργος-Αίας Σαλαμίνας (19:00, Γηπ. Φυλής)
Μακεδονικός-Εθνικός Φιλιππιάδας (19:00, Γηπ. Μακεδονικού)

Οι αγώνες της Κυριακής
ΠΑΟ Ν. Επιβατών-Παναιγιάλειος (17:00, Γηπ. Ν. Επιβατών)
Εορδαϊκός-Κοζάνη (17:00, Γηπ. Πτολεμαΐδας)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Χαϊδάρι (17:00, Γηπ. Γιαννιτσών)
Φωκικός-Οδυσσέας Αναγέννησης (17:00, Γηπ. Αμφισσας)
Βισαλτιακός-Κεραυνός Κερατέας (17:00, ΔΑΚ Νιγρίτας)
Παναργειακός-Βύζας Μεγάρων (17:00, ΔΑΚ Αργους)
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Χερσονήσου (17:00, Παμπελοπονησιακό Στάδιο)
Βέροια-Αγία Παρασκευή (17:00, Γηπ. Βέροιας)

"Η ΑΕΚ θέλει... Χένρικσεν, ο ΠΑΟΚ νοοτροπία"


Υπέγραψε ο Βασίλης Μπορμπόκης  Με αφορμή τους αγώνες που έδωσαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στο πλαίσιο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, ο Βασίλης Μπορμπόκης μίλησε στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6". Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει και από τις δύο ομάδες, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, ενώ για την ΑΕΚ επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις γραμμές της.

Ο Βασίλης Μπορμπόκης βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε ζωντανά τον ισόπαλο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Χέρενφεν. Γι' αυτό και ξεκίνησε τις δηλώσεις του, μιλώντας για τον "δικέφαλο" του Βορρά. "Δεν συμφωνώ με τον Φερνάντο Σάντος που είπε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τους Ολλανδούς. Είχε κακή ανάπτυξη, δεν ήταν καθόλου απειλητικός, έκανε μόλις μία - δύο ευκαιρίες και δεν αξιοποίησε καθόλου την έδρα του. Κρίμα! Ήμουν μέσα στο γήπεδο και οι περισσότεροι φίλαθλοι δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι".

Όταν ρωτήθηκε αν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ οφείλεται στον βαθμό ετοιμότητας του, ο παλαίμαχος άσος αρνήθηκε κατηγορηματικά τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, καθώς: "είναι αδικαιολόγητοι οι προπονητές που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Οι ελληνικές ομάδες είναι οι μοναδικές στον κόσμο που κάνουν δύο μήνες προετοιμασία. Στην Αγγλία κάνουν μόλις 28 μέρες. Εδώ, ο Εργοτέλης και η Ξάνθη (τυχαία τις αναφέρω) ξεκινούν πιο νωρίς και από τον Ολυμπιακό! Για ποιο λόγο γίνονται τα φιλικά τότε; Δηλαδή, την δέκατη αγωνιστική θα είναι έτοιμες οι ομάδες;"

Ο Βασίλης Μπορμπόκης πιστεύει ότι ο προπονητής του ευθύνεται για την εικόνα της ομάδας και ότι πρέπει να αλλάξει την φιλοσοφία του. "Το DNA του ανθρώπου δεν αλλάζει. Δεν γίνεται να παίζει έτσι ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα! Στην Ισπανία, ο Καπέλο πήρε το πρωτάθλημα με την Ρεάλ Μαδρίτης και δεν πρόλαβε να το πανηγυρίσει. Τον έδιωξαν επειδή έπαιζε αμυντικά. Είναι στη φύση του ΠΑΟΚ να παίζει επιθετικά. Τερμάτισε δεύτερος πέρυσι και υπήρχε μουρμούρα. Δεν αρέσει στον κόσμο ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα".

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ο πρώην ποδοσφαιριστής της διέκρινε προβλήματα σε όλες τις γραμμές της. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα κυρίως από τη μέση και πίσω. Δεν έχει έναν μέσο που να "πατάει" περιοχή, να "βλέπει" δίχτυα και επίσης δεν έχει άκρα".

Για τον Σωτήρη Κυργιάκο, είπε: "Η ΑΕΚ μπορεί να τον αντικαταστήσει, αλλά ίσως είναι καλύτερα να πάρει έναν αμυντικό με περισσότερο τεχνικά χαρακτηριστικά,που να μπορεί να προωθήσει την μπάλα. Σαν τον Κοντρέρας για παράδειγμα, που πέρυσι ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ. Η ακόμη καλύτερα σαν τον Ρενέ Χένρικσεν που είχε κάποτε ο Παναθηναϊκός. Είχε τρομερή αίσθηση και έναν τέτοιο θέλει η ΑΕΚ".

Το πρόβλημα όμως της "Ένωσης" εστιάζεται και στην επίθεση, μια και: "Δεν ταιριάζουν ο Τζεμπούρ με τον Μπλάνκο. Είναι και οι δύο κλασσικοί σκόρερ. Ξέρουν μόνο να πετυχαίνουν γκολ ενώ θα έπρεπε να έχουν διαφορετικούς ρόλους στην επίθεση. Για παράδειγμα, ο Μάντζιος που θέλει ο Μπάγεβιτς δεν σκοράρει τόσο συχνά, αλλά ξέρει να υποδέχεται φοβερά την μπάλα".

Τέλος, δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου στην Λίβερπουλ. "Είναι στο χέρι του Κυργιάκου πλέον να πετύχει. Ευκαιρίες θα του δοθούν. Μακάρι να διαπρέψει".

Παρελθόν ο Λαμπρόπουλος


Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος Παρελθόν από τη Λάρισα αποτελεί ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο οποίος έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τη θεσσαλική ΠΑΕ. Ο 21χρονος μέσος είχε αποκτηθεί το 2007 από τη Θύελλα Πατρών, "κουβαλώντας" μαζί του την... κληρονομιά από τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με την εθνική ομάδα (ήταν μάλιστα ο σκόρερ του νικητήριου γκολ στον ημιτελικό με τη Γερμανία).

Ομως, η καριέρα του στην ΑΕΛ δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών, αφού αγωνίστηκε μόλις σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος της περιόδου 2007-08, ενώ πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου και πέρασε το δεύτερο μισό της σεζόν ως δανεικός στην Παναχαϊκή.

Όλα καλά με Μιλάνο


Ο Μιλάνο με τη φανέλα του Ηρακλή Δεν είχε τίποτα σοβαρό τελικά ο Μάουρο Μιλάνο και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι στην διάθεση του Όλεγκ Προτάσοφ για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο Αργεντίνος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην προπόνηση της Πέμπτης όμως τελικά όλα πήγαν καλά.

Επίσης, το πρωί της Παρασκευής υπήρξε μία συνάντηση του Όλεγκ Προτάσοφ με τον Ηλία Πουρσανίδη που αφορούσε και το ενδεχόμενο μίας ακόμη μεταγραφής.

Μαζίνιο: "Στόχος η πρώτη πεντάδα"


Ο Ιομάρ Μαζίνιο στη συνέντευξη Τύπου Στην πρώτη του παρουσία ενώπιον των δημοσιογράφων για το πρωτάθλημα που ξεκινά κόντρα στον Ατρόμητο, ο Ιομάρ Μαζίνιο δεν μάσησε τα λόγια του. Είπε ότι ο Aρης έχει στόχο να φτάσει στους πέντε πρώτους και ότι καλύτερο προκύψει.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Aρη, είπε αναλυτικά:

"Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία. Αυτήν την στιγμή ο Aρης διαθέτει μία πολύ ανταγωνιστική. Επί δυόμιση μήνες δουλέψαμε πολύ σκληρά και το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι παρά την τόσο μεγάλης διάρκειας προετοιμασία, δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό".
Και συνέχισε: "Είμαστε πανέτοιμοι για το πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή η ομάδα είναι έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής. Δε υπάρχουν απορίες για το στήσιμο, έχουμε στο μυαλό μας πώς πρέπει ν' αγωνιστούμε κι είμαι σίγουρος ότι ο ρόλος του Aρη θα είναι πρωταγωνιστικός, γιατί έχουμε ποιότητα. Επομένως, Θεού θέλοντος, ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε τη χρονιά που έχουμε στο μυαλό μας. Το πιο σημαντικό, πάντως, για την επίτευξη του στόχου μας είναι να κερδίσουμε τα εντός έδρας ματς".

Σε ερώτηση σχετικά με το βασικό σχήμα και το αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό του, είχε να πει: "Θα έλεγα ότι το καλό είναι ότι η ομάδα μπορεί ν' αγωνιστεί με τρία συστήματα που έχουμε δουλέψει και το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτουμε βάθος στον πάγκο κι όποιος παίκτης κι αν κληθεί ν' αγωνιστεί, θα μπορέσει ν' αντεπεξέλθει".

Αναφορικά με το αν περιμένει ότι ο Ατρόμητος θ' αγωνιστεί κλειστά, τόνισε: "Όλες οι ομάδες περιμένουμε ότι θα έρχονται με αμυντική διάθεση στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Κάτι το οποίο όμως, πρόσεξα στα τρία παιχνίδια που παρακολούθησα τον Ατρόμητο, είναι ότι του αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας. Θα έλεγα ότι πρόκειται για μία ομάδα με τεχνική κι έξυπνους ποδοσφαιριστές. Ο Aρης έχει το πλεονέκτημα ότι αγωνίζεται στην έδρα του και ότι θα μπορέσει αυτός να δώσει τον ρυθμό του, να παίξει με φουλ επίθεση και να ψάξει από την πρώτη στιγμή το γκολ, που θα τον βάλει μπροστά στο παιχνίδι".

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει κάποια κίνηση ενίσχυσης με αριστεροπόδαρο εξτρέμ ή έναν ακόμα, ιδίως αν ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Γιάχιτς, είπε: "Ήμαστε σε συνεννόηση με τη δοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι ίσως ο μόνος που θα χωρούσε είναι ένας παίκτης στο αριστερό άκρο".

Σε ερώτηση για το αν τον αγχώνει το πώς θα διαχειριστεί το υλικό που διαθέτει, τόνισε: "Δεν είναι πρόσθετο βάρος. Αντιθέτως, ο προπονητής θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος σε μία τέτοια περίπτωση. Ο Aρης διαθέτει ένα ρόστερ 26 ισάξιων ποδοσφαιριστών. Ίσως το ιδανικό να ήταν 23-24, αλλά πιστεύω ότι όπως και την περσινή χρονιά, θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλους τους ποδοσφαιριστές κατάλληλα. Όλοι θ' αγωνιστούν σε βάθος χρόνου. Εξάλλου, το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο".

Ερωτηθείς για το αν η ομάδα που έχει στα χέρια του είναι αυτό που περίμενε, επεσήμανε: "Στην ουσία, ναι. Έχω στα χέρια μουένα πολύ πλούσιο ρόστερ, μεγάλης ποιοτικής αξίας. Η ομάδα είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, διαθέτει ποδοσφαιριστές με υψηλές ικανότητες. Συνεπώς, η μόνη δυσκολία είναι το ποιοι 11 θ' αγωνίζονται".

Για τις περιπτώσεις των Κόκε και Γκρασιάν: "Με το σύστημα που έχουμε εφαρμόσει, υπάρχει ελεύθερος ρόλος ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές. Επομένως, ο ένας θ' αγωνίζεται ως κρυφός επιθετικός κι άλλος στην άκρη αριστερά, ενώ θα υπάρχει εναλλαγή θέσεων", ενώ για το σύστημα που θα εφαρμόσει: "Το δικό μας σύστημα είναι το 4-2-3-1, αλλά μπορεί να παίξουμε και με 4-4-2, αν πρόκειται για προσωπικές μάχες. Υπάρχουν παιχνίδια, όπου η τεχνική και το καλό ποδόσφαιρο δεν αρκούν και χρειάζονται οι προσωπικές μάχες".

Τέλος, για τον πήχη που ο ίδιος βάζει όσον αφορά τον Aρη, βάσει της εικόνας που έχει για τις άλλες ομάδες: "Ο Aρης δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από 5η . Στόχος μας, λοιπόν, είναι να βρισκόμαστε πάντα μέσα στην 5άδα και να παλεύουμε συνέχεια για ό,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει. Μακάρι αυτό να είναι κι η πρώτη φορά. Πιστεύω αν δεν υπάρχουν περίεργες συμπεριφορές, εντός κι εκτός έδρας, μπορούμε να κάνουμε μία καταπληκτική χρονιά".

Τα αγωνιστικά πλάνα του Μαζίνιο
Εφόσον δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό, ο Μαζίνιο θα κατεβάσει μια γνωστή καθόλα εντεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μιχάλης Σηφάκης, που θα έχει την τιμητική του λόγω της παρουσίας του Οτο Ρεχάγκελ ο οποίος θα βρίσκεται στην κερκίδα των επισήμων μαζί με τον Τοπαλίδη. Στην άμυνα, στο δεξί άκρο ο Νέτο και στο αριστερό ο Αράνο, ενώ κεντρικό δίδυμο θα αγωνιστούν οι Νασούτι και Γκιάρο.

Στην μεσαία γραμμή το δίδυμο με τους Ναφτί και Γκαρσία να επωμίζονται τον ανασταλτικό κυρίως ρόλο στην ομάδα και τους Κάλβο, Γκρασιάν λίγο πιο μπροστά , ο πρώτος καλύπτοντας τη δεξιά πλευρά και ο δεύτερος αναλαμβάνοντας τον τομέα της οργάνωσης. Ο Κόκε με τον Αμπρέου θα αποτελέσουν τη γραμμή πυρός με τον Ισπανό να έρχεται από πίσω και τον Ουρουγουανό να παίζει καθαρά στην κορυφή.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο επέλεξε τους 18 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Για την αποστολή του αγώνα επελέγησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο, Αράνο, Φλάβιο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Πρίττας, Χαβίτο, Γκρασιάν, Νέτο, Αμπρέου, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί, Γκαρσία.

Στη Βραζιλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκο Αουρέλιο και πιο συγκεκριμένα στην Πορτουγκέζα. Ο αριστερός αμυντικός, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον Μαζίνιο ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, παραχωρήθηκε από τον Αρη στη βραζιλιάνικη ομάδα, που αγωνίζεται στη Β' κατηγορία, βρισκόμενη στην έκτη θέση της βαθμολογίας, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος Παουλίστα.

Ο πρώην -πια- ποδοσφαιριστής του Αρη, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Πορτουγκέζα, τόνισε: "Οι φίλαθλοι της ομάδας μπορούν να περιμένουν έναν άνετο και ντελικάτο παίκτη. Μου αρέσει πολύ να προωθούμαι στην επίθεση και να βοηθάω όσο μπορώ. Η Πορτουγκέζα είναι μεγάλη ομάδα και δεν αξίζει να βρίσκεται στη Β' κατηγορία. Θα προσπαθήσω να κερδίσω μια θέση στην ενδεκάδα και να βοηθήσω όσο μπορώ να κερδίσουμε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία".

Εκτός πινάκων ο διαιτητής Κωνσταντίνου


H μπάλα στα χέρια της διαιτησίας Αμεση ήταν η αντίδραση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον διαιτητή Κωνσταντίνου από την Αιτωλοακαρνανία. Η επιτροπή αποφάσισε να τον θέσει εκτός πινάκων, μετά την διαπίστωση ότι υπάρχουν έγγραφα που διαφέρουν στην ημερομηνία γέννησής του.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι αν και η αξιολόγηση του διαιτητή Γεώργιου Κωνσταντίνου έγινε με βάση κατατεθέντα δημόσια έγγραφα (ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης), αλλά και τα υπάρχοντα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ από την περίοδο 2008-2009 έγγραφα, εν τούτοις λόγω των παρουσιασθέντων αντίθετων αποδεικτικών εγγράφων, η Επιτροπή θέτει εκτός πινάκων αξιολόγησης Σούπερ Λιγκ τον διαιτητή Γεώργιο Κωνσταντίνου".

Σύμφωνα με τον κανονισμό, για να μπορέσει κάποιος να γίνει διαιτητής της μεγάλης κατηγορίας, δεν πρέπει να έχει κλείσει το 38ο έτος της ηλικίας του. Ο Κωνσταντίνου κατέθεσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο έχει γεννηθεί στις 20 Νοεμβρίου 1971. Βρέθηκαν όμως δύο παλιές του ταυτότητες στις οποίες ως ημερομηνία γέννησης αναγράφεται η 20η Μαΐου 1971 κάτι που σημαίνει ότι έχει υπερβεί το όριο.

Πλέον τίθονται και νομικά ζητήματα, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, ψευδή βεβαίωση και παράβαση του νόμου περί υπεύθυνης δήλωσης.

Ο Κωνσταντίνου είχε οριστεί ως 4ος στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα και φυσικά αντικαταστάθηκε από τον Τριτσώνη (Αθήνας)

Δώνης: "Θα είμαστε πολύ δυνατοί"

Ο Δώνης στην προπόνηση του Ατρομήτου Την πεποίθησή του ότι η ομάδα του έχει την δυνατότητα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι της περιόδου, αυτό με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη, εξέφρασε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο τεχνικός του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης, ο οποίος ανακοίνωσε και την αποστολή για το ματς.

"Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος και έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Απέναντι μας θα έχουμε βέβαια ένα πολύ καλό αντίπαλο όμως αυτό που πιστεύω ότι εμείς θα εμφανιστούμε πολύ δυνατοί", τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι παίκτες που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη, είναι οι: Μιχαηλίδης, Κηπουρός, Μαρίνος, Σκόνδρας, Κουτσόπουλος, Μασάρα, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπλένχιο, Καλαντζής, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Τάτος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραλής, Μπρίτο, Φαβάλι, Καραγκούνης, Πόποβιτς.

Γυναίκα ή... άνδρας η νικήτρια των 800μ;

Η Κάσιερ Σεμένια έγραψε ιστορία στο Βερολίνο καθώς αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κούρσα των 800μ σε ηλικία μόλις 18 χρόνων, με το 1.55.45 να αποτελεί την κορυφαία επίδοση της χρονιάς, ωστόσο μέγιστο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες είναι τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με το φύλο της!
Το γεγονός της εντυπωσιακής βελτίωσης που παρουσίασε μέσα σε έναν χρόνο στις επιδόσεις της (περίπου οκτώ δευτερόλεπτα), μα κυρίως η φωνή και το παρουσιαστικό που παραπέμπουν αρκετά σε άνδρα δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από αρκετές συναδέλφους της, με την 6η στον τελικό των 800μ. Ελίζα Κούσμα, να είναι ιδιαίτερα καυστική.

"Εγώ εκείνη που κέρδισε, τη Νοτιοαφρικανή Σεμένια, ούτε καν τη γνωρίζω, για μένα δεν είναι γυναίκα, και λυπάμαι για τις άλλες. Χρειάζεται να κάνει το τεστ θηλυκότητας; Έχει ήδη γίνει με τη Γιελίμο, και όμως αφήνουν αυτό τον κόσμο να κερδίζει μετάλλια.

Είναι ανώφελο να αγωνίζεσαι όταν υπάρχουν τέτοια πράγματα, δεν είναι σωστό", δήλωσε χαρακτηριστικά, με τον εκπρόσωπο της IAAF, Νικ Ντέιβις, να ισχυρίζεται λίγο πριν τον τελικό:

"Αυτές οι φήμες ολοένα και αυξάνονται και ζητήσαμε από την ομοσπονδία να την υποβάλλει σε τεστ θηλυκότητας (σε αυτή τη διαδικασία θα πάρει μέρος γυναικολόγος, σεξολόγος και ψυχολόγος), προφανώς υπό την επίβλεψή μας.

Η Σεμένια έχει ήδη περάσει από έλεγχο. Όμως πρόκειται για πολύ περίπλοκη διαδικασία, και δεν μπορούμε να έχουμε αμέσως τα αποτελέσματα. Όπως είναι τώρα τα πράγματα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Σεμένια δεν είναι γυναίκα, οπότε έχει το δικαίωμα να τρέξει στον τελικό.

Αυτή τη στιγμή κανείς νόμος δεν μπορεί να την εμποδίσει να τρέξει, και θα ήταν λάθος κάτι τέτοιο".

"Αφήστε ήσυχη την κόρη μου"
Το θέμα πάντως με το φύλο της νέας παγκόσμιας πρωταθλήτριας στα 800μ. έχει πάρει τόσο μεγάλη έκταση, ώστε να αναγκαστούν να παρέμβουν με δηλώσεις τους τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Σεμένια.

"Αφήστε την ήσυχη. Ελπίζω να αφήσουν ήσυχη την κόρη μου. Είναι το παιδί μου. Το έχω μεγαλώσει και εγώ δεν είχα ποτέ αμφιβολία για το φύλο του. Είναι γυναίκα, μπορώ να το επαναλάβω ένα εκατομμύριο φορές", τόνισε ο πατέρας της, Τζέικομπ Σεμένια, στην εφημερίδα "Sowetan", ενώ η γιαγιά της 18χρονης, Μαπούτι Σεκγκάλα, δήλωσε:

"Αυτά τα κουτσμπολιά με ενοχλούν πολύ, γιατί είναι γυναίκα. Μου τηλεφώνησε μετά τον αγώνα, μου είπε ότι οι άλλοι θεωρούν πως είναι άνδρας. Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν: ξέραμε ότι θα κέρδιζε, όμως στην αρχή ήμασταν λίγο νευρικοί".

Την άποψή της για το θέμα κατέθεσε μάλιστα και η 22χρονη Ντέμπορα Μορολόνγκ, μία από τις καλύτερες φίλες της Σεμένια στο λύκειο. "Πιστεύω ότι λέγονται αυτά τα πράγματα μόνο από ζήλεια. Με ενοχλεί να ακούω να λέγονται τέτοια πράγματα για αυτήν".

Το πιο εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι γραφεία στοιχημάτων στη Γερμανία έχουν βγάλει ήδη τις αποδόσεις (!) για τα τελικά αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχει υποβληθεί για να διαπιστωθεί το ακριβές φύλο της.

Έτσι, η περίπτωση να είναι γυναίκα έχει τη χαμηλότερη απόδοση (μόνο 1.10) καθώς είναι το λογικότερο κατά τους μπούκμεϊκερς, η περίπτωση να είναι ερμαφρόδιτη "πληρώνει" 6.50, ενώ σε περίπτωση που το φύλο είναι ανδρικό τότε κάποιος μπορεί να πάρει 25 φορές παραπάνω τα λεφτά που στοιχημάτισε.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θεωρείται μάλιστα αρκετά πιθανό να της αφαιρεθεί το μετάλλιο, μία ιδεά που "πληρώνει" 6.50 με βάση τις αποδόσεις που έχουν ήδη βγει.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγή από την Ομοσπονδία Στίβου της Νότιας Αφρικής, τα τεστ θηλυκότητας της Σεμένια θα έχουν γίνει γνωστά σε περίπου ένα μήνα από τώρα.
Γυναίκα ή... άνδρας η νικήτρια των 800μ;

Το καμπιονάτο στη σέντρα


Το σήμα της Σέριε Α Το Σάββατο ανοίγει η "αυλαία" του ιταλικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2009-10, καθώς το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την πρώτη αγωνιστική της Serie A.

Η πρωταθλήτρια Ίντερ υποδέχεται στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" τη "νεοφώτιστη" Μπάρι και θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα από τη Λάτσιο για το Σούπερ Καπ. Από την πλευρά της, η δευτεραθλήτρια Γιουβέντους φιλοξενεί στο Τορίνο την Κιέβο, ενώ η Μίλαν αναμετράται στη Σιένα με την τοπική ομάδα.

Στο μεταξύ, η Λάτσιο υποδέχεται την Αταλάντα, η Ρόμα αντιμετωπίζει στη Γένοβα την Τζένοα και η Νάπολι αναμετράται στη Σικελία με την Παλέρμο.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στο καμπιονάτο έχει ως εξής:
Μπολόνια-Φιορεντίνα 22/8
Σιένα-Μίλαν 22/8
Ίντερ-Μπάρι 23/8
Κατάνια-Σαμπντόρια 23/8
Τζένοα-Ρόμα 23/8
Γιουβέντους-Κιέβο 23/8
Λάτσιο-Αταλάντα 23/8
Λιβόρνο-Κάλιαρι 23/8
Παλέρμο-Νάπολι 23/8
Ουντινέζε-Πάρμα 23/8

Οι πρώτες κλήσεις Ρεχάγκελ για Ελβετία-Μολδαβία


Ο Βαγγέλης Μόρας σε προσπάθειά του στο φιλικό με την Πολωνία Ο Οτο Ρεχάγκελ κάλεσε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών εννέα ποδοσφαιριστές, που ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού, για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Ελβετία που θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου και τη Μολδαβία που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου. στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μόρα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Φάνη Γκέκα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αγγελο Χαριστέα, Γιώργο Σαμαρά, Χρήστο Πατσατζόγλου, Σωτήρη Κυργιάκο και Γιάννη Αμανατίδη.

Εκτός έμειναν ο Αγγελος Μπασινάς και ο Τραϊανός Δέλλας. Οπως όλα δείχνουν οι δύο παίκτες δεν βρίσκονται πλέον στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού και απομένει να διαπιστωθεί αν έχουν ολοκληρώσει την καριέρα τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Κοντά σε Ντε Νίγκρις η ΑΕΛ

antonio_de_nigris.jpgΤα «βυσσινί» φαίνεται να προβάρει ο Μεξικανός επιθετικός Αντόνιο Ντε Νίγκρις ο οποίος και έλυσε την συνεργασία του με την Άνκαραγκουτσού. Οι «βυσσινί» ενδιαφέρονται και για την περίπτωση του Αυστριακού επιθετικού της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας Ρόμαν


Σε «γάμο» είναι πιθανό να καταλήξει το φλερτ της Λάρισας με τον 31χρονο Μεξικανό επιθετικό Αντόνιο Ντε Νίγκρις ο οποίος χτες έμεινε ελεύθερος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay. Ο εν λόγω παίκτης έχει κινήσει το ενδιαφέρον της ΑΕΛ από τα τέλη του Ιουλίου ωστόσο το γεγονός ότι δεσμευόταν με συμβόλαιο με την Άνκαραγκουτσού δεν του επέτρεπε να διαπραγματευτεί με τους Θεσσαλούς.

Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ντε Νίγκρις σημείωσε 2 γκολ έχοντας 14 συμμετοχές.

Παράλληλα οι ιθύνοντες της Λάρισας κινούνται και για την απόκτηση του 28χρονου Αυστριακού επιθετικού της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας Ρόμαν Λιντς ο οποίος παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλει ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ενδιαφέρον από Ανόβερο για Ότο

rexag.jpgΣύμφωνα με δημοσίευμα της «Welt», ο Ότο Ρεχάγκελ είναι μαζί με τον Λόταρ Ματέους, οι δύο υποψήφιοι για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του Ανόβερου. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα ο ομοσπονδιακό μας τεχνικός συγκαταλέγεται μέσα στα ονόματα καθώς γενικός διευθυντής της ομάδας νέων του Ανόβερο είναι ο γιος του, Γενς.

Από την διοίκηση του γερμανικού συλλόγου κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους για το όνομα που θα αντικαταστήσει τον Ντίτερ Χέκινγκ με τον τεχνικός διευθυντή, Γεργκ Σμάντκε απλά να αναφέρει: «Δεν σχολιάζω ανοιχτά κανένα όνομα».

Εξετάζει Κολοτσίνι η Εσπανιόλ

coloccini.jpgΗ Εσπανιόλ επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται και εξετάζει την περίπτωση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι. Ο κεντρικός αμυντικός που είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό ταιριάζει απόλυτα στο στυλ της ισπανικής ομάδας.

Ο διευθυντής του συλλόγου της Βαρκελώνης, Ραμόν Πλάνες αποκάλυψε ότι ο Κολοτσίνι είναι από τις περιπτώσεις που εξετάζουν στην Εσπανιόλ «Ο Κολοτσίνι είναι ένας από τους παίκτες που εξετάζουμε. Έχει εμπειρία και ξέρει το ισπανικό ποδόσφαιρο πολύ καλά. Τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτά που ζητάμε».

Χωρίς Χουντελααρ στην πρεμιέρα η Μίλαν


Ο Χούντελααρ σκοράρει κόντρα στην Σκωτία Χωρίς τον Κλαας Γιαν Χουντελααρ θα παραταχθεί η Μίλαν στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Σιένα, για την πρεμιέρα του καμπιονάτο. Ο Ολλανδός επιθετικός είναι τιμωρημένος με μία αγωνιστική από την θητεία του στην Ρεάλ Μαδρίτης και έτσι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τους "ροσονέρι" στο ντέρμπι της 29ης Αυγούστου με την Ιντερ.

Ενοχλήσεις στον προσαγωγό ο Μιλάνο


Ο Μιλάνο από την αναχώρηση του Ηρακλή Ο Μάουρο Μιλάνο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και προληπτικά αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε της προπόνησης. Δεν φαίνεται να είναι κάτι το ανησυχητικό, αλλά η κατάστασή του θα εκτιμηθεί με ακρίβεια εντός της ημέρας.

Συνολικά 14 παίκτες απαρτίζουν τον βασικό κορμό ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό και απ' αυτούς θα βγει λογικά η ενδεκάδα. Σε αυτούς προστίθεται και το όνομα του Μιλάνο, που αποχώρησε, αλλά είναι στα πλάνα.

Ο Μπαντής αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος με τους βασικούς. Οι Κατσαμπής και Λέκι μαζί στο κέντρο της άμυνας, οι Μάρτος και Γιαννούλης στα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τους Ντιέ και Παπαστεριανό στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Από εκεί και πέρα, έβαλε δεξιά τον Τούμα και αριστερά τον Επστάιν. Τον Ντίκα σε ρόλο οργανωτή και τον Μπόσνιακ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ έχει υπόψη του ακόμη τους Κοβαλέφσκι αντί του Μπαντή, τον Παπαζαχαρία αντί του Κατσαμπή και τον Γιάκομπ αντί του Μπόσνιακ. Ο Ουκρανός τεχνικός έχει κατασταλάξει στο σχήμα που θα παρατάξει που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα 4-2-3-1.

Η έλλειψη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων ή πλεξιγκλάς στις κερκίδες του Καυταντζογλείου, οδηγεί -κατά τα φαινόμενα- την ΠΑΕ Ηρακλής στην απόφαση να μην διαθέσει εισιτήρια στην ΠΑΕ ’ρης για το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής. Κάτι που σημαίνει ότι το πέταλο θα παραμείνει κλειστό για τους φίλους του ’ρη και θα ανοίξει για οπαδούς αντιπάλου ομάδας, μόλις ο Γιάννης Ιωαννίδης υλοποιήσει τη δέσμευσή του περί μετατροπής του Καυταντζογλείου σε ένα ασφαλές στάδιο.

Ανακοινώθηκαν οι αρχηγοί στον Αρη


Σενάρια για Κόκε Ο Σέρχιο Κόκε, ο Νάτσο Γκαρσία, ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Θέμης Κουλουχέρης είναι οι αρχηγοί του Aρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως επισημοποιήθηκε πλέον από την ΠΑΕ. Οι "κίτρινοι" κλείνουν σήμερα την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσει ο ’ρης τη νέα χρονιά, στην ουσία το ίδιο σχήμα -με τις υποχρεωτικές λόγω εθνικών ομάδων ελλείψεις- δοκιμάστηκε και στα εν Ελλάδι φιλικά παιχνίδια. Αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, αυτό αφορά μόνο την επιλογή δεξιού μεσοεπιθετικού.

Οι "κίτρινοι" έχουν ολοκληρώσει την κατασκοπεία του Ατρόμητου. Ο Μαζίνιο μελετά τα στοιχεία που συνέλεξε σε συνεργασία με τον Θόδωρο Δαλκίδη για τον Ατρόμητο και τον τρόπο παιχνιδιού του και ζητά καλή και γρήγορη κυκλοφορία, κυρίως δε πλαγιοκοπήσεις για σέντρες αλλά και σουτ από τον άξονα, για να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν η άμυνα με ένα γκολ.

Γιάχιτς: Συμφωνία με Χαλ
Αν δεν ζητηθεί να παραταθεί η παραμονή του, ο Γιάχιτς θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη απόψε. Φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που τον αφορά και θα περιμένει το "ΟΚ" των δύο ομάδων για να δρομολογήσει τα της μόνιμης εγκατάστασης στο Χαλ.

Η Χαλ προσκάλεσε τον Σάνι Γιάχιτς προκειμένου να ελέγξει την κατάστασή του μέσω εργομετρικών και ιατρικών εξετάσεων, να τον δει σε προπόνηση και εφόσον ο προπονητής Ματ Μπράουν αποφασίσει θετικά, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις των δύο διοικήσεων για το οικονομικό μέρος της μεταγραφής.

Στη διοίκηση ο Κονσεϊσάο


Ο Σέρτζιο Κονσεισάο σημειωσε ένα υπέροχο γκολ Ο Κονσεισάο θα απασχολήσει για μια ακόμη φορά τη διοίκηση και τον προπονητή του "δικεφάλου" μετά την ανάρμοστη συμπεριφορά του στον αγώνα με τη Χέρενφεν. Ο Κονσεϊσάο έδειξε τον εκνευρισμό του όταν διαπίστωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει, ο Τσιρίλο το κατάλαβε κι έσπευσε δίπλα του για να τον καλμάρει.

Ο κόσμος άρχισε να τον χειροκροτεί, αλλά όταν έφτασε στη γραμμή, έδειξε ότι τουλάχιστον δεν αξίζει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ. Έδωσε με το ζόρι το χέρι του στον Κουτσιανικούλη κι έφυγε τρέχοντας και επιδεικτικά προς την καταπακτή, με αποτέλεσμα να τον αποδοκιμάσει και ο κόσμος.

Η απαράδεκτη αντίδρασή του θα συζητηθεί και αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα της πρεμιέρας, αν και σε τέτοιες λύσεις δεν καταφεύγει ο Σάντος που έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι ισορροπιστής.

Πάντως, τον Μάιο, πολλοί χαρακτήρισαν λάθος την ανανέωση του συμβολαίου του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και ο Πορτογάλος, φρόντισε χθες να τους δικαιώσει, επιδεικνύοντας απαράδεκτη συμπεριφορά.

Αρίων Σταυρούπολης

Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα αρχίζουν οι προπονήσεις για την ομάδα μπάσκετ "Αρίων Σταυρούπολης". Η νεοσύστατη ομάδα έχει στο τιμόνι της τον προπονητή Στέλιο Γελαστό που μετά από αρκετά χρόνια απουσίας επανήλθε στην ενεργό δράση Συγκεκριμένα δήλωσε : " Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε ο Αρίωνας να ανέβει στη Β κατηγορία. Γίνανε κάποιες κινήσεις και θεωρώ ελπιδοφόρο το υλικό της ομάδας ".

Εμείς να ευχηθούμε καλή τύχη στον Αρίωνα και στο Στέλιο !

Επιμέλεια : Άννα Παπαδοπούλου

ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.: Αγώνας μέχρι τέλους

Ώρες αγωνίας για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αφού από την Τετάρτη το βράδυ ξεκίνησε μεγάλος αγώνας δρόμου για τη συγκέντρωση των χρημάτων που χρειάζονται για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ουσιαστικά υλοποιείται αυτό που αποφασίστηκε στις δύο γενικές συνελεύσεις, να γίνει η έσχατη «μάχη» προκειμένου να βρεθούν οι 350.000 ευρώ και οι «κοκκινόμαυροι» να παραμείνουν στην κατηγορία. «Η επιτροπή σωτηρίας είμαστε όλοι εμείς. Όλοι οι φίλαθλοι του Απόλλωνα, οι Πόντιοι, που αγαπούν τον σύλλογο, δεν υπάρχει κανένας σωτήρας»,μ είναι το μήνυμα που πέρασε από τους αδελφούς Σολομωνίδη και επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία της Καλαμαριάς, της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, τους απανταχού Ποντίους, όσους έχουν έστω και ένα… ψήγμα αγάπης για την ομάδα.
Ελπίδες υπάρχουν, έχουν συγκεντρωθεί 70.000 (κατατιθέμενα από Χαραλαμπίδη, Χασεκίδη, ερασιτέχνη, διάφορους επιχειρηματίες, αλλά και τους ίδιους τους αδελφούς Σολομωνίδη) ευρώ από το βράδυ της Τετάρτης και γίνεται αγώνας για να μαζευτούν κι άλλα από επιχειρηματίες, αλλά και από τους απλούς φιλάθλους, που μπορούν να συνδράμουν οικονομικά βάζοντας χρήματα στα ειδικά κουτιά που υπάρχουν στην ΠΑΕ, τον ερασιτέχνη, αλλά και τους συνδέσμους.
Αν αποκτήσει μαζικότητα αυτή η προσπάθεια, μπορούν να έρθουν και αποτελέσματα, αφού ακόμη και 100 ευρώ να δίνει ο καθένας, είναι δυνατό να μαζευτεί ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Σκέψεις για ραντεβού με Αγγελόπουλο

Η επαφή που είχε την Τετάρτη ο Μπάμπης Χασεκίδης, ο οποίος προσπαθεί κι αυτός όσο μπορεί να βοηθήσει στην κατάσταση, με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, δεν έχει φέρει ως τώρα αποτελέσματα, αφού ο ομογενής επιχειρηματίας δεν απάντησε χθες για το αν θα προσφέρει ή όχι οικονομική βοήθεια. Η προσέγγιση που του έγινε βέβαια ήταν απολύτως σωστή, δε ζητήθηκε από τον κ. Αγγελόπουλο να αγοράσει την ομάδα, αλλά να προσφέρει ένα ποσό ως φίλαθλος της ομάδας στην προσπάθεια της σωτηρίας της. Υπάρχει η σκέψη οι Χασεκίδης και Σολομωνίδης να ταξιδέψουν ακόμη και στην Αθήνα να τον συναντήσουν αν βέβαια αυτό καταστεί δυνατό.

Επαφή με Καλογιάννη

Χθες έγινε και μια επαφή με τον πρόεδρο της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, ο οποίος επανέλαβε ότι μέχρι τη Δευτέρα είναι η διορία για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, ότι δηλαδή θα πρέπει ο Απόλλων να δηλώσει αν θα συμμετάσχει ή όχι, καταθέτοντας βέβαια παράλληλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν εκκρεμούσες οικονομικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε από τον «ισχυρό άνδρα» της διοργανώτριας αρχής ότι έσοδα προς τις ομάδες θα αρχίσουν να δίνονται από τον Νοέμβριο και μετά.

Ακόμη και δανεισμό!

Οι δυσκολίες ανεύρεσης οικονομικών πόρων αναγκάζουν τους αδελφούς Σολομωνίδη ακόμη και να χτυπούν κάποιες πόρτες, προκειμένου να πάρουν δανεικά χρήματα για τον Απόλλωνα. Οι δανειστές μάλιστα θα πάρουν τα χρήματά τους μέσω εκχωρήσεων που μπορούν να τους γίνουν από τα προγραμματισμένα έσοδα. Αυτή βέβαια είναι μια έσχατη λύση, αφού ουδείς επιθυμεί ο Απόλλων να χρωστάει για χρέη που του δημιούργησαν άλλοι.

Υπάρχει ο δήμος;

Αναρωτιέται πάντως πολύς κόσμος αν ο δήμος Καλαμαριάς είναι διατεθειμένος να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Ευλόγως ο Αβραάμ Περσίδης έκανε έκκληση στη γενική συνέλευση να δώσει τώρα ο δήμος τα χρήματα για τα 500 διαρκείας (50.000 ευρώ), αφού υπάρχει άμεση ανάγκη. Παράλληλα, ούτε χθες κατέστη δυνατό οι άνθρωποι του Απόλλωνα να βρουν τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είχε τάξει κρατική επιχορήγηση, μέρος της οποίας δεν έχει φτάσει ποτέ στον Απόλλωνα.
* Η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς ευχαριστεί την ομάδα της Χαλκηδόνας για την άψογη φιλοξενία της στον αγώνα με την ομάδα Νέων. Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε 5-1 υπέρ της ομάδας Νέων της Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς. Πηγη Μετροσπορ

Ψιθυροι......................

  • Πυρ και μανία είναι αρκετοί εκ των οπαδών του ΠΑΟΚ, μετά την απόφαση του Ζαγοράκη για πρώωρη ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος. Οι φίλοι του "Δικεφάλου" του Βορρά θεωρούν πως η συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει πολύ με εκείνη του Φερέρ στην ΑΕΚ επί προεδρίας Νικολαΐδη, για την οποία η Ενωση ακόμα έχει να δίνει...www.sport.gr
  • Ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Μίμη Δομάζου για τον Χενκ Τεν Κάτε, φέρεται να είναι ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θεωρεί πως οι αρμόδιοι για να κρίνουν τον ολλανδό τεχνικό, είναι οι ιθύνοντες της διοίκησης και μόνον αυτοί. Μήπως γι` αυτό έσπευσε να τα... συμμαζέψει και ο Κατσουράνης;
  • Ετοιμος να τα... βροντήξει και να φύγει ήταν ο Μπάγεβιτς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την γυναίκα του, Μπέκα, να αποτρέπουν την τελευταία στιγμή τη φυγή του.

«Αιχμές» από Χάιντσε για Ρεάλ

haintze_marseille.jpgΟ Γκάμπριελ Χάιντσε ήταν σίγουρος ότι θα έφευγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα και αν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι υπολόγιζε στις υπηρεσίες του Αργεντινού αμυντικού. Ο διεθνής άσος άφησε σαφές αιχμές προς την διοίκηση της «Βασίλισσας».


Ο Χάιντσε συνεχίζει την καριέρα του στην Μαρσέιγ και θεωρεί ότι η απόφαση για να φύγει από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου είχε παρθεί πριν αναλάβει την τεχνική της ηγεσία ο Πελεγκρίνι: «Ο Πελεγκρίνι ποτέ δεν μου μίλησε προσωπικά. Η απόφαση είχε παρθεί πριν αποκτηθεί. Θα μπορούσαν να με έχουν ενημερώσει νωρίτερα».

Δύσκολη η αντικατάσταση του Ρονάλντο

lampard_frank.jpgΟ Φρανκ Λάμπαρντ απολαμβάνει την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με την Τσέλσι μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θέλησε να κάνει ειδική μνεία στην αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αγγλος μέσος των Λονδρέζων ανέφερε ότι είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ο Πορτογάλος.

Ο αρχηγός των «μπλε» προέβλεψε ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι να γίνουν δυνατοί ως σύνολο «Είναι πολύ δύσκολο να αντικαταστήσεις τον Ρονάλντο. Είδα τον Άλεξ Φέργκιουσον να το λέει ο ίδιος και δεν νομίζω ότι προσπαθεί να τον αντικαταστήσει. Θα προσπαθήσει να κάνει δυνατή την ομάδα ως σύνολο. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν».

"Ευχάριστος πονοκέφαλος" για Βούκοτιτς


Ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Μόμτσιλο Βούκοτιτς Στην ευχάριστη θέση να έχει σχεδόν όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του για το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Καβάλα, είναι ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Ο μόνος που δεν υπολογίζεται για το ματς είναι ο τιμωρημένος Κόλτζος.

Η ΠΑΕ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι με τα νέα μέτρα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που εφαρμόζονται φέτος, θα ήταν προτιμότερο για εκείνους να προμηθευτούν εγκαίρως την κάρτα φιλάθλου από την μπουτίκ ΑΠΟΛ shop. Από την μπουτίκ επίσης, μπορούν από σήμερα να παραλαμβάνουν τα εισιτήρια διαρκείας τους όσοι φίλαθλοι είχαν καταθέσει αίτηση τις προηγούμενες ημέρες.

Οι μαθητές θα προμηθευτούν τα εισιτήρια για την ΔΩΡΕΑΝ είσοδό τους την Κυριακή από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Με «Παπ» στους ομίλους

benfica-saviola.jpgΧωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα το Αμβούργο πέρασε σαν σίφουνας από τη Γαλλία κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 5-1 τη Γκινγκάμπ και είναι ήδη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα είναι και η Σαχτάρ που κέρδισε με 4-0 τη Σίβασπορ. Εντυπωσιακές νίκες για Άγιαξ και Βέρντερ Βρέμης, ανέτη η Λάτσιο, σκόραρε ο Παπαδόπουλος με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Έμεινε στην ισοπαλία 3-3 η Ρόμα στη Σλοβακία.

Με το εντυπωσιακό 5-1 πέρασε από τη Γαλλία το Αμβούργο που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Γκινβγκάμπ έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Πέτριτς που σημείωσε χατ τρικ.

Εντυπωσιακή και η Βέρντερ Βρέμης που συνέτριψε με 6-3 την Ακτόμπε η οποία έκανε το λάθος να ισοφαρίσει δύο φορές την ομάδα του Τόμας Σάαφ. Η κάτοχος του τελευταίου κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Σαχτάρ δεν είχε κανένα πρόβλημα να συντρίψει με 4-0 τη Σίβασπορ μέσα στη Τουρκία και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους.

Εντυπωσιακές νίκες για Άγιαξ, Γαλατάσαραϊ και Μπενφίκα, ενώ η Ρόμα έμεινε στο 3-3 με τη Κόζιτσε, ένα σκορ πρόκρισης. Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος συνεχίζει με φόρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στη νίκη με 4-0 επί της Χαρτς και οδήγησε τους πρωταθλητές Κροατίας στη νίκη-πρόκριση επί της Χαρτς.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κόζιτσε - Ρόμα 3-3 (5' Μιλίνκοβιτς, 71' πεν., 81' Νόβακ-38' πεν., 67' Τότι, 52' Μενέζ)
Μπάκου - Βασιλεία 1-3 (49' Πέρες / 71', 74' Στρέλερ, 77' Χούγκελ)
Τέπλιτσε - Χαποέλ Τελ-Αβίβ 1-2 (89' Βοντράσεκ-74' πέν. Ενιεάμα, 93' Βερμούτ)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ - Λίτεξ Λόβετς 0-1 (81' Σαντρίνιο)
Μπνέι Γεχούντα Τελ Αβίβ - Αϊντχόφεν 0-1 (23' Άφελαϊ)
Γκινγκάμπ - Αμβούργο 1-5 (89' Χεσλ-7' Γκερέρο, 11', 26', 86' Πέτριτς, 51' Μπεργκ)
Τραμπζονσπόρ - Τουλούζ 1-3 (16' Σονγκ-12', 59' Ζινιάκ, 91' Μανσαρέ)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Ντιναμό Μόσχας 0-0
Μπρέντα - Βιγιαρεάλ 1-3 (17' Λόραν-14' Ρόσι, 49' Ιμπαγάθα, 92' Γιορέντε)
Μέταλουργκ Ντόνετσκ - Αούστρια Βιέννης 2-2 (17' Έκε, 92' Ντιμιτρόφ - 7' Ατσίμοβιτς, 48' Ντιαμπάνγκ)
Ραπίντ Βιέννης - Άστον Βίλα 1-0 (1' Γέλαβιτς)
Στουρμ Γκρατς - Μέταλιστ Κάρκιβ 1-1 (31' Μπάιχλερ-76' Ολίινικ)
Ντιναμό Βουκουρεστίου - Λίμπερετς 0-2 (5' Λίσκα, 84' Μπλάζεκ)
Στεάουα Βουκουρεστίου - Σεντ Πάτρικς 3-0 (56' Νικολίτα, 65', 80' Στάνκου)
Τβέντε - Καραμπάγκ 3-1 (38' Γκονσάλες, 66' Ρουίζ, 81' Ντάγκλας- 8' Ναντίροφ)
Σίβασπορ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-4 (6' Γκάι, 76' Ιλσίνιο, 87' Κόμπιν, 89' Αγκαχόα)
Σλάβια Πράγας - Ερυθρός Αστέρας 3-0 (34', 65' Σένκερικ, 81' Βλτσεκ)
Σαράγεβο - Κλουζ 1-1 (77' Χάτζιτς-19' Ντάνι)
Παρτιζάν Βελιγραδίου - Ζίλινα 1-1 (16' πεν. Κλέο / 34' πεν. Ανταούτο)
Μπρόντμπι - Χέρτα 2-1 (52' Μπίσοφ, 70' αυτ. Πεϊτσίνοβιτς-53' Ντομοβίτσκι)
Λεχ Πόζναν - Μπριζ 1-0 (90' Ρεντζίφο)
Σιόν - Φενέρμπαχτσε 0-2 (45' Αντρέ Σάντος, 85' Καζίμ)
Άγιαξ - Σλόβαν Μπρατισλάβα 5-0 (43', 65', 79', 84' Σουάρεζ, 90' Ντόναλντ)
Μπενφίκα - Βόρκσλα Πολτάβα 4-0 (31' Ντι Μαρία, 54' πεν. Καρντόζο, 57' Σαβιόλα, 77' Βέλντον)
Γαλατάσαραϊ - Λεβάντια 5-0 (21', 45' Κεϊτά, 56' πεν. Μπάρος, 78' Κιούελ, 88' αυτ. Λέιταν)
Τζένοα - Οντένσε 3-1 (9' Μορέτι, 48', 56' Φιγκερόα-58' Τζίσλασον)
Λάτσιο - Έλφσμποργκ 3-0 (23' Κολάροφ, 35' Ζάρατε, 69' Μάουρι)
Μάριμπορ - Σπάρτα Πράγας 0-2 (29', 86' Βίλφρεντ)
Γκενκ - Λιλ 1-2 (58' Τόζερ-40' Ντυμόντ, 56' Βίτεκ)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Χαρτς 4-0 (5' Μάντζουκιτς, 36' Παπαδόπουλος, 56' Βρντόλιακ, 60' Μπίσκαν)
Έβερτον - Σίγκμα Όλομουτς 4-0 (34', 74' Σαχά, 40', 54' Ρόντγουελ)
Φούλαμ - Άμκαρ Περμ 3-1 (4' Τζόνσον, 51' Ντέμπσεϊ, 75' Ζαμόρα-77' Γκρίσιν)
Στάμπαεκ - Βαλένθια 0-3 (29' Ερνάντεζ, 35' Βίγια, 80' Χοακίν)
Βέρντερ Βρέμης - Ακτόμπε 6-3 (17' Μπέρνις, 28' Πιζάρο, 35', 65' Νάλντο, 61' Αλμέιδα, 67' πεν. Οζίλ- 21', 32' Στρούκοφ, 87' Σμακόφ)

Στην Γαλατάσαραϊ ο Γουίλκινσον

mike_galata.jpgΣτις αρχές του καλοκαιριού ο Μάικ Γουίλκινσον είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη ρωσική Τρίουμφ, ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε από τη... Γαλατάσαραϊ! Ο πρώην Αμερικανός -με σκοπιανό διαβατήριο- φόργουορντ του Άρη και της Κίμκι την περασμένη σεζόν είχε 8.2 πόντους και 4 ριμπάουντ μ.ό. σε 28 αγώνες για το ρωσικό πρωτάθλημα ενώ σε 13 συμμετοχές για το Eurocup είχε 9.2 πόντους και 5.2 ριμπάουντ.



Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ουϊνσκόνσιν είχε συμφωνήσει με την Τρίουμφ, ωστόσο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλάνιζαν το ρωσικό σύλλογο είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να αποχωρήσουν. Έτσι λοιπόν ο Γουίλκινσον αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατάσαραϊ.

«Πέταξε» στον τελικό ο Λούης!

tsatoumasnea.jpgΣτον τελικό του μήκους που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ προκρίθηκε ο Λούης Τσάτουμας με καλύτερο άλμα στα 8.01 μ.. Ήταν μια πρόκριση θρίλερ για τον Έλληνα πρωταθλητή, που δεν κατάφερε να πιάσει το όριο στα 8.15 μ. και ευρισκόμενος στη 12η θέση με αρκετούς αθλητές πίσω του έπρεπε να περιμένει την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των υπολοίπων. Τέλος καλό όλα καλά για τον Μεσσήνιο άλτη που πλέον βλέπει με άλλο μάτι τον τελικό.


«Είμαι ευχαριστημένος που πέρασα, έστω και με αυτό το δύσκολο τρόπο. Περίμενα να κάνω ένα καλύτερο άλμα. Μετά τα Τσικλητήρια που τραυματίστηκα στη φτέρνα, δεν έκανα καθόλου αγώνες και ήταν δύσκολα για μένα. Τώρα στον τελικό θα προσπαθήσω για το καλύτερο, Πιστεύω ότι με ένα άλμα στα 8.20μ μπαίνω οκτάδα και μετά βλέπουμε», δήλωσε ο Λούης Τσάτουμας.

Μαζί του στον τελικό θα μετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός Ντουάιτ Φίλιπς που με 8.44 μ. πέρασε με την κορυφαία επίδοση, ο Βρετανός Γκρεγκ Ράδερφορντ με 8.30 μ., ο Νοτιοαφρικανός Γκόντφρεϊ Κότσο Μοκοένα με 8.29 μ. και ο Παναμέζος Ιρβάιν Σαλαντίνο με 8.16 μ., ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πκείνου και παγκόσμιος πρωταθλητής της Οζάκα.

Εγκαλείται για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Σάμι Λι


Ο Σάμι Λι... Για ανάρμοστη συμπεριφορά στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Τότεναμ κατηγορείται ο βοηθός προπονητή της Λίβερπουλ, Σάμι Λι. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομοσπονδίας, ο συνεργάτης του Ράφα Μπενίτεθ αποβλήθηκε από τον πάγκο γιατί διαμαρτυρήθηκε προς τον 4ο διαιτητή, Στιούαρτ Ατγουελ, όταν ο "αρχοντας" της συνάντησης, Φιλ Ντοντ, αγνόησε τις διαμαρτυρίες των "κόκκινων" για ένα πέναλτι που ζήτησαν.

Ο Λι όφειλε να παραδώσει την απολογία του μέχρι χθες, ενώ κατηγορήθηκε εκ νέου και για παραβάσεις της περιοχής που οφείλουν να κινούνται οι άνθρωποι του πάγκου. Κινδυνεύει με αποκλεισμό ενός μήνα από τους αγωνιστικούς χώρους.

Νέα σελίδα για τον Θερμαϊκό


Το σήμα του Θερμαϊκού Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία του Δημήτρη Τσούφη με τον Ερασιτέχνη Θερμαϊκό και έτσι ο τελευταίος αποτελεί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα metrosport.gr- τον μεγαλομέτοχο της Π.Α.Ε -πλέον- Θερμαϊκός. Ο νέος μεγαλομέτοχος του Θερμαϊκού θα έχει μαζί του στο διοικητικό συμβούλιο τους Φώτη Δασκαλάκη, Θεόδωρο Φλώρο, Νικόλαο Τζώτζη, Αλέξανδρο Παπαγεωργίου, ενώ τις επόμενες μέρες οι πέντε θα συνεδριάσουν για να συσταθεί σε σώμα η νέα διοίκηση.

Παράλληλα ο νέος τεχνικός της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις επαφές με παίκτες, ούτως ώστε να δημιουργήσει το ρόστερ για τη νέα χρονιά. Ετσι μετά τους Δεργιαδέ, Γιαννίδη, Καζαντζίδη, Πλατάκη, Κάρτα, Λευκαρίτη, Νάκου, Ρίζο, χθες ήρθαν να προστεθούν στην μακροσκελή λίστα και οι Νίκος Αρζουμανίδης με θητεία σε Αγροτικό Αστέρα και Κιλκισιακό, όπως και ο επίσης νεαρός μέσος Νίκος Κερμενίδης, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Δόξα Δράμας ως δανεικός από τον Ηρακλή, όπου και ανήκει.

Επίσης από τους πιτσιρικάδες του "γηραιού" πιθανόν να αποκτηθούν οι Καρλόπουλος και Μίτσικας. Πάντως, η καθυστερημένη λύση στα διοικητικά της ομάδας έχει φέρει και το πρώτο πρόβλημα στο προσκήνιο που δεν είναι άλλο από την συμμετοχή στο Κύπελλο. Ο σαββατιάτικος αγώνας στην Αίγινα με τον Σαρωνικό είναι... απίθανο να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχει ρόστερ. Με σχετικό έγγραφο η ομάδα της Θέρμης ζήτησε την αναβολή του αγώνα, η οποία πάντως δύσκολα θα γίνει δεκτή.

Ετσι θα υπάρξει πρόστιμο 7.500 ευρώ, χωρίς βαθμολογικές συνέπειες ή θα πρέπει η ομάδα να αγωνιστεί με την ερασιτεχνική.

Ντουμιτρέσκου: "Ετοιμοι για θετικό αποτέλεσμα"



Ο Ντουμιτρέσκου στον πάγκο του Πανθρακικού δίνει οδηγίες Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου μετά την προπόνηση του Πανθρακικού την Πέμπτη, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, τονίζοντας και τις απουσίες που θα έχει η ομάδα του. Πάντως δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος.

"Γνωρίζω πολύ καλά τόσο τον Ηρακλή όσο και τον Ολεγκ Προτάσοφ. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που μεταφέρει σωστά πράγματα στους παίκτες του. Εμείς, αν και έχουμε αρκετές βασικές απουσίες, όπως οι Ολίζε, Αρσενίεβιτς, Βελάσκο και Ενγκαμπί, είμαστε έτοιμοι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν στην ομάδα μας οι 19 νέοι παίκτες. Με πειθαρχεία και οργάνωση θα πάμε καλά", είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος

Προπόνηση με... "Λόλο" στον Πανιώνιο


Ο Εστογιάνοφ σε προσπάθεια του Για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στον αστράγαλο, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ εμφανίστηκε στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου στο Κορωπί. Ο Ουρουγουανός παίκτης είχε την ευκαιρία να δει τους συμπαίκτες του, αλλά και να ξεκινήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Από κει και πέρα, ο Εμίλιο Φερέρα είδε την Πέμπτη και τον Σμόγιε να κάνει κανονικά προπόνηση, όμως ο Κροάτης έχει μείνει αρκετά πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης και φυσικά δεν υπολογίζεται για την Κυριακή και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Βέλγος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του και τον Σίτο Ριέρα, ο οποίος είναι τιμωρημένος από πέρσι και πρέπει να εκτίσει δύο αγωνιστικές ποινής. Αντίθετα ο Ουέλινγκτον είναι στα πλάνα του, καθώς ήρθε η μπλε κάρτα του.

Στον μεταγραφικό τομέα, καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί. Μπορεί από την ΠΑΕ να λένε ότι έχει "κλείσει" το ρόστερ, όμως δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι γίνονται κινήσεις για την απόκτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού και ενός τερματοφύλακα, αλλά και υπό προϋποθέσεις ενός κεντρικού αμυντικού.

Ονουάτσι και Οικονόμου στην Καβάλα


Ο Ονουάτσι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε Παίκτες της Καβάλας είναι από την Πέμπτη το απόγευμα οι Ονουάτσι, Οικονόμου. Οπως αναμενόταν από την Τετάρτη και μετά την συμφωνία των διοικήσεων των δύο ομάδων, οι δύο παίκτες έβαλαν τις υπογραφές τους στα συμβόλαια που τους πρότειναν οι Μακεδόνες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει: "Η PUMA ΠΑΕ Καβάλα ανακοινώνει την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Μπέντζαμιν Ονουάτσι και Βαγγέλη Οικονόμου από την ΠΑΕ Ιιωνικός για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια".

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν την Καβάλα να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Νεμάνια Βουτσίτσεβιτς τον Σέρβο επιθετικό που αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες χρονιές στην Κολωνία.

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και... Μπιγιονσέ!


Η εκρηκτική Μπιγιονσέ Ενας μήνας που άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Κι αυτό γιατί η κυπελλούχος UEFA θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ την επόμενη Παρασκευή (28/8) και ένα 24ωρο αργότερα θα εγκαινιάσει το νέο υπερσύγχρονο γήπεδό της. Θα σκεφτεί κανείς ότι πολλές ομάδες έχουν διεκδικήσει σούπερ καπ και ακόμα περισσότερες έχουν εγκαινιάσει γήπεδα. Η διαφορά, όμως, στην "πρεμιέρα" του "Ντόνμπας Αρένα" βρίσκεται στον επίσημο προσκλεκλημένο, που, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Σαχτάρ, θα είναι η Μπιγιονσέ Νόουλς!

Η διάσημη Αμερικανή τραγουδίστρια και ηθοποιός αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα είναι γκεστ-σταρ στην τελετή της 29ης Αυγούστου. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Μπιγιονσέ δέχθηκε να τραγουδήσει στο Ντόμπας Αρένα. Παρότι το πρόγραμμά της είναι πολύ φορτωμένο, συμφώνησε να έλθει στο Ντόνετσκ. Η συναυλία της είναι ένα δώρο για όλους τους Ουκρανούς, τον πρόεδρο της Σαχτάρ και τους οπαδούς μας» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν.

Πριν από 15 ημέρες, η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με δύο ισοπαλίες εναντίον της Τιμισοάρα. Σήμερα, όμως, εξασφάλισε από τον πρώτο αγώνα τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας 3-0 της Σιβασπόρ στην Τουρκία, ενώ το προσεχές δεκαήμερο έπονται το σούπερ καπ, τα εγκαίνια και φυσικά η εκρηκτική Μπιγιονσέ!

Πανηγυρική η παρουσίαση του ΠΑΣ Γιάννινα


Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Παράσχος Πανηγυρική μέρα ήταν η Πέμπτη για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η διοίκηση της ομάδας προγραμμάτισε την παρουσίαση, τόσο του νέου προπονητή, Γιώργου Παράσχου, όσο και των 16 νέων μεταγραφών. Παράλληλα ανακοινώθηκε το χορηγικό πρόγραμμα, αλλά και η έναρξη του κλαμπ μελών του συλλόγου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση της νέας φανέλας, με μοντέλα να κάνουν επιδεικνύουν τις τρεις εμφανίσεις. Ο κόσμος της ομάδας, που βρέθηκε στην εκδήλωση, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις νέες εμφανίσεις.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Αλέξης Μιχαήλ ήταν ο μεγάλος άτυχος της Πέμπτης. Ο παίκτης υπέστη διάστρεμμα, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για την αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Σκόντα Ξάνθη στα Πηγάδια.

Εθνική με... ενέργεια!


Ο Κώστας Κουφός σε προσπάθειά του στο φιλικό με την Λετονία Η Εθνική Ελλάδας νίκησε την Λετονία με 80-52 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας αυτή τη φορά είχαν έναν πολύ δυσκολότερο αντίπαλο από τη Ρουμανία, αλλά η εμφάνισή τους ήταν άκρως ικανοποιητική και πολύ ελπιδοφόρα.

Η επίσημη αγαπημένη για ακόμη ένα παιχνίδι έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ και άπαντες έτρεχαν... αφηνιασμένοι για 40 λεπτά. Βέβαια ήταν γρήγοροι κι όχι απλά βιαστικοί κι έτσι νίκησαν πολύ εύκολα μία πάρα πολύ καλή αντίπαλο. Η Λετονία έχει παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο στα προηγούμενα φιλικά κι αυτό λέει πολλά για την εικόνα της Εθνικής. Η Ελλάδα, λοιπόν, έτρεχε με κάθε ευκαιρία και επιβεβαίωσε πλήρως το πλάνο της στο γήπεδο που είχε δείξει και στο παιχνίδι με τη Ρουμανία. Στην επίθεση υπάρχει συνεχής κίνηση από όλους και καλή ισορροπία, καθώς οι ψηλοί παίρνουν πολλές προσπάθειες και είναι αποτελεσματικοί. Το... νέο αίμα και ο Γιόνας Καζλάουσκας έχουν δώσει νέο αέρα στην Εθνική ομάδα που πλέον παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ. Το δυνατότερο σημείο, όμως, είναι η άμυνα, καθώς άπαντες πιέζουν, ενώ οι περιφερειακοί παίζουν 4/4.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Στράτος Περπέρογλου δήλωσε: "Ήμασταν προετοιμασμένοι να δώσουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Η σειρά των φιλικών είναι πιο δυνατή από τα προηγούμενα κι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Σήμερα μας πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Αν συνεχισουμε την προσπάθεια που κάνουμε στις προπονήσεις όλα θα πάνε καλά".

Ο Γιάννης Καλαμπόκης από την πλευρά του σχολίασε: "Είναι περίοδος προετοιμασίας και τώρα δίνουμε τα πρώτα φιλικά. Στόχος είναι να βάλουμε καινούργια πράγματα, όπως να γίνουμε πιο γρήγοροι στην επίθεση και να βάλουμε εύκολα καλάθια, κάτι που κάναμε σήμερα. Θέλουμε να κρατήσουμε δυνατή άμυνα. Κι εδώ νομίζω ότι τα καταφέραμε, κρατώντας τον αντίπαλο στους 50 πόντους. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι σε αυτά τα ματς. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και μπορεί να χάσαμε κάτι από τη χημεία, αλλά έχει φρεσκάδα και μπορεί να καταφέρει πολλά. Παίζουμε με τη Σερβία και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Θέλουμε να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε".

Διαιτητές: Αναστόπουλος-Κορομηλάς-Καλδίρης
Δεκάλεπτα: 26-12, 45-27, 68-40, 80-52

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 1, Μπουρούσης 5, Ζήσης 10, Σπανούλης 10, Τσαλδάρης 2, Φώτσης 4, Πρίντεζης 4, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 2, Κουφός 9, Περπέρογλου 8, Σχορτσανίτης 9
Λετονία (Κεμζούρα): Χελμάνις, Βίτολς 3, Σκέλε 4, Μπλουμς 5, Μπέρζινς 5, Βάλτερς 8, Κάλβε, Φρεϊμάνις 2, Στάλμπεργκς 2, Καμπάλα 9, Γιανιτσένοκς 2, Μπιέντρινς 12

  • Εκτός δωδεκάδας ήταν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Κώστας Παπανικολάου. Τον αγώνα παρακολούθησε η Εθνική Παγκορασίδων.
  • Την Παρασκευή η Ελλάδα, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας του Διεθνούς Τουρνουά αντιμετωπίζει τη Σερβία στις 21.45.