Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

"Η ΑΕΚ θέλει... Χένρικσεν, ο ΠΑΟΚ νοοτροπία"


Υπέγραψε ο Βασίλης Μπορμπόκης  Με αφορμή τους αγώνες που έδωσαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στο πλαίσιο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, ο Βασίλης Μπορμπόκης μίλησε στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6". Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει και από τις δύο ομάδες, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, ενώ για την ΑΕΚ επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις γραμμές της.

Ο Βασίλης Μπορμπόκης βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε ζωντανά τον ισόπαλο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Χέρενφεν. Γι' αυτό και ξεκίνησε τις δηλώσεις του, μιλώντας για τον "δικέφαλο" του Βορρά. "Δεν συμφωνώ με τον Φερνάντο Σάντος που είπε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τους Ολλανδούς. Είχε κακή ανάπτυξη, δεν ήταν καθόλου απειλητικός, έκανε μόλις μία - δύο ευκαιρίες και δεν αξιοποίησε καθόλου την έδρα του. Κρίμα! Ήμουν μέσα στο γήπεδο και οι περισσότεροι φίλαθλοι δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι".

Όταν ρωτήθηκε αν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ οφείλεται στον βαθμό ετοιμότητας του, ο παλαίμαχος άσος αρνήθηκε κατηγορηματικά τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, καθώς: "είναι αδικαιολόγητοι οι προπονητές που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Οι ελληνικές ομάδες είναι οι μοναδικές στον κόσμο που κάνουν δύο μήνες προετοιμασία. Στην Αγγλία κάνουν μόλις 28 μέρες. Εδώ, ο Εργοτέλης και η Ξάνθη (τυχαία τις αναφέρω) ξεκινούν πιο νωρίς και από τον Ολυμπιακό! Για ποιο λόγο γίνονται τα φιλικά τότε; Δηλαδή, την δέκατη αγωνιστική θα είναι έτοιμες οι ομάδες;"

Ο Βασίλης Μπορμπόκης πιστεύει ότι ο προπονητής του ευθύνεται για την εικόνα της ομάδας και ότι πρέπει να αλλάξει την φιλοσοφία του. "Το DNA του ανθρώπου δεν αλλάζει. Δεν γίνεται να παίζει έτσι ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα! Στην Ισπανία, ο Καπέλο πήρε το πρωτάθλημα με την Ρεάλ Μαδρίτης και δεν πρόλαβε να το πανηγυρίσει. Τον έδιωξαν επειδή έπαιζε αμυντικά. Είναι στη φύση του ΠΑΟΚ να παίζει επιθετικά. Τερμάτισε δεύτερος πέρυσι και υπήρχε μουρμούρα. Δεν αρέσει στον κόσμο ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα".

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ο πρώην ποδοσφαιριστής της διέκρινε προβλήματα σε όλες τις γραμμές της. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα κυρίως από τη μέση και πίσω. Δεν έχει έναν μέσο που να "πατάει" περιοχή, να "βλέπει" δίχτυα και επίσης δεν έχει άκρα".

Για τον Σωτήρη Κυργιάκο, είπε: "Η ΑΕΚ μπορεί να τον αντικαταστήσει, αλλά ίσως είναι καλύτερα να πάρει έναν αμυντικό με περισσότερο τεχνικά χαρακτηριστικά,που να μπορεί να προωθήσει την μπάλα. Σαν τον Κοντρέρας για παράδειγμα, που πέρυσι ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ. Η ακόμη καλύτερα σαν τον Ρενέ Χένρικσεν που είχε κάποτε ο Παναθηναϊκός. Είχε τρομερή αίσθηση και έναν τέτοιο θέλει η ΑΕΚ".

Το πρόβλημα όμως της "Ένωσης" εστιάζεται και στην επίθεση, μια και: "Δεν ταιριάζουν ο Τζεμπούρ με τον Μπλάνκο. Είναι και οι δύο κλασσικοί σκόρερ. Ξέρουν μόνο να πετυχαίνουν γκολ ενώ θα έπρεπε να έχουν διαφορετικούς ρόλους στην επίθεση. Για παράδειγμα, ο Μάντζιος που θέλει ο Μπάγεβιτς δεν σκοράρει τόσο συχνά, αλλά ξέρει να υποδέχεται φοβερά την μπάλα".

Τέλος, δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου στην Λίβερπουλ. "Είναι στο χέρι του Κυργιάκου πλέον να πετύχει. Ευκαιρίες θα του δοθούν. Μακάρι να διαπρέψει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: