Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.: Αγώνας μέχρι τέλους

Ώρες αγωνίας για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αφού από την Τετάρτη το βράδυ ξεκίνησε μεγάλος αγώνας δρόμου για τη συγκέντρωση των χρημάτων που χρειάζονται για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ουσιαστικά υλοποιείται αυτό που αποφασίστηκε στις δύο γενικές συνελεύσεις, να γίνει η έσχατη «μάχη» προκειμένου να βρεθούν οι 350.000 ευρώ και οι «κοκκινόμαυροι» να παραμείνουν στην κατηγορία. «Η επιτροπή σωτηρίας είμαστε όλοι εμείς. Όλοι οι φίλαθλοι του Απόλλωνα, οι Πόντιοι, που αγαπούν τον σύλλογο, δεν υπάρχει κανένας σωτήρας»,μ είναι το μήνυμα που πέρασε από τους αδελφούς Σολομωνίδη και επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία της Καλαμαριάς, της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, τους απανταχού Ποντίους, όσους έχουν έστω και ένα… ψήγμα αγάπης για την ομάδα.
Ελπίδες υπάρχουν, έχουν συγκεντρωθεί 70.000 (κατατιθέμενα από Χαραλαμπίδη, Χασεκίδη, ερασιτέχνη, διάφορους επιχειρηματίες, αλλά και τους ίδιους τους αδελφούς Σολομωνίδη) ευρώ από το βράδυ της Τετάρτης και γίνεται αγώνας για να μαζευτούν κι άλλα από επιχειρηματίες, αλλά και από τους απλούς φιλάθλους, που μπορούν να συνδράμουν οικονομικά βάζοντας χρήματα στα ειδικά κουτιά που υπάρχουν στην ΠΑΕ, τον ερασιτέχνη, αλλά και τους συνδέσμους.
Αν αποκτήσει μαζικότητα αυτή η προσπάθεια, μπορούν να έρθουν και αποτελέσματα, αφού ακόμη και 100 ευρώ να δίνει ο καθένας, είναι δυνατό να μαζευτεί ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Σκέψεις για ραντεβού με Αγγελόπουλο

Η επαφή που είχε την Τετάρτη ο Μπάμπης Χασεκίδης, ο οποίος προσπαθεί κι αυτός όσο μπορεί να βοηθήσει στην κατάσταση, με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, δεν έχει φέρει ως τώρα αποτελέσματα, αφού ο ομογενής επιχειρηματίας δεν απάντησε χθες για το αν θα προσφέρει ή όχι οικονομική βοήθεια. Η προσέγγιση που του έγινε βέβαια ήταν απολύτως σωστή, δε ζητήθηκε από τον κ. Αγγελόπουλο να αγοράσει την ομάδα, αλλά να προσφέρει ένα ποσό ως φίλαθλος της ομάδας στην προσπάθεια της σωτηρίας της. Υπάρχει η σκέψη οι Χασεκίδης και Σολομωνίδης να ταξιδέψουν ακόμη και στην Αθήνα να τον συναντήσουν αν βέβαια αυτό καταστεί δυνατό.

Επαφή με Καλογιάννη

Χθες έγινε και μια επαφή με τον πρόεδρο της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, ο οποίος επανέλαβε ότι μέχρι τη Δευτέρα είναι η διορία για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, ότι δηλαδή θα πρέπει ο Απόλλων να δηλώσει αν θα συμμετάσχει ή όχι, καταθέτοντας βέβαια παράλληλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν εκκρεμούσες οικονομικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε από τον «ισχυρό άνδρα» της διοργανώτριας αρχής ότι έσοδα προς τις ομάδες θα αρχίσουν να δίνονται από τον Νοέμβριο και μετά.

Ακόμη και δανεισμό!

Οι δυσκολίες ανεύρεσης οικονομικών πόρων αναγκάζουν τους αδελφούς Σολομωνίδη ακόμη και να χτυπούν κάποιες πόρτες, προκειμένου να πάρουν δανεικά χρήματα για τον Απόλλωνα. Οι δανειστές μάλιστα θα πάρουν τα χρήματά τους μέσω εκχωρήσεων που μπορούν να τους γίνουν από τα προγραμματισμένα έσοδα. Αυτή βέβαια είναι μια έσχατη λύση, αφού ουδείς επιθυμεί ο Απόλλων να χρωστάει για χρέη που του δημιούργησαν άλλοι.

Υπάρχει ο δήμος;

Αναρωτιέται πάντως πολύς κόσμος αν ο δήμος Καλαμαριάς είναι διατεθειμένος να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Ευλόγως ο Αβραάμ Περσίδης έκανε έκκληση στη γενική συνέλευση να δώσει τώρα ο δήμος τα χρήματα για τα 500 διαρκείας (50.000 ευρώ), αφού υπάρχει άμεση ανάγκη. Παράλληλα, ούτε χθες κατέστη δυνατό οι άνθρωποι του Απόλλωνα να βρουν τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είχε τάξει κρατική επιχορήγηση, μέρος της οποίας δεν έχει φτάσει ποτέ στον Απόλλωνα.
* Η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς ευχαριστεί την ομάδα της Χαλκηδόνας για την άψογη φιλοξενία της στον αγώνα με την ομάδα Νέων. Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε 5-1 υπέρ της ομάδας Νέων της Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: